Рет қаралды 4,558

Peter van den Berg

3 ай бұрын

Samenvatting van de competitiewedstrijd tussen AZ O18 en PSV O18 van zaterdag 2 maart 2024.
Vandaag vond de topper plaats tussen AZ O18 en PSV O18. Beiden teams maakte er een goede leuke pot voetbal van. In de eerste helft was AZ de bovenliggende partij. AZ combineerde er makkelijk op los in een hoger tempo dan PSV en kreeg ook flink wat kansen. De 1-0 was een enigszins gelukkige goal waarbij de bal via de keeper tegen de paal terug het veld in stuiterde en Anthony Smits de bal in de goal liep: 1-0. Het was vervolgens te danken aan PSV keeper Tijn Smolenaars dat AZ niet meer scoorde. Met enkele fraaie reddingen voorkwam hij dat de wedstrijd al voor rust gespeeld was.
De tweede helft gaf een heel ander beeld. PSV was veel sterker, speelde in een hoger tempo en schiep kans op kans. Uit een fraai opgezette aanval scoorde Julian Kwaaitaal de 1-1 na een voorzet van Fabio Kluit. PSV kreeg daarna nog enkele mogelijkheden op een voorsprong maar er werd slordig omgesprongen met de kansen. Een mogelijke penalty situatie voor PSV werd door de scheidsrechter resoluut afgewezen.
De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen toen AZ geheel tegen de verhoudingen in op een 2-1 voorsprong kwam. Na een lange aanval schoot Lev Lenssen de bal met links onhoudbaar voor keeper Tijn Smolenaars in de kruising. PSV ging nog vol voor de gelijkmaker, kreeg o.a. via Robin van Duiven nog enkele grote kopkansen maar helaas scoorde ze niet meer. Zodoende won AZ geflatteerd deze wedstrijd waar een gelijkspel voor PSV minimaal op z'n plaats was geweest.