EgeVeKlavye Müzik Akademisi öğrencileri müzik teorisi, teknik, kulak ve repertuvar konularında uçmaya başladı! 🎹 Ücretsiz online eğitimde yerini kap: EgeVeKlavye.com.tr
@mehtapyldz21917 жыл бұрын
İhtiyacımız olan şeysiniz lütfen devam edin. KZbin un klasik geyiği olacak ama dayanamıyorum - değerlenecek buralar :)
@EgeVeKlavye7 жыл бұрын
Hahah umarım değerlenir, teşekkürler :=)
@mehtapyldz21917 жыл бұрын
Hocam ikinci bölüm ne zaman yayınlanır? İlginize teşekkürler
@deliiibilibi43994 жыл бұрын
kesinlikle katılıyorum
@caligulaninkatili46823 жыл бұрын
@@EgeVeKlavye neden devam etmiyonuz
@burakkonukcu73522 жыл бұрын
Maalesef değerlenmedi
@deliiibilibi43994 жыл бұрын
müzik öğretmeniyim tüm arkadaşlarıma önermem gereken bir kanalsınız.
@EgeVeKlavye4 жыл бұрын
Teşekkürler :)
@Ludovicotechniq5 жыл бұрын
Bu açık ve tüyleri diken diken eden anlatım için teşekkürler. Bir notanın neden bir çok farklı seste var olduğunu bilmek için işin fiziğine girişmek gerektiğinin açık bir kanıtı bu video. Başarılarınızın devamını dilerim.
@EgeVeKlavye5 жыл бұрын
Teşekkürler yorumun için. Bilime dayanarak işin özüne inmek çok daha derin bir anlayışı beraberinde getiriyor dediğin gibi.
@xyabcxy6 жыл бұрын
Beğenmeyen kişiler(2 kişi) neresini beğenmediklerini de yazsalarmış keşke! Neyse aldırmayınız, lütfen devam ediniz. Daha ayrıntılı anlatın hatta. Müziğin terimlerini ayrıntılıca açıklayınız lütfen, müziğin matematiğini/fiziğini ortaya saçın iyice, ancak bu şekilde huzur bulup öğrenebilirim, yeniden sağ olun var olun, esen kalın, sevgiyle kalın.
@furkanozturk94777 ай бұрын
Çok güzel bir anlatım olmuş. Yeni bilgiler edinerek, şaşkınlık ve keyifle izledim. Ağzınıza yüreğinize sağlık. Teşekkürler.
@irfancinpirАй бұрын
Cok uzundur merak ettigim sorularin cevaplari burdaymis , tesekkurler
@EgeVeKlavyeАй бұрын
En çok neyi merak edip cevabını buldunuz?
@irfancinpirАй бұрын
@EgeVeKlavye neden 12 aralik, neden do ile basliyor, araliklardaki matematiksel oran, neden beyaz ve siyah tuslar ayri ayri vs. Cok tesekkurler, serinin yarisina gelding, sonunda tekrar gorusmek uzere
@EgeVeKlavyeАй бұрын
@irfancinpir EgeVeKlavye Müzik Akademisi'ne katılmayı da düşünün! Bu serinin çok daha yüksek kalitelisini (ve uygulamalısını) kurs olarak çektik. Hemen yapabileceğiniz özel egzersizler de ekledik! EgeVeKlavye.com.tr
@eminayduran35105 жыл бұрын
Çocukluğumdan beri içimde ukte olan piyanoya 1 ay önce 32 yaşımda başladım. Müzik altyapım sıfıra yakın. Bu yüzden çalışırken kafam çok karışıyor ve işin genel mantığını öğrenebileceğim bir kaynak araştırıyorum bir taraftan. Ama istediğim kıvamda bir şey bulamıyordum. Tesadüfen Grinko’nun valsi sayesinde kanalınıza denk geldim. Aradığımı buldum sanırım 😀 Anlattığınız konular muhtemelen saatlerce üzerinde konuşulabilecek şeyler. Yarım saatte bilgi bombardımanı oldu, kafam bazı noktalarda karıştı ama birçok noktada da aydınlandım. Tekrar baştan izleyip diğer derslerinize de bakacağım. Özverili çalışmalarınız için teşekkürler🙏
@EgeVeKlavye5 жыл бұрын
İşinize yaradığına çok mutlu oldum. Katılıyorum, saatlerce konuşulabilecek konular, bu sebeple teori serisini saatlerce uzunlukta yaptım. İyi öğrenmeler :)
@erdalerdem21333 ай бұрын
Müzik teorisi üzerine ana dilde kaynaklar zaten kısıtlı çalışmanızı çok değerli buldum başarılarınızın devamını diliyorum
@erenyldz66924 жыл бұрын
İnanılmaz iyiydi. Bir süredir açık ve mantığını anlatır şekilde müzik teorisi anlatan birini arıyordum youtube'da. Acayip bi merak ve susuzluk hissediyorum bazen bu konulara karşı, kafamı kurcalayan çok şeyi de bu videoda anladım. Çok teşekkürler.
@ardacelik54554 жыл бұрын
Hocam teori dersinin bu kadar zevkli geçiceğini düşünmezdim , çok teşekkürler
@bircancelik84334 жыл бұрын
Geç buldum ama sevindim. Çok teşekkürler bilgileriniz için
@famela84928 ай бұрын
Hocam merhaba videonuzdan çok fazla yeni şey öğrendim .Bakış açınızı , hipotezlerinizi Aşırı beğendim . Teşekkür ediyorum ❤
@sinemcetin30504 жыл бұрын
konservatuar sınavına hazırlanıyorum birçok video izledim müzik teorisiyle ilgili bu kadar eğlenceli ve güzel anlatanına rastlamamıştım. çok teşekkürleeer! 😻
@Umitto5 жыл бұрын
Çok samimi etkili bir anlatım ilgilenenler için bir cevher, teşekkür ederim.
@Gtrst7 жыл бұрын
Yormayan, gayet hoş, sohbet tadında bir anlatım, umarım devamı gelir :)
@EgeVeKlavye7 жыл бұрын
+Anıl Can Başaran Çok teşekkürler :) Devamı çok yakında gelecek. Bir sonraki video temel nota okuma ve ritim bilgisi üzerine.
@dolars32262 ай бұрын
Harika bir anlatım 👏🏻
@ahmetbaturalpmirzabey51413 жыл бұрын
tek kelimeyle enfes... Ağzınıza sağlık, başarılar
@MamasMelodies10 ай бұрын
bu güzel eğitimine darbe vuran çekim ekibini kutlarım, hadi görüntüyü geçtik en azından bi yaka mikrofonu olaydı bee... buna rağmen teoriyi, olabildiğince pratik ve dolu anlatmanızdan dolayı izleme devam ediyorum. yeni eğitim videoları da gelmeli kesinlikle.
@BESTPROFF3 жыл бұрын
10 yıldır bu bilgileri bekledim vid halinde ,demekki öğretmek ,bilmek muhteşem önemli
@onurg.31423 жыл бұрын
Gitara meraklanmış bir Elektrik Mühendisi olarak bu anlatım benim için olayı çok kolaylaştırdı. 7:36 :)
@keepcalmandstudy90992 жыл бұрын
Aydınlatıcı kesinlikle
@zeynepay52952 жыл бұрын
Çok teşekkürler bu muhteşem bilgiler için.
@serhatalagoz1247 жыл бұрын
Ege mükemmel olmuş vallahi yarım saatte aydınlandım.
@EgeVeKlavye7 жыл бұрын
+Serhat Alagöz Serhat faydam olabilmesine çok sevindim. Paylaş başkaları da aydınlansın :)
@doanahtari Жыл бұрын
Ufkumu açtınız hocam teşekkürler🙏🌻 evren dünya hayat müzik fizik tıp bilim sanat çok ilginç çok güzel
@yusuftekin42554 жыл бұрын
Bir matematikçi olarak , pisagor hikayesini duymuştum ama gitar olarak değil demirciler çarşısındaki çekiçlerin ağırlığını aritmetik bir dizi olarak ayarlamıştır şeklinde duymuştum.
@satte29693 жыл бұрын
Bildiğim kadar gitar, Barok döneminde icat edildi yani 17. ve 18. yüzyıl arası
@xyabcxy6 жыл бұрын
Çok çok çok ... teşekkür ederim :) . Siz de iyi ki KZbin'desiniz! Ben bir matematikçiyim ve kavram yaratmanın yahut var olan kavramı adlandırıp onu tanımlamanın ne kadar önemli olduğunu anlatamam, sanki bir matematikçiyi dinliyor gibiyim ve aynı hassasiyetleri taşıdığımızı hissediyorum, tam benim öğrenme tarzıma hitap eden bir hocasınız :). Çok iyi bir iş yapıyorsunuz ve çok doğru söylüyorsunuz. Ayrıca müziği çok seven ve tek mutluluk kaynağı şarkı söylemek olan ben, ses eğitimi almaya başladım. Fakat o kadar çok terim var ki, bunların hiçbirini bilmeyince bu beni çok rahatsız ediyor, içimi kemiriyor zihnime işkence yapılıyor sanki. Ayrıca nereden nasıl başlayacağımı da bilmiyorum, çünkü nasıl bir yol haritam olması gerektiğini de bulamadım, genel bir harita oluşturabilirsem bunu başarabileceğim ve ne yazık ki müzik konusunda eğitim almış kişiler de benim sorularımı cevaplayamıyor:(. İsimlendirilip tanımı yapılan müzik kavramlarının anlamlarını anlayıp öğrenince ancak kendimi huzurlu hissedebiliyorum, çünkü matematikte tanım her şeydir ve bu her disiplin için geçerlidir bence ya da ben epey takıntılıyım. İsimsiz/tanımsız hiçbir şey olmaz, ne hakkında nasıl bir şey hakkında konuştuğumuzu bilmeden nasıl iletişim kurabiliriz hem değil mi? Bu nedenle kendim öğrenmeye karar verdim müziğin fiziğini/matematiğini, ve ne mutlu ki bana sizinle karşılaştım! Araştırdım ve iki kitapla karşılaştım Müzik Fiziği/ Ayhan Zeren ve Güçlü Titreşimler Müziğin Fiziği/Barry Parker bu kitalardan ilki tükenmiş bulamadım inşallah yeniden basılır. Ve lütfen bizlere kitap tavsiye edin müzik terimlerini müzisyen olmayanlar için güzelce anlatan. Ve lütfen devam edin anlatmaya. Huzur ve mutlulukla kalın :).
@EgeVeKlavye6 жыл бұрын
Teşekkür ederim güzel yorumun için. Ben de işin özüne takıntılı olduğum için bu eğitim serisini düzenledim zaten. Genel olarak konservatuar harici müzik eğitiminde bu temel eksikliğini hep gördüm çünkü. Çoğunlukla notalar öğrenci önüne konuyor ama neden bu şekilde yazıldığı veya neden güzel duyulduğu konusunda yeterli açıklama yapılmıyor, en önemli kavramlar havada kalıyor. Müziği gerçekten anlama dışında dediğin gibi iletişim kurabilme konusunda çok önemli bir husus bu. Türkçe kaynaklardaki eksikliği bu atölye serisinde sıfırdan başlayıp derinlere inerek kapatmaya çalıştım. Serinin diğer videolarına kanaldaki oynatma listesinden ulaşabilirsin. Videoların devamını da yakında yükleyeceğim. İyi çalışmalar :)
@korayarkan58694 жыл бұрын
Yapılırken heyecan duyulmayan işler başarılamaz demişler.Şimdi ses fiziğini incelemek için bir kaynağa ihtiyaç duydum.Şu an iyi bilgilerle karşılaştım.Bunun için ilgililere teşekkür ederiz
@ilaydamutlu47012 жыл бұрын
harika bilgiler çok teşekkürler
@aaaasssssllliiiiii3 ай бұрын
Çok iyi bir ders olmuş.
@sargn96246 жыл бұрын
Ağzına emeğine sağlık çok teşekkürler
@DoDo-my6pk4 жыл бұрын
Çok teşekkürler. Çok güzel bir paylaşım. :)
@ugurylmaz1443 жыл бұрын
Yerimizi alalım, buralar değerlenir :)
@gktylm48803 жыл бұрын
muhteşem bir video
@keepcalmandstudy90992 жыл бұрын
Mühendis adamın hali başka. Ben şahsen gitar öğrenmeye başladığımda bunlardan hiç bahsedilmeden dan dun la minör caddelerde rüzgar minvalinde gidilince bu iş hiç içime sinmemişti. Küçük çocuğa yapılır da beni tatmin etmedi bu olay. Şimdi yıllar sonra duyunca müzik teorisi diye bir şey, bir bakayım dedim. İyi ki de bakmışım. Benim aradığım şey tam da buymuş. Yazın yoğunlşacağım şeylerden biri bu olacak. Teşekkürler.
@doanahtari Жыл бұрын
+1
@yasarirmakilahitasavvufmuzigiv3 жыл бұрын
Tşk.. müthiş bir ders..🙏
@kaancakin7 жыл бұрын
Efsane olmus, harika anlatmissin
@EgeVeKlavye7 жыл бұрын
+stagedaniel Çok teşekkürler, sonraki ders videolarına da bekliyorum :)
@zana5722 жыл бұрын
Ulan biriside çıkıp dememiş PİSAGOR ile GİTARIN bulunuşu arasında neredeyse 2000 yıl fark var diye :D Pisagor eline gitar alamaz çünkü gitar diye bir şey yok ki :)
@meliihkoyuncu5 жыл бұрын
Süper yararlı bir video başarılı
@EgeVeKlavye5 жыл бұрын
Sevindim 👍👍 Serinin devamına da bak mutlaka
@erensaygi14 жыл бұрын
KZbin da cevher buldum az önce 🖖
@elchinbeshirzade16515 жыл бұрын
Şarkı akoru bulmayı da öğretirsen mutlu oluruz
@fatihislgan7437 Жыл бұрын
10:53 aydınlandım
@A-PyreD4 жыл бұрын
00:05 hocam 100 frekans bassak zamanla daha basıklaşmaz mı ? 80 e düşer mesela daha yükseğe çıkmaz ?
@caligulaninkatili46823 жыл бұрын
27.28 aslında bahsettiğiniz şey matematik için de geçerli. Tüm kurallar formüller falan evrende gizli. "Böyle olmalı" diye biz uydurmuyoruz evrende vâr olan sırları buluyoruz. Var olan şeyi ortaya çıkarıyoruz yani yine.
@keepcalmandstudy90992 жыл бұрын
Evet ben de öyle düşündüm. Yani matematik değil de bence tüm pozitif bilimler doğada olanı inceliyor. Matematik daha çok bir dil, fiziğin ifade biçimi gibi.
@mhmad3pc4334 жыл бұрын
❤
@liquidmetal56164 жыл бұрын
Size bir sorum var umarim gorursunuz.Sizin bu seri boyunca anlattiginiz muzik teorisi bati dunyasindaki bir ogrencinin karsilastigiyla tamamen ayni mi? Yani onlardan farkli olarak mi ogretiyorsunuz yoksa tamamen ayni mi? Tabii turk muzigi ile bati muzigi arasindaki farki bilmedigim icin kavrayamiyorum.Tesekkurler.
@EgeVeKlavye4 жыл бұрын
Batı müziği teorisi bu seri. Türk müziğine girmiyorum. Rica ederim :)
Merhaba, seriye başlamadan önce bir sorum olacak. Bu seri gitaristler için uygun mu
@EgeVeKlavye4 жыл бұрын
Merhaba, bu seri müziğin evrensel dili. Hangi enstrümanı çaldığınla ilgisi yok, müziğin yapıtaşlarından bahsediyoruz. İyi öğrenmeler 👍
@radioruv4 жыл бұрын
@@EgeVeKlavye teşekkür ederim iyi günler..
@milanrapaic36464 жыл бұрын
Harika bir ders ama keşke elinizdeki kalemi o kadar çıtlatmasaymışsınız :( o bölümden itibaren dikkat dağıldı :(
@EgeVeKlavye4 жыл бұрын
ilk ders heyecanı :)
@milanrapaic36464 жыл бұрын
@@EgeVeKlavye hocam anlatımınız dersleriniz süper.Önümüzdeki dönemde bir piyano alacağım. Sizin videolarınız önemli bir aydınlatıcı olacak benim için. Şimdilik teori ile başladım ;)
@ansemusicx4 жыл бұрын
Tam olarak 3/2ye dayanarak yapılan bir enstrüman var mı?
@EgeVeKlavye4 жыл бұрын
3/2 tam beşli aralığın oranı (örneğin do-sol ikilisi veya re-la). Bu notaları ters çevirirseniz (pestekini tize atarsanız) aralık tam dörtlü aralığa dönüşür (örnekte sol-do ve la-re) Telli enstrümanların çoğu telleri dörtlü aralıklarla dizmiştir. Standart bir kemanın telleri pesten tize mi-la-re-sol şeklindedir. Temelde frekansların 3/2 oranı ile böyle bir bağlantısı vardır yani.
@EgeVeKlavye4 жыл бұрын
Eğer "tam olarak" ile kastın eşit temperman "equal temperament" sisteminin yakınsadığı değerler yerine "just intonation" akort sistminin sade matematik oranları ise günümüzde genel geçerliliği olmayan bir sistem bu. Ama tabi ki deneysel amaçlarla ve daha "sade", "konsonan" bir akor sesi isteyenlerin böyle çalışmaları da var. "just intonation music" yazıp bu ilginç örneklere ulaşabilirsin, alışkın olmadığımız sesler, çok farklı bir tecrübe.
@fatmaejjub47362 жыл бұрын
Ses yankı yapiyor biraz zor anlaşıyor hocanın dediklerini...
@jahn_star3 жыл бұрын
00:55
7 жыл бұрын
You changed career to music professor? 😛
@EgeVeKlavye7 жыл бұрын
+Balázs Tiszai Yep, a voluntary side career.
@farukaydogan16972 жыл бұрын
Işte bu
@tunayel46134 жыл бұрын
adam
@halilahmetgokaydin4 ай бұрын
Aykut Kocaman gibi hızlı konuşuyor....
@kanzisloke12047 жыл бұрын
Ünlü filozof Hikmet Bey in de görüşlerini de duymak isteriz EGE bey
@alperertugrul83047 жыл бұрын
Merter ERTUĞRUL Hikmet bey nerede bizide aydinlatsin
@denizertugrul7 жыл бұрын
Alper ERTUĞRUL bey ''-de'' ayrı olacaktı yalnız teşekkürler...
@alperertugrul83047 жыл бұрын
Deniz Ertuğrul iyi de bu yorumu ben yazmadım ki 😀
@EgeVeKlavye7 жыл бұрын
Hahahah Filozof Hikmet Bey'in yorumlarını ikinci sezonda kendisinden bizzat alacağız