Рет қаралды 3,969

Peter van den Berg

5 ай бұрын

Samenvatting van de competitiewedstrijd tussen AZ O18 en PSV O18 van dinsdag 5 december 2023
Het heerlijk avondje is gekomen en dat gold zeker voor AZ en PSV. AZ leek af te stevenen op het najaarskampioenschap maar heeft de laatste paar wedstrijden flink wat punten verspeeld. Winst vandaag op PSV is noodzakelijk om de titel de volgende wedstrijd binnen te halen.
Wat beiden teams de 1e helft op het veld lieten zien was om te smullen. Hoog tempo, mooie combinaties en vloeiende aanvallen. PSV speelde wellicht de beste 1e helft van het seizoen en kreeg meerdere kansen. Uiteindelijk werd er voor de rust 2x gescoord. De eerste goal kwam op naam van Julian Kwaaitaal na een zeer fraaie aanval. De tweede goal werd gescoord door Emir Bars, die zelf de aanval inleidde.
De tweede helft was maar net begonnen toen een rode kaart van PSV keeper Roy Steur de wedstrijd compleet liet kantelen. PSV werd in de verdediging gedwongen en kwam daardoor nauwelijks meer aan voetballen toe. Via een zeer fraaie actie en schot van Elijah Dijkstra werd het 1-2. AZ zocht wanhopig naar de gelijkmaker maar PSV hield stand tot diep in blessuretijd en dompelde de AZ spelers in diepe rouw. Grote winnaar is Ajax O18 die op hun beurt met nog 3 wedstrijden te gaan 2 verliespunten minder hebben. Het najaarskampioenschap ligt weer helemaal open.
De volgende wedstrijd voor PSV O18 is zaterdag 9 december om 14.30 uur thuis tegen Feyenoord O18.