SİMÜLASYONDA YAŞIYOR OLABİLİR MİYİZ? | Çift Yarık Deneyi,Olasılık ve Yapay Zeka

  Рет қаралды 5,655

Ender Özdemir

Ender Özdemir

Күн бұрын

Пікірлер: 83
@busratoprakk
@busratoprakk 4 ай бұрын
çift yarık deneyini biliyordum ama hiç bu şekilde düşünmemiştim siz söyleyince kedi paradoksunun kuantumla olan ilgisini ve olasılık dalga hareketini anlayabildim teşekkürler bugün düşünmeye konu çıktı 😄
@zsktbmnk
@zsktbmnk 4 ай бұрын
aslında gerçek diye bir şey yok olasılıklar var ve o olasıkların yoğunlaşması ve dağılması hepsi bu. parçacık dediğimiz dalganın yoğunlaşması.. saygılar..
@kahininkurabiyeleri
@kahininkurabiyeleri 4 ай бұрын
ölüm, bilincimiz için bir son mu sizce?
@davutfukara
@davutfukara 4 ай бұрын
Simülasyon teorisini her zaman çok ilgi çekici bulmuşumdur ve bu videoda da bu teoriyi farklı bir açıdan ele almanızı çok beğendim. Özellikle fotonların davranışını simülasyonla ilişkilendirmeniz bana yeni bir bakış açısı kazandırdı.
@GokselFatih
@GokselFatih 4 ай бұрын
Yüzde yüz ihtimalle simülasyonda yaşıyoruz. Bu güzel video için teşekkürler. Emeğinize sağlık.
@AbdulkerimArabac
@AbdulkerimArabac 4 ай бұрын
Harika bir video olmuş.Bence, bir simülasyonun içindeyiz...
@Osmanliottoman1997
@Osmanliottoman1997 4 ай бұрын
Evet hocam Similasyondayiz hayat gerçek değil her şey zihnin beynin bize yaşattığı elektriksel sinyalleri oluşturduğu görüntüler
@mehmetozdemir3043
@mehmetozdemir3043 4 ай бұрын
Kazaları ve yaralanmaları nasıl açıklıyorsun öyleyse?
@Ghostman520
@Ghostman520 4 ай бұрын
@@mehmetozdemir3043 dikişme
@oliviaozdemir
@oliviaozdemir 4 ай бұрын
teşekkürler yine bir pazar günü güne derinlere dalarak başladım :)
@kemaltezcan656
@kemaltezcan656 4 ай бұрын
Yapay zekanın gelecekteki potansiyeli ve simülasyonlar oluşturma konusundaki imkanları hakkında düşünmek heyecan verici. Videonuzun bu konuda farkındalık yaratmaya katkıda bulunacağına inanıyorum. emeğinize sağlık selamlar.
@aliozdemir7255
@aliozdemir7255 4 ай бұрын
Tebrikler oğlum; yine harika bir video olmuş.
@CivanYlmaz-et5tr
@CivanYlmaz-et5tr 4 ай бұрын
Ağzınıza sağlık
@feyyazucarege
@feyyazucarege 4 ай бұрын
amaç çok önemli tabi..
@figenyolcu
@figenyolcu 4 ай бұрын
Videoda bahsettiğiniz Sokrates yöntemi, bir öğrenciye sorular sorarak onu kendi cevabını bulmaya yönlendiren bir öğretim yöntemidir. Bu yöntem, öğrenmeyi teşvik etmek ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek için oldukça etkilidir. Biz bunu ilkokul öğrencilerine uyguluyoruz. Yalnız bunu yapay zeka da yapmaya başladıysa vay halimize.
@tanerozcan-io8wi
@tanerozcan-io8wi 4 ай бұрын
Düşünüyor bi rüyaysa tüm bu yaşanan diye.. sonra fazla içmişim diyorum kaldığım yerden devam kısacası zor sorular ve cevab da yok.
@MeltemKaya-p7j
@MeltemKaya-p7j 4 ай бұрын
Çok güzeldi emeğine sağlık
@gunes-tan6126
@gunes-tan6126 4 ай бұрын
Simülasyon teorisi gerçek bunu imkansız gibi görünen ama kabul olduğunda tüm dünyanın bu bir ilk, bu nasıl oldu,tarihte böyle bir gelişme görülmedi diyeceği bir dua ederek anlayabilirsiniz. Dünyadaki tüm insanlar aslında sizsiniz. sizin niyetiniz duanız ne ise dünyadaki diğer insanlarda o yönde kararlar alabiliyor.
@yasemin1162
@yasemin1162 4 ай бұрын
Öncelikle merhabalar yeni abone oldum çocuklumdan beri düşünürdum bu konuyu önceden inanmazdim ama kesinlikle ben inanıyorum artık hayatin gerçek olmadığına çünkü her şey beynin oyunu yalan görüntülerden ibaret geliyor bana
@ender.ozdemir
@ender.ozdemir 4 ай бұрын
merhabalar hoşgeldiniz kanala, evet insan bu konu üzerine düşündükçe daha mantıklı geliyor simülasyonda olma ihtimalimiz.
@serwed
@serwed 4 ай бұрын
Simülasyonda yaşamıyor olma ihtimalimiz bulutsuz bir günde yağmur yağma olasılığına benzetebiliriz. %100 değil ama çok büyük bir olasılıkla simülasyondayız.
@melekaydogdu-ec9jd
@melekaydogdu-ec9jd 4 ай бұрын
vay be helal olsun hocam ya çok kaliteli ender bir insansınz ciden bu platformda bulduğum en iyi kanallardan biri
@Tucecik14
@Tucecik14 4 ай бұрын
sizinle tanışıp bu konuları konuşmak isterdim gerçekten çok farklı bi bakış açınız var. Çok çok teşekkürler var olun😻
@temmuztemmuz-yw4qz
@temmuztemmuz-yw4qz 4 ай бұрын
çift yarık deneyini güzel açıklamışsın kısa ama net helal olsun . videonun geneli de hoş ve farklı yalnız biraz daha simülasyon işe yapay zeka arasındaki bağlantı üzerine açıklama yapabilirdin gibi. emeğine sağlık .
@gozlemcietkisi
@gozlemcietkisi 4 ай бұрын
Similasyonda zaman yoktur. Bir sonsuz an var v o anda gözlemciye göre evren yaratılır.
@zaferatasoy3095
@zaferatasoy3095 4 ай бұрын
GPT 'nin geometri sorusu çözdürmesini, Sokrates örneği ile birleştirme, kesinlikle harika bir "tarihsel not düşme " olmuş :)
@ender.ozdemir
@ender.ozdemir 4 ай бұрын
Yorumunuz için teşekkürler.. evet yaklaşık 2 bin yıl sonra böyle farklı bir dönüşüme şahit olduk, iki bin yıl sonra ne olur artık onu biz bilemeyeceğiz:)
@nsuleerturk6277
@nsuleerturk6277 4 ай бұрын
muhtesem :)
@Nickiszkral3111
@Nickiszkral3111 4 ай бұрын
Peki Similasyondaysak neden yaşıyoruz bu saçma hayatı? Bunu tartismak daha güzel olurdu çok boş geliyor bana artık ne yapacağımi bilmiyorum ama bu gerçekle yaşamak zor geliyor 😔 ama similasyon hayatın da şöyle güzelliği var başıma ne gelirse takmıyorum artık hayatı çünkü gerçek değil diyorum geçiyorum
@ender.ozdemir
@ender.ozdemir 4 ай бұрын
Hayatın absürtlüğü karşısında nasıl bir konum alacağını bulmak gerçekten zor. Ama Albert Camus'un dediği gibi: "saçmalığı kabul etmek özgürlüğe giden ilk adım."
@zaferatasoy3095
@zaferatasoy3095 4 ай бұрын
Bu çok güzel bir soru. Dediklerimiz dogruysa, ancak ne yazık ki, şöyle bir yanıtım var : " saçma sapan olması, gözlemci etkisinin bir sonucudur" :)
@proje3dcizim
@proje3dcizim 4 ай бұрын
Simülasyonda olduğumuzu gösteren birçok şey vardır. Bunlardan bir tanesi hayatın bitiyor olması biten bir hayat gerçek olamaz. Bir tanesini daha söyleyeyim Boşlukta Sonsuzluk yok Yani sonsuz büyüdüğünde Big Bang Sınırından dönersin. Sonsuz küçüklüğünde piksellere Dururusun.
@canozdag
@canozdag 4 ай бұрын
beynim salata oldu be bu nedir çok kasmamak lazım insan kendini abartıyor balkondaki bitkilerden çok da fazlası değiliz hatta taş toprak ne ise biz de oyuz . diğer anlatılanlarda bizi eğlendiiyor ancak
@kahininkurabiyeleri
@kahininkurabiyeleri 4 ай бұрын
iki tuhaf şeyden bahsedeyim. birincisi dejavu. ikincisi ise şu; mesela tv izliyorum diyelim, tv de konuşulan bir kelimeye o an okuduğum kitapta rastlıyorum. buna benzer şeyler ara sıra oluyor yani.
@ender.ozdemir
@ender.ozdemir 4 ай бұрын
Bu ikinci dediğinizi ben de çok sık yaşıyorum tv olsun bilgisayar olsun çok alakasız şeyler bi anda çıkabiliyor..
@Serkan35662
@Serkan35662 4 ай бұрын
Gerçekte maddesel ve bedensel olarak yokuz zihin bilinç de çok karmaşık konular
@furkankorkusuz-pp8hs
@furkankorkusuz-pp8hs 4 ай бұрын
Bazı yerlerde bilgi yoğunluğu biraz fazla. Belki bu bilgileri daha küçük parçalara bölerek anlatmak daha iyi olabilirmiş. Yorucu olmuş biraz video. Emeğinize sağlık elbette biz izlerken yorulduk eşimle.
@ferhatyuksel-fw8mi
@ferhatyuksel-fw8mi 4 ай бұрын
hahahah
@adnanerdogan3464
@adnanerdogan3464 4 ай бұрын
Süddî diyor ki: "Allah, diriler uyuduğu zaman, onlarla ölülerin ruhlarını bir araya getirir. Onlar Allah'ın dilediği kadar birbirleriyle tanışırlar, görüşürler ve birbirlerine sorular sorarlar, dirilerin ruhları sebrest bırakılır, onlar tekrar be­denlerine dönerler. Diğerlerinin ruhları da geri dönmek isterler. Allah, ölmeleri­ni takdir ettiği kimselerin ruhlarını geri göndermez. Ölmelerini takdir etmediği kimselerin ruhlarını, ecelleri gelinceye kadar vücutlarına iade eder." "İnsanlar uykudadır Öldükleri zaman uyanırlar" hadisdir. "The İnception" filmininden sonra bu videoyu izleyip arkasından Mevlalanın mesnevide yazdığı aşağıdaki düşüncesini okuyunuz: Nûr, ışık ol­ma­yan yer­de kır­mı­zı, ye­şil, sa­rı; bu üç ren­gi ne va­kit, na­sıl gö­re­bi­lir­sin? Fa­kat se­nin ak­lın fik­rin renk­le­re ta­kıl­dı kal­dı; renk­ler­de kay­bol­du da, bu renk­ler nû­ru gör­me­ne per­de ol­du. Ge­ce ge­lip de renk­le­ri ör­tün­ce, renk­ler gö­rün­mez olun­ca, ren­gi gör­me­nin ışı­ğa, nû­ra bağ­lı ol­du­ğu­nu an­lar­sın. Gö­nül âle­mi­nin hâ­li de böy­le­dir; nûr ol­ma­yın­ca iç âle­min renk­le­ri­ni de gö­re­mez­sin. Devamında, aşağıdaki makaleyi okuyunca kafada birşeyler şekilleniyor. Tabi ki "matrix filmine" ve "çift yarık deneyi"ne tam vakıf olmak lazım. "Çift yarık deneyi" gerçek hayatta matrix filmindeki dejavu sahnesi gibidir. Oyuncular dejavu sahnesi sayesinde, simülasyanda olduklarını anlıyorlar. Çift yarık deneyi gerçek hayatımızdaki bir bug dur. Tabiri caizse, Yaradanın bizlere göz kırpıp, merak ediyorsan Beni bul demesidir. Aslında Yaradan hayat bilmecesinde bir ipucu verip bizleri daha da heyecanlandırıp, kaf dağının ardındaki hakikati bulmamız için teşvik etmiştir. Allah Teala zümer suresi 42.ayette mealen, "Allah, ölenin ölüm zamanı gelince, ölmeyenin de uykusunda iken canlarını alır da ölümüne hükmettiği canı alır, ötekini muayyen bir vakte kadar bırakır. Şüphe yok ki, bunda iyi düşünecek bir kavim için ibretler vardır." buyuruyor. Hz. Rasûlullâh (aleyhisselâm) onu da şöyle açıklıyor: “İnsanlar uykudadır, ölünce uyanırlar!” Şimdi lütfen bu cümleye iyi dikkat edin... Bu cümlede sınırlama, istisna yok!.. Bir cümleyi okuduğumuz ya da duyduğumuz zaman, önce kafamızdan şunu geçireceğiz... Bu cümle bir sınırlama getirmiş mi, getirmemiş mi?.. “İnsanlar uykudadır...” diyor!.. Beyazlar, zenciler, Araplar, Türkler gibi ırk ayırımı yapmıyor. Nerede, hangi ortamda, ne yaşamda, ne millette, ne kavimde olursa olsun, bütün insanlar uykudadır!.. Ancak, uyanma hükmünü neye bağlıyor?.. Rasûlullâh (aleyhisselâm)’ın açıklamasının devamı da şöyle: “...ölünce uyanırlar”!.. Ayrıca bu konuyla ilgili şu açıklaması da var... “Ölmeden evvel ölünüz”, ki uykudan uyanmış olasınız. İki türlü ölüm var: Birincisi, fiziki ölüm!.. Yani, senin iraden dışı olarak, beyin faaliyetinin durması sonucu, beden ve bu bedene bağlı olan her şeyin üzerindeki tasarrufunun kesilmesi... Ölüm nedir? Ölüm, tadılacak bir olaydır! “Küllü nefsin zâlikatül mevt...” “Her bilinç, ölümü (biyolojik bedensiz yaşamayı) tadacaktır!” (3.Âl-u İmran: 185) diyor Kur’ân... Yani, “nefs”in “ölmesi” diye bir şey yoktur!.. “Nefs”in “ölümü tatması” olayı var!.. Senin o nefsim dediğin yapının, ölüp yok olması diye bir şey kesinlikle söz konusu değil!.. Dolayısıyla, bu “nefs” ölmüyor; ölüm denen olayı yaşayarak, tadarak yeni bir boyuta geçiyor!.. Beden ise kullanılmaz hâle gelerek çözülüyor!.. Beden kullanım dışı kaldığı zaman, bedendeyken sahip olduğun huylar da ortadan kalkıyor mu? Hayır!.. Bilinç yani şuur, biyolojik bedendeyken hangi huyları ve değer yargılarını benimsedi ise onlarla yaşamına devam ediyor... Biyolojik bedeni olmasa da!.. Mikrodalga bedeni ve beyniyle!.. İşte, “nefs” yani bilinç, biyolojik bedenli yaşamında bunları benimsediği; ve ölümle boyut değiştirerek bunlardan kurtulamayacağı için; “ölmeden evvel ölmek” çaresini getiriyor Hz. Muhammed (aleyhisselâm)!.. Zira, normal ölümle ölürse kişi; o hâlinin sonuçlarını yaşamaktan başka yapabileceği bir şey yok ölüm sonrasında!.. “Uyku” nedir?.. “Uyku”; kişinin bilinçli olarak yaşamını yönlendirememesi hâlidir!.. Bilinçli davranışlar ortaya koyamaması hâlidir. Çevresini, bilincini ve ilmini dilediği gibi değerlendirememe hâlidir uyku!.. Eğer dünyada yaşarken “NEFS”ini tanıyamamışsan; bilincinin gerçek boyutunun değerlerini elde edememişsen; uyku hâli, kıyamete kadar sürer... Kıyametten sonra da ebede kadar, sonsuza kadar uyku hâli, gaflet hâli, yani hakikati kavrayamama hâli devam eder!.. Sonuç, kişideki kendini şu birim olarak görme, hissetme hâli; onun uykuda oluşunun açık ispatıdır!.. Bu hâldeyken boyut değiştirirse kişi, ölümden sonra kıyamete kadar; ve daha sonraki sonsuz yaşamda dahi kişi, kendini bir birim olarak hissetme hâli olan uykulu yaşamına devam edecektir. Yani, “Hakikat”i bilemeden, hissedemeden, yaşayamadan, yaşamını sürdürecek... “Ölmeden evvel ölünüz!..” “Biyolojik bedenden ayrılmadan önce, algılama yetersizliğinden oluşan varsayım benliğinizin olmadığını idrak suretiyle boyut değiştiriniz”!.. Niye?.. Mikrodalga-holografik dalga beynin ancak dünyadaki çalışan beyninin kapasitesine sahiptir!.. Çünkü, “ölmeden önce ölmek” hâlini yaşayamadığın takdirde, biyolojik bedenden holografik dalga bedene geçişle problem çözülmez!.. Bu geçiş, senin “nefs”ini yani hakikatini tanımana yeterli olmaz!.. Hatta, bunun artık gerçekleşmesi olanaksız olarak sâbitler yapını!.. Çünkü, mikrodalga-holografik dalga beynin ancak dünyadaki çalışan beyninin kapasitesine sahiptir!.. Doğal şartlardaki yaşamınla ilgili olarak ne dedik?.. Bu dünyada neye bağlanmışsan, neyinin terki sana zor geliyorsa; bu, senin kendini, beden, huylar, şartlanmalar toplamı olarak kabul etmendendir!.. Bunun, kesin olarak başka bir izahı yok... Neden kopamıyorsan, neye bağlıysan; senin kafanı ne meşgûl ediyorsa, neyi kaybetmenin ıstırabını çekiyorsan, bu çektiğin ıstırap, senin açık seçik, vehmi kişiliği yaşama hâlinin tabii neticesidir. Zaten o çektiğin ıstırap, kâbus hükmündedir... Nasıl ki uykunda bazı zamanlar kâbus görürsün; kurtulmak istersin kurtulamazsın!.. Düşün ki hayatın boyunca bağlanıp kaydından kurtulamadığın şeyden kopma gerçeğiyle yüz yüze geldiğin anda nasıl bunalırsın!.. Sanki boğazını sıkarlar da nefes alamazsın, boğulacak gibi olursun!.. Öylesine bir ıstırap çekmeye başlarsın... Düşün ki, bütün hayatını ona tapınmakla geçirmişsin!.. İlâhın o olmuş!.. Şimdi ise onu yitirmek durumundasın!.. Aklın bunu tasdik ediyor, fakat hâlin de ondan kopmanın çekişmesini veriyor... Can çekişme anındaki hâli düşünün; hani içinden çalı süpürgesi çekilir gibi diye tarif edilir ya, işte o an!.. vesselamarkasından
@ender.ozdemir
@ender.ozdemir 4 ай бұрын
Çok güzel bir yorum, uzun olmasına rağmen dikkatle okudum, uyku, ölüm ve bilinci dini bir açıdan üstelik bu şekilde felsefi olarak ele alan kaliteli bir eleştiri olmuş. Özellikle yaşamımızda neden kopamıyorsak ondan kabus gibi uyanmayı başarma kısmı benim her zaman savunduğum içimizdeki simülasyonlardan kurtulma düşüncesine benziyor. Videoya ve kanala yaptığınız bu değerli katkınız için çok teşekkürler.
@basrisahin8680
@basrisahin8680 4 ай бұрын
Çok güzel bir anlatım. Teşekkürler. 👍👏
@ataferman
@ataferman 4 ай бұрын
Fortepianoda konkret bir kompozisiyanı ifa etməklə istədiyin klavışə toxuna bilərək meydana gələn səs effektləri.Cift yarıq sınağına bənzəyirmi?
@danielkulu
@danielkulu 4 ай бұрын
Olasılıklar kavramları üzerine yaptığınız yorumlar oldukça derin ve felsefi. Bu konuda daha fazla araştırma yapmak gerek. eyva.
@amiryildiz1860
@amiryildiz1860 4 ай бұрын
Ben gördüm uyandım, yine daldım.uykudayızzžzz
@zaferatasoy3095
@zaferatasoy3095 4 ай бұрын
Newtonien & Kuantum Evreni... Aslında iki farklı evren yok :) Varolan, sadece kuantum evreni.. Newtonien evreni ortaya çıkaran, Immanuel Kant'ın bahsettiği, bizdeki a- priori kavramlar, olabilir :) Büyük Birleşik Teori bu yüzden bulunamıyor olabilir :) ( Z. Atasoy )
@ender.ozdemir
@ender.ozdemir 4 ай бұрын
muhtemel ama ben yine de bulunacağına umut etme taraftarayım :)
@MehmetOzer-tt5lp
@MehmetOzer-tt5lp 2 ай бұрын
Hayatın ve yaşamın ne olduğunu hiç bir zaman bilemeyiz bizim doğru yada yanlış dediğimiz her şey aslında hiç bir şey emin olduğum tek şey var ben tür olarak çok önemsizim ve yok olacağımdan hiç var olmamış gibi olacağımdan eminim...
@mehmetsedef3799
@mehmetsedef3799 4 ай бұрын
👍👍
@mukaddersahan6625
@mukaddersahan6625 4 ай бұрын
Emeginize sagliksaygilar
@Yorgun.demokrat-47
@Yorgun.demokrat-47 4 ай бұрын
Güzel anlatım dostum takip ediyorum
@Nickiszkral3111
@Nickiszkral3111 4 ай бұрын
Hocam similasyondan çıkmak için ölmemizmi gerekiyor oyunu bitirmek mi gerekiyor?
@ender.ozdemir
@ender.ozdemir 4 ай бұрын
ölüm de bize özgü aslında, atomlarımızın ölümü diye bir şey yok. o yüzden simülasyondan çıkışı ölüm de garanti edemeyebilir.
@Birsosyolog-s2i
@Birsosyolog-s2i 4 ай бұрын
Beyin tamamen iptal oldugu durumlarda bilincin mevcudiyetini korudugunu gosteren binlerce olume yakin deneyim var.Her sey enerji ve enerji olmez
@onurbüyük-m7q
@onurbüyük-m7q 4 ай бұрын
12:14 teşekkürler
@Serkan35662
@Serkan35662 4 ай бұрын
Benim şöyle bakış açım var hiç doğmayan bir bebekle hiç farkımız yok hiç doğmamış bir bebek sperm hücresi ve yumurta ne ise bizde oyuz fark yok ikimizde yaşamıyor ve dogmadik sadece enerjisel varliklariz gerçeklik olarak değil
@Serkan35662
@Serkan35662 4 ай бұрын
Beynimizin içi zifiri karanlık misal şuan gece saat 4 zifirir karanlık bir ortamdayim odanın içindeyim ve gözüm açık hiç bir nesne görünmüyor odanın içinde ilginç degilmi ? Sadece ışık olunca görüntü oluşuyor görüntü merkezinde neden ışıkta da görmemem lazım sonuçta acaba sadece ruhumuz mu similasyonu yaşıyor yaşatıyor olabilir diyorum biz sadece ruhuz belkide bedenen yokum gerçekte madde olarak
@ramazankrdm
@ramazankrdm 4 ай бұрын
gariben ne anlak bu menden men derim hülya kavuşur beşe
@ReDwHaLe177
@ReDwHaLe177 4 ай бұрын
Şimdi dini söylemler ile imtihan dünyasındayız maddi dünya geçici Ahiret gerçek diyip 2-3 tane ayet yazsam Hadilan oradan yobaz diyen çok olur 😅 Similasyon teorisi daha havalı he😂😂
@Birsosyolog-s2i
@Birsosyolog-s2i 4 ай бұрын
Evt.Bu dunya hayati oyun ,eglencedir demiyormu ayet.
@akifkarabyk
@akifkarabyk 4 ай бұрын
ulan ya yine izlemeyeceğim dediğim içeriklerden birini izledim şimdi nasıl devam edicem cahiller arasında yaşamaya
@ferhatyuksel-fw8mi
@ferhatyuksel-fw8mi 4 ай бұрын
ahahaha zor zor çok zor
@ferhatyuksel-fw8mi
@ferhatyuksel-fw8mi 4 ай бұрын
abi sen bizim ünvdeydin ya İst. felsefe mi mezunusun?
@ender.ozdemir
@ender.ozdemir 4 ай бұрын
aynen kardeşim oradan mezun oldum sonra ytü yl.
@bilacivert2250
@bilacivert2250 4 ай бұрын
👏🏻❤️👏🏻
@Caglarsax
@Caglarsax 29 күн бұрын
Söyle bır öngörüm var,evren ıcınde ne kadar küçüksen değerin de o derece küçüktür.İnsan evrende küçük bır varlık o yüzden sımlasyonun bır parçası olmak ıcten bıle degıldır.nedendır bılmem 30 sene önce bana zaten böyle bır hıs gelmıstı.annem Robert kolej mezunu IQ su çok yüksek bır kadın ve hep uzaylıların bılgısayar oyunuyuz derdi.bu doğru ispat yok ama hıssetmek de ayrı bir deneyım
@ender.ozdemir
@ender.ozdemir 29 күн бұрын
Maalesef dediğiniz gibi kanıtlaması çok güç hatt imkansız bizim yaşadığımız konum ya da dönem gereği, katkınız için teşekkürler 🙏🏻
@as.yurttas.hareketi
@as.yurttas.hareketi 4 ай бұрын
Buradaki en temel soru ise şu ve bu konuya hiçkimse pek de bir cevap bulamıyor... Bu devasa evrenin oluşum amacı nedir. Acaba cevap; bu AMACI, biz henüz emeklemeye yeni başlamış aynı bebekler gibi canlılar olduğumuzdan henüz anlayamadığımız mıdır?
@ender.ozdemir
@ender.ozdemir 4 ай бұрын
Bu ihtimali ben de düşünüyorum, henüz bizim medeniyetimiz için oldukça erken sorular olabilir bunlar. Ancak sormaya devam edersek ve üzerine düşünürsek evrimimiz bu yönde olur, yani bilinçlerimiz bu yönde düşünmeye ilişkin gelişim gösterir.. ve belki gelecekte evrenin amacına ilişkin konuşabiliriz de.
@mehmetozdemir3043
@mehmetozdemir3043 4 ай бұрын
Simülasyon olsa, kaza ve yaralanmalar olmazdı.
@serwed
@serwed 4 ай бұрын
Simülasyonun amacı “her şeye hükmedebilen” mutlak güç mutlak bilgi sahibi canlıya doğru evrilmek olabilir mi ?
@ender.ozdemir
@ender.ozdemir 4 ай бұрын
insanın yapmaya çalıştığı o gibi zaten günümüzde
@gulbasturk-zj2so
@gulbasturk-zj2so 3 ай бұрын
tşklerrr
@offkucuk3561
@offkucuk3561 4 ай бұрын
Bencede similasyonda olabilirizde olmayabilirizde
@offkucuk3561
@offkucuk3561 4 ай бұрын
Similasyonda olsak bile bunu anlayamayız bence
2 ай бұрын
bu yalan deneyi kendin yapmadığın sürece yorumlama bence. yalan yahu
@nadirozdemir
@nadirozdemir 4 ай бұрын
olasılık değil kesin simülasyondayız nokta
@lotusx455
@lotusx455 4 ай бұрын
Sonsuz sayıların sonu olmadığı için evren simüle edilemez.
HOW DO HUMAN BRAIN WORK? HOW DO WE CREATE AN ARTIFICIAL MIND?
24:46
Sertaç Aktan
Рет қаралды 45 М.
Life hack 😂 Watermelon magic box! #shorts by Leisi Crazy
00:17
Leisi Crazy
Рет қаралды 76 МЛН
OYUNCAK MİKROFON İLE TRAFİK LAMBASINI DEĞİŞTİRDİ 😱
00:17
Melih Taşçı
Рет қаралды 13 МЛН
Simülasyonun İçinde Miyiz? 13. Kat Felsefesi!
33:08
Saltukhan Ayas
Рет қаралды 194 М.
Süperpozisyon: Aynı Anda Birden Fazla Yerde Olmak Mümkün mü?
19:24
Zuckerberg Haklı: Meta AI Savaşını Kazanacak
12:11
Yusuf İpek
Рет қаралды 122 М.
4. Boyuta Geçiyoruz!
9:40
Holosen
Рет қаралды 454 М.
Simülasyonda mıyız? | Sinan Canan ile Büyük Sorular
17:45
HER ŞEY BİR İLLÜZYON MU? - HOLOGRAFİK EVREN TEORİSİ
10:42
Bebar Bilim
Рет қаралды 276 М.