Damian Anfile esti un baiat foarte destept si informat si te apreciez foarte mult. Pacat ca imaginile din Bucuresti sunt foarte triste.Mizerie si parca orasul este aproape pustiu.Tu in schimb esti de milioane.
@gheorghestan50374 ай бұрын
Domnule Damian acolo chiar a fost un muzeu. Eu am lucrat pentru MUZEUL DE ISTORIE ȘI ARTĂ AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI în perioada 1985-1989 și am fost de câteva ori în acea casă și în încă altele precum, Casa, Serghiescu (Colecția de Monede), Casa Storck, Casa Victor Babeș, Observatorul Astronomic, Casa Obedenaru (fostă Slătineanu) unde aveam locul de bază, chiar și Arcul de Triumf. Și...DA; Eu am fost unul din cei doi băieți care au salvat muzeul Theodor Aman de la incendiu. Păcat...Au distrus tot...😭😭😭
@ginaistrate38196 ай бұрын
Felicitari! Peste cateva zile voi fi insotita de vocea dvs la pas prin Bucuresti.Mii de multumiri!
@mariuscbn2 жыл бұрын
Bai baiatule, Damian este o enciclopedie ambulanta…respect maxim domnilor, asa mai pricep si tinerii istoria romaniei, ma inclin!
@AlexAvram9487 ай бұрын
numai tu ai ramas uimit?dar eu care am facut patima sa vin de la 150 km pt un tur cu el ce mai zici?
@oana1rada2 жыл бұрын
Dl. Damian este extraordinar. Nu pot sa cuprinda urechile mele cat poate sa povesteasca. Extraordinar! Nu pot sa imi explic cum stie si retine cu atat de multe amanubte totul, ce cursivitate in povestire. Sunt vloguri documentar acestea, trebuie ascultate in casti si mers la pas pe urmele dvoastra. Dl. Sorin filmeaza f bine, imaginea este sincronizata cu povestea.
@mihaelaanghel4467 ай бұрын
Cu cât il ascult mai mult pe Damian Anfile mă intreb; Ar pute fi clonat Omul ăsta? 😂 Ce circumvoluntiuni să ai frate, la atât bagaj de cunoștințe!??? Este un DOCT!
@mihaiboca70302 жыл бұрын
Foarte bine documentat D-ul Damian un studiu foarte puternic dar si un dar deosebit ca orator .Felicitari si multumim frumos. Respect maxim D-ul Sorin.
@silviuorasanu24872 жыл бұрын
Sorin & Damian you are the best deveniti din ce in ce mai buni ... Good luck & Keep going !!! 👍😎.
@MrDanfin102 жыл бұрын
Damian impresioneaza prin abundenta de amanunte interesante si discursul fluent , felicitari , BRAVO
@Alin.Ciornei2 жыл бұрын
Nene,jos palaria pentru acest domn Damian.Pur si simplu fascinant.Merita sa fie aratat intregii țări.Damian Președinte!
@mihaelaluminare45432 жыл бұрын
Uimitor ce cunostinte si memorie are ....Sunt invidioasa!Felicitari!
@ildikomurariu22392 жыл бұрын
Wow cate informatii poate retine Damian! Un om foarte inteligent si informat, a citi mult! O placere sa il asculti! Felicitari domnul Sorin pt asa Vloguri! Mongolia favorita!
@danaiepure72112 жыл бұрын
Calitate garantata, cu dl Damian! Multumim, dl Sorin!🙏👏
@luciamarilenaleu66742 жыл бұрын
D-lui Amfile felicitări pt memoria de elefant, enciclopedie ambulantă și un puț de cunoștințe ale istoriei. Admirație pt vlogurile unde vă înconjurați de persoane culte de la care e o plăcere să învățăm istoria. Sfânta Duminică senină a întregii familii și a tuturor românilor de oriunde.
@inapetrisor28742 жыл бұрын
Mult respect d-lui Damian Anfile , ne da niste lectii de istorie foarte interesante , foarte bine documentat!
@viadri2 жыл бұрын
Damian, o candidatura demna pentru fotoliul de ministru al culturii al viitorului, sper eu, cat mai apropriat !
@iosifvlad85342 жыл бұрын
Nu are loc de sus puși...doar prostii ne conduc asta e regula la noi in tara
@iulius_august2 жыл бұрын
tu daca il auzeai pe neagu djuvra (decedat 2018) il propuneai presedinte .... come on, nu orice cunoscator de istorie merita sa fie ministru. ca anumiti ministrii sunt niste cretini e alta parte
@madeinromania74862 жыл бұрын
Corect nu are loc de politruci
@rodica44562 жыл бұрын
Felicitări pentru acest fel de vlog. Rar găsești un istoric ca Damian.
@valentinabucur56752 жыл бұрын
Foarte interesante aceste episoade pline de istorie despre București.
@elenaapostu62402 жыл бұрын
Sublim parteneriat! Sa traiti, necontenit, domnilor!👏👏
@HoneyIuly2 жыл бұрын
Felicitari !Am urmarit cu mare interes si placere aceste istorii .
@kikiroanta262 жыл бұрын
Respect Damian pt lectia de istorie o placere sa te ascult !
@TheFevak2 жыл бұрын
Fenomenala eruditie! Felicitari si celui care a pus-o in evidenta!
@simonemurgescu18922 жыл бұрын
Domnul Constantinescu,va mulțumesc din inima pentru inițierea acestei incursiuni Bucureștene si mai ales pentru documentarea de neprețuit oferită de Domnul Damian Amfile. A fost o delectare ,o plăcere nemaipomenita sa ma plimb prin îBucurestiul meu iubit,locul meu de naștere ,si sa ascult informațiile despre acest oraș .Am plecat din România mai bine de 35 de ani si venim destul de rar nemaiavând prea multe rude acolo dar de câte ori veneam luam Bucureștiul la picior in special in Centru unde aveam multe amintiri. Ma doare sa văd atâtea Grafitti pe clădiri istorice sau clădiri pur si simplu frumoase care au rămas din micul Paris după perioada comunista. E păcat ca primăria nu face nimic in aceasta privința. Lăsând părțile negative observate m-am delectat in mod deosebit cu acest documentar de excepție făcut de domniile voastre .Va mulțumesc încă o data pentru tot ce faceți pentru noi romanii.
@carmenfrunza35572 жыл бұрын
Mereu o placere sa-l ascultam pe Damian Anfile
@doinalupu34412 жыл бұрын
Scriu doar: RESPECT MULT!!! O istorie pe care nu o înveți la școală!!! Atenție bucureșteni!!! Este istoria orașului unde locuiți!!! 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
@adrianamolfetas22372 жыл бұрын
Doamne..., ce bucurie mi-ați făcut cu această plimbare, prin locuri dragi sufletului meu..!!! M-am născut în Centrul vechi și am locuit acolo o mare parte din viața mea... M-ați plimbat printre amintiri.., cunosc fiecare clădire din acea zonă.., dar nu am știut nici pe sfert din ce ne-a spus genialul domn Damian... Mulțumesc din suflet, d-nul Sorin și d-nul Damian, pentru eforturi ! Sunteți Minunați și unici pe KZbin ! Dumnezeu să vă dea sănătate d-voastră și celor dragi ! Respect și recunoștință... 👍❤️🎩👏🌹✌️🙏
@luciatodoran57062 жыл бұрын
♥️ Adorabili ♥️
@lig76ct2 жыл бұрын
Foarte bine pregătit Damian, am urmărit ambele părți cap coadă, de data asta nu a scăpat nimic👍🤣 în video care l-ați făcut cu ceva timp în urmă uitaseră Hanul cu Tei, chiar am făcut un comentariu la acel video postat de voi, succes!!!
@000vica20072 жыл бұрын
Foarte interesant ce faceți voi.. continuați..
@andreitutulan39012 жыл бұрын
Felicitari, este o bucurie sa va ascultam! Multumim
@irinacaia47912 жыл бұрын
Ce bine ca exista oameni ca dumneavoastră! Iubiti Bucurestiul! Se simte.Multumesc pentru minutele în care uit de prezent și ascult despre trecut! Sper sa nu obosiți sa ne povestiți! Nu sunt din București dar urmăresc ce ne impartasiti cu atât talent ! Ne revedem în septembrie!
@constantinileana87622 жыл бұрын
O bucure! Sa traiti,excelentele voastre!
@adrianapopa68182 жыл бұрын
Bine ați revenit D nul Damian, ii mulțumim D nului Sorin ptr. acest vlog. Sănătate multă!
@TheCoiotuu2 жыл бұрын
Alaun (piatra acra) este un mineral natural cu multiple functii de igienizare si aplicatii cosmetice. Multumiri la amndoi santeti tari
@macariemariana42102 жыл бұрын
Multumim domnului Damian pentru lectia de istorie ! Multumim domnului Sorin pentru vlogurile deosebite!!!!
@LUCACIFLORENTINROMANIA2 жыл бұрын
Cele mai frumoase video mulțumim dn Sorin si dn Anfile
@Adrian-Barbu2 жыл бұрын
Super! Felicitări și mulțumim pentru detalii! 👍👍
@alexandruoctaviantoma4262 жыл бұрын
Bună seara, Vreau să vă felicit atât pe Dv. (pt. inițiativă) cât și pe Companionul dv. pt. documentare și modul alert de prezentare. Îmi permit să adaug câteva informații la cele prezentate: - Judecătoria S 3 - palatul a fost ridicat în 2 etape: latura de chei se pare că datează din jurul anului 1745. Se observă că fațada diferă de cea de pe colț și de pe str. Ilfov. Interesant că nivelul de călcare, la acea vreme, era cu cca. 2m mai jos. Se poate observa din analiza fațadei unde era intrarea "oficială" în casă și în curte. Anul care apare pe frontispiciul, de deasupra actualei întrări princ. este anul completării și cu aripa de pe str. Ilfov; - a funcționat Comandamentul Luftwaffe 44, care a lăsat în urma sa modificarea corpului central (partea din curte) și adăpostul ALA. La ultima intervenție capitală de reabilitare (realizată până în anul 2000) am găsit, în pod, plăci termoizolatoare din stuf aglomerat, probabil foste dormitoare de trupă; - cazarma pompierilor (Arsenalul armatei apoi Garnizoana București) din Dealul Spirii, ulterior Uranus, se afla cam la mijlocul grădinii parlamentului, între parlament și catedrală. Monumentul comemorativ se află în față la hotel Mariott; - până la regularizarea Dâmboviței din 1881, bis. Sf. Spiridon Vechi se afla pe malul stâng al râului, acum fiind pe malul drept; - atâta timp cât râul a avut malurile taluzate, apele freatice (provenite de pe dealurile înconjurătoare) se scurgeau natural în râu. Până la transformarea râului, pe malul apei încă mai vedeai izvoare amenajate, unele chiar funcționale; - da, a fost podită cu dulapi din stejar pt. a evita depunerile de sedimente și chiar pentru a facilita curățarea. Legat de podirea cu dulapi din stejar (cred că jumătate din Codrii Vlăsiei au fost băgați atunci în pământ), Podul Calicilor este un alt exemplu. Podul intra în Mahalaua Calicilor (începând de la Palatul Justiției. Pe la mijlocul anilor '60 a avut loc o amplă lucrare de consolidare a părții carosabile a fostei Calea Rahovei și la circa 2m adâncime un buldozer a dat peste acești dulapi (erau într-o perfectă stare de conservare așa că nu știu de unde a achiziționat Muz. de Ist. a Buc. strâmbătura aia carbonizată); - nu departe de Palatul Justiției, mergând pe ce a mai rămas din Calea Rahovei, se află Liceul M. Eminescu. Pe acest loc unde acum funcționează liceul împreună cu o școală generală a avut casă istoricul Alex. Odobescu. Tot el a înființat aici prima școală de fete, anterioară se pare celei de la Grădina Icoanei. Clădirile au fost funcționale până în 1972, la una din reformele din învățământ, când au fost afectate altor scopuri și ulterior demolate. - legat de tunelurile de sub București: prima mențiune publică (oficială) a unei astfel de construcții a fost făcută cu ocazia construirii primului pasaj pietonal subteran (cel de la Sf. Gheorghe). Segmentul descoperit era pe un singur nivel și permitea trecerea unei carete cu cal și vizitiu. Această descoperire a fost oglindită în revista Magazin, dar numai 6 numere, pt. că la al 7-lea număr a dispărut!!?? Cu ocazia acestor articole au fost scoase la iveală și mărturii ale unor oameni care fie accidental, fie lucrând la construcți, au dat peste această construcție, fie pe 1 nivel, fie pe 2 sau 3 (la lărgirea podului Șerban Vodă). Se bănuie că ajungea în diverse colțuri ale orașului actual. O prezență certă a fost segmentul de sub intersecția de la Răzoare (Drumul Taberei). Sper că aceste completări sa vă fie de folos. Mulțumesc încă o dată. Succes în continuare.
@cornelcenuse36112 жыл бұрын
🥰
@umblamcreanga2 жыл бұрын
trebuie sa faceti echipă cu ei.... bravo
@iulianarion5382 жыл бұрын
Felicitările mele pentru acest documentar asa știm și noi cum a fost îmi plac foarte mult documentrele de genul acesta
@ilievasile22742 жыл бұрын
Extraordinară lecție de istorie..ff frumos..
@teofilanton47432 жыл бұрын
Va urmaresc din California, plecat din Romania de 32 de ani . imi amintesc de aceste strazi din bucuresti cind eram copil . Cu parere de rau foarte multe cladiri veche sint abandonate sau neglijate. Sper pe viitor conducerea tarii sa refaca macar fatada acestor cladiri istorice.
@dorianociabatta1701 Жыл бұрын
Tot de 32 de ani sunt si eu plecat din Bucuresti in America de Nord, dar memoria mea e mai proaspata, caci am avut ocazia sa revizitez orasul de cateva ori alaturi de vizitatori straini, istorici care au scris despre Romania inainte si dupa abdicarea regelui Mihai I. Atelierele Leonida au produs un tanc de 9 tone armat cu un tun rusesc de 76.2mm capturat in numar mare pe frontul de est si o mitraliera ZB-53 de 7.92 mm, instalate pe un sasiu de tanc rusesc capturat de tip T-60, desenat de Nicolai Astrov. Tancul a fost numit TACAM T-60. Ultimile exemplare care au supravietuit razboiului au fost confiscate de sovietici si expuse la muzeul blindatelor de la Kubinka de la Moscova. Tot la atelierele Leonida s-a fabricat si tancul TACAM R-2, de 12 tone, armat tot cu tun rusesc de 76.2mm si mitraliera ZB-53 de 7.92mm, instalate pe un sasiu Škoda. Un exemplar se afla expus la Muzeul Militar National Ferdinand I din Bucuresti. Leon Leonida s-a nascut la 16 iunie 1882, pe strada Independentei din Buzau, la intersectia cu strada Patriei. Leon a absolvit Facultatea de Drept din Bucuresti. Firma sa, Societatea Leonida & Co., a avut sediul pe strada Catunul-Nou, la numarul 10, in Bucuresti. Impreuna cu George Valentin Bibescu, Leon a efectuat o calatorie cu automobilul pana în Iran. Leon Leonida a murit în 1911, la 29 de ani, intr-un accident de circulatie produs intre Darste si Brasov, din cauza unei defectiuni la bara de directie, la bordul unui Mercedes de 40 de cai putere, dublu faeton. El a fost inmormantat in Cimitirul Dumbrava din Buzau.
@florinavlad62142 жыл бұрын
Este o bucurie să vă ascultăm în direct, sunteți cu adevărat o întreagă ENCICLOPEDIE părerea mea! Să nu greșesc.
@constantinescucristian7612 жыл бұрын
Domnule Sorin, tare mult ne place de Dumneavoastră!!! Multă sănătate si bucurii familiei!!!!
@dorisgabriella17962 жыл бұрын
Sunt bucureșteanca,părinții mei născuți aici. Întotdeauna mi am dorit sa știu toată istoria acestui misterios oraș, pe unde am bătut pasul. Insă aflasem prea putina istorie în comparație cu cele relatate cu lux de amănunte de Dl Pamfile.Multumesc din suflet pentru aceasta lecție prețioasă de istorie! Acum voi ști să explic și altora, eventual prietenilor și cetățenilor străini cata istorie bogata are cel mai cosmopolit oraș din țară.🙏
@gabrielelcenco2669 Жыл бұрын
Îl cheamă Damian Anfile
@mihaeladraghici71922 жыл бұрын
Mulțumiri domnilor Sorin si Damian!! 🤗
@chelsaumonica89182 жыл бұрын
Multumim oameni cu suflet bun .bucurii
@adrianapopa68182 жыл бұрын
Foarte interesant, bine ar fi să vă urmărească tinerii acestei capitale, și din alte regiuni.
@mihaibucur25252 жыл бұрын
Ministrul Culturii este pistol cu apa. De oameni cum este dl.Anfile avem nevoie în acest sistem reprezentat de oameni politici care habar nu au unde trăiesc
@ciupercabogdan99592 жыл бұрын
O plăcere de fiecare dată să va întâlnesc prin intermediul vlogurilor ❤❤❤❤❤❤❤❤❤
@JohnDoe-xx8pe Жыл бұрын
va respect foarte mult domnilor felicitari pt toate aceste materiale de calitate
@marilenastanculeanu25732 жыл бұрын
Va multumesc pt tot ce faceti pt noi
@doruolteanu63222 жыл бұрын
Mai jos s-a spus cam tot de adevaratii Bucuresteni si nu numai ! Un Mare MULTUMESC ( pe romaneste) Damian si Sorin niste comori locale ! Este ceresc creasca ce faceti ! Sper sa mergeti si spre poate Kogalniceanu si spre Cotroceni ! Cu Facultatea de Drept Opera , Sfinta Elefterie nous si cea mica ! Multzumesc !
@soropr85822 жыл бұрын
Interesant de ascultat, poate ar fi interesant sa faceti acelasi lucru in mai multe locuri din tara, poate in marile orase. Astfel puteti trezi interesul pentru istorie si altor locuitori care vor fi interesati sa asculte o istorie, nestiuta, a locurilor unde locuiesc. De ex: istoria Brașovului, Sibiului Clujului, Alba Iulia etc.
@manuelabalan78232 жыл бұрын
Aștept cu nerăbdare ! Cum avem 7 ore între noi, la mine e dimineața, aveam planificat sa plec la cumpărături dar uite ca mi-ați schimbat planul, plec acum intr-o fuga cat sa ma întorc la timp sa văd plimbarea voastră !
@kikiroanta262 жыл бұрын
O adevarata lectie de istorie a orasului.
@manuelabalan78232 жыл бұрын
Ce bucurie ne faceți !!
@lidiaszatmari61902 жыл бұрын
Felicitării maxime! Vă urmăresc cu mult drag!
@ungureanupolixenia58802 жыл бұрын
Felicitäri cu Recunostintä!🌏🌏🙏👋💐☘🙏🏞
@vadanfelix55772 жыл бұрын
omul e genial,fa cumva si nu lasa sa se piarda
@marianmijaica2 жыл бұрын
Bine ati revenit impreuna , multumim
@bucurflorica4451 Жыл бұрын
Vă îmbrățișez cu drag, mulțumesc pentru bucuria de a vă asculta poveștile adevărate!❤ Felicitări, vă mențineți înalt " rangul" intelectual!
@ananita42812 жыл бұрын
Buna seara și încă o data multumesc este o plăcere sa va urmăresc ca de obicei 😘🙏🏻
@vioricaionita18212 жыл бұрын
Farà....cuvinte...multumesc
@vladionutdiaconescu16382 жыл бұрын
Ma bucur ca ati reluat tururile
@alexandruholban67312 жыл бұрын
frumos si folositor... Un ghid
@siliviafilip34022 жыл бұрын
Felicitari ptr ceea ce faceți și mult succes în continuare👏👏👏
@petcudumitru73742 жыл бұрын
super !
@nicolaecioanta86572 жыл бұрын
Urmeaza un vlog extraordinar !
@Shmenuel2 жыл бұрын
👍👍👍
@stefanjicol92732 жыл бұрын
Asteptăm cu nerăbdare Sorin!
@stefanjicol92732 жыл бұрын
@@bibbicu mulțumesc!
@octavreu70962 жыл бұрын
Vă salut cu respect!
@inapetrisor28742 жыл бұрын
Pacat ca anumite cladiri istorice cu fatade frumoase sunt ramase in paragina, mazgalite pe toti peretii! Toti strainii care viziteaza Bucurestiul admira arhitectura si depling starea deplorabila a acestora !
@alexandruoctaviantoma4262 жыл бұрын
Ar mai fi de adăugat că la vremea respectivă, conducătorii instituțiilor și uneori chiar și o parte din personal (în mod special cei legați de o intervenție rapidă) aveau locuința în clădirea respectivă sau în imediata apropiere (vezi directorii de școli, președinții de instanțe, alte instituții). La Liceul Gh. Lazăr, cum priveați Dv. în dreapta, e scris tot bleu "Intrarea Directorului".
@CornelNeculcea-n6k11 ай бұрын
Felicitari lectii de istorie pe viu
@chiraemanuel Жыл бұрын
31:38 Piatra acra cred ca e piatra de alaun care aparat se folosește în cosmetica. Mineral antiseptic
@liviu-sorindunca47992 жыл бұрын
Va salut cu drag. Îmi era dor sa va văd iar
@umblamcreanga2 жыл бұрын
ANFILE pentru presedinte, CONSTANTINESCU pentru prim ministru
@stefanescuvalentin7103 Жыл бұрын
Mi-as fi dorit sa existe un Damian Anfile si in Galati ...pentru a cunoaste istoria vorbita a orasului meu de la Dunare !
@cornelcenuse36112 жыл бұрын
Damian comoara a Bucuresti !!
@Radaek Жыл бұрын
mulțumim frumos pentru comentariile făcute!
@pepperlee42542 жыл бұрын
❤️❤️❤️
@LUCACIFLORENTINROMANIA2 жыл бұрын
cat ar costa un anfil ?
@leonsarmas22842 жыл бұрын
Va asteptam
@janmaghiun21637 ай бұрын
Tipografia cred ca este in actuala clădire a Barului Energia
@PelerinprinEuropa2 жыл бұрын
Sa vedem ce surprize au fost pregatite!
@stefanrusanu63822 жыл бұрын
Stimă !!
@doinascafaru77412 жыл бұрын
Bucurestiul arata de parca ieri s-a terminat un razboi: grafiti, cladiri cu tencuiala stirbita, trotuare murdare.
@vadanfelix55772 жыл бұрын
buna ,nu am nici o treaba cu Bucuresti dar Sergiule as vrea sa ai bani si mai multi sa poti cumpara tot sa nu lasi pe toti paevenitii sa nenoroceasca cladirile aste frumoase .respect
@luminous64802 жыл бұрын
Intrebare pentru Damian:, va rog: netinand cont de buget ci doar de zona si motive, in ce zona v-ati achizitiona o proprietate, ce tip si de ce? Multumesc !
@cristinanichita2131 Жыл бұрын
Despre tunelurile si catacombele Bucurestiului ?
@constantinnadolu64722 жыл бұрын
Se aude vântul!
@marianalobontiu61422 жыл бұрын
Amfile💫🦸
@bocioagadan8445 Жыл бұрын
Ascultati viitorul ministru al culturii
@adrianapopa68182 жыл бұрын
Ați uitat să vă hidratati, este ff cald, nu i ok! Se simte în vocea d voastră D nu-l Sorin,lipsa apei!
@marcelmotos35332 жыл бұрын
Colosal!!!
@christian2M10 ай бұрын
Ce urat arare Bucuresti vandalizat de graffiti. Chiar nu se poate face nimic?
@catalinopritescu2 жыл бұрын
No Comment
@bucurflorica4451 Жыл бұрын
Mulți oameni lasă comentarii laudative, pe bună dreptate, dar, ceea ce îmi place foarte mult este că domnul Damian Anfile are umor fin, inteligent și se exprimă normal, fără aroganță!❤