Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri'ni de tercih listenizde bulundurmanızı öneririm.
@atakancal5 жыл бұрын
Yapay zeka konusunda çok karamsar buldum arkadaşları. Şu an yapay zeka konusunda bilgili, aranan bir kişi olmak demek dünyanın en iyi şirketlerinde çalışmak demek olabilir. Ülke sınırlarını aşan bir konu bence bu.
@berkekadam5 жыл бұрын
Haklısınız ancak video açıklamasında da belirtildiği gibi yöneltilen soru "Yapay Zeka Mühendisliği konusunda ülkemizin altyapısı yeterli mi?" şeklinde olduğu için Türkiye bazında cevap verdik.
@tolgaf5 жыл бұрын
@@berkekadam Celal Bayar hakkında bilginiz var mı acaba? Ben Bakırçay Üniversitesi düşünüyorum ama ulaşımı Celal Bayar'dan da zor. İkisinin de öğretim kadrosu iyi ama belki mezun olunca Bakırçay yeni bir üniversite olduğundan sıkıntı yaşayabilirim diye de korkuyorum.
@nilufer75545 жыл бұрын
Başarılarınızın devamını dilerim çok bilgilendirici bir video olmuş umarım 10 milyon aboneye ulaştığınız günleride görürüz. 😄
@hayriyetosun95643 жыл бұрын
Lütfen deu mimarlık hakkında video çekin🥺
@Mr.Buk.Official4 жыл бұрын
ılk on sanıye cocuklar nasıl bakmıs kameraya saködnöasdnaskdnaskdad
@sebahatozdemir98494 жыл бұрын
Python yazılım dili ile ilgili yardımcı olurmusunuz?
@barisprlk03 жыл бұрын
8 ay önce atmışsın yorumu ama ben yardımcı olabilirim
@shadowhunter87564 жыл бұрын
9 Eylül Bilgisayar mı Ege Bilgisayar mı?
@aerdemkurt4 жыл бұрын
ben de bunun cevabını arıyorum
@slasurak91454 жыл бұрын
Ege internette türkçe gorunuyo ya da yuzde 30 ing de olabilir bi de şeyi biliyo musunuz türkçe bölüm yazsamda istersem hazırlık okuyabiliyomuyum
@aerdemkurt4 жыл бұрын
@@slasurak9145 evet ama o üniversitedrn üniversiteye değişiyor
@slasurak91454 жыл бұрын
@@aerdemkurt ege icin biliyo musun nasıl olduğunu?
@aerdemkurt4 жыл бұрын
@@slasurak9145 yüzde 30 ve istersen hazırlık okuyabiliyon
@bilgisayarmuhendisi98024 жыл бұрын
Bilgisayarlara oyun oynamanın dışında bir ilginiz yoksa ve kendinizi bu alanda okul dersleri dışında geliştirmeyecekseniz asla bu bölümü tercih etmeyin. Bu bölümde verilen dersler en fazla bir alana giriş niteliğinde olabilecek derslerdir. Bölümü bitirdiğiniz anda eğer kendinizi hiç geliştirmezseniz hiçbir alanda uzman olmazsınız ve hayal ettiğiniz iş imkanları sadece hayallerinizde kalır. Eğer ben günde 6-8 saat bilgisayar başında oturamam diyorsanız, bilgisayarlara karşı olan ilginiz oyun oynamak film izlemek gibi aktivitelerden ibaretse lütfen ama lütfen bu bolüme gelmeyin. Ayrıca bölüme gelmeyi düşünenlere bir tavsiye: IEEE den uzak durun. Büyük bir çoğunluğu (kendini bilen bilir üstüne alınmasın) yukarıda tanımını yaptığım tarzda ve size yarardan çok zararı dokunacak kişilerden oluşuyor.
@gururaser4 жыл бұрын
IEEE'den neden hoşlanmadığını daha net anlatır mısın ? Senin için neden kötü ?
@akddarknght98804 жыл бұрын
IEEE ne kanka
@berkekadam4 жыл бұрын
Yukarıdaki bahsettiğin insan tipini anlayamadım açıkçası ancak -sadece IEEE değil- kulüpler birçok insanın bir arada bulunduğu ortamlar. Zaten yeni insanlarla tanışmak, iletişimini geliştirmek, üniversitedeki farklı insanları görmek istemiyorsanız sosyal kulüplere girmenizin pek bir anlamı yok. Ancak iş hayatı da bahsettiğim gibi kalabalık bir ortam olacağından, iletişimi arttırmak ve gelecekte işinize yarayabilecek bağlantılar açısından kulüpler çok önemli. IEEE'de üç senesini geçirmiş biri olarak diyebilirim ki özellikle bilgisayar mühendisliği gibi sizi bilgisayarın başına bağlayan ve yoğun bir bölümde okuyorsanız IEEE'ye katılmanız hem ufkunuzu genişletecektir, hem de teknik ve sosyal yönlerinizi geliştirecektir. Zaten kulüpleri üyeleri şekillendiriyor. İstediğinizi bulamazsanız kolayca çıkabilir veya kendi istediklerinizi çalışarak kulübe yansıtabilirsiniz. Ayrıca oyun oynama kısmına neden bu kadar takılınılmış bilmiyorum ancak bilgisayarın açma tuşuna hayatı boyunca basmayıp başarılı yazılımcı olan insanlar var. Normal bilgisayar kullanımı ile bu mesleğin herhangi bir alakası-bağlantısı yok.
@kaanalboy29824 жыл бұрын
Merhabalar, öncelikle yorumunuzu çok karamsar buldum. Şahsen ben de bölüme geldiğimde alanımla ilgili çok bilgi sahibi değildim ancak süreç içerisinde bir çok şey öğrenme fırsatım oldu. Zaten herhangi bir bölümde kendinizi geliştirmeyecekseniz başarılı olamazsınız o yüzden bunu sadece bilgisayar mühendisliğine yormanızı da ayrıca mantıksız buldum. IEEE'ye gelirsek de 4 yılım içerisinde geçti, 2 yıl yönetim kurulunda görev alma şansım oldu ve bana kattığı deneyimin değerini ilk iş görüşmemle işe girerek örneklendirebilirim sanırım :) İyi günler dilerim.
@samilari04 жыл бұрын
@@kaanalboy2982 Maaşından memnun musun
@gunesaltiner37515 жыл бұрын
Deü deki bilgisayar mühendsliğini anlatmamışlar hiç. Deüyü önerirler mi bilgisayar içib
@kaanalboy29825 жыл бұрын
Konu genel olarak bölümle ilgili olduğu için değinmedik, ancak yanıt tabii ki öneririm :D
@gunesaltiner37515 жыл бұрын
Kaan Alboy mezun olduktan sonra şirketlerin gözünde DEÜ den mezun olmanın bi önemi oluyor mu yoksa bir anlamı olmuyor mu
@kaanalboy29825 жыл бұрын
@@gunesaltiner3751 Elbette oluyor, eğitim olarak gayet iyi bir okuluz ve şirketler de bunun farkında
@yavuzmarifet45284 жыл бұрын
Dönem boyunca sürekli projeler veriyorlarmış (ekside okuduguma göre ). Bence bu olayın mezun olduktan sonra mesleğe katkısı çok büyük (2021 tayfayim )
@anilkart4 жыл бұрын
@@gunesaltiner3751 deü de okuyorum hiçbir şirket hiçbir şeyin farkında değil emin ol. Teknik üniversite harici bir yerde mühendislik okunmamalı.