Mulțumesc frumos pentru alături,îmi este de mare ajutor.
@professionalseeds2 жыл бұрын
Buna ziua, cu mare drag.
@adrianadeac39193 жыл бұрын
Multumim pentru minunatele sfaturi profesioniste!
@professionalseeds3 жыл бұрын
Cu drag, spor.
@Invenzione14 жыл бұрын
Mulțumim frumos. Chiar nu știam cum se face polenizarea plantelor în solar.
@samuelilisoi44326 жыл бұрын
Mulțumesc
@ionmitroi3856 жыл бұрын
Va multumesc mult!
@professionalseeds6 жыл бұрын
Cu mare placere, o zi buna.
@alexgold77334 жыл бұрын
Am și eu o întrebare am sămânță de ghittia de la agrosel o pot semăna în alveole la sfârșitul lu ianuarie multumesc
@professionalseeds4 жыл бұрын
Buna ziua, depinde cand doriti sa plantati. Ideea este sa puteti oferi rasadurilor conditii optime de crestere si dezvoltare. De obicei daca nu efectuati repicatul, un rasad bun trebuie sa aiba undeva intre 40-45 de zile de la rasarire. Daca toate conditile de crestere sunt optime. Daca faceti repicatul atunci se prelungeste cu 15-20 de zile. Calculul il puteti face simplu, invers calculand. Daca plantati pe 20 martie in solar si nu repicati atunci trebuie sa semanati 1 februarie, astfel intra si cele 5 zile pana ce germineaza semintele. O zi buna.
@liviuteodor14104 жыл бұрын
Felicitari si multumiri pentru emisiunile dv.As vrea sa stiu de unde pot cumpara rasaduri de tomate productive si rezistente ?Rasaduri ,nu seminte. Multumesc
@opreanicolae24404 жыл бұрын
Buna ziua, as dori niste informați despre solari sunt dispus sa investesc 5-10mii de e euro intrun solar, ce miai putea recomanda..? Te reg frumos
@ionmitroi3856 жыл бұрын
Imi plac mult filmuletele prezentate pe canalul Agrosel, si de aceea, dupa cum ati observat, am postat citeva comentarii. Referitor la tomate, nu am gasit decit Alvaro F1 la plic de 9-10 seminte. Eu am o gradina mica de 75 mp si nu am ce face cu pachete de 100 seminte. Nu stiu daca comercializati si alti hibrizi la pliculete de 10 seminte. La noi in Targu-Jiu am mai vazut si Ronda F1, dar la plic de 100 seminte si doar intr-un singur loc. Anul trecut am cultivat Yellow Pearshaped (foarte bune si roditoare - in gradina) si Alvaro f1 (am avut un procent slab de germinare, de doar 50%, in turba fina, comparativ cu alti hibrizi care au avut 90-100%). Alvaro F1 am avut in solar (4 fire) si au depasit orice asteptare; au ajuns la peste 2 m, au avut peste 7, 8 etaje bogate, fructul a fost mai mare decit in descriere (in jur de 200g), nu am avut flori avortate, si fara boli. Din greseala au uitat la o planta un copil dupa 4 sau 5 etaje si am condus planta pe 2 brate. A mers perfect si tomatele si-au pastrat marimea (cred ca am si o poza). In ceea ce priveste timpurietatea, eu am plantat pe 19 aprilie si am cules pe 24 iunie, nu numai Alvaro F1, cam tot ce am plantat. Cred ca e si din cauza ca am lasat solarelul (6x4x2,6m) aerisit la maxim de la inceputul lunii mai (pentru a evita bolile, din cauza ploilor aproape zilnice). Revin cu intrebarea, daca in afara de Alvaro F1, aveti si alti hibrizi la pliculete mici, de 10 seminte.
@professionalseeds6 жыл бұрын
Buna ziua. Va multumim pentru feedback-ul descris despre hibridul de tomate Alvaro. Din pacate seminte de hibrizi la 10 seminte pe plic nu avem. Dar daca cumparati 100 de seminte le puteti pastra si pentru anul viitor, iar randamentul pret/calitate se merita. Sau puteti face culturi esalonate cu tomate cu plantari in 3 faze diferite si atunci o sa aveti productii constante pe un timp mai indelungat. In afara de Alvaro F1, mai avem si tomatele AS5-307 F1 foarte productiv cu crestere nedeterminata, precum hibridul AS5-311 F1 cu crestere semideterminata.Va dorim o zi buna si productii cat mai insemnate pe viitor.
@ovidiucurescu4464 жыл бұрын
Bună ziua. Îmi spuneți vă rog când trebuie făcută polenizarea și când trebuie făcut carnitul. Mulțumesc.
@professionalseeds4 жыл бұрын
Buna ziua, sunt doua diferente intre polenizare si stimulare. Doar bondari pot face polenizarea. Stimularea polenului si grabirea inflorescentei o puteti face cu diferite substante active, daca doriti, eu nu recomand. De obicei cel mai usor mod de activarea polenului este dimineata pe la ora 9 cand este cel mai activ, prin scuturarea atei sau a sistemului de sustinere. Daca va referiti strict la carnit, adica prin ruperea varfului de crestere, practic acest proces stopeaza crestrea, no sa mai aveti inflorescente pe etaje. Si doriti ca planta sa ramana la nivelul cand ati facut carnitul, de obicei dupa 10 etaje se poate face carnitul. O zi buna, sanatate.
@ovidiucurescu4464 жыл бұрын
@@professionalseeds mulțumesc pentru răspuns. MULTĂ binecuvântare!
@marcelcioboata19694 жыл бұрын
Cum faceți polenizarea la ardei și vinete în solar
@professionalseeds4 жыл бұрын
Buna ziua, sunt mai multe metode. Cel mai ieftin este scuturare plantelor dimineata pe la ora 9. Alta metoda este introducerea populatilor de bondari, dar atunci nu puteti face tratamente chimice.
@grigoreandrei22863 жыл бұрын
Salut, Zoli avem o problemă la tomate, pete negre pe tulpină, cu ce le prelucrăm? Ajutor!
@professionalseeds3 жыл бұрын
Buna ziua, puteti stopa boala care se numeste necroza tulpiniilor de tomate cu Funguran sau Zeama bordeleeaza. Spor.
@grigoreandrei22863 жыл бұрын
@@professionalseeds mulțumim pentru sfatul dumneavoastră, mulțumim.
@florian-k5x5 жыл бұрын
Defolierea când se face, ce înăltime trebuie să aibă planta pentru a defolia până la primul etaj?
@ursuletulbamseymieretrasne97625 жыл бұрын
Nu se face defoliere daca frunzele sunt sanatoase. Se incepe cu primele 2 frunze atunci cand se ingalbenesc si devin casante. Trosnesc cand le strangi in mana...frunzele sunt bucataria plantei. Cu cat sunt mai multe cu atat rosia e mai gustoasa, frumoasa, dar mai ales sanatoasa.
@doinadoina48554 жыл бұрын
Am o rugăminte, va rog, sa ma ajutați cu un sfat! Am la câteva roșii pătarea petelor de bronz cu ce trebuie să fac tratamentul? La fel și la ardei. Mulțumesc anticipat!
@professionalseeds4 жыл бұрын
Buna ziua, aceasta viroza este cauzata de tripsul Californian, astfel ar trebuii sa reduceti populatile de trips din solar. Tratamanetele sunt multiple, fie cu Actara, fie cu Movento, fie cu Laser sau cu tratamante biologice cu Boundary si HUnter, o zi buna. Pentru virus nu exista tratament.
@idudumitru84995 жыл бұрын
Folia folosita pe jos de unde ati cumparato ? Multumesc
@professionalseeds5 жыл бұрын
Buna ziua, il puteti achizitiona fie de la morami.ro, fie de la blondyromania.ro , o zi buna!
@demitzu774 жыл бұрын
Cum as putea sa va trimit niste fotografii cu frunze de la rosiile mele. Poate ma ajutati sa deslusesc misterul patarii frunzelor. Multumesc!
@professionalseeds4 жыл бұрын
Trimiteti pozele pe sfaturipractice@agrosel.ro, si revenim cu un raspuns in cel mai scurt timp posibil.
@demitzu774 жыл бұрын
@@professionalseeds Mulțumesc mult! Vi le trimit pe mail.
@entropia343323 жыл бұрын
Multumesc pentru informatii. Dar si pentru modul original de a utiliza limba romana. 😁
@pardailanfiul50325 жыл бұрын
Ohhh curiozitatea mea ma face sa revin cu o noua intrebare. Cand eram mic aveam mai multe soiuri de rosii. Unele de toamna, mari si gustoase altele timpurii, acrisoare mai mici cu zeama. inima de bou roze sau de culoare rosie....e acum din pacate nu am mai gasit nici o rosie asemanatoare la gust nici rosiile cireasa nu au savoarea celor de atunci...ce e de facut sa refacem acele soiuri?. pe piata majoritatea rosiilor au acel alb laptos cu gena u mic inlocuind gena U mare rosia pierzand din zaharuri si nutrienti hranitori pentru om...rosiile au nevoie de acel capac verde...ce se intampla daca plantez seminte dintr o rosie. Apoi 20-30-50-100 de ani sa fac o selectie cu plantele mai viguroase sanatoase si gustoase. Oare vor redeveni ca inainte? nu ma intereseaza sa obtin un soi ci o selectie incrucisata de rosii gustoase, mari si sanatoase...ce soi imi recomanzi cu un gust foarte bun din ce stii tu....o seara frumoasa!...mult spor!
@professionalseeds5 жыл бұрын
Buna ziua. Culoarea fructelor este dată de combinaţia dintre pigmenţii carotenoizi, prospeţimea şi gustul plăcut este redat de acizii liberi şi de zaharurile solubile. Asa este aveti perfecta dreptate, gustul dispare. De aceea noi la Agrosel facem atat cercetare conservativa cat si cretiva. Incercam sa mentinem acel gust traditional pe care cu toti ni-l dorim. Puteti face o selectie stricta cu proprile soiuri pe care le aveti. Dar ca si incrucisare este un proces mai indelungat si mai indetaliat. Nu toate combiantile de incrucisare sunt compatibile. Genetica este o stiinta mai complicata. Ca si hibrid cu gust va pot recomanda tomatele cu crestere semideterminata AS5-311 F1, sau soiurile Elisabeta, Amalia, Sweetheart. O zi buna si culturi reusite.
@pardailanfiul50325 жыл бұрын
@@professionalseeds amalia mi a placut am sa incerc si celelalte tipuri recomandate...am facut acest experiment cu ardei. Dintr un ardei mic mov iute am obtinut peste 20 de alte tipuri. au revenit la culoarea rosie sau portocalie...ideea e ca in fiecare an apar diferite tipuri iar eu opresc doar ce imi place. am productivitate ca cel mai bun hibrid de ardei iute. Nu ma deranjeaza ca nu sunt toti la fel O data ce eu opresc doar ce e bun. Productiv si gustos. Consider ca e o elita...inca ceva. am inteles ca rosiile plantate mai multi ani tind sa revina la soiul original. Oare asa sa fie?......mult spor...merg sa cumpar semintele recomandate. Desi rasadul meu e mare. intr o saptamana il pun in solar.
@professionalseeds5 жыл бұрын
@@pardailanfiul5032 Buna ziua, am inteles, foarte bine ati facut. Daca este soi da se pot resemana multi ani la rand, urmand sa se selecteze doar plantele de elita. Dar si la soiuri dupa multi ani fondul si structura genetica a soiului in timp incepe sa se degradeze, scade productivitatea, uniformitatea si randamnetul facta de factorii termmici si abiotici. Din hibrizi nu e indicat sa se extraga semintele deoarece in anul urmator pot aparea deformari cromozomale, precum forme diferite la fructe. O zi buna, sanatate.
@professionalseeds5 жыл бұрын
Buna ziua, as este gustul este pus la o parte, de aceea noi incercam sa mentinem soiurile vechi traditionale prin cercetare conservativa si introducerea lor in cercetare creativa prin crearea de noi hibrizi. La final hibridul sa fie si timpurie, si gustos si productiv, precum rezistent la diferite boli si daunatori. Dar acest procedeu este unul luc si stiintific. Referitor la mentinerea soiurilor dupa multi ani scade randamentul acestora, din toate punctele de vedere. Doar prin selectie stricta si selectarea plantelor elita, nu este alt procedeu. Doar daca institutile sau bancile de gene au aceste fonduri genetice, dar este greu de stiut. La tomate avem hibrizii cu crestere semideterminata Oltena -(AS5-311 F1) sau hibridul cu crestere nedeterminata Moldoveanu (AS5-307 F1). Ca soiuri asa putea recomanda, Amalia- determinat, Elisabeta-nedeterminat, Sweetheart-inima de bou tip. Toate cele bune, sanatate.
@marianovac99685 жыл бұрын
@@professionalseeds cate stropiri se fac cu zeama bordoleza,in ce perioada de vegetatie, dimineata dupa ce nu mai sunt picaturi pe planta sau seara.multumesc anticipat! Felicitari !
@sasabobita95774 жыл бұрын
Deci e luna iulie si roșile au numai flori nu fac roși ce sa fac
@iosifhalmai Жыл бұрын
Un catalog as dori
@valibaltaretu8253 жыл бұрын
De ce semințele de tomate Moldoveanu F1 nu răsar in totalitate
@professionalseeds3 жыл бұрын
Va rog sa ne trimiteti numarul de lot de pe ambalaj ca sa verificam germinatia lotului. Pe piata sunt lansate doar loturi cu o germinatie de minim 90%, mult peste limita legala admisa.
@valibaltaretu8253 жыл бұрын
@@professionalseedssunt cele de 500de semințe care le-ați avut în oferta 2+1 cînd ajung acasă o sa va trimit Nr lot și Nr factura nu mi-au răsărit decit trei sferturi din ele
@valibaltaretu8253 жыл бұрын
Lot 258900/făcut As0150620
@professionalseeds3 жыл бұрын
@@valibaltaretu825 Va rugam sa ne trimiteti si o adresa de email si un numar de telefon unde va putem contacta. Ideal ar fi in privat la agrosel@agrosel.ro.
@valibaltaretu8253 жыл бұрын
@@professionalseeds Am înțeles,am rugămintea să nu o luați că și acuză doar că am întimpinat prima oara de cînd cumpăr de la dumneavoastră semințe aceasta problema,lasatimi un Nr de telefon și vă voi contacta.Multumesc!
@nicociurea63814 жыл бұрын
Vă Salut pt 70 metri pătrați câte fire de roșii ar necesare
@professionalseeds4 жыл бұрын
Buna ziua, se calculaeza 3-3,5 plante pe metru patrat. Asta inseamna undeva la 200-220 de plante in functie de schema de plantare. O zi buna.
@alexandruvavilov91374 жыл бұрын
Explicatie pro
@pardailanfiul50326 жыл бұрын
Observ ca rosiile din acest solar nu au o aerisire perfecta, iar maginile unor frunze sunt ridicate in sus. Cu o aerisire corespunzatoare acest fenomen nu se intampla si tomatele nu sunt stresate.
@professionalseeds5 жыл бұрын
Buna ziua. Este corecta mentiunea dumneavoastra. Aceste solarii nu au aerisire latarela, referitor la ridicarea sau denumirea de rasucirea frunzelor la tomate se intampla in perioadele de calduri excesive, frunzele, precum planta nu reuseste autotranspiratia necesara si atunci intervine acest fenonem de stres dar paractic nu afecteaza deloc planta. O zi buna si culturi reusite.
@pardailanfiul50325 жыл бұрын
@@professionalseeds multumesc! Cand se faceau cateva frunze la mine asa ma speriam. Din fericire am facut solarii de 4 m inaltime bine aerisite. Acum nu mai am probleme...cand e cald mai pun cate o plasa de umbrit sau de diferite culori. Sa stii ca schimba gustul culoarea plasei de umbrit sau a foliei dupa caz. culoarea galbena ma repet da cel mai bun gust...am mai observat ca potasiul potenteaza gustul tomatelor.
@cristinelanton59296 жыл бұрын
tomatele ,,fac,, parte
@eolian1004 жыл бұрын
Mai corona virus, ai înțeles intenția acestui om sau nu, dacă nu, ești după cum ști și tu, dus cu capul.
@marianalupu12314 жыл бұрын
Nb
@tudosenicu6705 жыл бұрын
Da cu limba romana ai ceva probleme ! Nu prea esti de prin zona , in rest nu comentez
@eolian1004 жыл бұрын
Măi omule cu probleme psihice, ști bine ce probleme grave ai și faci observații cui nu merită. Îți meriți soarta cretine!
@mariusbaltoi31154 жыл бұрын
Da ce-ai măi profesore de limba română? Ce î-ți lipsește ?
@eolian1004 жыл бұрын
Dacă era un legumicultor nu mai făcea pe interesantul. Dar și așa se vede ce minte are. Omul acesta ne face un bine chiar dacă are și el un mic interes.
@tudosenicu6704 жыл бұрын
@@eolian100 daca nu ai inteles ce am vrut sa zic mai bine taci , daca depaseai stadiul de leguma ai fi inteles . Dar tu faci parte din categoria ,, asa scrim asa citim ,,