BUGÜN HALKA ARZINA ONAY VERİLDİĞİNİ DUYDUM VE ÇOK MUTLU OLDUM. UZUN YILLAR ORTAKLIK YAPACAĞIMIZ İÇİN MUTLULUK DUYUYORUM. 10 YIL SONRA GÖRÜŞÜRÜZ 🌹
@mustafamacit1119 Жыл бұрын
İlk uzun vade düşündüğüm hisse olacak çok ümitliyim şirketin geleceginden
@kaankaan2260 Жыл бұрын
Çok başarılı bir firma olacak
@aytenbicen35713 жыл бұрын
ÇOK GÜZEL DEVAM BÖYLE Türkiye
@nazimmetin2909 Жыл бұрын
Tesekkurler hocam ❤
@onderekinci9571 Жыл бұрын
Yeni bölüm fragmanı bekleriz. ✋ Elinize emeğinize sağlık teşekkürler ❤️🧿🇹🇷
@bakrdemir865611 ай бұрын
ARGE yapıyor musunuz ? Mikro çip nanoteknoloji ye odaklanın!
@hilmiyigit27143 жыл бұрын
"Radyo frekansı" "karıştırıcı" falan desek, aref cemmır yerine, hele topluma seslenirken. İlkokuldaki çocuk bile duyup anlam ilişkisi kurabilsin, meraklanabilsin, düşünebilsin diye, yoksa 15 yaşında formül, ing kelime ezberleyerek ne kadar yaratıcı olabilir gençler, hele anavatanında anadili ile yaşıyacaksa..
@mehmetesen16333 жыл бұрын
1) Bir disipline ait yabancı kökenli teknik terimler, o disiplininin jargonunda kullanılır. 2) Anlatan çocuklar ya da İngilizce bilmeyen anlasın diye konuşmuyor. Savunma sanayi son derece teknik ve hassas bir konudur. Anlayan için konuşuyor. 3) Gelelim 15 yaş çocuğun eğitimine. “Anavatanında anadili ile yaşayacaksa” yerine Türkçe’yi doğru öğrenip, İngilizce, Fransızca Japonca ne bulursa öğrenmeli bir çocuk. Ne kadar çok dil o kadar çok beyin gelişimi. 300 - 500 sözcük ile konuşan, yazmasını bilmeyen başbakanlar gördü bu gözler. 4) İng kelime öğrenmeyi “ezberlemeye” indirgemek ve yaratıcılık ile ilişkilendirmek yanlış. Yaratıcılık soru sormayı, kendi başına kalıp, düşünmeyi, dünyayı başka bir göz ile görmek lazım. Kendi diliyle bilim yapsın. Bir çok dille de bilim yapsın.
@hilmiyigit27143 жыл бұрын
@@mehmetesen1633 kastettiğim konu şahıs, şirket üstü genel bir ülke durumudur. 1. youtube ortamı konuları bir odanın, bir şirketin duvarları dışına taşımakta, bilginin "demokratik paylaşımı" için kullanılıyor artık. Her hangi bir uzmanlık alanının çok mahrem sayılabilecek ayrıntılarına, meraklısı anlaşılır şekilde uzmanlığını haylaşanlara ulaşılabiliyor. Söylemler bu tamamı ile değişen bağlama uyarlanmalı, "jargon" dedikleriniz 90lı yılların öncesinin normalleri, hatta "Türkçe bilim dili olamaz" bile diyen bir Yüksek Öğretim Kurum başkanı bile gördü bu ülke. 2. Mühendisin daha değerlisi kavramı ve dili de kendi malı haline getirecek üretmeyi yapanlardır. Pek çok silah sisteminde SSB nın hassasiyetle isimlendirme, kavramsallaştırmaya dikkat ettikleri açıkca farkediliyor. 3. Hem yerli ve milli deyip hem dilimiz deyip, sonra da ef-35, es 400 diye konuşma garabetinden hiç rahatsız olmayan siyasi ve teknik sorumlular bütün ülkeye 7den 70e kötü örnek olmaya devam ediyorlar. 4. 50-100 yıl önce batı denen kültürün hakim olduğu en temel kavram ve araçları şimdi gerçek ihtiyaçlar belirmiş, kendimizin üretir olması zorunluluğu belirmişken, sadece donanım, yazılımı üretip, temel olan isim, kavram, teknik, vb nin isminde çok basit hareketler yapmaktan çekinmek, "bağnazca" bir durum. 50 yıldır dolar verilip ithal edilenin üretme mücadelesinde, çok temel sözleri ing. alfabe okunuşları dışına çıkamamış olmak acıklı olur. Dediklerimin "çok oturgaçlı götürgeç" mantığının dışında birşeyler olduğu umarım belirgin olmuştur. 5. Farklı dilleri de bilmek yararlıdır, ancak kişiyi tutarlı mantıklı yapan kendi dilini kirletmeden işleyerek konuşmasıdır. Konuştuğumuz dilin içine yabancı kelimeler katarak iletişim kurmaya çalışmanın dil bilmek ile ilişkisi yoktur, yararı da şuna benzer: ofis yazılımı kullananın menü dillerinin ingilizce olmasını istemesine gerekçe olarak yabancı dil öğrendiğini sanması.. Dediğim gibi bu haller genel memleket manzarası, sadece bu "meclis" için değil.