Η Σύγχρονη Επιστημονική Γνώση μέσα στον ΤΙΜΑΙΟ - Ιωάννης Πηλιούνης

  Рет қаралды 48,933

Fryktories Web Channel

Fryktories Web Channel

Күн бұрын

Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ παρουσιάζουν την ομιλία: «Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΙΜΑΙΟ»,
Αναλύει και τεκμηριώνει ο κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΗΛΙΟΥΝΗΣ, Φυσικός, Μηχανικός Πληροφορικής & Επικοινωνιών.
Η ομιλία δόθηκε στην Αθήνα, στον χώρο της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας (Ε.Μ.Α.Ε.Μ.), στην ισόγεια αίθουσα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, στις 2 Νοεμβρίου 2017.
---------------------------------------------------
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ
Η έρευνα, που συνοπτικά παρουσιάζεται στην ομιλία «Η Σύγχρονη Επιστημονική Γνώση μέσα από τον ΤΙΜΑΙΟ του ΠΛΑΤΩΝΑ», αφορά στην ανάδειξη κάποιων, εκ των πολλών, γνώσεων που, αλλού αναλυτικά και αλλού συγκεκαλυμμένα, εμπεριέχονται ήδη στον κοσμολογικό μύθο του Πλάτωνα ΤΙΜΑΙΟΣ και οι οποίες απετέλεσαν επιστημονικά επιτεύγματα των τελευταίων αιώνων.
Στην έρευνα μου αυτή, που αποτελεί ένα πρώτο μόνο μέρος των αποτελεσμάτων από την έως τώρα μελέτη μου του ΤΙΜΑΙΟΥ, αναδεικνύονται ως γνωστά από τον Πλάτωνα τα θέματα:
1) της δομής του ανθρώπου, με βάση το DNA,
2) της φύσης του χρόνου, κατά την σύγχρονη Κβαντική Φυσική,
3) των 1ου και 2ου, τουλάχιστον, Νόμων του Νεύτωνα,
4) του ήχου, ως αίτιο συχνοτήτων ,
5) των αιτιών των ψυχικών παθήσεων και του τρόπου ίασής τους,
6) της Χρυσής Αναλογίας Φ, ως στοιχειώδους δομικής οντότητας της δημιουργίας του ανθρώπου και των αισθητών σε ισορροπία στη Φύση.
Ο ΤΙΜΑΙΟΣ κρύβει πολλές ακόμα επιστημονικές πληροφορίες, που η ανάδειξή τους ξεπερνά τις δυνατότητες ενός ανθρώπου και καλεί σε διαθεματική επιστημονική μελέτη του έργου του Πλάτωνα συνολικά. Απαιτεί την ερευνητική σύγκλιση αρκετών μελετητών από τους κλάδους Φυσικής, Αρχαιογνωσίας και Φιλολογίας, Μαθηματικών, Πληροφορικής και Βιο-επιστημών. Ελπίζουμε η παρούσα μελέτη, με πάμπολλες άλλες αξιόλογες, να δώσει το έναυσμα για μια τέτοια ευγενή προσπάθεια. Ο ΤΙΜΑΙΟΣ, κατά κάποιο τρόπο, στέκεται στο μεταίχμιο μεταξύ των προσεγγίσεων των προσωκρατικών και φυσικών φιλοσόφων και εκείνων του Αριστοτέλη, Επίκουρου και άλλων που ακολούθησαν, στην πορεία για την ερμηνεία της φύσης. Η ουσιαστική μελέτη λοιπόν της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, με ό,τι θαυμαστό έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα από πλήθος άοκνων ερευνητών δια των αιώνων, φαίνεται τελικά ότι συνιστά μια πρόταση, που είναι μόνο στην αρχή της.
---------------------------------------------------
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΙΛΗΤΗ
Ο Ιωάννης Πηλιούνης για σχεδόν 30 χρόνια, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων του, μελετά και ερευνά ειδικά επιστημονικά θέματα και ζητήματα, σημαντικό μέρος των οποίων αφορά την Ελληνική Αρχαιογνωσία.
Είναι πτυχιούχος Φυσικός από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Μηχανικός Πληροφορικής. Οι μελέτες του στην Φυσική συνεχίζονται στα πλαίσια μεταπτυχιακών σπουδών στο Ε.Κ.Π.Α. Έχει παρακολουθήσει ειδικές εκπαιδεύσεις σε πλατφόρμες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (ΗΠΑ, Hong-Kong, Γερμανία). Είναι επίσης πιστοποιημένος σε κύκλους σπουδών προχωρημένων λογισμικών και δικτυακών συστημάτων της MICROSOFT, της ORACLE, της IBM και της CISCO.
Έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη πάρα πολλών εξειδικευμένων πληροφοριακών και ηλεκτρονικών -τηλεπικοινωνιακών συστημάτων για τον Επιχειρηματικό χώρο, αλλά και τον Δημόσιο τομέα. Με την πληροφορική ασχολείται επαγγελματικά και ερευνητικά από το 1980, παράλληλα με τις έρευνες και μελέτες του στη Φυσική.
Τα τελευταία 16 χρόνια, μέσα από την εταιρεία του ATLASCOM, είναι υπεύθυνος σχεδιασμού και ανάπτυξης εξειδικευμένου λογισμικού εφαρμογών και επιχειρησιακής έρευνας, καθώς και ηλεκτρονικών συστημάτων τηλεπικοινωνιών και Internet, με βάση την τεχνολογική πλατφόρμα επεξεργαστών ARM, για τον όμιλο εταιρειών Atlas Security αλλά και για άλλες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Αρθρογραφεί τακτικά στο Αμερικανικό journal ηλεκτρονικής και ράδιο-τηλεπικοινωνιών, “The Spectrum Monitor”.
Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στα περιοδικά ΔΑΥΛΟΣ, Τρίτο Μάτι, και στο περιοδικό Hellenic NEXUS όπου είχε την μόνιμη στήλη «Επιστημονικά Νέα», αλλά και σε άλλα περιοδικά. Οι δημοσιεύσεις του στηρίζονται πάντα επάνω σε βάσεις με ξεκάθαρο επιστημονικό προσανατολισμό και τεκμηρίωση. Έχει επίσης συμμετάσχει στην συγγραφή του συλλογικού βιβλίου «Η Αθέατη Όψη της Παγκόσμιας Νέας Τάξης» (ΕΣΟΠΤΡΟΝ), στο κεφάλαιο της «αθέατης οικονομίας», ενώ έχει δώσει αρκετές διαλέξεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Παράλληλα με ερευνητική του πορεία στην περιοχή των Γνωσιακών Επιστημών, η μελέτη της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, με σκοπό την ανάδειξη των άγνωστων και αμέτρητων επιστημονικών γνώσεων που εμπεριέχονται σε αυτήν, συνιστά κύριο εστιακό κέντρο των ερευνών του.
Είναι παντρεμένος με την φιλόλογο Θεοδώρα Μπατίλα και έχουν τρία παιδιά.
---------------------------------------------------
Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ ευχαριστούν θερμά την ΕΜΑΕΜ για την πρόσκληση τηλεοπτικής καταγραφής.
---------------------------------------------------
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία, παρακαλούμε, ενημερώστε μας στην κεντρική ιστοσελίδα: www.fryktories.net

Пікірлер: 41
@ΕΙΡΗΝΗΣΚΑΡΜΕΑ
@ΕΙΡΗΝΗΣΚΑΡΜΕΑ 11 ай бұрын
Τι να πώ, σας ευγνωμονώ και σας ευχαριστώ για όλα όσα αναφέρετε από τον Τίμαιο
@nakosnikos8986
@nakosnikos8986 2 жыл бұрын
Συγχαρητήρια στις Φρυκτωρίες για την παρουσίαση της ομιλίας, μα ακόμα περισσότερα συγχαρητήρια στον κ. Πηλιούνη για τη διεξοδική ανάλυση του Τίμαιου του Πλάτωνος
@giorgosgiannopoulos5562
@giorgosgiannopoulos5562 5 ай бұрын
❤😮Σας ευχαριστούμε πολύ!!!
@ApostolosBolkas
@ApostolosBolkas 6 жыл бұрын
Οι γνώσεις που μας δίνει αυτό το βίντεο είναι ατόφιο χρυσάφι. Ευχαριστούμε κε Πηλιούνη. Πολλά συγχαρητήρια στις φρυκτωρίες.
@chrisVvV1821
@chrisVvV1821 5 жыл бұрын
Αυτή κι αν είναι εκπομπή..! Ε Υ Γ Ε ! ! Ευχαριστούμε Φρυκτωρίες!! Ερρωσθε και ευδαιμονείτε!
@veronicalogotheti5416
@veronicalogotheti5416 2 жыл бұрын
Muchas gracias
@yiannisr3784
@yiannisr3784 2 жыл бұрын
Πολύ ωραία ανάλυση συγχαρητήρια
@vasilis1456
@vasilis1456 7 жыл бұрын
.....χιλια μπραβο κυριε Πηλιουνη !!!
@jennypappa5643
@jennypappa5643 5 ай бұрын
Μπράβο σας!!!!
@ΒΑΣΙΛΕΙΟΣΣΕΡΕΜΕΤΗΣ-μ5ξ
@ΒΑΣΙΛΕΙΟΣΣΕΡΕΜΕΤΗΣ-μ5ξ 5 жыл бұрын
ΑΞΙΟΣ!!!ΟΛΑ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΤΟ ΩΦΕΛΙΜΟ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
@kapodistria
@kapodistria 7 жыл бұрын
Ευχαριστούμε κ. Πηλιούνη.
@spapageorgiou
@spapageorgiou 7 жыл бұрын
Μπράβο καλέ συνάδελφε Γιάννη! Η επόμενη έρευνα θα είναι για την τροποσφαιρική διάδοση ραδιοκυμάτων σε μια περιοχή, που μελετήσαμε κάποτε...
@taleofawhale6964
@taleofawhale6964 5 жыл бұрын
Καταπληκτικη ομιλια! Ενα μπραβο στις Φρυκτωριες για το ανεβασμα.
@maritamaltezaki8588
@maritamaltezaki8588 6 жыл бұрын
Συγχαρητήρια! Εξαιρετική ομιλία!
@MegaDaidalos
@MegaDaidalos 7 жыл бұрын
Εξαιρετικά συμπεράσματα και οξυδερκέστατες επισημάνσεις γύρω από το έργο του μεγάλου αυτού Έλληνα φιλοσόφου από έναν σπουδαίο σημερινό μελετητή του. Τον κ. Ιωάννη Πηλιούνη!!!
@dimitristsirikolias5837
@dimitristsirikolias5837 5 жыл бұрын
Μπραβο! Φίλε μου .... πολυ καλή δουλειά.......
@NikosMpairaktaris
@NikosMpairaktaris 4 жыл бұрын
Οι αναλογίες στο 33:00 και μετά δεν βγαίνουν. συγκεκριμένα το N/H=O/N. Δεν κατάλαβα αν αναφέρεται μεταξύ μορίων ή για το κάθε μόριο ξεχωριστά.
@emutemusic
@emutemusic 2 жыл бұрын
Πάρα πολύ ενδιαφέρον τροφή για περισσότερη... Σκέψη 🤣🤣🤣🤣 👌 Ευχαριστούμε
@waterbee80
@waterbee80 7 жыл бұрын
To χρησιμοτερο καναλι σε ελληνικο και ξενο youtube...
@psytronic5049
@psytronic5049 6 жыл бұрын
ισχύει...
@ChrysopigiGreece
@ChrysopigiGreece 4 жыл бұрын
Γιατί γίνεται πάντα από πολλούς ερευνητές σύγκριση τού δικού μας αρχαίου πολιτισμού-φιλοσοφίας με τις μονοθεϊστικές θρησκείες; Δεν έχουν καμμία σχέση οπότε γιατί συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα; Θα με ενδιέφερε η άποψή σας Φρυκτωρίες. Ευχαριστώ.
@Fryktories-Web-TV
@Fryktories-Web-TV 4 жыл бұрын
Καλή σας ημέρα και καλό μήνα. Δεν ασχολούμαστε με θρησκευτικά θέματα ως κανάλι. Οι όποιες αναφορές γίνονται έχουν να αποδείξουν ότι, στοιχεία ακόμα και στο κεφάλαιο των θρησκειών, συμπίπτουν με την Αρχαιά Ελλάδα. Υπομονή.. έρχονται καταγραφές μας από έγκυρες πηγές, για τον επηρεασμό αυτόν σε δοξασίες στην Κίνα και στην Ιαπωνία.
@ChrysopigiGreece
@ChrysopigiGreece 4 жыл бұрын
Η μελέτη σας προέρχεται από την ανάλυση του Αρχαίου Κειμένου του Πλάτωνος, ή απο μεταφράσεις/αποδόσεις Ελλήνων ή/και ξένων συγγραφέων; Σάς ευχαριστώ πολύ.
@χρηστοςΜπακολουκας
@χρηστοςΜπακολουκας 7 жыл бұрын
!!!!!!!!!!!!!!!
@7dnein944
@7dnein944 4 жыл бұрын
προσπάθησα να βγάλω τις αναλογίες και δεν βγαίνουν
@χρηστοςΜπακολουκας
@χρηστοςΜπακολουκας 5 жыл бұрын
!
@vaggeliskapios
@vaggeliskapios 7 жыл бұрын
υπάρχει σε βίντεο η μετα συζήτηση με ερωτήσεις που έγινε?
@Fryktories-Web-TV
@Fryktories-Web-TV 7 жыл бұрын
Καλησπέρα σας. Η πολιτική των Φρυκτωριών είναι να μην λειτουργεί η κάμερα μετά το πέρας της ομιλίας. Όχι δεν υπάρχει καταγραφή ερωτημάτων.
@χρηστοςΜπακολουκας
@χρηστοςΜπακολουκας 5 жыл бұрын
!!!!!
@Panagiotis-tsifakis
@Panagiotis-tsifakis 7 жыл бұрын
υπάρχει το κύριε Γίαννη?
@Fryktories-Web-TV
@Fryktories-Web-TV 7 жыл бұрын
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΦΑΚΗΣ καλησπέρα σας. Ο κύριος Πηλιούνης μας έστειλε και σας κοινοποιούμε την ακόλουθη απάντηση: "Σύμφωνα με τον Παρμενίδη αλλά και τον Πλάτωνα, δεν υφίσταται ερώτημα περί του μή όντος, διότι αντίκειται στην ίδια τη λογική θεμελίωσης της φιλοσοφίας του όντος. Από πλευράς μαθηματικής λογικής, που είναι και το μόνο εργαλείο που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για να πάρει μονοσήμαντα κλασσικού τύπου αποτελέσματα, η ερώτηση απλά δεν ορίζεται. Είναι αντίφαση όπως λέγεται. Να 'στε καλά."
@KAOTSOUKI
@KAOTSOUKI 6 жыл бұрын
Να ναι καλά το Stary night που κρατάει τους βέβηλους μακριά από την θεία άλη. Να μας πει η νασα πως είναι δυνατόν να λειτουργήσει η έννοια της φρυκτωρίας στη σφαιρική γη...
@dOct0r13
@dOct0r13 Жыл бұрын
Τι το ον , τι το μι , ον , και τι, το ανάμεσα τους ,
@ParisTompoulidis-rf9vu
@ParisTompoulidis-rf9vu Жыл бұрын
Мерси!
@tolistolis6983
@tolistolis6983 6 жыл бұрын
Poli kalos!
@kostaspapas5894
@kostaspapas5894 6 жыл бұрын
οι λογοι με νερα χωματα δε βγαινουν.
@mariaevamavrou6649
@mariaevamavrou6649 4 жыл бұрын
Άφωνη.....😔
@ΣΑΡΑΣΑΡΑ-π4ο
@ΣΑΡΑΣΑΡΑ-π4ο 5 жыл бұрын
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η Άγνωστη Προϊστορία. Β΄ μέρος : Τι οδήγησε στον Τρωϊκό Πόλεμο;- Γιώργος Α. Χαραλαμπίδης
48:46
Η Σύγχρονη Επιστημονική Γνώση μέσα στον ΤΙΜΑΙΟ - Ιωάννης Πηλιούνης
1:07:41
Φρυκτωρίες Τηλεοπτικό Διαδικτυακό Κανάλι
Рет қаралды 15 М.
Как Ходили родители в ШКОЛУ!
0:49
Family Box
Рет қаралды 2,3 МЛН
$1 vs $500,000 Plane Ticket!
12:20
MrBeast
Рет қаралды 122 МЛН
ΗΓΕΣΙΑ (από τον Πλάτωνα μέχρι τον Γεώργιο Πλήθωνα Γεμιστό) - Δρ. Λεωνίδας Μπίλλης
1:13:53
Φρυκτωρίες Τηλεοπτικό Διαδικτυακό Κανάλι
Рет қаралды 52 М.
Ο Πλάτων απέναντι στον Θουκυδίδη (1)
1:04:14
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
Рет қаралды 28 М.
«Η αστρονομική ερμηνεία της έννοιας του χρόνου».  Μάνος Δανέζης.
1:08:21
Φρυκτωρίες Τηλεοπτικό Διαδικτυακό Κανάλι
Рет қаралды 13 М.
Ο Πυθαγόρας και οι Μετενσαρκώσεις του - Γιώργος Α. Χαραλαμπίδης
1:01:17
Φρυκτωρίες Τηλεοπτικό Διαδικτυακό Κανάλι
Рет қаралды 262 М.
Η ιερή ελληνική εφευρετικότητα - Δήμητρα Λιάτσα
1:01:55
Φρυκτωρίες Τηλεοπτικό Διαδικτυακό Κανάλι
Рет қаралды 18 М.
Ο Πλάτων απέναντι στον Θουκυδίδη (3)
1:22:33
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
Рет қаралды 18 М.
Φιλοσοφία της Ευδαιμονίας. Η αρχαιοελληνική προσέγγιση - Δρ. Ευγένιος Αρ. Γιαρένης
1:57:32
Φρυκτωρίες Τηλεοπτικό Διαδικτυακό Κανάλι
Рет қаралды 141 М.
ΠΛΑΤΩΝ, εμπειριστές, Μπέρκλεϋ, Καντ
1:50:53
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Рет қаралды 50 М.