Рет қаралды 48,933
Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ παρουσιάζουν την ομιλία: «Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΙΜΑΙΟ»,
Αναλύει και τεκμηριώνει ο κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΗΛΙΟΥΝΗΣ, Φυσικός, Μηχανικός Πληροφορικής & Επικοινωνιών.
Η ομιλία δόθηκε στην Αθήνα, στον χώρο της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας (Ε.Μ.Α.Ε.Μ.), στην ισόγεια αίθουσα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, στις 2 Νοεμβρίου 2017.
---------------------------------------------------
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ
Η έρευνα, που συνοπτικά παρουσιάζεται στην ομιλία «Η Σύγχρονη Επιστημονική Γνώση μέσα από τον ΤΙΜΑΙΟ του ΠΛΑΤΩΝΑ», αφορά στην ανάδειξη κάποιων, εκ των πολλών, γνώσεων που, αλλού αναλυτικά και αλλού συγκεκαλυμμένα, εμπεριέχονται ήδη στον κοσμολογικό μύθο του Πλάτωνα ΤΙΜΑΙΟΣ και οι οποίες απετέλεσαν επιστημονικά επιτεύγματα των τελευταίων αιώνων.
Στην έρευνα μου αυτή, που αποτελεί ένα πρώτο μόνο μέρος των αποτελεσμάτων από την έως τώρα μελέτη μου του ΤΙΜΑΙΟΥ, αναδεικνύονται ως γνωστά από τον Πλάτωνα τα θέματα:
1) της δομής του ανθρώπου, με βάση το DNA,
2) της φύσης του χρόνου, κατά την σύγχρονη Κβαντική Φυσική,
3) των 1ου και 2ου, τουλάχιστον, Νόμων του Νεύτωνα,
4) του ήχου, ως αίτιο συχνοτήτων ,
5) των αιτιών των ψυχικών παθήσεων και του τρόπου ίασής τους,
6) της Χρυσής Αναλογίας Φ, ως στοιχειώδους δομικής οντότητας της δημιουργίας του ανθρώπου και των αισθητών σε ισορροπία στη Φύση.
Ο ΤΙΜΑΙΟΣ κρύβει πολλές ακόμα επιστημονικές πληροφορίες, που η ανάδειξή τους ξεπερνά τις δυνατότητες ενός ανθρώπου και καλεί σε διαθεματική επιστημονική μελέτη του έργου του Πλάτωνα συνολικά. Απαιτεί την ερευνητική σύγκλιση αρκετών μελετητών από τους κλάδους Φυσικής, Αρχαιογνωσίας και Φιλολογίας, Μαθηματικών, Πληροφορικής και Βιο-επιστημών. Ελπίζουμε η παρούσα μελέτη, με πάμπολλες άλλες αξιόλογες, να δώσει το έναυσμα για μια τέτοια ευγενή προσπάθεια. Ο ΤΙΜΑΙΟΣ, κατά κάποιο τρόπο, στέκεται στο μεταίχμιο μεταξύ των προσεγγίσεων των προσωκρατικών και φυσικών φιλοσόφων και εκείνων του Αριστοτέλη, Επίκουρου και άλλων που ακολούθησαν, στην πορεία για την ερμηνεία της φύσης. Η ουσιαστική μελέτη λοιπόν της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, με ό,τι θαυμαστό έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα από πλήθος άοκνων ερευνητών δια των αιώνων, φαίνεται τελικά ότι συνιστά μια πρόταση, που είναι μόνο στην αρχή της.
---------------------------------------------------
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΙΛΗΤΗ
Ο Ιωάννης Πηλιούνης για σχεδόν 30 χρόνια, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων του, μελετά και ερευνά ειδικά επιστημονικά θέματα και ζητήματα, σημαντικό μέρος των οποίων αφορά την Ελληνική Αρχαιογνωσία.
Είναι πτυχιούχος Φυσικός από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Μηχανικός Πληροφορικής. Οι μελέτες του στην Φυσική συνεχίζονται στα πλαίσια μεταπτυχιακών σπουδών στο Ε.Κ.Π.Α. Έχει παρακολουθήσει ειδικές εκπαιδεύσεις σε πλατφόρμες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (ΗΠΑ, Hong-Kong, Γερμανία). Είναι επίσης πιστοποιημένος σε κύκλους σπουδών προχωρημένων λογισμικών και δικτυακών συστημάτων της MICROSOFT, της ORACLE, της IBM και της CISCO.
Έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη πάρα πολλών εξειδικευμένων πληροφοριακών και ηλεκτρονικών -τηλεπικοινωνιακών συστημάτων για τον Επιχειρηματικό χώρο, αλλά και τον Δημόσιο τομέα. Με την πληροφορική ασχολείται επαγγελματικά και ερευνητικά από το 1980, παράλληλα με τις έρευνες και μελέτες του στη Φυσική.
Τα τελευταία 16 χρόνια, μέσα από την εταιρεία του ATLASCOM, είναι υπεύθυνος σχεδιασμού και ανάπτυξης εξειδικευμένου λογισμικού εφαρμογών και επιχειρησιακής έρευνας, καθώς και ηλεκτρονικών συστημάτων τηλεπικοινωνιών και Internet, με βάση την τεχνολογική πλατφόρμα επεξεργαστών ARM, για τον όμιλο εταιρειών Atlas Security αλλά και για άλλες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Αρθρογραφεί τακτικά στο Αμερικανικό journal ηλεκτρονικής και ράδιο-τηλεπικοινωνιών, “The Spectrum Monitor”.
Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στα περιοδικά ΔΑΥΛΟΣ, Τρίτο Μάτι, και στο περιοδικό Hellenic NEXUS όπου είχε την μόνιμη στήλη «Επιστημονικά Νέα», αλλά και σε άλλα περιοδικά. Οι δημοσιεύσεις του στηρίζονται πάντα επάνω σε βάσεις με ξεκάθαρο επιστημονικό προσανατολισμό και τεκμηρίωση. Έχει επίσης συμμετάσχει στην συγγραφή του συλλογικού βιβλίου «Η Αθέατη Όψη της Παγκόσμιας Νέας Τάξης» (ΕΣΟΠΤΡΟΝ), στο κεφάλαιο της «αθέατης οικονομίας», ενώ έχει δώσει αρκετές διαλέξεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Παράλληλα με ερευνητική του πορεία στην περιοχή των Γνωσιακών Επιστημών, η μελέτη της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, με σκοπό την ανάδειξη των άγνωστων και αμέτρητων επιστημονικών γνώσεων που εμπεριέχονται σε αυτήν, συνιστά κύριο εστιακό κέντρο των ερευνών του.
Είναι παντρεμένος με την φιλόλογο Θεοδώρα Μπατίλα και έχουν τρία παιδιά.
---------------------------------------------------
Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ ευχαριστούν θερμά την ΕΜΑΕΜ για την πρόσκληση τηλεοπτικής καταγραφής.
---------------------------------------------------
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία, παρακαλούμε, ενημερώστε μας στην κεντρική ιστοσελίδα: www.fryktories.net