Sıvı Gübre Yapımı (Yabani Otlardan 5 Dakikada Gübre Yapımı)

  Рет қаралды 131,379

Gelecek Tarımda

3 жыл бұрын

Bahçede bulunan ısırgan, kuşotu, ballıbaba, sirken gibi yabani otlardan 5 dakikada doğal sıvı gübre yapıyoruz.

Пікірлер: 142
@fatmaaydn2525
@fatmaaydn2525 3 жыл бұрын
Ben bu sene kışa hazırlık için ısırgan haşlayıp suyunu bir kovaya aldım başka su karisdirdim sebzelere çiçeklere tökdum bilmiyorum ama bir oldular sonra araşdirdim çok faydalı olduğunu öğrendim tek fasulyeye dökmeyin dediler nekadar doğru bilmiyorum size çok deşekkür ederim faydali bilgiler baylaşiyorsun. Kolay gelsin öğreneceğimiz daha çok bilgi var
@tugbabasarandemiral9901
@tugbabasarandemiral9901 3 жыл бұрын
Süpersiniz sizi ayakta alkışlıyorum. Çok çok teşekkür ederim. Bu öyle değerli bir bilgi ki benim gibi doğal gübresini kendi yapıp kullanmak isteyenler için. İyi ki varsınız.
@emirkocaman6260
@emirkocaman6260 3 жыл бұрын
Merhaba gubreli suyu nasil damlamadan veriyorsunuz videosunu cekerseniz sevinirim
@ayerbuba6003
@ayerbuba6003 Жыл бұрын
Gübreli su
@baharozgur4116
@baharozgur4116 3 жыл бұрын
Aynı işlemi biçilen çim kalıntılarından güvre yapılabilirmi?
@fevziyeercihan3734
@fevziyeercihan3734 3 жыл бұрын
Bende,semtin parkının biçilen otlarından 5 büyük poşet alıp bir kısmını malç için kullandım. Kalanın poşette çürümesini bekledim,(güneşte çabuk çürüyor)çürüyen otları suyla seyreltip sıvı gübre yaptım. Rus çiftçi kanallarında bu işlemi çok görmüştüm,uyguladım ve çok işe yaradığını gördüm. Gövdeler kalın ve güçlü,yapraklar yeşil,domatesler çoktan çiçek tuttu. Herkesin yapabileceği mükemmel sonuçları olan bir yöntem.
@meryemkizilkulak9976
@meryemkizilkulak9976 2 жыл бұрын
Kaça kaç seyrelttiniz? Kaç gün ara ile verdiniz? Teşekkürler.
@aysekayaalp993
@aysekayaalp993 2 жыл бұрын
Bu bitkileri ezerek suya karıştırsak gübre oluşumu hizlanirmi bu konuda bilginiz varmi
@fevziyeercihan3734
@fevziyeercihan3734 2 жыл бұрын
@@meryemkizilkulak9976 1 e 5 oranında seyreltip dip kenarlarına vermiştim,sizinde yararını göreceğinize inanıyorum. O işlemi ilk teras bahçeciliği yaparken uygulamıştım bu yıl gerçek bahçede yine aynı uygulamaya devam ediyorum. Berekerli olsun dilerim...
@fevziyeercihan3734
@fevziyeercihan3734 2 жыл бұрын
@@aysekayaalp993 ezmeye gerek kalmıyor,sıcak ortam ve kapalı poşette çürüme hızla gerçekleşiyor.
@nazifaydn7643
@nazifaydn7643 10 ай бұрын
yaptığınız gübre kaç metrekarelik
@hasangunes8807
@hasangunes8807 Жыл бұрын
Slm hocam ısırgan gurbesine üre de karistirsak olurmu yoksa hümik asit gubre içine karışırsak
@yasaryldz5872
@yasaryldz5872 3 жыл бұрын
Yaptığınız çalışmadan dolayı sizi tebrik ederim yıllar önce tarım sektöründe. Çalışıtken çok değerli ziraat mühendislerinden öğrenmiştim ve herkeze öneriyor ve kendim yapıyorum ısırgan ve eşek marulunda humik asit oranı yüksek ayrıca pekmez ve 100 litre suya. Bir avuç gübre koyarsanız çürüme hızlanacaktır kolay gelsin
@sedattorbal6959
@sedattorbal6959 2 жыл бұрын
Baldıran otu kaynaş tarla sarmaşığı kavak yaprağı Çınar yaprağı sirken alabada kaynaş ayrık otu gibi otlardan da sıvı gübre olurmu acaba hocam bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler herdaim varolun yaradana emanet inşaAllah 🇹🇷👏🤲🏻
@sulbiyekorkmaz9853
@sulbiyekorkmaz9853 Жыл бұрын
Ebe gumeciylede yapılır mı cevaplarsaniz sevinirim.
@osmanylmaz6255
@osmanylmaz6255 2 жыл бұрын
Vidoe icin tesekkurler..Hava motoru kaç wattlik abim.. veya şöyle sorayim 160 lt lik mavi bidonlar için kaçlık hava motoru olması gerekir..
@aysekayaalp993
@aysekayaalp993 2 жыл бұрын
Hocam bahçeme semizotu bastı ondan gübre olurmu sirken ve semizotu bahçesi adeta
@emineozkolay3633
@emineozkolay3633 3 жыл бұрын
Ben ısırgandan sıvı gübre yapıyorum ve benim yaptıgım uzun sürüyor.Isırganı topladıkdan sonra,suyunu koyuyorsun ve agzini kapatiyorsun. Hergün karıştırıp,bu işlemi 3 hafta boyunca yapıyorum.leş gibi kokuyor .3.hafta sonra şişelere süzerek koyuyorum ve kullandıgımda bir sulama kovasının icine biraz şişenin icindeki ısırgan gübresinden karıştırıyorum.Sizinde en son yaptıgınız ,kötü kokusu olanı yapıyorum.Toprak ana herşeyi veriyor,yeterki kullanmasını bilelim.Sunni gübrelerin zararları cok.Ama bu ısırgandan yapılan gübrenin hic bir zararı yok.
@emineozkolay3633
@emineozkolay3633 2 жыл бұрын
@@staticworkout doğru degil dediğiniz.Herkez bunu yapabilir .Kokması "gähren process" deniliyor Almanca'da .Yani mayalanıyor.Kokması doğal ve kokusu cok kötü. Sonradan ßu ile karıştırılıyor.
@gelecektarimda
@gelecektarimda 2 жыл бұрын
Bunun için Meyvelitepe'nin blog yazısını okuyabilirsiniz. Zararlı patojenler her zaman riskliidir.
@yesilbahce5687
@yesilbahce5687 3 жыл бұрын
Emeğinize sağlık çok faydalı ve pratik
@aliacil3922
@aliacil3922 2 жыл бұрын
Merhaba üstadım, ben de işten anlayan birkaç kişiye oksijenli ve oksijensiz kompost çay yapımını sordum, biraz da araştırdım. Kokuyor olması herhangi bir zararlı istenmeyen bakteri ( patojen) ürediği anlamına gelmiyormuş. Bakterilerin otun içindeki azotu sentezleme sürecinde çıkardığı gazlar kokuyu yapıyormuş. Oksijenli bakteri zenginleştirmesinin dikkat edilmesi en önemli kısmı, insan sağlığına zararlı mikropların oksijenli ortamda hızlı üremesi. Bu çayın kullanımında aşırı dikkatli olunması gerekiyor. Topraktan uygulama biraz daha rahat( toprak içinde denge tekrar oluşuyor. Yapraktan uygulamada nefes yolu ile enfekte olmamak için koruyucu maske vs dikkat edilmeli. Ayrıca marul gibi çiğ tüketilecek ürünlerin üzerine uygulamalarda tüketici sağlığını koruyucu bir metoda henüz rastlamadım. Kolay gelsin.
@caPcuPsaydam1
@caPcuPsaydam1 3 жыл бұрын
Bahçe için dönüme kaç litre atmak lazım acaba? Şuan bahçede azot derecesi sıfır (0) çıktı not : nar bahçesi
@sedattorbal5485
@sedattorbal5485 2 жыл бұрын
Yabani ot derken, tarla sarmaşığı ayrık kaynaş otu domuz pitragi, onlardan da olurmu acaba sizce hocam 🤔🤔🤔🤔🤔
@pashaalipashaaliyev3634
@pashaalipashaaliyev3634 3 жыл бұрын
Selamun Aleyküm, hocam öncelikle emeğinden dolayı teşekkür ediyorum. Bir sorum var, oluşan bu gübreyi suyla seyreltmek gerekir mi ? gerekirse kaç litre suya ne kadar bu gübreden krıştırmalıyım ? ve örneğin 1 kök salatalığa ne kadar gübre vermeliyim ? cevap verirseniz memnun olurum.
@fevziyeercihan3734
@fevziyeercihan3734 3 жыл бұрын
Otun yoğunluğunu göre yaklaşık 1/10 oranında seyreltip kök başına 1lt ye kadar verdim
@uluhancanpulat8823
@uluhancanpulat8823 3 жыл бұрын
100 litre su 12 kg ile hububata yapraktan verilebilir mi ? Besin elementlerinin içerikleri tahmini ne olur ? sıvı solucan gübresi, amino asit, üre ve mikro element içerikli bir yaprak gübresi ile karışabilir mi ya da ot ilaçlarıyla birlikte atılabilir mi ? Tarla tarımı için kullanmayı düşünüyorum. Son olarak 1 hafta kadar fermante edenler de var. Sıcak su ile canlı mikroorganizmaları öldürmez miyiz ?
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Evet verilebilir ve tüm ilaçlarla birlikte kullanılabilir. Bu yapılan mikrobiyal gübre değil sadece sıvı gübredir. Video sonundaki ise solucan gübreli ve melaslı mikrobiyal gübredir. O 3 günde hazır oluyor.
@uluhancanpulat8823
@uluhancanpulat8823 3 жыл бұрын
@@gelecektarimda Oksijen verilerek yapılana şeker veya pekmez ilave edilirse canlı organizma popülasyonu çoğaltılamaz mı ? mikoriza mantar sporları ve bacillus bakterisi verilip çoğaltılsa damlamadan verirken faydalı olur mu ? Sıcak su ile yapılan için ise teşekkürler yapılışı ve kullanışı çok kolay. Her ilaçlama ve yaprak gübresi için girilirken yapılabilir. İlave maliyetsiz besin elementi. Ayrıca organik olması alınabilirliğini de kolaylaştırır ve malum yapraktan verebildiğimiz bir sınır var o sınırı kimyasallarla aşamıyoruz. Bununla daha besleyici bir karışım yapılabilir. Bir de doğadan Faydalı Mikro Organizma toplamak ile ilgili video çekebilirsiniz bence çok faydalı olur. Haşlanmış pirinç ile toplanan mantar , bakteri vs faydalı canlıları pekmez ve şeker ile çoğaltıp uygulama yapıyorlar.
@serdaraksu6033
@serdaraksu6033 3 жыл бұрын
Bu gübreleme her zaman yapılabilir mi örneğin haftada yada ayda bir gibi bir süresi varmıdır.Kolay gelsin iyi çalışmalar.
@Victorious357
@Victorious357 3 жыл бұрын
Toprak analizine gore gubre atmanizi tavsiye ederim
@ikizlerciftligi
@ikizlerciftligi 2 жыл бұрын
açıklama ve bilgilendirme için teşekkürler
@muratbal9533
@muratbal9533 3 жыл бұрын
Selamünaleyküm hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler ben fasulye yetiştirmeyi düşünüyorum bizde şeker fasulye çok kaliteli oluyor fakat fasulyede azot var ısırgan gübresi verilirmi veya nasıl bır gübre veririz
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Fasulyeyi ekerken 3 tohum yerine 2 tohum ekin fazla dallanma ile daha çok verim alırsınız. Bitki fazla olan azotu depolar kullanmaz sıkıntı olmayacaktır. Kimyasal gübre gibi düşünmemek lazım.
@ergan1824
@ergan1824 3 жыл бұрын
iki yöntem arasında suya gecen değerler bakımından fark varmıdır bunu tespit etmek ,analiz yapmadan çok zor ama, belki denemelerden kaynatınız oluşmuştur
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Çok fark olacağını zannetmiyorum, varilde olana mikrobiyal gübre eklenebildiği için daha avantajlı olur.
@mustafaa2093
@mustafaa2093 3 жыл бұрын
Teşekkürler. Nacizane bir sorum daha olacak. Sera yapacak yerim yok fakat Kullanılmayan 200 mt duvarları olan hayvan damı var sadece çatısı yok. Burayı seraya dönüştürüp topraksız tarım hıyar yapmak istiyorum. Çatısını şeffaf oluklu normal çatı kaplayıp sera etkisi oluşturmak istiyorum. Gerekli diğer şartları sağlayabilrsem bu sistem olurmu. Fikriniz çok önemli benim için teşekkürler şimdiden
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Duvarları yıkıp sadece yan direklerini bırakıp bir sistem yapabilirsiniz. Bitki tüm gün güneş görmez ise boya gider ve verim çok düşük olur.
@selimbayraktar6272
@selimbayraktar6272 3 жыл бұрын
Güneşi verebilmek icin lamba yakıyorlar bazı seralarda tabiki buda maliyet artırır ama
@canpolatakcakaya3252
@canpolatakcakaya3252 3 жыл бұрын
Selamun Aleyküm, ot çöp çalı cirpiyi mikserle kıyıp bu şekilde suda bekletsek potasyum azot mineral dengesi su ile seyrelti miktarını artırıp tarlada kullansak olurmu?
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Onları kompost gübre olarak kullanabilirsiniz. Çok daha verimli olacaktır.
@canpolatakcakaya3252
@canpolatakcakaya3252 3 жыл бұрын
@@gelecektarimda posasıyla ikinci mikseri yapıp toprağa direk saçarsak olur her halde?
@haticekaplan6273
@haticekaplan6273 3 жыл бұрын
Bu karışım da şüş bitkilerinede verbilirmiyiz
@gokhanaygut6696
@gokhanaygut6696 3 жыл бұрын
Isırgan yerine yabani otlardan yapsak olmaz mı
@yahyacoskun4
@yahyacoskun4 3 жыл бұрын
Sadece ısırgan olur mu
@eminyorgun6896
@eminyorgun6896 3 жыл бұрын
0:34 hocam salyangozu da haşlamışsın, bozmuştur içeriği belki çürüme vesaireden ötürü. Gerçi o karışımı kullandın mı bilmiyorum.
@abbasogluibo2168
@abbasogluibo2168 2 жыл бұрын
Kuru ısırgan ortamda gübre yapilirmi usta
@gelecektarimda
@gelecektarimda 2 жыл бұрын
Bunu hiç denemedim.
@sultandemirtas806
@sultandemirtas806 3 жыл бұрын
Bilgiler için teşekkürler peki bu sıvı gübreleri bidonlarda kaç ay bekletebiliriz ara ara kullanmak için
@erguntopbas7374
@erguntopbas7374 3 жыл бұрын
Yapilan Sivi gübre extra su katmaya gerek varmi mahsule atilirke
@efendierdogan
@efendierdogan 3 жыл бұрын
Merhabalar bu sıvı gübresi o sevmediğimiz nefret ettiğimiz kangal dır cimdir ot dur dikenli türlerdir o dudaklarımızın arasında plav plav dediğimiz ot tür yani yeşil yapraklı tim o bitkilerin hepsi ile karışık otlar ile gübre yapilabiliyormu
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Evet tüm bitkiler ile yapabilirsiniz. Mikrobiyal gübre olacak ise zehirli bitkileri koymamak gerekir. Mesela datura, zakkum gibi bitkiler.
@efendierdogan
@efendierdogan 3 жыл бұрын
Sevgili ÜSTAT 1 wideoda denk geldiğim 1 konu var size danismakistedim 1 hafta öncesinde ağzı açık 1 şekilde 1 kovada suyu dinlendiriyor koloru gitsin diye ayrı 1 yoğurt kovasınada 1 evde olan biten tüm bitkisel atıkları toplamış muz kabuğu patates kabuğu çay fosası filan 1 evde olan biten ne varsa işte sonra bahçede gözle görünen ne varsa ot çer çöp hepsini toplamış bu yoğurt kovasina atıyor hepsini karıştırıyor iddasına göre bu karışımın üstüne sıcak suyu 1 den döküp ağzına sıtreç film çekip kapağını bastırıyor sıcak su sayesinde o karisimlarin oz suyunun suya karistigini idda ediyor 3 gün kapali tutuyor o sekilde daha sonra Ayrı 1 kovada o dinlendirilmiş suya pekmez koyuyor bu karisimi bu pekmezli suya katiyor 4 gunde durmadan icine ojsijen vererek oksijenle kaynatma yapiyor toplamda 7 gun sonrasinda olusan suyu suzup ayni gun bitiriyor iddasi bu sekilde idi Wideonun linkini bulamadım bulsam size atıcaktım Siz tüm bu yazdıklarımdan 1 düşünce çıkartırsanız ne düşünürsünüz
@carpedieemcarpedieem4169
@carpedieemcarpedieem4169 2 жыл бұрын
@@efendierdogan linki bulursanız ben de izlemek isterim
@rukiyecolak6449
@rukiyecolak6449 2 жыл бұрын
Üyelik işini anlamadım ücretlimi
@nesimikalkan5834
@nesimikalkan5834 3 жыл бұрын
Demirce zengin yabani otlar hangileridir? Paylaşır mısınız rica etsem.
@oktaysulun5284
@oktaysulun5284 2 жыл бұрын
Ispanaktır heralde 🤔 temel reis hep onu götürüyor 😀😀
@sedattorbal1975
@sedattorbal1975 Жыл бұрын
Peki her türlü yabani otlar olurmu acaba sizce hocam 🤔🤔🤔🤔
@gelecektarimda
@gelecektarimda Жыл бұрын
Tüm otlar oluyor.
@sedattorbal1975
@sedattorbal1975 Жыл бұрын
@@gelecektarimda domuz pıtıragı sirken tarla sarmaşığı lâbada turp otu, filan olurmu acaba sizce hocam 🤔🤔🤔🤔🤔 bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler hocam ☺️🖐️🇹🇷
@CrazyBoyTR44
@CrazyBoyTR44 3 жыл бұрын
Isırgan otunu blender yada bıçak ile parçalayıp su içerisine atarsak etkisi daha fazla olurmu
@aysegulerken38
@aysegulerken38 2 ай бұрын
Bence ewet
@erguntulay2790
@erguntulay2790 Жыл бұрын
Very good Job
@azrbaycan5456
@azrbaycan5456 3 жыл бұрын
Yabani otların tohumları suda kaç günde bogulur ölür
@alimeozkara2872
@alimeozkara2872 2 жыл бұрын
Kuru ottan olurmu
@kadriyefundaesmek3198
@kadriyefundaesmek3198 3 жыл бұрын
Herhangi yabani ot olurmu yoksa sadece saydığınız otlarmı olmalı
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Ayrık gibi otlar olmadığı sürece sıkıntı yok.
@nusretkarkn5512
@nusretkarkn5512 3 жыл бұрын
Her paylaşımın bir cevher emeklerin için teşekürler. sizden hobi bahçeciler için bir ricam olacak. 300 metre kare içinde hobi amaçlı sebze ekiyorum verim alamıyorum. Süs biberi domates biber salatalık fasulye patlıcan bamya gşbş tohumların verimi yüksek olanlar ve tohum firması hakkında bir video yayınlarsanız hobiciler mutlu olacaktır. Topla topla bitiremiyoruz :-D tohumlar hangileri. İç anadoludan yazıyorum. Oturak tohum olsun. Teşekkürler
@kozanadana3444
@kozanadana3444 2 жыл бұрын
Helal olsun sana
@mustafamanav147
@mustafamanav147 3 жыл бұрын
Buzdolabı motoru ile 20 lt lik damacanaya hava basarak yapsam kaç saat çalıştırmam gerek teşekkürler
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
20 litre için o motor çok kuvvetli gelir.
@fatihsonmez5465
@fatihsonmez5465 3 жыл бұрын
Kaç günde uygulamalıyız teşekkür ederim
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Haftada bir yeterli olacaktır.
@emineozcelik5955
@emineozcelik5955 2 жыл бұрын
Sogan kabuguda eklene bilirmi
@gelecektarimda
@gelecektarimda 2 жыл бұрын
Tabiki.
@tevfiktekin7917
@tevfiktekin7917 3 жыл бұрын
Otları ıslattıgımız suya canlı bakteri verebilirmiyiz
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Videonun sonundaki gibi bir işlem yaparsanız canlı bakteriler daha çok olacaktır. Sıcak sulu karışıma ise en son eklenebilir.
@farkindalikatolyesi788
@farkindalikatolyesi788 3 жыл бұрын
Hocam emeğine sağlık. Ürünü seyrelttiğimizde topraktan uygulamada EC değeri kaç olmalı
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Bitkiye göre değişen bir durum.
@farkindalikatolyesi788
@farkindalikatolyesi788 3 жыл бұрын
Mesela kaktüs ve sukulentlerde uygulanabilir mi ? EC değeri bu bitkilerde tahmini ne olmalı
@amatortarimci
@amatortarimci 3 жыл бұрын
"Meyve ağacı" yapraklarını o otlarla karıştırıp ağzı kapalı bidonda 5-6 gün bekletip (İstenirse karışıma doğal toz halindeki 1/10 Leonardit eklenebilir o zaman atom oluyor) daha sonra 5-6 gün hava verip suyu süzdüğünüzde o suyun EC değeri en az 2-3 civarı oluyor (Leonarditle 5-6). Yalnız Üstad yalnız o karışımın çok ağır ve bayıltan bir kokusu var onu söylemeyi unuttun :D. O da sanırım ısırgandan oluyor; o yüzden ısırganı ayrıca azot olarak değerlendirmek gerek bence. Kolay gelsin bereketli olsun
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Leonardit gibi ürün eklemeye hiç gerek yok zaten alınabilir formdadır. Sıvı veya katı solucan gübresi birazda melas eklenirse mikrobiyal gübre olmuş olur. Kötü koku havasız ortamda oluşur, bizim yaptığımızda ise hiç bir kötü koku oluşmaz. Bu yapraklar içinde geçerli bir durum.
@amatortarimci
@amatortarimci 3 жыл бұрын
@@gelecektarimda Üstad açık havada o ısırgan bir kokuyor kapıya komşular geldi :D :D
@nazmhikmetduran1216
@nazmhikmetduran1216 2 жыл бұрын
Ben bu elde ettiğimiz karışımı kuyu suyuna atsam ve her sulamada bunu kullansam bitkileri yakarmiyim
@gelecektarimda
@gelecektarimda 2 жыл бұрын
Her sulamada değilde arada bir sadece sulama yapmakta gerekiyor.
@nikosnikolaou3863
@nikosnikolaou3863 3 жыл бұрын
Cok guzel arkadas!
@recepcakmak4619
@recepcakmak4619 3 жыл бұрын
Bunu genc topladım tohumu yok genc ısırgandada azot olurmu
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Tabiki olur.
@emineozcelik5955
@emineozcelik5955 2 жыл бұрын
Tesekur ederim
@muzaffertayfa5353
@muzaffertayfa5353 3 жыл бұрын
Kükürt için çürümek üzere olan soğanları da kullanabilirsiniz...
@canert7567
@canert7567 3 жыл бұрын
Bu videoda bahsettiginiz, daha onceden yapmis oldugunuz videoyu paylasip linkini verebilirmisiniz. Butun videolariniza baktim goremedim.
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
İrfan çayı olarak arama yapabilirsiniz.
@zulfukaya4905
@zulfukaya4905 3 жыл бұрын
Kötü koku zararlı patojen dediniz de. Isırgan otunu onbeş gün suda bırakarak doğal ilaç yapanlar var. İğrenç bir kokusu olduğunu söylediler ancak doğal bir ilaçmış. Yani bu ilaç o zaman zararlımı oluyor. Ayrıca şunu da sormak istiyorum. Sizin yaptığınız gğbre imiş. Benim söylediğim de ilaçmış. Kısacası hem gübre hem ilaçmı oluyor bu. Sorduğum tüm sorulara cevap verirseniz sevinirim...
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Bazı zararlılar bitkilerin özsuyu sevmez bu yüzden o bitkiye gitmez. Örnek kekikte kırmızı örümcek neredeyse hiç görülmez. Bu yüzden kekik suyu ve yağı bitkilerdeki kırmızı örümceği uzaklaştırır. Kekik, ısırgan, sarımsak, domates yaprağı vb bitkiler zararlılarla mücadele için kullanılır, hemde gübre yapılır.
@zamannotesindekiadam4078
@zamannotesindekiadam4078 3 жыл бұрын
kardeş bu yıl hümik asit yapacakmısın vidyo gelirmi
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Şubat gibi yapmayı düşünüyorum, sistem aynı sistem. Video gelmez ise sosyal medyaya fotoğraf eklerim.
@zamannotesindekiadam4078
@zamannotesindekiadam4078 3 жыл бұрын
@@gelecektarimda Kardeşim bende 1 tonluk karıştırıcılı tank yaptım hümik asit yapmayı deneyeceğim. Fosil power leonardit aldım hümik fulvik içeriği yüzde 40, senin verdiğin formüle göre leonardit oranını yüzde 40 artırdım su ve potasyum hidroksit oranları aynı olacak, pH ya görede potasyum hidroksiti ayarlamaya çalışacağım. Bir sonrakinde Agrohum leonardit ile yapmayı düşünüyorum.
@ergan1824
@ergan1824 3 жыл бұрын
@@zamannotesindekiadam4078 fosil markaya güveniyormusunuz..Agrohum bence güvenilir gibi duruyor neden hümik asit kullanmıyorsunuz
@Duzall1071
@Duzall1071 3 жыл бұрын
Çözelti İçeriğini ölçüm yapan varmı, laboratuvar imkanı olupta değerlendirme yapabilen varsa paylaşırsa seviniriz.,
@mehmetmerdan9027
@mehmetmerdan9027 3 жыл бұрын
Bunun saklama süresi ne kadar
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Süzüp beklerse sıkıntı yok, eğer içinde yaprak parçaları kalırsa kokma yapar.
@metintastepe1223
@metintastepe1223 3 жыл бұрын
bu şekilde ısırgan otu bulabilirmiyim nerden bulurum
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Şuan çok zor eksi derecelerde dondular.
@barsyalcn2455
@barsyalcn2455 3 жыл бұрын
Merhabalar hazırlanan sıvı ne kadar süre muhafaza olur özelliğini kaybetmeden?
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Hemen kullanmak gerekir, ilerleyen zamanda koku yapabilir.
@atadabiz9084
@atadabiz9084 3 жыл бұрын
Yani koku yapmış olması gübre olarak kullanımına engel mi ❓ Süzdükten sonra kalan postayı atmalı miyiz ❓
@nejatnejat2532
@nejatnejat2532 3 жыл бұрын
bence bu karışımın içine birazda odun külü eklemek lazım..bildiğim kadarıyla 30 çeşit makro mikro element barındırıyor.karışımı çok daha verimli hale getirebilir.
@vedatakkus7414
@vedatakkus7414 2 жыл бұрын
Biraz kireç birazcık da göztası karışması daha harika olur
@tuncercnar9519
@tuncercnar9519 2 жыл бұрын
Teşekkürler
@mustafaa2093
@mustafaa2093 3 жыл бұрын
Hocam sırık hıyar verimli fide marka ve nerden temin edebiliriz hybrid olacak. Topraksız tarım için !!
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Yüksel tohum ürünleri kullanılabilir.
@ismailnakas18
@ismailnakas18 3 жыл бұрын
Merhabalar bunu akan su kültüründe marul yetiştiriciliğinde besin solüsyonu ekler gibi kullansak olurmu?
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Tabiki kullanabilirsiniz, önceki senelerde sadece bu gübreyi verip marul yetiştirmiştik.
@ismailnakas18
@ismailnakas18 3 жыл бұрын
@@gelecektarimda teşekkürler çok saolun
@ergan1824
@ergan1824 3 жыл бұрын
@@gelecektarimda sıcak su yintemuminimi kullandınız
@kadirkarakas4997
@kadirkarakas4997 3 жыл бұрын
@@gelecektarimda peki yetişme süresi diğer inorganik gübrelere göre dahami fazla uzun sürmekteydi
@mustafakosebey
@mustafakosebey 3 жыл бұрын
Fosfor da olmasi icin ne eklenebilir
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Balık artıkları eklenebilir.
@mustafakosebey
@mustafakosebey 3 жыл бұрын
@@gelecektarimdabitki olarak yokmu bisey acaba
@bilalgiran1037
@bilalgiran1037 3 жыл бұрын
ebe gümecide olurmu kardeşim
@enesgorur6681
@enesgorur6681 2 жыл бұрын
arkadaşlar yapın ben domatesve bıberlere yaptım mukkemmel oldu su anda cok ıyo buyuyorlar
@kenankirca5819
@kenankirca5819 3 жыл бұрын
Damlamadan vaya yapraktan verirken karisim orani nedir
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
100 litre su , 12 kg yabani ot hazırlanırsa 1000 litre su ile direk bitkilere verilebilir.
@kenankirca5819
@kenankirca5819 3 жыл бұрын
@@gelecektarimda tsk ederim
@İlyascom01
@İlyascom01 3 жыл бұрын
EC kaç oluyor olctunuzmu?
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Saf olarak 1.2 seviyesine yakın, bu gübre direk alınabilir formda olduğu için düşük EC de vermek gerekiyor.
@navruzkilic7995
@navruzkilic7995 2 жыл бұрын
Doğal atıkları otları bahçeye çukur açıp,açıp görmüyorum,çürüyüp gübre oluyor doğayaysa katkısı olmuş oluyor
@anarkerimov4294
@anarkerimov4294 3 жыл бұрын
Salam qaynatsak olurmu
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Direk kaynar su dökmek daha hızlı sonuç verecektir.
@anarkerimov4294
@anarkerimov4294 3 жыл бұрын
@@gelecektarimda çoxsağolun
@karacaypermakultur1170
@karacaypermakultur1170 3 жыл бұрын
Bu hava motorunu nereden alabilirim?
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Akvaryum hava motoru olarak satışı yapılıyor.
@karacaypermakultur1170
@karacaypermakultur1170 3 жыл бұрын
@@gelecektarimda sizin kullandığınızı ve bezerini almak için soruyorum. Teşekkür ederim.
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Petshop Zoo adlı firmadan almıştık.
@atalaykayalar6528
@atalaykayalar6528 2 жыл бұрын
Bütün bitkilerde makro ve mikro elementler mevcuttur. Bitkideki su oranı element yüzdesini degistirir
@Sefa1071
@Sefa1071 2 жыл бұрын
süzmeden kullanacaklar dikkat edin ısırgan otu çok yayılmacı bir ottur.çok fazla tohum mevcuttur.tarlanıza bi kere girerse uzun yıllar devam eder
@tugbabasarandemiral9901
@tugbabasarandemiral9901 3 жыл бұрын
👏👏👏👏👏👏
@ahmetozer8882
@ahmetozer8882 3 жыл бұрын
Karadenizliler haşlayıp ineklere verirdik eskiden. Yazık hayvanlar gübre mi yiyormuş.
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Tüm bitkilerde bu şekilde besinler mevcuttur.
@elsnliyev45
@elsnliyev45 3 жыл бұрын
powete doldur aqzini baqla qoy gunewin qabaqina 5-5 gun sonra hazir olur
@gelecektarimda
@gelecektarimda 3 жыл бұрын
Zararlı patojenler ile riske girmeye gerek yok.