Samenvatting Ajax O16 - Vitesse O16 zaterdag 19 november 2022

Рет қаралды 12,694

Peter van den Berg

Жыл бұрын

Met winterse temperaturen maar onder een stralende zon werd er op De Toekomst afgetrapt tegen de leeftijdgenoten van Ajax. De thuisploeg lijkt na een mindere periode de weg omhoog weer te hebben gevonden en kon dit dus wel eens een lastige middag gaan worden. Het was van onze kant een onrustig begin, het leek wel of de jongens door de zenuwen bevangen werden. Veel onnodig balverlies en ook simpele passes die niet aankwamen. Omdat het de Ajacieden ook niet veel beter verging bleven de doelpunten uit.
Nadat een schot van Nick de Koning boven het hoofd van Martin op de lat uiteenspatte kwam Vitesse vlak daarna uit de omschakeling op 0-1. Joël drijft de bal op en gaf hem mee aan Jesaja, deze twijfelt geen moment en schiet met links de bal in de verre hoek tegen de touwen. 10 minuten later leek Jesaja zijn 2e van vandaag te gaan maken als hij de bal op 11 meter mag aanleggen voor een penalty. Zijn inzet wordt gekeerd maar gelukkig lette Ihab als enige op en schoot in de rebound de 0-2 tegen de touwen.
Na rust leken onze jongens door deze voorsprong bevrijd en gingen ook een stuk rustiger voetballen. De thuisploeg gaf vol gas om zsm de aansluitingstreffer te maken. Toen dit stormpje wat geluwd was kregen wij de ene na de andere kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Het doelpunt viel wel maar helaas aan de andere kant. Voor het eerst sinds tijden moest Martin weer vissen. Via een fraaie aanval was het Levi Acheampong die de bal knap inschoot. De verkregen hoop bij de gastheren werd binnen 3 minuten weer teniet gedaan. Uit een corner werd de bal weggewerkt en op de rand zestien schiet Geronimo de bal heel fraai binnen en zorgde voor de 1-3 eindstand.
Naaste concurrent Feyenoord verloor eerder op de dag van PSV met 4-1. Vitesse heeft daardoor met nog 3 wedstrijden te spelen een voorsprong van 9 punten op de nr. 2 Sparta. Feyenoord staat op de 3e plek met 10 punten achterstand en Ajax vinden we terug op plek 4 met 14 punten achterstand.
Dat betekent dat Vitesse volgende week thuis tegen AZ aan een puntje genoeg hebben voor het najaarskampioenschap 2022-2023!