alışkanlık edinmek ve alışkanlık yıkmak hakkında içerik paylaşmak isterseniz çok faydalı olacağını düşünüyorum. sürekli aynı şeyi yapıyor çünkü insanlar. aynı kişiler aynı hobiler aynı düşünceler... hayatından en memnun olmayan adam bile yıllarca aynı şeyi yaparak yaşayıp ölüyor. çok entresan. en boktan ve sağlıksız rutin bile insanlara "karar verme" zorluğundan daha basit geliyor.
@sakiryyasar2 күн бұрын
+1
@anasknbey31522 күн бұрын
just do it bro 😂
@umutkilexteryt2 күн бұрын
+
@aysenurseker1061Күн бұрын
Atomik Alışkanlıklar kitabını okumanızı öneririm.
@aysenurseker1061Күн бұрын
@@boks503 Ben alışkanlık geliştirebilmiştim kitapla birlikte hoşuma gidince paylaşmak istedim
@beyza22692 күн бұрын
Hocam otizm hakkında da video yapsanız çok iyi olur. Sosyal medyada insanlar kendi kendine teşhis koyuyorlar
@Ugurekfc20 сағат бұрын
Teşhisten daha çok bunla eğlenen çok insan var ne yazık ki "öz otistiğim geldi" falan diyorlar 😭
@Sepsis122 күн бұрын
Bu yaş konusunda çok haklısın ilk gençlik zamanlarımda narsist olduğumu düşünürdüm belki de öyleydim fakat bu karakterle, kişilik gelişimiyle alakalı bir durum patolojik mi emin değilim. Sıçıp batırarak hatalarından ders alarak aynı davranışları sergilemiyorsun 30 lu yaşlardan sonra çok farklı insan olabiliyorsun
@serdar-orsКүн бұрын
Sosyal medyadaki narsisizm ile ilgili videoları izledigimde ben de aynı şeyleri düşünmüştüm ve okudugum kitaplar ve gözlemlerime göre anlamsız gelmişti. Anlatılan bir narsist insan tipi var, şeytani birşey, bir de iyi masum insanlar var, o masum insanlar şeytani narsistlerden nasıl korunmalı ve tanımalı şeklinde tüyolar içeren videolar. Bu arada hep narsisizm anlatılıyor, tüm psikopati narsisizm halinde paket olmuş , herhalde kolaylık olsun diye, antisosyal ve borderline konu bile edilmiyor. Ama narsisizm konusunda gerçek hayatta hiç de bu kadar keskin bir ayrım yok. Çok ekstrem uçlarda olan insanlar var tabii ama cogunluk iyi ve kötü yanları kendisinde barındırıyor. En önemlisi de bu videolarda dediginiz gibi insanın kendisine özeleştiri getirmesi ve tanıması ile ilgili hiçbir çaba yok, çünkü zaten izleyicinin kendisi masum ve haksızlığa ugramış , o halde yapılması gereken şey sadece dışarıdaki düşmanları tanımak ve onlardan korunmak olmalı, anlatıcı da sonsuz bir empati ile izleyiciye kılavuzluk ediyor. Bu konsept inanılmaz tutuyor, film izleyip mutlu olmak gibi birşey.
@esraaksoy34512 күн бұрын
Hocam psikoterapinin ne olduğuna dair, nasıl iyi geldiğine dair, iç görü geliştirmenin nörobilimine dair bir video çekseniz güzel olur
@MelekKomanovaliКүн бұрын
Konuyla ilgili kitap önerisinde bulunmak istedim. Şule Öncü: Hepimiz Narsistiz Kitap sağlıklı ve patolojik narsisizmi tanımladıktan sonra büyüklenmeci ve örtük narsisizm hakkında bilgi veriyor. Son kısımda da kişiyi patolojik narsisizme götüren süreci ve sonuçlarını anlatıyor.
@boracetinkaya9191Күн бұрын
Hayvanlara bakıp davranışlarındaki benzerliği gözlemliyor olmasına rağmen bu tarz davranışsal benzerliklerin insanlarda da olabileceğine dair en ufak bir bilinç - farkındalık geliştiremeyenleri anlamıyorum çokta sikimde de değil. Çok güzel içerik hocam saygılar.
@anlhakanyarc48502 күн бұрын
Aslında hep yaşayıp fark ediyoruz bunları da tabii bilen birinden dinlemek çok güzel kafa açıyor. Güzel video reis, eline sağlık.
@raTataTatatTaTAAAКүн бұрын
hocam travma sonrası stres bozukluğu ile ilgili video gelir mi acaba? seviliyorsunuz❤
@mxk_34Күн бұрын
@godelian hocam sizle computational neuroscience konusuyla alakalı birkaç soru cevap yapmak istiyorum ben de elektronik ve haberleşme mühendisiyim belli zeminlerde tartışabiliriz diye düşünüyorum sizin de cs lisansınızdan dolayı ama daha çok sizlere uygulanabilirlikle alakalı birkaç soru sormak istiyorum güncel olarak da çalışılan projelerin de üstünden yola çıkarak. Mail yoluyla ulaşabilme şansım var mıdır sizlere ? Uygun şartlar altında sizin de zamanınızı çok almadan görüşmeyi çok isterim. Hayırlı işleriniz olsun kolay gelsin çalışmalarınızda da. Saygılarımla.
@sharkyou12Күн бұрын
super!!! Yaptigi analizlerde bilimsel bir tabana sahip oldugu ve bu konuda yetkin, derin oldugu anlasiliyor. Kaliteli kanal kesinlikle
@sharkyou12Күн бұрын
Ben insanin kendi psikolijisini bir bahce gibi goren biriyim. Tabi cok ciddi bozukluklar olmadigi surece ufak tasarimlarla sik bir bahce tasarlanabilir. Bu sayede de daha kaliteli iliskiler kurulabilir. Sizin de dediginiz gibi hayat yasamak icin kisa ve daha kaliteli tasarlanmis bir bahce hayat kalitesini direkt olarak arttirdigini dusunuyorum. Tabi bunlarin hepsi farkindaligi arttirarak yapilebilicek seyler. Farkindaligi artttirmak icin de hep hayatta arastirmaci ve sorgulayici bir tutumda olmak lazim
@Seramoonlight6 сағат бұрын
Her cümlene her kelime noktasına virgülüne kadar katılıyorum
@mehmetcayxКүн бұрын
Hocam mükemmeliyetçilik probleminin tanımı ve kurtulma yolları hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum. Bu konuda araştırma yapmam için beni yönlendirebilir misiniz?
@byldz_2 күн бұрын
cok verimli video olmus uykuyla alakalı da detaylı bir icerik paylasmayı düsünüyor musunuz
@SafakEvren-qe8esКүн бұрын
Çok doğru noktalara değinmişsiniz. Sosyal medya psikoloji kafasiyla değerlendirmeler vs,vs . 👌 Teşekkürler.🍁
@seymanwastaken2 күн бұрын
Popüler bilim kanalları arasında senin kadar derinlemesine inen kanal pek azdır.
@ZaferalmcКүн бұрын
OOOO hoca, en sevdiğim konu narsizim... Böle konulara değin ciğerimi ye ne öyle 70 millet falan filan... Başkalarının talep ve beklentilerinin nedenini düşünmek de ve narsistik öğeler bulmak da insanın kendi narsistik duygularını tetikliyor. Bu konuda çok ciddi çıkmazdayım.
@HayrettinSural2 күн бұрын
Hocam psikoloji üzerine kitap tavsiyelerinde bulunur musunuz? Akademik kitaplardan ziyade çinko karbon bir vatandaş olarak faydalanıp günlük hayatta işimize yarayabilecek.
@mizgindemir8493Күн бұрын
kendimizle ilgili olan farkındalığı nasıl geliştirebiliriz? yani karar alırken bazı konularda (ilişki, kariyer vs.) nasıl kendimizi tanıyarak karar verebiliriz? açıkçası bu konu çok genel ancak bu kişisel farkındalık konusu birçok konuda önemli bence. hele ki herkesin mağdur olduğu karar verme yetisi olmadığı bu zamanlarda
@Rclq-x8qКүн бұрын
Bu adam ne zaman video atsa 50 yeni terim öğreniyorum. Hayran oldum
@subzero.o7Күн бұрын
Öz babam belgeli narsist. Ben böyle postları gördükçe gülüyorum. "Narsistlerden onları ghostlayarak kurtulabilirsiniz." Ablacım sana o titri kim verdi bilmiyorum da adama karşı koruma ve uzaklaştırma emri varken evime başkası adına yollanmış nası adresimi bulduğunu bilmediğim şekilde kargo geldi. İçinde de telefon. Dinleme aparatlı. Teşekkürler. (Annem babam yaklaşık 16 17 sene önce boşandı.) Hâlâ kendisiyle nası mücadele edeceğim konusunda bilmediğim çok şey var.
@seheratas22372 күн бұрын
Sosyal medyada dediğiniz içerikleri görüp eşime narsisizm tanısı koymuştum şimdi kendim bir psikolojik ayrisma (terim doğru mu çok emin değilim) yaptığımı fark ettim. Şoklardayim 😂
@levishiva13122 күн бұрын
mükemmel video seviliyosun abi
@b4lladeerrКүн бұрын
selamlar abi. Tipoloji muhabbetleri, jung, naranjo, aushra vs. gibi psikolojiyi daha tipsel hale getirenler ve insanları sınıflandıran sistemler hakkında ne düşünüyorsun? (Örneğin sosyonik, enneagram, psikosofi gibi sistemler.) Hatta tipoloji videosu gelse süper olurdu 🙂🙂
@infinitumtrКүн бұрын
20:30 Çok düştüğüm bir yanılgıyı çok güzel özetlemişsin. Terapistimin en rasyonel olanı değil de bundan farklı bir şeyler söyleyince bir direncim oluyor, neden böyle bakmamam gerektiğinin diyalogu dönüyor.
@kreativdenkenКүн бұрын
20.50 den sonrası o kadar doğruymuş ki , teşekkür ederim 🎉
@odyakmazКүн бұрын
çok memnun oldum bu kanalı bulduğuma
@kemal_abi12 сағат бұрын
Kaliteli bir kanal
@yesilcaydakikafeinКүн бұрын
borderline ile ilgili daha da spesifik olarak borderline kişi ile nasıl iketişime geçilebileceği ile ilgili bir kaynak önerebilir misiniz? veya bir video gelir mi?
@merve2307Күн бұрын
Rogers'ın birey odaklı psikoterapi yaklaşımı ile 18:11 buradan sonra anlatılan arasında ince bir çizgi var ama bu çizgiyi bir de siz açıklayabilir misiniz?
@j.r.oppenheimer8895Күн бұрын
12:28 Saz çaldıktan sonraki yükselme mükemmel.
@mehmetcanarslan13423 сағат бұрын
Hocam kanabis hakkında video yapabilir misin acaba? Şuan fazla övülüyor ve yararlı bir şeymiş gibi pazarlanıyor.
@Aytmatt2 күн бұрын
Sanırım Narsist bir insanım Şu an videoyu 2. kez izliyorum tam anlamaya çalışıyorum 10:42 de anlattığınız şeyleri yaşıyorum hayatıma hep yardıma muhtaç insanlar giriyor ve o insanları düzeltmeye çalışıyorum ve cidden Çile çekmeyi sevdiğimi düşünüyorum ilk başta vicdanımı rahatlatmak için bu insanlara yardım ediyorum sanmıştım vicdan mastürbasyonu gibi sonralarda ise bu insanlar hayatıma hep ben bir insana mecbur kaldığımda girdiklerini fark ettim Bunu açıklayayım mesela arkadaş ortamımı değiştirmek istiyorum tam o dönemde sosyal anksiyetesi olan bir kızla arkadas falan oluyorum ve eski ortamım o insanı kabul etmediği için ben yeni kızı seçiyorum ve arada ne yazık ki bak ben seni seçtim diyerek onu manipüle falan ediyorum ya da bir ortamda çok yalnızım hemen kimseyle muhabbet etmeyen psikolojik olarak sorunları olan birini buluyorum Bunu azaltmak için hayatıma giren her insana dikkat ediyordum bir insanı manipüle etmemek için hâlâ çok çabalıyorum bu öyle isteyerek de olmuyor sorunun benden kaynaklandığı son 1 senedir anlamıştım Bu videoya kadar bu durumu reddedilme korkum var diye böyleyim Sanırım diyordum Güçlü psikolojide ki insanlar beni reddeder diye travmaları olan insanları seçiyorum sanmıştım daha 19 yaşındayım ama hayatımda yavaş giden çok az şey vardır mesela ilişki de ki tanıma sürecinden nefret ederim ve o dönemleri hızlı atlarım bunun sebebini ise o insanı kaybedeceğimi düşündüğüm için yapıyorum sanıyordum bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışacağım ve en kısa sürede terapiye falan başlayacağım tabii ki bu videodan bende bir şeyler yanlış ya diyemem ancak 2 senedir bu durumu azaltmak için elimden geleni yapıyorum ama durum düşündüğümden daha ciddi sanırım (Kesinlikle narsisttim diyemem tanı falan da koyamam ama bir problem olduğu aşikar )
@godelian2 күн бұрын
etiketler çok önemli değil. bir davranış örüntün olduğu görülüyor. gitmen iyi olur bence de.
@Aytmatt2 күн бұрын
@@godelianTeşekkür ederim en kısa sürede gideceğim kimseye ya da kendime zarar vermek istemiyorum
@muhammetgulesci8074Күн бұрын
En önemli evre kendini tanıman,problemlerini kabul etmen.ondan sonrası daha kolay oluyor. Ben de senin gibi kendimde ki problemli davranışları ve bunların sebeplerini tespit ve kabul ettikten sonra daha mutlu ve öz guvenli hissettim.
@AytmattКүн бұрын
@@muhammetgulesci8074 kabul ettim diye bu sorun yok olmuyor ne yazik ki keşke yok olsa
@ismetozer7594Күн бұрын
Dostum hemen yargıya atlamamanı tavsiye ederim, bir semptomu birkaç psikolojik durum paylaşabiliyor. İnsanlara iyi hissettirmeye çalışmak illa narsistlikle ilişkili bir durum değil, bunun kurtarıcı kompleksi var, çekingen kişilik bozukluğundaki gibi "nice guy" sendromu var, farklı öğrenilmiş yaşam dinamikleri var. Davranışındaki niyet, yapış şekli, davranışının karşılığında girdiğin beklenti vs çok fazla faktör bulunduğun durumu belirleyebiliyor. Bunların bazısını bilinçli bazısını bilinçsiz yapıyor olabilirsin. Tabi en nihayetinde kendine dair farkındalık kazanmak için terapiden daha iyi bir yöntem yok. Benliğinle daha rahat olduğun günlere bir an önce kavuşman dileğiyle
Sadece soruyorum; Hız fizikte bile göreceli iken ilişkilerde neden göreceli olmasın? Hızın göreceli olduğunu düşünmemek belirsizlik/ gri alan yokluğunu göstermez mi?
@tariksalva2 күн бұрын
metrodayım biraader 20 dakikaya izliyorum
@selmantoyguncambatran8029Күн бұрын
Hocam Varoluşsal kriz ve bunun psikolojide nasil incelendiği ile ilgili bir video atarsaniz çok faydali olur.Videolarin bazilarinda "existential crisis" ' e atıfta bulunduğunuzu hatirliyorum,ama soyle bir bütün video harika olurdu...
@omerfarukercan1096Күн бұрын
Hocam narsisizm için case book önerebilir misiniz? Psikoloji öğrencisiyim ve bu konuda vaka okumak istiyorum. Önerileriniz benim için kıymetli.
@godelianКүн бұрын
Otto Kernberg okunur
@Glorfindel92Күн бұрын
Bugün de aydınlandık😊
@SiradanBirKanal512 күн бұрын
Asparger sendromu videosu da istiyoruz.
@dunyahali8926Күн бұрын
O kişiler bol bol dua etsin. ❤
@ChildeRolandКүн бұрын
kime? @@dunyahali8926
@sunayesen6645Күн бұрын
Teşekkürler.
@gkcaybike22 сағат бұрын
Hocam ben tr'de eğitim fak. mezunuyum ve 2022 yılından beri atama sürecimizde sürekli bir takvim değişikliği vardı. Hadi buna alışmıştık üstüne geçen sene Mayıs ayında seçme sürecine ilişkin değişiklikler geldi. Mesela mülakat vardı ancak en fazla puanınızı yuvarlayabiliyorlardı hatta mülakat kaldırılacak dendi ancak mayısta aniden mülakatın puanı %50 etkilemesine karar verildi. Ben matematik öğretmeniyim alım kontenjanımızı diğer senelerin %10'u gibi komik bir rakama indirdiler. Şuan sınav içerik ve tipini değiştiriyorlar. Ben dört yıl boyunca eğitim bilimleri ve matematik temelli ders aldım üstüne seminer konferans dolaştım.Şimdi ise 1 yıl boyunca akademi diye bir şeye devam etmem gerekiyormuş ve onu kazanmak için yapılacak sınavın içeriğine henüz karar vermediler ama sınavın yapılacağı tarihe karar verdiler(temmuz ayı).Sen matematikçisin özel ders ver diyorlar ama tek bir öğrenciye aynı konuları anlatmaktan -para kazanmak için bir iş yapmaktan- sıkıldım. Tr'de yüksek lisans yapmak istemiyorum geliştirdikleri bir vizyon olsaydı bugün bu halde olmazdık diye düşünüyorum. Tekrar yks'ye gireyim dedim bu olasılıkta ise ailemden dört yıl daha beni finanse etmelerini istemenin bencillik olduğu kararına vardım. Şuan oyun tabanlı dijital eğitim içerikleri geliştirmeye çalışıyorum online ortam diğerlerinden az yatırım istiyor ve üni. kazandığımda gideceğim şehirde çalışmaya devam edebilirim. Süreç keyifliydi son 10 gündür sınav\içerik tartışmaları tekrar başladı ve gerginliğim arttı. Bu süreçte arkadaşlarla sizin narsizimde bahsettiğiniz bir ruh hali içerisindeyiz. Bilgi kirliliği olduğu için haberleri takip etmeme kararı aldık birbirimize sürekli komik videolar/motivasyon videoları filan gönderiyoruz. Hatta ben ara ara sosyal medya hesabımı donduruyorum.Açıkcası bir kaç *nt*h*r vakası oldu bu duruma karşı dikkat edip düşeni motive etmeye çalışıyoruz. Psikoloğumla bu durumu görüştüm genel olarak değil ancak bu süreç için normal olduğunu süreçte değiştireceğimiz bir şey olmadığı için yaptığım şeye odaklanmanın en doğrusu olduğunu söyledi. Hatta bu konuda cesaretlendirdi. Ben de öyle yapıyorum ancak videodan ilişki durumlarını çıkarınca yaptığımız şeyle çok benzerlik gösterdiğini farkettim. Süreci göz önüne alınca son 1,5 senedir bu şekilde takılıyoruz. Acaba olumsuz bir etkisi olur mu? Yani tamam kurban rolüne girmeyelim ama biz değilsek bu süreçte kim kurban? İnanın bilmiyoruz!
@ozguraycil74132 күн бұрын
sam vakinin hakkında ne düşünüyorsunuz?
@Gerçektendelirdim2 күн бұрын
Bu etiketler gerçekten can sıkıcı. Bir kişilik bozukluğuna sahip olmanın ne demek olduğunu bir kişilik bozukluğuna sahip olan biri olarak ben bile tam anlamıyorum. Bence kendini gerçekten sevdiği, kendisinin istediği amaçlar tutkular adına adayan kişilerin psikolojik sorunları da çok batmıyor. Burada spor yapmak ruh sağlığınıza iyi gelir gibi bir şeyden bahsetmiyorum. Hayat amacına benzer ya da ona yakın bir şeyden bahsediyorum. Nitelikli narsistlerle tanıştım ve hepsi iç görü sahibi kıyak adamlardı. Benim sınırda kişilik bozukluğum var ve iç görü ve terapiden önce gerçekten kötüydüm. Kötü olduğumu 20 metre öteden anlardınız. Yani aklı başında birinin bana selam bile vermemesi gerekirdi verip de mağdur olanların da gerçekten kendi kişisel problemleri de vardır buna eminim. Ancak şu an gerçekten mutluyum ve kendime yeni bir hayat inşaa ettim. Tabiki bundan tamamen kurtulmak mümkün mü sanmam bunu ister miyim hiç sanmam çünkü artık bu durumu iyi alanlarda kendi yararıma kullanabiliyorum. Bu süreçte beni eskiden en zorlayan şey (çocukluğum hariç hahahah) üniversite zamanındaki etiketlerdi. Bir dönem ergen kız makarası olmuştu ben borderline’ım demek ama ben gerçekten buna sahiptim ve bu durumun etiketi altında kalmak beni eziyordu. Hep öteki hissediyordum hem de beni tanıyan insanlar tarafından. Artık tek farkın fail ve mağdur olmaya meyilli diğer failler olduğunu düşünmeye başladım ama yine de failseniz tam anlamıyla düşmansınızdır. Herkes video yayınlıyor narsist erkekten nasıl kurtulursun borderline kadından nasıl kurtulursun biri de demiyor ki narsistsen borderlinesan ne yapmalısın ne sana iyi gelir? Beyhan Budak bile bir videosunda sınırda kişilik bozukluğunu için ‘çok zor Allah düşmanımın başına vermesin’ demişti ve bunu duyduğumda çok üzülmüştüm. Narsistler için olanları söylemiyorum bile narsizm genelde erkek patolojisi gibi görüldüğü için onu daha da yerden yere vurma hakkını kendinde görüyorlar bu sosyal medya ucubeleri. Video da muhteşem olmuş. Gerçekten her kelimesine katılıyorum. Sorunlu tiplerden uzak durun. Biraz sorunluysanız bunu biraz çözün ve sorununu biraz çözmüş insanlarla takılın ve kendi cennetinizi kurun.
@Stavroginnn2 күн бұрын
nitelikli narsist ve hepsi içgörü sahibi kıyak adamlardı cümlesini açar mısınız? bildiğim kadarıyla narsistik yapılarda içebakış pek mümkün olmuyor, belki bi tık.
@Gerçektendelirdim2 күн бұрын
@@Stavroginnn yani tarihte adını duyduğumuz insanların da narsistik eğilimlerinin ya da belki patolojilerinin olduğunu düşünüyorum. Ancak bu insanların iç görüsü ya da kendileri verdikleri bir yol olmasa bilinen başarıları da elde edebileceklerini zannetmiyorum. Bence patolojisinin dizginini eline alan kazanıyor. Narsistik yapılarda içe bakış pek mümkün olmuyor demek bir bakıma doğru sayılabilir ama bunun oranı kişiden kişiye göre diğer pek çok parametreye göre değişir bence. Tabi bunlar benim kişisel düşüncelerim. Nitelikli olan narsist tanıdığım insanlar kıyaktı, evet. Bir işin ucundan tutmamış ve kendi içinde patlamış tipler de vasat altıydı yani. Kendi çöplüğünün efendisi. Halbuki burada koca bir dünya var. Hahahahaha umarım sorunu anlamış ve cümlemi açabilmişimdir
@Stavroginnn2 күн бұрын
@@Gerçektendelirdim muradınızı anladım ama onlara narsist demek doğru olmaz, eğilimi vardır ve bunu bir yere kanalize edebiliyordur. sanat eserleri vs durumun bir başka yönü, ki o da narsistik bir üretim, her ağaç meyvesinden tanınacaksa elmayı parlatırım gibisinden. narsizmin sorun olan kısmı, kendi güvensizliklerini ötekini bastırarak, yok ederek, yaşamlarını yaşanmaz kılanlar. bunlar sahiden dışlanması gereken ucubeler, bunlara etiket koyuyorsun diyebilirsin evet koyuyorum çünkü bunlar zararlı varlıklar, elbet bir psikolog çıkıp onlar da insan diyecek ve durumu düzeltmeye çalışacaktır ama ben noname biriyim, bu yapılanmaya sahip kişilerden uzak duruyorum, karşılık vermiyorum. zihin yapılarını anlamak mümkün değil. velhasılkelam insan iyiye inanmadığında kötü tarafından harcanıyor. cümlelerimi bir kesinlikle söylemiyorum aslında, yalnızca biraz tepkiselim, yoksa net şeyler söylemeyi pek doğru bulmadım hayatımda, hayatın çok esnek bir dinamiği var. yaşamın hüznünün yani, sevgiler.
@fekiratКүн бұрын
hocam selamlar, kognitif beceri ölçen psikometrik testlerin yarattığı anksiyete hakkında bir iki kelam ederseniz çok güzel olurdu
@atewithouttable-3Күн бұрын
7:03 Carl Jung'un kendi haline bırakılması lazım denildiği kişiyi konu alan o makaleyi merak ediyorum.
@liantenshiКүн бұрын
Narsistik davranislarim oldugunu fark ettim kitap önerebilir misiniz
@AuroraSchmidt-rd6phКүн бұрын
Öyle bir şey fark ettiyseniz narsist değilsiniz. 😊😊😊😊😊😊
@liantenshi18 сағат бұрын
@@AuroraSchmidt-rd6phTam olarak narsistim diyemiyorum çünkü empati eşiğim gerçekten yüksek fakat son zamanlarda bu empati yeteneğimi insanları manipüle etmek için kullanmaya başladım sanırım ve bunu fark ettiğimden beri kendimi o kadar berbat hissediyorum ki umarım haklısındır💗
@bagtarprensiКүн бұрын
Carl Gustav Jung'un sözünü tam olarak yazabilir misiniz? Çok çarpıcı ve güzel bir tespit.
@godelianКүн бұрын
“People will do anything, no matter how absurd, to avoid facing their own souls.” ― Carl Gustav Jung.
@bagtarprensiКүн бұрын
@@godeliançok teşekkürler 🤘
@Zafersernikli6 сағат бұрын
Sağı solu narsisizmle itham eden kişilerde fark ettiğim şey, etrafımdaki en narsisist kişiler oldukları. Kendi narsisizmlerinden dolayı etraflarındaki insanların duygu ve düşüncelerine hiç ilgi göstermeyip full karşı taraftan bekliyor, bunu göstermeyen güçlü kişiliğe sahip insanları da narsisist olarak labellıyorlar.
@otekibenlik60515 сағат бұрын
narsizmin dozu arttı, çoğunluk ucube artık, çağın bir çıktısı bu. Bazı davranışlar normalleşirse normal olur(!) normal olduğunda da üzerinde pek durulmaz. yetiştirilme tarzımız bile bizleri ağır kompleksli ucubelere çevirip çoğu şeyi kişisel almamızı sağlıyor.
@artunnarter342Күн бұрын
abi nasıl senin gibi olabilirim hayranımsın
@kaathe19872 күн бұрын
iyi geceler arkadaşlar
@enesfurkanzКүн бұрын
Bi yararını göremedim Instaramı kapattım 👍
@omerkarademir41596 сағат бұрын
agziniza saglik
@yokolmusbirisiКүн бұрын
O kadar doğru ki. Çağımızın hastalığı her şeyi romantize etmek glb
@sitareleu6685Күн бұрын
borderline hakkında detaylı bi video çekmeni çok isterdim
@Yakub_Kadri_İlhanКүн бұрын
ağabey video editlerken kesimlerde cümleler kesilmiş, bazı yerlerde kopma var.
@cacacakir34Күн бұрын
Hocam yine de babamı tarif etmeniz hiç hoş değil.
@alifurkanokurКүн бұрын
Hocam selamlar, video için teşekkürler. 7. dakikada bahsettiğiniz konuyla ilgili makalenin linkini atabilir misiniz rica etsem?
@infinitumtrКүн бұрын
12:05 Mücadele kısmı da doğru ama yoksunlukla alakalı diye düşünüyorum. Katalogdan seçtiğimiz bir dünyada değiliz. Elini sallasan ellisi değilse, elindekini yitirince yalnız kalacağım düşüncesi varsa eldekini "onarmaya" çalışmak doğal değil mi?
@gkcaybikeКүн бұрын
Sizin için doğal karşı taraf için “karar” adını almış olur,bence.Eldeki onarılmak istiyor mu? Eldeki sizden başkasını bulamayacağını düşünüyor mu? Eğer bu şartlar sağlanıyorsa onun adı onarma değil birlikte gelişim olur ki bu sağlıklı bir ilişki olmuş olur diye düşünüyorum 😊
@infinitumtrКүн бұрын
@gkcaybike Evet son dediğiniz senaryo en iyimseri ve sağlıklısı bence de. İki taraf da mevcut partnerinden başkasını bulamayacağını düşünüyorsa bu da sağlıksız bu arada, o sevgi değil de mahkumiyet gibi. Tek taraf olsa da aynı şekilde. Bu seviyede bir mutabakat kolay yaşanacak bir şey de değil ama, birini "onarmak" bakış açısı başlı başına problem kaynağı da olabilir. Sen neyin tamircisisin de neyi onarıyorsun sorusu makul bir soru. Bir de videoda da bahsedilen mevzu, neden başkalarının psikolojik sorunlarını çözüyoruz ki diye durup düşünmek lazım bu eğilime gitmeden önce.
@gkcaybikeКүн бұрын
Ben karşıdaki değişmek istiyor mu? Derken sizin onu değiştirmenize izin veriyor mu ? Anlamında kullanmadım. Kendisinin davranışlarının ilişkinize zarar verdiğiğini görüp daha iyisini nasıl yaparız ? diye bir arayışa girip girmediği anlamında kullandım. Ben de herkesin psikolojik yüklerini kendisinin taşıması gerektiğine kesinlikle katılıyorum. Mevcut partnerden başkasını bulamamayı da mahkumiyet bakış açısıyla değerlendirmemiştim açıkcası teşekkür ederim bu bakış açısı için🙏 Ben burada next diyebileceğimize rağmen bizi orda tutan şeye değinmek istedim. O şeyi o partnerde bulmuş olmak bizi oraya bağlıyor. “Şey”i açmak isterdim ancak onun anlatılabilir olduğunu düşünmüyorum. Bu hali umarım anlamlı olmuştur.😊
@infinitumtr6 сағат бұрын
@@gkcaybike Evet farklı noktadan bakmışız, daha iyi anladım şimdi. O "şey" deyip açamadığımız kısım tam da gönül ilişkisini herhangi bir arkadaşlıktan farklı kılan şey. Kolayca özetlenir olsaydı üzerine bu kadar konuşulan, bu kadar duygu yüklü bir şey olmazdı :)
@SaintDusse2 күн бұрын
iyi aksamlar
@mephisto9134Күн бұрын
Ruh Bilim Tanrısı herkese işini nasıl yapacağını öğretiyor.
@j.S.K4752 күн бұрын
12:04 te sorduğun sorunun cevabını kendi adıma şöyle vereyim. Benim karşıma çıkan kişi hayatının ne kadar kötü olduğundan duygularını açamadığından, kendisine benim nasıl baktığımı ve benim kendisini tüm bunlardan kurtardığımı beni koruyucu meleğiymiş gibi hissettiğini söyleyip duruyordu, başlarda fazla sallamasam da zamanla ben de buna inandım ben neymişim beee diye farkında olmadan gaza geldim bunu davranışlarıyla da gösteriyordu kafasında tamamen yüceltmişti beni ve günün birinde karşındakine iyi gelen tanrısal bir kişilikten sıradan normal ve hatta partnerini hak etmeyen birisine dönüşünce( başlarda kendisinde eksik görüp beni yücelttiği her konuda roller değişmişti onun zihninde) o kişinin gözünde, afallıyorsun saçma da gelse tekrar o eski konumu elde edebilmek istiyorsun o düşüşün rövanşı alınamadan benliğimi oluşturamayacakmışım gibiydi sanki hiçbir insana yetemeyecek eksik noksandım ondan onay alamadıkça. Normal insanlar sana normal bir partner gibi davranırken bu insanlar seni neredeyse ilahlaştırıyorlar ve sanırım normal birisinin hayatına partner olmaktansa düşmüş melek olmak, eski konumu elde edebilmek daha cezbedici geliyordu. Hala tamamen bundan kurtulabilmiş değilim herhangi bir tavsiyeye açığım
@Gerçektendelirdim2 күн бұрын
@@j.S.K475 çoğu tutukulu olan şeyler her zaman yararımıza olmayabiliyor. Bu şematik bir bağlanma çekimlenme olabilir. Bu durumdan (genel sorunlu ilişkilerden) kendimi şu şekilde biraz uzaklaştırmıştım. 1-bunlar gerçek değil. Gerçek olmadığına hislerimin ve düşüncelerimin bile benim olmadığını sürekli kendime tekrar ettim gerçekten de gerçek değillerdi. Toplumun ailemin yoğurduğu düşüncelerdi. Kız/ erkek seni tanrılaştırıyorsa seni çok seviyordur daha tutkuludur vesaire… Aslında yanlış bir bağlantı ama insan içinde olunca bu histen zevk alıyor ama bu hissin de zevkin de gerçek olmadığını sahte olduğunu düşünmek bana iyi gelmişti. Tabi bir de neden sorunlu ilişkilere ihtiyacım olduğunu çözmeye çalışmak. Tek konu zevk ve tutku değil. Esas neden böylesi zararlı bir şeyden zevk ve tutku duymamız? Bence kendinin neden böyle bir ihtiyacının olduğunu düşünebilirsin. Ayrıca toksik ilişkiden çıkıp da ‘bu yoğurdun kaymağı da İzmit’ten geliyor ah şuranın zeytini de efsane’ diye konuşan sıpsıradan biriyle olmak zorunda da değilsin yani bu kadar ayrı iki uç olmak zorunda değil. Yoğun duygular içindeyken bu fark edilemeyebiliyor. Mesela iyi olan ilişkilerimde (çoğunlukla kişiyi ilahlaştırdığım) zamanla partnerimden çok büyük beklentilere girmeye başladım. Derler ya borderlinelar başarısız narsistlerdir diye hahahahaha. Yani partnerim kendi alanında bir konuda başarılı olmazsa ya da kendini o konuya vermezse safsaklarasa gözümden bir uçuruma düşüyordu. Bunun için çok geç saatlerde uyanmaya başlaması bile yeterli. Yani seni bir anca en tepeye çıkartıp bir anda yere çakması tamamen onun kendi sorunlarıyla alakalı ama başlarsa sallmasam da dediğin olay bence o kadar gerçekçi değil çünkü o seviyelerde sorunları olan insanları bence ‘anlamasak bile’ beynimiz saniyeler içinde anlıyor ve çekimleniyor zaten. Bingo demek ki sende de sorunlar olabilir. Benim tamamen kişisel ve hiç bir şeye dayanmayan tavsiyelerim bu kadardı.
@j.S.K4752 күн бұрын
@ tavsiyelerin için teşekkür ederim. Evet muhtemelen benimle alakalalı işin bir boyutu da var çoğu kişi, tamam başta seviyordu ama bir şeyler yürümedi ve ilgisini kaybetti bir başkası bana bu ilgiyi duyabilir ve bu benim değerimi ortaya koyacak kriter değil der bir süre acısını çeker yoluna bakardı. Muhtemelen kendimce başka bir şeylerin telafisini etmeye çalıştım ve çalışıyorum o ne bilmiyorum
@Gerçektendelirdim2 күн бұрын
@@j.S.K475 bir başka kişi belki de o ilişkiye hiç başlamazdı sinyaller onu geri çekerdi ya da bu durumdan etkilenmezdi. Bence kendine sonuçlar üzerinden yüklenme. Acının uzun sürmesi ya da kendi değerinle alakalı sorular sorduğun bir döneme girmen kötü bir şey değil ki bence. Neyi telafi etmeye çalıştığını bulman daha doğru olur gibi haklısın. Sana hayatında en çok kim bu kadar dengesiz davranmıştı? Bir gün iyi bir gün kötü bir gün çok değerli diğer gün kölesi olsan bile kötü? Sonuçta o ilişkine başlamadan önce de öz değerinle alakalı problemlerin vardı sadece o kadın veya erkek bunu perçimledi yani. Çok mu biliyorsun da bu kadar özel ve derin meseleler hakkında sallıyorsun dersen de profil fotoğrafında sherlock olan ve kullanıcı adı gerçekten delirdim olan birini de sorgulamazsın diye düşünüyorum çünkü bilmiyorum hahahahha Ben teşekkür ederim güzel sohbetin için 🎀
@Fatmanur_002 күн бұрын
Eline sağlık 🤍🤍seviyoruz seni
@bulutlarvebulutlar2 күн бұрын
nedense çok güldüm narsistler çok komik ahahaha
@ozgurcemaydnКүн бұрын
Godelian video at. Çok at lütfen.
@cagatai12 күн бұрын
Sosyal medyaya bakarsak ben Narsistlerin Tanrısı falanım sanırım
@Bbtryjn8Күн бұрын
Benim videoyu izledikten ve yorumları okuduktan sonra aklıma ilk gelen soru: Bir narsist, narsist olduğunun farkında olabilir mi ? Zaten asıl problemlerden biri farkındalık halihazırda kendini diğerlerinden üstün zannedip kendi yazdığı hikayeye inanmış olması. Kendi yazdığı hikayeyinin gerçek olmadığını bilen, inanmış gibi yapan birisi narsist olabilir mi ? Dahası kibirli bir insanla narsist bir insanı ayırabilen bi eşik değeri var mı ?
@godelianКүн бұрын
Elbette psikolojik durumunun farkında olabilir. Birçok şizofreni hastası bile bazen sanrıların geldiğini fark edebiliyor. Patolojik ve sağlıklı narsisizm için de araştırma yapabilirsin, elbette bir kişiden kişiye değişen bir eşiği vardır.
@ahmetsahin11672 күн бұрын
🎉
@lenidel2 күн бұрын
Gene geç gelmişim
@brtc54972 күн бұрын
İşin özü doğru ve yanlışı, iyi ve kötüyü yani zıtlıkları bilmek ve ayırt etmek gerekmektedir. Fakat burda kılavuz instagram psikoloji fenomenleri mi olmalı? Bir şey eksik gibi geliyor bana?
@caklarmin22 сағат бұрын
Narsist insanlar hayattan daha çok zevk alıyor bence
@otekibenlik605113 сағат бұрын
gözükenin ardında muazzam bir boşluk ve yıkım var.
@ratu870511 сағат бұрын
Dışına baksan kat kat cila , içeriyi kemiren tahta kuruları....
@murattyngoКүн бұрын
6:00 ADHD de olabilir 😅
@OnurAçık-v5zКүн бұрын
ben narsist biriymişim hemde aşırı derecede
@anlburcu1732Күн бұрын
Hocam nedense narsistler hayatlarında hiç dayak yemedikleri için narsisizm geliştiriyorlar gibime geliyor
@godelianКүн бұрын
Dayak yedikleri için de geliştirebilirler. Maalesef anadolu irfanı psikoloji çok işe yarayan bir şey değil.
@Chadistan2 күн бұрын
otizm videosu istiyoruz
@Serkan-q2q2 сағат бұрын
Arladaşlar beğenin üste çıksın Abi karanlık rüya ilişkiler üstüne maskülen tespitler isimli kanalıda bir inceler misin? Aşırı karamsar konuşuyor kadın doğası hakkında
@zeyy_key2365Күн бұрын
Videoyu izlerken bir şey ilgimi çekti: neden hep erkeklere sesleniyormuş gibi konuşuyorsun? Kadınlar kitlen değil mi, daha çok erkekler izlediği için bilerek mi yapıyorsun?
@AbuzerKadayifКүн бұрын
Burdada femnizm yapmayın be kardeşim
@zeyy_key2365Күн бұрын
neden? İlgimi çekti sordum?
@godelianКүн бұрын
Ben günlük hayatımda da erkek psikolojisi (male psychology) çalışıyorum. Zaten içeriğimin hedef kitlesi de 18-30 yaş arasındaki genç erkekler ve genç yetişkinler. Kitlemin yüzde 80'ini bu insanlar oluşturuyor. Kalanı için -tabii ki bir sürü sonradan edindiğim kadın takipçim de var- yeri geldiği zaman daha kapsayıcı olmaya çalışıyorum. Ama konsept kanal var olduğu günden beri bu maalesef. İçimden geldiği gibi, kafama göre.