Beni ve Emre abiyi İnstagramdan takip etmeyi unutmayın. @saliyliy @emrebegceoglu
@bekirkurnaz78474 жыл бұрын
yaşının büyük olması benim için çok güzel bir örnek oldu açıkçası böyle bir video çektiğin için de çok teşekkür ederim. Kafamdaki en büyük soru lisans okumak için vize alabilecek miyim ( yaşımın büyük olması ve hukuk lisans mezunu olmam sebebi ile) onun dışındaki zorlukları yeterli çalışma ile aşabileceğimi düşünüyor ve kendime güveniyorum. Ayrıca Emre abiyi de tebrik ederim. Yaşadığı psikoloji stres olayı anlatırken yüzünden mimiklerinden okunuyor. Birde yazılım ile ilgili de böyle bir video çok güzel olur.
@EschweilerTr4 жыл бұрын
Tesekkurler kardesim
@aleynaoz25682 жыл бұрын
yok yok. türkiyedeki gibi yaş sınırı felan yok. herkes okuyabilir
@bekirkurnaz78472 жыл бұрын
@@aleynaoz2568 teşekkür ederim.
@dragonblack80042 жыл бұрын
@@aleynaoz2568 turkiyede de yok?
@gordionsknot50104 жыл бұрын
emre abi dünya tatlısı bi abi, enerji öyle geliyo ekrandan.. konsept on numara salih bu arada, devamı gelsin böyle veteran reyislerin..
@EschweilerTr4 жыл бұрын
Tesekkurler kardesim
@kubilayh.12303 жыл бұрын
@@EschweilerTr Emre abi müsaitsen bir şey sorabilir miyim? 22 yaşındayım şu an üniversite 3. sınıfım ama senin gibi bir hedefim var.
@bulentilklc75334 жыл бұрын
Çok motive edici olmuş. Hukuk okumakta olan bir öğrenci ile de yaparsan sevinirim. Kolaylıklar diliyorum...
@jpeggunes80104 жыл бұрын
abii işletme/ekonomi okuyan birileriyle de konuşur musun? teşekkürleer.
@bilalnesirulla62094 жыл бұрын
Akşam izledim videoyu.Gece 11 de yataga gitdim.Gece gece artık o kadar video bana tesir etdiki,2 ye 3 e kadar bunu düşündüm ya işte günde 5 6 saat çalışcam sora kalıcam universiteden bunlarıda ciddi ciddi düşünüyorum sanki gerçekmiş gibi.Abinin sözü olmasın dokunsan aglıycam durumuna geldim Artık o kadar stressle düşündümki gece 4 de falan uyuya kaldım.Şimdi abiye teşekkür mü ediyim napıyım bilemedim.Ama videon herzamanki gibi güzel olmuş)
@emreayhan6904 жыл бұрын
Cok güzel bir video olmus Salih, Adasimi da tebrik ederim ve kariyerinde basarilar dilerim :)
@SalihKut4 жыл бұрын
Saolasın abi . Sen de işlerini hallet de senle de yapalım
@emreayhan6904 жыл бұрын
@@SalihKut Onur duyarim kardesim seve seve. Bitirme yazisini halledeyim, arkasindan senin de uygun oldugun bir dönemde yapalim.
@EschweilerTr4 жыл бұрын
Tesekkur ederim adas. Sana da basarilar kariyerinde :)
@boranekinci11474 жыл бұрын
Salih daha önce nc hesalama videonda okulların konteyjanlarının bir kısmını alanıyla ilgili staj yapan veya bir egitim almış olanlara ayırdıgını söylemiştin bunu türkçe kaynaklarda araştırdım ama pek bilgi bulamadım elimde bir tek senin bu 15 saniyelik sözlerin var bu konu hakkında daha detaylı bi video çekebilirmisin biraz sana kendi durumumdan basedeyim ben Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı , enerji bakanlıgı , özel sektörde bir sürü firma destekli bir proje teknik lisesinde yenilenebilir enerji alanında okuyorum şimdiye kadar 40 iş günü güneş enerjisi santralinde staj yaptım ve bir sürü alanımla ilgili fuara , seminerlere , eğitimlere gittim anlayacağın alanımda kendimi geliştirdim ve bu sene yenilenebilir enerji uzmanı olarak liseden mezun olacağım o yüzden üniversite sınavına hazırlanıyorum ve aklımda almanyada ögretimime devam etmek var ama elimde pek bilgi yok bana ve arkadaşlarıma yardımcı olursan çok sevinirim
@alper27104 жыл бұрын
Gral inş amaçlarına ulaşırsın
@SalihKut4 жыл бұрын
hangi videoda demişim onu
@ahmetizmirli27094 жыл бұрын
m.kzbin.info/www/bejne/aZLLZKZ5Zracppo
@boranekinci11474 жыл бұрын
inşallah hepimiz istediğimiz hedeflere ulaşırız
@SalihKut4 жыл бұрын
Orada demek istedigim her okulun ögrenci secme kriterinin farkli oldugu , illaki %40 veya %20 olarak degil. her üniversitenin bölümlerinin internet sayfasinda vardir ögrencileri nasil sectikleri bunu internetten Auswahlverfahren + okul adi + bölüm adi olarak aratabilirsin
@ahmetdinho1026 Жыл бұрын
29 yaşindayim ve Önlisans Mekatronik mezunuyum. Essendan şartlı kabul aldım, B1 Goethe belgem var. Çok iyi geldi bu video🤝🙏🏼
@mehtapyuksel69654 жыл бұрын
Salihcim Yine mükemmel bir içerik
@mehmethasim32154 жыл бұрын
Abi genel olarak sözel ağırlıklı frei universität berlin, humboldt universität zu berlin,lmu munich gibi üniversitelerden olan abiler ile röportaj yapar mısın?
@ftmftm76274 жыл бұрын
Salihcigim bu şekilde icerikler hem kanalina faydalı olur hem de biz izlemeyi cok seviyoruz. 👏
@beatschan4 жыл бұрын
Dün yazısını okuduğum adamın bugün videosunu izlemek mükemmel, Emre abi süper bi adam ya seviliyosun abi
@EschweilerTr4 жыл бұрын
Tesekkurler kardesim
@medinecetin9014 жыл бұрын
Saliiiih yine kaliteli bir içerik. Senden bir isteğim olacak iktisat bölümü okuyan birisiyle konuşur musun? Teşekkür ediyorum =)
@definitelynotdepressed55784 жыл бұрын
salih biraz da temel bilimler alanında olan kisilerle röportaj yapabilir misin?
@merttyetm4 жыл бұрын
Hemen izleyelim reis
@saturnhexagon15234 жыл бұрын
Harika ❤️
@sismograf38254 жыл бұрын
ylsy bursuyla yüksek lisans için Almanya ya geleceğim inşallah bu konuda bilgilendirme yaparmısınız
@cumalikrgn14904 жыл бұрын
yüksek lisans videoları bekliyoruz
@TheSahinturk4 жыл бұрын
yüksek lisans yapmak için gelmek isteyenlerle ilgili bir video bekliyoruz kardeşim
@murathan14502 жыл бұрын
Salih bey dualea studim yapmak icin illa turkiyede universite kazanmak zorunlumu kazanmadan yapilmaz mi ornegin ben makine muhendisligine direk basvurabilir miyim
@eyupcoskun69634 жыл бұрын
Salih Üniversiteye yaz ve kış döneminde başlamanın ne gibi avantaj ve dezavantajları var bunları açıkladığın bir video çekebilir misin ?
@SalihKut4 жыл бұрын
bir farki yok
@furkanbey7984 жыл бұрын
Güzel içerik👍
@onmywaytogreatness80204 жыл бұрын
Arkadaşlar ben almanyada okumak istiyorum ama bu sene yeniden giricem üniversiteye eğer kazanırsam kazandıktan sonra mı başvuru yapıcam yoksa şimdiden mi başvuru yapmam lazım sonraki yılın eğitim süresinde okumak istiyorum lütfen cevap verin bir türlü yanıt bulamadım.
@ridvankarabayir15464 жыл бұрын
Videoları izle anlatıyor. Bu kafayla uniye gitme bro araştırma yapmadan kolay lokma bekleme çünkü burada yok
@mesutmaskan11403 жыл бұрын
Almanya’da okuyabilenlere helal olsun, orada bir ehliyet almak bile çok zor, ben Türkiye’de bile zor bitirdim üniversiteyi Almanya’da okumaya kalksam hiç bitiremem.
@aleynaoz25682 жыл бұрын
niye öyle düşünüyosun ki. kendini küçük görme
@UNKNOWN-hj5tk4 жыл бұрын
Selam kral.Sana bir sorum olucak cevaplarsan cok sevinirim.Almanyada ki universitelerin hepsimi zor yoksa sadece TU9 universitlermi zor? Ben Leipzig Üniversitesi ile ilgileniyorum da o yüzden sordum.
@crax78534 жыл бұрын
Hepsi zor
@UNKNOWN-hj5tk4 жыл бұрын
@@crax7853 sen hangisinde okuyorsun?
@crax78534 жыл бұрын
@@UNKNOWN-hj5tk hiçbirisinde
@samet78024 жыл бұрын
Usta 2019 mezunuyum ilk sene hazırlık bu sene de 1. Sınıftayım oraya gelebilir miyim ne yapmam lazim yardimci olurmusunuz bu sene basvurucam ona gore
@nash32084 жыл бұрын
Kardeşim bir sürü video çekti Salih abimiz bak izle
@aquadap2194 жыл бұрын
Emre abi çok güzel bir insanmış güzel video olmuş
@EschweilerTr4 жыл бұрын
Tesekkurler :)
@dogukandurmaz15074 жыл бұрын
abi sporcu bursu almak ile bilgi verebilir misin?
@halilkorkmaz62474 жыл бұрын
Kanka ,Emre orda okulu değiştirmekle ilgili bir şey dedi mesela sen oraya bölümünü değiştirerek gittin ya orda okulunu değişebilir misin ya da bölümünü tekrardan 1 semester sonra felan?
@SalihKut4 жыл бұрын
evet
@halilkorkmaz62474 жыл бұрын
Teşekkür ederim😇
@mertdagkaya40134 жыл бұрын
Abi almanyada tıp okumak için türkiyede tıp barajına girsem yeterli olur mu?
@dzertblue80154 жыл бұрын
Emre abiye çok teşekkürler bu video için, büyük bir çaba gerçekten kendisini kutlarım. Ama kafam takılan şöyle bir soru var: rwth aachen mezunu olmayan ve çok başarılı olan aynı zamanda bu kadar çok çalışmamış mühendisler de var, doğru yolun günde 14-15 saat çalışmak olduğundan emin miyiz? Grafikteki çizgiyi koymadı diye emre abinin almanyada eğitim hayatını az daha bitiyorlarmış böyle şeylere cidden gerek var mı? Emre abi böyle ufak tefek şeylerden kaybettiği puanlar yüzünden iyi bir mühendis olamayacak mıydı? Abd'de, kuzey avrupada milyar dolarlık cirolara sahip şirketlerde çalışan mühendislerin hepsi böyle psikolojik sınırların zorlandığı zamanlardan geçmiyorlar ki yani(onlar da çok çalışıyor elbet ama böyle değil). Georgia Tech'ten bitane doktora öğrencisinin(aerospace eng) yazısını okumuştum doktora yeterliliğe 3 ay kala herşeyi bırakıp günde 15 saat ona çalışıyor öğrenciler demişti, bu da ona benziyor ama doktora yapar gibi bir lisans dersine çalışmak, hele hele 3 sene böyle çalışmak, üniversite süresince kazanılması gereken başka becerileri de kötü yönde etkilemez mi?(yaratıcığın, kritik düşünme becerisinin, bilimsel araştırma becerisinin gelişmesi gibi). Kuzey avrupada gençler böyle zor sınavlardan sorumlu olmamalarına rağmen iş hayatında on sene çalıştıktan sonra bir start-up kuracak hale geliyorlar(maddi olarak), yani bu kadar psikojik yıpranma aylık 3bin euro net para için değer mi cidden?
@SalihKut4 жыл бұрын
değip değmediğini bir sonraki videoda göreceksin kankam takipte kal
@dzertblue80154 жыл бұрын
@@SalihKut tamamdır beklemedeyiz :)
@Zero-ef2cr4 жыл бұрын
15 saat mi? 15 saati bırak kimse ardarda 4 gün net 8 saat bile verimli ders çalışamaz. Sabah 8'den akşam 11'e kadar 15 saat oluyor ve bu süre zarfında sürekli ders çalışacaksın? Masanın başına oturup 2-3 saat arayla mutfağa gidip bir şeyler atıştırarak, arada telefona bakarak pcde arka planda başka şeyler yaparak o saatleri geçirirsin yapman gereken dersi de oyalanarak odaklanmadan yavaş yavaş yaparsın çünkü zaten tüm gününü derse ayırdığını düşündüğün için yatana kadar vaktinin olduğunu kabul edersin. Akşam masadan kalktığında da dersin ki bugün tüm gün ders çalıştım sabah 8de oturmuştuk şu an 11 o zaman 15 saat çalışmışız yeah. Kendinizi kandırıp zihin mastürbasyonu yapmaya devam. Ayrıca hergün düzenli adam akıllı birkaç saat ders yaptığında kimsenin 10 saat falan ders yapmaya ihtiyacı kalmaz
@dzertblue80154 жыл бұрын
@@Zero-ef2cr katılıyorum verim daha önemli sürdürülebilir şekilde aylarca çalışabilmek için.
@EschweilerTr4 жыл бұрын
Bu konuya biraz aciklik getireyim. Ayni durum eksi sozlukte de biraz infial yaratmisti. Sonra benim anlayisimin kit oldugu icin bu kadar calismam gerektigini iddia edip, ayni universitenin ayni bolumune girdikten sonra bana eksigi var, fazlasi yok, cok hakliymissin demisti o kisi :) Arkadaslar, hergun 14-15 saat ders calismak elbette imkansiz gibi gorunmese de cok zor. Videoda bahsi gecen ve su anda Mercedes'de calisan arkadasim buna benzer bir calisma stratejisi izliyordu, abartisiz. Fakat onun derdi iyi bir not ortalamasi kasip, zamaninda okulu bitirmekti. Ama 3 ay boyunca hergun ayni performansi vermek cok cok zor. Kimse robot degil, inisler cikislar oluyor illa ki. Cok iyi hatirliyorum, bazi gunler 2-3 saat calistigim da oluyordu. Cunku motivasyonunuz her zaman ayni olamiyor. Bu kadar agir calisma sistemine ihtiyacim olmasinin baslica nedenleri sunlar: - Yasimin ilerlemesinden oturu okulu bir an evvel bitirme istegi, - Istisnasiz butun dersleri kendi basima calismam (Tanidigim butun arkadaslar gruplar halinde calisiyordu sinavlara, onemsiz gibi gorunse de gerek karsilikli motivasyon, gerekse gorev dagilimi acisindan bu sizin calisma yukunuzu minimum %30 azaltiyor). Herkese tavsiyem bir Lenrgruppe, yani calisma grubu bulun her sinav icin. - Hem calisip, hem okudugum icin zamanin kitligi Suraya bir link birakayim, belki benden ziyade baskalarinin da RWTH, TUM gibi okullarda lisans okumanin ne derece zor oldugunu gosteren yorumlarina itibar edersiniz: "serabetan'ın dediklerine birebir katılıyorum desem yeri. ne genç dimağlar gördüm almanya'ya lisans için "bunu var ya asıl yerinde öğreneceksin :)" deyip tu münchen'lere, rwth'lara, karlsruhe'lere gidip bir şekilde göt olup ya okul ya da bölüm değiştirdiler ya da ülkeye döndüler. almanya'da lisans çok ciddi azim ve iş etiği gerektirir. "çok ciddi" ifadesi aklında ne canlandırıyosa karesini al öyle düşün. serabetan'ın dedikleri ve bunlar sende "challenge accepted" havası yaratıyorsa bünyen müsait olabilir o halde." www.eksiduyuru.com/duyuru/800832/odtu-mu-almanya-daki-iyi-bir-universite-mi Ayrica bu konuya Salih'le yapacagimiz Soru-Cevap videosunda biraz daha aciklik getirmeliyiz diye dusunuyorum. Deger mi degmez mi kismi ya da bir cizgi unuttu diye muhendis olamaz kismina da o videoda detayli deginelim. Selamlar.
@neonliess8273 Жыл бұрын
Bende bu dershaneye gidip kpss kasıcam nerde burası
@doomsday62603 жыл бұрын
Almanca çok zorlar mı beni 6 ayda B1-B2 Sevyesine çıkarmam gerek Bundan sonrada 1 yıl da C1-C2 yapmam gerek bu çok zorlar mı beni
@@Zeynep-rd6dk baya bir araştırdım gerçekten zor gözüküyor bu yüzdne polonyada bir okula kayıt oldm almanya yerine hiçvir koşul yok
@Zeynep-rd6dk3 жыл бұрын
@@doomsday6260 nasıl kayıt oldun bi de ne lazım gidebilmek için
@doomsday62603 жыл бұрын
@@Zeynep-rd6dk lise notları , pasaport falan özel bir şey istemiyorlar şart koşmuyorlar gayet kolay kayıt olması
@langleywright26474 жыл бұрын
“Minista” kavramıyla Allah kimseyi karşılaştırmasın.. :)))) çok güzel içerik başkan
@hyy34344 жыл бұрын
Salih yüksek lisans videosu da gelsin
@redrosie91084 жыл бұрын
Reis Almanya'da okumak için gereken belgelerin hazırlanması falan kaç lira tutar ?
@zelalbaglam49143 жыл бұрын
Noterle birlikte ceviriler 900 falan tutmustu benim
@zulalbirkac40273 жыл бұрын
Emre abi tekrar Yks ye girip mi tercih yaptı yoksa Eskişehir de yerleşmiş olduğu puanla mı ?
@murataavcu4 жыл бұрын
Salih, du bist König aber wir brauchen mehr Deutsche Vlogs
@siegbert25334 жыл бұрын
Almanya'da sağlık bölümlerinden master yapmak nasıl?Mini job dışında yurtta kalsak 500 Euroyla gecinebilir miyiz?
@jung87904 жыл бұрын
700 eudan aşağı olduğunda belli şeylerden kısmaya başlarsın 500 euda gezmeni kısman gerekir
@siegbert25334 жыл бұрын
@@borntowin1479 çalışıyor musun? Ailen ne kadar yolluyor yani?
@lordhargdrac97814 жыл бұрын
@@borntowin1479 sorumu cevaplarsanız çok sevinirim bende hem yks çalışıp hem almanca öğreniyorum şartlı kabulle gitmeyi düşünüyorum bir yıllık bloke hesap parasını ailem karşılayabilir diye düşünüyorum ama ondan sonraki yıl bana para göndermeleri çok sıkıntı olur kendim geçinemez miyim yardım olmadan ve eğer yardım gerekliyse ne kadar göndermeleri yeterli olur
@kimbu33544 жыл бұрын
Abi almanyada okumak için lise not ortalaması kaç olmalı
@enesberkkocak56213 жыл бұрын
@Ömer öyle bir kural mı var
@denizerdemozkan2 жыл бұрын
@@enesberkkocak5621 Öyle bir kural yok, daha çok üniversite sınavına bakıyorlar
@s23-x2o4 жыл бұрын
Hiçbirşey gözümü korkutamaz
@EschweilerTr4 жыл бұрын
Gozunuz korkmasin. Calisin, yaparsiniz.
@seyithanzaman81853 жыл бұрын
RWTH sanırım bir hochschule .Başvuru şartlarında , daha önce staj yapmış olma şartı var mı ? Varsa ,bir Fen Lisesi ya da Anadolu Lisesi mezunu nasıl başvuru yapabilir ki?
@jung87903 жыл бұрын
İsmi markalastigi için degistirmemisler yoksa hochschule değil bakma ismine
@bilalnesirulla62094 жыл бұрын
Birde abi temel bilgiler derken matematikimi kast ediyor?
@Dilara-wy9ht4 жыл бұрын
Meslek liseliler nasıl Almanya da okuyabilir bununla alakalı da bir video gelse
@arasarcan55574 жыл бұрын
imam hatip liseleri,meslek liseleri ve açık öğretim liselerinden mezunlar ayrı bir sınava daha giriyor diye hatırlıyorum
@earendil--4 жыл бұрын
meslek lisesinde ki alanınla ausbildung yapabilirsin
@definitelynotdepressed55784 жыл бұрын
trde 4 yıllık bölüm kazanıp 1 yılını tamamlayıp gidebilirsin. yoksa studienkolleg yapman gerekiyor. bence burda 1 yıl okumak daha iyi
@definitelynotdepressed55784 жыл бұрын
@@user-lr8tw5nx8g şu anda insta kullanmıyorum reis dondurdum. burdan konusabiliriz istersen
@Dilara-wy9ht4 жыл бұрын
@@definitelynotdepressed5578 studienkolleg dediginiz sınavın içeriği ne tam olarak
@onurcankara85384 жыл бұрын
Salih Bauingenieur okuyan bi arkadaş ile video yayınlayabilir misin teşekkürler