Ce bine ar fi fost ca și românii sau vlahii din Bulgaria să fi fost recunoscuți ca etnie națională , astfel ar fi avut și ei dreptul să învețe și în limba maternă românească și să își păstreze tradițiile lor și folclorul autentic. Bulgarii din România ,-în număr mult mai mic decât sunt români în Bulgaria, în mod real ,- au toate drepturile rezervate minorităților etnice naționale acordate de către statul român. Mai mult, au un reprezentant al lor în Parlamentul României iar Organizația lor primește anual de la bugetul statului român în jur de 1 milion de euro. Statul bulgar a avut grijă ca să îi deznaționalizeze și să îi asimileze pe românii din Bulgaria. Li s-au bulgarizat numele de familie românești, în sensul că la rădăcina numelui românesc au adăugat terminația specifică numelor bulgărești ,, ov " sau ,,ev". Începând cu recensământul populației făcut în anul 1888, la zece ani de la crearea unui nou stat ( Principat autonom) Bulgar, după inexistența unei formațiuni politice statale a bulgarilor timp de peste 600 de ani, ( Tratatul de pace de la Berlin, 13 iulie 1878) , începând cu acel recensământ, ziceam mai sus, românii de la Sud de Dunăre nu au mai fost înregistrați la rubrica demografică a etniei ca fiind români ci au fost trecuți la ,, alții " ( drughi). În perioada comunistă a Bulgariei, românii care erau auziți că vorbesc românește , erau amendați cu câte 101 leva bulgărească și amenințați cu deportarea în România.
@Ecoman3654 ай бұрын
Sadly, the Bulgarian minority in Romania was also subjected to a campaign of discrimination and assimilation. The Bulgarians in Wallachia (especially in the many Bulgarian villages around Bucharest) have virtually disappeared by the 1920's. And what about the Bulgarians in the county of Tulcea (Toulcha), in Dobrogea (Dobroudzha)?
@mitrosbutrosgalhi4 ай бұрын
Bulgarii din Tulcea, și cei din jurul Bucureștiului , atâțea câți mai sunt, sunt bine . Nimeni nu le-a ,, românizat " numele, au toate drepturile asigurate. Numai să vrea să le folosească. Nimeni nu îi discriminează.