Mesleğinin daha başında bir tasarımcı olarak en çok tecrübeli kişilerden yeterince yararlanamamak fikri en çok düşündüren kısım oldu sanırım. Aslında yıllardır freelancer olarak çalışan da biri olarak kendimi eğitmeyi de biraz geliştirdiğime inansam da bu süreç Amerikayı yeniden keşfetmek gibi hissettiriyor, sırf bu tecrübe için ofis ortamında çalışmak değerli olabilirdi.
@emreo67083 жыл бұрын
Üstad, uzun bir aradan sonra videonu görmek beni çok sevindirdi. Arayı fazla uzatmayalım :) Mümkünse Hintli ve Çinli IT elemanlarının ABD şirketlerindeki etkinliği hakkında ve bizim Türklerin ne derece kabul gördükleri hakkında videolar yapar mısın?
@stewartadd56053 жыл бұрын
Reis hintli cok ama isini iyi yaparsan sorun yok.
@murat_boyar3 жыл бұрын
konu iç açıcı, korona sonrası en kötü hibrid artık kabullenilecek TR'de de yaygın olarak, umuyorum. gözlükler yakışmış bu arada. 11:13 kariyerinin başındakiler için dezavantaj olmasını çok iyi yakalamışsınız, usta-çırak ilişkisi önemli. 15:23 "tekkeyi bekleyen çorbayı içer" problemi :) uzak olma durumunun getireceği dezavantaj konusu da çok iyiydi. elinize sağlık. benim seçimim şuanda da uygulanan herkesin aynı günler ofiste ve evde olduğu sabit bir hibrit sistem.
@gaartch67033 жыл бұрын
Hibrit modelde haftada birkaç gün ofise gidince mesainin çoğu sosyalleşme ile geçiyor olacak. Çünkü uzun süre birbirini görmeyen takım arkadaşları, sosyalleşme eksikliği hissi ile birlikte konuşma ihtiyacı duyacaklar.
@emrah34003 жыл бұрын
Uzun süredir birbirini göremeyen ekip arkadaşlarının sosyalleşme ihtiyacı, hasret gidermeleri birkaç hafta sürer sonra normal sohbet seviyesine döner diye düşünüyorum. Haftada bir veya iki gün ofise gidildiğinde ofiste olunmayanlar günlerde ne kadar çok konu birikebilir ne kadar hasret duyulabilir ki?
@sapci3 жыл бұрын
Dusunmemistim bunu. Boyle olabilir hakkaten.
@SteerFocus3 жыл бұрын
O zaman şu bir çözüm olur, 3-4 haftada 4-5 gün ofisten çalışma. Her defasında 4-5 gün boyunca aynı insanlar sosyalleşmez, eksi yönleri ise ekip içi bölünme.
@burakgavas77093 жыл бұрын
@@SteerFocus over engineering modeli
@canerasln3 жыл бұрын
Abi imkanın varsa daha çok içerik gelse çok iyi olur ya on numarasın
@mehmetgul83273 жыл бұрын
Bizim sirket Almanya'da pandemi öncesinde hybrid modelin adimini atmisti. 70 kisi icin zaten 25 tane masa vardi sirkette. Bundan sonra da isteyen istedigi yerden caliscak. ayda 1-2 kere takim toplantisi icin bulusulcak. bence iyi böyle
@volkanozer59643 жыл бұрын
Bir yazilimci olarak kesinlikle sizinle ayni fikirdeyim hocam. Calisanlara 4.secenek verilmeli.
@AyberkKole3 жыл бұрын
Şirkete, şehre, departmana ve yapılan işe göre pek çok değişkeni olan bir konu. Örneğin, bizim ofisin %100 uzaktan çalışmaya geçmesi mümkün değil çünkü fiziksel ürünler üzerine çalışıyoruz. Ama yaptığımız işin %80-90'ı bilgisayar ortamında gerçekleşiyor, o yüzden haftada 2 gün ofise gelsek prototip inceleme vs. gibi ofiste bulunmamızı gerektiren işleri halledebilir ve sosyalleşme ihtiyacımızı da karşılamış oluruz. Bu noktada, çalışanların ortak karar vermesi en mantıklı seçenek olabilir. Örnek olarak, "tüm ofis salı ve perşembeleri ofise gelelim." kararı aldığımızı düşünelim. Bu sayede süreci hem şirket hem çalışan için çok daha kontrollü ve verimli yönetebiliriz. Salı ve perşembe harici ofiste insan olmayacağından elektrik, ısınma vb. harcaması direkt sıfıra düşüyor çünkü ofisin kapısını kilitleyip gidiyoruz(herkesin istediği gün geldiği sistemde bu mümkün olmayabilir). Fiziksel toplantıları planlamak da çok kolaylaşıyor çünkü o gün kim evde, kim ofiste diye düşünmek gerekmiyor. Yazıyı uzatmamak adına örnekleri çoğaltmıyorum fakat bu tür "senkronize-hibrit" modelin hem çalışan hem şirket için pek çok avantajı olduğunu düşünüyorum.
@sapci3 жыл бұрын
Kesinlikle, dediginiz gibi yapilan ise, vs. cok bagli bir konu. Ozellikle isin icine fiziksel urunler girdiginde, bir kac gun bile olsa ofise gelmek ve beraber calismak kacinilmaz.
@FerhatSezerMRX3 жыл бұрын
Köye yerleşip evden çalışmak (trafik yok, kavga gürültü yok, beton yok, kalabalık yok huzur var huzur) 10/10
@demirarkman3 жыл бұрын
İkinci yorum oldu :) izlerken yorum yazmanın sıkıntısı oldu :) biz de 4üncü modele geçeceğiz gibi, isteyen ofise gelecek isteyen evinden çalışabilir. Çünkü gelmek isteyenler de var. Ayrıca ekip ruhu ve öğrenme sosyalleşme ile daha etkin oluyor. Bu defa da ekipleri aynı anda aynı yerde bulunmaları sağlamak zor :) insanlara sorumluluk bırakmanın sonuçlarından çok ümitli değilim ama göreceğiz.
@gezgin_muhendis3 жыл бұрын
Levent hocam video attıysa zamanın geçtiğini takvime bakmadan bilebiliriz hepimize iyi seyirler...
@YTyasinerkan3 жыл бұрын
Merhaba. Türkiye'de reklam sektöründe "Motion Designer" olarak çalışmaktayım. Kabaca %70 Türkiye, %30 kadar da Avrupa-Ortadoğu bölgesine içerikler hazırlamaktayız. Mesailer, 2020'nin Mart ayından bu yana esnek yani isteğe bağlı ofis ya da ev seçeneği. İş yerimde, henüz, 4. ayımda evden çalışmaya başlamış olsam da bu durum en azından iş tarafında zorlamadı, eksik kaldığım yerler de bir şekilde ya google/youtube eğitim videoları, ya da slack üzerinden ekran paylaşımlı bağlantılarla çözüldü. Sosyal tarafsa yeni bir şehre taşındığım ve yalnız yaşadığım için başlangıçta oldukça zorlayıcıydı. Neyse ki geçen zaman biraz zorla olsa da beni sosyal arayışlara itti ve eskiden olduğuna göre daha geniş ve samimi bir çevre edinebildim. Geçen bu süreçte, benzer pozisyona alınan çalışma arkadaşlarım özelinde ise ikametin bir önemi olmadı ve sanırım bir kısmı için işe alışma sürecinde ya zorlanıldı ya da daha fazla zaman gerekti. Şimdilerde ise ayda 1 gün toplanmadan bahsediliyor tüm çalışanlar için.
@cigdemh5883 жыл бұрын
Güncel bir konu. Zaman zaman tekrarlar olsa da bir çok ihtimal düşünülmüş. 4. Seçenek çalışan için en iyi Seçenek gibi görünüyor gerçekten. Tabi burada hep yazılım örneğinde olduğu gibi uzaktan yapılabilecek işler söz konusu ise. Goygoy konusuna katılıyorum. Bazı tipler etrafınıda etkileyecek şekilde dikkat dağıtabiliyor. Birde bizde sigara ile ilgili bir sorun yaşıyorduk. Sigara içmeye hep beraber gidilmesi ve insanların orada muhabbeti uzatması gibi. Sigara içmeyenler ile sürekli bir sürtüşme olabiliyordu. Ofis içinde çalışmak da çok problemli olabiliyor. Ben konsantre olmamam gerekiyorsa eve gidiyordum. Ama birlikte tartışarak birseyler ortaya çıkacak ise yan yana olmak gerekiyor. Ofiste kesinlikle dikkat dağılıyor. Bir de şimdi herkes ortak tuvaletleri vs kullanmak istemeyecek. Zor
@bahridemir47283 жыл бұрын
Ofiste dikkat kesinlikle dağılıyor, katılıyorum size
@sapci3 жыл бұрын
Kesinlikle katiliyorum. Kendim de bunu cok yapiyordum ofisteyken.
@SteerFocus3 жыл бұрын
@Levent Sapci Birlikte birşeyler yapmak için Yanyana mı olmak gerekiyor? 😆🤣 Bu devirde neredeyse eşimi bile uzaktan görmek bana yetecek :)))) 1.5 sene geçmiş halen bu düşünce varsa, sanıyorum farklı farklı aktiviteler oluyor toplantıda… ohh David Ne güzel ter kokuyorsun, evet bugün parfüm unutmuşum… oh Ayşe saçların ne yumuşakmış… Esra’nın gömleğini gördün mü çok şık… oha Fatma’ o çocukla ne kadar çok sigarada vakit harcıyor, karışı hamile değil mi onun… dedikodunuzu da online yapın bi zahmet.
@cigdemh5883 жыл бұрын
@@SteerFocus ne iş yapıyorsunuz anlamadım muhabbet için aynı ortamda olmaya Tabii ki gerek yok Ayrıca bu muhabbetlere hiçbir zaman Gerek de yok zaten
@mfaruk19973 жыл бұрын
Bilgisayar müh. okudum staj yeri bulamıyorum virüsten dolayı(Node JS)
@investorandentrepreneur75633 жыл бұрын
Yarın okulum var. Tam duşa girecektim ki videoyu gördüm levent abi. Duşumu alıp seni izleyip uykuya dalacağım:)
@mertyldzdijital3 жыл бұрын
Abi seni ne zaman görsem mutlu oluyorum ya valla daha çok video çeker misin? Bu satte uyuyor olabilirsin :)
@sapci3 жыл бұрын
Ben de boyle yorumlar gorunce cok mutlu oluyorum, tesekkur ederim=)
@batuhan35663 жыл бұрын
Çalışma ortamı bakımında esnek model daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. İster remote şeklinde ister ofis ortamında çalışmak olsun, çalışan verimliğine bağımsız olarak kendi karar verebiliyor. Şirketlerinde verimliliği de artmış oluyor, maaş yönünde remote ve ofite çalışan arasında da maaş farkı elbette ortaya çıkacaktır.
@sapci3 жыл бұрын
Katiliyorum!
@kozanlar3 жыл бұрын
Almanyada yazilimci olarak calisiyorum ve esnek calisma asiri derecede fayda sagladi bana. Hem mutlulugunu arttirdi (work life balance dedikleri olay), hem yol tasarrufu sagladi (zaman ve mazot) hem de kesinlikle daha verimli calisiyorum. Bence bir isci yeni basliyor ise sirkete, bir kac hafta (4-6) boyunca ona fix bir yerde introduction verilmeli, ardindan esnek calismaya gecmemek icin neden göremiyorum ben.
@romeemperor2 жыл бұрын
Sosyal açıdan bir sıkıntı yaşıyor musunuz? Şu an silikon vadisinde çok güzel şirket binaları bom boş duruyor.. biraz ilginç
@kozanlar2 жыл бұрын
@@romeemperor yok, herhangi bir sorun olmuyor bence. Hatta subat ayinda yeni bir is yerinde basladim, suan 4 gün remote 1 gün kendi istegim üzere ofise gidiyorum. Yurtdisinda oldugum haftalarda da, 1 gün ofis olayi da iptal oluyor haliyle. Ben halen bu konseptin cok mantikli olduguna inaniyorum
@muammerovacam98063 жыл бұрын
Hocam ya yaslanmisin ya da bilge bi adam olmusun✌🏻
@canifeto1233 жыл бұрын
Bazı günler gelinip bazı günler gelinmemesi en olması gerekeni ancak seçilen zaman periyodu çok kısa. 1 ayda 1 hafta işe, geri kalan günlerde evde olsa çok daha iyi olur. Özellikle ekipler bu zamanları kendileri belirlerlerse konut sorunu büyük oranda çözülür, kalıcı değil haftalık kalmak baya bir maliyet düşüşüne sebeple olur.
@demirarkman3 жыл бұрын
Stripe cidden baya iyi. biz de müşterilerimizdeki bağlantıları yaptık, şimdi kendi ürünlerimizi de bağlayacağız :) Çalışma şekillerini de sevdim
@buraka19173 жыл бұрын
Emeklerinize sağlık.
@ElmanSharifov3 жыл бұрын
Nihayet uzun bir aradan sonra yine seni göre bildik :)
@mucahidekmekci2203 жыл бұрын
Levent abi 300 dolar asgari ücrete sıkışmış kalmış insanların bu durumdan nasıl çıkabileceği ile ilgili video yapar mısın yada en azindan senin işe aldigin kişilerden ne bekliyorsun bunları açıklar mısın
@Gentleman2173 жыл бұрын
Sanki çalışma arkadaşlarımla yanyanaymış gibi ama evden çalışmak istiyorum. Hatta bir yandan da dünyayı gezmek istiyorum. Ha bi de bir haftada 4 gün kendi seçtiğim günlerde çalışmak istiyorum.
@yestrworlds3 жыл бұрын
Y.disinda calistigim firma 4. secenekte karar kildi yani herkes istedigi sekilde calisabiliyor, ve herkes halinden memnun.
3 жыл бұрын
Levent Bey videolarınızı ilgiyle takip ediyorum. Ancak konu ile ilgili yorumlarınız çok aşırı tek taraflı geldi bana.
@adakdnz3 жыл бұрын
abi özledik, hoşgeldin 🥳
@sapci3 жыл бұрын
Hosbulduk=)
@hakanharbelioglu17303 жыл бұрын
Belki kaçırmış olabilirm fakat ofisten çalışmanın pandemi boyutu da var. Güney korede bir çağrı merkezinde bir çalışan covide yakalanmış bütün birim corona olmuş. Haftada bir gün çalışmak bile ekibin etkilenmesine engel değil. Ayrıca türkiye'deki şirketlerde şu an olay çok karıştı. Çalıştığım banka hem bana teknoloji gideri olarak ek bir gelir veriyor hem de ofise çağırıp orada da ek bir maliyet oluşturmama sebep oluyor firma için karışık bir durum bence. Uzaktan çalışmanın dezavntajı bahsettiğiniz gibi müdürle yakın ilişki kuran daha kıdemli görünebilir fakat performansı ve terfi süreci "diyalogla" değerlendirilen firmalar için geçerli bu. Eğer performans tamamen metriklerle ölçülebilir bir boyuta getirilirse bu sorun da aşılmış olur. Zaten performans değerlendirmesinin en az diyalogla gerçekleşen firmalar en kurumsal firmalardır. Firma kurumsallaşmak istiyorsa personelin performansını tamamen metrikler üzerinden değerlendirmelidir.
@omersefaylmaz71273 жыл бұрын
Abi guzel bir kitap tavsiyesi videosu gelmez mi :)
@SteerFocus3 жыл бұрын
Hibrit modellerde, Remote ‘da olduğu gibi ekiplerin bir kısmı evde olduğu için toplantılar yine platformlar üzerinden sağlanıyor ve hatta yine aynı output elde etmek için bazı insanlar ofise gitme zorunluluğunda olduğu için ofise gidenler kendini daha kötü hissediyor. Remote olduğunda Jr. Arkadaşların soruları için zaman daha iyi yönetilebiliyor. Zart zurt dibinde “abi bi sorum var yaa” diyen yok. Trafik (pandemi toplu taşıma riski) arttığı için eskisinden daha fazla., şehir değiştirmek zaman içinde karaktere bağlı çalışma performansını ortaya çıkarır, adam uzaktan çalışıyor, verimliliği düşük , bu adam ofiste de zaten kahve arkadaşı olmaktan farklı bir tutum sergilemez. Uzaktan çalışma firmalar tarafından suistimal edilmemeli, mesai ve ofis ücretleri (servis, çalışma ortamı giderleri)insanlara verilmeli ki insanlar belki daha düzgün çalışabileceği +1 odası olan eve çıksın ya da doğru düzgün masa sandalye, internet ve bilumum gereksinim alsın.
@sapci3 жыл бұрын
Tamamen katiliyorum!
@avukatercumentbeyazsaray3 жыл бұрын
Levent abi ofise o kadar para harcanacagina 2 ayda bir falan bootcamp yapılabilir böylece takimlar iyice kaynaşmış olurlar kalan sürelerde herkes remote istediği yerden çalışır
@sapci3 жыл бұрын
Super fikir!
@canifeto1233 жыл бұрын
Valla süper fikir
@kubrakutlu97113 жыл бұрын
Evden çalışma zorunluluğu yüksek lisansımın bitmesine yakın kariyerimin yeni başladığı zamanlar ortaya çıktı. Adapte olmam 1-2 senemi alsa da bana kattıkları için mutluyum aslında. Evden çalışırken benim için en önemli 3 nokta şunlar: 1. Evde yemek planı yapmak ve sağlıklı yemekler hazırlamak. Kahvaltı ve öğle yemeklerinin hafif ve doyurucu olması çok önemli. Ayrıca spor yapmak evden çalışırken önemli olmanın ötesinde gerekli. 2. İş dışında sağlıklı bir sosyal hayat. Hafta içi arkadaşlarla mesajlaşmak ve planlar yapmak yalnızlık hissini azaltıyor. 3. Odamın ferah ve temiz olması, çalışma sandalyemin konforlu olması. Bunu başlarda pek önemsememiştim ama odamda gerekli değişikleri yapmak verimliliğimi çok artırdı. Artık gerektiği zaman evden çalışabileceğim için mutluyum fakat iş arkadaşlarımla tanışamamak beni hala rahatsız ediyor. Mesela haftanın bir günü herkesin ofiste sosyalleşmek için bir araya geldiği ama geri kalan günlerde tamamen kişisel tercihe bırakılan bir yerde çalışmayı tercih ederim.
@cenk11743 жыл бұрын
Haftada bir veya iki gün belirlenip uzaktan çalışanların o gün ofiste çalışması sağlanırsa hem ekip ruhu kaybolmaz hem de sosyal ortam sağlanabilir. Pandemi koşullarını hariç tutarak fikrimi yazıyorum, ofiste sosyallik ve birlikte çalışma kültürleri önemli şeylerdir.
@turk87423 жыл бұрын
Microsoftun çalışma şekli en mantıklısı geldi bana, bazı takımlar uzaktan çalışmaya yatkın olabilir bazıları için bu mumkun değildir o yüzden takımların ayrı ayrı karar vermesi daha mantıklı
@sapci3 жыл бұрын
Bana sanki mahalle baskisi olacakmis gibi geliyor. Bazi mudurler, ben takimimi ofisten calistirayim, gozden irak gonulden irak kalmayalim psikolojisine girip, gereksiz yere takimlarini ofise getirtebilir diye dusunuyorum.
@SteerFocus3 жыл бұрын
Sonra içerideki takımlar, biz ofisteyiz bunlar padişah torunu mu tavrına bağlansın.
@elifnurakinet3 жыл бұрын
Ben de 4. modelin calisanlar icin en faydali olacagini dusunuyorum cunku her insan farkli ve insanlar calisirken kendini nasil mutlu ve motive hissedecekse o sekilde calismali. Bahsettiginiz gibi modelin artilari ve eksileri var fakat calisanlar bu secimi kendi ozgur iradesiyle yaptiklari zaman eksiler ile ilgili sikayetci olmaya haklari pek olmayacak cunku zaten sectikleri kararin arti ve eksilerini goz onunde bulundurarak bu secimi yapmis olacaklar. Bir insan sosyallikten uzak sadece is odakliysa ve evde tek basina calismaktan motive oluyorsa evinde calismali digeri is yerine giderek bir ekiple birlikte calismaktan motive oluyorsa o da ofiste calismali ki gercek basarilari ortaya ciksin. Sosyal bir calisani evden calismak zorunda birakinca ya da tek calismaktan motive olan bir calisani ofise gitmeye zorlayinca - Okyanusta bile yasayabilen guclu ve dayanikli bir baligi alip kucuk bir akvaryuma koyup yuzmesini bekliyormusuz gibi bir durum oluyor. Zaman gectikce yuzmek icin sadece akvaryumunun buyuklugunde efor sarf etmeye basliyorlar ve yetenekleri koreliyor. Sonra biz bu calisanlarin verimlerini yukseltebilmek icin neler yapabiliriz diye dusunup duruyoruz.
@sapci3 жыл бұрын
Cok guzel aciklamissin Elif, hepsine katiliyorum, tesekkurler!
@hedeyhod3 жыл бұрын
Sabah tüm enerjinizle kalkıyorsunuz, 1 saat trafikle cebelleşip o enerjiyi bitirip işe başlıyorsunuz. Takım arkadaşlarıyla kaynaşmak, yüksek etkileşim diye diye açık ofis denen garabeti yaratan sistem şimdi ofise dönün diyor yada hibrit denilen modeli diretiyor. En iyi model bence de 4. seçenek. Ofise gitmek isteyen gitsin ki böyle insanların sayısı az değil. Benim gibi evde daha iyi konsantre olabilen ve yollarda vakit kaybetmek istemeyen insanların sayısı da çok fazla. İşin diğer boyutu olan sosyalleşme kısmında ise daha marjinal düşünüyorum. Sosyalleşmek için ofis ortamına ihtiyacım yok. Tek sosyalleşme ortamı ofis olanlarda durup bir düşünsün bence. Şu anda pandemi var ve uzaktan çalışmak evden çalışmak olarak algılanıyor. Pandeminin bittiği bir dünyada çalışılabilecek her nokta (park, cafe, şehir dışı başka bir ev vs.) artık ofis olabilir. Birlikte çalışmak isteyen veya bir proje için birlikte çalışması gereken 3 kişi isterlerse ofiste çalışırlar isterlerse içlerinden birinin evinde isterlerse nezih bir kafede. Bu esneklik artık verilmelidir diye düşünüyorum.
@sapci3 жыл бұрын
Tamamen katiliyorum!
@poyraz83683 жыл бұрын
Keşke İstanbul'daki şirketlerde Silikon Vadisi'ni örnek alsa bu konuda. Avrupa yakasında oturup çalıştığı ofis Anadolu'da ise günde 4-5 saat sadece yolda geçiyordur.
@sarpkaya17863 жыл бұрын
Bizim ofis su anda isteyen donsun isteyen evde kalsin, donende istedigi gun gelsin seklinde. Bende gidip denedim bir kac kere ofise donmeyi. Eskiden ofise donmeyi iple cekerken ofise dondugum an pek ic acici gelmedi bana. Nedeni su, herkes ofiste olmadiktan sonra o ofis pratikligini asla yakalayamiycagimizi anladim. Ondan bahsettiginiz 4. Secenegin diger bir olumsuz yani da ofis calisanlari icin bu.
@ibrahim12133 жыл бұрын
Eğer ev ofise yakınsa, seçimin çalışana bırakıldığı bir sistemde birçok insanın ofise gideceğini düşünüyorum. Ama ofise gidebilmek için yol yapması gereken kişiler mümkün olduğunca evden çalışmayı tercih edecektir.
@harunyeni18453 жыл бұрын
ilk beğeni ilk yorum benden :). Özledik Levent Bey. Daha çok video bekliyoruz. selamlar.
@sapci3 жыл бұрын
Tesekkur ederim, selamlar=)
@enginb38183 жыл бұрын
İnsanların evlerinden çalışması doğru olan bence. Kendi kendine yetemeyen, asosyalleşip bunalan insanlar kendi çarelerini üretmek zorunda kalacak. Sosyalleşebilecekleri yerlerde yaşayacaklar, belki bir ev değil karavanda filan. Stajyer ve junior çalışanlar ise her istedikleri zaman mid ve seniorlarla tüm çalışanlar birbirleriyle yanındalarmışçasına birbirlerinin ekranlarını görebilecekleri hatta onlara yazı yazıp istediklerini sorabilecekleri çalışma ortamları dizayn edilecek, nitekim günümüz teknolojisi buna imkan verir. Ofis ofis diye direten kişi ver kurumlarsa azalarak bitecek, yavaş yavaş yazılım tarihinin tozlu sayfalarına gömülecekler. Gidişat öyle gösteriyor bence.
@sapci3 жыл бұрын
Katiliyorum!
@karliyone3 жыл бұрын
Abi sonuçta şirketler kendi çıkarlarını gözetecek işin sonunda bu çok zor bir soru aslına bakarsan. Vaktin çok değerli biliyorum abi umarım daha sık video atabilirsin. Ben senin için şöyle bir içerik düşündüm fırsatın olduğu zaman aylık veya ne zaman fırsatın olursa Amerika da neler oluyor ? Son teknolojiler neler ve duyduğun enteresan şirketler neler ? Genel bir aylık gündem videosu çekersen inan çok işimize yarar. Başarılar diliyorum abi çok çok selamlar.
@berkaysahin71913 жыл бұрын
Çalıştığım şirket haftanın 2 günü ofisten 3 günü evden şeklinde işliyor şu anda ve ben bu çalışma şeklini çok verimli buluyorum, umarım şirket bu modeli kalıcı hale getirir. :)
@sapci3 жыл бұрын
Cok guzel!
@erdemunyay26223 жыл бұрын
Yorumlar hep calisan tarafi icin olmus, organizasyona etkilerini de biraz konusmak gerek bence
@gatinc3 жыл бұрын
Levent bey hibrit çalışma planları yazılım alanı dışında ne derece mantıklı, ve uygulanabilir mi?
@sapci3 жыл бұрын
Gokhan Bey, yazilim sektoru disinda da tamamen masa basi is diye tabir edilen sayisiz sektor var. Bence bu sektorlerin her birinde uygulanabilir.
@fatihturk29883 жыл бұрын
Başarılar kardeşim
@erfansal14843 жыл бұрын
Abi drop box'in chef yemegi icin ben har gun giderim ya :)
@sapci3 жыл бұрын
O yemekler icin her gun gidilir hakkaten=)
@okantastann3 жыл бұрын
Bodrum'da yaşıyorum ve 2 yıldır evden çalışıyorum. Eğer disiplininizi iyi sağlayabilirseniz evden çalışma çok daha iyi. Sosyalleşmeyi de ihmal etmemek gerekiyor tabi :)
@sapci3 жыл бұрын
Ben pandemi oncesi evden calismaktan nefret ederdim cunku dogru duzenegi evde kurmamistim. Ne zaman ki dogru duzenegi kurdum, evden calismak disinda bir opsiyon dusunemiyorum=)
@okantastann3 жыл бұрын
@@sapci kesinlikle öyle hocam, evde düzen ve disiplini kurmak aşırı önemli, birde insanı gaza getirecek bir work station tabiki 😁😁
@azizkoc19073 жыл бұрын
Bence değindiğiniz en kritik nokta hem tecrübesiz çalışanlar için hem de daha çok araştırma odaklı çalışan ekipler için çok önemli olan yetenek/bilgi aktarımı. Bu maalesef önemli bir eksi evden çalışma konusunda
@sapci3 жыл бұрын
Bence de. Bu durumun sonuclari biraz daha uzun vadede ortaya cikacak.
@kaan82963 жыл бұрын
gözlük ve siyah t-shirt, yeni bir steve jobs doğuyor texas'tan.
@fatihturk29883 жыл бұрын
Bende kabul ederdim..
@kubrademir_kac3 жыл бұрын
Bence evden çalışmak özellikle türkiye için mükemmel. Sosyalleşmek çok kolay evden çıktığın an heryer insan arkadaşınla buluş kahveni iç bi hava al vs vs ister bekar ister evli olsun türkiye için ofis masraflarının da düşeceğinide düşünürsek dediğim gibi mükemmel
@yazmrt3 жыл бұрын
Hocam saatin markası nedir?
@Travilxyz3 жыл бұрын
+1
@sapci3 жыл бұрын
Hamilton Khaki Field Mechanical. En sevdigim saatlerimden biri. Saat merakiniz varsa kesinlikle tavsiye ederim.
@fatihturk29883 жыл бұрын
Seviliyorsun.
@fatihturk29883 жыл бұрын
Mantıklı teklif ..
@Traoreee3 жыл бұрын
Valla ofiste calisan yazilimcilar kahvalti-yemek-kahve-sigara derken calismiyorlar zaten 😄 evden daha yogun calisiyo olanlar var 😄 Evden calisirken zaman ve yol kaybi olmadigi icin enerjileri de kendilerine kaliyor. Sosyallik sorunu olanlar icin bir sey diyemem ama…
@canffrr3333 жыл бұрын
Bu evden mi ofisten mi calisilacagi biraz kisisel bir karar. Bir karar dayatilmasi cok dogru degil. Bazilari Covidden cok korktugu icin ofise gelmek istemeyebilir veya evde cocuklari oldugu icin ofisten calismak isteyebilir. Olay tamamen kisisel ve calisanin insiyatifine birakilmali.
@gurkana.48853 жыл бұрын
Geri dönmenize çok sevindik levent abi. Biraz yaşlanmış gibisin, daha bir karizmatik olmuşsun, zaman su gibi akıp gidiyor.
@muratarkan5473 жыл бұрын
Yanlış anlama ama videoların kalitesi (içerik bakımından, verdiğin bilgiler açısından) çok düşük. Farklı içerikler bulman gerekiyor. Yoksa izlenmen zor.
@Bilginkilic3 жыл бұрын
14:40 Aklın yolu bir
@KhalDroGoOo3 жыл бұрын
Nerde kaldın YİĞİDO?
@sapci3 жыл бұрын
Isler guclerden anca firsat bulabildim=)
@KhalDroGoOo3 жыл бұрын
Yapma böyle özlüyoruz.
@nassoi3 жыл бұрын
abi beyazlari boya bi dost :)
@AlperMusic3 жыл бұрын
Remote çalışmak candır 💜
@yakanetinternet3 жыл бұрын
Özlettiniz.
@sapci3 жыл бұрын
Yine actik arayi malesef=)
@talhapeker3 жыл бұрын
ben amele olduğum için kıyamette kopsa işe gitmem gerekli.
@celaldogangunes3 жыл бұрын
Gözlük yeni mi ben mi ilk defa fark ediyorum
@sapci3 жыл бұрын
Gozluk yeni sayilir=) 10 sene once goz ameliyati yaptirmistim fakat tekrar bozuldu gozlerim zamanla. Gozluge geri donmek zorunda kaldim.
@FerdiAtay3 жыл бұрын
Abi hiç çalışmaya ne gerek var abi bankamatik kartı versinler herkes çeksin parasını baksın hayatına
@nilbahar45793 жыл бұрын
Işınlanmayı keşfedene kadar rahat yok
@aren6243 жыл бұрын
Remote candır gerisi yalandır
@kawaiihamza3 жыл бұрын
Abim şifre aklına gelmiş.
@sapci3 жыл бұрын
Sonunda geldi aklima=)
@redkit34593 жыл бұрын
Kanalın şifresini biryere yaz unutma hafız 😜
@sapci3 жыл бұрын
Kaybediyorum hep=)
@sprachgefuhl97573 жыл бұрын
Sosyalleşme vakit kaybı değildir.İşe dahildir.
@sapci3 жыл бұрын
Anliyorum fakat sirket icinde mutfakta ya da masa basinda sohbet muhabbete harcayacagim zamani evde baska seylere de harcayabilirim. Uzaktan calismak bu tercihi kisinin yapmasina olanak sagliyor.