Onlarca kez linux kurdum, çok saç baş yolduran o hatalarını çözmek hakkaten işsizlik gerektiriyor. Open source bir dünyaya girince kendini gerçekten özgür hissediyorsun. Linux platformuna büyük saygım var respect abi.
@jessepinkman78809 ай бұрын
Uzun zamandır beklediğim bir videoydu gerçekten her türlü kullanıcı için açıklayı olmuş eline sağlık
@AliBildir9 ай бұрын
16 senedir ubuntu kullanıyorum ileri seviye olsam da ubuntu deneyimi hoşuma gidiyor. Şimdi de ubuntu da birçok hizmeti olan bulut sunucumu konfigure ediyorum çok keyifli.
@Historia42429 ай бұрын
Abi içeriklerin kalitesi son zamanlarda gittikçe arttı ve kanalını büyütecek ve algoritmada ileri taşıyacak şekle geldi umarım iyi yerlerde görürüz seni.❤
@thedeadman_4116 күн бұрын
Yaklaşık 2 ay oldu 2013 model Sony vaio İ7 3.nesil laptop’ta Garuda Linux kullanmaktayım Windows’tan geçtim çok memnun kaldım laptop kendine geldi 😂 ben baya memnun kaldım şahsen harika 👍👍
@tahiraksoy51749 ай бұрын
TV'ye bağladığım bir masaüstü bilgisayarım var onda Endeavour OS kurdum 2 yıla yakındır kullanıyorum. Tek sorunu sürekli güncelleme alması biraz sorun olabiliyor bir de güncellemeleri benim gibi 3-4 ay gibi uzun sürelerde yapan biriyseniz ekran açılış ekranında wayland çalışmıyor. Onun haricinde hızlı bir işletim sistem ve çok memnunum. Şimdi yeni bir ince bir dizüstü bilgisayar siparişi verdim. Ona da Linux Mint'i kuracağım. Ofis programları ve gündelik işlemlerde sorun yaşamayacağınız temiz bir kurulum istiyorsanız kesinlikle Linux Mint'i öneririm.
@arsenflower9 ай бұрын
Ben elimden geldiğinc her dağıtıma göz atmayı severim. Ama bildim bileli Arch linux kullanırım. Linux dağıtımları ne yapmak sitediğinize göre seçebileceğiniz bir sürü seçenek sunmasıyla bile çoğu işletim sisteminin önüne geçebilir. Herkes en az bir kere denemeli. Video da harika olmuş. Eline sağlık.
@shinichiokazaki37058 ай бұрын
Eline sağlık reis aylardır dual boot ile linux mint kullanıyordum , yeni depolama alanı ile yeni bi distro deneyim derken ilaç gibi oldu bu video
@kuddusiboztas19988 ай бұрын
Ben yeni başlayan kategorisindeyim. Aslında Linux kullanmaya ihtiyacım yok yazılımcı/hacker vs. değilim. Ancak sorunlarla uğraşma, araştırma ve yeni deneyim edinme hevesimi kaybettiğimi hissettim. Linux Mint kurdum ve bu konuda bana yardımcı olabileceğini düşünüyorum. 1 yıllığına Macos kullandım hoşuma gitmedi. Windows'u ms office uygulamaları(iş) sebebiyle aktif olarak gün içinde kullanıyorum. İkinci ssd'ime kurdum Linux Mint'i. Şimdilik güzel gidiyor. Video için teşekkürler Yusuf hocam emeğine sağlık.
@yakupmelikepaca8 ай бұрын
Arka plandaki müziği kaldırıp sadece sesiniz olsa daha güzel olurdu. Diksiyonunuz muazzam. O yüzden sesiniz zaten sempatik geliyor. Arka plandaki müzik her ne kadar kısık seviyede olsa da anlama zorluğunu kısmen artırdığı için müziksiz videoların çok daha izlemesi keyifli olacağını düşünüyorum.
@eyp.atmaca9 ай бұрын
Hali hazırda zorinOS kullanıyorum ve çok farklı dağıtımları denemiş biri olarak kesinlikle tavsiye ederim :)
@YUNUS_EMRE27279 ай бұрын
zorin de windows uygulamaları çalışıyor mu örnek store üzerinden whatsapp kullanıyorum telegram vs steam da sorun oluyor mu emulatör kullanabilir miyim veya kendi içerisinde bulunan emulatör desteği var mı windows gibi güncel olarak update yapabiliyor mu driver güncelleme sorunu yaşar mıyım RTX 3050 TI Ryzen 7 6800H işlemcim var Windows dan ayrılıp başka dağıtımlara yelken açmak istiyorum artık :)
@eyp.atmaca9 ай бұрын
1. Evet windows uygularını açabilirsiniz wine aracı kurulu geliyor. 2. Wp telegram steam kurabilir ve kullana bilirsiniz 3 emulotor kastınız ne android emulatorü ise emulatore grek kalmiyor apk kurulumu yapabiliceginiz araçlar var 4.surekli guncelleme geliyor 5.nvidia ekran karti suruculeri kurulum asamasinda karsiniza cikan grab menusunden sorunsuz secip kuruyorsunuz sorun yaşamadan kullanabilirsiniz bende 2070 var rahat kullanıyorum
@YUNUS_EMRE27279 ай бұрын
@@eyp.atmaca kardeşim kurulum aşamasında bütün diskleri sildiğini görüyorum videolarda bunu windows gibi sadece c yi silip kuramıyor muyuz d bölümü kullanıyorum zarar görmesini istemem ayrı yetten google chorme de kuruluyor mu
@YUNUS_EMRE27279 ай бұрын
@@eyp.atmaca şuanda garuda deneyeceğim vmware de disk bölümleme nasıl yapmaya çalışıyorum
@YUNUS_EMRE27279 ай бұрын
@@eyp.atmaca kardeşim kurulum aşamasında bütün diskleri sildiğini görüyorum videolarda bunu windows gibi sadece c yi silip kuramıyor muyuz d bölümü kullanıyorum zarar görmesini istemem ayrı yetten google chorme de kuruluyor mu
@KaptanUfuk9 ай бұрын
video güzel olmuş,ellerine sağlık. bir ara sunucuda debian kullanıyorum dediğinde "sunucuda" kelimesini duymamışım geri sardım ben de "bu adam arch kullanmıyor muydu archdan debiana geçmiş nasıl olur" dedim :D
@Miskill433Ай бұрын
Kişisel isteklerim için soruyorum: Anonim kalmak, oyun oynamak, film izlemek, çizim yapmak için varmı?
@emreya9 ай бұрын
Debian tabanlı sistemleri kullandığım için diğer dağıtımları hiç deneme fırsatım olmadı. Ancak debian tabanlı sistemler oldukça anlaşılabilir olduğunu düşünüyorum ve iyi ki bizim Pardus sistemimiz bu debian sistemli olması nedeniyle işimi inanılmaz kolaylaştırıyor. Pardus başta olmak üzere Ubuntu ikilisi her zaman favorim olacak ve her zaman bunları teşvik edeceğim.
@mehmetkaancrac23328 ай бұрын
2017'den beri Linux kullanıyorum. Geliştiriciyim, oyuncuyum ve gerçekten ileri seviye bir kullanıcıyım. Son 1-2 yıldır tamamen Arch kullandıktan sonra iki kere Gentoo kurmayı denedim fakat olmadı. En sonunda daha fazla uğraşmamak için Debian Sid kurdum ve kafam şu an rahat.
@pesimist9939 ай бұрын
Linux dan anlamam ama şu arkadaşın diksiyonu çok iyi. Dinletiyor kendini
@İhaSiha319 ай бұрын
Çok akıcı anlatıyor
@hehaje29 ай бұрын
Nobara gibi oyuncular için ozelleştirirmiş dağıtımlar fps artışı ve stabilite konusunda oldukça bir artış sağlıyor. Tabiki bunları kendinizde ayarlayabilirsiniz ama yeni gelen kullanıcılar için ayarlaması zor olabilir.
@nscyln9 ай бұрын
Linux'u Yusuf sayesinde sevdim. Bir müddet geçiş yapsam da alışageldiğim programları bulamadığımdan ve kuramadığımdan geri döndüm. Bir gün geçeceğim... evet bir gün..
@arsenflower9 ай бұрын
bahsettiğin adobe ürünleri gibi ürünlerse gayet haklısın ki lşahse bu durumda hiç geçme derim. Umarım bir gün senin istediğin programlar da linux a gelir
@nscyln9 ай бұрын
@@arsenflower Yani en azından sorunsuzca emülatörde kullanabilsek yine yeterli.
@yizistaken9 ай бұрын
ne demek her zaman
@Semih19079 ай бұрын
Selam hocam hazır LFS demişken bir istek/tavsiyem olacak. Bir dönem katıla özel yayın yapılıyordu yine katıla özel LFS Serisi gelebilir her hafta olmasada 2 haftada 1 de olur. Ha tabi belki vaktin yoktur yada motivasyonun yoktur anlarız hocam :)
@yusufipk9 ай бұрын
Şimdilik zor 😀
@turkburak9 ай бұрын
@@yusufipk ben canlı yayında LFS kurulumu yapıyorum, gayet keyifli oluyor. Sen yapsan da biz izlesek ne güzel olurdu...
@sahiniz6 ай бұрын
daha önce keşfetmeliydim, çok güzel içerikler var
@MerveSoftware9 ай бұрын
Tekrar linuxa geçtiğimde nixOS ve gentoo denemek için sabırsızlanıyorum özelliklere nixOS çok dikkatimi çekti 🧑🏻💻
@gheorghisamsi66959 ай бұрын
Garuda'nın KDE Lite sürümünü aylardır kullanıyorum. benim için en iyisi. tertemiz bir dağıtım. hızlı ve kolay. ilk kurulumdan sonra sadece hangi paketleri yüklemek gerektiğini bilmek lazım.
@gheorghisamsi66957 ай бұрын
@@synnemre hocam mesela Bluetooth, ekran görüntüsü alma aracı, pdf için okular, sistem bilgileri için Info system, fotoğraf açmak için gnwiev gibi. Tüm paketlere kde'nin sitesinden veya Arch wikiden bakabilirsin. İhtiyacına göre. Mesela ben Bluetooth kullanmadığım için blueman (tam hatırlamıyorum ismini) paketini kurmadım. Ama resimlere bakmak için gnwiev paketini kurdum.
@LogicMathh9 ай бұрын
Uzun süredir yorum yapmiyordum senden görüp Linux Mint kurdum Chromebook a gayet iyi anlaşıyoruz bir ssd alıp hafızayı artirmayi düşünüyorum tekrardan teşekkürler. 😀
@LogicMathh9 ай бұрын
Bu arada benim için seçim doğru oldu Dokunmatik ekran, pcyi katlayinca tablet modu vs birçok özelliğini kullanbiliyorum Mint çok güzel destekliyor.
@sadecesans9 ай бұрын
2:44 minimalize demek istemişsin sanırım hocam :) Video rehber niteliğinde olmuş bu arada teşekkürler
@gereksiz97858 ай бұрын
Minimize edilen şey minimlist olur zaten. Minimalize etmek iydurma bir kelime.
@azadquluzad55229 ай бұрын
Güzel ve isabetli oldu. Zorin başlangıç için daha iyi. Windows uygulama desteği için tool ile geliyor, flatpak hazır kutudan çıkıyor, Gnome tadına getirilmiş durumda. Eğer klavye ile ilgili sorunu çöze bilirsem, temelli Zorine taşınırım da, günlerdir uğraşıyorum🥲
@mtd.34609 ай бұрын
Hocam siz ne kullanıyorsunuz ve nasıl özelleştirmeler yaptınız bunu da video olarak yapabilirsiniz. Bence ilgi çekici bir içerik olur.
@oyunkota7096 ай бұрын
kral batarya performansı en iyi olan distroları ve olası yapılabilecek iyileştirmeleri derlesen süpper olur
@aktasesata9 ай бұрын
Arch + Hyprland . Benim için özgürlüğün tablosu. GnuLinux dünyasına giriş yapanlara söylüyorum dağıtıma veya masaüstü ortamina bagli kalmak zorunda değilsiniz. En rahat ettiğiniz ortami kendiniz oluşturabilirsiniz. Eline sağlık hocam yeni giriş yapacaklar için güzel bir rehber olmuş.
@mkrts887 ай бұрын
abi şu özgürlüğü açaar mısın biraz windows ta ne isteyipte yapamıyon mesela
@aktasesata7 ай бұрын
@@mkrts88 Windowsla bir sorunum yok . Hyprlandde kendim ellerimle panelleri , bildirimleri , döşemeleri ve her türlü masüstü componentlerini kendim tasarlayıp kendime özgü bir masüstü oluşturuabiliyorum. Aynısını windowsta yapman imkansız. Windowsun öyle bir iddiasida yok saten. Benim için durum böyle. Artı olarak mahremiyetten bahsedeck olursak linux ekosistemini kullanmayı tercih ediyorum ve senin dediğin sorunun tam tersi olarak linuxda yapamadığım bişey yok neden windows kullaniyimki. Tamamen tercih meselesi. Siz ne kullanıyorsunuz ve ne işle uğraşıyorsunuz ?
Yıllardır linux kullanan biri olarak yeni başlayanlar için linux mint, ileri düzey içinse fedora öneriyorum.
@revonx79 ай бұрын
Linux'a yeni geçtim abi seni izliyorum mükemmel eğitici videoların var. Ben yazılımcı falan değilim. Hangisiyle başlıcam bu videodan bakacağım şimdi. Teşekkürler abi.
@azadquluzad55229 ай бұрын
Zorin OS ile başlayın.
@revonx79 ай бұрын
@@azadquluzad5522 teşekkürler
@tunahancoskun52229 ай бұрын
Memnunmusun
@revonx79 ай бұрын
@@tunahancoskun5222 hangisinden dağıtımdan mı genel olarak windowstan linuxa geçişten mi
@hextremedia8 ай бұрын
Emeğine sağlık, çok sağlam kaynak olmuş.
@alperkaraduman31439 ай бұрын
Hey gidi be, 10-20 aboneyken bilirdik kanalı kardeşim. İstikrar ile çok güzel büyüttün 100.000 olunca yine bir yorum yaparım
@yusufipk9 ай бұрын
Teşekkürler Alper. :)
@WhiteLightNexus2 ай бұрын
Abi artık bu videonun yenisi çeker misin ya da yıl başımda çeksen?
@bifalcon9 ай бұрын
ZorinOS 'i ilk kez duydum ama baya güzel bir şeye benziyor
9 ай бұрын
Çok kullanışlı ve artık içeriklerimi Zorin OS 17'de hazırlıyorum.
@bifalcon9 ай бұрын
@ Pro sürümü varmış. Çok fark var mı Core sürümü ile ?
9 ай бұрын
@@bifalcon mac, Windows 11 teması falan var. Çok bi değişiklik yok. Oyunlarda çok iyi. Linux Mint'ten daha iyi.
@bifalcon9 ай бұрын
@ WaoW ben de linux mint kullanıyordum potato bilgisayarımda. Biraz değişiklik olsun istiyorum, sanırım Zorin'e geçeceğim. Teşekkürler 😼
@Yusufii_Dunya9 ай бұрын
Yusuf bey, video çok iyi. Ben kendime en yakın mint i buluyorum. Bu arada Ubuntu Touch ve haiku os un videolarını yapabilir misin?
@Enesnnd9 ай бұрын
linux kullanmam, indirmeyi de düşünmem ama o kadar güzel anlatıyorsun ki podcast dinler gibi dinliyoum. seviliyorsun
@mertoalex40669 ай бұрын
ben gentoo'yu uzun süre core2duo işlemcili bir pc'de kullanmıştım 😅 (sevemedim ve debian unstable'a geçiş yaptım) şimdi ise kendim bir distro yapmayı deniyorum
@emrekantarkiran12674 ай бұрын
Yeni başlayanlar linux da nasıl ilerlemesi gerekir ? Bu konuda bir video çekersen sevinirim
@Baki-qc3re9 ай бұрын
Abi android telefonlarda termux ile ubuntu, debian gibi dağıtımlar çalıştırılabiliyor, performansıda iyi. Bir vidyosunu yapsan çok güzel olur.
@nicknamenotfound75219 ай бұрын
13:44 te thumbnail yanlış videonunki olmuş hocam
@Zlixass9 ай бұрын
hocam full install la persistance arasındaki fark short videosu olarak gelirmi :D?
@FerdiCarrefour019 ай бұрын
android apkları kurulabilen(waydroid değil) linux işletim sistemleri hakkında video yapar mısınız?
@curtisalkondo9 ай бұрын
chromeos
9 ай бұрын
Fedora kullanıyorum özel bir sebebi yok😊 çok dağıtım denedim bunda karar kıldım şimdilik iyi gidiyor.
@altai-attar9 ай бұрын
Kılavuz gibi bir video
@yizistaken9 ай бұрын
hocam gaming ve lagı az olan popüler dağıtımlardan hangisini seçeyim sizce
@darkmoon73169 ай бұрын
9:23 evet işte o benim.
@thoth.ae09 ай бұрын
Deneyimlerime göre Nvidia ile en iyi çalışan dağıtım Pop_Os!, bunun nedeni ise eğer çift ekran kartlı bir bilgisayarınız (yüksek ihtimalle laptop) varsa Nvidia Optimus sayesinde kolayca geçiş yapabilirsiniz.(Optimus'u düzinelerce dağıtımda denedim hepsi çöktü.)
@DenxzsASMR20 сағат бұрын
Q4OS yeni linux kullanicisi icin nasil?
@enespinar97119 ай бұрын
NixOs'in olayı çok iyiymiş bir keresinde sırf bilgisayar değiştirdiğim için 3 saat hatayla uğraşmıştım...
@kerimcml270820 күн бұрын
Evde kullandığım pc 4 GB onboard ekran kartlı w10 performans edition. Microsoft family ile 4 çocuğumun hesabını cep telefonundan kontrol edebiliyor, günlük sınırlar, uygulama ve web sınırları belirleyebiliyorum. Bu sisteme hangi Linux dağıtımı kurmak mantıklı olur? Microsoft Familiy uygulamasının yaptıklarını Linux dağıtımlarında yapabilecek bir uygulama var mı? İlave olarak: Kendim ofis dokümanlarını farklı veya aynı ağdan telefon ve pc den erişilebilir ve düzenleyebilir şekilde kullanıyorum. Linux dağıtımlarında gdrive dışında benzer bir yönetim şekli var mıdır?
@aliozbek20919 ай бұрын
Bir zamandır PClinuxOS i kullanıyorum gayet iyi çalışıyor. Hafif, sağlam, mevcut sistemi de iso haline getirmek mümkün
@jullien1919 ай бұрын
Mageia nasıl?
@aliozbek20919 ай бұрын
@@jullien191 kullanmadım
@ozgurcevik-p3v18 күн бұрын
Merhaba Sistem uzmanı olarak çalışıyorum. Özellikle önere bileceğin linux dağıtımı var mı?
@hakanozbek60559 ай бұрын
1:33 KZbin videosundaki ekstra buton ya da gösterilen bilgiler için hangi eklentiyi kullanıyorsun?
@hyrkan_35049 ай бұрын
Abi linuxa geçmeyi düşünüyorum senin de yeni başlayanlar için linux mint cinneman önermişdin . Ben kde nin görünüş ve kullanını çok sevdim fakat senin dediğin gibi biraz karışık diye gözüm korkmuyo değil. Bu yüzden erteleyip duruyorum😂
@melihsenturk25574 ай бұрын
Pardus Kullanmıştım gayet hoştu :D
@echodartech9 ай бұрын
DEEPIN OS neden incelemiyorsun? Bence son kullanıcı için mükemmel bir distro.
@evsizhicbirseysiz9 ай бұрын
Wine'ın içinde DirectX, VC redist yazılımları ve dotnet framework yazılımları var mı? yoksa bunları ayrı olarak mı kurmamız gerekiyor? bende cod world at war oyunu kuruluydu, oyun içinde bazı sesler çıkmıyordu, directx yükleyince tüm sesler çıkmaya başladı. ''oyun çalışıyorsa sorun yoktur'' veya ''oyun çalışıyorsa directx yüklüdür'' argümanı yanlış mı?
@ErxQQ9 ай бұрын
Abicim hazır herkes vanguard konuşuyorken bununla ilgili güncel bir video yaparsan bence güzel olur çünkü şu an twitter sosyal medyadaki bir çok youtuber yayıncı bu konuyu ele aldı ve bence kesinlikle seninde ele alman gerekiyor
@arsenflower9 ай бұрын
Ya o mevzuyu gördüm. Vanguard screenshot alıyor (diğer tüm anticheatler gibi ve bunu sadece oyunu açtıysan yapıyor) diye bi muhabbet vardı. Çoğu insan garip tepkiler vermiş. Ordaki mesela şu bence; Mesela ben herhangi bir online oyunu sürekli oynayan biri değilim. Valorant ilk çıkınca denemiştim. Sarmadı sildim. Onun dışında Herhangi bie yazılımın isteğim dışında çekirdekte çalışmasını da istemediğimden kullanmam. Ancak eğer Valorant oyuncusuysan ve hileciler olmasın istiyorsan Vanguard' dan şikayet edemezsin. Çünkü cidden hileciler olmasın istiyorsan Vanguard' ın çekirdek düzeyinde çalışması da, kapattığın zaman tekrar açmak için reboot istemesi de, Oyun oynarken ekran okuması yapmasını da kabul etmek zorundasın. Yani bu işin ortası yok. Ve şahsen öyle sosyal medyadaki kadar büyütülecek bir mesele değil. Tamamen kişinin bu anlattıklarım çerçevesinde ne tarafta olduğuyla ilgili. Yani bir Valo oyuuncusunun hem hilecilerin bitmesini istemesi hem de Vangurad kernelde çalışıp screenshot alıyor diye şikayet etmsesi saçma ve ironik olur. Biraz uzattım kusura bakma. Diyeceklerim bu kadar.
@ErxQQ9 ай бұрын
@@arsenflower valorant oynamıyorum bende senin gibi ilk vakitler deneyip sildim ama lol arada sırada oynuyordum ki vanguard geldikten sonra sildim benim sinirime giden konu şu riot games lol kaynak kodlarını sızdırıp oyunu hile ile doldurduktan sonra tek çözüm olarak vanguard yönelmesine sinirleniyorum uğraşmak yerine vanguard kullanmayı tercih ettiler ve yarın öbür gün yine kaynak kodları sızar ise bu sefer ne olacak düşünmek bile istemiyorum riot games kendisi bizzat onayladı verileriniz 14 gün elimizde tutuyoruz diye bu verilerin güvenliğini nasıl sağlayacaklar? ek olarak şu konu var valorant ya da lol oynamadığın zaman bile o vakit bile tüm gün arkada 7/24 gereksiz bir şekilde kernel seviyesinde çalışan vanguarda ne demek gerekiyor sence zaten valorant ve lol oynayan kişiler bunları göze alarak oynaması gerekiyor o konuda hak veriyorum ama casual kitleye ne demeli yani arada sırada girip aa oyuna yeni karakter gelmiş yeni map gelmiş bir bakayım yeni sezon gelmiş diyen kişiler yani arada sırada giren kişiler için bu olay tamaman kötü bir şey ek olarak skinspotlight gibi bir çok içerik üreticiside artık içerik üretemeyecek riot kendi sonunu hazırlıyor ama farkında değil (lol olarak söylüyorum) ama tabi büyütülecek bir şey yok çünkü bir çok anticheat sistemi vac dışında hepsi kernel seviyesinde ve oyun açıkken çalışıyor ama vanguard 7/24 çalışıyor kullanan kişiler oyun oynayacağı zaman açıp oyun oynamayacağı zaman kapatır ise sorun olmaz ama bence bunu normalleştirmemekte lazım normalleştirirsek her firma bunu yapmak ister özellikle steam yani valve bunu kesin yapmak ister sonuçta platformunda kaç milyon oyun var ve kullanıcılar bunu normal karşılıyor ise steami arka planda 7/24 çalışıp bütün verileri izlemeyi normalleştirmiş oluruz yazım için kusura bakma hızlıca yazdığım için baya boktan yazı oldu ama ne demek istediğimi anlamışsındır diye düşünüyorum
@hehaje29 ай бұрын
Chimera os oldukça güzele benziyor. Bir ara yükleyip deniyeceğim
@mustafaicten3 ай бұрын
Çift uygulama modunda ofis PDF kullanımı için en iyi linux dağıtımı hangisi? Linux mint'in çift uygukama modunu beğenmedim, ubuntu daha iyiydi. Ubuntudan daha iyi dağıtım var mı? Solda libreoffice writer, sağda pdf okuyucusu kullanıyorum.
@keremofficial61084 ай бұрын
ChimeraOs için bir disk bölmesi yapıp Windows 11 ile paralel kullanmak mantıklı mıdır ? Performans artışı sağlar mı ? Sonuçta Windows kaynak tüketimi performansı etkiliyordur diye düşünüyorum.
@orhannadiryamuk19867 ай бұрын
patates linuxı laptobumda deneyeceğim. sanallaştırma ile bir iki programı da çalıştırırsa/çalıştırabilirsem benim için oldu demektir.
@tolga.yenici8 ай бұрын
15 civarı Linux kullandım. Linux Ubuntu 24.04 LTS harika. Fakat bir tık daha fazla kişiselleştirme isteği ve biraz daha farklı bir deneyim isteği sebebiyle Linux Mint'e bir bakayım dedim. Sebebini bilmediğim sebeplerden dolayı Linux Mint + Cinnamon masa üstü ile bilgisayarım harika çalıştığı için, şu an Linux Mint'i Cinnamon masa üstü ile kullanıyorum. Valla Linux'un her versiyonu harika. Mesela KDE Neon çok güzel. Kubuntu nefis. POP!_OS gerçekten çok güzel. Ney düşüncem şu, Linux yükleyin de, ne yüklerseniz yükleyin. Windows'tan kesin daha iyidir
@dronia15909 ай бұрын
Merhaba hocam, video için teşekkürler. Video editing için kdenlive mi kullanıyorsunuz?
@yusufipk9 ай бұрын
Hayır Davinci Resolve :)
@dronia15909 ай бұрын
Teşekkür ederim hocam
@RAİZEN-m7w18 күн бұрын
Abi 16gb ram ama intel core i7 inside işlemci ndvia gt 630 ekran kartı var
@Alpine9049 ай бұрын
Hocam evdeki eski bilgisayarı nasıl sunucu yapabileceğimizle alakalı bir video yapabilir misin.
@Arda_aykac3 ай бұрын
abi yazılımcıyım hemen hemen tüm dillerle ilgilenmeye çalışıyorum oyun nadir oynarım onun için windowsa geçeceğim ama yazılım için linux laım bana ama sibergüvenlikle ilgilenmiyorum bu yüzden güzel ama çok özgür otomatik güncelleme kolay modüller kurma gibi sistem arıyorum linux tabanlı hangisini önerirsin
@reendedits9 ай бұрын
Bu videonun tarayıcılı halini bekleriz hocam.
@internetExplorlerAmaHizli9 ай бұрын
Yusuf abi kendi yaptığımız bir oyuna kendi bilgisayarımıza nasıl sunucu kurabiliriz. Sunucu kurmak için Linux'ta, Windows'ta neler yapmalıyız. Oyunun serverini nasıl kurup arkadaşlar ile paylaşabiliriz gibi konuyu ele alırsan çok memnun olurum :)
@archkullanıcısı02 ай бұрын
arch linuxu geliştiriciyseniz kullanmanızı önermiyorum hangi kerneli kurarsanız kurun örnek veriyorum zen yada düz linux python javascript gibi araçları kullanmakta zorluk çekebilirsiniz python modül kurmak için venv kullanmak zorundasınız yada yine sanalda olsa pipx gibi sadece python için söylüyorum benim tercihim hem oyun hem yazılım akıcılık açısından kesinlikle fedora veya red hat (ücretli)
@Yazılım-ink11 күн бұрын
Python örneği tüm dağıtımlar için geçerli
@aliyildirim93419 ай бұрын
Muhteşemsin
@kobitrend8 ай бұрын
Merhaba Yusuf bey, 32 bit patates bir bilgisayarda hangi linux türlerini kullanabilirim? Tavsiyeleriniz bizim için önemli, teşekkürler.
@Rejjidea28013 ай бұрын
Abi ben doğduğumdan beri windows kullanıyorum. Ve Linux a geçmem lazım. Çünkü win 11 artık olmuyor optimizasyon olmuyor. Görünüş iyi ve stabil çalışan en iyi çalışan dağıtımı öner bilir misin biraz araştırdım "opensuse" Uyuyor gibi ama senin fikrinide almak isterim. Forumlara çok güvenmiyorum
@04RK74 ай бұрын
Abi niye ubuntu kurduktan sonra çıkıyorsun karşıma :(
@WinFilmiYapan1.034 ай бұрын
Bu arada son olarak bu Yusuf ipek önerilerinin üstüne bir Katalog daha var oda milli🇹🇷 ve eğer milli🇹🇷 bir Linux istiyorsanız Pardus’u tavsiye ederim!
@sadgeonline3 ай бұрын
Gayet de kullanışlı ve iyi
@erencavdar4 ай бұрын
Mühendislik öğrencisi olacak biri hangi dağıtımı seçmeli ya da direkt linux kullanmalı mı? 3d modelleme uygulamalarının hepsi çalışır mı kayda değer fark olur mu?
@cafercankaplan16152 ай бұрын
iyi günler hocam senin kullandıgın lenux dagıtıcısı nedir acaba
@Maga_CyanАй бұрын
en son suse kullanıyodu galiba
@KarisikArsivOriginal5 ай бұрын
yakında bir zorin os deniyim 1yıl arch 2 yıl ubuntu deneyimimme güveniyorum
@İhaSiha315 ай бұрын
Zorin güzel ya ❤
@JenifferWhite9 ай бұрын
"Sen dağıtım seçmezsin, dağıtım seni seçer"... Zamanla günlük kullanım alışkanlıklarınız, olmazsa olmaz uygulamalarınız, daha iyi daha hızlı dosya sisteminizi yaşayarak tespit edersiniz ve sonunda "Son Liman" olan dağıtımı kullanmaya başlarsınız. Windows tembelliktir. MacOS belirli bir ekosisteme bağlı kalmayı kabul etmektir. Linux "Keşfetmek"tir. İçinizde merak, maceracı ruh, araştırma ve okuma güdüleri yoksa Linux'dan uzak durun.
@bbcahil9 ай бұрын
chrimera zart zurt os galiba bilgisayarlar için. özellikler kısmında laptopumla uyumlu hiçbir cümle göremedim.( şunu bunu kapat diyor o anlamda)
@krmzkalem79779 ай бұрын
steam de olmayan oyunları windowsta oldugu gibi direk sitesinden indirip oynayabiliyormuyuz yoksa kod mu yazmamız gerekiyor
@holkholkman9 ай бұрын
Benim bilgisayarımda 8 gb ram var ama 2 çekirdekli ultrabook 3317u işlemcisi grafik arayüzü ağır olan yazılımlarda yavaş hissettiriyor. 1 seneye yakındır Linux Mint XFCE kullanıyorum ve tavsiye ederim. Arayüzün hafif olması işlemciye bindirilen yükü azaltıyor.
@playstore-wf3fd9 ай бұрын
Bende linux mint Xfce kullanıyorum pop OS ten geçtim ve aşşırı mutluyum pop OS bana acayip dandik gelmişti
4 ай бұрын
@@playstore-wf3fd Gnomun amacı o zaten basitlik
@brscengiz7 ай бұрын
Peki oyuncu kısmında var olan bilgisayarımızdaki windowstan daha hızlı veya daha az donanım tüketimi oluyor mu ? Örn. Windowsta 100 Fps aldığın bir oyunda Linuxta 120 Fps alabilir miyiz?
@Chad-Fatih9 ай бұрын
Pop_Os!'i tasarlayan adamların kendi masaüstü ortamlarını diğer dağıtımlarda kullanmak amacıyla beta olarak yayınlamışlar galiba öyle bir söylenti duymuştum youtube'ta bir videoda
@justtakumi5 ай бұрын
Oyun için linux istiyorum ancak arch zor geliyor var mı öneriniz?
@sidiousesshek9 ай бұрын
10 yıldır linux kullanıyorum günün sonunda Ubuntu’dan şaşmadım
@mkrts887 ай бұрын
ben yaklaşık 10-15 dağıtımı inceledim en mantıklısı ubuntu gibi.... toplasan 24 saat kullanmadım linuxu ama server değilde kullanıcı tabanında windows seviyesinde bir stabilite ye hiç ulaşamayacak sanırım.
@slasherkuriboh57957 ай бұрын
Uzun kullanım da en stabili ubuntu
@BOSSOFNOOBS.7 ай бұрын
Ubuntu adamdır adam
@egobusch7 ай бұрын
Çok basit, hızlı ve modern. MacOS ve Windows 11'den sonra ubuntuya geçtim, eşekten inip ata binmiş gibi hissettim.
@leckqma6 ай бұрын
@@Tech_CGN gnome arayüzlü orijinal ubuntu çok daha iyi
@yigitsalar9 ай бұрын
Gaming için Nobara güzel veya yeterli mi??
@yusufipk9 ай бұрын
Kullanılabilir ama arkasındaki topluluk çok büyük değil bildiğim kadarıyla.
@yigitsalar9 ай бұрын
@@yusufipk Teşekkürler hocam.
@salihkecici20117 ай бұрын
Disk restore işleminden sonra dual boot sorunu yaşadığımdan Ubuntu haricinde bi dağıtım kullanamıyorum üstad.
@JeffLonZuckerGates_9 ай бұрын
Uzun zamandir Linux Mint kullaniyorum, memnunum.
@KutluBilgi8 ай бұрын
grafik tasarım ve video edit için tavsiyeniz nedir. ben mandrake den madrivaya geçerken linuxla iletişimi kaybettim.
@qarabagfk_112 ай бұрын
Abi bende 8gb ram var İntel i5 4430 işlemci var ama ubuntu inmiyor
@mygconsole9 ай бұрын
Çok teşekkürler videoların oldukça güzel. Bir konuda yardım lazım. Ben websitelerinin html içeriğinde verdiğim kelimeyi aratmak istiyorum. örneğin "test":19.0 bloğunu aynen bu şekilde içeren websitelerini listelemek istiyorum. Biraz araştırdım fakat bulamadım. Var mıdır bunun oluru?
@Yetki07Ай бұрын
Sadece 6 sekmeli bir browser penceresi ve 1 tane de notepad çalıştıracak bi işletim sistemine ihtiyacım var. bu basit işlem için koca windowsu ve onun arkaplanda çalışıp asıl işlemler için gereken işlem gücünü çalan ve gereksiz enerji tüketen (laptop) yüzlerce gereksiz zımbırtısını kullanmak mantıklı değil. Niyetim linux ama bu işlemi yapacak en basit en eklentisiz en sade dağıtım hangisi. bu sistemde hesap makinesinde 1+1 bile yapılmayacak. 6 sekmeli bir browser penceresi ve 1 notepad hepsi bu. Fikri zikri olan bi aydınlatırsa sevinirim
@AAA-ty8op24 күн бұрын
Neredeyse hepsi uygun👍🏻
@mrsuffix6 ай бұрын
Hocam oyun olarak birkaç tane daha dağıtım önerseydin çok güzel olurdu :(
@Sulo.edits.86552 ай бұрын
ek bir bilgi android de az cok linux sayılır çünkü lınux çekirdeği kullanır eğer bootloader ı silerseniz malum penguen i görürsünüz ve tel açılmaz
@quetr12749 ай бұрын
Daha çok taze bir bilgisayar kullanıcısıyım ilk bilgisayarım Ubuntu kurulu geldi kullanamıyorum uygulama ve program kurmak çok zor yeni bir Ubuntu serisi gelirmi acaba şimdi den teşekkür ederim
@Flesteroffcial9 ай бұрын
Arkadaşlar selam garudo gaming Linux sistemini kullanıyorum. Amd driver nasıl kurulur veya renk doygunluğu ayarı nasıl yapılır. Lütfen yardım edin.
@haticetok52239 ай бұрын
İlk kez linux kullanacağım pardus iyi mi?
@azadquluzad55229 ай бұрын
Zorin ile başlamanız daha doğru olur.
@emrecnr7017 ай бұрын
hayır . Donanım konusunda sıkıntı çekebilirsin, linux mint ve zorinos otomatik sürücüleri kurar.
@muhammedigit21073 ай бұрын
Abi windows 10 a benzeyen bir Linux dağıtımı varmı?
@zneifbdiwp282y3v4vfnc9 ай бұрын
Yusuf kde kullanıyorum internette pek bir şey bulamadım pil ikonunu barı buyütmeden nasıl büyütebilirim pil ikonunu. sayılar çok küçük kalıyor