Dank voor de video, morgen examen dus deze video heeft heel erg geholpen
@kemia11 ай бұрын
Succes morgen met je examen! Zet 'm op
@siebe.parmentier859810 ай бұрын
@@kemia mijn examen ging heel erg goed, bedankt voor de geweldige uitleg
@kemia10 ай бұрын
Top! Da's mooi om te horen
@rinaldobeer1464 Жыл бұрын
Ik bent mijn redder in nood. Zit in de 6e, maar ik begrijp de stof nu pas dankzij u.
@kemia Жыл бұрын
Dag Rinaldo Leuk om je berichtje te lezen. Fijn dat ik je kan helpen. Succes met scheikunde en straks je examen💪🏻
@stormlockefeer8236 Жыл бұрын
Bedankt! Morgen proefwerk
@kemia Жыл бұрын
Graag gedaan. Veel succes morgen. Zet 'm op!
@kemia Жыл бұрын
Hoe is je proefwerk gegaan?
@lol2006aa Жыл бұрын
Hoe ging het
@gamegrinder07097 ай бұрын
Meneer wat is de vraagstelling bij minuut 8:44 want ik maak aantekeningen en ik begrijp niet wat u zegt met hoe kun je dat nou op micro niveau verklaren. Wat is de volledige vraagstelling, dan kan ik dat noteren met de antwoord erop?
@kemia7 ай бұрын
Hoi! In dit geval zou de vraagstelling zijn: "Verklaar op microniveau het relatief hoge kookpunt van water" Bekijk ook even de les die hierna komt: kzbin.info/www/bejne/jJDGeolqma-ljassi=97ObsjTi3L_2_hxw Succes met scheikunde!
@meryemx3556 Жыл бұрын
Hoe is het namelijk dat stikstof lager elektronenegativiteit heeft dan water maar wel de delta min kant? Dus naar welk cijfer moet je kijken
@jsyeetz Жыл бұрын
Behoort de waterstofbruggen dus tot de moleculaire stoffen?
@kemia Жыл бұрын
Dat heb je goed begrepen! Succes met scheikunde!
@meryemx3556 Жыл бұрын
maar de elektronegativiteit van stikstof is in dit voorbeeld lager dan water hoezo is het dan de delta min kant? Bij zuurstof is het namelijk hoger maar wel de delta min?
@meryemx3556 Жыл бұрын
Kijk je bij die elektronenegativiteit naar eerste cijfer of 2e?
@kemia Жыл бұрын
Dag Meryem Je kijkt naar de elektronegativiteit van BEIDE atomen. Het atoom met de hoogste elektronegativiteit wordt delta min. Dus bij een OH-groep: O: 3,5 H: 2,1 Dus O wordt delta min, H delta plus. Bij de NH groep: N: 3,0 H: 2,1 Dus de N delta min en de H delta plus. Misschien heeft deze video nog meer achtergrond: kzbin.info/www/bejne/d3ixZXyXj794bK8si=WRXrKcgISE5m6Cth Succes met scheikunde!
@meryemx3556 Жыл бұрын
@@kemia oh hahaha door al het stof las ik het als 3 en 0 als 2 getallen dus😂 maar toch bedankt voor uw snelle reactie! Uw video’s helpen enorm bij het leren! Mijn scheikunde Gemm is heel hoog door uw video’s!
@kemia Жыл бұрын
Fijn dat ik je kan helpen. Tip je ook je klasgenoten? Tnx
@maartenkok4315 Жыл бұрын
U zegt in uw filmpje dat OH-binding niet opgeschreven mag worden door leerlingen, maar dat ze OH-groep op moeten schrijven. Wat is de exacte reden hiervan? De term OH-binding is naar mijn idee juist beter dan de term OH-groep, in deze context. Mijn argumentatie: Doordat de OH-binding een polaire atoombinding is, door het grote verschil in elektronegativiteit tussen het O- en het H-atoom, hebben beide atomen een partiële lading (het O-atoom is delta - geladen en het H-atoom is delta + geladen). Hierdoor kan er tussen moleculen, die zo'n OH-binding in zich hebben dus H-bruggen aanwezig zijn. De OH-binding is dus de reden van de vorming van H-bruggen en ik vind de term OH-groep juist wat onduidelijk/verwarrend. Ik ben zelf 20 jaar scheikundedocent, momenteel in Amsterdam. Verder vind ik uw filmpjes trouwens helemaal top! Kort/krachtig/helder Ik verwijs mijn leerlingen vaak naar uw website, voor herhaling/verduidelijking van de stof. 😊
@kemia Жыл бұрын
Dag Maarten, Fijn om te horen dat je m'n video's kunt gebruiken. Tja, de OH-groep of OH-binding. Laten we het maar op een verschil in interpretatie houden. Zelf prefereer ik de OH-groep. In de correctievoorschriften van de examens wordt ook altijd gesproken over OH-groepen (en NH-groepen). De OH-binding wordt daar niet genoemd. Dankjewel voor je feedback.