Vă mulțumim din suflet ptr că împărtășiți cu noi experiența dvs...Dumnezeu sa va bucure ptr că sunteți un om bun...Sa trăiți....❤❤❤
@IonBalmos2 ай бұрын
Super
@invertor42452 ай бұрын
Domnule am mai scris, apreciez foarte mult dorința de inovație și pentru asta vă apreciez. Fizica nu poate fi contrazisă deci soluția dvs. nu funcționează. Sunt calcule care țin seama de volume încălzite, izolarea camerelor...cu puterea furnizată de un bec infraroșu de să zicem 250 w se poate încălzi o cameră de 1 metru pătrat și 1 metru înălțime. Cei care vă încurajează chiar dacă au 12 clase au copiat la bac. Susțineți că trbuie să funcționeze non stop....la un bec de 100 w înseamnă 2,4 kw pe zi consumați pentru nimic...
@IulianStanciu2 ай бұрын
Vă salut din nou, am mai primit mesaje de genul asta in care este atacata aceasta idee și nu mă deranjează atâta timp cât este atacata ideea și nu persoanele care iau parte și ele la acest filmuleț prin vizionare sau mesaje.. foarte multe mesaje sau referit la fizică sau știință că nu se poate face mai nimic cu această sursă de căldură .In filmuleț termometrul arata niste grade mai mici sau mai mari in funcție de becul folosit ..țin să menționez că acele grade sunt reale și aș vrea să știu și eu unde se duce căldură create de ele? Pentru mine este simplu să înțeleg că acea căldură se va amesteca cu aerul rece dintr-o cameră și va ridica temperatura cu vreo 2 sau 3; grade... acele grade pot face diferența între frig și confortabil.
@invertor42452 ай бұрын
@IulianStanciu nu am avut nici cea mai mică intenție de a jigni persoane, am vrut să spun că unele persoane se pronunță fără a avea nici măcar cunoștințe elementare de fizică. Dacă se înțelege o intenție jignitoare îmi cer scuze și pe viitor voi fi mai atent în exprimare.
@laurentiubucur95862 ай бұрын
IZOLATIA LOCUINTEI CONTEAZA, NU PUTEREA DEGAJATA!@@IulianStanciu
@@IulianStanciu Total gresit. O sursa de caldura se masoara la distante de 1m pentru a vedea daca efectul convectiv normal este prezent sau nu. Faptul ca masurati temperaratura pe partea metalica nu este o certitudine ca realizeaza schimb de caldura eficient cu mediul. De altfel suprafetele radiante care fac transfer de caldura convectiv au suprafete foarte mari, de obicei materializate prin aripioare care maresc suprafata de contact (vezi caloriferele). In alta ordine de idei, soba cu bec nu este noua, vine din vremea lui Ceausescu, cand ni se dadea caldura cu portia si oamenii icercau sa reinventeze apa calda. S-a experminetat si soba cu grafit, realizata tot cam pe acelasi principiu cu bec cu quart montat in interiorul unui calup de grafit pentru ai creste inertia termica prin acumulare de caldura. Acelasi fiasco. Nu este o solutie viabila "descoperirea" dumneavoastra.
@AbcDef-yb5wq3 ай бұрын
Pentru putere de încalzire mai mare, poti sa faci doua sau trei sobe, sau o soba mai mare cu trei compartimente, în care sa poti pune cate un bec în fiecare compartiment.
@IulianStanciu3 ай бұрын
Te salut, poți să faci ceva in stil calorifer și să pui două becuri de 100 W pe capete, ambele in același compartiment doar cu distanța între ele sau poți folosi un bec mai mare de 250 W .Tot ce depășește ca consum 400 W n-ar mai fi rentabil de făcut deoarece se găsește și în comerț genul asta de surse.
@AbcDef-yb5wq3 ай бұрын
Daca pui un bec mai mare în soba aia mica, nu va da randament! Cu cat cresti puterea becului cu atat si suprafata de încalzit (soba) trebuie sa fie mai mare, pentru ca un bec mai puternic are "nevoie" de mai multa tabla, ca sa poata sa dea randament.
@dumitrutilvan2085Ай бұрын
Felicitari ,am avut la pui de 1zi si dedea căldură, dar nu mia venit ideia asta.Multumesc,am să încerc să nu înghețe în cameră pisicile .
@GabiFodorrasRO2 ай бұрын
Big like!👍👍👍👍👍✅💪Felicitări! Great video 👍👍👍😎
@danx86642 ай бұрын
Alo! Avem o încălzire cu rezistenta echivalent la 100w, dar mult mai proasta, pentru ca becul irosește o parte din energie pe lumina! Probabil eficienta lui W undeva la 60%... nici gând sa încălzești o camera cu el! Probabil ca sa încălzești o camera iarna îți trebuie 1kw... și asta nu contează ca e electric sau gaz!
@nicolaeceaușescu0716Ай бұрын
De unde cumperi o astfel de sobă electrică care arată ca asta ? 0:01
@beldasbeldas44883 ай бұрын
👍👍👍
@AdrianaVasile-l4b3 ай бұрын
Buna ziua! In primul rand daca se poate sa ne spuneti cum ati protejat cablu de jos ca sa nu se incalzeasca? Si in al doilea rand ar fi interesant sa faceti un test cu monitorizarea temperaturii dintr o camera unde sa se defineasca de la inceput urmatoarele elemente: dimensiune camerei, ex.15 mp , izolatia camerei, buna ( 10 cm polistire, geamuri termopan), twmperatura de afara ex. 0 grade, Apoi sa porniti soba la undeva la 15 grade in camera si sa vedem in cat timp ridica temperatura la 22-23 grade. Asa se poate vedea si mai bine eficienta termica a sobei. Numai de bine!
@IulianStanciu3 ай бұрын
Bună seara, in comerț sunt tot felul de cabluri care pot rezista la temperaturi înalte..am să refac un test când o să scadă temperatura mult mai mult cu minus și am să dau datele din exemplu dumneavoastră..țin să vă precizez că soba de 100 W nu ridica temperatura așa mult ci doar menține atmosfera la un mod suportabil . Pentru a ridica temperatura mai sus ar trebui minim 250W..O să revin cu mai multe detalii. Multă sănătate
@AdrianaVasile-l4b3 ай бұрын
Va multumesc si astept si urmatoarele teste.
@nicuisar-hc7cy2 ай бұрын
La 100 w nu se încălzește niciun cablu. Căldura emanată de bec se duce in sus,cablul este rece.
@MihaiMihai-zw4rz3 ай бұрын
Interesanta idee si folositoare! Poate reaiizati un videoclip si cu modul in care o asamblati, ma refer la confectionarea picioarelor, prinderea becului, eventual care sunt dimensiunile sobei, lungime, diametru, grosime. Astept cu mare interes testele si cu celelalte becuri la diverse temperaturi. Toate cele bune si numai bine impreuna cu cei dragi!
@GabriEl-Soare2 ай бұрын
@: MihaiMihai, in imaginatia mea sobita aceasta nu are nevoie de picioare! Cu cat este mai jos cu atat mai bine, pentru ca incalzeste aerul de jos! Aerul cald se ridica in sus oricum, nu trebuie sa inaltam sobita! Spre exemplu, eu as incerca cu sobita culcata pe podea. In loc de picioare se dau un rand de orificii la baza sobitei, prin care intra aerul din incapere si se incalzeste. Iar la partea de sus, tot lateral, la 2-3 cm. se face un alt rand de orificii prin care iese aerul cald in camera. Prin orificiile de la baza se face si un sistem care sa sustina lampa cu raze infrarosii! O varianta si mai simpla: se aseza sobita deasupra unei veioze in care se fixeaza becul cu infrarosii! In orice caz, ideea domnului Iulian Stanciu este geniala, merita incercata inclusiv cu 2 sau 3 becuri cu infrarosii!
@horiaioanfilip50192 ай бұрын
@@GabriEl-Soare Daca despre incropeala asta tu spui ca e "idee geniala",eu spun ca tu nu ai proprietatea limbii romane,materne(?).Mai omule,tu nu vezi ca pana si titlul e o ineptie.Wattul e unitate de masurare a puterii. Puterea e putere,pe secunda sau pe ora sau pe oricare unitate de timp e tot aia.Se vede treaba ca acest "inventator" a luat doi la fizica in gimnaziu,daca a ajuns sa faca gimnaziul cinstit.Ce sa-i explici cum e cu energia,puterea,echivalentul caloric al lucrului mecanic etc.? Stie el oare care sunt sistemele de unitati de masura,cum se defineste forta de 1 Newton,lucrul mecanic de 1 Joule,puterea de 1 Watt,cantitatea de caldura de 1 Calorie etc.Sa fie clar : cine se exprima despre un generator de caldura sau de lucru mecanic ca are putrea de "n" kW pe ora,s-a descalificat instantaneu ca absolvent de scoala medie,fie el chiar si mare bastan prin guvern. Doamne,cat a putut sa decada invatamantul romanesc daca unora nu le e rusine sa posteze astfel de ineptii !
@danielardean71712 ай бұрын
Felicitari Domnula . Nu va luati dupa desteptii care te bombardeaza cu comentariile lor . Faceti treaba buna . E plina lumea de teoretici care nu duc nicaeri . Avem necesar an societate de uameni practici ca matale .
@rotariuctinАй бұрын
,,Desteptii" au fost la orele de fizica😂😂😂
@VasileAlexuta3 ай бұрын
Bravo felicitări și Numai Bine
@tomaszionel1452 ай бұрын
Incercati sa o vopsiți cu negru mat absoarbe căldură nu argintiu că reflectă
@DanLungu-q9r3 ай бұрын
Salut omule, acum că am văzut și testul cu consumul de 100W ce nu înfierbântă foarte tare cu siguranță am găsit soluția cum o să se încălzească pisicile mele la iarnă în cămăruță lor.Oricum mersi pentru idee.
@IulianStanciu3 ай бұрын
Te salut și eu, mă bucur că o să îți fie de folos, doar ai grijă cum o construiești jos la bază pentru a nu intra pisicile in zona cablului electric și a becului..eu îți recomand să pui o plasă metalică in jurul picioarelor.Succes
@toporviorel44432 ай бұрын
😂😂😂
@danx86642 ай бұрын
Eu le-am făcut în cușcă lor de afara le-am pus un bec de asta intr-o conserva mare gaurita de măsline și am pus plasa la 5 cm împrejur sa nu se ardă.
@vintilagherase93412 ай бұрын
Funcționează și cu baterii (R6).
@laurentiubucur95862 ай бұрын
Se vede ca la scoala nu prea ati invatat: puterea activa electrica poate fi transformata in caldura prin efect Joule, nu conteaza CUM!😳
@marianoplopeseanu83963 ай бұрын
Salut!Dă-i înainte și lasă cârcotașii să sugă și ei un deget!In primul rand,invenția ta consuma curent,și asta nu e bine,dar,sobita trebuie recalculată și folosite materiale fine,expansible cara da degaje cumva căldură.Becul pe care trebuie sa-l folosești ar trebui sa fie de cel puțin 200 w.Nu trebuie sa dai înapoi,dar controlează cu un termostat temperatura.Un material mai subțirel pentru soba este mai adecvat pentru dispersia căldurii în mod mai rapid.Te ajut cu orice vrei,și eu eram înnebunit după invenții...m-am oprit la inovația mea și în afara sânt electrician😜
@IulianStanciu3 ай бұрын
Mulțumesc pentru sfaturi
@brielanica32372 ай бұрын
Shi fashii cu bioxidul sela di carbon uoi
@schingioiudragos50553 ай бұрын
Vă salut,credeți ca ar avea vreo șansă să încălzească soba dacă căptușiți cu șamotă?
@IulianStanciu2 ай бұрын
Salut, orice se poate pune in interior, dar trebuie să punem materialul care se încălzește cel mai rapid la razele infraroșii ale becului.
@GheorghiciucCostel3 ай бұрын
Salut bec de asta foloseam cin aveam pui de găină mici dădea căldură.
@IulianStanciu3 ай бұрын
Te salut, tocmai asta era ideea să îl folosim și în alt mod dacă tot îl avem prin casă.
@sergheibagrin90663 ай бұрын
Nu asculta pe nimeni, lucreaza foarte bine
@AurelPetrescu-fl8ui2 ай бұрын
SOBA TREBUIE SA FIE DIN TABLĂ DE ALUMINIU, SUBTIRE CUM AR FI DOZELE DE BERE ,,
@johncatalina4313 ай бұрын
👍 👍 👍
@Euu622 ай бұрын
Nustiu ce produci tu...eu stiu ca trebuie pt. Incalzire..70w sau 80w m cumb incalzit.. .
@danutmarinescu65092 ай бұрын
Nu se ia in calcul izolatia si randamentul casei pentru incalzire.Povestea o doamna in masina de transport ITB ca locuieste la et.10 si are izolat apartamentul interior si exterior cu cea mai groasa izolatie termica pentru randamentul maxim al locuintei.Pe timp de iarna nu mai are nevoie de incalzire ptr. ca are min 17 grade,Asa se explica si luminari care incalzesc un spatiu foarte eficient termic bine izolat.La casele noastre asezate pe pamint fara izolatie termica se consuma energii mari termice pentru incalzire.100w sint frectie la picior de lemn in asa aplicatie unde apar curenti reci de suprafata datorita aerului cald ce urca sus.In aceste spatii se poate dormi la inaltime intr-un pat de armata unde este mai cald decit la parter..Mai pe scurt acest sistem de incalzire este eficient in anumite spatii cu un anumit randament termic.
@IulianStanciu2 ай бұрын
Salut, sunt de acord cu cele scrise de tine e foarte greu să menții o temperatura constanta într-o casă neizolată unde fluctuațiile de aer rece diferă foarte mult între zi și noapte.
@TUTORIALECUDETOATE3 ай бұрын
incearca sa faci cuptorul din cupru sau aluminiu
@IulianStanciu3 ай бұрын
Da așa mă gândesc și eu că aluminiu ar fi mai eficient, cred că s-ar încălzi mult mai rapid.
@plesidumitru31623 ай бұрын
Mare-i grădina domnului . Cel mai scump este încălzirea electrică așa ca experimentul dv. e de râsul curcilor .
@IulianStanciu3 ай бұрын
TE salut, da este adevărat, curentul este foarte scump.. testul făcut încerca să scoată cel mai economic mod la un preț foarte mic.. Că reușim sau nu suntem datori să încercăm.
@blackzxr69002 ай бұрын
Curentul electric nu este deloc scump pentru ca el se poate produce curat la tine acasă... Orice altceva înseamnă alte costuri, în viitor o sa fie o banalitate.
@iliemunteanu-n2k3 ай бұрын
Cu 100w te pisi pe el.Am pus 150 si tot slab.Am sa iau de 250w
@brielanica32372 ай бұрын
Uoi , da Shi fashi cu bioxidul de carbon rezultat în urma arderii😂
@gheorghepuscasu77903 ай бұрын
Păi clocitoarea s-a inventat de mult !
@catalinandrei89942 ай бұрын
Bravo tata ceva interesant
@ovidiumarinelsava79282 ай бұрын
Veioza termică !...
@YTROFunnyMoments2 ай бұрын
mult 100 w ora... daca era 200 w pe zil erai smecher. ce caldura sa faci cu un bec... maxim pt o camera de 10m2! ca sa incalzesti o camera ca lumea ai nevoie de cel putin 50-60 grade pe "soba"
@danidafa46092 ай бұрын
Bravoo omule esti bun
@Carmen-f9h2 ай бұрын
Asa se facea clocitoarea in urma cu 60 de ani
@iulianbrotaru66813 ай бұрын
Nu utilă, eficienta ai vrut să spui!
@odilloacalovschi55393 ай бұрын
atunci cind svidezi legile fizici Fa teza de doctorat si candideaza LEGEA C
@ionconstantinivan95142 ай бұрын
ARE LA LIDL UN BEC CU INFRAROSII MULT MAI PUTERNIC PENTRU INCALZIREA FERMELOR DE PUI , ESTE MAI IEFTIN SĂ CUMPERI UN PANOU RADIANT CARE SE MONTEAZĂ PE PERETE SAU TAVAN , ESTE MULT MAI SIMPLU SI MAI IEFTIN , PAREREA MEA !!!....EU DE 3 IERNI FOLOSESC INCALZIREA CU LUMANARI PASTILĂ, IAR ACUM , CU 3 RESOURI PE LUMANARI OBTIN O DIFERENȚĂ DE 20 DE GRADE CELSIUS FAȚĂ DE AFARĂ, VOIAM SĂ FAC CU GHIVECE , DAR NU MAI GASESC , DECAT GHIVECE DE PLASTIC , ASA CĂ AM FACUT CU PLACI DE TERACOTA PE 6 SAU 9 LUMANARI PASTILĂ, IAR UN PACHET DE LUMANARI PASTILĂ DE 100 DE BUCATI COSTĂ MAXIM 30 DE LEI , CEEA , CE IMI.AJUNG 2 SAU 3 ZILE CU TEMPETATURA DE MINIM 20 DE GRADE CELSIUS, DEPINDE CAT DE FRIG ESTE AFARĂ , DE PREFERAT DE CUMPARAT LUMANARILE EN GROS , RSTE MULT MAI IEFTIN !!!...PREFER SĂ DAU BANII LA ROMANI , DECAT SĂ PLATESC GAZUL SAU CURENTUL HOTILOR SI PUTORILOR CARE SUNT MÂNA IN MÂNA CU JIGODIILE DIN FRUNTEA ȚĂRII, APROPO GAZUL L-AM TAIAT , IAR PENTRU CURENT ELECTRIC AM NISTE IDEI VERIFICATE , DAR PENTRU CARE NU AM BANII NECESARI DEOCAMDATĂ, POATE LA ANUL REUSESC SĂ RENUNT SI LA CURENTUL HOTILOR NENOROCITI POATE TINEM LEGATURA , DACĂ SUNTETI INTETESATI , VĂ DAU DOUĂ IDEI STUDIATE DE MINE ...GENERATORUL DE OXIGEN PRIN ELECTROLIZA MICĂ PENTRU INLOCUITORUL DE GAZ SI PENTRU CURENTUL ELECTRIC...CAPTAREA ETERULUI DIN AER SI MULTIPLICARWA TENSIUNII SI AMPERAJULUI PRIN NISTE CIRCUITE ELECTRICE SAU MAI SIMPLU PRINTR-UN INVERTOR DE 5000 W MULTĂ SĂNĂTATE ȘI TOATE BUNE
@IulianStanciu2 ай бұрын
Vă salut, mulțumesc pentru cele scrise aici, a-ți dat foarte multe informații utile, in legătură cu cele două sisteme care le-ați prezentat am înțeles conceptul par adevărate invenții, ar trebui să le promovați pe un site de socializare.pe mine mă depășește un pic tehnica lor..eu rămân la lucrurile simple pe care le înțelege tot omul..Apreciez mesajul dumneavoastră și avem nevoie de cat mai multi oameni cu idei bune care ne ajuta să cheltuim un pic mai puțin pe utilitățile zilnice.Tot respectul
@ionconstantinivan95142 ай бұрын
@@IulianStanciu Idei simple caut si eu , iar cand din apa simplă poti obtine gaz ( oxigen -hidrogen ) in prezenta unei tensiuni mici ( electroluza ) este SUPERB , dar trebuie o metodă de control al productiei si controlului acestui gaz expliziv ( pe acelasi principiu simplu funcționează si masina cu apă ) ...la energia electrică estw putin mai complicat , dar , după multe informatii , schițe si alte cunostinte luate din carti si din viata de zi cu zi ( sunt electrician , pe lângă alte două calificari ) este 100 /% posibilă !!! O seară plăcută ....multumesc