Рет қаралды 1,967

Peter van den Berg

2 ай бұрын

Samenvatting van de competitiewedstrijd tussen Ajax O18 en PSV O18 van zaterdag 16 maart 2024.
Op het verbouwde sportcomplex de Toekomst speelden vandaag de ploegen van Ajax en PSV O18 de onderlinge topper tegen elkaar. Voor de wedstrijd bedroeg de voorsprong van Ajax 4 punten op PSV. Ajax is de koploper en het is voor hun een must om deze voorjaarskampioenschap binnen te halen om kans te maken op het Youth League ticket voor volgend jaar.
In een vermakelijk duel waar beiden teams frank en vrij voetbalde, kwam PSV op voorsprong. Aanvoerder Wessel Kuhn dribbelde naar voren en voren en voren en besloot toen hem geen strobreed in de weg gelegd werd zelf maar verwoestend uit te halen. De bal vloog prachting in de linkerbovenhoek van keeper van Ajax keeper tommy Setford die kansloos was bij deze prachtige goal: 0-1. Het spel ging redelijk op en neer toen een fout van keeper Roy Steur van PSV de 1-1 inluidde. Spits Don-Angelo Konadu had de bal voor het inwandelen: 1-1. PSV was heel even van slag en Ajax ging door. Vrij snel erna viel de 2-1 toen een goede aanval op links uitstekend bekeken werd afgemaakt door aanvoerder en linksback Lucas Jetten die mee opkwam en de bal in de verre hoek onhoudbaar voor de keeper inschoot: 2-1. In de laatste seconden van de 1e helft kreeg PSV een penalty toegewezen doordat Robin van Duiven van achteren werd neergehaald (athans, dat vond de scheidsrechter). Van Duiven zelf benutte de strafschop en zo gingen we de rust in met 2-2.
De tweede helft ging wederom op en neer waar Ajax wel het betere van het spel had en ook tot meer doelkansen kwam. Toch was het PSV die vanuit een corner op voorsprong kwam. Enzo Geerts nam de goal en Robin van Duiven kopte de bal heerlijk in en zo stond het 2-3. Na wat verse wissels ging Ajax alles of niets spelen en kwam PSV niet onder de druk meer uit. Ajax kreeg nog enkele grote kansen maar deze werden ofwel uitstekend gered door keeper Roy Steur of ze werden gemist. PSV won zo met 2-3 in Amsterdam en nadert nu Ajax op 1 punt. Feyenoord O18 is de nieuwe koploper.