Am acest sistem pus intr-o casa de 48mp utili (urmeaza extensia pana la 85 mp). XPS 2cm sub placi (XPS 10cm sub placa parter), Vata 10cm pe casa, 10cm in pod peste placa de beton. Consum mediu pe zi in Decembrie 2024 sub 2 mc gaz pentru 22°C (-3°C noaptea ~ 5-8°C ziua) in casa cu acest sistem, nu am montat pompa de recirculare si nici grup de amestec, din centrala am setat 35°C agentul termic (Viessmann Vitodens 50W B0KA) Mentionez ca am pus gresie peste tot si nu parchet, gresia montata cu adeziv si pe placa cu tevile si pe placa de gresie, adica un strat usor mai generos de adeziv pentru masa termica. PS: este a 3-a iarna cu acest sistem, sunt multumit si voi extinde casa tot cu el. PS2: pe centrala am un termostat nou Honeywell T6 care porneste mai des centrala dar scurt, suficient cat sa impinga agent termic cald si sa mentina temperatura, si eu si so tia am remarcat un confort termic mai bun in stilul acesta, pare ingrijorator la inceput cand auzi centrala pornind des dar per total e mai bine (exista si o setare cate porniri maxime pe ora sa faca sau ceva de genul desi termostatul invata in primele 2 saptamani timpii de incalzire)
@PovestidinSantier2 күн бұрын
Felicitari! Deci, functioneaza! @🤣
@theohim91552 күн бұрын
@@PovestidinSantier Multumesc, am scris randurile de mai sus pentru ca am tot avut nevoie de lamuriri despre diverse chestii la constructia unei case, din pacate ma tot lovesc la orice pas de oameni care isi dau cu parerea si merg pe o idee desi nu au experimentat pe pielea ceea ce spun. Vazand comentariile de pe aici ca este o panarama/minciuna etc dar vin de la oameni care nu au acest sistem, am zis sa las cateva cuvinte ca posesor al acestui sistem. PS: pentru cei interesati se poate monta si pe perete daca podeaua nu permite, am vazut in alte filme, dar nu pot garanta ca eficienta ar fi la fel de buna.
@dorran124 жыл бұрын
Sunt foarte interesat de acest sistem. As dori mai multe informații! Multumesc
@PovestidinSantier4 жыл бұрын
LUATI LEGATURA CU bjorn.ro/, veti primi suport si sprijin. Succes!
@sebastianneatu846411 ай бұрын
Buna ziua, placile de OSB peste cei 10 cm de izolatie sunt recomandate de producator sau sunt o masura de siguranta? Eu din pacate nu am loc sa mai pun aceste placi. Exista alte solutii pentru a rigidiza suprafata? Plasa de fibra de sticla plasata intre termoizolatie si placile Bjorn ar putea fi o solutie?
@PovestidinSantier11 ай бұрын
Placile OSB au fost o masura ieftina de planeizare si rigidizare. Daca termoizolatia este suficient de rigida si plana ( plata) puteti instala direct panourile bjorn. In mid normal ar fi trebuit o sapa, dar e costisitoare. Manopera, logistica, timp de uscare. Sau scumpa. Cresti nivel cu min 5 cm. Iar in exploatare este o mare masa absorbanta caliric, ceea ce mareste inertia termica. Deci va trebui sa alegeti. Daca va e greu sunati-ma la 0743081925
@sebastianneatu846411 ай бұрын
Multumesc pentru raspuns. Nu am varianta sa cresc inaltimea ca nu mai se deschide usa. Este plan pt ca am turnat sapa elicopterizata sub placile termoizolante. M-am gandit sa pun o plasa de armare de fibra de sticla cu ochiuri de 1 cm peste sistem in adezivul gresiei. De fapt voi trage o mana de adeziv si aplica plasa intai, apoi voi aplica gresia ca sa nu mai am griji cu tevile cand se aplica gresia. Singura mea grija este cum se comporta armarea la dilatarile care vor fi. Adezivul e flexibil deci ar trebui sa fie ok. Suprafata este mare, 5 x 8 m plus camere mai mici si holuri. @@PovestidinSantier
@cobrabest705410 ай бұрын
@@PovestidinSantier parerea mea personala este ca placile de OSB este o investitie aiurea ... sunt scumpe iar cu banii aia mai bine iei extrudat portocaliu de 3 sau 5 ... la casa mea am pus extrudat portocaliu de 10 sub radier, peste radier am pus pe toata suprafata covor bituminos, apoi polistiren extrudat de 5 portocaliu si peste am venit cu folia cu nituri de 4 ... in jos nu am cum sa pierd caldura ... ideea este ca lemnul este un bun conducator de caldura ci nu un izolator ... dvs l-ati folosit pt planeitate dar si placile de extrudat dau planeitate ... cele cu cant .. lipite cu banda pt fixare si aia e ... parerea mea :) .. m-a interesat acest tip de montaj insa oferta nu mi-a ajuns si dupe nenumarate mailuri fara raspuns am decis sa fac pe old style :) si e bine
@PovestidinSantier10 ай бұрын
@@cobrabest7054 E BINE CAND E BINE
@razvamoc12 Жыл бұрын
Buna ziua! Aceste placi sunt si izolatoare? Sau intre placile sistemului si suprafata OSB pe care o sa se monteze trebuie asezata o folie termoizolanta? Ce recomadati? Multumesc.
@PovestidinSantier Жыл бұрын
Nu sunt izolatoare, sau nu neaparat. Veti avea nevoie de o termoizoltie dedesubt. Deasupra nu aveti nevoie nici de sapa, nici de vreo alta folie termoizolanta. Caldura din tevi va trebui sa ajunga direct in stratul de finisaj: piatra naturala, gresie, parchet. Trebuie sa facilitati transferul termic, nu sa-l limitati! @🤣
@nicolaematei18684 жыл бұрын
FELICITARI MI-ATI DAT O IDEE GENIALA
@PovestidinSantier4 жыл бұрын
Cata bucurie!!!! MultuMAX!
@PovestidinSantier4 жыл бұрын
poate ca ar fi bine sa ne comunicati ideea Dvs.!!!!
@subshiftx94164 жыл бұрын
La 28:57 sunteți siguri că rezistența la compresiune este de 20000 de tone? Ar fi mai tare decât orice beton. Nu este cumva în kilograme de fapt, adică 20 de tone pe metru pătrat? :)
@PovestidinSantier4 жыл бұрын
am obtinut Raportul de Incercare nr 920/15.07.2016 al Urban Incerc Cluj. Probele pe epruvete pentru rezistenta la compresiune a placilor de ipsos au arata 270N/mmp. Deci da, suntem siguri!!!
@subshiftx94164 жыл бұрын
@@PovestidinSantier Mulțumesc pentru răspuns! Susțin în continuare că trebuie să fie o eroare la mijloc, deoarece nici cea mai bună clasă de beton pe care o prevăd normativele din România (C100/115) nu are decât 115 N/mm2 rezistență la testele pe cuburi. Aceste plăci de ipsos ar trebui să fie de peste două ori mai rezistente decât cel mai bun beton, ceea ce este imposibil, nu ar putea fi frezate, ar fi structurale, etc... Din documentațiile altor producători de plăci similare de ipsos armate cu fibre de celuloză rezultă rezistențe de circa 20 de tone pe metru pătrat, ceea ce este mult mai rezonabil decât 20000 de tone :)
@WhiteAnGeLforGod4 жыл бұрын
@@PovestidinSantier 27 000To/mp? Probabil in cel mai fericit caz 27 000Kn/mp, nu?
@ioanvioreldragoslav99284 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/lX3Rq4iqe9qgY6sm20s
@subshiftx94164 жыл бұрын
@@ioanvioreldragoslav9928 Până nu vedem certificatul de la INCERC menționat mai sus, nu cred că putem să ne pronunțăm definitiv. Aștept cu interes să-l posteze... În videoclipul indicat de tine se face referire la ADĂUGAREA de plăci metalice pentru a CREȘTE rezistența până la 270 N/mm2 pentru pardoselile industriale, nu că plăcile în sine au această rezistență. Probabil că este vorba despre încărcarea punctuală pe placa de oțel, doar atunci s-ar putea obține 270 N/mm2. Dacă ipsosul armat ar fi atât de rezistent, nu ai putea să bați un cui în el sau să fixezi panourile cu șuruburi, pentru că nu ar intra...
@lucapaulioan Жыл бұрын
Buna ziua! Se Poate turna o șapă fluida Baumit Alpha 2000/Alpha 3000 peste acest sistem de încălzire ? Menționez ca o sa pun parchet mineral (Spc) de 5.5 mm sau Pardoseală modulară din vinyl (LVT)
@PovestidinSantier Жыл бұрын
Sistemul este conceput fara sapa. Nu stiu daca e bine sa o turnati, nu ii cunosc specificatiile. Eu zic sa abordati sistemul fara sapa!
@cucosconstantin44844 жыл бұрын
Dacă pasul tevilor este de 10 cm nu apar probleme cu condensul la geamuri și uși? La uși și geamuri știu ca pasul este mai mic.
@PovestidinSantier4 жыл бұрын
Nu!!
@PovestidinSantier4 жыл бұрын
Condensul la geamuri si usi nu are legatura cu tipul de incalzire. Ci cu slaba capacitate de izolare termica a acestora.
@adivrvoni2 жыл бұрын
Interesant, dar daca în locul plăcilor, fac santuri in polistiren extrudat și bag țeavă pe acolo, pot apărea probleme?
@PovestidinSantier2 жыл бұрын
E posibil, nu aveti capacitatea industriala si precizia unui utilaj. recomadarea cea mai calduroasa este sa nu inventati apa calda ci sa o cumparati!
@cristianburlacu64923 жыл бұрын
Buna Ziua , va rog sa im spuneti daca sistemul Bjorn Heizung este compatibil cu Pompa de Caldura Apa:Apa ? Ce tip de automatizari ( senzori , distribuitoare , termostate ) recomanda producatorul? Multumesc
@PovestidinSantier3 жыл бұрын
Din pacate nu va pot raspunde sunt arhitect. Va recomand sa discutati cu proiectantul Dvs. de instalatii sau luati legatura cu Bjorn Heizung!
@alxdava2004 Жыл бұрын
Bineînțeles! Este asemănător cu oricare sistem de încălzire în pardoseală, doar că diferă stratul suport al țevii.
@RobertNeacsu4 жыл бұрын
Buna ziua, cu referire la aceasta lucrare as indrazni sa va intreb: ce grosime ati folosit pentru osb si ce tip de izolatie ati folosit sub acest osb, grosime/densitate ? Recomandati sa fie un minim de grosime la acest osb? Multumesc anticipat.
@PovestidinSantier4 жыл бұрын
OSB 14mm, cu termoizolatie din XPS 100mm
@RobertNeacsu4 жыл бұрын
@@PovestidinSantier Multumesc, cu respect.
@PovestidinSantier4 жыл бұрын
@@RobertNeacsu Cu mare placere!
@ninelsimedre72363 жыл бұрын
@@PovestidinSantier in cazul acesta creste destul de mult pretul.pe mp comparativ cu sistemul clasic de incalzire in pardoseala prin sapa.
@PovestidinSantier3 жыл бұрын
@@ninelsimedre7236 eventualele comparatii vor trebui facute pe toate palierele: si pret si avantaje sau performante obtinute
@vannialessandro2782 Жыл бұрын
Buna ziua, se puote monta direct pe placa de beton sau trebuie izolatie?
@PovestidinSantier Жыл бұрын
Tre uie si o izolatie termica
@mariansames47392 жыл бұрын
Buna seara! De unde pot cumpara acest sistem...? Mersi!
Buna ziua, Care este grosimea totala a sistemului ? Se poate folosi si daca se doreste placarea cu gresie sau piatra? Multumesc!
@PovestidinSantier3 жыл бұрын
18mm. Date suplimentare gasiti pe bjorn.ro sau sunati direct la producator
@cristiciocoiu70843 жыл бұрын
Salut, prin acest sistem putem sa punen cabluri electrice (incalzire cu panouri solare)???
@PovestidinSantier3 жыл бұрын
Nu cred!
@theturbomedia12 жыл бұрын
dupa 2 ani de la reclama asta, avem o parere de la cei ce deja il au instalat?
@PovestidinSantier2 жыл бұрын
Da, functioneza foarte bine!
@mihaipeia20162 жыл бұрын
@@PovestidinSantier :)))))))
@mariusdavid62694 жыл бұрын
Buna....se poate pune dusumea pe acest tip de incalzire
@PovestidinSantier4 жыл бұрын
DA, de orice tip
@mariusmarius4084 жыл бұрын
Ce tip parchet se poate utiliza ptr acest tip de sistem? Este eficient numai sistem ceramic?
@PovestidinSantier4 жыл бұрын
orice tip de parchet, orice tip de gresie. Important este tipul de adeziv. Luati legatura cu Bjorn Heizung si stabiliti cu ei!
@danielapostolie8525 Жыл бұрын
Vezi ca astia vorbesc sa nu adoarma. E un anumit tip de parchet care se preteaza pe incalzire in pardoseala, evident un pic mai scump dar si mai rezistent. Rezistent la cicluri re incalzire si racire repetate.
@danielpintilei61553 жыл бұрын
Bună ziua! Puteți să-mi spuneți care este durata de viață a țevii? Mulțumesc.
@PovestidinSantier3 жыл бұрын
long life. Daca nu se provoaca vreun defect mecanic, prin gaurire, socuri etc durata de vata este inca nedeterminata. Daca urmariti interviul cu Mihai Maerean: kzbin.info/www/bejne/d3W3pX2ppq6DbJo, veti gasi explicatia. Vizionare placuta!
@gattonpc3 жыл бұрын
Punetiva teava de 16 nu de 12. in timp este cu mult mai buna. si evitati placi standardizate de producatori.. la o anumita distanta de 10 cm - 12cm intre tevi pe treceri. Cu cat placa are treceri de teava (santuri) cu variatie mai mare in distante.. adica poti pune distanta la trecea tevii de 5cm, 8cm, 12, cm s.a.m.d cu atat o sa fie mai bine dupa ce porniti sistemul de incalzire la gata. Efectiv ce spun aici ca si exemplu este ceea ce vedeti in acest clip. si anume placa standard cu trecerile de teava standardizate pe o anumita distanta.. cu cat este mai densa trecerea in placi si teava mai groasa de 12 cu atat acoperirea este mai buna pe metru patrat cat si circularea agentului termic, iar incalzirea in acel spatiu va fi mai rapida. restul e cancan.. mai ales chestiile de genul.. asta e standard de la producator.. noi asa il facem.. Gresit...si ca gandire si ca produs finit. Chestia cu asa e standard de la producator este doar o denumire de marketing si costuri de productie si atat...iar cand faci ceva la tine in casa o sa vrei sa-l faci exact asa cum iti doresti indiferent de parerile producatorului sau cele ale instalatorului. Punct. P.S. Ca si opinie personala.. instalati sistem de incalzire in pardoseala uscat. adica fara sapa de beton deasupra. Se gasesc o gramada de informatii peste tot pe internet referitor la aceste sisteme cu plusuri si minusuri. Mult mai multe plusuri practice si functionale decat minusurile.
@PovestidinSantier3 жыл бұрын
@@gattonpc multmim pentru sfaturi!
@raducumilea-is2yi Жыл бұрын
Dacă nu trăiești mult, te ține o viață!
@gabyvoiculescu83103 жыл бұрын
Ce fel de sistem de incalzire recomandati?
@PovestidinSantier3 жыл бұрын
ORICARE, incusiv acesta. Importat sa fie proiectat corect si perfomant sub aspectul consum/randament, Orice discutie cu un instalator-proiectant va poate face un om bine informat, care poate lua decizia corecta. Corelat si cu o buna izolare termica veti avea consumul optim la pretul cel mai mic.
@gabyvoiculescu83103 жыл бұрын
@@PovestidinSantier multumesc mult
@mihaipeia20164 жыл бұрын
nu am vazut detalii despre montajul gresiei , inteleg ca parchetul il montezi efectiv peste dar gresia trebuie lipita , se trage adeziv cu piaptanul direct peste tevi ?
@subshiftx94164 жыл бұрын
Da, se trage adezivul direct peste țevi, ceea ce asigură un contact termic foarte bun.
@PovestidinSantier4 жыл бұрын
da, gresia se pune direct, insa va trebui utilizat un adeziv corespunzator. O data tipul stabilit se va sti si modalitatea de aplicare
@MareMele4 жыл бұрын
Preț mp ?
@PovestidinSantier4 жыл бұрын
Aveti o aplicatie direct in site-ul producatorului. Daca aveti datele de proiect puteti sa primit calculatia online: bjorn.ro/produs/calculator/
@liveaplicati8894 жыл бұрын
37 €/mp
@rebecacalin60444 жыл бұрын
Se poate pune încălzire și pe curent electric?
@PovestidinSantier4 жыл бұрын
Da, puteti avea o centrala termica electrica. Agentul termic de incalzire care va circula prin instalatia de incalzire poate porni din orice tip de centrala termica. Spor!
@ionutcapo14 жыл бұрын
Poate fi montată direct pe marmură? Fără OSB dedesubt?
@PovestidinSantier4 жыл бұрын
Da
@grigorascostin70343 жыл бұрын
Da, dar nu iti dori. Constructorul il face, tu o sa platesti prea mult o viata apoi. Mai informeaza=te cum e ideal. Si incerca cand iti permiti.
@PovestidinSantier3 жыл бұрын
@@grigorascostin7034 de aceea este recomandabil sa lucrezi cu un proiectant. El poate ace simularile de randament, consum, costuri. Impreuna cu proiectantul sistemului poti lua decizia cea mai buna!
@grigorascostin70343 жыл бұрын
@@PovestidinSantier Mersi mult pt bunavointa de a-mi raspunde. Doar ca unii cam prezinta noutatile si repede trag niste lucrari. Eu, nu sunt in domeniul acesta. Ai mei insa au fost cu multe decenii in urma, ei realizau case la cheie din proiect, intocmind si proiectul tot ei, pe vremea cand inca eram regat! Am acasa un proiect realizat de ei, opera de arta grafica, poate fi inramat atat de frumos si acurat e realizat! Asa ca, ceva ereditez si eu, discern iute avantaje si dezavantaje si parca sunt si dragii mei cu mine cand vizionez ce se mai descopera si utilizeaza de nou in domeniul c-tiilor, cam si stau pe net si parca se ajurneaza informational odata cu mine ei, sau ei au asa intentii. Poate fac asa majoritatea celor ce iubesc aceasta profesie dp ce au lasat trupul, mai tin pasul cu ce e nou!
@PovestidinSantier3 жыл бұрын
@@grigorascostin7034 vremurile se schimba, moda se schimba, oamenii se schimba si ei. Dar e bine ca va luati ragazul sa priviti, sa evaluati, sa disecati. Lucrurile se aseaza in timp in sertarele memoriei noastre, cea foarte selectiva. Si asta e bine! Sa mergem voiosi mai departe si sa asistam impreuna la spectacolul arhitecturii si al constructiilor. Cat de activ se poate!
@ninelsimedre72363 жыл бұрын
Salut, mai este nevoie de izolatie peste placa daca sub placa am bagat un extrudat de 10cm?
@PovestidinSantier3 жыл бұрын
daca ati eliminat toate puntile termice, NU!
@costingoaga30754 жыл бұрын
Salut.cat costa pe m² acest sistem
@PovestidinSantier4 жыл бұрын
Aveti o aplicatie direct in site-ul producatorului. Daca aveti datele de proiect puteti sa primit calculatia online: bjorn.ro/produs/calculator/
@johnychas4 жыл бұрын
@@PovestidinSantier de ce nu funcționează site-ul vostru
@PovestidinSantier4 жыл бұрын
@@johnychas acum am testat. Funcționează, chiar f bine. Ce sa zic. Încercați cu un alt browser!
@johnychas4 жыл бұрын
@@PovestidinSantier cum ar fi???? Vreau sa va accesez site-ul De pe link îmi zice eroare și un numar
@johnychas4 жыл бұрын
Aseară nu voia să funcționeze, dar în dimineața asta l-am incercat și succesul a fost de partea mea.👍👍
@mr.a14734 жыл бұрын
Salut. Esti mulțumit de încălzire?
@PovestidinSantier4 жыл бұрын
Eu nu mi-am instalat. Dra pana acum am auzit numai vorbe bune!
@instalatorklumea19264 жыл бұрын
De Eu le instalez si clienti sunt multumiti
@instalatorklumea19264 жыл бұрын
Daca nu poti sa faci In sapa Acest sistem e indicat Intre nivele Mai ales daca ai grinzi de lemn
@mariussandu37242 жыл бұрын
@@instalatorklumea1926 Buna ziua,spuneti ca ati montat sistemul de la Bojrn.Spuneti mi si mie va rog cum pot rezolva problema cu scartaitul dintre teava si placa de baza ,mai ales cea cu caroiaje rotunde care se pare ca nu fixeaza bine teava.Multumesc
@instalatorklumea19262 жыл бұрын
@@mariussandu3724 Buna ziua Daca placile sunt instalate cu adeziv Nu are cum sa Se miste sau sa faca galagie Inainte de instala placile trebuie podeaua sa fiie dreapta Daca nu e dreapta trebuie turnata prima data sapa autonivelanata Mai multe detali in video de mai jos 👍 kzbin.info/www/bejne/fZWym4yapqijgbc
@BiosFarm Жыл бұрын
Dansul este balerin ??? in rest super tare sistemul , o sa pun si eu ! multumiri !
@PovestidinSantier Жыл бұрын
Toti suntem balerini, intr-un fel sau altul. Succes!
@studentul694 жыл бұрын
Am sentimentul ca propietarul de la Bjorn nu prea are chef de publicitate.
@PovestidinSantier4 жыл бұрын
Cred ca e doar un sentiment. Din moment ce si-a dat acordul pentru realizarea si publicarea materialului video eu zic ca are acest chef. Cred ca trebuie luat in considerare ca suntem profesionisti intr-ale constructiilor. Nu suntem actori sau oameni de televiziune. Daca nu ne iese atat de artistic pe semne ca pe undeva am strecurat niste erori....neintentionat :)
@pascovicidaniel25033 жыл бұрын
In filmare apar vreo 3 oameni la montaj, vad oameni care masoara o gramada de cote. Oare chiar se poate descurca un om la 60 ani cu o placa care are 18 kg in realitate, nu mai fac referire la debitarea lor cu un circular. La final o proba de presiune pe care este obligatoriu sa o faci la 6 bar conf producatorilor. Deci cine minte???
@PovestidinSantier3 жыл бұрын
Toata lumea se descurca. Spre deosebire de USA:"No country for old men"!!! @🤣
@danielapetrica272 Жыл бұрын
Dnu inginer, scoate mainile din buzunare
@PovestidinSantier Жыл бұрын
S-a inteles! @🤣
@raducumilea-is2yi Жыл бұрын
Unde ai văzut tu vreun inginer? 😳
@danielmihaiiordache56183 жыл бұрын
Vrăjeala asta cu Doamnele...
@dumitru50618 ай бұрын
Povesti....vorba lungă....
@PovestidinSantier8 ай бұрын
Ai saracit?
@nituflorea462 жыл бұрын
p
@PovestidinSantier2 жыл бұрын
P????
@bucurilieliviu87224 ай бұрын
acest sistem uscat nu-i chiar de rahat,merge doar unde nu mai poti pune traditionalul din cauza inaltimii sau greutati in rest daca suntem sinceri recomandarea e cel cu sapa intre 5-7 cm cu o izolatie de minim 3cm extrudat bine etansat si folie ghidaj .