Su an uni fe hocasiniz muhtemelen artik kanalla ilgilenmiyorsunuz ama cidden iyi anlatiyorsunuz. Tesekkürler video icin
@heap-sort8 жыл бұрын
Hocam, çok teşekkür ederim.Oop mantığını kafamda iyi bir düzleme oturttum.Paylaşımlarınız için teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim...
@furkanturkal84148 жыл бұрын
Hocam teşekkürler ağzınıza sağlık. Bu teorik dersleri birleştirip bütün Java özelliklerini kullanmaya çalışarak bir uygulama yapma serisi çekmeyi düşünüyormusunuz? Tamam yabancı kanallar yapıyor ama sizin yerinizi tutmuyor :D Hem anlatarak hem uygulayarak hatta ve hatta github a yükleyip community şeklinde geliştirmeyi de öğretirseniz süper olur. BilgisayarKavramları izleyicileri olarak hep birlikte uygulama geliştirebiliriz fena fikir değil bence. Ne düşünüyorsunuz ? (:
@Sadievrenseker_BK8 жыл бұрын
olabilir, böyle talepler daha önce de geldi github ile ilgili de video çekmeyi planlıyorum sonrasında böyle şeyler yapabiliriz belki.
@furkanturkal84148 жыл бұрын
Teşekkür ederim, kolay gelsin (:
@tugrulbayrak44698 жыл бұрын
Hocam Java üzerinde MVC anlattığınız video var mı, MVC hakkında videolarınız var ancak uygulama kısmında video çekecek misiniz ?
@Sadievrenseker_BK8 жыл бұрын
web uygulamaları çektik o videolara baktınız mı hatta db abstraction da vardı .
@tugrulbayrak44698 жыл бұрын
inceleyeceğim hocam teşekkürler
@gurkanseyhan59338 жыл бұрын
Gocam bu tasarım desenleri konusunda genelde benim aklım şu şekilde karışıyor verdiğiniz örnekte ki ilişkiyi veri tabanındada kuramaz mıyız bende diyorum ki bunu bu durumun dışında nasıl kullanabiliriz acaba :)
@Sadievrenseker_BK8 жыл бұрын
veritabanı tasarımı ve teorisi çok farklı bir konu. Genelde bahsettiğinize yakın yapılar var (örneğin java'da uml çiziyorsunuz, bunların sınıfları (class), sonrasında veri tabanı yapısı, bu iki yapı arasında entity bean vs. otomatik oluşturan araçlar var). Ancak şöyle bir kural söyleyebilirim, "sınıf yapınız ile veri tabanı yapınız birbirine benzemek zorunda değildir". Sık karşılaşılan bir durum (bende de olduğu için itiraf edebilirim), bir konuyla uğraşınca, diğer konuları yok kabul edip herşeyi tek bir teori ile çözmeye çalışmak durumu. Veri tabanı ile çok uğraştıysanız böyle bir algı olmuş olabilir, ama ikisi farklı yaklaşımlar. Daha iyi anlaşılması için süreç temelli düşünebilirsiniz. mesela web arayüzü için ayrı bir sınıf tutacaksınız, bu arayüzde çok farklı ekranlar ve modüller olacak, bütün bunları belki veritabanında tek bir tabloda tutarken uygulama katmanında onlarca farklı sınıf olması söz konusu olabilir.
@gurkanseyhan59338 жыл бұрын
Anladım hocam çok doğru diyorsunuz. Ama tak olarak bir uygulama'nın içinde tasarım desenlerini(desing pattern) nasıl ihtiyaç duyarım nasıl kullanırım veya nasıl kilit bir noktada ihtiyaç olur bunu canlandıramıyorum aklımda örnekte verdiğinizi görünce diyorum bu yapı zaten veri tabanında kurabilirim burada neden ihtiyaç olsun illa ki bir yararı ve mantığı var zanımca bunu kavramak lazım öncelikle görerek yaşayarak. Birde çok teşekkür ederim size tüm fikirlere cevap yazıyorsunuz yayınladığınız videolar ki büyük nimet tekrar teşekkürler.
@ismayilmammadli25543 жыл бұрын
@@gurkanseyhan5933 kavradın mı dostum, bize de yardımcı olursan makbule geçer :)
@gurkanseyhan59333 жыл бұрын
@@ismayilmammadli2554 elimden geldiğince yardımcı olurum tabii ki :)
@semihornek8 жыл бұрын
Hocam merhabalar. Oncelikle bu video serisi icin cok tesekkur ederim, gercekten cok faydali oluyor. Benim sizden istegim Java'da Linked List anlatabilir misiniz ?
@Sadievrenseker_BK8 жыл бұрын
Java ile veri yapıları videolarını seri halinde çekeceğim (vaktim ve bilgim ölçüsünde) , listemde var. Önce elimizdekileri bitirip, söz verdiğimiz ve duyurusunu yaptığımız serileri çekelim. Zaten bu seri için de önce java nesne yönelimli programlamayı bitirmem gerekiyor. Başarılar dilerim.
@oguzkaanbulut23747 жыл бұрын
Abstraction ve Occurence sınıfları bu örnekte neyi sağladı?
@OmerFaruk-cy6co8 жыл бұрын
hocam merhaba bu serinin ilk bolumlerini kanalinizda bulamadim. Yardimci olursaniz sevinirim. Teşekkürler
@Sadievrenseker_BK8 жыл бұрын
açıklama kısmında linkleri var, verilen sayfalara ve oynatma listelerine baktınız mı?
@OmerFaruk-cy6co8 жыл бұрын
kusura bakmayın hocam açıklama kısmını yeni görüyorum. Teşekkür ederim.