Safa hocanın bu programlarını dinleyerek kendimi entellektüel biri gibi hissedebilme ihtiyacımı karşılıyorum.
@metezorlu6679 ай бұрын
Tarih anlatımının tr de liderisiniz çok açık. Bunca yıldır tarih merakım var dinlerim okurum ancak siz kadar bağlayıcı anlatan tanımadım. 🎉
@alierkansahin59939 ай бұрын
Hocam elinize sağlık, özellikle dindar bir hristiyanın gözüyle, İslamın birey, toplum, devlet ve medeniyet evrimini anlatan bir kitabı bu kadar güzel özetleyip bize hap şeklinde aktarmanız müthişti.. Tüm ekibe selamlar, teşekkürler
@turgutkutsal10 ай бұрын
Ben bir fen bilimleri uygulayıcısı olarak çalışıyorum. Sosyal bilimlerin ne kadar değerli ve önemli olduğunu anlamama yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler ediyorum. Her videonuz zihin açıcı. İzlediğim her videonuz ile yaşadığımız dünyayı ve geçmişimizi daha iyi algılayabiliyorum. İyi ki varsınız. Gönlünüze yüreğinize sağlık.
@plaseboxАй бұрын
Hocam turkiyede sosyal bilimci yok ki, ne kadar demci kürtcü asiri sosyalist sol liberal abnormal freak tip varsa univetsitelerimizin sosyal bilimlerine cokmus
@Gergingorunusluadamss10 ай бұрын
yoldan geçen bir herhangi bir adam bile bu videoyu izlese kendini entelektüel birisi sanardı o kadar ufuk açıcı bir program olmuş teşekkürler hocam
@seculartim333210 ай бұрын
Ne anladın lan
@Gergingorunusluadamss10 ай бұрын
@@seculartim3332 islamın bir anda gelip her yeri ele geçirip zorla müslüman yaptı işgal etti kanısını kafamda çürüttü ve islamın gerçek yayılışı, islam medeniyeti ve dahası
@Kabradabra10 ай бұрын
Yoldan geçerken böyle videolar izleyip kendini entelektüel sananlardan boğulduk
@karadana119 ай бұрын
İroni mi değil mi ona göre downlıcam
@Sado-San9 ай бұрын
cümleye bak, durmadan başa dönüyor
@umutyigitatlassahin87109 ай бұрын
Hocam, islam ve benim düşünce yapım açısından ufuk açıcı oldu. Gerçekten çok teşekkür ederim.
@yasarinci38159 ай бұрын
Listemde bulunan bir kitap setiydi. Sizi dinledikten sonra mutlaka almam gerektiğine karar verdim. Bir tarih öğretmeni olarak sizi keyifle takip ediyor ve öğrencilerime de tavsiye ediyorum. Disiplinler arası kurduğunuz bağlantılar ufuk açıcı. Programlarınızın devamını diliyorum
@emincan2710 ай бұрын
en beğendiğim bölüm " islam bireysel sözleşmeyi ve dolayısıyla dikey ve yatay büyümeyi sağladı ama bu bireyin devlet karşısında güçsüz kalması sonucunu doğurdu" (tam bu kelimelerle olmayabilir) muhteşem bir tespit
@yasaryucelir5930Ай бұрын
Devlet anlayışı Dinin varlığını toplumlar üzerinde korumayı başardı, Dinin özünü ise devletten uzak ve bağımsız bireyler yaşadı ve yaşattı.
@ahmetemin17219 ай бұрын
İyi ki ilahiyat öğrencilerine anlatmakla yetinmeyip videosunu da çekmişsiniz, ufuk açıcı bir bölümdü, çok teşekkürler ❤
@gokselgokce763710 ай бұрын
Hodgson’ın üç kitabı bir harika. Yakın zamanda okudum, üstüne sosyal bilimler incelemesi okumadım. Sosyal bilimlerle ilgilenen herkes mutlaka okumalı.
@omersezal62372 ай бұрын
Hicretten başlayıp emevj Abbasi diye birşey bekliyordum bambaşka bir silsile ile ele alınan bir program olmuş. Bizim tarih eğitiminde kronoloji ve ezber varken batıda analitik düsunce analiz birden çok disiplinden faydanlanmanin varlığını gördüm. Ellerinize sağlık.
@isem.10 ай бұрын
Kitap kapağı hakkında; Sol tarafta Celal Bayar’ın temsil ettiği İş Bankası ve sanayi ruhu olan fabrika bulunuyor. Sağ rafta Yerel yönetim odağı ağalık sembolü Menderes’in arkasında Osmanlının İstanbul fethi sonrası, ulu camii olan Ayasofya. Farklı minarelerle İslami ve muhafazakar bir temsil var. İkisi taraf temsilcisi arasındaki köprü aralarında bağ olduğunu, altlarında bulunan aile resimleri. Birisinin daha köylü, birisinin daha Cumhuriyet tipi aile anlayışına uygun oluşu hepsinin bir arada bulunuyor olması. Mevcut siyasal islam pozisyonunun da genel bir yeşil fontla açıklanması. Kapağın detayları arasında.
@semamca10 ай бұрын
Güzel bir program olmuş. Bu şekilde bütünsel yaklaşımlar tarihi anlamamız için çok yararlı oluyor. Teşekkür ederiz hocam.
@sultanportakal10 ай бұрын
3:24 KİTAP:Hagarizm 9:30 En Son Kimliğe Sahip Olan Kültür Ortadoğu 11:18 Sharia Minded ve dinin absolute Abbasi devletinden ayrışması 13:35 ESG'nin okuduğu en iyi tarihçilik Avrupa-Islam karşılaştırması 14:14 KİTAP: The Kings Two Bodies 17:50 Korparasyon eksiği Neden İslamda? 20:15 KİTAP: Dünya Tarihini Yeniden Düşünmek 23:36 KİTAP:Braudel 23:38: KİTAP: Zeldin İnsanlığın Mahrem Tarihi 23:40 KİTAP: Greaber Borç 23:50 SosyalBilim tek Bi bilimdir. Bütünsel olmak lazım. Akademisyenler yetersizleşti 27:40 İnovasyonun Fizibıl olması İslam Medeniyetinin çöküşü 34:40 Artık Din-ü Devlet Age of Confessionalization 36:20 Michaelangelo Guida
@borayavuz10 ай бұрын
hizmet gibi hizmet.. belediye seçimlerinde oyumu buraya veriyorum 😅😅
@sultanportakal10 ай бұрын
@@borayavuz güle güle kullan 😁
@Muhharemince9 ай бұрын
Teşekürler
@1narcissus9 ай бұрын
Yusuf Kaplan Hoca, yıllardır bu kitabı haykırıyor
@rdvangercek89908 ай бұрын
@@1narcissus İSLAMDA " KADIN, CARİYE ve KÖLE " Nisa : 3 Yetimlerin hakkına riayet edemeyeceğinizden korkarsanız, BEĞENDİĞİNİZ KADINLARDAN İKİŞER, ÜÇER, DÖRDER Nikâhlayın. Haksızlık etmekten korkarsanız Tek kadın veya MÜLKİYETİNİZDE bulunan CARİYE ile Yetinin; Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır. Müminûn : 5-6 Onlar/ Müminler, Mahrem yerlerini Günahlardan korurlar. Yalnız EŞLERİ ve Ellerinin altında bulunan CARİYELERİ ile İlişki Kurarlar . Nahl : 75 Allah size, hiçbir şeye gücü yetmeyen, BAŞKASININ MÜLKÜ konumundaki KÖLE ile Katımızdan kendisini güzel bir şekilde rızıklandırdığımız Bundan gizli-açık başkalarını da yararlandıran kişiyi örnek veriyor: Bunlar Hiç EŞİT OLUR MU? Hamd Allah’a mahsustur ama onların çoğu bilmezler. Rum : 28 Allah size kendinizden bir örnek veriyor: Elinizin altında bulunan KÖLELERİNİZ arasında, Size verdiğimiz Rızıklarda, Sizinle EŞİT HAKLARA SAHİP ve Birbirinizden Çekindiğiniz gibi Kendilerinden Çekindiğiniz Ortaklarınız VAR MI ? İşte aklını kullanacak kimseler için âyetlerimizi böyle açıklıyoruz.
@user-kf8kt3oe8m10 ай бұрын
Bir tarihçi olarak çok istifade ettim. Böyle örnek çalışmalar azmimizi artırıyor, bizi besliyor. Öğrencilerime de tavsiye ettiğim bir kanal. İyi ki varsınız hocam.
@forsaintgeorge10 ай бұрын
Kanalın gelmiş geçmiş en ufuk açıcı programı olmuş, müthiş! Helal olsun.
@behcetkaanbolat374510 ай бұрын
İbni Haldun bölümü favorimdi şimdi yeni favori bölümüm oldu teşekkürler hocam ve değerli ekibi
@mustafakaplan69079 ай бұрын
En keyif aldığım historik olmuş. Emeğinize sağlık hocam.
@tunahanakarsu9 ай бұрын
Geeçmiş her ne ise muhafazakar onu savunur. Harika program olmuş hocam ağzınıza sağlık
@delmeci8 ай бұрын
Emrah hocam çok kaliteli bir adamsınız bir gün sizin gibi entelektüel biri olmak istiyorum
@ebubekircavdar833710 ай бұрын
Hikaye yarım kaldı gibi hissettim. İslamın çözdükleri, getirdiği yenilikleri ve sonuçlarını; çok iyi ve benim için yeni bir bakış açısıyla anlatmışsınız. Bununla birlikte bence günümüz islamına kadar gelinmeliydi. İslamın getirği güncel sorunları hozomun bakış açısından dinlemek isterdim. Çok güzel ufuk açıcı bir videoydu teşekkürler .
@mkkrrccyy9 ай бұрын
İslam daha fazla ilerleyemediği için kendi içinde bir krize girdi zaten batı da olan da bu batı bu günde hala daha ilerleyebiliyor. İslam medeniyyeti övgüyü hakeden bir medeniyettir bu gün yaşadıkları farklı bağlamlarda değerlendirilmeli. Müslüman olmayan biri olarak bunu diyorum.
@mkkrrccyy9 ай бұрын
İslam daha fazla ilerleyemediği için kendi içinde bir krize girdi zaten batı da olan da bu batı bu günde hala daha ilerleyebiliyor. İslam medeniyyeti övgüyü hakeden bir medeniyettir bu gün yaşadıkları farklı bağlamlarda değerlendirilmeli. Müslüman olmayan biri olarak bunu diyorum.
@sirfurkanyilmaz9 ай бұрын
Linçten kurtulamazdı
@reardeltoit46449 ай бұрын
1500lerden sonrasını anlatmadı evet. Bölüm bölüm çekecekler herhalde.
@rdvangercek89908 ай бұрын
@@reardeltoit4644 İSLAMDA " KADIN, CARİYE ve KÖLE " Nisa : 3 Yetimlerin hakkına riayet edemeyeceğinizden korkarsanız, BEĞENDİĞİNİZ KADINLARDAN İKİŞER, ÜÇER, DÖRDER Nikâhlayın. Haksızlık etmekten korkarsanız Tek kadın veya MÜLKİYETİNİZDE bulunan CARİYE ile Yetinin; Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır. Müminûn : 5-6 Onlar/ Müminler, Mahrem yerlerini Günahlardan korurlar. Yalnız EŞLERİ ve Ellerinin altında bulunan CARİYELERİ ile İlişki Kurarlar . Nahl : 75 Allah size, hiçbir şeye gücü yetmeyen, BAŞKASININ MÜLKÜ konumundaki KÖLE ile Katımızdan kendisini güzel bir şekilde rızıklandırdığımız Bundan gizli-açık başkalarını da yararlandıran kişiyi örnek veriyor: Bunlar Hiç EŞİT OLUR MU? Hamd Allah’a mahsustur ama onların çoğu bilmezler. Rum : 28 Allah size kendinizden bir örnek veriyor: Elinizin altında bulunan KÖLELERİNİZ arasında, Size verdiğimiz Rızıklarda, Sizinle EŞİT HAKLARA SAHİP ve Birbirinizden Çekindiğiniz gibi Kendilerinden Çekindiğiniz Ortaklarınız VAR MI ? İşte aklını kullanacak kimseler için âyetlerimizi böyle açıklıyoruz.
@osmanklc553810 ай бұрын
Pazar sabahı iyi gider sag olun hocam
@muhammedberasahinkaya10 ай бұрын
İslam - Avrupa karşılaştırması kısmı çok güzeldi. Quo vadislerden sonra İslam medeniyeti ile ilgili derleyici, toparlayıcı bir video olmuş.
@mesutyilmaz3645.7 ай бұрын
O kadar keyifli bir anlatımı var ki zevkle izliyorum.
@sananekardesimismimden10399 ай бұрын
Hocam günde 10 12 saatlik bir ders maratonum varken böyle uzun bir videoyu izlemekte önce tereddüt ettim lakin değeceğini de biliyordum, sindire sindire izlemek videoyu durdurup kendi tarih bilgim paradigmamla vs. analiz etmeye çalışmak cidden çok zevkliydi. Böyle bir video için teşekkürler hayatımda harcadığım en iyi 1 saatlerden birisi olabilir kesinlikle.
@reardeltoit46449 ай бұрын
10 12 saat ders maratonu insanın ruhunu emer, yaşama amacını emer seni kapitalizmin evcil bir hayvanı haline getirir. Ne kazandıracak sana bu 10 12 saatlik ders
@SahinCUBUKCU10 ай бұрын
Fikri dünyama katmış olduğunuz bakış açıları, açtığınız pencereler için teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızın devamını diliyorum.
@viajera_turca9 ай бұрын
youtube'da seyrettiğim en kafa açıcı video oldu benim gibi hem temel bilim eğitimi almış hem de burada büyümüş biri olarak. paylaştığınız için teşekkür ederim. ilk iş kitabı alacağım
@suleymanornekci76014 ай бұрын
emrah sefa bey hızlı konuşuyorsunun cümleniz içindeki bazı kelimelerinizi anlamakta zorlanıyoruz. akıcı sohbet havasında bilgiye dayalı bir program yapıyorsunuz teşekkür ederiz.. .
@burakaltinay79 ай бұрын
Tebrikler Cengiz. Süper program. Herkesin emeğine sağlık.
@hasantasyurek77410 ай бұрын
Anlatımınıza bayılıyorum bir Lise öğrencisi olarak Bana çok şey kattınız❤
@cagrihoca10 ай бұрын
Yine aydınlandık, teşekkürler hozom.
@op.dr.hasanipek7234 ай бұрын
İslam tarihini bu kadar süre içerisinde anlaşılabilir şekilde anlattığı için hocaya tebrikler 🍾🎊🎈🎉 sunumu hazırlayan ekibi de kutluyorum ❤❤❤
@gokayyumuk324610 ай бұрын
Takdire şayan bir program olmuş. Benim de katıldığım çok güzel bir bakış açısını sunmuşsunuz
@alaattinzafer10 ай бұрын
Üretimin ticari kafanın önüne geçip diğer toplum yada devletlere üstünlük ve ilerleme sağlaması yorumunuzu yada öne çıkarmanızı çok beğendim. Çok anlamlı. Ve kitap hediyenize talibim. :)
@bashirrzayev832710 ай бұрын
Nerdeyse ilk defa bir insanin zekasina bu kadar hayran kaldim. Kidabin yazari tam bir dahi ve dusunur.
@YunusEmreArslan.610 ай бұрын
Son derece keyifli ve ufuk açıcı, bakış değiştirici bir program olmuş. Teşekkürler. 🎉🎉
@mehmetakifgoksu63699 ай бұрын
Videonuzu izledikten sonra Braudel’in Maddi Medeniyet Ekonomi Kapitalizm serisinden sonra okunması gerekli bir kitap olduğunu gördüm. Çok teşekkür ediyorum
@receptahirsagkal988310 ай бұрын
Türk Siyaseti için detaylı ve kapsamlı analiz. Yazarın siyasi terimlere ilişkin etimolojik arka planlarını da eklemesine dikkat edilmelidir. Genel olarak Türk Siyaseti ile ilgilenen herkese çok faydalı olacak güzel bir kitap. Ayrıca size ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.
@5858alone9 ай бұрын
Emrah Hoca'yı ve kanalını diğer tarihçilerden ve kanallarından ayıran en önemli özellik ne olduğunu değil nasıl olduğunu, farklı olabilme ihtimalini ve olgunun ya da olayın gelişimindeki sosyolojik, psikolojik ve ekonomik şartları anlatmasıdır. Yani, hocanın anlattığı tüm meselelerde bahse konu olan olayın 'mantığını' anlarsınız. Daha önce kendisi ile ilgili yazmış olduğum bir yorumu bırakıyorum : tarihe bakarken belirli iktisadi, siyasi, ekonomik ve askeri olayları ele alışında dönemin sokağındaki vatandaşın olanlara bakış açısını inanılmaz güzel yorumlamaktadır doğrusu. bizler tebaa olarak olaylar ve olgular üzerinden tarihi anlamaya çalışırken bu olgu ve olaylarla karşı karşıya kalan insanların düşüncelerinin aslında tüm bunların etkisini belirlediğini atlıyormuşuz. oğlum bakın bir de bu var minvalinde öylesine sosyolojik ve psikolojik tespitler sunuyor ki; tarih şeridinin arkasında yatan mantıksal süreci süzgeçten geçirerek mercimek çorbası gibi içiriveriyor size.
@BerkayToran10 ай бұрын
Yapılmış en iyi program, detaylısını isteriz hocam! :)
@aliazazi55649 ай бұрын
Değerli hocanın kitap/film önerileri çok çok faydalı!Varolun.Zeldin'i keşfetmiş oldum bu programla...Kitap arkalarında ki kaynakçalar gibi, akışın sonuna kitap ve film listesi de eklense çok işe yarar gibi.Çok teşekkürler...
@arven10010 ай бұрын
Muhteşem di🙏🍀 Emrah hocam istiyorum hepsini...❤ bambaşka bir bakış açısı
@BilimFelsefeDin7ve199 ай бұрын
Hocam, teşekkür ediyorum. Çok keyifle izledim, bilgi aldım. Kitaptan bilgimiz oldu, nasip olursa okuruz. İslam'ın nasıl bir medeniyet kurduğunu hiç bu açılardan dinlememiştim. Çok faydalı oldu.
@aligungor130210 ай бұрын
38 dakikalık videoyu çeviri yapmak, googlamak ve özümsemek için neredeyse 1 saati geçen sürede izledim. Yine kafa açan güzel bir çalışma olmuş. Emeğinize sağlık. -Hediye için adresi nereye bırakıyoruz :)-
@emregun25419 ай бұрын
The Venture of Islam, kitabı okuyanlarla birlikte videoyu izleyenlerin ilk fark edecekleri şey, her tarihçinin kesinlikle antropoloji bilmesi gerektiği olmuştur. Sosyal bilimlerin birbirleri ile ilişkisinin neden gerektiği ve sonuçlarının görülebileceği bu kitapla, Emrah hoca ülke bağlamında gerileyen Sosyal bilimlerin aslında ne olduğunu ya da nasıl olması gerektiğini de göstermektedir, başarılı bir biçimde. Video'nun sonunda bahsedilen kitap kapağındaki "Muhafazakarlığın sembolleri" basitçe ilk göze çarpan özellikleri ile camiler ve alt tarafta bulunan köylü sınıfının kılık kıyafetleri üzerinden görülebilmektedir. Özellikle kitabın kapağının sağ üst tarafında bulunan cami minareleri ile Ezanın Türkçeleştirilmesinden Arapça esas haline getirilişi ve bunu yapan ikilinin de kitabın orta kısmında bulunuşu, kapağın alt tarafında solsan sağa doğru kılık kıyafet inkılabının gelişimi/evrimi olabilecek bir yapı mevcut, bu da bir anlamda harf inkılabına bir gönderme olacak şekilde, Osmanlıca'da yazının sağdan sola doğru gidişinin aksine, kıyafet değişimi soldan sağa doğru yapılarak aynı zamanda muhafazakarlığın çakışmasına dair de bir örnek olabilecek nitelikte. Kapağın ortasında Adnan Menderes ile Celal Bayar'ın başları arasında Kur'an-ı Kerîm'i andıran bir resim mevcut bu da Muhafazakarlığın sembollerinden biri (ki Adnan Menderes'in başından başlayan bir köprü'nün Kur'an'ın olduğu yere doğru gidişi de onun Muhafazakar yapıya olan yaklaşımını göstermektedir adeta). Bütün bunlar bir yana kitabın kapağının merkezinde bulunan Celal Bayar ile Adnan Menderes'in bir anlamda dönemlerinin Muhafazakar sembolleri haline gelmeleriyle birlikte zamanla Muhafazakarlığın çakışmasını sembolüze eden iki kişi olması da kitabın kapağını verdiği mesajı anlamamız açısından muazzam bir gönderme barındırıyor. Kitap kapağında ek olarak görebildiğim kadarıyla (ki maalesef google görsellerde güzel bir ayrıntılı kapak fotosu yoktu maalesef) İslami mimari ile birlikte dönem içerisinde yapılan ekonomik ve sanayi atılımlar hakkında da birkaç motif mevcut. Toparlayacak olursak, kitap kapağında Muhafazakarlığın sembolü olarak, camiler, alt sol taraftakilerin kıyafet ayrıntıları, orta kısımda bulunan Ku'ran ve merkezde bulunan iki siyasi kişinin bir süre bu motif ile birlikte anılması söylenebilir. Muhafazakarlığın çakışması olarak yine merkezden başlayarak yukarıda verdiğim ayrıntılarla birlikte başlangıç anlatımımımın tersine olacak şekilde (soldan sağa kıyafet değişimi, Menderes ve Bayar'ın ilişkileri vs.) ortaya çıkarak göndermesi bol bir kapak dizaynı örneği vermekte bizlere. Benden bu kadar hocam. Diğer arkadaşlara başarılar dilerim.
@reyhankaraaslan59329 ай бұрын
ne kadar keyifli bir program olmuş, sevgiler
@muallagurbuz16910 ай бұрын
Hocam tam aradığım kitap yorumlarınız için teşekkürler
@hikmetarifgurbuz46769 ай бұрын
🎉🎉🎉 Hem bu kadar entellektuel , hem de komik olunabilmesi cok ilginc... Emeginize saglik...
@ErkanKandemir-Genesis9969 ай бұрын
En beğendiğim bölümlerden biri oldu 💯 Başından sonuna kadar soluksuz izledim. Arkadaşlarıma da önereceğim ❤️
@cesteni12629 ай бұрын
Size onlarca kez sorulan bir sorunun cevabını barındıran bir esermiş. Daha önce de duymuştum ama şu an çok ilgimi çekti mutlaka edineceğim.
@m.leventozturk9 ай бұрын
Hozom valla iyi anlamda kafa açtınız emperyalizm den sonra en iyilerden 2. Sıraya koydum bu bölümü. On kere daha izlerim ben bu bölümü
@ozerogretici6 ай бұрын
Hocam konuyu satır aralarıyla ele almışsınız çok sürükleyici olmuş, bu yetmezmiş gibi ceketinizin deseni sizi dinlerken uzay-zaman dokusunda yolculuğa çıkarıyor insanı😄👏🏻
@aklmantk56488 ай бұрын
Yorumumu geçte olsa yapacağım. Hoca diyor ki İslâm Allah'ın kelâmı vs. değil. Sosyolojik olarak nasıl yer aldığını gayet güzel izah etti. Teşekkürler hocam. Benden çok gençsin, böyle teknik analize İlk defa rastladım. Tekrar teşekkürler.
@fatih_dmrkrnn_10 ай бұрын
Historik özlendi ya teşekkürler hocam
@Mr.2.Newton9 ай бұрын
Azerbaycandan yazıyorum bırak kitabın gelmesini yorum bile görünmez büyük ihtimalle ama içimde kalmasın diye yazdım. video çok iyidi eminim kitabda çok iyidir sevgilerle teşekkürler ❤
@OMNIBUSLIVE8 ай бұрын
selamlar mr.2.newton tüm azerbaycana. Evet biraz geç geldi ama geldi bak mesaj :)
@Mustafa-zr2zk9 ай бұрын
Hocam çok güzel bir video olmuş özellikle 12.30'da başlayan ve uzun süre devam eden kaşınmanız sonrasında da tabii tabii derken ki ses tonunuz beni çok güldürdü uzun bir süre devam etti😂 ancak çok fazla terimi olduğunu düşünüyorum diğer videolarımızda bu kadar anlamadığım nokta yoktu biraz karışık daha çok akademisyenlere uygun bir video olmuş gibi idi not hocam ben de fenerbahçeliyim.
@alimete98369 ай бұрын
Hocam bu seviye güzel. Biz yetişiriz size, siz bu videodaki gibi bizi beklemeyin
@RamazanEmrePançar10 ай бұрын
hocam gameplay videosu gelcekti alo??
@josephbiggus675710 ай бұрын
Gerçekten ya gelsin bı CK3, EU4
@gozdeyzgngl10 ай бұрын
Film videosuna kizanlari kizdirmayin arkadaşlar...
@alper885810 ай бұрын
Adam ne yapacakki bi yandan oynayip bi yandan tarihmi anlatacak, yoksa tarihi taklitmi etmeye çalışacak.
@josephbiggus675710 ай бұрын
@@alper8858 abi kasılmayın bu kadar, dümdüz girsin oynasın bir iki kelam etsin yeter. Şimdi bu adam 1444'de Osmanlı ile başlayıp 1500de Memluklere girse oyle bir muhabbet başlatır ki Memlûk konusunda heh işte keyif odur
@sharpness723910 ай бұрын
@@alper8858evet
@ahmetbasrikarakus10 ай бұрын
Afiş tasarımı için arka planda cami gibi, kemerli köprü gibi İslami ve geleneksel çağrışımı bulunan görseller kullanılmış. Önde çiftçi, işçi, beyaz yakalı bir arada. Bir aile hissi veriyor, aynı şey için bir araya gelmiş bir arada mutlu. Geleneksel sembolleri arkasına almış, halkı önüne katmış liderleri ise hepsinden büyük ve merkezde görüyoruz. Saygılar sevgiler.
@elifecam447710 ай бұрын
Lütfen devamı gelsin 🙏🏻 tespitler on numara bayıldım 🌷
@gozdeapaydin10 ай бұрын
Harika bir program olmuş, emeğine sağlık bütün ekibin. Umarım ben seçilirim 😊
@uygareczanesi7 ай бұрын
İlgiyle izledim. Derin çelişkiler her yerde.
@hayrimenkul724410 ай бұрын
Müthiş bir yayın olmuş. Çok teşekkürler.
@suleymangokhankara51209 ай бұрын
Tıp alanında uzmanlık ve iki adet doktora yapmış biri olarak yıllar sonra politika ve tarih alanına yöneldim ve bu alanda okumalar yaparak yurtdışında yeni sağlık politikaları alanında doktora yapmaya planlıyorum. Hediye kitaba beni bu konuda şevklendirmesi açısından talibim. Teşekkür ederim.
@hidrojeninikaybedenalken36229 ай бұрын
Son cümle harici yazının tamamı ego tatmini
@suleymangokhankara51209 ай бұрын
@@hidrojeninikaybedenalken3622 Elbette her akademisyen gibi ben de egoistim. Akademik başarıların ego tatmini dışında hiçbir karşılığı yok artık. Akademiye vereceğim emekler yerine küçük bir bakkal dükkanına emek yapsaydım maddi olarak çok daha fazla karşılığını alırdım. Fakat bundan şikayetçi değilim. Bilim için çabalamak benim egomu tatmin ediyor ve bu bana yetiyor. Egoist olduğumu elbette kabul ediyorum fakat yorumdan bu anlamı çıkartmanız beni şaşırttı. Tekrar incelerseniz girişi gelişmesi sonucu olan bir yorum. Bana kitabı hediye edin yazıp başka bir şey yazmasaydım nasıl olurdu bir düşünmenizi isterim.
@azizkaangezer35429 ай бұрын
@@hidrojeninikaybedenalken3622 hoca dediğin bu laf son 2 3 yılda da benim kafamda dönüyor. malasef toplum o yöne doğru gidip kendi reklamımızı yapmamamızı istiyor fakat ego tatmini bilinci açılan insanlar (ki bu cümle bile ego tatmini) kendilerini saklamaya,yaptıklarını söylememeye başlıyor. bunun çözümü belki herşeyin yerli yerinde söylemesi olabilir. alnızmıda cv ile dolaşmak zorunda değiliz.
@bysametdemir9 ай бұрын
@@hidrojeninikaybedenalken3622 yoldan geçen bir adam olarak bu işe yöneldim mi desin? Herkes alçak gönüllü olmak zorunda değil.
@reardeltoit46449 ай бұрын
işte bundan dolayı insanlar para getiren mesleğe değil kendi sevdiği alana yönelmeli. Boşa gitmiş bir gençlik.
@solaris359 ай бұрын
Hocam cok teşekkürler super bir bolum oldu
@kubilaykabatas29810 ай бұрын
35:20 -> 17 mayıs 2019 - Olmaz Öyle Saçma Tarih - Emrah Safa Gürkan - B01 venture/aventure dönem dönem değişse de "risky undertaking" anlamına geliyor yani İslam'ın Serüveni yerine her ne kadar aynı etkiyi yaratmasa da İslam'ın Macerası ya da İslam'ın Girişimi gibi çevirilebilirmiş. Ayrica serüven/quest kelimesi belli bir hedefi/görevi işaret ettiğinden sanki ortada bir plan varmış anlamı da verebiliyor
@mkkrrccyy10 ай бұрын
Kitabı okuyunca kitabın ana noktası islamın yaptığı devrim. İslamın girişimi daha doğru bence.😊
@meryemkoru3484Ай бұрын
Hocanın sayfasına baktım bir tarihçiye göre zafer yazmış. Ülkem adına mutlu oldum.
@imsherlockhomeless10 ай бұрын
çok keyifli bir video olmuş elinize sağlık
@demedidemedeme79639 ай бұрын
sefa bey, cok istifade ettik... cok Guzel bir programoldu..
@kiyakmusto9 ай бұрын
Hocam uzun süredir izlemiyordum sizi. Azıcık kilo almışsınız. Bu arada cumhuriyetin 100 günü ve kişisi kitapları her kitaplıkta olması gereken inkılap tarihi okuyan her çocuğun okuması gereken kitaplar olmuş. Elinize sağlık.
@sametergul12349 ай бұрын
Hocam değerli bilgileri bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler. Dün akşam Süreyya operasının karşısında ayaküstü sohbete zaman ayırdığınız için de ayrıca minnettar olduğumu belirtmek isterim.
@azizcanbolat6 ай бұрын
Hozoyu dinlemek büyük keyif gerçekten. Sanırım tüm vidolarını dinledim. Arkadaşlarım isyanda hızlı hızlı konuşmaya başlamışım 😅
@carteblanche0010 ай бұрын
Emrah Hocam diline, bilgine sağlık. Harika bir bölüm. 🏆
@iyibishiy96304 ай бұрын
Wishfull thinking'in telaffuzu ve tercemesi harikaydı.
@borayavuz10 ай бұрын
Sürprizlerle dolu bi program oldu 👏🏼👏🏼👏🏼
@pnaraltnsk89509 ай бұрын
“Arada bisey soyler sana, dersin ki tamam” off iligimde kemigimde hissettim tekrar tekrar izledim hocam💚super bolum tesekkurler
@ufolog4210 ай бұрын
izlediğim en iyi historik olabilir, biraz hayatımızda da zuhur eden yönleri olduğundan olsa gerek.
@MuratKaraMurad10 ай бұрын
15:08 Bilecikliler Venedikliler'den daha özgürdür (Bozüyüklüyüm) diyebilir miyiz hocam? En azından o tarihlerde. Harika bir video olmuş. İslamın nasıl bu kadar hızlı bir şekilde yayılmış olduğunu daha iyi anladım. Kitapların baskısı yok sanırım, ikinci elcilerden almak gerekecek. İlk fırsatta kitapları da alacağım. Teşekkürler ESG.
@mkkrrccyy9 ай бұрын
Ben bi şey diyim. Bir bilecikli hala daha; daha özgür.
@06caner509 ай бұрын
Türk siyaseti içerisinde 19.yy ile başlayan değişimler sonucunda; ortaya çıkan sosyal ve kültürel olguların, var olan olgularla bir harman haline gelip; hem eskiyi koruma hem yeniye uyumlanma sürecini; döneme damga vuran kişiler, kurumlar ve yapılar üzerinden, kitabın kapağına yansıtıldığını görüyoruz. Ayrıca bölüm çok güzeldi, emeğinize sağlık👋🏼
@nurdanaslanaybar634410 ай бұрын
Harika bir bakış açısı ve aydınlatıcı
@GuccukUsta9 ай бұрын
"...Ana argümanları bilmen lazım, yoksa sen takvimcisin; tarihçi, arşivci ve kısmen vakanüvistten farklıdır..." Harika tespitler hocam ağzınıza sağlık. Felsefi derinlik ve sosyolojik, antropolojik yaklaşımlar içermeyen tarihçilik olamaz. M. Bardakçı gibi kişiler Tarih branşını kuru bir belgecilik ve malumatfuruşluk olarak bellettiler maalesef.
@yukselrmak10 ай бұрын
Katoliklik ve İslam'daki nikahın farkı ilginç geldi. Katoliklikte 'sacrament', İslamiyette ise karşılıklı sözleşme... Hiç dikkat etmemiştim. Teşekkürler
@spartakos53610 ай бұрын
Hocam, kiymetini bil. Yakın saatlerde Fatih Altaylı ve Flu tv de video girdi. Kahvaltimi historik eşliğinde ediyorum. Saygılar.
@adilerdogan394510 ай бұрын
son zamanlardaki favori kanalım
@mustafaekinci95954 ай бұрын
Hocam çok güzel video olmuş emeklerinize sağlık
@BJK-yo3kf7 ай бұрын
Bu faydalı video için teşekkür ederim.
@huseyinsutcu86139 ай бұрын
Çok güzel bir bölümdü elinize sağlık. 🙏🏻 Kitap kapağındaki görüntülerde ise muhafazakarlığın sözlükteki anlamından ziyade nasıl yanlış anlaşıldığını aslında DP ile sadece Türk politik yapısının değişmekle kalmadığını toplumsal yapısının da değiştiğini, artan köyden kente göç sonucu şehirde yeni bir kent köylüsü sınıfının oluştuğunu ve bu grubun Türk politik ve toplumsal yaşamını kalıcı olarak değiştirdiğinden dolayı ilgili görüntülerin kullanıldığını düşünüyorum.
@mahmutyldrm51769 ай бұрын
Hocam bunun gibi daha çok kitap paylaşın lütfen çok güzel bir kitap serisiymiş
@Osman-yg1mh10 ай бұрын
Yine keyifli bir bölüm olmuş. Kitaplara talibim :)
@harisboukelis10 ай бұрын
Afişte de muhafazakarlığın temel ögeleri olan aile ve değer taşıyan yapılarla fikirler yerine köke bağlanma var. Ve yine, aynı şekilde, fikirler değil yine kişiler, yapılara atfedilerek Türk Politikasının karizmatik yönetime ne kadar tutkun olduğu bariz olarak gösterilmiş. Halk her zaman bu görünmez hiyeraşide aşağıdır, alttadır ve böyle yapılara bağlanma gereği duyar nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun.
@Dapplication3 ай бұрын
21:25 human beings alone are artists sözü sadece insanlar sanatçıdır diye interpret edilmiş hocamız tarafından. Söz sanki daha çok insanlar kendi başlarına yapısal olarak sanatçıdırlar, stimüliler yanı sıra her olaya mânâ katmaya çalışırıza getirmeye çalışmış gibi geldi bana. Yorum tabii ki sizin
@Dapplication3 ай бұрын
İnterpretasyon dediğim gibi olduğu zaman bir katman daha felsefi, daha güzel bir anlam çıkıyor bence
@bahadiraksoy938010 ай бұрын
Atına'da Turkish Studies okuyorum. Benim bu kitaplara herkesten daha çok ihtiyacım olduğu gibi Emrah hocanın KZbin da izlemedigim videosu yoktur. Bu kitapları en çok ben hakediyorum 😎😛
@sadrialsk418510 ай бұрын
profil fotoğrafından seni Ralph Finnes a benzettim ve destekliyom, bu adama kitap verin laa, senin tarafındayım hocam
@acovidsurvivorof20209 ай бұрын
HOCAM BU KONUYU DAHA DETAYLI İNCELEDİĞİNİZ BAĞIMSIZ BİR VİDEO YAPIN LÜTFEN. VEYA BİR KİTAP YAZIN LÜTFEN.
@azizkeskin80679 ай бұрын
Hozom böyle videolar bekliyoruz lütfen bizi sinemayla diziyle oyalamayin, emeğinize sağlık saygılar.
@onurgunesergun357710 ай бұрын
Çok yararlı oldu, teşekkürler hocam.
@seculartim333210 ай бұрын
Ne anladın,özetle bakalım
@iremoztas9 ай бұрын
Bende namaz kılmaya başladım bu vidyo sayesinde
@merterbil68378 ай бұрын
Hahahajajajajak
@Hehey-n3i10 ай бұрын
Nefis bir historik bölümü daha
@umutsoyler43610 ай бұрын
Böyle sosyal bilimlerde yeni, büyük ve farklı bakış açılar getirebilmiş insanlar üzerine bunun gibi başka yayınlar da yapsanız güzel olur bence. David Graeber ya da Levi-Strauss v.s. gibi insanların yazdıkları bir kitap ya da direkt kendileri üzerine bölümler güzel olurdu bence. Levi-Strauss'un evlilik ve akrabalık üzerine yazdıkları ya da Graeber'ın borç ilişkilerinin nasıl dünya tarihini değiştirdiği üzerine yazdıklarını anlattığınız bir bölüm v.s. güzel olurdu bence.
@birkansancak457410 ай бұрын
Nihayet bekledigim kitap bölümü geldi
@Ercn.10 ай бұрын
18:44 Formalizm ( Biçimcilik ) : Biçimcilik sanatı sanat yapan yapılış amacı değil biçimi rengi ve şeklidir ve biçimsel özelliklerinin dışındaki her şey sanatın dışında kalır. Biçim önemlidir çünkü aktarılmak istenen duygu ve düşünce formlarla şekillerle ve biçimle aktarılır. Legalizm : faydacı bir politik felsefe olup temelini "çağ değişince legalizm, yeni çağın yasalarını tam olarak benimsemektir" şeklinde ifâde etmek yerinde olur. En önemli prensibi yasal prensip olup "yürürlükte olan yasayı üstte tutan bir politik felsefe"dir.