Simulare Ubakus perete Timber frame. Sectiune perete exterior.Partea 1

  Рет қаралды 2,741

iWoodwork  Carpentry & Joinery

iWoodwork Carpentry & Joinery

Күн бұрын

Пікірлер: 60
@nZebco
@nZebco Жыл бұрын
In descriere gasiti informatiile necesare despre sculele online folosite pentru configuratia acestui perete. Va astept in sectiunea de comentarii pentru intrebari.
@cmihalache
@cmihalache Жыл бұрын
Aha! Încă un mit a fost explicat ! Mulțumim frumos, Marius.
@nZebco
@nZebco Жыл бұрын
Mă bucur că am fost înțeles. Cu drag🤗
@construieste-cu-Tonito
@construieste-cu-Tonito Жыл бұрын
Super informații gratuite Marius. Felicitări! Dar nu știu ce sa zic... De doua ore tot fac la simulări :))) Ai băgat boata printre gard :))) Acum fac scenarii de temperatura si umiditate :)))) Multa sănătate si spor la treaba!
@nZebco
@nZebco Жыл бұрын
🤣🤣🤣 Daca ai nevoie sa scot bota din gard dai un telefon maine ca l-am uitat la casa adineauri cand am plecat:)
@danleordean
@danleordean Жыл бұрын
Felicitari inca odata pt modul profesionist in care abordati problemele! Ma bucur sa vad ca folositi Ubakus. Tot pe baza observatiilor de lunga durata am stabilit conditiile de vara. Asa cum ati spus ca ati monitorizat temperatura si umiditatea timp de un an, la fel si eu am observat ca in zona in care stau (Cluj-Napoca, partea de est) umiditatea nu scade sub 80% pe timp de vara, mai mult, se invarte undeva la 80-90%. Nu am o statie profesionala dar compar datele cu informatiile de pe net iar valorile sunt cam tot acolo (+-3%). Pe baza acestor observatii am luat in considerare urmatoarele conditii de vara (poate extreme): o umiditatea de 85% si o temperatura de 28 grade! Astfel, am reusit sa gasesc o configuratie, asemanatoare cu a dv-stra, dar care lasa peretii sa respire si care face fata atat vara cat si iarna (cu 85% umiditate). Sper ca ati inteles ca in aceste conditii, asa cum s-a vazut si in cazul analizei dvstra cand ati crescut umiditatea, mi-a aparut condes cu membrana reflectiva! Problema ramane totusi cu implementarea solutiilor. Din pacate, sunt putini cei care inteleg importanta punerii in practica! Sa anuzim numai de bine!
@nZebco
@nZebco Жыл бұрын
Ceva nu este Ok sa aveti asemenea umiditate in zona Clujului, dar cum am spus si in video, fiecare zona are propria vreme, umbra poate sa creeze umiditate, un rau, apa din sol...si multe altele. Eu sunt putin surprins sa aveti 85% umiditate cu doar 28 grade afara, mai mult de 70% nu ar trebui sa aveti. Oricum in cazul in care aveti situatii de genul acesta se poate face un sistem hibrid cu Tavanul si pardoseala reflectiva si peretii laterali cu membrana cu SD variabil apoi la peretii de interior bariera de vapori pe baza de hartie. Solutii sunt multe. In Therm se poate simula ce va spun mai sus. Mai exista solutia adoptata de toata lumea, bariera cu SD variabil peste tot si cu dumnezeu inainte. Aia nu se numeste solutie personalizata. Ubakus folosesc de foarte mult timp, in special pentru solutii rapide si intuitive pentru client. Multumesc pentru aprecieri!
@danleordean
@danleordean Жыл бұрын
@@nZebcoÎntradevăr soluția găsită se bazează pe membranele cu SD variabil. De exemplu, la această oră, stația meteo arată 18 grade și 84% umiditate iar meteoblue dă 90% cu poziționare exactă prin GPS! 😅
@nZebco
@nZebco Жыл бұрын
@@danleordean Iti dai seama ca doar timpul poate decide ce e corect, noi ne putem face o idee sa stim daca ne indreptam in directia corecta sau facem salata:)
@danmorar5227
@danmorar5227 7 ай бұрын
Felicitări!
@nZebco
@nZebco 7 ай бұрын
Mulțumesc
@ManoloiuVlad
@ManoloiuVlad Жыл бұрын
Salut, Marius. Frumos explicat. Trebuie mentionat ca Ubakus nu tine niciodata cont de strapungeri, iar cantitatea de grame de apa pe mp este calculata pentru o perioada de 90 de zile la parametrii alesi. Deasemenea nu tine cont de umiditatea remanenta care poate fi prezenta in materiale. OSB ul este bun la interior. La exterior e recomandat un material mai permisiv la vapori cum este dhful sau placile de agepan sau fibra de lemn densa. Cred ca ubakus nu tine cont de membrana daca este reflectiva sau nu, daca pui alta membrana nu cred ca se schimba valoarrea. A scazut valoarea U datorita spatiului de aer neventilat, dar diferenta este infima. Spor la construit!
@nZebco
@nZebco Жыл бұрын
Salut Vlad! Da, Ubakus nu tine cont de reflexivitate dar face diferenta intre SD variabil si SD fix(am facut comparatie si a fost diferenta), nu tine cont nici de perforatii si in general se invarte intr-un mediu perfect steril. Deasemena ai dreptate si cu celelalte materiale, dar inainte de alea a fost OSB. De aceea se numesc simulari. Spatiul de aer neventilat la interior face probleme in Ubakus, trebuie sa fie calculat ca si spatiu tehnic unde mai ai ventilari pe langa doze etc din cauza asta am pus zona de instalatii. Revin la OSB, in toate tarile cu traditie in timber frame ala a fost al doilea material structural/portant dupa Plywood. DHF si AGepan sunt in general pentru acoperisuri, se practica la pereti dar cu conditia sa cresti grosimea OSB-ului la interior pentru o portanta sporita. Tehnologia avanseaza, asta nu inseamna ca cea veche nu se mai poate folosi, poate ca nu mai este la fel de eficienta. Multumesc pt aprecieri🤗
@ManoloiuVlad
@ManoloiuVlad Жыл бұрын
Diferența intre membranele cu sd variabil si cele cu sd fix, e ca întotdeauna în ubakus, când alegi membrana cu sd fix și mare, e totul perfect, dar realitatea in șantier poate deveni foarte tristă. In proiectul tau sunt sigur ca nu vor fi probleme pentru că știu cum lucrezi. Intr-adevar membranele cu sd variabil au limitarile lor și nu sunt recomandate la spatii precum saune, piscine si zone de spa, sau la case care "vad soarele" cateva zile pe an. Oricum, cam tot ce discutam noi aici sunt "detalii de finețe", căci mâine dimineață mii de mp de polistiren vor fi montați pe "mămăligi" și cu siguranță pana bem noi cafeaua cineva se apucă să monteze membrană de difuzie la interior.
@skaongiulestina
@skaongiulestina Жыл бұрын
@vlad Polistirenul montat incorect și fără accesorii de ventilatie creează o retenție de apa și o ineficienta totala a sistemului în timp. La fel se întâmplă și în cazul vatei și chiar cu o amploare de câteva ori mai mare. Finețea la polistirenul expandat folosit la exterior adică cel cu celule deschise deci permeabil la vapori se refera la modalitatea de a nu tine captivi vaporii aia mici în polistiren; acolo trebuie aplicată soluția corecta. Finețea la vata folosita la exterior e sa fie zvântată. Nu-ți face cinste sa arunci cu noroi în polistiren. Din contra arata ca ești un vânzător de vata neatent și neexperimentat încă. Btw: mai exista cel puțin 10 concurenți mai buni sau mai eficienți, mai fancy sau mai trendul decât vata. Prezintă.i pe toți, fa o comparație profesionala...alege vata ta și spune de ce. Asa se face! Mersi frumos Marius! Superba teza ta ubakus și foarte precise comentariile! Succes!
@nZebco
@nZebco Жыл бұрын
@@skaongiulestina Darian, stii ca nici eu nu sunt fan polistiren. Nu il judec ca si material si nici Vlad nu cred ca a criticat polistirenul, a spus doar ca cineva il va pune prost, si acolo are dreptate. Polistirenul stocheaza apa si nu o elibereaza gravitational asta este de fapt problema, vata stocheaza apa dar pentru ca este hidrofobizata o elibereaza gravitational. Plus ca la incendii....no coment. Multumesc pentru apreciere:)
@ManoloiuVlad
@ManoloiuVlad Жыл бұрын
@@skaongiulestina nu arunc cu noroi in polistiren. Ma refeream strict la metodele de montaj care se practica in piață. Deocamdata vata prezinta doua mari avantaje față de polistiren. Asigura difuzie la exterior si nu arde. Un mare avantaj față de celelalte 10 materiale despre care vorbesti tu, este ca se gaseste pe toate drumurile la un pret relativ decent si montajul se poate face fără a necesita utilaje specializate. Daca esti curios eu sunt pentru fibra de lemn, pe care încă o găsim în piață la preturi prohibitive. Cât despre afirmatiile tale de mai sus, sa stii ca exact cu asta ma ocup. Vânzare de materiale și consultanță. Tot ce facem noi in online este sustinut integral de munca noastra si eforturile proprii, asadar prezint soluțiile in care cred și care ma interesează. Experiența pe care o am, că e multă sau puțină, am acumulat-o in mii de ore de studiu, discutii cu alți specialisti din domeniu, discuții cu beneficiari "pățiți", deplasari in santiere la montaje sau teste de etanseitate, deplasari la furnizori de materiale și târguri de specialitate. Probabil ca îmi era mult mai benefic, în tot acest timp să vând materiale, sau să fac consultanță pe bani. Intreaba-l pe Marius care a fost discutia noastră când a comandat de la noi materiale pentru etanșare la exterior. Singurul accesoriu de ventilatie care completeaza un termosistem cu polistiren și elimina anumite riscuri este ventilația cu recuperare de caldură. Am adus completari la explicatiile lui Marius pentru că le consider necesare, Subiecte de genul acesta sunt foarte ample, si trebuie acordata atentie mare anumitor detalii. Spor la construit!
@MrDenisJoshua
@MrDenisJoshua 9 ай бұрын
Deja ma uit a treia oara la clipul asta :-) Nu inteleg o chestie... inainte de a pune folia AirGuard-ul se vede vapor de apa ok ?... dar apa asta vine din interior sau din exterior ? Intreb pt. ca vad ca folia AirGuard o pui pe interior... si asa dispare apa. Interesant la atatia cm de vata si vazut faptul ca pe interior avem numai 50% umiditate... Si deci in concluzie folia asta AirGuard nu lasa vaporii de apa din interior catre exterior ? ...si invers, de la exterior la interios lasa ? ... sau nu lasa nimic nicaieri ? :-) Mersi tare mult.
@nZebco
@nZebco 9 ай бұрын
Aceasta este o simulare pentru a intelege si daca materialele folosite sunt compatibile si pentru a observa daca lipsa unui material din tot acest ansamblu afecteaza cumva. Umiditatea aceea este relativa in urma acestei simulari, asta indica ca daca blocam umiditatea dinspre interior inspre exterior cu o bariera de vapori nu o mai avem in perete, in felul acela daca avem umiditate la interior o controlam cu ventilare mecanizata cu recuperare de caldura. Vaporii dinspre exterior sunt blocati in mare parte de bariera de difuzie si de placile OSb12mm. In concluzie, acea umiditate poate sa existe sau nu, simularea arata ce se intampla in ambele variante.
@nZebco
@nZebco 9 ай бұрын
Pacat ca nu pot reproduce live cum se simte caldura reflectat de aceasta Bariera. Daca te apropii cu fata la un cm de bariera simti caldura degajata de temperatura fetei. In casa se simte un aer cald radiant din toate directiile nu doar dinspre calorifere..sunt foarte multumit.
@MrDenisJoshua
@MrDenisJoshua 9 ай бұрын
@@nZebco De unde ai luato ? ... ca incep sa fac lista de cumparaturi daca ne dai un link... :-) Imi place cum arata asa solida...
@nZebco
@nZebco 9 ай бұрын
@@MrDenisJoshua Am adus-o din UK odata cu revenirea in tara. Dar se gasesc si altele la fel de bune, cand ter hotarasti imi spui si iti arat ce sa cumperi.
@nZebco
@nZebco 9 ай бұрын
@@MrDenisJoshua www.insulationsuperstore.co.uk/product/tyvek-airguard-reflective-from-dupont-50m-x-15m-roll.html
@macoveialex6823
@macoveialex6823 8 ай бұрын
Salut, am observat ca ai ales o fațada ventilata, te rog sa imi exemplifici o fatada tencuita. Care pachet de produse (adeziv+tencuiala) pentru vata pot folosi, care sa fie permeabile la vapori? Multi producatori nu au aceste data pe fisele tehnice. Si cred ca si tu ai fi avut condens la exterior cu o decorativa siliconica.
@macoveialex6823
@macoveialex6823 8 ай бұрын
Tencuiala decorativa Baumit NanoporTop Factorul rezistenţei la permeabilitate la vapori de apă (μ): cca. 20-30
@nZebco
@nZebco 8 ай бұрын
Salut, nu am ales o varianta tencuibila pentru a nu risca sa am condens. Se poate tencui dsr placarea se face cu alte materiale. Betonit, fibrociment ,vidiwall..etc cu aceasta placare se reduce riscul aparietiei de condens. In cazul meu era o solutie prea scumpă pentru bugetul existent.
@nZebco
@nZebco 8 ай бұрын
Baumit sunt foarte buni in general la produsele lor.
@calinlivethemoment89
@calinlivethemoment89 13 күн бұрын
@@macoveialex6823 eu nu am gasit in fisa tehnica valoarea lui (μ) min/max, am gasit doar sub forma de clasa V1, V2 sau V3 ceea ce reprezintă perbeabilitare mare, medie și scăzută. Exista ceva tabel unde se corelează aceste clase cu valorile lui (μ) ?
@corneliufarcas3812
@corneliufarcas3812 4 ай бұрын
Salutare, Marius! Ajuta-ma te rog cu ceva detalii.Am casa pe sistem timber frame. Peretele exterior ii de 150 mm cu vata intre profile si plywood de 15 mm si vata bazaltica cu masa de spaclu la exterior; la interior vreau sa fac un spatiu tehnic peste care sa vin cu un rand de plywood si rigips...si aici te rog sa ma ajuti. Unde sa pun membrana de vapori intre rigips si plywood sau dupa plywood? Multumesc!
@nZebco
@nZebco 4 ай бұрын
Salut, nu am inteles exact, la interior ai spus ca vrei un spatiu tehnic peste care sa pui Plywood. Intrebarea mea este, cu ce ai placat la interior inainte sa vrei sa plachezi acest spatiu tehnic. Apropo, cei 15mm la exterior sunt putin cam mult. Niste perforatii in placajul exterior te va ajuta in timp cu permeabilitatea.
@nZebco
@nZebco 4 ай бұрын
Ai pus Plywood sau OSB? Niste fotografii la info@nzebco.ro ar ajuta cu un raspuns mai detaliat.
@corneliufarcas3812
@corneliufarcas3812 4 ай бұрын
@@nZebco O sa va trimit si ceva poze pe email. La interior nu am placat cu nimic sunt doar montantii cu vata intre ei. Eu acuma as vrea sa fac un spatiu tehnic ( in spatiu tehnic vreau sa mai pun o vata de 5 ) peste care sa vin cu plywood si rigips. Acuma nu stiu unde sa pun bariera de vapori; daca o pun intre rigips si plywood ii fac prea multe strapungeri, daca o pun dupa spatiu tehnic nu ramane condensul in plywoood si in vata din spatiu tehnic? Multumesc frumos de raspuns!
@DanielPantoiu
@DanielPantoiu 5 ай бұрын
Va salut! Daca se schimbă grosimea osb la interior..de la 12 la 15 mm perfect etansat cu banda la imbinari si colturi ...poate fii considerat bariera de vapori? Mulțumesc.
@nZebco
@nZebco 5 ай бұрын
In principiu da, dar eu nu as lasa fara. Sa fiu sincer in Romania nu cred ca trebuie lasat lemnul fara protectie. OSB-ul este material lemnos. Diferentele de temperatura pot fii destul de mari si sa se formeze condens, implicit mucegai negru.
@DanielPantoiu
@DanielPantoiu 5 ай бұрын
Mulțumesc pentru răspuns! Va pot contacta în privat ..o adresa de e-mail? Mulțumesc.
@nZebco
@nZebco 5 ай бұрын
@@DanielPantoiu Bineînțeles, info@nzebco.ro
@DanielPantoiu
@DanielPantoiu 5 ай бұрын
Mulțumesc mult!
@nZebco
@nZebco 5 ай бұрын
@@DanielPantoiu Cu plăcere!
@wisdomofafoton
@wisdomofafoton 10 ай бұрын
Salutare tuturor. Vad ca va cam cunoasteti pe aici.. As vrea sa va intreb ceva pentru ca va pricepeti sa lucrati cu ubakus, incerc sa fac o simulare la izolarea pardoselii/placii de beton si ma preocupa componenta "Heat storage capacity" din dreapta jos. La ce se refera aceasta? Vad ca se modifica foarte tare valoarea daca se insereaza XPS si sub placa si deasupra ei (fata de atunci cand as adauga XPS doar peste placa peste sol) si nu imi dau seama ce este aceasta componenta, ce reprezinta ea.. Ma puteti ajuta? As adauga o imagine, doua pentru exemplificare dar aici nu pot..
@nZebco
@nZebco 10 ай бұрын
Salut! Termeneul respectiv se refera pe scurt la capacitatea de stocare a caldurii, iti pun si tradus ce spune Ubakus in acel loc. "Capacitatea de stocare a căldurii (în interior) indică câtă căldură absoarbe componenta dacă temperatura camerei crește cu 1°C și temperatura exterioară rămâne neschimbată. O valoare mare înseamnă încălzire lentă - mai ales iarna cu încălzitorul, dar și vara, de exemplu prin lumina soarelui prin suprafețe de sticlă. Pe de altă parte, o valoare ridicată întârzie și răcirea, de exemplu dacă încălzirea este oprită sau eșuează." Sper ca iti este de folos.
@wisdomofafoton
@wisdomofafoton 10 ай бұрын
@@nZebcoIti multumesc pentru raspunsul prompt! :) "Cata caldura absoarbe componenta" de exemplu daca e o stratificatie de beton si XPS si imi da o valoare mica la "heat storage capacity" inseamna ca e bine? Adica aceea e componenta, stratificatia formata din XPS si beton care datorita naturii stratului izolator 'nu absoarbe caldura' - are o valoare mica? P.S. mi'am permis sa iti trimit un mail, sper ca e in regula :)
@nZebco
@nZebco 10 ай бұрын
@@wisdomofafoton Valoarea mare este recomandata, cat mai mare.
@nZebco
@nZebco 10 ай бұрын
@@wisdomofafoton In legatura elcu emailul este ok. O da iti raspund cand ajung acasa👍😀
@familiaacasandrei352
@familiaacasandrei352 9 ай бұрын
Buna seara! Aveti o adresa de email disponibila .As dori sa va cer o parere. Multumesc!
@nZebco
@nZebco 9 ай бұрын
Buna seara, info@nzebco.ro
@familiaacasandrei352
@familiaacasandrei352 9 ай бұрын
@@nZebco Buna dimineata! Multumeșc!
@cornelzarzu3401
@cornelzarzu3401 7 ай бұрын
Buna la un perete de caramida ??? Multumesc
@nZebco
@nZebco 7 ай бұрын
Salut, nu este specializarea mea zidaria.
@cornelzarzu3401
@cornelzarzu3401 7 ай бұрын
Ma puteti ajuta perete caramida 32 cm tencuiala interior exterior 2 cm geamuri Salamander 3 canade zona Arad miar ajunge vata bazaltica de 5 ?? Va multumes ancalzire calorifere centrala combustibil solid . Casa construita de vreo 15 ani . Vamultumesc
@nZebco
@nZebco 7 ай бұрын
@@cornelzarzu3401 Nu sunt suficienti 5 cm de vata, Minim 15cm.
@cornelzarzu3401
@cornelzarzu3401 7 ай бұрын
O antrebare va rog merge sa suprapun doo randuri una de 10 lipita cu adeziv si una de 5 va multumesc . Cea de 5 o am cumparata . O zi buna
@nZebco
@nZebco 7 ай бұрын
@@cornelzarzu3401 Da, merge si asa. De preferat este vata de 15cm .
@skaongiulestina
@skaongiulestina Жыл бұрын
@vlad @marius sa nu o luam pe campii... 1. eps nu arde, nu face autocombustie si nu "atarna" asa netencuit pe casa...ii trebuie o sursa incendiara. Daca apare sursa incendiara nici eps nu mai poate fi folosit, nici vata nu mai poate fi folosita. Chiar și la o structura din beton armat daca sursa incendiara depaseste limita admisibila armatura intra in curgere si structura de beton armat nu mai poate fi folosita, indiferent dacă este cu vata sau eps. 2. Vlad, vorbesti parca de "prostii care monteaza polistiren vs desteptii care monteaza vata". Vlad daca tu spui ca in piata unde activezi tu un produs sau un concurent este xyzw...exact imaginea asta o prezinti tu despre tine...este una din regulile de baza ale comertului. Eu cred ca ai vrut sa spui ca activezi intr-o piata foarte frumoasa, care se dezvolta vertiginos, pe verticala, in armonie cu tendintele si dorintele arhitecturale prezente, etc.....si unde vata vanduta de tine este, din punctul tau de vedere, mai bun decat....deoarece... Atat! 3. in UE azi nu poate exista un produs neconform...mai mult polistirenul este integrat in ETICS si se primesc bani pt folosirea lui.
@nZebco
@nZebco Жыл бұрын
Bineinteles, Polistirenul este integrat in sistemele ETICS, dar asta nu inseamna ca se pune oriunde. De dragul tau Dariane o sa ma duc sa cumpar o placa de polistiren EPS sa ii dau fos si o sa filmez:) apoi o sa dau foc si la una de vata bazaltica. Eu iti inteleg punctul de vedere si noi doi am discutat pe tema asta niste ore bune, dar aici te incapatanezi sa iti impui punctul de vedere intr-un mod putin ostil😉
@skaongiulestina
@skaongiulestina Жыл бұрын
Las.o așa! E bine așa!
@ManoloiuVlad
@ManoloiuVlad Жыл бұрын
Mai sus ma refeream strict la montaj. Si in general montajul se face foarte prost si la polistiren si la vată. Asta este cea mai mare pagubă pentru mediu si pentru banii care se baga in renovari. Ca sa ne intelegem, as fi foarte fericit sa vad un polistiren montat bibe decat o vată montată prost. Până la urmă fiecare isi pune pe casă si in casa ce il taie capu'.
@ManoloiuVlad
@ManoloiuVlad Жыл бұрын
Produsul o fi conform, dar de montaj neconform ai auzit. Ai vazut ce se intampla cand se monteaza incorect materiale incompatibile? Ia vezi ce se intampla in paradisul verde. Cum se demoleaza casele.din lemn izolate cu polistiren si fara bariera de vapori la interior. Nu inteleg care e problema ta ca vand eu vată? Esti suparat că nu vând polistiren? Polistirenul e un bun izolator dar este cel mai poluant material termoizolant. In cativa ani cred ca o sa dispara din piata europeana.
@constantinovidiuvezniuc3661
@constantinovidiuvezniuc3661 9 ай бұрын
Niciodata osb la exterior Eventual vidiwall sau dhf
@nZebco
@nZebco 9 ай бұрын
Argumenteaza sa pot sa iti distrug argumentul. Asa sa arunci cu vorbele pe net e usor.
А что бы ты сделал? @LimbLossBoss
00:17
История одного вокалиста
Рет қаралды 8 МЛН
Бенчик, пора купаться! 🛁 #бенчик #арти #симбочка
00:34
Симбочка Пимпочка
Рет қаралды 3 МЛН
РОДИТЕЛИ НА ШКОЛЬНОМ ПРАЗДНИКЕ
01:00
SIDELNIKOVVV
Рет қаралды 3,8 МЛН
ДЕНЬ УЧИТЕЛЯ В ШКОЛЕ
01:00
SIDELNIKOVVV
Рет қаралды 4 МЛН
Ubakus Tutorial
17:28
u-wert.net
Рет қаралды 14 М.
|| CURS || #6 - Proiectarea caselor pe timberframe
37:37
Marius Soflete
Рет қаралды 74 М.
Ubakus Tutorial: Eingabe einer Fachwerkwand
6:50
u-wert.net
Рет қаралды 2,7 М.
Ep.1 Casa pe structura lemn. (Timber frame). Prezentare.
6:51
|| CURS || #5 - Grosimea și tipul termoizolației. Cum se calculează
23:50
Mes choix pour l'isolation NLAB #81
14:52
Nico l'apprenti bricolo
Рет қаралды 2,8 М.
А что бы ты сделал? @LimbLossBoss
00:17
История одного вокалиста
Рет қаралды 8 МЛН