Ablamız güzel anlatmış. Teşekkür ederiz. Allah bereketli etsin.
@evdoksia.ekolojik3 ай бұрын
Teşekkür ederiz 🌱
@muratustel44269 ай бұрын
Üniversitedeki proflar gibi tane tane izah ettiniz gercekten çok harika teşekkür ederim.
@evdoksia.ekolojik9 ай бұрын
Takip ettiğiniz için biz teşekkür ederiz
@ask-ceviz70287 ай бұрын
gayet akıcı bir Türkçe ile güzel bilgi tebrikler
@evdoksia.ekolojik7 ай бұрын
Teşekkür ederiz 🙏🌱
@H-ARAS6 ай бұрын
Emeklerinize sağlık.
@evdoksia.ekolojik6 ай бұрын
Teşekkür ederiz 🌱
@habibyalcntas720710 ай бұрын
Bereketli olsun
@evdoksia.ekolojik10 ай бұрын
Teşekkür ederiz
@fatihantep63704 ай бұрын
Teşekkür ederim. Anlatım şekli çok güzel olmuş. Başarılar dilerim.
@evdoksia.ekolojik4 ай бұрын
Biz teşekkür ederiz
@İdrisİşinibilir7 ай бұрын
Hanfendi gayet net ve anlasilir anlatim olmus emeginize saglik..sabir isteyen bir is oda bende yok😅sadece izledim tesekkurler...
@evdoksia.ekolojik7 ай бұрын
Teşekkür ederiz. Gönül verince bir de emeklerin karşılığını alınca rabbim sabrını da mutluluğunu da veriyor. Seviyorsanız en azından çiçek olarak saksılarda deneyebilirsiniz.
@elifunlu97086 ай бұрын
Ne güzel anlatıyorsun, ağzına sağlık.
@evdoksia.ekolojik6 ай бұрын
Teşekkür ediyorum 😍
@erolerdogan96536 ай бұрын
kesin öğretmen veya avukatsınız anlatım tarzınız o kadar mükemmel ve o kadar akıcı ki sanki yıllarca bu konuda ihtisas yapmışsınız..bilgilendirmelerınız ıcın şükranlarımı arzediyorum..
@evdoksia.ekolojik6 ай бұрын
Teşekkür ederiz. Salep orkidesi yetiştiriciliğinde henüz çok yeniyiz. Araştırıyor ama en önemlisi de doğrudan gözlemleyebiliyoruz. Doğa ve yaşam her geçen gün yeni şeyler öğretiyor. Yani yaşam boyu doğaananın birer öğrencisi olacağız.
@evdoksia.ekolojik Жыл бұрын
Tarım bakanlığına kayıtlı lisanslı yetiştiricilerden temin edebilirsiniz
Teşekkür ederiz. Bokashi suyu özellikle yaptığımız bir ürün değil. Bokashi kompostu yaparken elde ettiğimiz bir sonuç, kompost sıvısı. Gıda atıklarını mayalarak elde ettiğimiz bir kompost yöntemidir. Daha koşa sürede daha fazla besin maddesi içeren bir çeşit yarı kompost bunu toprağa gömerek tamamlıyoruz ve toprağımız için organik madde sağlarken üzerindeki bitki örtüsüne de besin maddesi sağlamış oluyoruz. Bunun sıvı hali de aynı işlevi görüyor lakin su ile seyrelterek kullanıyoruz. Ayrıntılı bilgi için diğer videolarımızı izleyebilir veya bize instagram hesabımızdan ulaşabilirsiniz. Bu kompost sistemine başlamak isterseniz seve seve yardımcı oluruz.
@coskunkeskin83685 ай бұрын
Salep hasat edildikten hemen sonra dikilir mi dikilirse yağmur dan etkilenir mi yada haşereler yumruya zarar verir mi ne kadar mesafe ile dikimi yapılmadır dikim ayı eylül ekim ayına kadar saklamak için hangi koşullar gereklidir hasat yapılırken kesilen zarar gören yumrulardan verim alınır mı
@evdoksia.ekolojik5 ай бұрын
Salep videolarımızın tamamını izlerseniz tüm sorularınızın yanıtları mevcut. Zamanı geldikçe çekiyoruz videolarımızı takip etmenizi öneririz 🌱
@haticeorhan5091 Жыл бұрын
Cicek acinca tekrar paylasir misiniz ?
@evdoksia.ekolojik Жыл бұрын
Tabiki seve seve
@fazilhuseyinov7121 Жыл бұрын
@@evdoksia.ekolojikbu bitki ne kimi istifadə olunur
@ZeynepPolat-kp4re3 ай бұрын
Emeğinize sağlık bereketli olsun bir ricam var sizden görüşmek için telefon numarası yazar mısınız her çeşidinden üçersogan istiyorum orkide gibisaksiya dikeceğim.
@evdoksia.ekolojik3 ай бұрын
Sağolun, teşekkür ederiz. Instagram ya da Facebook sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
@Mehmet-m1r5c Жыл бұрын
Merhaba, yumru muhafaza için kül ve sıva toprağının bir oranı var mı?
@evdoksia.ekolojik Жыл бұрын
Kül miktarının net bir oranı olmamakla beraber koruyucu olması açısından yüzde yirmilik bir orandan bahsedebiliriz.
@Salep14-s5d2 ай бұрын
Hocam sizin yaptıklarınızın aynını 10 saat önce yaptım.Tahtaya kadar aynı.Bazı sorularım var.İletişime geçmemiz mümkün olabilir mi ?
@evdoksia.ekolojik2 ай бұрын
Instagram hesabımızdan bize ulaşın görüşelim
@aliyeeryilmaz25073 ай бұрын
Merhabalar en sonda bahsettiğiniz vitamin nedir balkonda saksıda yetiştireceğim kaç günde sulamak gerekiyor rica etsem bilgi verebilir misiniz
@evdoksia.ekolojik3 ай бұрын
Merhaba, sıvı gübre olarak verdiğiniz Bokashi kompost suyumuz videodaki. Bu kompost sistemini yaptığınız zaman elde edilen sıvıyı 1/100 oranında seyreltip sulama suyuna verebilirsiniz. Salep alkaliye yakın toprak sever bu nedenle asidik olan Bokashi suyunu iki haftada bir azar azar vermelisiniz.
@evdoksia.ekolojik3 ай бұрын
Salep sulama sıklığı ise toprak her zaman nemli olmalı fakat su ile boğmamaya dikkat edin
@mahmutocal88913 ай бұрын
Bolu da yetistirmek istiyorum bolgeye uyumlu tohum hangisini onerirsiniz ve yohum satisiniz var mi
@evdoksia.ekolojik3 ай бұрын
Bolu bölgesi hakkında bilgimiz yok maalesef yükseklik ve toprak özelliklerine göre yetiştiricilik değişkenlik gösteriyor veya olmuyor. Size yakın Balıkesir’de bir yetiştirici var onunla temasa geçmenizi öneririz.
@ek35403 ай бұрын
Balıkesir deki tohum satıcısına nasıl irtibata geceriz
@evdoksia.ekolojik3 ай бұрын
@@ek3540Balıkesir'deki üreticiye "Karesi Salep" adıyla Instagram ya da Facebook üzerinden ulaşabilirsiniz.
@fatihkunada9904 Жыл бұрын
Nerden temin edebiliriz yumru olarak
@evdoksia.ekolojik Жыл бұрын
Tarım bakanlığına bağlı lisanslı üreticiler listesinden size yakın bölgeden alabilirsiniz
@cihandorum72782 ай бұрын
Bir kilogram arılı salep yumrusu sipariş vermek istiyorum nasıl iletişime gecebilirim
@evdoksia.ekolojik2 ай бұрын
Maalesef yumru satışımız yok bu sezon hepsini kendimiz dikim yaptık. Bölgenize yakın üreticilere yönlendirebiliriz
@kazcobani37002 ай бұрын
Arılı #salep istemenizin sebebi nedir?
@sefasat83044 ай бұрын
Merhaba, böyle yoğun bir malçlama herhangi bir sakınca oluşturmuyor mu? Toprak neredeyse hiç güneş ışığı almıyor...
@evdoksia.ekolojik4 ай бұрын
Güneş ışığı yani foton enerjisini yapraklar kullanıyor. Yumru halindeyken çimlenmeye ve köklenme için toprak ısısı ve nemini muhafa etmemiz gerekiyor. Fide haline gelince de bu geçerli, toprağı aşırı sıcak veya soğuktan korumak, nemli tutmak(direkt güneş kurutur malum) ve yabani ot rekabetini ortadan kaldırmak için malç yapmak zorundayız. Yapraklar kapanmıyor fotosenteze devam ediyor.
@selimcayir89Ай бұрын
Sormak istediğim bir kaç soru var. PH 7.0 üzeri olursa daha iyi olduğunu biliyorum. Fakat leonardit de eklemek istiyorum. Bildiğiniz üzere leonardit ph 3.0-5.0 arası oluyor. Yani fazlasıyla asidikleştiriyor. Bunu dengelemek için kül ve kireçle birlikte uygulayarak ph seviyesini yükseltsem leonarditin de faydası olur mu sizce? Ayrıca toprak ph ölçer satın alacağım. Fakat bir çok sitede düzgün ölçüm yapmadığı söyleniyor. Siz, ph ölçerin sonuçlarına güveniyor musunuz?
@evdoksia.ekolojikАй бұрын
İşlenmemiş Leonardit, tohum ekiminden, fide ya da fidan dikiminden 45gün öncesinde, toprak hazırlık aşamasında kullanılır. Toprağa her materyal eklendiğinde toprak tepkiler verir. Materyale bağlı olarak uzun ya da kısa süreliğine dengesizleşir ve sonunda dengeye kavuşur. İşte topraktaki bu denge salep gibi, besin rejimi farklı olan bitkilerde çok önemlidir. Kısaca #salep için #leonardit i toprak hazırlık aşamasında kullanmanızı öneririz.
@evdoksia.ekolojikАй бұрын
Kül ve kireç kullanımında miktarlar önemlidir. Özenli ve amacına uygun olarak kullanılmalıdır. Topraktaki düşük ph oranını kısa süreliğine de olsa dengeler. Bununla birlikte bazı maddelerin, örneğin hümik asit, etkisini azaltır.
@selimcayir89Ай бұрын
@@evdoksia.ekolojik çok spontane gelişti salepe merakım. Maalesef yeni aldım ve filizlenme aşamasında. Bu yüzden mevcut killi sebze yataklarıma kum ekleyerek biraz daha geçirgen yaptım. Bu aşamada biraz leonardit de attım ve hemen ekimini yapmak zorunda kaldım.
@selimcayir89Ай бұрын
@@evdoksia.ekolojik verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bu yıl acemilik olacak sanırım 🫣 seneye mevcut yataklarımi daha iyi hazırlayıp Ekim İşlemi yapacağım. Tekrar teşekkür ederim değerli bilgileriniz için.
@evdoksia.ekolojikАй бұрын
@@selimcayir89 rica ederiz. Bilgi paylaşmak için buradayız. Emekleriniz karşılığını bulsun dileriz.
@mustafabaktr350210 ай бұрын
pH metre detayı ıcın tesekkurler.
@evdoksia.ekolojik9 ай бұрын
Faydalı olduysak ne mutlu bize
@enessen64862 ай бұрын
Abla malclama yaptigimizda kırağ yakmasına engel olurmu
@evdoksia.ekolojik2 ай бұрын
Evet organik malç toprağın ısısını ve nemini koruduğu gibi bitkinin köklerini de aşırı soğuk veya sıcaklardan korur. Kırağının yaprak kısmına zarar vermemesi için yine malç kullanmak faydalı olacaktır.
@enessen64862 ай бұрын
@@evdoksia.ekolojik çok teşekkürler çok sağolun kolay gelsin
@kazcobani3700Ай бұрын
Salep ya da salep gibi toprağa yakın bitkileri kırağıdan dondan korumak için, önce çalı çırpıyla bir taban yapıp üzerini bolca malçlamalısınız. Böylece yorgan gibi soğuktan korur. Malçtan önce koyulan çalı çırpı bitkinin boğulmasını önler. Bahara kadar da sorunsuz o şekilde kalabilir. @@enessen6486
@stuncbuker13 ай бұрын
Anatolicanin fidesini nasıl bulurum? 5,5 dönüm tarlam var, 500m² ye orchis anatolica ekmek istiyorum, bana fide konusunda yardımcı olur musunuz?
@evdoksia.ekolojik3 ай бұрын
Yeriniz nerede? Çevrenizdeki yetiştiricilerden önerelim zira uyum problemi yaşamayın.
@stuncbuker13 ай бұрын
@@evdoksia.ekolojik mersin silifke balandiz da
@evdoksia.ekolojik3 ай бұрын
Öncelikle; Anatolica ya da İtalica gibi çeşitler doğada az bulunur, yumruları küçük olur ve üretimi zahmetlidir. Bu sebeplerden dolayı üretim miktarı çok azdır. Yani üreticilerden yumru ya da fide temin edemezsiniz. Anamur'da, Silifke'de ve Adana'da yüksek kapasitede üretim yapan üreticiler var. Onlara ulaşıp bölgenizdeki yetiştiriciliğe uygun türler hakkında bilgi alabilirsiniz.
@evdoksia.ekolojik3 ай бұрын
Bizim tavsiyemiz, Bölgenizde yetişen türlerden azar azar deneme ekimi yapmalısınız. Örneğin serapias, piramit ve sancta genel anlamda yetiştiriciliğinde verim alınabilen türlerdir. Bunlardan 5er M2 lik deneme yapın. Ayrıca fideden ziyade yumrudan ekim yapın. Fideden Ekim yaparsanız maça 3-0 yenik başlamış olursunuz.
@sunaakkurt86868 ай бұрын
Siz. Hangi. Şehirden. Otuyursunuz. Bize yardımcı. Ol
@evdoksia.ekolojik8 ай бұрын
Bucaktayız. Salep hakkında sorularınız varsa sorabilirsiniz
@KadriyeArslan-k5xАй бұрын
Nereden temin ediyorsunuz
@evdoksia.ekolojikАй бұрын
Tarım bakanlığı lisanslı salep üreticileri listesinden bölgenize yakın bir üreticiden temin edebilirsiniz. Yumru sezonu geçti fide olarak göndereceklerdir.
@OkanAy-l7u4 ай бұрын
Biz bunu yetiştirdikten sonra nerede satacaz
@evdoksia.ekolojik4 ай бұрын
Yumru satabilmeniz için satış yetkinizin olması gerekir. Tabii evvelâ üretiminiz kayıt altında olmalı.
@korkuteliantalya40814 ай бұрын
1400 rakım da olurmu bilgilere nasıl ulaşırız
@evdoksia.ekolojik4 ай бұрын
Yaygın olarak yetiştiriciliği yapılan, serapias, sancta, piramit gibi türlerden, yüksek rakımlarda doğrudan verim alamayabilirsiniz.
@kazcobani37004 ай бұрын
Yumrulu orkidelerin yetiştiriciliğine dair çalışmalar, genelde ılıman iklim ve kıyı bölgelerinde olduğu için yüksek rakımlarda net bir bilgi bulunmamakta. Yüksek rakımdaki denemeler bitki kayıplarıyla son bulmuş. Örtü altı yetiştiriciliğindeyse farklı sorunlar ortaya çıkmış. Bu yüzden yüksek rakımlar risklidir. İlle de denemek isterseniz farklı türlerden azar azar deneyebilirsiniz. Tek yıllık bir deneme sizi şaşırtabilir. Aynı tohumla devam ederek 2-3 yıllık denemelerin sonucunda doğru bir bilgiye ulaşmış olursunuz.
@hamzamentese9542 Жыл бұрын
Emeğinize sağlık. Diktiğiniz yer neresi ve rakımı kaç?
@evdoksia.ekolojik Жыл бұрын
Teşekkür ederiz Burdur Bucak 650 rakım civarında
@ibrahimttoydemir7426 Жыл бұрын
Rakım onemlimiki dikim de
@ibrahimttoydemir7426 Жыл бұрын
Normal yaylaya ekilirmi bol temiz havası var yüksek lik yok bir köy evi tarlası hangi ürünü tavsiye edersiniz.
@kazcobani3700 Жыл бұрын
@@ibrahimttoydemir7426 Yeriniz neresi bilmiyorum ama 700m rakıma kadar, sert kışların yaşanmadığı bölgelerde serapias ve ortis sancta çeşitlerinin tarımı yapılabilmekte. Şunu gözardı etmemek gerekir. Bitkiyi bir şekilde yaşatabilirsiniz. Ama üretimini yapmak, verim almak ise amacınız, ya denenmiş çeşitlere yönelmelisiniz, ya da kendiniz bizzat deneyimlemelisiniz. Serapias ve sancta İzmir böldesinde ve Karadeniz kıyı kesimlerinde denenmiş verimi gözlemlenmiş türler. Eğer niyetiniz var ise en doğrusu az miktarda (örneğin 10kg) yumru alıp denemelisiniz. Eylül ayı içerisinde yumruları ekmiş olmalısınız.
@nilgunozenc6030 Жыл бұрын
@@ibrahimttoydemir7426serapies cinsi ekin 2000 rakıma kadar ekiliyor
@QQqzirt24 күн бұрын
Bokasu suyunu nasil ve neden elde edebiliriz
@kazcobani370024 күн бұрын
Bokashi suyu ya da çayı, Bokashi kompostu yaparken, komposstan çıkan sudur. Bokashi kompostu yaparsanız bol bol Bokashi suyu elde edersiniz.
@evdoksia.ekolojik24 күн бұрын
Bokashi Çayını Bokashi kompostu kurarak elde edebilirsiniz. Kompostu kurduktan ortalama bir hafta sonra suyunu almaya başlarsınız.
@evdoksia.ekolojik24 күн бұрын
#bokashikompost unu nasıl yaparız derseniz, hem KZbin kanalımızda hem Instagram sayfamızda ayrıntılı olarak anlatımlar mevcut.
@athinkok6592 Жыл бұрын
Eudoksia?emorfo onema!!😊
@evdoksia.ekolojik9 ай бұрын
Karadeniz Rumcası sanırım çözemedim
@ahmetkomurcuoglu9561 Жыл бұрын
ses konusu yetersiz ..lütfen dikkat
@evdoksia.ekolojik Жыл бұрын
Ses mi yetersiz demek istediniz
@evdoksia.ekolojik9 ай бұрын
Mikrofon kullanalım bir sonraki sefer
@cihanuzunyayla60148 ай бұрын
Çok başarı buldum.iddialı Bi girişimmcii. Umudunuzu ektiniz. Ancak böyle güzel ifade edilir.
@evdoksia.ekolojik8 ай бұрын
@@cihanuzunyayla6014 teşekkür ederiz. Güzel niyetler ile ektik lakin son sözü doğa söylüyor. Emekleriniz karşılığını bulsun diliyoruz.