Discorda gelip benimle veya aynı kafada olan insanlarla sohbet edebilirsin: discord.gg/FQ8F9EtRrw Bence üniversitenin en büyük artısı aile evinden ayrılmak. Öyle ya da böyle kendin yaşamaya çalışıyorsun. Hele eve çıktıysan. Kesinlikle seni hayata hazırlıyor. Sosyallik açısından da çok önemli. Ama şu da bir gerçek ki ülkedeki üniversitelerin çoğu bomboş okullar. Bence İtü, Boğaziçi vb ismi duyulmuş okullara gidemiyorsanız hiç gitmeyin daha iyi. Ama tabii ki de son karar sizin.
@emrecelebi94827 ай бұрын
ODTÜ ve Hacettepe nasıl? Oradan bir hayır gelir mi?
@elseneliyev69347 ай бұрын
Abi zengin insanlar neden nüfusun azalmasımı istiyor bu haqta vidyo yapsan sevinirim
@efebaransevindik99257 ай бұрын
Dostum, daha videoyu izlemedim ama benim diplomaya ihtiyacım var.
@metwse7 ай бұрын
@@emrecelebi9482 hangi bölümü olduğuna bağlı. hacettepenin mühendislikleri pek iyi degil (bilgisayarı belki istisna tutulabilir), odtü'de de ben uzay havacılığın -bir ihtimal makinenin- altında sıralamadaki mühendisliklerde okumam.
@Dracor-dracor147 ай бұрын
Abi bu dediklerin mühendislik tarzı meslekler için hemşirelik okusan mesela ne okuduğunun önemi (özelde çalışmadığın sürece) çok da önemli değil.
7 ай бұрын
2005 yılında üniversiteyi kazandığımda liseye posterimi asmışlardı 3500 kişilik liseden 2 kişi üniversiteyi kazanmıştı. Şuan unv. gitmeyen liselilerin posterini asacaklar
@gogappdonemez5897 ай бұрын
Her şey o kadar basit değil aslında. Üniversiteye hazırlanmamın ve gitmek istememin en büyük sebebi gerçekten çalışkan ve akıllı insanlarla bir araya gelip projeler yapmak. Abi siz sanıyor musunuz ki üniversiteye gidince ben rahatım artık her şey tamam diye? Hayır. YKS sürecinden daha büyük zorluklarla karşılaşacaksınız projeler geliştirmek zorunda kalacaksınız işiniz ne olacaksa daha o günden itibaren bunun üstüne yatırım yapmaya başlamak zorunda olacaksınız. Üniversite bir araba değil, arabayı oluşturmanız için gereken parçaların bütününün bulunduğu bir hazine sadece.
@gunesefa7 ай бұрын
Evet, kesinlikle katılıyorum ama videoda her ne kadar belirtmese de FEY, genelleme yapıyor. "Herkes" üniversiteye gitmemeli, diyor. İlgisi olanlar ve oraya 4 yıl kafa dinlemeye değil de gerçekten bir şeyler yapmak isteyen gençlerin gitmesi lazım. Ben kendimi bu gençlerden birisi olarak gördüğüm için ben üniversiteye gideceğim ki yorumundan anladığım kadarıyla sen de çok isteklisin ve gideceksin.
@amongusdestroyer7 ай бұрын
☝🤓
@seisui227 ай бұрын
Yok yap lemis o kadar basit üniye giden arkadaşlarım hocayı kendine sevdirirsen okulu bitirirsin ama sevdiremesen okulu imkansız bitiremezsin yani herşey hocaya bağlı sen istersen aşırı iyi proje yap hoca istmezse geçemezsin
@matrixtrollmarine7 ай бұрын
Sen öyle san.. O dediğin bilgisayar mühendisliği gibi bölümlerde bile yok
@Yksbasmaca7 ай бұрын
Sana katlıyorum kardeşim biz bu iradeyle devam etsek ülke daha güzel bir hal alacak ama gençler çok kolay manipüle ediliyor
@m.c.a15527 ай бұрын
Lavuk YKS'den rakip elemek için sınavdan 2 hafta öncesinde bu videoyu hazırlamış lan.
@demirkandemir35395 ай бұрын
Gkfjdjfdlgöşdkd
@Kastamonu_nigasi5 ай бұрын
Tezgah lan bu
@necmikmrl5 ай бұрын
tezgah tezgah lan bu
@aklin_sonu5 ай бұрын
Minimum Sayısal 30 40 bine ea 10 bine girmediğin sürece veya aileden dolayı okuyup girebileceğiniz bir iş yoksa gerçekten okumak boş. Bu Türkiye gerçeği
@Wyness085 ай бұрын
Tezgah lan bu
@wrsnoia7 ай бұрын
Okul o kadar boş bir yer ki... Şimdi liseyi açıktan bitiriyorum ve akrabalar falan "Sen okumayacak mısın? Seni bir sanayiye ya da lokantaya verelim de çalış" diyorlar. Ha bunu diyenler de ya baba parası yiyen züppeler, ya 25 yaşında iki çocuk sahibi olup evinde oturan yeni gelinler, ya da ilkokul terk dedeler. Okumaya niyetim olmadığını sanıyorlar. Okulu sevmemem bilgiyi sevmediğim anlamına gelmiyor. Diplomam olmaması beni cahil yapmaz. Ama her türlü işsiz olacağım gibi görünüyor.
@user-eh2dg1yq4t7 ай бұрын
e olm harbiden çek git gir bir sanayiye,bu bana göre değilmiş demen bile bir kazanç
@khaleesi13467 ай бұрын
Başından sonuna kadar doğru ,ama işsiz kalacaksın diye birşey yok. en kötü kendi işini kurarsın yine işsiz kalmazsın. Ticaret nasıl yapılır şimdiden öğrenmeye başlasan iyi olur. madem açıktaymışsın. bende şuan mezundayım ,e ticarete ufak ufak atılıyorum. Ve keşke buna 16 yaşlarımda başlasaymışım yapamadığım derslere kafayı takacağıma. şimdi epey bir ilerlemiş olurdum. Herneyse hiçbirimiz için assla geç değil. Ne yapabilirim ne üretebilirim diye sorgula. Yeteneklerini ve ilgi alanlarını keşfet ,istersen o alanda kendini geliştirip o alana yatırım yaparsın. O aptal dersleri bende yapamıyordum ,ama araştırmayı asla bırakma sürekli araştır ,oku kendini geliştir. Bu söylediklerimi bende yapmaya çalışıyorum ama inan sana faydası olacak.
@mehmetakifkyak27467 ай бұрын
@@khaleesi1346e ticaret ne oluyor nasıl başlanır?
@khaleesi13467 ай бұрын
@@mehmetakifkyak2746 açılımı elektronik ticaret olması lazım. Kısacası internet üzerinden ,yüz yüze görüşmeden ticaret ,al-sat yapmak .Bu 2. el satış olabilir(2.el uygulamalar üzerinden, örn.gardrops, dolap vs.) ben şuan 2. el yapıyorum mesela. ondan sonra da diğer uygulamalara geçip sıfır ürün ticareti de yapabilirsin, toptan al-sat olabilir ,yada kendi ürettiğin birşeyde olabilir. İstersen kendi internet siteni açar ,veya da instagram üzerinden de satış yapabilirsin. Ne satacağını seçmelisin bunun için. bir banka yada kredi kartın olmalı eğer yoksa ödemeleri alabilmen için. Elimden geldiğimce açıklamaya çalıştım umarım yardımcı olmuştur.
@muhammedatesatestr69107 ай бұрын
@@khaleesi1346 seninle aynı durumu yaşıyorum
@gunesefa7 ай бұрын
300k değil, 50k'dan kötü bir sıralama yapıyorsanız üniversiteye gitmeyin. Eğer giderseniz hem gittiğiniz üniversite size hiçbir şey katmaz hem de 4 senenin sonunda işsiz kalırsınız. Boğaziçi, ODTÜ, Bilkent, Koç gibi üniversiteleri kazanıyorsanız zaten direkt gidin. Üniversite kurumunun değeri azalsa da buraların size sağlayacağı bir network var.
@efehankoyun4017 ай бұрын
300k giren öğrencilerin çoğu zaten çalışma disiplinine sahip değil bu yüzden 4 sene sonunda işsiz kalıyorlar ama 200k dan bir üniversitede okuyup daha yeni mezun mühendis bir tanıdığım mezun olmadan 4 asgari ücrete işe girdi kendini geliştiren yolunu bulur.
@FEYreal7 ай бұрын
Doğru yorum
@gunesefa7 ай бұрын
@@efehankoyun401 kendini geliştirmek apayrı bir boyut zaten ama kötü üniversitelerde kendini geliştirmen de zor olur. Boğaziçi'ne giden adamın çevresindeki herkes kaliteli olacağı için o adam başlangıçta donanımlı birisi olmasa bile muhtemelen ilerleyen zamanlarda arkadaşları gibi olacaktır. Kötü üniversitede yapılmaz diye bir şey yok ama yapmak daha zordur. Boğaziçi'nden boş adam da çıkabilir, kıytırık bir üniversiteden müthiş bir adam da çıkabilir. Senin tanıdığın kişi de gittiği üniversite ortalama olmasına rağmen kendini geliştirmiş ve iyi bir yere gelmiş, tebrik etmek lazım. Bir de sayısal için 50k biraz düşük bir sayı olabilir. Ben eşit ağırlıkçı olduğum için biraz daha ona yönelik yazmışım yorumu. Çok hakim değilim o tarafa ama arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla sayısalda 50k yapmak bile bir başarı olarak görülüyor.
@eleanor11933 ай бұрын
Ne muhendisi arkadasin @@efehankoyun401
@onurcandemirezen824722 күн бұрын
Bölüme bağlı şimdi pilotajlık yani pilot olacaksan üninin önemi çok yok çünkü talep az yada duim talep az gidipte öğretmenlik vs okuyacaksan katılırım bu fikrine
@Mutluheidi7 ай бұрын
Dostum 2 senedir bu sınava hazırlanıyorum. Erkekler çok kolay şekilde mavi yakalı olabiliyor. Kalifiye işlerin neredeyse hepsini yapabiliyorlar boyacılık olsun sanayi olsun tamirat olsun. Ama kadınsanız seçenekleriniz bu alanda da çok kısıltı. Bir erkeğin edinebileceği işlerin çoğu kadınlar için genelde uygun olmuyor. Tır şöförü olamam mesela. Bu yüzden boş bir bölüm olmamak kaydıyla okuyup kendini o alanda geliştirmek bir çoğumuz için tek seçenek.
@FIRTINA9637 ай бұрын
Hayır kadın olarak spor yapıp fiziksel gücünüzü artirirsiniz otobüs şoförüde olursunuz neden olmasın?
@Mutluheidi7 ай бұрын
@@FIRTINA963 mesele yapabilmek değil. İstesem elbette bir yolunu bulurum. Ama hangi erkek kadın bir motor ustasına arabasını emanet eder? Çok üzülerek söylüyorum bunu ama toplumun büyük bir kısmı muhtesem bir motor ustası bile olsam bana arabalarını emanet etmeyebilirler. Bu görüşü ben de çok cahilce buluyorum ama durum bu. Bir erkeğin doğuştan, ekmek yiyerek edindiği güç için benim spor salonunda yatıp kalkmam gerekiyor ayrıca. Umarım derdimi anlatabilmisimdir
@Fgekay7 ай бұрын
@@Mutluheidio bizim ülkenin kafa yapısıyla alakalı ama bir kadın istediği şeyi yinede yapabilir insanlarımız garipsiyecektir yine
@AndrejNikolic-wc4oc7 ай бұрын
@@FIRTINA963 he y@@rram he dünya güllük gülistanlık çiçek böcek :DDD
@Eee-g1d7 ай бұрын
Herkese uyan meslekler var, sanayi olması gerekmiyor. güvenmemek derken? Çoğu Erkek kadınlar ile pazarlık yapmaya bile çekindiğinden o anlık verdiğin fiyatan almayı kabul edebiliyorlae. Sanayi yerine Bilgisayar bölümleri, Teknoloji bölümleri v.s var. Ayrıca bu bir cahillik değil, Bir erkek daha az bilgili olduğunu düşündüğü bir sınıfa Motor emanet etmek zorunda değil. Bu aynı şeye benziyor neydi ya Kadınlar erkeği dış görünüşe, Paraya göre seçmesi?
@sagurata07 ай бұрын
Sınava çalışanlar için zamansız video olmuş. 2-3 hafta sonra atsan mükemmel olurdu.
@user-ku2uw1dg2w7 ай бұрын
Bırak rakip elensin
@paraavizyonu7 ай бұрын
Bence tam zamanı
@mrlink24214 ай бұрын
Gitmeyin. Ben gittim pisman oldum. Gitmesem daha iyi bir hayatım olurdu.Sırf arabasını yenilemek için onlarca öğrenciyi yaz okuluna bırakan hoca vardı.
@Kedigami13 ай бұрын
merhaba link
@mrlink24213 ай бұрын
@@Kedigami1 Merhaba
@zafer_silverhand7 ай бұрын
mesele okuyup okumamak değil, kalifye insan olmakta. Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır.
@Insenterm7 ай бұрын
vatanını en çok sevene en pis işi yaptırırsın
@muharremakgunes19947 ай бұрын
@@Insenterm ne yazık ki öyle oluyor
@ungeslikeagod.7 ай бұрын
Arkadaslar 22 yasinda bir insan olarak size tavsiye vereyim. Ben 18 yasima geldigimde babama universitede yatip yuk olmamak için gitmedim sanayiye girdim. Suan asgari ucretin 1.7 katini aliyorum sigortam tamdan yatıyor tamamlayici saglik sigortası vs. Uzun lafin kısası. Kesinlikle zeki değilseniz universiteye gidip zamanınızı harcamayın. Cok zekiyseniz saglam universite tutturursaniz gidin cunku temiz calismak kesinlikle daha iyi.
@aysealtn16697 ай бұрын
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
@FIRTINA9637 ай бұрын
Üniversitenin zekayla alakası yok efendim
@ungeslikeagod.7 ай бұрын
@@Rei2w dostum pişman olunacak bişey yok baktın pisman oldun ( imkanı yok ) gider üni okursun değişen bişey yok
@ungeslikeagod.7 ай бұрын
@@marshalldbadger dostum özel sektörde çalışacaksan zaten üni okumana gerek yok herturlu sikiyolar sağlam unide sağlam biseyler okican devlet olayı daha mantıklı sanayide çalışmakta mantıklı çünkü kendi iş yerini açarsın vs.
@Haluk_Reis247 ай бұрын
Yüksek Puanlı Üniversitelere gitmek İllahi Zeki Olmayı Gerektirmez Zekilik dediğiniz şey doğuştan gelen birşey değil İsterseniz sürekli yeni bilgiler öğrenip Alanlarda kendinizi geliştirirseniz Sizde "Zeki" dediğiniz adamdan farkınız kalmaz Hatta bir bilgi daha vereyim: Yetenek Yani Herhangi bir alanda "Doğuştan Gelen" Beceri Resim Yeteneği,Matematik Yeteneği vs. Sadece %20 oluşturur geri kalan %80 çalışmadır yani kendinize Aptalım diye hiç birşey başaramam diye Kendinize Empoze etmeyin Belki Tek sorun budur
@worldofmusic70007 ай бұрын
Doğru ama eksik tr de iş piyasası diploma üzerine kurulu kasiyer garson olacaksan bile üni diploması arıyorlar mesela yazılımdan yürüyeceksin kendin öğrendin ve diyelim ki 5 projen var ve baya üst seviyede bir işe başvuruyorsun ve cvde önce diplomaya bakıyorlar ve yoksa direkt adın çizilip geçiliyor devamı okunmuyor bile üniye gidin ama oturun kendinizi geliştirin hangi alandaysanız onun uzmanlığını yapmaya çalışın yetmiyorsa kurs alın
@SEVO1207 ай бұрын
Çok doğru bir yorum👏
@PoliTechyusuf8 күн бұрын
vizyonun götü boklu bir tr firmasına girmekse zaten oku mesele cidden para kazanmak yurtdışına çıkmak isteyenlerde yurt dışına gidip başarılı olanlar max 20 yaşında gitmiş oluyor çok akrabam var lise mezunu gidip mercedes ile dönen ama kişisel bişey tabi ama okumak harbi boştu yıl oldu 2025 şimdi boşun boşu
@vincentvega35467 ай бұрын
Lise'den mezun olan arkadaşlarım eline mesleğini aldı kimisi altına arabasını çekti valla zamanımızı boşa harcıyoruz
@BarsDurmaz-bz8yn7 ай бұрын
Harcama knk kim sana diyo boşa harca
@Atakanözbulut7 ай бұрын
nerde okuyorsun onuda yazsaydın
@Hater-lw3yr7 ай бұрын
bölümün ne
@ahmetselimbogaz57476 ай бұрын
Kanka eski model araba aldilar diye kiskaniyosan vah sana. Onemli olan 30 yaşinda ne olacaklari.onlar her sene ayni tantana stabil hayat yaşiyoken ben üni sayesinde şehir dişina çiktim burada hem okuyup hem çalişiyorum üni okumasam asla yemezdi gidip başka şehre yerleşmeye
@Hater-lw3yr6 ай бұрын
@@ahmetselimbogaz5747 iş bulabilecek bir bölüm okuyosan ve maaşı iyiyse daha iyi tabi bide hayattan beklentine de bağlı bişey bazıları usta olup aylık 100 150k kazanmayı tercih ediyor 45 50 yaşında emekli hayatı yaşıyorlar
@hobievi5027 ай бұрын
Bence belli bir seviyeye kadar okumak gerekli. Ancak üniversiteye hiç gitmeyip de ben evde google dan AI dan veya khanacademy vb. yerlerden öğrenip işi hallederim demek de saçma olur bence. Belli bir noktada sosyalleşmek, seninle aynı kafa yapısında insanlarla birlikte olmak fikir alışverişi yapmanın da yararlı olacağını düşünüyorum. Sonuçta sosyal beceriler de hayatta önemli bir yer tutuyor bununla beraber üni sadece sosyal becerilere değil, ders içi etkileşime çalışma ortamına vb kapı açıyor. Önceki videolarda asosyalliği teknolojinin getirdiği yalnızlığı, herkesin evde tıkılıp kalarak hayattan soyutlanacağı gibi kavramlardan bahsettikten sonra öğrencileri çok daha asosyalleştirecek evden, internetten çalışma gibi bir kavram tezatlık oluşturuyor gibime geldi. Üniversite gerekli ancak zaman içinde bazı bozulmalara maruz kalması çok normal her şeyde olduğu gibi. Bu kurumları düzeltmenin bir yolu olsa keşke veya eskisi gibi yenş prestiji yerler kurulabilir
@evetbenim73607 ай бұрын
aslında kastedilen şey evden video izleyerek öğrenmen değil. 18 yaşında iş dünyasına atılmanı, boş zamanlarında da internette kendini geliştirmeni tavsiye ediyor. full evde kal video izle demiyor yani.
@hobievi5027 ай бұрын
@@evetbenim7360 hm doğru
@aysealtn16697 ай бұрын
@@evetbenim7360❤❤❤❤
@FIRTINA9637 ай бұрын
Sosyalleşmek için üniversite şart değil.
@hobievi5027 ай бұрын
@@FIRTINA963 o da doğru ama hayatımıza önemli bir yere sahip bence
@NESoynuyom7 ай бұрын
Odtü’de okuyan biri olarak söylüyorum ki yine kendi çalışmalarınız dostlar. Bana bir şey öğretilecek dite beklemeyin, bir ilim yuvası da beklemeyin. Rekabetin sürüm sürüm gezindiği bir yer. İnsanı anlamsız bir boşluğa sokuyor okurken. Etrafımda bu boşluğa düşmeyen arkadaşım yok. Siz yine de gidin ama üniversiteye. Değiştirmeye gidin ama. Orayı beklediğiniz hale getirmek için uğraşın. Arkadaşlarınıza destek olun. Üniversitenin yaratacağı hayal kırıklığını ve yersiz baskıyı birlikte aşın.
@turkerboss49817 ай бұрын
rekabet derken nasıl bir rekabet?
@NESoynuyom7 ай бұрын
@@turkerboss4981 en başarılı öğrenci olmak adına hoş hissettirmeyen anlamsız bir rekabet dönüyor. Bunun için insanlar her önüne gelene atlamaya çalışıyorlar topluluk bi yandan dersler bi yandan stajlar bi yandan. Ama bunların insanları geliştirdiğine denk gelmedim. Yaptım bitti özgeçmişime ekleyecek yeni bi şey kazandım oluyor. Bu yüzden de asıl öğrenilecek şey atlanıp bir an önce sonuç kovalanıyor ki üniversitenin de işine gelen o oluyor zaten. Böyle bir rekabet yani. Büyük bir öğrenci kesmini elemek üstüne kurulu
@turkerboss49817 ай бұрын
@@NESoynuyom en başarılı öğrenci olunca ne oluyor iş hayatında öne mi geçiliyor?
@NESoynuyom7 ай бұрын
@@turkerboss4981 öyle evet
@eren.sarioglu7 ай бұрын
@@turkerboss4981 öyle zannediliyor. özellikle “başarılı” olarak nitelendirilen insanların gittiği okullarda yüksek GPA ve topluluk, sosyal etkinlik, kulüp vb. etmenlerin yer aldığı kabarık bir özgeçmişe sahip olmak _(şu ana değin ne kadarlık bir geçmişi olmuş orası da meçhul)_ iyi bir staja ve akabinde de iyi bir işe sahip olunacağının garantisi olarak görülüyor. eğitim hayatının birçok kısmında mutlaka rastladığın, belki de kimi zaman gıcık olduğun, çalışkan ve akademik başarısı yüksek tiplerin bir arada olduğu bir yer olarak düşün. zaten gerçek hayat akademidekine benzer olmadığından, hayatının büyük bölümünü derslere çalışarak geçirmiş ve hayatta en iyi olduğu alanlardan biri olan akademik başarıya sahip bu tarz kişiler genellikle lisanstan sonra da yüksek lisans vb. koşullarla akademide kalmaya devam ediyor, çoğunlukla da akademisyen oluyorlar.
@emretekashi31217 ай бұрын
Üniversiteyi bu yüzden bıraktım ama bana iyi bir mebla kazandıracak fikrim vardı. Eğer üniversiteyi bırakmak istiyorsanız daha sonrasında neler yapacağınızı iyi planlamanız gerek.
@hamitbogatekin8127 ай бұрын
Ne iş yapıyorsun şu an
@gegirenorangutan86487 ай бұрын
napıyorsun
@selinzeynep90907 ай бұрын
Finansçılik planlarım var bir finans danışmanı sayesinde bir banka da çalışıp yatırım yapmak ve gelen yatırım sayesinde bitimin bankta gelen dolarlık yatırımı bitkin bank sayesinde normalde kazanılan paranın vok kısa sürede hatta bir gün içinde 20 30 bin dolar kazanmak ama gerçekten zengin olmak istiyorsanız en az 5 yıl calismak birazda yıllarınızı vermek lazım kanun kadar zengin olmak için bu da benden bir tavsiyedir
@boringtime7107 ай бұрын
@@selinzeynep9090knk anlamadım daha net acıklar mısın
@UryxMotion467 ай бұрын
Zaten üniversiteye gitmek istemiyorum kime söylesem niye diyip okumamı tavsiye ediyor ama ne dedikleri umrumda bile değil liseyi bitirsem bana yeter gereksiz bi kağıt parçası için 4 yılımı boşa harcayacak değilim hayalim profesyonel bi animatör olmak, yine çok mantıklı ve haklı bi video Fey herzamanki gibi
@twasy76167 ай бұрын
Animatör olmak istiyorsan üniversiteye git çevre edin inan bana unide elde edeceğin arkadaşlıklari birçok zamanda elde edemeyeceksin
@hacerktk94757 ай бұрын
Uni okudum uni arkadasligi tamamen cikar menfaat yalniz kalma korkusuyla bezenmis arkadasliklardir
@twasy76167 ай бұрын
@@hacerktk9475 bende okudum hocam bende niye olmadı öyle insanlarda vardı ama ben onları hicbir zaman yanıma almadım
@liveislife..7 ай бұрын
@@hacerktk9475 çok büyük bi genelleme değil mi bence beklentiye bağlı beklentiyi yüksek tutmadıkça sorun yok ne için arkadaş olduysa oldu altı üstü gelicek iki oturcaz konuşcaz şart değil kimse
@okanerdogn07 ай бұрын
Bak şuan oldun at kafası seni adam demicek mi belgen nerde o zaman kafanı vurursn taşa at kafası seni
@SeloAK347 ай бұрын
Ablam 2010-2016 arasında üniversite okudu doğalgaz mühendisliği bölümü okudu. Ama beğenmeyince doktor olmaya karar verdi. 2. ci 2017 yılında İstanbul Medeniyet üniversitesi okumaya başladı. Fakat 2021 yılında pandemi sebebiyle beyin kabarcık olmuş stresten yani ebez olmuş 7 ay tedavi ardından tamamen iyileşti. İşe başladı ve uygur türkü biriyle buldu ve 17 Haziran 2023 yılında evlendi şimdi Eylül'ün ortasında yeğenim olacak yani dayı olacağım, ve son.
@Om_Marseille_18997 ай бұрын
Dostum çok doğal eleştirdin sağ ol Avrupa’da bile sorun en tembeli bile 3000-4000 Euro vererek üniversite okuyor bu sorun sadece ülkemizde yok 6 sene Avrupa’da kaldım bunu gözlemeye fırsatım oldu
@Yogurdi7 ай бұрын
Evet dostum
@Om_Marseille_18997 ай бұрын
@@Yogurdianlayan adamın hali başka sağ ol bra
@bruhmoment31697 ай бұрын
Dediğin okullar çoğunlukla Polonya ya da balkanlarda bulunuyor. En basitinden QS gibi belli başlı üniversite sıralamaları yapan kurumlardan okulun ne olup olmadığı belli oluyor.
@Yogurdi7 ай бұрын
@@bruhmoment3169 evet dostum
@beta489367 ай бұрын
Bunun boyle olmasi gerekiyor bence herkes egitime ulasmali
@metra77427 ай бұрын
Bu işin tek çözümü üniversiteye alternatif eğitimlerin gelişmesi. İnsanlar sadece sınava hazırlanıp elemeden geçip üniversitelere yerleşmek yerine bilgiye ve eğitime kolayca erişip kendisini test edebilmeli. Meslek liseleri de aktif rol oynamalı ve çocukların ilgi alanları küçük yaşta tespit edilmeli. Tüm ülke doktor savcı olucak diye de bir kaide yok. Yazılım gibi alanlarda üniversite aşırı yetersiz gördüğüm kadarıyla. Yazılımı zaten tecrübe ederek beynini çalıştırarak öğrenirsin, üç beş komut bilmekle yazılım öğrenilmez. Öyle bir amacınız varsa tez vakitte program yazmaya başlayın. Gerçi o işin ucu da yapay zeka ile kesilecek gibi duruyo.
@Ghosttarnished17 ай бұрын
bundan yaklaşık 2 sene önce sanayiye girdim. oto mekanik üzerine çalışıyorum. hayatım boyunca ne güzel bir lisede okumak nede üniversite kazanmak olmadı hedefim. eve zor iş. o yağlı eller. bitmeyen mesailer. az haftalık parası. ama ben memnunum.hocam şöyle derdi: zahmet olmadan rahmet olmaz.işimi seviyorum. beni hayta hazırlıyor. yaşıtlarım gezerken eğlenirken ben çalışıyorum. ama onlar çalışırken ben hayatımı yaşıyacağım. modern köle ve beyaz yakalı olmaktansa özgür bir emekçi olmayı tercih ederim
@FEYreal7 ай бұрын
Bu insanlarda garip olan şu: İlk başta başladığın işte çırak oluyorsun tabii ki de para az alıcaksın. Ama orada pişiyorsun işi öğreniyorsun. O kadar paraya çalışılır mı diyenler 4 sene para harcayarak okul okuyor. 2 side aynı şey bir meslek öğreniyorsun. Hayatında başarılar hocam eminim güzel bir hayat yaşarsın
@tabutcuogullari2333 ай бұрын
Paran yoksa özgürlügün yoktur . Paran var ama harcayacak vaktin yoksa yine ozgurlugun yoktur ama sen devam et .ezelinde dedigi gibi burasi first class sen ayak takimisin
@FIRTINA9632 ай бұрын
@@FEYrealiyide o ağır iş kardeşim üniversite zorunlu değil ama en azından liseyi otomasyon oku zaten staj var 12 de illa öyle çırak olamaya gerek yok 😂
@chchchrisch7 ай бұрын
Videoya katılıyorum fakat kullanılan dilin kısmen yanlış olduğunu düşünüyorum. Dediğin gibi, herkes okumak zorunda değil ve Türkiye'deki açılan çoğu üniversite gidilmeye değer değil. Sonda dediğin gibi, 300 bin sıralama üstündeki üniversitelere gitmek kesinlikle mantıklı değil. Şimdi benim demek istediğim şey şu: Evet, üniversiteye gitmek iyi bir şey. Hayır, harika bir üniversiteye gidip kendini asla geliştirmezsen hiçbir yere varamazsın. Öncelikle üniversite sadece eğitimden ibaret değil, aynı zamanda kültürel birikim, bir çevre edinme, sosyalleşme açısından da iyi bir tercih. Emin olun bir markette kasiyer olarak çalışarak ve ÖDTÜ'de 5 yıl elektrik mühendisliği okuyarak elde edeceğiniz çevre kalitesi aynı seviyede değil. Kendimden örnek vereyim, ben İÜ veterinerlik okuyorum ve ailemde bir sürü İÜ Cerrahpaşa sağlık alanlarından çıkma kişi var. Babamın çevresi o kadar geniş ki ben hiç hayatımda tanımadığım bir doktora, diş hekimine ve psikoloğa gitmedim. Bunlar güzel şeyler. Şimdi harika bölüm ve üniversiteye gidip 5 sene içinde kendini geliştirmek için hiçbir şey yapmayan insanlara geleyim. Gittiğiniz üniversite harika olabilir ama gerçek hayata atıldığınızda diplomanız o 5 seneyi beraber geçirdiğiniz 40 insandan farksızsa asla değer görmeyeceksiniz. Kısaca ben YKS'ye çalışayım, ilk 10 bine girip üniversiteyi yata yata 10 yılda 2 gpa ortalamayla bitireyim diye bir şey yok. Sizin kendinizi geliştirmeniz mavi yakalı bir işçinin işinde ustalaşmasıyla aynı şey. Kısaca üniversiteye gitmek insanına göre mantıklı veya mantıksız. Kişi 1 milyona girip Hakkari kanatlı hayvanlar bölümüne girecekse tabii ki mantıksız. Veya İTÜ elektrik, uzay, fizik vb. mühendisliği seçip yabancı dil edinip mezun olunca yurt dışına gitmeyi planlamıyorsa gene mantıksız. Ama Türkiye'de yapılabilecek bir mühendislik veya sağlık bölümü ise de kendini geliştirip yabancı dil edinip kendini globalleştirmeye oynuyorsa çok mantıklı, kesinlikle gitmeli üniversiteye. Son olarak bir örnek vermek istiyorum. Tanıdığım iki İÜ mevzunu veteriner var. Bir tanesi dümdüz mezun, 35 bin maaşla başladı işe. Bir tanesi ise Ultrason cihazına nasıl bakıldığını öğrendi ve daha mezun bile olmamışken 3. veya 4. sınıfta işe 60 bin maaşla başlamıştı. Neden? Türkiye'de Ultrason cihazı kullanmayı bilen adam yok. Ne demek istediğim anlaşılır bence.
@chchchrisch7 ай бұрын
@@nanourisma İyi şanslar, güzel çalışın❤
@NishikoMaki7 ай бұрын
Kusura bakmayın rahatsız ediyorum.. Aklımda veterinerlik bölümü yoktu aslında ama yavaş yavaş kendimi ve yeteneklerimi keşfetmeye ve buna göre bir meslek seçmeye çalışıyorum. İzninizle bir kaç soru soracağım. Sizce veteriner olmak için hangi özelliklere sahip olmak gerekiyor? Kacıncı sınıfsınız bilmiyorum ama dersler konusunda iu yu nasıl buluyorsunuz, eğitim kalitesi sizce nasıl? Tecrübelerinize dayanarak tekrar seçim şansınız olsa veterinerlik seçer misiniz? Cevaplamak zorunda elbetteki değilsin ama cevaplarsaniz da güzel olur😅
@chchchrisch7 ай бұрын
@@NishikoMaki Merhaba öncelikle sınavda iyi şanslar diliyorum sana, umarım istediğin üniversiteye girersin. Ben 1. sınıfım ve üniversitede memnun olduğum ve olmadığım şeyler var. Memnun olduğum şeyler diploma kalitesi, yurt dışı imkanları, meslek imkanları ve fakültemiz. Memnun olmadığım ise son zamanlarda İÜ'den çok fazla profesör istifa etti ve eğitim kalitesi epey düştü. Eğer sıralaman tutarsa İÜ yerine Ankara üniversitesini yazmanı tavsiye ederim, orası daha kaliteli. Ama İÜ de kötü değil. Şu an tekrar seçme şansım olsa gene bunu seçerdim. Bir de veteriner olmak için çok bir özelliğin olmasına gerek yok. Yani biraz biyolojiyle aranın iyi olması lazım çünkü anatomi dersini görünce AYT biyolojinin aslında bir akşamda bitecek kadar kolay olduğunu göreceksin😅 Onun dışında mezun olunca güzel bir kliniğe gidersin, işini de iyi yaparsan 40 bin civarı maaşla başlarsın. Tabii bu özel klinikler için geçerli, devlete girmeyi düşünüyorsan onu bilemem.
@NishikoMaki7 ай бұрын
@@chchchrisch Öncelikle güzel dilekleriniz teşekkür ederim. Vakit ayırıp yazdığınız için de ayrıca teşekkür ederim. Dediklerinizi dikkate alacağım. Ayt biyoloji şu anlık sevdiğim bi ders ama eğer okursam anatomi kısmında ağlayarak vizelere çalışırım herhalde :D Size de üniversite hayatınızda başarılar dilerim. Sağlıcakla kalın.
@Despinha07 ай бұрын
300.000 fazla bile demiş 100.000 den fazlasına ciddi anlamda gerek yok.Hatta 100.000 bile tartışmaya açık
@EMIRHANEDZHEVIT6 ай бұрын
Üniversiteyi bitirdikten sonra işsiz kalmadım fakat üniversitedeyken hep bir işsiz kalırım korkusu vardı . Tabii ki kendim de bu mesleği yapmayı çok istiyordum üniversitedeyken hayal ettiğim tarzda olan bir işte çalışıyorum aslında ama şu son 3 aydır fazlasıyla mesleğe olan yeterliliğimi sorgulamaktayım. Yeri geldi yurtdışına gönderildiğim için çok iyi rakamlar da kazandım fakat sonuç olarak aylık maaşım asgari ücretin 1.66 katı, memnun olunamayacak kadar az olan bir rakam. Elektrik Elektronik Mühendisiyim
@vitoscaletta25255 ай бұрын
Hangi üniversiteden mezunsunuz?
@ardacetin4538Ай бұрын
hangi üniversiteden mezunsunuz?
@Werbellist077 ай бұрын
Eğer ilginiz ve hevesiniz varsa gerçekten de bir konu da KZbin sayesinde neredeyse uzman hale gelebilirsiniz , mesela tarihe ilgisi olan birisi olarak Güney Amerika'nın nasıl İspanya'dan bağımsızlığını elde ettiğinden tut Rommel'in El Alameyn Savaşı'nda Montgomery'e neden kaybettiğine kadar neredeyse herşeyi öğrendim.
@liveislife..7 ай бұрын
deneyim kazanmadan ilk başta işe nasıl giricez youtubedan öğrendim diyerek mi ciddi soruyorum
@Messiuuuu4977 ай бұрын
@@liveislife.. m.l amk boşver
@Elektrobuzz7 ай бұрын
@@liveislife.. Hem internetten öğren hem o işle alakalı biryere girip birsüre az bir ücrete veya hiç ücret almadan çalış. İşte ustalaştıkdan sonra hem cvnde birşeyler olur hemde uzmanlaşmış olursun. Sonra kendi paranı kendin kazanırsın.
@andreth_saelind7 ай бұрын
ama tarihçi olamazsın.Makale yayınlasan ciddiye alınmazsın ayrıca youtube güzel ama ciddi olmayan bir kaynak özellikle sosyal bilimler için doğru ve yetersiz olmayan pek çok blgi mevcut.
@faruktabutcuogullar26147 ай бұрын
üniversite okumadan akademik makale yazsam. Ama öyle böyle değil. Bütün kurallara uyan ve gerçekten uluslararası hakemli bir dergiden kabul alacak seviyede olsun. Bu makale kabul edilmez mi şimdi?
@tugbacolak6746Ай бұрын
Valla cidden lanet olsun 4 sene üniversite okudum sonrasında yetmedi belki tecrübe barajına takılmam diye insan kaynakları okudum tezgahtar olarak haftanın 6 günü çalışıyorum lanet ede ede
@boraercetin887227 күн бұрын
Şu anda beyaz yakanın değerinin azalmasının başka bir nedeni ise şirketlerin eleman alımındaki politikalardır. Mesela X şirketi Boğaziçi mezunu adama 100.000 vermektense normal bir mühendislikten gelen 2 kişiye 45.000, totalde 90.000 TL vermeyi tercih ediyor. Evet, yapılan işin kalitesindeki düşüş yadsınamaz ama daha fazla kişiyle belki daha az maliyetle daha çok iş yapılması daha iyi bir seçenek olarak tercih ediliyor.
@Mr.Eroglu7 ай бұрын
Göz ardı edilen bir nokta var. Bu da AI tarafında. Birisi şu anda üni okumaktan vazgeçip geleneksel şekilde sanayide araba tamiri öğrenmesi onun işsiz kalmasını sadece birazcık geciktirebilir. Her halükarda uzmanlık şart olacak. Hangi alanda olursak olalım.
@FEYreal7 ай бұрын
Eve tamire gelen tesisatçı mesela. Ben bu adamın işini Ai ‘ın daha doğrusu bir robotun alabileceğini düşünmüyorum. Sanki zihin gerektiren işler önce elenecek gibi bu ai maratonunda
@warframeonlineyouoffline7 ай бұрын
@@FEYreal Tamamiyle alamaz ama rutin işler yapan tüm meslekler etkilenecek,işsiz kalacak
@es2ret7 ай бұрын
iddia ediyorum 15 seneye kalmadan niteliksiz insanlara vatandaşlık maaşı altında belki de yarım asgari ücret düzeyinde paralar verilecek. Uzmanlığı olan, boya ustası, tesisat ustası, elektrik ustası, bilgisayar tamirciliği, telefon tamirciliği, ileri seviye mühendislik ve daha sayamadığım tonlarca mesleğin uzmanlık ve ustalık alanlarında olanlar inanılmaz paralar kazanacak.
@es2ret7 ай бұрын
@@FEYreal garsonluk, kasiyerlik, bir ihtimal kuryelik gibi meslekler ilk elenecek şeyler olacaktır.
@warframeonlineyouoffline7 ай бұрын
@@es2ret Eğer robotlar yemek,içecek gibi temel ihtiyaçların üretiminde ciddi katkı sağlayabilirlerse para kullanımı da ciddi derecede azalır ve bu yüzden de belki asgari maaş bile kalkabilir.
@talaturko7 ай бұрын
Reis aman dikkat on numara içerikler üretiyorsun, siyasetten başına bir sıkıntı gelmesin.
@Baran45497 ай бұрын
Haklısın reis 300 den fazla sıralama yapan cidden okumasin , mesleğe atilirsa daha fazla kazanır.
@vincentvega35467 ай бұрын
300 fazla dedin 80k'dan sonrası yazmasın hiç 4 yıl masraf etmeye gerek yok
@babayaga07 ай бұрын
@@vincentvega3546 Yok olm ya 150k en ideali bence
@ahmetbaymaz18877 ай бұрын
@@vincentvega3546biraz fazla olmadı mı 4 milyon kişiden 300 bin fena bi sıralama değil bence
@Sadeceuyumakistiyorum7 ай бұрын
@@vincentvega3546 50k'dan sonra okumasın kimse.
@sefsizsinizfanclup7 ай бұрын
@@vincentvega3546 Şey ben bu sene yks sınavına giricem.Tyt 90 ayt 45-50 net geliyor.Bunu hesapladiginizda tyt 30 bin ayt 90 bin geliyor.Hiç bir yer olmaz mı ya?🥺
@BlackSemih7 ай бұрын
Üniversiteye gidecek kişi gerçekten hedefi olan ve o hedefini sınava girmeden önce belirleyip mezun olduktan sonra uygulayacağı bir hedef olmalı yoksa diploma alıp devlete avucunu açarsan bu videodakiler gibi olursunuz.
@adanrks7 ай бұрын
Abicim param yok işim yok zaten daha 19um eğitim görmem lazım en saçma adam bile üniye gidiyor bir şey sanıyor onu. Ben gitmezsem saçma sapan insanların altında kalacağım maalesef o yüzden gitmek zorundayım. Celal şengör en iyi ünilere kötü diyor çünkü onun zamanında o üniversiteler dışında üni yoktu ve çok nezihti ortam şu an öyle de değil.
@simsekmcqueen95957 ай бұрын
Bütün soruları yanlış yapsanız bile sizi bekleyen üniversite var derken gittiğim üniversiteyi koymuş,kalbim kırıldı
@lrdplt7 ай бұрын
kasüden daha kötüleri de var usta haksızlık etmiş ama çokta iyi bir üniversite değil doğrusu (maraşlıyım)
@simsekmcqueen95957 ай бұрын
@@lrdplt daha kötüsü olduğu kesin,ama bu iyi olduğu anlamina gelmez.Kötünün iyisi olduğunu gösterir.Yani haklısın.
@BENMAKINEYIMBUDABENIMISIMM7 ай бұрын
@@lrdplt İflah olmaz bir maraşlı olarak ksü'nün bu kadar popüler olduğunu bilmiyordum amk ben sadece maraşlılar gidiyor sanıoyrdum
@rokkiex7 ай бұрын
@@simsekmcqueen9595 Üniyi nerde okuduğunun önemi yok. Önemli olan üniversitenin imkanları. Dolaylı olarak mekanlada alakası var tabi 😂 Sen kendini geliştirmene bak bence daha önemli kral
@simsekmcqueen95957 ай бұрын
@@rokkiex aynen geliştirmek istiyorum da depremden dolayı okuyamadik,okul uzaktan.Daha önce de virüs vardı,senelerdir evden okuyorum.
@lexxkaan74226 ай бұрын
videoda anlattigin sey okadar dogruki dostum ben 16 yasındayım meslek lisesinde okuyorum bölümüm elektrik üzerine ben hem calısıyorum yazın yani bu aralar hergün isyerine gidiyorum amacım para kazanmak değil iş ogrenmek elektrik üzerine hem iş ogrenip hemde 4 senelik mühendislik okumak istiyorum kendime güveniyorum bu sene takdirname getirdim ona ragmen götümü yayyip tiktokta saatlerce yada oyunlarda saatlerce vakit gecirmenin zaman kaybı oldugunu dusunuyorum ve bana katıcagı bir sey olmadıgını dusunuyorum ben burda kendimi asla ovmuyorum fakat benim gibi hem meslek ogrenip hemde mühendis olmayı basarabilirseniz sunu unutmayınki milyoner olmanız kacınılmaz arkadaslar şuan ben kendi hedefimi cizdim sizinde bu dogrultunuzda kendi hedefiniz cizip basarı yolunuza tam güvenmenizi istiyorum benim yazacaklarım bu kadardı fey'cim ellerine sağlık gercekten cok anlatıcı ve dogru bir video olmus basarılarının devamınını bekliyorum.
@FEYreal6 ай бұрын
Bana da motivasyon oldu bu yorum saolasın
@fovaab4 ай бұрын
Elektrik mühendisi olup milyoner olmak zor dostum ama hayırlısı olsun hakkında…
@haticenisa2399Ай бұрын
Helal olsun en azından hayat çizgini belirlemişsin
@2tabancaliadam7 ай бұрын
Ben meslek için değil, gerçekten birşey öğrenmek ve gerçekten uygulamak istiyorum o yüzden gitmeyin be abim
@burak6327 ай бұрын
Reis yapay zekayla alakalı bir video baya güzel olurdu
@Makem3157 ай бұрын
Aslında başka videolardan izleyip aynısını söylüyor az çok sen araştırsan daha iyi
@babilonyalmarduk.20117 ай бұрын
Çok basit bir örnek veriyim geçen sene üniversitede ki ev arkadaşımın sevgilisi vardı onlar yeni başlamışlardı 1.sınıflar işte, konuşurken kız aynen şunu söyledi “ya ben okuyorum ama okuduğum bölümden mezun olunca ne yapacağım bilmiyorum” demişti bunu gülerek söyledi yani okuduğu bölümün iş olanaklarını dahi bilmeyen birisiydi ilk sene yurtta oda arkadaşım da aynen şunu söyledi “ben evden uzaklaşmak ortam görmek için okudum günü kurtardım” maalesef okullar böylesi tiplemelerle dolu üniversite gereksiz bir kurum değil okul okumak da yanlış değil bunu belirtmek lazım mesele kendini orada mümkün olduğunca geliştirmek bir üst seviyeye atmaktır. Üniversite de aynı zamanda hayatıda öğrenirsin nasılmı? Yanlız başına yaşamayı paranı idareli kullanmayı yanında anan babam yokken karşılaştığın sorunları halletmeyi vs vs bu liste uzar gider şuan yapılması gereken tek şey gereksiz bölümleri kapamak, hiçbir akademik çalışma yapmadan maaş alan akademisyenleri tespit edip geri hizmete almak, öğretmenlik gibi yığılmanın fazla olduğu bölümlere alımları geçici olarak durdurmak ve daha da önemlisi bu sınava bir baraj koymak benim zamanımda 180 barajı vardı ki hiç kalem oynatmadan bu barajı geçerdin baraj puanınu örneğin 250 yapmak yada o yıl belli bir kontejan dahilinde okullara alım yapmak 300bin kişiye ihtiyaç varsa bu sayıyı mevcut okullara yaymak ve fazlasını almamak gibi gibi Video kısmen doğru kısmen yanlış her mesleğe ihtiyaç var ama en çok işini en iyi yapana ihtiyaç var bu temizlik görevlisi içinde akademisyen içinde aynı
@olcaytogns7 ай бұрын
2012-2016 yılları arasında okudum üniversiteyi hiçbir halta yaramıyor diploma, hiçbir bokta öğrenmedim 4 yıl boyunca. Geçen sene tekrar girdim sınava EA 96 Sözel de 38 bin sıralama yaptım hiç çalışmadan, çalışsam ilk 10bin zorlardım büyük ihtimal. Uğraşamam bu saatten sonra diye düşünüp açıktan okumaya karar verdim keşke daha öncede açıktan okusaymışım hem çalışır hem diploma alırdım, kampüs ortamı dışında ne ararsan var adamların sisteminde. Gelecek online eğitimde, internette. Bir şeyler öğrenmek istiyorsan git makale, kitap oku araştırma yap, bir şeyler öğrenmek için üni. gideceksen hiç gitme çünkü hiçbir şey öğrenmeyeceksin.
@hamitbogatekin8125 ай бұрын
Reis dediğin güzelde ne meslek yapacaksın
@olcaytogns5 ай бұрын
@@hamitbogatekin812 Tamamen meslek olarak düşünüyorsan 2 tane bölüm var bana göre okunacak, oda iyi dereceler yapıp iyi bir devlet üniversitesinden mezun olmak kaydıyla. 1.Tıp 2.Makine Mühendisliği. Kısaca sana şöyle söyleyeyim ilk 20bine giremiyorsan git açıktan oku, bir işe gir çalış paranı da kazanırsın. Çünkü saçma sapan bir üniversitenin saçma sapan bir bölümü için 4 sene dünyanın parasını dökeceksin 4 senenin sonunda başlayacağın iş asgari ücretin bir tık üstü. İlk okul mezunu bir dayı gelir yanına ağzında sigarasıyla senden kat kat fazla maaş aldığını söyler sinirlenirsin böyle bir ülkede yaşıyoruz.
@ÜlkeTopuToprak7 ай бұрын
Köpekler:hav Kediler:miyav İnsanlar:ilk
@altanyusibov30287 ай бұрын
😂😂😂😂
@egemegey23237 ай бұрын
Yav her yerde bu yorum var bot musun
@yusuf_1453_7 ай бұрын
İlk yazanlara NPC falan diyorsunuz da sizden de her yerde var. Bununla alay etmekte aynı şey
Çalışmaya devam elif başka çaren yok sen kızsın birde hele fakirsen doğuda falansan kocaya verilirsin erkekler belki ama kadınlar siz kesin okuyun
@Awadşaşfmrlrşfşdştlalwırrım7 ай бұрын
Sadece bi üniversite okuyabilirim çünkü bana başka bir yol öğretilmedi bana sadece üniversite oku her zaman güzel olur denildi Üniversitede bana iş hakkında bilgi verse bile kullanmayacağım sadece bu hayatda böyle doğup böylede ölücem hiçbirşey yapmadan
@idiou.7 ай бұрын
aynı ben
@gunes-tan61267 ай бұрын
bütün başka yollar youtubede var araştır.
@Awadşaşfmrlrşfşdştlalwırrım7 ай бұрын
@@gunes-tan6126 hiç emin değilim
@71.hakan.f7 ай бұрын
Tamam. Defteri kitabı bırak. Çık dışarı git bir araba tamircisi bul. Sor bakayim mutlu mu. Hayat ''FEY'' nickli bir şahsın söylediği kadar basit değil. Sanayi sitesinde 5000 kişi çalışıyorsa 50 tanesi dükkanın sahibi ve para kazanıyor. Diğer kalan 4950 kişi it gibi çalışıyor ve sigortasız şekilde askeri ücretin altı para kazanıyor. Tabii ''bana bunu yap dediler yaptım ama olmadı'' diyerek kendini kandırırsan hiçbir halt yapamazsın. Sistemi istediğin kadar eleştir ama eğer itü-boğaziçi-odtü veya ytü seviyesinde üniversitelere gidersen istediğin başarıyı da sağlarsın, parayı da, çevreyi de, kültürü de. Gidip bana ''Geleceğin Başaranları Özel Üniversitesi'' gibi saçma bir ticarethaneyi üniversite olarak örnek verip kendini savunma.
@Awadşaşfmrlrşfşdştlalwırrım7 ай бұрын
İmdat!
@rehbermefeАй бұрын
Şu an üniversiteye gidiyorum ve 4 yılının vakit kaybı olacağını bildiğim için kendi işimi kurdum hala öğrenciyim tabii dersleri zaten internetten çalışıyorum okul vakit kaybıdır neden çünkü her şey zaten internette yani istersek biz 4 yıllık öğreneceğimiz şeyi 1 yılda öğrenebiliriz
@gunes-tan61267 ай бұрын
Diploma için açık öğretim okuyun ve mavi yaka bir işte çalışın. Alın size çözüm :D Bu arada mesela elektrikçisiniz alanınızla az çok alakalı bir aöf bölümü okuyun.
@justFXT7 ай бұрын
şahsi düşüncem gercekten okumak isteyen varsa ve derece yapacaksa kisinin universite okuması iyidir öbür türlü lay lay lom gececek bir universite hayatının artısı değil eksisi çok olur
@beta489367 ай бұрын
Universite diplomasi olmasi bile bir artidir alirsin kenarda durur okurkende kendini gelistirebilirisin zaten
@Ardabn07 ай бұрын
en kötü açıktan okursun bir yandan sanayiye gidersin ?
@beta489367 ай бұрын
@@Ardabn0 aciktan bir şeyler öğrenmek çok zor üstelik sanayi ortamı ve çalışma koşulları çok kötü daha iyi seçenekler var ama konu bu değil universite sosyal ortamda sağlayan bir şey bunu unutmamak laizmb
@ScenesEdits3 ай бұрын
Eşit ağırlık bölümlerinde okuyosanız ilk 10 k sayısalsanız ilk 100 k harici okumayın
@Yiğit-t9g3 ай бұрын
hayır dostum ben ea 950bin ile çankırı kamu yönetimi okuyacağım
@rifatoguzcu1778Ай бұрын
Bizim zamanımızda 18 üniv vardı..bir de bilkent..Bilkent yurt yemek para teklif ederdi. Yine de ayıplanırız diye bilkente gitmezdik..heymgidi günler
@amandaaman7 ай бұрын
Güzel kardeşim, keyifli videolar yapıyorsun gençlik için faydalı denebilecek içerikler üretiyorsun ama lütfen bu videodan sonra hayatın değişecek gibi şeyleri çıkar üslubundan. Anlattığın savunduğun şeylerle çelişen ve seviyeyi doğrudan aşağı çeken bir hale geliyor içerik. Tamam anlıyorum daha çok izlenme getirme ihtimali var ama bunu en azından bu videoyu izledikten sonra üniversite meselesi üzerine tekrar düşüneceksin tarzı cümlelere kanalize edebilirsin, hem aynı etkiyi yaratır hem de itici olmaz.
@FEYreal7 ай бұрын
Dediğin sebepten yapıyorum. Video başında hype yaratıyorum ki izleyici videoya bağlı kalsın. Ya nası diyim herkes yapıyor bunu. İzleyen taraf bilinçli olmalı bence. KZbin da var olmak için böyle ucubelikler gerekiyor :/ Ama çok doğru eleştiri, teşekkürler.
@amandaaman7 ай бұрын
@@FEYreal iyi yerlere gelirsin umarım, iyi çalışmalar...
@1Seyyah7 ай бұрын
Bende üniversite okuyorum şuan çok haklı bir video olmuş özellikle herkes üniversiteye gitti boyacı kalmadı cümlesi etkileyiciydi. Üniversite okuyanlar şuan boş boş geziyor çoğu gerçekten yazık
@BlastArmy7 ай бұрын
Kusura bakma ama sanayide ağır işlerde 12 saat çalışıp ustadan fırça yiyeceğime 4 sene üniversite okur asgari ücretle masa başı veya beyaz yakalı herhangi bir işte çalışırım daha iyi ömrüm sanayide ağır işlere altında ezileceğine 4 senem gitsin daha iyi
@omerulus28357 ай бұрын
😂😂 sonra asgari ücret alır bir şey yapamazsın
@BlastArmy7 ай бұрын
@@omerulus2835 valla ben şu an asgarî üctet alsam bana fazlasıyla yeter sanayide ağır işlerde köpek gibi çalışıp ezilip maaşımı adam akıllı alamamaktan iyidir en azından ezilmemiş olurum herşey para değildir
@vibebilgi7 ай бұрын
O Usta'dan 1 dayak yersin 2 dayak yersin 3 dayak yersin bakiverdin 6 sene geçmiş su gibi akmış artık nitelikli bir usta haline gelmişsin en azından işten anlıyorsun gidersin kendinde iş kurarsın. Beyaz yaka çalışınca senin her gün saçını mı oksayacaklsr? İşe geç gelde göreyim@@BlastArmy
@BlastArmy7 ай бұрын
@@vibebilgi mesele dayak değil ağır işlerde köpek gibi çalışarak fiziksel olarak kendini harcamış oluyorsun beyaz yakalı çalışanlardan 5 bin lira fazla almak için çekilmeye değer bir çile değil
@BlastArmy7 ай бұрын
@@vibebilgi sanayi güzellemesi yapma o işler öyle olmuyor yıllarca ağır işlerde köle gibi çalışıp asgari ücretin 5 bin fazlasını almak için çekilecek çile değıl değmez yani
@kadirozbas709419 күн бұрын
Babamın bir dükkanı yok malesef oysa ki çok isterdim . Is başvurusu yaptığında yaşımın genç olması dolayısıyla adam yerine koyan yok . Üniversiteye gidiyorum boşuna okuyosun deniyor ne yapmalı peki? Aslında herkesin aklında bir fikir var yurt dışına çıkmak orda belki insan gibi yaşarsın kendi evin olur bir araba için tonlarca vergi vermessin . Kısacası her bir toprak zerresi için canını esirgemeyen bu millet yurdunu toprağını bırakıp gitmek ister oldu . Ben acınası olarak görüyorum halimizi . Oysaki ben ülkemi milletimi ileride görmek isterim . Kendi topuğuna sıkan millet için artık söylenecek söz yoktur . Umarım Türkiye'deki çalısıpda emeğinin karşılığını almak isteyen herkes mutlu olur aksi taktirde sonumuzun iyi olacağını sanmıyorum
@YazarAzad7 ай бұрын
Aga senin olay ne uyumadan önce ne düşünsem ertesi gün video yapıyorsun 😂
@Rogerboie7 ай бұрын
Üniler harbiden bir işe yaramıyor. Mesela ben yks sınavına sırf anam babam biraz çenesini kapatsın diye gireceğim ve yüksek ihtimal uzaktan okuyacağım. Evde kendi mi geliştirip, kendi işimle bir asgari maaşlıdan 4-5 kat daha fazla para kazanıp hem sevdiğim işi yapıp hem de daha fazla para kazanmak varken, neden asgari maaşla sevmediğim ve bana boş boş emir yağdıran bir adamın altında çalışayım ki?
@efehankoyun4017 ай бұрын
Dostum çok yanlış düşünüyorsun hala türkiyenin top 6 üniversitesinden çok güzel okunur sen koçtan mezun olan birinin asgariye çalışcağını mı düşünüyorsun daha mezun olmadan 2 3 asgari ücrete işe başlıyorlar üniversiteyi bu kadar gömmeyelim
@erayyldz3777 ай бұрын
@@efehankoyun401Olm orası özel üniversite tabi adam asgari ücretle başlamaz aynısını devlet üniversitesi içinde söyle görelim?
@Rogerboie7 ай бұрын
@@efehankoyun401 Bi kere o tpp 6 dediğin üniversitelere girmek için ya bok gibi paran olması gerekiyo ya da sevmediğin dersleri saatlerce çalışıp sınavda 450 küsür ve üzeri puan alman gerekiyor. Ayrıca özeller hariç istediğin kadar iyi bir devlet ünisinden mezun ol işsiz kalma olasılığın hala yüksek ha bu yetmezmiş gibi işe girsen bile alacağın 2-3 asgari maaş bir yerden sonra yetmez enflasyon sağ olsun, okumadan daha fazla para kazanmak varken neden 4 senemi bana bir işe yaramayacak bir yerde heba edeyim ki? He bide yapay zekanın işini elinden alması da çok uzak bir gelecek değil.
@efehankoyun4017 ай бұрын
@@Rogerboie okumadan daha fazla parayı nereden kazanıyorsun ? ciddi merakımdan soruyorum borsa,yazılım,E-ticaret falan mı ? Bana okumak hala mantıklı geliyor.
@Monk_Smt7 ай бұрын
neymiş o evde kendini geliştirerek 4-5 asgari ücret alcağın iş?
@hebbusicomeback7 ай бұрын
İşin içinde paradan başka faktörler de var. Asgari ücretli bilgisayar mühendisi bir insan, 100binlik inşaat ustasından daha mutlu bir hayata sahip olabilir. İnsan kendini dinleyecek ben ne istiyorum diyecek ve ona göre hareket edecek. Ben hem üniversite okumanın hem de okurken kendi seçtiğin alanda (okuduğun bölümle alakalı olmasına gerek yok) kendini geliştirmenin tarafındayım. Hiç üni okumak istemiyorsanız bile bence güzel bir şehirde bir bölüme sırtınızı yaslayın ve üniversitenin sosyal olanaklarından faydalanın. çevre edinin.
@oguzkaanklc2014Ай бұрын
Asgari ücretli bilgisayar mühendisi 100 binlik insaat ustasından daha mutlu ooması imkânsız kiraya faturalara para gittikten sinra 5000 lira kalirsa bu asam nasıl para biriktirecek insaat ustası 2 sene dişini siksa evini de alir arabasini da biraz da köşeye para atar mis kafa rahat
@turplexx2337 ай бұрын
8:50 dostum 300 bin mi? Ben 19 yaşında bir genç olarak söyliyeyim, sayısal 50k, EA 30k dışında üniye sadece takılmaya gidin, bakın bu dediğim yerlerden de 20 bin maaşla işe giren mezunlar olabiliyor sadece geçmeye bakarsanız olabiliyor, hak ettiğiniz maaşı almak istiyorsanız derece yapın ünide dersleri geçmeye bakıp çevre+staj(bulabilirseniz) kasın. Eskiden çok fazla 100k 200k 300k mühendislik mezunları vardı işsiz kalıyorlar ya da asgari ücret alıyorlardı, sektörün ihtiyacı her yıl 20 binken bunlar liyakate göre 50 bininci falan oluyordu, şimdi derece veya dereceye yakın mezun sayısı da arttı, sektörün ihtiyaçları da yapay zeka ile azaldı. Haliyle artık derece yapanlar arasında yarış başlayacak.
@tan199777 ай бұрын
aynen arkadaşlar üni okumayın onun yerine sağdan soldan video çalıp youtube kanalı açabilirsiniz 👍🏻
@shimarumira7 ай бұрын
Üniversite okuyan birinin otlayan inekten farkı yok ❤ bu ne demek oluyor? Açıklama: Mezun olduktan sonra oradan buradan bir şeyler bile çalamayacaksın
@Atakanözbulut7 ай бұрын
yada kaldırım üniversitesi ip bölümü okuyun
@Zeatrex7 ай бұрын
2019 da 3D modelleme ve Animasyona ilgim vardı şuan Animasyon Okuyorum ve Okula sadece ödevimi göstermek için gidiyorum , neden mi Ben akşama kadar short izleyip vakit kaybı yapmıyorum aksine Kurslar ile kendimi geliştiriyorum açıyorum izliyorum yapıyorum öğreniyorum Üniversite öğretmez demiyorum sadece temel şeyler gösteriliyor bu bana yetersiz geldi ve kendim çalışmaya karar verdim , üniversiteyi bırakmak istiyorum fakat gelin bunu Aileye anlatmaya çalışın onların tek dersi Üniversite oku diploma al büyük adam ol ben büyük adam olmak için gitmiyorum öğrenmek için gidiyorum diploma sadece bir kâğıt ama kim anlar ki bunu
@tan199777 ай бұрын
3 seneye ai işini elinden alacak
@Auxerov7 ай бұрын
@@tan19977 oradan buradan duyduğun şeyleri papağan gibi tekrarlıyorsun konu hakkında gram bilgin, fikrin yok ama cahil adam bilmese bile her konuda konuşmayı bilir :D tasarım tipi mesleklerin çoğu çok daha işlevli hale gelecek ai ile eskisine nazaran iş gücü çok azalacak sadece. Vasıfsız adam her meslek kolunda elenir ai bunu hızlandıracak sadece.
@electrogamer14535 ай бұрын
@@tan19977 Grafik çizen yapay zekanın çalışma mantığı, insanların daha önce tasarladığı modellerden parçalar alıp yeni bir model oluşturuyor yani orjinal bir model oluşturamaz. Herkes yapay zekayı kullanırsa aynı katalogdaki (retro, gerçekçi, sfm ...) oyunlar , animasyonlar ve daha nicesi tek düze gözükür. Mesela bütün oyunların rdr2 gibi gözükmesini ister miydin? En abuk subuk hikayeye sahip uğraşılmamış bir oyun, rdr2 ile aynı katagoride olsa kötü olurdu bu yüzden yapay zeka, oyunlarda yasaklanabilir hatta yanlış bilmiyorsam steamde zaten yasak.
@GorukFndk-zw6so7 ай бұрын
Ulan 2 yıldır yks çalışıyorum. Bu video zamanı mı sence? Son 2 hafta kala motivasyonumu düşürmeye gerek varmıydı? 2 hafta daha bekleyemedin mi?
@evetbenim73607 ай бұрын
aslında sınavdan sonra yapsa daha iyi olurdu asfagasgsagas. sınavı kötü geçenlere moral videosu olurdu :)
@@ismtaha Kardeşim ailenin parası var ve para kazanmak senin için önemli değilse okuyabilirsin. Aksi takdirde okurken pişmanlık çekiceksen arkadaşların para kazanırken zoruna gidicekse yapma, el emeği gerektiren güzel bir işe gir ustandan işi öğrenir ileride de devir alırsın. Şuan yapacağın her mavi yaka işi öğretmen maaşından fazla kazandırır 1 ila 2 sene arasında tecrübe ile beraber.
@user-emre85Ай бұрын
Üniversite sınavından çok kötü puan alsaydım fabrikaya girerdim. Ha çok mu iyiydim değildim, sözelde 7 bininci, EA'da 115 bininci olmuştum ama istanbul üniversitesi işletme okudum şu an bankacıyım. Artık bu işte yükselirim. Üniversite sınavına öyle baraj gelsin ki kötü puan alan gençler mavi yaka işe yönelsin
@rgamer3261Ай бұрын
o işe girmen bile şans mavi yaka olsun insanlar demişsin 115k ne işletme ne
@user-emre85Ай бұрын
@rgamer3261 şartlar öyleydi benim dönemimde. Benden on yaş büyüklerle bu meseleyi konuştuğumda, bize yetmiyordu senin puanın belki de şimdi salak çoktur ondan iyi yerde okumuşsun demişlerdi
@user-emre85Ай бұрын
@rgamer3261 istanbul iktisat öyle şahane puanlar istemiyordu. Her bölüm en kötü 155 binden alıyordu
@lionx99957 ай бұрын
Üniversite insanın hayatını karartır çünkü o ortam azda olsa medeni ve bir refahlık var ama sen o ortamdan çıkıp memleketine gelirsen ne kendine göre iş bulabilirsin nede kendine göre bir yaşam alanı
@User-u7p7 ай бұрын
Çok güzel yorum katılıyorum
@Turkmenıstn7 ай бұрын
2 yıldır üni okuyan ve bırakmak üzere olan birisi olarak söylüyorum 5 10 tane üniversite var onlara gidecekseniz gidin yada hiç gitmeyin tonla para veriyorsunuz eğitim sıfır iş başvurusuna gidiyorsunuz tecrübesiz diyerek almıyorlar haç tane yer gezdim en sonunda olmadığını anlayınca köye yerleştim çitfçilik ve doğal besinler üretip satmaya başladım henüz işin başında olduğum için bişey kazanamıyorum ama ilerde işi büyütmeyi planlıyorum.
@Atakanözbulut7 ай бұрын
en iyisi
@Kliksy7 ай бұрын
Hocam ilk 10bin falan gelse okey de şu an öyle bir rekabet var ki herkes gunde 8-10 saat calisiyor benim psikolojik ve fiziksel sıkıntılarım ortaya cikmaya basladi. O siralama icin de bu kadar fedakarlik deger mi bilmiyorum
@aysealtn16697 ай бұрын
🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️
@Despinha07 ай бұрын
yapıcak başka bi şeyin yoksa elindeki sonuna kadar kulanmalısın dostum
@RuslanBayramov-ig1nm7 ай бұрын
Azerbaycan'dan size yazıyorum, bilgisayar mühendisliği okuyorum 2 yıldır ve eğitim İngilizce. Kendime "doğru bir seçim mi yaptım acaba" diyerek tüm gün kendimi geliştiriyorum, boş zaman geçirmek beni rahatsız ediyor. Bilgilerim çok ama en basit bir yazılım stajına bile kabul etmiyorlar beni, üstelik çok yüksek notlarla universiteye girmiş olmama rağmen, yazılım konusunda da çok iyiyim. Buna rağmen, bu insanlar hem hiçbir iş yapmıyorlar hem de nasıl bu kadar rahat olduklarını anlayamıyorum.
@gunes-tan61267 ай бұрын
kendi projelerini yap internette yayınla. proje etkinliklerine katıl. kendi ilgi alanalrın ve sevdiğin konularda bol bol uygulama yaz. mobil uygulama yap mesela oyun yaz mesela web siteleri yap mesela.
@RuslanBayramov-ig1nm7 ай бұрын
@@gunes-tan6126 teşekkür ederim yanıt için. Web geliştirme ile uğraşıyorum frontend developer olarak. Yaptığım websiteler var yayınladığım. Şu an bi freelance takımda frontend developer (ReactJS) olarak çalışıyorum. Aslında staj amaçlı girmiştim gelir beklemiyordum fakat, görülen işe göre gelir de oluyor az da olsa😄
@RuslanBayramov-ig1nm7 ай бұрын
@@gunes-tan6126 tabii o staj yerini bulana kadar bi 50 CV atmışlığım vardır. İşte bu sistem beni rahatsız ediyor, yorumumda "staja bile kabul etmiyorlar"dan anlatmaya çalıştığım buydu işte
@gunes-tan61267 ай бұрын
@@RuslanBayramov-ig1nm evet başlangıçta bu durumlar olabiliyor ama sen 1-2 yıllık tecrübe ve tamamlanan projeleri cvne ekledikçe o 50 şirketin en az yarısının sana döndüğüne şahit olacaksın. Şimdilik amacın maddi beklenti olmadan tecrübe kazanmak olsun.
@gunes-tan61267 ай бұрын
Ayrıca şirketlerin çoğu hem piaysada reklamımız adımız duyulsun diye hemde elimizde bi cv havuzu olsun diye ihtiyacı olmadığı halde sürekli ilan veriyorlar. Bunuda göz önünde tut.
5:32 de şehrim Kahramanmaraşın üniversitesini görünce biraz içim burkuldu açıkçası ama tespit yüzde yüz doğru.
@barann2477 ай бұрын
adamı dinleyin beyler rakip elensin ben trigo çalışmaya devam
@bilakaykay7 ай бұрын
koptum amk
@josef89souza7 ай бұрын
Yks'de 1 milyon 300 sıralama yapınca kendimi avutma şeklim. Arkadaşlar hem üniversite okuyup hem network kurup hem de bu süreçte sosyal medya/yazılım gibi şeylerle uğraşıp üstüne de dil eklerseniz hem diplomanız olup hem de kendi işinizi yapacak bilgi birikimine sahip olabilirsiniz. Böylesi hem sizin kariyeriniz için hem sosyal becerilerinizi geliştirmiş olacaksınız. Üstelik okulunuzu yüksek ortalama ile bitirip yurtdışına daha kolay çıkma şansınız artacaktır.
@evetbenim73607 ай бұрын
yazılım işi biraz yaş reiz. yapay zeka gümbür gümbür bitiriyor o sektörü. (şuan haala yazılımcılık sürüyor deme, şuan sürmesi ilerde de süreceği anlamına gelmez)
@josef89souza7 ай бұрын
@@evetbenim7360 hayır sen donanımlı olduktan sonra o iş yaş değil, ama herkes diyor ki yapay zeka gelince işler bitecek , kimse demiyor ki bu yapay zekadan bende yararlanayım projelerimde takıldığım yerde ondan destek alayım demiyor ve bu yapay zekayı da kontrol edecek kişilere ihtiyaç duyulacak veya robotik sürece gireceğiz bu robotik süreçte robotlar herşeyi yapacak anlamına gelmiyor ki kendini geliştiren kişi robotların yazılım ve elektronik aksanlarını tamiri/düzeltme gibi işlerden yararlanabilir. Çoğu kişinin yapay zeka geldi iş bitti önü kapanacak gibi hurafelerin inanmasına karşıyım bunlar manipüle böyle bişey yok gelecek yıllarda emin ol şimdisinden daha fazla yazılımcı/elektronikçiye gerek olacak.
@josef89souza7 ай бұрын
@@evetbenim7360 cevap yazmıştım ama iletilmemiş tekrar yazayım. Yazılım işi yaş diyorsun, yapay zeka gümbür gümbür desen de senin fark edemediğin veya bardağın boş tarafına bakıp dolu tarafına bakmadığını düşünüyorum. Sen Türkiye'de yaşıyorsun sen Amerika veya Avrupa ülkelerinde yaşamıyorsun senin ülkende hala bakkalda veresiye defteri tutan, hala televizyoncu çağırıp anten ve televizyon tamir edilen, hala 1990 model araba kullanıp sanayide otomobilini tamir ettiren bir kesimde yaşıyorsun. Sen diğer ülkelerden en az 30-40 yıl geriden geliyorsun. Şimdi sana söylemek istediğim noktayı biraz daha açayım sen bizim ülkede bu durumu fırsat bilip kendine değer katarsan yazılım veya elektronik öğrenirken yapay zekadan destek alıp projelerini geliştirirsen, yapay zeka senin işini elinden almaz hadi onu da geçtim bu kadar yenileşme teknoloji diyoruz velev ki biz de geliştik ve o teknolojilere sahip olduk emin ol bu kadar teknolojinin geliştiği noktada senin o teknolojinin destek ve düzeltme noktasında her türlü ihtiyaç duyulacak elemanlar olacak herşey robotun olmayacak robotu da kontrol eden onun teknik sıkıntılarını düzeltecek elemanlara ihtiyaç duyulacak. Demek istediğim şu ki ezber kalıplardan çıkıp geleceğin karşısında duracağımıza o geleceğin gideceği yöne doğru adımlar atıp bu adımları atarken de neler yapabileceğimizi sorgulamamız lazım. Ekstra olarak ister geleneksel iş yap ister yukarıda söylediğim gibi gelecek teknolojilerden yararlanarak iş yap olay kişinin kendi iç motivasyonda,disiplininde ve öğrenme isteğinde biter bunun sonucunda da kendini geliştirip hiç umulmadık işlerden umulmadık paralar kazanırsın. Sektörü ve yaşadığın konumu iyi analiz edip konuşmakta yarar var yoksa bende ezber kalıplarda konuşurum bu bizi sonuca varmamızdan uzaklaştırıyor.
@kursatalisuleyman99996 ай бұрын
Cahil cahil konuşmuşsun.Yazılım ve Bilgisayar bilimlerinde rekabet çok fazla; Yazılım ve Bilgisayar Mühendisleri, Bilişimciler, Matematik bölümü mezunları çok fazla rekabet var.Yazılım öğrendiğinde çok yüksek ihtimalle işsiz kalacaksın.
@oguzkaanklc2014Ай бұрын
Sen slkmısın okuduğunu anlayamiyormusun dinledigini anlayamıyirmusun grizekâlı adam ne demiş sen ne diyorsun
@Kapalı-c7 ай бұрын
Ne yapabiliriz reis, keşke herkesin kendine ait bir dünyası olsa da kendisi yaşasa ama olmuyor işte...
@QR5_Official7 ай бұрын
Derslerim çok kötü ama planlarım youtuberlik ve E-sporculuk ve bu işlerde yetenekliyimdir ama ailem git ders çalış diyor ama ben planımın yolundan gideceğim.
@bombacisert7 ай бұрын
m@lsın ondan
@tajdinozkur7 ай бұрын
Dostum benim de hedefim o youtubede belgesel üretmek ama nasıl baslayacağımı bilmiyorum ekipman eksiğim çok ailemde oku diyor sen nasıl yapacaksın
@cihatturgut95027 ай бұрын
yaşın küçük herhalde biraz daha gerçekçi planların olsun yoksa çok pişman olursun
@QR5_Official7 ай бұрын
@@cihatturgut9502 O zaman bir hedef öner ama lütfen ders ile alakalı olmasın
@eyupcan57397 ай бұрын
@@QR5_Official git çok müsterisi olan bir berberde çırak ol ilk başta çok az kazanırsın ama işi öğrendikçe daha fazla kazanırsın hemde çevre edinmiş olursun
@ErdemOnayTC7 ай бұрын
O blim adamlarının söyledikleri üniversiteler vasıfsız insanların sırf üniversiteye gitmek için gittikleri üniversiteleri söylüyor. İş bulma ihtimali çok yüksek üniversite bölümleri var mesela denizcilik burdan İTÜ veya KTÜ gibiyerlerden denizcilik ile mevzun olanların %80 %90nı çok rahat iş buluyor buradan mevzun olan ve 22 yaşında 4000 dolar maaş alan tanıdıklarım var
@MareLegion937 ай бұрын
Bu sene ilk tercihe YTÜ ikinci tercihe Ktü Gemi Makine İşletme yazacağım. Varsın işsiz kalma ihtimalim olsun. Gemiye çıkmak için bacağımı ampute edip tahta bacak takmam gerekse dahi yapacak ve gemiye çıkacağım.
@ErdemOnayTC7 ай бұрын
@@MareLegion93 İşsiz kalma ihtimali çok düşük insanlar 3 4 ay kara görmemeyi göze alamadıkları için kaptan açıkları var heryer de İnşallah kazanırsın
@ErdemOnayTC7 ай бұрын
@@nanourisma Evet en az 3500 dolar maaş ile genelde 4.zabit (kaptan) olarak başlıyorsun 2 yılda bir artıyor ki bu en düşük yani 5000dolara vsde başlıyabilirsin özellikle tanker gemileri ise
@Sucuk383 ай бұрын
Almanyada 15-24 yaş aralığı 8.3 milyon, Türkiyede 14 milyon
@yungboi68837 ай бұрын
Yorumlarda liseye giden birçok küçük kardeşim hala işin taşşağında ama üniversiteyi haftaya bitirecek biri olarak söylüyorum, eğer bu okuduğum bölümün mesleğini 4 yıl önce direkt olarak yapsaydım şu an kendime ev almıştım
@eleanor11933 ай бұрын
Ne bolumu knk
@benkediadam7 ай бұрын
*Bu video baya iyi olmuş ellerine sağlık*
@FEYreal7 ай бұрын
Eyvallah hocam. Senle müsait olduğunda tanışalım ya discorddan falan
@benkediadam7 ай бұрын
@@FEYreal tamamdır yazdım sana
@zynpcglern6 ай бұрын
Ben akademik bir kariyer istediğim için okuma kararı almıştım. Şu an doktora öğrencisiyim bir yandan homeoffice işte çalışıyorum, köklü eski bir okuldayım Türkiye'nin en iyilerinden. Fakat geldiğim 'taşra' okuluna kıyasla oldukça farklıydı, öğretmenlerin peşinden ben koştum diyebilirim. Okula sekreter dahi gelmedi, hocalar haftanın bir günü okula geliyor tüm dersleri o güne sıkıştırıyorlar geri kalanı ise online devam ediyordu, geldikleri günlerde saat 11'de gelip 16'da da çıkıyorlardı. Bölüm başkanına bir imza attırmak için 2-3 hafta beklemeniz, kapısında yatmanız gerekiyor. Hocaların umurlarında değilsiniz zaten, okumaları verip gerisini size bırakıyorlar online ders bile yapmadılar. Aşırı hayal kırıklığına uğramıştım ilk aylarda, başladığım için mecburi bitireceğim akademiye olan hevesimi kırdılar. İşin komik tarafı bölüm idari personelinden tutun, hocalara kadar sorumsuzluk, bedava maaş alma kültürü hakim. Bu hocalar Twitter'da da maaşlarının az geldiğine dair twit atmaya devam ediyor. Üniversiteler kapanmayacak, ÖSYM sınavları yapılmaya devam edecek, aileler ve rehber hocaları çocuklara oku iş sahibi olacaksın masalını anlatmaya, umut tacirliği yapmaya devam edecekler. Gençlerin bunu fark ederek üniversite kontenjanlarını ve sınav günü sıraları boş bırakması gerekiyor. Gerçekten değmez, yüz elli tane nitelik iki yüz tane sertifika bile alsanız 30 yaşınıza hak eder bir maaş alamıyorsunuz.
@zeynep67427 ай бұрын
herşey para değil bi meslek edinmek veya bi üni hayatı deneyinlemek gerekli bence
@183hannibal7 ай бұрын
Anlamaz. Para için yaşamalıdır herkes. Onu duyanlar getirecek hep ses.
@YigitLSofficial2 ай бұрын
videonun haklılığı gayet iyi, hep bize şu dendi. oku oku oku üniversiteye git diploma al rahat hayatı yaşa, böyle birşey hiçbir zaman olmayacak. sen diploma aldıktan sonra iş bulman zor olucak, sana 17k daha doğrusu asgeri ücreti teklif edicekler. sen liseden sonra işe girip 100binlerce para kazanmak varken, üniversite okursan sana hayatında zorluluklar...
@YigitLSofficial2 ай бұрын
@emir_i örneğin; hedefin youtuberlık ise onun üstüne git hedefin için uğraş, başka birşeyse onun için uğraş. ben yazılım okuyorum liseden sonra ekip kurup oyun geliştirmeyi planlıyorum
@kqdrill7 ай бұрын
Doğru diyorsun ama yine de "üniversite ortamı" denilen bir kavram var. Bu sadece öyle kızlı erkekli dedikodu ortamı gibi anlaşılmasın. Üniversite ortamı ayni zamanda ilk kez evinden uzakta yalnız başına bir hayat yaşamak demek. Paran varsa evde yoksa yurtta kalıyorsun ama her halükarda ailenden uzakta tüm işleri kendi başina görmen gereken bir pozisyonda buluyorsun kendini. Bu da kişisel gelişim için bence çok önemli. Her şeyden öte insana bir vizyon, hayata bakış açısı kazandirir üniversite yaşamı. Bu yüsden gitmeyi düsünüyorum ama seninde haklı olduğunu söylemek isterim...
@FEYreal7 ай бұрын
Sabitlediğim yorumda belirttim zaten dediklerin kesinlikle doğru
@gamevideos3187 ай бұрын
erkekler için askerlik neden var sanıyorsun kartanesi
@avagadros237 ай бұрын
kesinlikle öyle bir de iyi bir üni ise sana kazandıracağı network bambaşka olur bence
@gezginnturk8352Ай бұрын
Ben üniversiteye ufkum açılsın diye gittim ve öyle de oldu. Öğrendiklerim,deneyimlediklerim sayesinde. Ben kendi çabalamla öğrendim ve ufkumu açması benim bu çabamı güçlendirdi.
@zeustesting7 ай бұрын
Özetle Torpili olmayan Üniversite okumasın.
@roach03227 ай бұрын
1. sınıfa başladığımda okulun ilk günü zır zır ağlamıştım, okula gitmek istemiyorum diye. Bunun üstüne babam beni aldı, inşaatları ve sanayileri gezmeye başladık. Benim yaşıtlarımda olup orada çalışan çocukları gösterdi. Okumazsan bu ağır işlerde yok paraya çalışırsın dediğini hatırlıyorum. Bu yaklaşık 13 sene önceydi, şuan üniversitedeyim ve bitirdiğimde okuduğum bölümle alakalı bir iş yapabilecek miyim onu bile bilmiyorum. Acaba babamı dinlemeyip sanayiye mi girseydim diye arada düşünmüyor değilim, kim bilir o gördüğüm çocuklar şimdi ne yapıyordur? En azından usta olup kendi dükkanlarını açmışlardır, ben gibi okuyup bi zanaate sahip olmayanlara ucuz bi tamir için bir ton para çekiyorlardır.
@Om_Marseille_18997 ай бұрын
Avrupa ülkelerinde böyle kalitesiz üniversite çok 3000-4000 Euro vererek herkes okuyor Türkiye’de her ilde her dağda olması çok kötü yapıyor Sovyetler dağıldığında Rusya’da böyle çok üniversite vardı herkes üniversite okuyor okudukça diplomalı işsiz çok oluyordu doğal olarak Türkiye’de bunun olması çok kötü
@beta489367 ай бұрын
Ben herkesin okumasi taraftariyim herkes istedigi bolumu okusun kim o meslekte basariliysa o devam etsin insanlarin onunu kesmeye gerek yok
@FIRTINA9637 ай бұрын
@@beta48936hayır mantıksız ama eğitim olmalı
@burakylmaz60416 күн бұрын
Hayatımın aşkını bulmamış olsaydım. Zaman kaybı gerçekten
@ageanleb7 ай бұрын
Ne kadar uzman olursan ol bunu kanıtlayacak somut şey diploma. Belki bizim ülkede umursanmıyor ama dünya genelinde hâlâ umursanıyor. Ama dediğin gibi üniversiteler artık o kadar kıymetli değil.
@evetbenim73607 ай бұрын
o biraz da mesleğine bağlı. diplomadan ziyade kendi başına başardığın bir takım şeyler CV ye diplomadan daha güzel durabilir. 18 yaşında iş hayatına atılmak şuan o kadar kötü bi fikir değil
@aysealtn16697 ай бұрын
👩🏻🎓👩🏻🎓👩🏻🎓👩🏻🎓🎓🎓🎓
@FIRTINA9637 ай бұрын
Tamamda burdaki diploma yurtdışında ise yaramıyor
@eren.sarioglu7 ай бұрын
Tam tersi. Türkiye’de en basitinden her işveren, yapacağın işle uzaktan yakından alakası olmayan fakat “prestij” atfedilen bir üniversiteden aldığın bir diplomayı mutlaka şart koşarken yurtdışında çoğu büyük firmanın yüksek profilli iş ilanlarına baktığında, çok detaylı ve derinlikli bilgi gerektirmeyen istisnai işler haricinde üniversite diploması veya lisans eğitimi, iş başvurusu için minimum gereksinimler arasında bile yer almıyor.
@herhangibiri123437 ай бұрын
@@FIRTINA963 mavi diplomaya sahip üniversiteleri kazanman gerekiyor bir geçerliligi olması için. Bu üniversiteler de; İyte, odtü, itü, ege gibi eğitim kalitesi yüksek köklü üniversitelerde veriliyor.
@Elamako7 ай бұрын
Gideceğim ve Allah'ın izniyle bir subay olacağım, o zaman görüşürüz.
@omerulus28357 ай бұрын
Harp okuluna git
@hasanernn7 ай бұрын
Abi şafak baskını yiyebilirsin dikkatli ol
@BBPROP_TR7 ай бұрын
Çoğu kişi aile zorlamasıyla gidiyor. Herkes okumak zorunda değil.
@AYOOOOOOOOOOO0017 ай бұрын
Ne yazıkki gitmek zorundayım. Geleceğim benim elimde değil ailemin elinde
@Karpuz-Oyunda17 ай бұрын
git lan sırt ile ayak bacak ağrısını 5 sene ertelersin eve donuncede babaya amelelik yaparsin
@oyuncugucu2506 ай бұрын
Gidiceksen imkanlari geniş şehir/üni seç. En azından ilerde hayatını daha rahat şekillendirebilirsin.
@AYOOOOOOOOOOO0016 ай бұрын
@@oyuncugucu250 Onlarda da benim değil ailemin seçme hakkı var ne yazıkki… onların kuklasıyım ben
@oyuncugucu2506 ай бұрын
@@AYOOOOOOOOOOO001 durumunu tam bilmiyorum ama sıralaman iyi değilde mavi yaka işler yapmaya çalış. İtiraz ederlerse de size yük olmak istemiyorum dersin.
@AYOOOOOOOOOOO0016 ай бұрын
@@oyuncugucu250 Tamamdır…
@C.A._Old7 ай бұрын
görüyor musunuz? Hele Valve Ve Steam'nin Kurucusu Gabe Newell Bile Harvard Üniversitesini 3. Yıllında Okurken Microsoft'an gelen Teklif bir anda onun üniversiteyi bırakmaya verdi.
@ardakaradeniz.01827 ай бұрын
Türkiyede üniversiteye gitme gideceksen yurtdışınna göre bir bölüm seç veya git orda oku
@Pitiful.knight7 ай бұрын
yurt dışında okumak için yine dil bilmen gerekiyor ama
@ardakaradeniz.01827 ай бұрын
@@Pitiful.knight o soruna gelmeden çok daha onemli sorunlar var o en kolayı
@seiliasvАй бұрын
@@Pitiful.knight Dil öğrenmek artık çok kolaylaştı,dil öğrenmek kolay demiyorum,kolaylaştı diyorum.Çünkü teknoloji çok çok gelişti,youtubedan,pdf dil kitaplarından,çevirilerden ve daha birçok şeyden internette para harcamadan dil öğrenebilirsin.Ben İngilizce konuşabiliyorum fakat eğlenceli gerçek şudur ki İngilizce öğrenmek için ne bir kursa gittim,ne de bir şeye para harcadım.Sadece interneti kullanarak öğrendim,istekli ve düzenli çalışırsan kolayca öğrenirsin.
@Via_A277 ай бұрын
annem her zaman "okuyun doktor olun" der ama ben o her gittiğinde kardeşime derim ki çalışırsan okumadanda hastane sahibi olursun
@tanura58306 ай бұрын
Doktor olunca noluyor?
@Via_A276 ай бұрын
@@tanura5830 hiçbir bok olmuyor
@sultanayazoglu28125 ай бұрын
Sadece üniversiteler değil, liselerde çok gereksiz.
@aerias723 ай бұрын
Hakilaten yaa! 12 senede dahi anlamındaki "de" yi ayrı yazmayı bile öğretemeyen liseşer var. :)
@Neyronshrk3 ай бұрын
@@aerias72"liseşer" bence insanlara laf atacağına kendine bak istersen 😂
@FIRTINA9632 ай бұрын
Ne yapak ozmn yol gösterin ak çıraklıkta ağır
@hakimekarabulut8468Ай бұрын
liseler gerekli sadece zorunlu olmamalı o zaman türkiye çok mükemmel bir ülke olurdu LİSE ZORUNLU OLMAMALI
@HistoscienceAI3 күн бұрын
@FIRTINA963 on binlerce yapabileceğin şey var günde 7 saat okula gitmek yerine 7 saat ne iş yapsam diye düşünsen bulursun
@CodeMax0357 ай бұрын
Tekrardan eskiye dönüyoruz, şuan asgari ücret alan işçiler 5,10 yılda aşırı değerli hale gelecek gibi.
@pavlovsimagine61404 ай бұрын
Sanayide çalışın 1 ay sonra bir de eczacıda çalışın görün farkı birinde hayvan bile değilsiniz diğerinde insansınız
@satk12832 ай бұрын
Eczacıda iyi Sanayide kötü yani?
@HistoscienceAI3 күн бұрын
ikiside cop
@IMMORTALTURKS20 күн бұрын
üniversite okunur fakat sağlık bölümleri okunur her türlü bir özel hastaneye girilebilir. sanayide veya tekstilde çalışmak istemeyen önlisans sağlık bölümü okuyabilir. fakat saçma sapan bölüm okursan işsiz kalırsın...
@Nanno3987 ай бұрын
Gidip gitmemek konusunda çok kararsızım mesela matematik bilgim 0 çarpım tablosunu dahi bilmem çünkü matematiği sevmem
@Nanno3987 ай бұрын
@@boylehayatinbenaq4580 Tek ders matematik mi
@Om_Marseille_18997 ай бұрын
@@boylehayatinbenaq4580tek ders matematik değil
@bycio7 ай бұрын
aynı şekilde matematikten 10 aldım az önce ama matematiğin aksine diğer derslerimde full 100
@rudolfvk36997 ай бұрын
sen matematik bilmeden git üni oku mezun olunca benim dükkanda çaycılık yaparsın
@emrecelebi94827 ай бұрын
Ben tam tersi Matematik dehasıyım ve sanatta muhteşemim.
@Eliciass7 ай бұрын
Gerçekten çok iyi üniversitelerde adam akıllı bölümler okumayacaksanız, üniversite ancak o zaman okunmamalı!
@tuncew4 ай бұрын
Yıldız teknik üniversitesi kimya mühendisliği kazandım 22k sıralamadan gitmelimiyim?
@Eliciass4 ай бұрын
@@tuncew eğer istediğin bir bölümse kesinlikle git keza yıldız teknik bayağı iyi bir üniversite:)
@Berkify7 ай бұрын
Benim babam sanayi işinde çalışıyor ve bana çocukluğundan beri kazandığı parayı söylemiyor sebebini sorduğumda paramı söylersem hepiniz benden para istersiniz gibi birşey diyor
@MixedAnimationArts7 ай бұрын
Baban rahat 50k kazanıyor ve onu siz üni okurken kullanmak için biriktiriyor
@ferhatturk93557 ай бұрын
4 yıl okuyup asgari ücretle çalışan falan yok video tamamen çıkarlar uğruna yapılmıştır üniversiteye gitmeyin diyen herkes üniversite mezunudur ya da öğrencisidir üniversite mezunu her zaman 1 adım daha öndedir özellikle istanbul gibi bir yerde yaşıyorsanız ... bu videoyu kaale almayın ileride pişman olursunuz nokta bu kafada 1000 tane adam tanıdım sonları hüsran
@Ays-tz7udАй бұрын
Sonunda yorumlarda bi parça vizyonu alan bi adam gördüm şükür yaa. Hepsi sanayide çalışıp köşeyi dönecegini zannediyor :d
@musiclyrics26617 ай бұрын
Fabrikaya 11156 tane işçi 50 tane beyaz yaka lazım işsiz kalırlar normal
@ashtarsheran22057 ай бұрын
4:19 görev yaptığım üniversite bir anda karşıma çıkınca krize girdim aklşjsfklaşsfjkş
@whiteroyce.7 ай бұрын
300 bin değil 200binden az yapanlar cidden okumamalı
@Atakanözbulut7 ай бұрын
ya bunu anlatamıyoruz ki direkt üniversite deyip geçiştiriyorlar işi bilmiyorlar bilkent ile tunceli munzur üniversitesi aynı mı a
@whiteroyce.7 ай бұрын
@@Atakanözbulut işte millet anlasa bi şunu videoda anlattığı mantık millet gezmeye gidiyo ailesinden kaçmak için
@KeremK-m7o7 ай бұрын
son 6-7 aydır okumamayı düşünüyordum baba evini iyi degerlendirip bi işte ustalaşıp gelecegim için para biriktirmek daha cazip gelmeye baslamiştı bu video üstüne tuy dikmiş oldu