Şu ana kadar Şafak Salda röportajlarının %80'inini izledim. Bu açık ara en iyisiydi. Bu hanımefendi resmen hissiyatıma tercüman olmuş.. Çok iyi özetlemiş durumu.. Bravo..
@ecrinege8972 жыл бұрын
Katiliyorum. Cok samimi ve dürüst yanitlar vermis.
@kunaltuna2 жыл бұрын
Alman Lisesinden olup Almanya'da 6 yıl okumuş ve çalışmış biri olarak söylüyorum, 12'den vurmuş bir söyleşi olmuş. Hanımefendiye naçizane önerim (ingilizceyi iyi bildiğini varsayıyorum) ABD'yi denemesi. Almanya'da aslında ne kadar baskı altında kaldığınızı ancak böyle anlıyorsunuz. Irkçılık değil bahsettiğim, Alman olma psikolojisi denebilir belki. Kendilerini bir nedenden üstün görme eğilimleri var (nedenini bilmiyorum). Ben Almanya'da neredeyse hiç ırkçılık yaşamadım. Üniversitede asistanlık yapacak kadar iyi Almanca biliyordum. Ama bir sıkıntı vardı hep ve ne olduğunu çözemiyordum. ABD'ye gidince anladım ki, sorun bende değil, Almanlardaymış. ABD'de yaşadığım 12 yıl boyunca 1 saniye bile yabancılık hissetmedim, herkes bana oralıymışım gibi davrandı. Daha sonra rastlaştığım Almanlarla İngilizce konuştuğumda bana üstünlük taslayamadıklarını gördüm. Almanya'dan bıkmış herkese ABD'yi şiddetle tavsiye ederim. Herkese başarılar dilerim.
@NeBakaysunn2 жыл бұрын
Evet bunu çok sık görüyorum . Yurtdışında yaşayan insanların aktarımlarına göre en yabancı hissedilen bir türlü ait hissedilemeyen ilk ülke Almanyaymış. Çok zor gerçekten. İşim olmadığı sürece hep evde kalmak istiyorum çünkü sadece bu şekilde güvende hissedebiliyorum. Burada doğmadım burada büyümedim çok değil bir buçuk yıl önce geldim ve durum hiçte iyi değil benim açımdan
@koraykkr2 жыл бұрын
Tuna Almanya'ya aidiyet duygusunu 6 yildan beri hic tadamadim.
@merohero64652 жыл бұрын
23 yaşındayım Almanya'da doğdum büyüdüm ve ben bile kendimi burada iyi hissetmiyorum :/ çocukken Türkiye'den dönüşümüzde hep ağlıyordum ama biraz kültürel bu. Güzel ortamlara girdiğinizde bunu hissetmiyorsunuz. Keisnlikle festvallere ve konserlere katılmanızı öneririm. Yoksa başka şekilde sosyalleşmek çok zor
@gul50802 жыл бұрын
Konuşmaya başladığınızda veya ilk tanıştığınızda nereden geliyorsunuz diye sormalarından başlıyor bence. Direkt kafasında kodlamış oluyor. Hele ki Türklere karşı kesinlikle bir önyargı var, bu da insanın üzerinde baskı oluşturuyor.
@Chichi-dc9rd2 жыл бұрын
Almanlarin düzgün calismak, dakik olmak gibi huylarindan biri o üstten bakmak o yüzden Amerika'da olmasa Hollanda'yi tavsiye ediyorum ben
@ipekakdesir13612 жыл бұрын
Anadil konusuna kesinlikle katılıyorum. Kendini yüzde yüz ifade edememek çok yorucu. 3 yıl önce, 4 aylık Erasmus öğrenimimden Türkiye'ye döndüğümde havaalanındaki bir çalışana kolay gelsin dediğimde yaşadığım mutluluğu hala hatırlıyorum. Anadil insanın gerçekten yurduymuş.
@lystang60222 жыл бұрын
aynisini ben de yasadim tam 1 yil sonra türkiyeye döndügümde
@cagrmert91042 жыл бұрын
yurt, vatan dediğimiz yer üzerinde bulunduğumuz toprak değil, dilini konuştuğumuz yerdir. demiş bir düşünür.
@sedatozcelik85842 жыл бұрын
Ahahahah "Kolay gelsin" diyememe sorunsalı benim için de geçerli
@everymixify2 жыл бұрын
@@sedatozcelik8584 nerde hangi dilde!? Belkide vardir bir benzer karsilik! Belki yardim edebilirim. Cünkü yani Ben 3 dilli büyümüs 50 yas üstü biri olarak buna birkac da benzer yabanci dil eklemis nacizane ! :-) biriyim. Alman (nine)/ Amerikan(dede) bir Anne ile Arnavut kökenli (dede)Türk ( nine ) Baba dan Olma ve sansli biri olarak 3 (bucuk )dilide ayni oranda iyi konusup yazabiliyorum. Dediginiz olayi yer yer yasadim tabiki fransada italyada yada turkiyede birkac sene yasadik ozamanlarda. Biraz ilgide gerekiyor.
@beautifulllady32752 жыл бұрын
@@everymixify siz uc anadille birlikte buyudugunuz icin zorlanmiyosunuz.Kabul edelim ki herkez insan billigual olamaz,cogunlukla herkez icin yabanci dil zorlayici oluyor,ogrenebiliyor olsa bile😁
@ozgurboracinar2 жыл бұрын
Cansu, senin dilin ana dillerin üzerinde, kibirden egolardan uzak, hem bilge hem de çok samimi bir dil. Ne kadar akıllı ve karakterli bir kişi olduğunu çevrene yansıtamıyor olmanın yorgunluğu var sanki yüzünde. Doğrusu bu topraklardan böyle savaşçıların çıkması beni gururlandırıyor dil kardeşim :) Umarım kızım da Cansu ablası kadar karakterli ve büyük bir savaşçı olur. Başarılar...
@tevfikkesmis61472 жыл бұрын
Göç hikayeleriyle ilgili yapılan söyleşilerden bence en iyi 3 tanesinden biri olmuş . Pırıl pırıl bir genç kız . 54 yaşında ingilterede ünv okuyup daha sonra orada çalışıp dönmüş biriyim . Oğlum Viyana’da benzer yoldan geçiyor . Bu tecrübeye aşina biri olarak , yaptığı tespitler çok doğru , lütfen bu yoldan gitmek isteyen gençler bunu iyi seyretsin . Ayrıca kardeşimizin gerek kendisini gerek ailesini kutlarım , gurur duyuyorum böyle gençlerimizle ..
@incibeyaz62262 жыл бұрын
İnsanın anadilini nasıl özlediğini ve konuşamamanın verdiği rahatsızlığı çok iyi anlatmış, yurtdışında kalıcı yaşamayan anlayamaz, kızımıza başarılar diliyorum....
@kamdavulu36572 жыл бұрын
Cansu ile olan bu röportaj açık ara Almanya göç hikayelerinin en iyi ve en objektif videosu olmuş. Kısmen Almanya güzelleme ve yine kısmen Türkiye kötüleme eğilimli yaklaşım ve sorulara rağmen çok gerçekçi ve net cevaplar vermiş. Tüm yanıtlar mükemmeldi fakat benim için en empati yaptığım ve benzer şekilde hissettiğim, bir insanın sadece Almanya'da yaşadığı için mutlu olmak zorunda olduğu algısıydı. Böyle olmadığı konusunda kesinlikle haklı ve bu aslında kendisinin İstanbul metropolit yaşamı ve kültürünün ne kadar farkında ve buna ne kadar aşina olduğunu gösteriyor. Son yıllarda insanımızda bilhassa Avrupa ülkelerine ve Avrupalılara karşı maalesef müthiş bir aşağılık kompleksi var. Ben bu nedenden dolayı da Avrupa'ya yerleşen topyekün mutlu olmalıdır bakış açısının doğru olmadığını düşünüyorum .Ülkemiz siyasi ve ekonomik olarak ne kadar zor zamanlar geçiriyor , şuan ki siyasi iktidar modern ve eğitimli Türkiye insanını hiçbir şekilde yansıtmıyor olsa da, biz çok köklü bir medeniyetin evlatlarıyız.Bulunduğumuz coğrafyanın ve daha önceki medeniyetlerle de harmanlanmış yaşam kültürünün insanımıza kattığı değerler çok fazladır.Avrupa'nın bir çok ülkesini ve tüm Akdeniz kıyılarını görmüş biri olarak söyleyebilirim ki yaşadığımız coğrafyanın ortak yaşam kültürü ve insani değerleri herşeye rağmen çok kıymetli ve kendine hastır. Bunu kesinlikle milliyetçi bir tavırla söylemiyorum. Demek istediğim bilhassa eğitimli,entellektüel ve sosyal bir Türkiyeliyseniz avrupada özellikle sosyal anlamda mutlu olmak garanti değil. Ayrıca Cansu'nun da aslında bir anlamda söylediği gibi, farkındalığı olan bir insan kendi ana dilinde düşünmek ,kendini ifade etmek ,fikir geliştirmek ve üretmek istiyor. Çünkü insanın yabancı dilde çevresel algısı bu kadar açık olmuyor ve en önemlisi de insan benliğinde kendi ana dilinde olduğu kadar hiçbir zaman kendini bu kadar güçlü ve üretken hissetmiyor. Sanırım kendisinde farkettiğim bir parça yalnızlığın ve olmamışlık hissinin nedeni de bu. Kendisine en iyi dileklerimi iletiyorum ,umarım manevi olarak mutluluk ve tatmin olma hissine erişir.
@mahmut1234562 жыл бұрын
Normalde Türkiye'deki elit kesim Almanya'ya kolay kolay entegre olamaz. Genelde yıllar sonra bile çok iyi Almanca konuşamazlar ve Türkiye'deki zenginlerin gördüğü muameleyi görmedikleri için onlar için Almanya'da hep birşey eksik olur. Türkiye'de onları farklı ve ilginç kılan şeyler burada bir hiçtir. O yüzden Almanya'ya son 10-15 yılda Türkiye'deki düzen artık zenginlere de dokunuyor diye daha fazla gelmeye başlayan ciks kesim burada hiçbir zaman mutlu olamayacak ve her fırsatta Türkiye'ye öykünecek. Bu çok normal. Beyaz Türk Dilemma diyoruz biz buna.
@kamdavulu36572 жыл бұрын
@@mahmut123456 ben yorumumla sizinki arasında net bir bağlantı kuramadım .eğitimli,entellektüel ve sosyal biri olmak için Zengin olmanız gerekmiyor.Kendimden örnek verirsem 1 buçuk yıldır falan Almanya'da yaşıyorum. Memur ve işçi çocuğuyum .Hiç zengin veya ciks değilim. Bir çok insan siyasi, ekonomik ve sosyal nedenlerden dolayı geçiyor artık. İllaki dediğiniz gibi zenginler de geliyordur. burada zenginler pohpohlanmadığı ve özel muamele görmediği için fikrinize katılıyorum .Dil konusunda ,belli bir yaştan sonra nereye göçerseniz göçün dili iyi öğrenmek ve konuşmak daha da zorlaşıyor bu muhakkak, fakat emek verilirse yine de iyi derecede konuşulabilir. Almancayı anadil seviyesinde konuşmak minimum 20 yıl gerektiriyor bence. Türk kökenli Almanya vatandaşları bu anlamda şanslı. Almanya'da doğdukları için anadil olarak fazla çaba göstermeden öğreniyorlar.
@aytoz.90002 жыл бұрын
@@mahmut123456 Almanya da çalışanların geneli evden yemek götürüp yerler. Türkiyedekiler bunu fakirlik sanıyor. Zihniyet cok farklı.
@mahmut1234562 жыл бұрын
@@kamdavulu3657 bence kültüre ilgi göstermek ve hata yapma cesareti göstermek gerekiyor. Yanlış Artikel kullanıp ondan sonra yarım saat ay ben yanlış Artikel kullandım diye kafa yorup ne dediğini unutan yabancı çok gördüm. Biraz rahat ve cesur olmak lazım. Örneğin Artikel ve telaffuzu doğru yapılan 5 kelime yerine yanlışlar içeren 10 kelime kullanan insan daha rahat iletişim kuruyor. Falan filan... Bu arada Almanya'da başarılar dilerim, söylediklerim genel anlamdaydı, sizinle alakalı değildi.
@berlindeyasam90802 жыл бұрын
Yüzde yüz katılıyorum... İlk kez birisi bu kadar objektif konuştu harika birisin Cansu Yolun açık olsun
@yyagan2 жыл бұрын
4 senedir Munihteyim, yine uluslararası bir şirkette çalışıyorum. Oncesinde 6 sene kadar Istanbuldaydım. Tek soyleyebileceğim, keşke TR de 2-3 sene çalışma fırsatı elde ettikten sonra Almanya'ya gelseydi. Su anda kendini çok çok daha iyi hissederdi. Almanya'da hiç kalkmayan bir dil bariyeri var evet, ama TR deki yuksek duvarların yanında ufak bir tümsek gibi. Lisede hatırladıgı Türkiye bir hayalden ibaret.
@omerwave2 жыл бұрын
şuan ki türkiye özlenecek bir yer değil gerçekten. büyük bir ekonomik enkaz var çok zor toparlanırız. o nedenle almanyada yalnız ama bireysel ekonomik özgürlüğü yaşamak isterdim.
@eraycaliskan60382 жыл бұрын
Hic kalkmayan dil bariyeri derken nedenini anlayamadim tam olarak?
@A.gustMackensen2 жыл бұрын
4 yil da München yazmayi öğrenmedin mi?
@einsam4942 жыл бұрын
@@A.gustMackensen Dostum, eğer Almanca konuşmuyorsan München yazmazsın. Türkçe'de Münih olarak karşılığı vardır. Nasıl Türkçe konuşurken Deutsch değil de Alman diyorsak München değil Münih demeliyiz.
@A.gustMackensen2 жыл бұрын
@@einsam494 onun Türkçesi olmaz, almanya da yanlış, her şehir ve ülke, kendi öz hali ile söylenip ve yazilmali. Siz dediğiniz, eskide kaldi ve yanlış.
@koolkeith722 жыл бұрын
Almanyada düzgün Türkçe konuşan insanları dinleyebilmek ayrı bir keyif.
@A.gustMackensen2 жыл бұрын
Frankophone Türkçesi, düzgün Türkçe degil. Bu frankophonie zaten sizlerin asil sorununuz.
@kindlyhelpmereachto100ksub92 жыл бұрын
*Her şey için teşekkür ederim.Sakın Oynatma Listemdeki Videomu İzlemeyin 😶😶❌❌.*
@leylamecnun11392 жыл бұрын
Münih’te yaşıyorum ve aynı durumdayım. Bu bölgenin kendine özgü bir kapalılığı da var. Burada tüm medeniyet kanunlarına aykırı yaşamakta direnen ve bu sebeple toplumda ötekileştirilen bir insanla, eğitimli iş gücü yani expat olarak 20-30 yaşından sonra kalkıp Almanya’ya gelmesine rağmen, dil engelinden dolayı kendini tam ifade edemeyen; ve bu karşı tarafça açıkça anlaşılmasına rağmen çok acımasızca, bu noktadan zorlanan bir insan olmak çok yorucu. Almanya’da çok zor durumlarla ben de karşılaştım. İşimi İngilizce yapmama rağmen aylarca yoğunlaştırılmış kurslara katıldım, günde 8 saat ders gördüğüm oldu. Almancayı da günlük hayatta konuşacak kadar öğrendim kısa sürede. Ama sürekli mülakat veren adam ya da kız istemeye gitmiş damat adayı psikolojisi ile yaşamak ve tüm sosyal hayatın bu noktadan çıkamaması beni yıldırdı. Severek öğrenmeye çalıştığım dili konuşmak istememek bir savunma mekanizması haline geldi. En refleks gerektiren anlarda iki saniye düşünerek tepki verebilmek çok yorucu. Almanya’da daha az vakit geçirecek bir düzene geçmek için yaptığım yatırımların da sebebi bu. Yine aynı dürtüyle; sana sıfır tolerans gösterip, tren istasyonuna Ukraynalı anne için bebek arabası bırakan bir yapıya şahit olmak, senin içindeki bazı vicdanı melekeleri yaralıyor. Bunu da anlatabilmek, yanlış anlaşılmadan, barbar gözükmeden vb. bir o kadar zor. Ee dön o zaman? Hayatta kaybedecek hiç bir şeyi olmayan adam trene atladı Almanya’ya geldi. Şimdi kazandıklarını bırakıp dönsün şikayet ediyorsa. Hayatını, kazıyarak, planlayarak bir noktaya taşımak için bedeller ödemiş insanların durumu bu değil. Bir günde yurtdışında sıfırdan hayata başlatmadığı gibi, bir günde tüm inşa ettiğini yıkıp sıfır noktasına dönemez. Dönecekse bile, benim gibi, bunun altyapısını oluşturmak zorunda. Yoksa köyüne dönüp bakkal açan dayıdan farkı kalmaz.
@mugeisik41172 жыл бұрын
Siz kendinizi anlatmak adına bakkal açan dayıyı harcayabildiyseniz bir Almanın yaptığı hoşgörüsüzlüğü neden anlamak zor olsun hele ki ırkçılık gibi neredese normalleşmiş bir durum söz konusuyken herkes çıkarını gözettiğine göre leider alles in Ordnung
@leylamecnun11392 жыл бұрын
@@mugeisik4117 kaybedecek hiç bir şeyi olmadığı için Almanya’ya gitmiş, ne is olursa yapmış, olmayınca köyüne dönüp bakkal açmış dayı, Cumhuriyet Türkiye’sinin tüm kazanımlarını hiçe saymış insanın temsilidir. Ülkesine güvenip de tahsile, şehirleşmeye, medenileşmeye yatırım yapanların nesilleri olarak biz bu yaşta, bu halde bir ülkede, bu sıfırla çarpılmış değer yargıları ile bas başaysak, suç o dayının temsil ettiği sosyal sınıfındır. Bunu ne zaman açıkça konuşacağız, kicimizdaki dona kadar kaybedince mi?
@everymixify2 жыл бұрын
@@leylamecnun1139 almanya turkuyeden isci almak icin anlasma yapdi. O tarihde TL DMark dan degerliydi misal , 1 TL : 1,30 DM. Gibi. Ama Turkiyede nufus artmis fakat saniyilesme tamamlanmamis oyuzden issizler cok oldugundan ama kalifiye/ Nitelikli elemanda cok mus. Almanyadaysa durum ters o zamanlarda yani nufus savas sonrasi azalmis ve sanayi cok büyümüs. Ama hem ara eleman hem nitelikli usta acigi vardi. Italya ve polonyadan gelenler cok az di yetmiyordu. Bircoguda geri dönüp yenileri geliyordu. Ama sayilari az kalmis Turkiye Almanyanin tarihi müttefiki oldugu icin Almanlar caliskan Turkleri kendileri seve seve Davet ettiler ! ( Alman ,ninemden dinledim cok kez )
@ismailkaya70942 жыл бұрын
Hislerime tercüman olmuş kendimi ben bile belki bu kadar güzel anlatamazdım. Üniversite okumuş kendini yetiştirmiş biri olarak yabancı dile ana dil gibi hükmedememek kendini ve hissettiklerini tam olarak anlatamamak o kadar yorucu ki. Umudumuzu memleketimizin dışında aramak zorunda bırakanların iki yakası her iki dünyada da bir araya gelmesin !
@emirgokberk43772 жыл бұрын
hajı sana bir yazı atıcam. dm den e mail ini atarsan..
@MacTah2 жыл бұрын
Ne güzel anlattı Cansu hanım, duygularıma, düşüncelerime tercüman oldu. Başarılarının devamını diliyorum.
@barisadli722 жыл бұрын
Bizim gibi uzun sure yurtdisinda yasiyanlarin ortak hisleri,butun anlattiklari.Tesekkurler.
@Jolliesh2 жыл бұрын
Dr. Şahin Bey ve Ezhel'in videolarından sonra geriye sarıp sarıp izlediğim 3. hikaye oldu. Sade, net ve samimi.. ve çok gerçek..
@oldhead162 жыл бұрын
Hanımefendi süper empati ile bütün tarafların derdini dile getirdi. Oralara kadar gidip başarı kazanmış ve her konuda bu kadar ince izlenimler biriktirmiş. Demek oluyor ki oraya entegre olabilmek için çok, hemde çok çaba sarf etmiş. Bu kanalda izlediğim en ilham verici insanlardan biri oldu kendisi. Yolun açık olsun Cansu hanım .
@myconerd2 жыл бұрын
Hanımefendi*
@kunaltuna2 жыл бұрын
Doğru gerçekten, ben ABD'den dönmeye çalıştığımda bana söylenenler de aşağı yukarı böyleydi: "Kardeşim, iyi güzel, dönmek istiyorsun, ama sen burada ne iş yapacaksın?" Bunu söyleyen büyük bir holding'in danışmanı.
@fotografcekmeyenjapon96682 жыл бұрын
türkiye'de 8 sene mühendis olarak çalıştım 3 senedir de almanya'dayım. türkiye'de patronun adamı ya da birinin tanıdığı olarak işe alınanlarla kendi hakkıyla işe girenlere farklı işler verildiğini hep tecrübe ettim. toplantıda onun referansı kimdi bilmem kim bey, tamam o zaman o işi ona vermeyelim, daha basit olan şu işi alsın dendiğini çok gördüm. bunlardan o kadar yıprandım ki şuan yanımdaki almanın benden fazla kazanması ya da kayırılması beni zerre rahatsız etmiyor. adamın memleketine kalkıp gelen benim en azından bu şekilde düşünmek beni bilmem kim beyin tanıdığı olmamaktan daha az yıpratıyor. bu demek değil ki burası cennetten bir bahçe. insanların bunu anlaması lazım. bunu dile getirmek şımarıklık değil. insanlara şeffaf olarak anlatmak. benim almanya'dan öğrendiğim mükemmeliyetçi olmamak. işi bilene işten anlayana daha çok iş verilir, şikayet etmezseniz de hakkınız verilmez. işe girdikten sonra yok yükseleyim, yok bana ne derler, alman yarım saat hazırlanıyor benim 3 saat hazırlanmam lazım olayına girerseniz tabi ki mutsuz olursunuz. içinizdeki rekabetçiligi iş dışına taşıyın. spora hobilere gezilere zaman ayırın. çünkü yönetici ve işçi arasındaki maaş farkı taş çatlasa 1000 euro. 4000 euro yerine 3000 euro almaktan kimse ölmez. ben hayatımı bu şekilde geçiriyorum. haksızlikla karsilastigimi düşündüğümde bu durum benimle ülkemde çalışan bir suriyeli arasında olsa nasıl olurdu diye düşündüğümde evet aynısını yapardım diyorsam konu içimde kapanıyor zaten.
@sevimk.72842 жыл бұрын
Çok haklısınız. Ben de 5 yıldır Almanya'dayim sizinle aynı düşünüyorum.
@alpay36932 жыл бұрын
Kardeş almanyadaki torpilden haberin yok herhalde. Burda da manyak şekilde torpil var ve garip olan bu normal görülüyor. Burda Vitamin B denir torpile
@sevimk.72842 жыл бұрын
@@alpay3693 Türkiye'de şu an aldı başını gidiyor. Akapeli olmayan hiçbir yere giremiyor.
@alpay36932 жыл бұрын
@@sevimk.7284 biliyorum zaten türkiyedeki torpili. Burasi da cok farkli degil demeye calisiyorum
@serdarkoroglu13202 жыл бұрын
@@alpay3693 Türkiye’deki torpili Almanya ile kıyaslamazsanız. AKP’ye suçu atıp da işin içinden sıyrılamayız. Bunlar cılkını çıkarsa da eskiden de olan şeyler ve en basit işler bile ülkede tanıdık olmadan görülmez. İşe girerken referanssa torpil, bunu herkes ister. Ama güvenlik görevlisini tanıyorsun diye hastanede randevun öne alınıyorsa ordan hatır gelmez.
@sibeltas36442 жыл бұрын
Tespitleri o kadar dogru ki, özellikle dil konusunda.. Akademisyenim ama ana dilim Almanca olmadigi icin hafta sonu calismak zorundayim. Cünkü o hafta dersim varsa dersten önce calisma/tekrar etme geregi duyuyorum ya da sinav kagitlari okurken, Alman meslektasim kadar hizli olmadigim icin daha fazla zaman ayirmam gerekiyor. Yasadigim yerde anadilim ile kontak kurdugum insan sayisi o kadar az ki, tasinmayi düsünüyorum. Liste uzar gider.. Bir gün denk gelirsek Cansu ile, kahve icip sohbet etmek isterim.
@bkeastube54702 жыл бұрын
Bana Münih'te ısmarlamıştı.
@cyr1232 жыл бұрын
Bugüne kadarki en iyi göc hikayesi videosu bu olmus. Türkiye'de dogup büyüyüp Almanya'ya göcen Türklerin sorunlarini en yalin haliyle anlatmis arkadas.
@serdarseven63742 жыл бұрын
Aydın bir yüz ve akıl. Sağol Şafak, çok güzel bir video olmuş.
@selim0zgun2 жыл бұрын
Konuşması, duruşuyla kaliteli bir insan olduğunu belli ediyor. İzlerken keyif aldım.
@cnnyksl72702 жыл бұрын
bu kadar yerinde cevaplar ve doğru tespitler için teşekkürler Cansu..
@feynman50192 жыл бұрын
Babanızın duygularını anlayabiliyorum. Ben de kızımın daha medeni ve haklarını sonuna kadar arayabileceği, mağara adamlarından uzak bir yerde yaşamasını hayal ediyorum.
@MissOrangee2 жыл бұрын
Magara kadinlarida unutmayalim.
@sexokinik84632 жыл бұрын
Şu mağara adamlarının bir resmini versende kim olduklarını anlasak
@bnsina62572 жыл бұрын
Burada da bi sürü mağara adami var maalesef, Romanyali Bulgaristanli bi sürü saldirgan cirkef magara insanlari....
@Nina-dp3gx2 жыл бұрын
Avrupa da oyle Mi saniyosunuz? Cok buyuk sirketlerde bile torpilli insanlar Oteki insanlari asagiliyolar; kufrediyolar; hic hak filan Yok !!!
@kindlyhelpmereachto100ksub92 жыл бұрын
*Her şey için teşekkür ederim.Sakın Oynatma Listemdeki Videomu İzlemeyin 😶😶❌❌.*
@ihsanakt.2 жыл бұрын
Hayranlıkla dinledim. Cansu hanım ümit ederim, dilediğiniz gibi bir hayatınız olur.
@gizemsenkaya7392 жыл бұрын
Arkadaslarla desarj saatim .Valla özetle çok doğru noktalara atış yapılmış. Aklın Güçlü Olduğu bir zaman. Teşekkürler.
@salihoval37232 жыл бұрын
Abi kanalında şu ana kadar dinlediğim "tarafsız ve mantıklı konuşanlar" arasında ilk 3 diyebilirim, kendini geliştirme ve yaşadığı hayatın farkındalıklarıyla beslenen insanlara hayran olmamak çok zor herhalde. İnsanların hayat tecrübelerini bizimle paylaştığın, buna bu kadar emek verdiğin için de ayrıca kendi adıma teşekkür ederim.
@MissOrangee2 жыл бұрын
Cansu ... Zevk ile dinledim seni. Ben münihde dogdum okudum ve calisiyorum. Bizlerin dile getiremedigini cok gzl özetledin. Münihden selamlar.
@dpaulistano35352 жыл бұрын
Uzun zamandir bu kanalda izledigim en net ve gercekci konusan konuktu.
@pinkk43752 жыл бұрын
Bayıldımm!!! Emegı gecen herkese cok tesekkurler!
@meriburdurluoglu98232 жыл бұрын
O kadar içten ve samimi olmuş ki. Teşekkür ederim. Kibir konusunda çok haklısın. Buraya gelince (Isveç ) anladım aslında ne kadar kibirli ve görgüsüz olduğumuzu. Utandiğım çok oldu
@tubiko85792 жыл бұрын
Harika bir bölümdü. Cansu anlattıklarının anlaşılması ancak yaşamakla mümkün. Ama birebir aynı hislerdeyiz.💗
@BeyzaUzungece2 жыл бұрын
O kadar kalbime dokundun ki ❤️ Bunu çok kez düşünmüş ve dile getirmişimdir : “Almanca iletişim kurduğum insanlar beni tam olarak tanımıyor ”. Bu deneyimi yaşayan başkalarının olduğunu bilmek bile bazen melankolik bir yerden biraz hafiflememiş yere geçmemi sağlıyor.
@sjohn29242 жыл бұрын
Röportajı çok yerinde, oturaklı ve bilgilendirici buldum. Cansu Hanıma teşekkür ederim. Ancak eleştirmek istediğim bir konu var. Sanırım yurtdışına çalışmaya giden arkadaşlar şunu çok çabuk unutuyor. 50-60-70 yıllarında doğan anne baba jenerasyonlarımız gibi günümüzde kimse hafta sonları ayaklarını uzatıp tatil yapmıyor. Dünyanın neresine giderseniz gidin birkaç gelişmiş/petrol zengini ülkeler ve iskandinav ülkeleri hariç hafta sonları da çalışırsınız. Pasif geliriniz yoksa veya zengin değilseniz hep çalışırsınız. Ve işin ilginci Türkiye tatil kavramına "Hizmet sektörüne" dayalı bir ülke olmasından dolayı çok uzakta. Ülkede sadece emekliler ve memurlar yok. Lütfen bir önceki jenerasyon ile hayatınızı kıyaslamayı bırakın. Almanya'nın size sundukları Türkiye'nin size sunacaklarından misli ile fazla. Bir Almandan daha fazla çalışmanız gerektiğini söylüyorsunuz evet doğru olabilir ancak Türkiye'de de statüsü ve tanıdık amca, dayı, akrabadan siz 16 saat çalışsanız da hakkınızı alamıyorsunuz. Sürekli daha az donanımlı ve bilgili insanlar sizin önünüze geçiyor. Çalışmaktan yorulmayın, hakkınızı alabiliyor musunuz ona bakın. Sizin özleminiz yurt özlemi değil aile özlemi ve statü kavramı, çünkü siz köylü veya çiftçi değilsiniz toprağa özlem duyasınız. Türkiye'de bulunduğunuz konum ve donanım itibari ile iyi bir iş bulabilir ve iyi bir semtte hayatınızı sürdürebilirsiniz. Lütfen sizde "Almanya'da ya da x ülkesinden yaşamak kolay değil, siz öyle sanıyorsunuz" argümanından vazgeçin. Çünkü Türkiye'de donanımlı biri olarak yaşamaya çalışmak, hakkınız olan için savaşmak ve aşacağınız engellerden geçmek emin olun konforlu evinizde veya şirketinizde hafta sonu hakettiğinizi alarak çalışmaktan çok daha kolay. Lütfen ülke kıyaslaması yapmayın. Sizinki bir seçim olduğuna göre güzelliklerine odaklanarak Almanya'da yaşamaya devam edin.
@moonrise64082 жыл бұрын
Gördüğüm,bu video için yapılmış,en mantıklı ve doğru yorumlardan biri
@kindlyhelpmereachto100ksub92 жыл бұрын
*Her şey için teşekkür ederim.Sakın Oynatma Listemdeki Videomu İzlemeyin 😶😶❌❌.*
@hazarbelet76332 жыл бұрын
Muhteşem cevap gerçekten eline ağzına sağlık
@oyapervinpelit38912 жыл бұрын
Şahane bir söyleşi, doğru ve samimi tebrik ederim. Hamburg'dan selam ve sevgiyle..
@sibelbalc61252 жыл бұрын
Türkiye’de çalışmadan Türkiye’nin çalışma şartlarını anlamak çok zor. Tıpkı bahsettiği ülke özlemini Türkiye’den anlamamamız gibi.
@burhanyuce62272 жыл бұрын
Bos yapma Turkiyede de calisdim almnyadada oyle bir vasif olmadan cepde paran olmadan dunyanin neresine gidersen git aynisiniz almanyayi oyle sanal alemden yasamayla olmaz gercekleri yasiyarak insan karar verir
@sibelbalc61252 жыл бұрын
@@burhanyuce6227 bazı insanlara sil baştan nasıl konuşulur, nasıl yazılır ve nasıl hitap edilir eğitimi vermek lazım. Yazık çok yazık güzelim Türkçe’ye.
@turgutkocabas21.1.722 жыл бұрын
Ağzına yüreğine sağlık kardeşim Allah yolunu açık eylesin
@ralbatros92 жыл бұрын
Hocam, o cv ile Turkiye'de is mis bulamaz. Ilk karsilacagi tepki "sen bu is icin over-qualifiedsin; ilk firsatta daha iyi bir is bulup buradan gidersin"... Hanfendinin asil konusu mukemmeliyetci olmasi. Simdiye kadar hep basarili ve onde olmus. Simdi Almanlarla Almanya'da rekabet ediyor. Cok zor tabi ki. Emeginin karsiligini almakla yetinirse mutlu olur. Turkiye'de mumkun degil.
@mehmetremzigerceker39242 жыл бұрын
Çok beğendim çok güzel anlattı aynı duygular içindeyim
@hb3332 жыл бұрын
Allah ablanın bahtını açık etsin. Bizi bu güzel insanlarla tanıştırdığın içinde teşekkür ederiz Şafak abi.
@burak65402 жыл бұрын
Kendini sadece CV olarak değil kişisel olarak da geliştirmiş bir insan olduğu çok belli. Yolu açık olsun. Tecrübelerini en güzel şekliyle bizimle paylaştığı için Cansu hanıma ve buna vesile olduğunuz için size şahsım adına teşekkür ederim Şafak bey.
@gizemtincer13152 жыл бұрын
Nasıl güzel anlatmışsınız, harika bir ifade harika duygu yüklemesi. Çok teşekkürler bu anlamlı sohbet için.
@yesimdag82022 жыл бұрын
Cansu canım tam da olduğun gibi nefis bir röportaj olmuş,sevgiler🌸
@mehmetdurmaz24342 жыл бұрын
Daha 100 kişi videoyu izlememiş, yorumların yarısı olumsuz. Boşver onları hiç kafana takma. Onlar ancak eleştirir. Herkes kendi yaşadığını bilir. Bence çok güzel anlattın, ifade ettin. Ben de ilham aldım. Teşekkürler.
@alpcan36712 жыл бұрын
Şafağın ilk takipçilerindenim. Bir video bu kadar açık ve net anlatılabilir. Video bitsin istemedim. Olumsuz yorumlara takılmayın! Harika bir video olmuş Şafak! Yaşadıklarımız bu kadar net anlatılamazdı!! İyi ki varsınız!
@serkancetin24172 жыл бұрын
içimden bir ses Şafak abi artık oraya gelmemizi istemiyor içten içe ama... ve konuklarındaki ince ince bu yönde öne çıkmalar var... anlatırken kızcağız bir anda kadraj değişti gelmeyin ya buraya gibi.. :) ufak bir his içimde kızmasın bana ama hiç yanılmadım şükür :)
@nurdur39232 жыл бұрын
Harika yorum yapmışsın Cansu Hanım. Helal olsun sana. Allah yolunu açık etsin.
@dursunrencber67502 жыл бұрын
Harika sunum anlatım süper yolun açık olsun kardeş istanbuldan selamlar
@Dizikolik32 жыл бұрын
Konuşma şekli, görüşleri ve argümanlarıyla dinlemesi en çok hoşlandığım paylaşım. Başarılılarının devamını dilerim
@theilknurrr2 жыл бұрын
Çalışmadığım için Türkiye’deki iş hayatı hakkında yorum yapamam diyor. Haklı. Evet memleketimizi yerde yere vurmayalım ama bataklığın içine çekiliyor gibiyiz ülkede her gün… anadilde konuşmak özgürlüktür evet ama güvende yaşamanın bedeli de anadilini konuşamamak şu durumda.
@musau.79892 жыл бұрын
Iş hayatındaki Mobing taciz olaylarını görse Anadil olayını da bir anda unutur. Patronun kadın çalışanlara sarkması VS vsvsvsvs
@salihYANMAZ2 жыл бұрын
"Anadilimde konuşmayı özlüyorum" ne güzel ve aynı zamanda bilinçli özlem! Güzel ülkemizde hepimizin yaşaması temennisiyle!😔
@bkeastube54702 жыл бұрын
Ben Cansu'nun akrabasıyım. Gitmeyip ülkede kalanlarımız da var.
@bkeastube54702 жыл бұрын
@riozkan kpasotesi" ne demek bilmiyorum. ich weis es nicht" seviyesinde almancam :)
@orxan89362 жыл бұрын
Simdiye kadar gorduklerim videolar arasinda hissettigimiz duygulara en iyi sekilde tercuman olacak sekilde bir röportaj olmus.. elinize yureginize saglik..
@miniwelt31012 жыл бұрын
Birkac yıldır almanca öğrenmeye çalışıyorum sizi cok iyi anlıyorum 😊bu güzel röportaj için çok teşekkür ederim ✨
@Ali-ez5eb2 жыл бұрын
Gerçekten çok güzel bir röportaj olmuş. Benzer şeyler yaşayanlar için çok önemli duygulara tercüman olmuş Cansu Hanım, bu kadar içten ve güzel paylaştığı için teşekkürler.
@Sinan-m7h6 ай бұрын
Şafak yine süper samimi bir söyleşi olmuş, tebrikler.
@fatmanurozturk854 ай бұрын
IR öğrencisi olarak birinci sınıfım pandeminin ilk yılına denk geldi. Vaktimi daha faydalı geçirmek için bir yıl süreyle Avrupa özellikle Almanya'daki Türk diasporası üzerine bir thinktank te çalıştım. Onlarca makale okudum, röportajlar izledim vs ama uzaktan hiçbir şey anlasilmadigini Erasmus dolayısıyla geçtiğimiz sene Avrupa'ya gidince anladım. Gurbet bambaşka bir duygu, yaşanmadan bilinmesi mümkün değil. Anlattığı her bir kelimeye harfiyen katılıyorum.
@elifpk22612 жыл бұрын
Cok dogru tespitleri var . Yurtdisina sonradan gidip calisan biri olarak ayni dusunceye sahibim. Sadece anadilin farkli olmasi gunun sonunda cok daha yorucu...
@tose96112 жыл бұрын
Normal tabi… Kendi devletinizin içine ettiniz, şimdi gelip başka ülkede paşa gibi yaşamayı mı bekliyorsun?
@arduh2 жыл бұрын
@@tose9611 :D aynen aga derdimiz bu olsun
@mehmeterenoz92292 жыл бұрын
@@tose9611 Doğru diyorsun beyaz yakalılar sonuçta.Girişimci değil ,yatırımcı değil. Kim Almanlarla aynı şartlarda çalışacaklarını ve eşit kazanacaklarını taahhüt etti ki?
@emreasto2 жыл бұрын
Anadil ve Türkiye özlemini bizler burada yaşayanlar olarak çok kolay idrak edemiyoruz ama benzer şekilde arkadaşımız da Almanya'da profesyonel yaşamına başlamış, güçlü Alman ekonomisi sayesinde refah içerisinde yaşayan biri olarak lise dönemlerinde bıraktığı o eski Türkiye'nin aynı Türkiye olmadığını tam olarak hissedemiyor diye düşünüyorum. O kadar doktor, mühendis, mimar vs kendisini yetiştirmiş insan, bahsedilen onca kolaylığı ve dil avantajını geride bırakıp ülkeden göç etmek istiyorsa mutlaka kendi içlerinde bunların artılarını eksilerini tartmışlar ve o baskın yönleriyle karar vermek zorunda kalmışlardır. Kendimden örnek verecek olursam, 11 sene tecrübeli, yüksek lisans diplomalı bir mühendisim. Türkiye ortalamasına göre iyi sayılabilecek bir maaş alıyorum ama yine de ay sonunda hiçbir birikim yapamadığımı görüyorum. Artık istediğimiz yeri özgürce gezmeye bütçemiz yetmiyor, istediğimiz yere yemeğe gitmeye bütçemiz yetmiyor, senede 5 gün tatil yapabilmek için 3 aylık maaşımıza elveda demek, arabamızı ihtiyaçlarımız doğrultusunda değiştirebilmek için 10 sene çalışıp para biriktirmek gerektiği gerçeği bize koyuyor. Maalesef Türkiye'de artık beyaz yakalı bir çalışan olarak refah, sosyal ve özgür bir yaşam mümkün değil. Aile kurduğunuzda, sorumluluklarınız arttığında, geleceğinizi göremediğinizde de yalnız kalmak, anadili konuşamamak, mantı yemeyi özlemek gibi problemler maalesef çok yüzeysel kalıyor. Türkiye gerçeği artık bu, sevgili arkadaşımız da bir gün kısmet olur da Türkiye'de çalışma şansını yakalarsa eminim bir senesi dahi dolmadan, bu yönde düşünenlere hak verecektir. Sevgilerimle...
@horjan21629 ай бұрын
Yanlış düşünüyorsun, Almanya'da da çokca ekonomik zorluk çekersin.Tamam kabül daha kolay araba alırsın ancak Almanya'nın da demografisi değişti eski Almanya değil.Buraya gelip videoda bahsedilenleri yaşayınca anlarsın ama ben seni önceden uyarayım ki en azından bil ve bu hissedilenleri küçümseme. Her toplum dalgalanmalar yaşar, Türkiye dalganın içinde, işler iyi giderse çıkabilir.Almanya şimdilik dalganın başında ve düşüş yeni başladı.Birikim, para vs gibi motivasyonlarla Almanya'yı sakın kurtuluş olarak görme.
@emreasto8 ай бұрын
@@horjan2162 Dostum selam, ben de 8 ay once ailemle birlikte Ingiltere'ye tasindim. Dogru burada da hayat ekonomik olarak kolay degil ama en azindan gelecege yonelik bir plan, program yapabiliyorsun. Turkiye'deki problem basit bir ekonomik krizden daha fazlasi. Ingiltere, Almanya, Fransa gibi ulkeler de pandemi sonrasi ekonomik resesyona girdiler. Burada da gida enflasyonu var ama burada %5-6 olan enflasyonun Turkiye'de %100'un uzerinde olmasini ben kabul edemiyorum arkadas. 1kg kiyma nasil 500TL olabilir yahu, kur olarak cevirsen bile yine bu ulkere gore 2 kat daha fazla fiyati var. Bizde toprak mi yok, tarim alani mi yok da hayvancilik yapamiyor. Devlet vatandasina et, sut, yumurta gibi basit gida urunlerini neden ucuza saglayamiyor? Evet burada da yasam kolay degil, burada da ilk zamanlarda ekonomik zorluklar cekeceksiniz ama en azindan yarini dusunme kayginiz olmayacak.
@wheax99612 жыл бұрын
Çok güzel konuştun Cansu abla. 1 2 dakika izler çıkarım diyordum ama kaptırdım gittim. Video bitince ne çabuk bitti dedim. 20 yaşında üni sınavına 3. kez girecek olan bana farklı bir bakış açısı kattın.
@baltagilleralmanyada2 жыл бұрын
Dil konusu sıkıntılı bir konu ki Almanya’ya Almanca bilmeden gelmiş bir aile olarak zorlanıyoruz. Hanımefendi Almanya’da yıllardır yaşıyor ve burada okumuş bir insan olarak hala zorlandığını yazmış ama bence bazı şeyler biraz kafada bitiyor kimse onu çalışması için zorlamamasına rağmen mükemmel olmak adına hafta sonu çalışmayı tercih ediyorsa bu onun kendi tercihidir. Türkiye’de insanlar kendi tercihleri dışında saatlerce çalıştırılıyorlar maalesef. Mutluluk ve huzur insanın içinde olmadığında yaşadığın yerin veya imkanlarının farkında da olamayabiliyor insan.
@happylifewithziba2 жыл бұрын
Aynen ayrıca türkiyede türkçe bilmeyen suriyelilere öfkeyle bakılırken oraya gidip almanca bilmiyorum diye zorlanıyorum diye ağlamak da çok saçma zaten
@Chichi-dc9rd2 жыл бұрын
@@happylifewithziba suriyelilerle bizi karsilastirmayi birakin artik
*Her şey için teşekkür ederim.Sakın Oynatma Listemdeki Videomu İzlemeyin 😶😶❌❌.*
@clockworkboy3232 жыл бұрын
Cansu Hanım sizin sahip olamadıklarınız tercihken, Türkiye'deki insanlarınki fakirlik ve sefalettir. Araba alabilirsin ama bisiklet tercih ediyorsun. Türkiye'ye gelip anadilinde yaşayabilirsin ama Almanya'yı tercih ediyorsun. Haftasonu çalışmayabilirsin ama kendin çalışmayı tercih ediyorsun. Bunlar Türkiye'de tercih değil maalesef
@Bthnatk2 жыл бұрын
Zaten durumun kötülügü bizim de Türkiye'ye dönmememizi bir tercih olmaktan cikariyor artik. Dolayisiyla ondan kacmak icin yine mutlu olmadigimiz bir seyi yasiyoruz. Kisacasi ülkenin burnu boktaysa kacsan da kalsan da sen de o boka batiyorsun :)
@elifgocmen40692 жыл бұрын
Cansu ya bayıldımmm 🥰kendini bence çok iyi yetiştirmiş,hayatta kişiliğine de yatırım yaparak yol almış harika genç bir kadın,her yerde yaşar ve hayata yeter 🥰
@beautifulllady32752 жыл бұрын
fikrinize katiliyorum elif hnm😊
@mesutmaskan11402 жыл бұрын
Ablamız çok güzel konuşuyor, Almanya’yı ne övmüş nede gömmüş, durumu aynı şekilde aktarmış…
@azizdenizli72642 жыл бұрын
"Almanya'da hangi üniversiteyi bitirdiğinizi sormuyorlar önemsemiyorlar." Çünkü hepsi birbirine yakın kalitede. Türkiye'de çok farklı. Bir ODTÜ var birde lise, meslek lisesi bile olamayacak kadar kötü üniversite var. Bu yüzden Türkiye'de hangi üniversiteyi bitirdiğiniz önemlidir. Bunu sormakta doğru bir yaklaşımdır.
@kindlyhelpmereachto100ksub92 жыл бұрын
*Her şey için teşekkür ederim.Sakın Oynatma Listemdeki Videomu İzlemeyin 😶😶❌❌.*
@tarkgundogdu89402 жыл бұрын
Zaten Türkiye'de yaşasaydı sorardı. Almanya'da dağılım oldukça homojen. Dolayısıyla insanlar evine yakın üniversiteye gidiyor. Türkiye'de en iyi eğitimliler Boğaziçi Odtü İtü Koç Bilkent gibi üniversitelere yığılıyor. Türkiye'de meslek lisesi mezunuyla aynı işi yapıp aynı parayı alsın katlanamaz. Orda biraz dil bilmemenin verdiği eksiklikle de kendini diğerlerinden eksik veya geride görüyor olmalı. Amerika daha iyi. Diğerlerinden ne kadar kaliteliysen o kadar fazla ve düzgün kazanırsın. Yoksa Almanya'ya gidip yaşlı emekli Almanların sosyal hizmet parasını ödersin, Amerika'da kazandığının 3'te biriyle ancak idare edersin.
@muratarslan5516 Жыл бұрын
izlediğim açık ara en düzgün en objektif program. tebrik ederim.
@onurcang2 жыл бұрын
Hanımefendi çok güzel bir şekilde ifae etmiş kendini ve yaşadığı zorlukları, Burada herşey güzel olsa bile güzelliği tam anlamıyla almanlar yaşıyor lafı herşeyi özetliyor zaten.
@freyja_s_world2 жыл бұрын
Türkiye'de yaşamak insanın ömrünü kısaltıyor. Memleket özlemi üstesinden gelinebilir bir şey.
@mukadderarif73162 жыл бұрын
ilkin öyle saniyorsun, özlem bir yere kadar, sonra alisirim diyorsun. ama hasret biriktikce birikiyor.
@berfingulsever25312 жыл бұрын
Üc yildir Almanya`dayim, iki yildir da Kassel`de yasiyorum. Tam zorlu bir üc yilin ardindan hedeflerimi gerceklestirip rahatladim dediginiz bir anda, balkonunuzda otururken, ya biri de su karsimda otursa da kahvemi icerken Türkce konussam diyorsunuz. Bu anin ardindan Göc Hikayeleri`ni acip izleyeyim demistim. Gercekten tam da benim az önce iclendigim konuya deginmesi ve neredeyse ayni duygulara sahip olmamiz beni cok etkiledi.
@fatihugur68442 жыл бұрын
Cansu,kendini,Almanya'yı ve genel görüşü ne güzel ifade etmişsin. Terapi gibi. Farkettimde,ülkemizdeki eksikleri anlatırken öldürmüyorsun. Vatan aşkına hayran oldum. Bende işim nedeniyle sürekli Avrupa ülkelerinde bulunmama rağmen Münih'in atmosferini hep begenmisimdir. İngolstadt'ı 9 numaradan geçmenin dışında pek bilmem.🙃 Zevkli ve renkli insansın. Hayatında basarilarinin devamını dilerim sade ve gerçekçi zeki kardeşim benim.🤗
@sarlaci28862 жыл бұрын
"Sadece insanın anadili ile yaşayabilecek olması bile vatanına dönmek istemesi için yeterlidir" cümlesi binlerce insanın içinde hissettiği ve belki kelimelere dönemediği bir duygu bir düşünce. Bu kanalda duyduğum en güzel cümle dinlerken tüylerim diken diken olmuştu aklıma geldikçe de tüylerim diken diken oluyor. Vatanımızın Türkçe olduğunu, Türkçenin ses bayrağımız olduğunu hatırlattı Cansu bizlere. Sağolsun.
@Chichi-dc9rd2 жыл бұрын
Bu gurbetcilerin ic dünyasini yansitan bir cümle
@rdvangercek89902 жыл бұрын
Kardeş, dönsün o zaman.. Boş laflarla bu işler olmuyor. İnsanlar akşam eve gelirken çocuğuna üç kuruşluk bir çikolata bile alamadan evlerine geliyor.. Özlediysen hemen dön .. Neyi bekliyorsun. Yalvarsınlarmı..
@NeBakaysunn2 жыл бұрын
@@rdvangercek8990 hayır sadece olura olmaza ağzını açmayın diye bu serzeniş. Herkes yaşadığı zorlukları birbirine aktarıyor. Senin yaşadığın zorluklara rağmen sana Türkiye cennet şükret diyene istediğini diyebilirsin,karşındaki seni anlamak istemiyorsa aynısını sen de yapabilirsin. Ama burda hem ülkesinin haline kahrolan hem de bulunduğu yerde aidiyet hissini kaybetmiş kendini hiç iyi hissetmeyen ve derdini anlatan insanlara sürekli saldırmayın yeter artık
@rdvangercek89902 жыл бұрын
@@NeBakaysunn Boş konuşma.. 15 yıldır Almanyada yaşıyan biri kalkmış, yaşadığı ülkeye bok atıyor.. Almanya okadar kötüyse, Biran evvel ülkene geri dön ve mutlu bir hayat yaşa. Böyle iki yüzlü insanların, samimiyetsiz paylaşımlarından bıktık.. Bunlar Türkiyeyede geldiklerinde sokak röportajlarında, insanlara Türkiyenin ne kadar iyi Almanyanın ne kadar kötü olduğunu anlatıyorlar.. Yahu insanlar akşam eve dönerken çocuklarına bir parça şeker alamıyor.. Evinde sabah akşam bulgur, makarna yemekten kabız oldular.. Halen gelip saçma sapan cevaplar yazıyorsunuz.. Çok iyiyse gelin buraya. Neden oradasınız.. Bırakın artık bu iki yüzlü davranışı. İnsanlar gerçekten nefret etmeye başladı.
@durankahya02 жыл бұрын
@@rdvangercek8990 almanya okadar kötü degil Sandıgınız kadar güzelde degil Hani geldik bari kalalım Bir ev alalım dönelim Çocugun okulu bitsin dönelim Diyerekten Bir ömrün türkiye hasretiyle çürüyen bir yerdir almanya
@serdaratmaca3985Ай бұрын
14:00...Dil dişin ağrıdığı yere deyer... İnsan acısı ne ise onu dile getirir .
@baltagilleralmanyada2 жыл бұрын
Aynı dili konuşan insanların birbirleriyle iletişim kuramadığı, konuşmayı başaramadığı ve sınırlarına saygı duyulmayan bir yer düşünün bir de farklı dilde konuşmana rağmen işlerini halledebildiğin sadece konuşarak sıkıntıları halledebileceğini bir yer.. hangisini tercih edersiniz?
@Smart-uo1gu2 жыл бұрын
Bu soruya dürüstçe "ikinci şık" diye cevap verebilen -o bilinçe erişmiş bir insan-Almanya'da hiç bir zaman mutsuz olmayacaktır,eğer konu sadece anadilini konuşamamaksa!
@theilknurrr2 жыл бұрын
Hayat seçimlerden ibarettir. Her ikisini seçenlerin de yolu açık olsun. Özet bir yorum olmuş 👍🏻👏🏻
@yasin-x3s2 жыл бұрын
Şafak bir çok videonun izledim, Almanyada yaşayan biri olarak en beğendiğim söyleşi bu oldu. İkinizin de ağzına sağlık
@sosem73542 жыл бұрын
inanın süper diyaloglar .. teşekkürler ederim her ikinize de . o kadar güzel konulara cevap oldu ki içim rahatladı . silerin de rahat etmesi dileği ile
@akadiryigit2 жыл бұрын
Yaklaşık 7 ay önce İstanbul'dan Münich'e sadece ingilizce bilerek taşınan biri olarak, tamemen Cansu Hanım'a katılıyorum. Malesef ki bende hafta sonları sırf diğer insanlara yetişebilmek adına ekstra çalışmak zorunda kalıyorum. Üstüne Almanca eğitimi almaya başladım. Bana göre de gerçekten zor bir dil. Zamanla daha iyi olacağını ümit ederek mücadeleye devam ediyorum. Ek olarak, Nedenini bilmediğim bir şekilde Türkiye'den nitelikli insan sıfatıyla yakın zamanda gelen kişilerin bir kısmı birbirilerine destek olmak yerine tamamen yoksayarak devam etmeyi tercih ediyor. Bence işin en üzücü kısmı bu.
@bkeastube54702 жыл бұрын
Türkiye'de mesela, Afganlar afganları kolluyor, Suriyeliler suriyelileri kolluyor
@balonmusk612 жыл бұрын
6-7 ay önce gelmişsen zaten 2 sene daha böyle devam edeceksin. 3-5 sene evvel gelen yerleşen şu an Metroda gazete dağıtan Afganlar bile senden dil konusunda daha önde.
@tarkgundogdu89402 жыл бұрын
insanlar zaten Türkiye'den kaçmış neden bir daha ordaki türklere bulaşsın ki manyag mı bunlar??
@bulentalkan33982 жыл бұрын
Sevgili Şafak, gerçekten çok keyifli videolar yapıyorsun. Emeğine sağlık. 👏👏👏
@karanfilable2 жыл бұрын
İzlediğimden bir tarafının Türkiye'de olduğu anlaşılıyor..Herşey standart değildir, para değildir. Önemlidir ama hayatta başka heyecanlar, başka istekler, başka ruhlar da var.. Türkiye bu zor günleri atlattığında buraya bekleriz sizin gibi insanları.
@kocadag50812 жыл бұрын
bir tarafi Türkiye de olmayan mi var , burda doganlar icin belki aynisini söyleyemem ama Türkiye de dogduysa veya büyüdüyse, egitim aldiysa havasini soluyup suyunu ictiyse türkiye den kopmasi mümkün degil.
@ThePisuanzi2 жыл бұрын
Bırakın bu her şey para değildir romantikliğini, bu dünyada her şey paradır✋
@1vaultdweller2 жыл бұрын
Arap Afgan Pakistanlı cenneti Türkiye mi?
@xxxxxx-rg6qr2 жыл бұрын
@@1vaultdweller lol almanyada sadce 1 milyondan fazla suriyeli var hahhaha
@KemalESENSOY352 жыл бұрын
yine harika bir hikaye. Keyifle dinledim. Çok teşekkürler
@Omerkosar3 ай бұрын
Muazzam bir söyleşi olmuş. Hanımefendi çok güzel bir anlatıma sahip ve haklı
@zhanzo2 жыл бұрын
Asıl acı ayrımcılık çocuğunuz olursa. Anaokulu/ilkokul öğretmenleri dokunulmaz, itiraz hakkınız, ve alternatifiniz yok. Çocuğa şiddeti teşvik edenlerden, sudan sebeplerle çocuğunuzun üniversiteye girmesini imkansız kılan öğretmenler o kadar fazla ki. En az üç arkadaşım (birisi Alman/Meksikalı çift, ötekisi İspanyol/Alman, sonuncusu Türk/Japon) sadece bu sebeple daha kötü bir iş kontratını kabul edip başka ülkeye göçtü (ABD, Norveç, ve Fransa). Benim iş süperdi, ayrımcılık yoktu, Alman arkadaşlarım çok iyiydi, çok memnundum, ama bir kaza sonucu hastaneye düştüm. Doktor da çok iyiydi, ama hemşireler canıma okudu. Bu konuda çaresizliğimi görünce, yaşlanınca halim ne olur diye düşünüp, ben de Almanya'dan gittim.
@iyssb2 жыл бұрын
Ailesi ne kadar şanslı valla maşallah 🧿💙 nekadar akili ve olgun👌🙏💐
@volkanadguzel70382 жыл бұрын
Ne güzel, kendini hiç takılmadan uygun keleimeler ve sempatik mimikleri ile çok rahat ifade etti ana dilinde. İşinizde, hayatınızda başarılar mutluluklar dilerim.
@murataslanoglu69102 жыл бұрын
1986 yılında Almanya'da ( Cuxhaven-Sahlenburg) 8 ay ortopedi tedavisi gördüm. Ameliyat ve fizik tedavi süreçleri yaşadım. Geçenlerde Ortopedi Profesörü ( Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesi'nden yetişme) bir arkadaşımla konuşurken tedavi sürecimi anlattım. Ne dedi biliyormusunuz? Sen bugün bile o tedavi sürecini Türkiye'de bulamazsın! Konu ile direkt alakası yok belki ama içimden yazmak geldi.
@sukrancingozsc2 жыл бұрын
Bende Almanya'da ayağımın kırılması nedeniyle 3 ay hastanede tedavi gördüm. 3 ay... Türkiye'de böyle bir durumda sanıyorum ki aynı gün içerisinde cikartilirsiniz.
@musau.79892 жыл бұрын
83 de babam Almanya da diz kapağından tedavi oldu adamlar nasıl bir ameliyat yaptı ise maşallah benden çevik benden güçlü. Rabbim ona sağlık sıhhat versin. Aynı dönem Türkiye de neler olduğunu biliyoruz. :)
@musau.79892 жыл бұрын
Neyse Anadil önemli. Yakında ikinci Anadil suriceye geçeriz. Ahaehaheh
@ouzytheoriginal2 жыл бұрын
Hadi lan ordna kolpaci, tr de para olsun almanyadam daha ii tedavi gorurusun fakirsim herhalde ben amerikan hastanesine gidince dunyanim sayili uzman hekimleriyle konusuyordum
@ays7712 Жыл бұрын
güzel ve samimi bir konuşma👍💐
@cooperalp2 жыл бұрын
sonunda kendini duzgun ifade edebilen turk expatlarin sesi olabilen birisi..
@Moon343602 жыл бұрын
3 yaşımda başladım okumaya anaokulu ile.askerlik kağıdım üni 2.sınıftayken gelmişti 19 yaşımda.Sonra 22 yaşımda çalışmaya b ve master yapmaya başlamıştım.29 yaşımda tüm birikimlerim kazanımlarım umutlarım hiçe sayıldı.Hiçbir değerimin olmadığını anladığım gün sildim attım herşeyi ve geldim avrupya.Beni saymayan devletide milletide kültürüde vs vs her ne ise; bir pasaporta siler atarım.Çünkü benim bir tane hayatım var başka yok.
@HobiDunyam-xs2mn Жыл бұрын
Bu kadar başarılı ve o kadardı mutevazi bir kızımız maşallah Allah yolunu açık etsin inşallah
@melikefermanc60072 жыл бұрын
Çok keyifli bir video olmuş . Elinize emeğinize sağlık 🌸🌸
@sedaseda14292 жыл бұрын
Çok iyi anlıyorum. Bende 17 yıldır Hamburgdayım ve öğretmenlik yapıyorum. Dil konusu beni de hala yoran bir konu. Türkiye’ye Türkçe konuşmak için gidiyorum demeni çok iyi anlıyorum. Başarıların devamını diliyorum. Sevgiler.
@emreaykan78402 жыл бұрын
17 yıldır Hamburgtasınız ve öğretmensiniz ama dil hala yoran bir konu diyorsunuz.Ben belli süreden sonra aynı ülkede aynı yabancı dili konuşan kişilerin, artık o yabancı dilde düşünmeye başladığını duymuştum. 17 yıl da yeterli bir süre bence
@guvenunaldvideolar52922 жыл бұрын
Şafak bu videoda duymak istediklerini duyamadın. Senin adına üzüldüm. Ama bizim için iyi oldu, su gibi akıp geçti video. Cansu'nun da başarılarının devamını diliyorum.
@Muratontheroad2 жыл бұрын
Çok değerli yorumları için hanımefendiye ve bize bu videoyu hazırladiğin için sana çok teşekkürler.
@ertuggunsur75952 жыл бұрын
su ana kadar en mantikli konusan yabanci misafirin bu hanim oldu bence alkislarim onun icin 👏👏👏
@bbLuurr2 жыл бұрын
Almanya'da hiç bulunmadım, Almanya'ya karşı herhangi bir sempatim de yok, bir gün Türkiye dışında yaşamaya karar verirsem tercih edeceğim ülke kesinlikle Almanya olmaz. Yine de videoyu görünce izlemek istedim. Bence sorulara çok samimi ve dürüst cevaplar verilmiş. Almanya'ya göçenler veya Almancı Türklerin aksine daha ayakları yere basan, daha gerçekçi. Açıkçası sürekli Türkiye-Almanya kıyası yapılmasını çok saçma buluyorum. İki farklı dünya. Hayattan ne beklediğine bağlı olarak her ikisinin de artıları eksileri olması kadar doğal ne olabilir ki. Anadil konusunda kesinlikle katılıyorum. Başka bir dilde mesleğimi icra etmek fikri beni de geriyor.
@mertyldrm66252 жыл бұрын
Neden bilmiyorum ama KZbin’da bu tarz videolar gördüğümde hep Trakyalı insanlar denk geliyor ve ben de Lüleburgazlıyım 1:00’da bi mutlu oldum 😀
@olric572 жыл бұрын
“Benim artık Türkiye’de yaşayanların sanki Almanya’da her şey çok güzelmiş gibi düşünmesi çok kızdırıyor. “ “Beni kızdıran ya da benim içimi burkan şu, sanki biz Türkiye’de değil de burdaymışız diye hiç zorlanmıyoruz ve hiç mutsuz olmaya hakkımız yokmuş gibi bir misyon yüklendi bize.” Nasıl güzel anlatmış hanımefendi tam olarak bu .. Daha doğrusu her şeyi ne kadar güzel, ne kadar net anlattı. Ama şunu hepimiz biliyoruz ki nasıl anlatırsan anlat, ne anlatırsan anlat insanlar neyi nasıl görmek istiyorlarsa öyle görüyorlar, o görüş hiçbir şekilde değişmiyor, konuşulmuyor. Yorumlarda da gördüğümüz üzere.. Bazen Twitter’daki linçler beni dehşete düşürüyor, insanların içindeki nefreti gördükçe. Sanırım Türkiye için saat geç olduğundan Twitter’da linç daha başlamamış.
@umutcakan2 жыл бұрын
Hanfendi bildiğin saçmalamış. Herhalde sen de tuzu kuru bir gurbetçisin bu zırvalıkları savunduğuna göre
@sercanylmz52 жыл бұрын
Almanya da insanlar en azından çalıştıkları zaman hak ettikleri gibi yaşıyorlar ama bizde ne kadar çalışırsan çalış asla hak ettiğini alamıyorsun o yüzden Almanya da yaşayanlar tüm zorluklara rağmen hak ettikleri bir yaşam sürebiliyorlar biz ise daha fazla efor sarf edip sürünüyoruz
@olric572 жыл бұрын
@@sercanylmz5 Evet hak ettikleri gibi yaşıyorlardan ziyade hak ettiklerini alıyorlar, emeklerinin karşılığını alıyorlar haklısınız. Ama herkesin imtihanı farklı bu dünyada hiç kimse için kolay değil yaşamak. Rabbim herkese kolaylık versin.
@kamdavulu36572 жыл бұрын
@@olric57 Siz böyle aşağılık insanlara aldırmayın. bu vatandaşın içi nefret dolu. Bu tipler başkasını yererek,kötüleyerek ,aşağılayarak ve hakaret ederek kendi karakterini var etmeye ve iyi hissetmeye çalışan hasta ruhlu ,troll karakterli insanlar. Size tüm iyi dileklerimi gönderiyorum. Umarım hayatınızın bundan sonrası problemsiz ve mutlulukla geçer.
@olric572 жыл бұрын
@@kamdavulu3657 Yok öyle demeyelim ama bu kadar kesin fikirli olmak, yaşamadığı, bilmediği hayatlar üzerine bu kadar emin konuşmak doğru değil ama maalesef bu bakış açısında çok insan var. Bu anlattıklarım bir kısmı yaşadıklarımın ve inanın nerdeyse burada yaşayanların genelinin hayat hikayesi benzer acılarla, hasretle, özlemle mücadelelerle geçmiştir geçiyor . Herkes kendi bulunduğu konumda farklı sıkıntılarla, zor mücadeleler veriyor .Herkesin derdi kendine ağır. Aslında Cansu Hanım çok ince ve objektif bakış açısı ile anlattı durumu . Teşekkür ederim iyi ve güzel dilekleriniz için . Rabbim herkese iyilik, güzellik, sağlık, sıhhat ve gönüllerinde neyse onu versin, kim nerde nasıl yaşamak istiyorsa hayırlısı ile nasip etsin.
@gosmami2 жыл бұрын
Çok keyifli sohbet olmuş :)
@ece77002 жыл бұрын
izlediğim en içten göçmen videolarından biriydi. teşekkürler
@nukakatkoy34912 жыл бұрын
Ayakta Alkışlıyorum ne güzel konuşmuş harika. Emeğine sağlık Şafak
@ecrinege8972 жыл бұрын
O kadar cok Göcmen ile röportaj dinledim, gerek youtube gerekse instagram canli yayinlarda. Yemin ederim ilk defa birinin, arti ve eksileriyle birlikte yurt disindaki yasam ile ilgili bu kadar samimi konustuguna denk geldim. Almancayi iyi bildigine eminim ama yine de bu konuda mütevazi ve hic kompleksi yok. Yurt disinda dogup büyümüs kisilerin irkcilik konusundaki hassasiyetini cok iyi gözlemlemis, Almalarin ( aslinda genelde avrupalilarin couggunda var ) gösteris merkalisi olmadigi, nereden mezun oldugunuz ile ilgilenmedikleri vs. hepsi %100 dogru. Bunu yurt disinda dogmus, büyümüs, sonra bir dönem (9 yil) Türkiye'de yasayip tekrar yurt disina dönmüs biri olarak yaziyorum!
@ardacetin31242 жыл бұрын
Hocam Almanya ve İngiltere'ye 2 binden fazla şirkete iş başvurusu yaptım ama hiç bir sonuç yok. Elektrikci ve temizlikçi olarak başvurdum
@BankacınınBiri2 жыл бұрын
Cansu kızımızın samimi ve çok doğru tespitlerini içeren çok güzel bir video olmuş, tebrik ediyorum. Gitsem gidemem kalsam kalamam misali, içinde yaşayan biliyor elbette neler yaşandığını, yaşamayan da kafasında bir hayal yaratıyor. Ne diyelim, Allah herkesin gönlüne göre versin.
@spysspy2 жыл бұрын
Ben 5-6 yildir Amerika'da yasiyorum. Aksanim tabii ki bir dereceye kadar hala var ama kendimi anlatmakta zorluk cekmiyorum. Burda inglizceniz iyiyse aksanizin olmasi saygi bile uyandirabiliyor, adam efor sarfetmis ingilizcesini gelistirmis diye. Avrupa'da yasayan arkadaslara kiyasla bence burda dislama pek yok.
@ananasannanas81182 жыл бұрын
Olumsuz şeylerle karşılaşıyor musun? Yaşadığın bölgede toplum nasıl bireysel mi hep merak ediyorum abdye hangi sebeple gittin?