Sizce site kurup bu videoları ve bana gelen soruları cevapladığım mailleri oraya koysam ne kadar faydalı olur? Sürekli benzer sorular geliyor, hepsi bir arada olsa ve insanlar direkt ordan okusa ne kadar faydalı olur? Görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
@Asya-xk4is6 жыл бұрын
Tahmin ettiğinden daha çok faydalı oluyosun senin 2 dk cevaplaman bizim onlarca saatimizi kurtarıyo site çok faydalı olur . Yararlanan herkes adına çook teşekkür ederim.
@iboarslan49616 жыл бұрын
Güzel olur ama çok vaktini harcamayasın bu iş için.Bu arada ben moleküler biyoloji ve genetik lisans öğrencisiyim bende staj icin cok ugrasıyorum su anda ve staj konusunda dediklerin çok doğru birkaç şey daha öğrendim sayende çok teşekkür ederim..
@atatemurdynamics75856 жыл бұрын
Harika olur.
@kubraaytemur33833 жыл бұрын
Siteyi kurdunuz mu 2 yıl geçmiş de
@pinar_nr15 жыл бұрын
zaman yönetimi hakkında video çekebilir misiniz ? aynı yaştayız ve başarılarınız paha biçilemez boyutta kıymetli ve değerli . Bu kadar kısa zamanda bu kadar donanımlı olmayı nasıl başardınız
@alps15496 жыл бұрын
Videoların yararlı oluyor, teşekkür ederim çektiğin için. Teorik fizik ve deneysel fizik arasındaki ayrım ne zaman başlıyor, öğrenci bunu ne zaman seçiyor ve ikisi arasındaki genel farklar hakkında bir video yapabilir misin? Teşekkür ederim.
@SFurkanOzturk616 жыл бұрын
Teşekkür ederim feedback için. Teori ve deney ayrımı ile ilgili bir video fırsat bulduğumda çekeceğim. Başarılar.
@fatmanurylmaz19974 жыл бұрын
Furkan merhaba, öncelikle kanalını uzundur takip ediyorum, içeriklerin psikoloji öğrencisi olduğum halde hayatımın çoğu yerinde işime yaradı, emeklerine sağlık.. Sadece bir konuda danışmak istiyorum, harvard staj başvurusunu daha kapsamlı olarak nasıl yaptığını, harvardın bizden staj olarak istediklerini ve süreci daha detaylı anlatacağın bir video çekme şansın var mı ?:) Eğer yoksa, aşağıda sabitlediğin nota ithafen şunu söylemek isterim ki sana sık gelen soruları cevapladığın bir site gerçekten çok faydalı olur, belkide açmışsındır yeni görüyorum, fikrimi bu şekilde belirtmek istedim, takipteyim:) Sevgiler, iyi çalışmalar!
@intehademmm2 жыл бұрын
Merhaba Furkan, selamlar . Ne zaman yeni video gelir acaba ?
@seyyarsatici742 жыл бұрын
kur uçmuş lisans düzeyinde yurt dışı stajları hayal artık
@beyzasimsek54726 ай бұрын
Merhabalar. Ben fizik okumak istiyorum. Henüz lisansa başlamadım. Şanslıyım ki şu an özgürce kullanabileceğim bir atölyeye erişimim var. Lehim aletleri, anakartlar, ölçüm cihazlarıyla dolu. Geçenlerde kendimiz ütüyle kart bastık. Elektroniği iyi bilen bir arkadaşım da var. Fizik laboratuvarlarında staj bulmama destek olabilecek yetiler neler? Elimdeki fırsatı değerlendirmek istiyorum.
@aliemrebodur96644 жыл бұрын
furkan abi senin e mailine nasıl ulaşabilirim sana moleküler biyoloji ve genetik hakkında yurt dışı için sorular sormak istiyorum
@ZennGT6 жыл бұрын
Yeni video bekliyoruz abim; harvard dan da müsait olursan videolarını bekliyoruz bizede tanıt öyle yerleri ufkumuzu genişlet bizide kurtar götür buralardan çok sağol cansın yeni videolarını bekliyoruz :)
@SFurkanOzturk616 жыл бұрын
Harvard'dan da videolar çekeceğim. Oradan da devam ederiz zaten :)
@AhmetKurt-dm2fr6 жыл бұрын
@@SFurkanOzturk61 Seni tanımadan önce harvard uzaylı gibi geliyordu ama aslında gerçekten başarı sahibiysen gidilebiliyormuş bunu anladım :)
@burak65253 жыл бұрын
Ya dolar 7 8 olmuş. Furkanın zamanında muhtemelen 3 4 falandı en fazla. Ben şimdi yurt dışında konaklamamı, gidişimi, gelişimi nasıl finanse edeceğim?
@huseyintokmak4157 Жыл бұрын
27 :(
@doga6175 Жыл бұрын
Dolar 28 lira:"
@gokhanevelek7275 жыл бұрын
Merhaba, ben Boğaziçi'nde lisans eğitimime başlayacağım.Bilkent Fizik'te 1. sınıfta aldığınız Introduction to Computing in Engineering for Engineers dersi Boğaziçi'nde verilmiyor. Acaba bu dersin içeriği ve neler öğrendiğiniz hakkında kısa bir bilgi verebilir misiniz ? Kendim ilgili konular üzerinde çalışıp öğrenmek istiyorum ancak dersin içeriğine nasıl ulaşabileceğim hakkında bir fikrim yok.Yardımcı olabilirseniz sevinirim iyi çalışmalar.
@Asuman.3 жыл бұрын
boğaziçi fizik mi?
@t1faker2292 жыл бұрын
Boğaziçi fizikte misiniz şu an neler yapıyosunuz
@ongopom5 ай бұрын
naptin
@ZennGT6 жыл бұрын
Elektrik elektronik okumak istiyorum ancak eem in temelinde de fizik yattığı için fiziğe yoğun ilgim var sizden küçük ve kat kat daha tecrübesiz biri olarak size danışmak istediğim elektriğe mi yönelmeliyim yoksa fizikle mi devam etmeliyim ve yurtdışı konusu benim için üniversite seçerken çok önemli hatta ve hatta en önemli detay bilkent in bu konudaki imkanları sizi tatmin ediyor mu koç tan iyi mi yoksa itü odtü ile benzer seviyelerde mi ? Benimle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
@SFurkanOzturk616 жыл бұрын
Ne daha çok ilgini çekiyorsa o alana yönel. EEE ve fizik farklı alanlar, birinin temelinde diğeri olması ikisinin de seni tatmin edeceğini göstermez, uygulamaları farklı alanlar bunlar. Hiçbir okul seni direk yurtdışına sokmaz. Türkiyede belli iyi üniversitelerin hepsinden eğer çok başarılı olursan yurtdışına gitmen mümkün. Bilkent dahil hiçbir okul sen yurtdışını kazan diye kendisi özel bir çaba sarfetmiyor. Bilkent ile ilgili: kzbin.info/www/bejne/g2XMoHiHe6qomtU Başarılar.
@ZennGT6 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim.
@Asuman.3 жыл бұрын
@@ZennGT hangi bölüme gittin
@bilmenegerekyok25606 жыл бұрын
Çok merak ediyorum, 4 üzerinden kaçla lisansı bitirdin?
@SFurkanOzturk616 жыл бұрын
3.99
@SG-hc8nb6 жыл бұрын
:O
@selinfrat8146 жыл бұрын
Merhabalar. Tercih sürecimde moleküler biyoloji ve fizik arasında çok kararsızım. Moleküler biyoloji istememin sebebi insanlığın problemi hastalıkları çözmek Fizik istememin sebebi ise konu seçmeksizin genel olarak bu konuda düşünmeyi sevmem. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
@SFurkanOzturk616 жыл бұрын
Bu benim yardım edebileceğim bir şey değil, ikisi de çok keyifli işler, kendi kararını vermelisin.
@onurulusoy76135 жыл бұрын
aynı ikilemdeyjm
@Asuman.3 жыл бұрын
hangi bölüme gittin
@omerkoc004 жыл бұрын
İlk stajı bulduktan sonra gerisi gelir gibi duruyor önemli olan denemek. Bu stajlara başvurulara kıştan itibaren mi başladın peki? Nasıl oluyor bilmiyorum ben daha bölümüme başlamadım kusura bakma.
@onurercem44486 жыл бұрын
İYTE fizik hakkında düşünüyorsunuz? İyi çalışmalar.
@SFurkanOzturk616 жыл бұрын
ich bin kahveci Maalesef bir bilgim yok.
@onurercem44486 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@strnplqd22146 жыл бұрын
Alfa yayınevinden çıkan richard feynmanın 3lü ders kitabını alıp lisede okursak faydası olur mu yoksa kafamızı gereksiz yormuş mu oluruz almayı düşünüyorum ama emin olamadım sizce?
@SFurkanOzturk616 жыл бұрын
Sorduğun soruların hepsi daha önce cevaplandı, yorumları okuyun lütfen.
@strnplqd22146 жыл бұрын
Furkan Öztürk bulmak biraz zor oluyor bulmaya çalışırım teşekkürler
@eminbayndrl30306 жыл бұрын
Teorik fizik istiyorum üniversiteye matematikmi başlim fizikmi çap yapmayı düşünüyorum
@SFurkanOzturk616 жыл бұрын
Bence fizik bölümüne başla ve matematikten ilgilendiğin dersleri ekstradan al. Genelde ÇAP yapmaya vakit olmuyor ama tabii ki olursa onu da yaparsın. Başarılar.
@sevvalakcakaya94906 жыл бұрын
Temel bilimlerden akademik olarak uzak bir bölümdeyim, ama fiziğe ilgim hala var. Üniversiteden sonra tekrar üniversite okumak dışında akademik alanda ne gibi olanaklar sağlanabilir ve kendimi en iyi ne şekilde geliştirebilirim merak ediyorum. Özellikle tavsiye ettiğin kaynak vs. ya da bilmediğim bir eğitim programı olmasını ümit ediyorum, sanırım yapmak istediğim şeyi yapmıyorum bu bölümde okuyarak
@SFurkanOzturk616 жыл бұрын
Lisans eğitimini temel bilimlerde veya elektrik-elektronik mühendisliğinde almayıp, temel bilimlerde lisans üstü çalışmalarına devam eden çok az insan tanıyorum. Lisans üstü eğitimini lisanstan farklı yapabilirsin ancak bu çoğunlukla geçişkenliği olan alanlarda mümkün olabiliyor. Matematik-fizik, eee-fizik, bilgisayar-fizik gibi. Özellikle iyi okullar lisans eğitimini alanda almamış insanları almamak için ellerinden geleni yapıyorlar ki bence bunda da haklılar zira 4 senelik lisans eğitimi, özellikle temeli anlamak açısından insana çok şey katıyor. Eğer şuan sevmediğin işi yaptığını düşünüyorsan ve fiziğe geçmek konusunda yüzde yüz eminsen sana tavsiyem bölüm değiştirmek olacaktır. Birkaç yıl kaybederim diye düşünebilirsin ama unutma sevmediğin işi bir ömür boyu yapmak çok daha kötü. Diğer yollar elbette vardır ama bunlar konvansiyonel yollar değil ve başarı olasılıkları çok düşük. Einstein dünyayı sarstığında sadece bir patent memuru idi sonuçta ama bu tarihsel gerçek non-akademik yolların daha iyi olduğunu göstermez. Umarım sonunda gerçekten sevdiğin şeyi yaparsın, başarılar.
@rumeysabuyukckrkc Жыл бұрын
Ne yaptınız fizik okuyor musunuz?
@AhmetCan-ee7ml6 жыл бұрын
Fizik altyapım kötü. Lisans eğitimimde beni ne kadar zorlar ? Öğrenmem gerekenleri düzenli bir çalışmayla en baştan lisans eğitimimde alabilir miyim ? Astrofizik alanında bir şeyler yapmak istiyorum eğer olmazsa yüksek lisansımı ee den de yapabilir miyim (fizik okursam) Kısacası astronomiden ilerlemek amacım
@SFurkanOzturk616 жыл бұрын
Bunu ilk çektiğim videoda açıklıyorum. Gerekli eğitim lisansta veriliyor. İnsanlar yüksek lisans ve doktorada alan değişikliği yapıyor ama ben bunu tavsiye etmiyorum. Sen kendini garantiye almak için soruyorsun bunu muhtemelen ama bence hangisinin senin ilgini daha çok çektiğini düşünerek tercih yapmalısın. Başarılar.
@AhmetCan-ee7ml6 жыл бұрын
Önceliğim astrofizik olacak ve bunun için fiziğin daha uygun olduğunu düşünüyorum. Şunu da sormak istiyorum ODTÜ Fizik istiyorum. Etrafımdakiler bana işte orası mezun vermiyor boşa 1 yılın gider, hocalarım olsun aynı şeyleri söylüyorlar. Gerekli eğitim lisansta veriliyor dediniz biraz daha ümitlendim. Ama etraftan böyle şeyler duymak beni ikileme sokmuyor değil. Sizin düşünceniz nedir?
@SFurkanOzturk616 жыл бұрын
Neden Bilkent diye bir video daha çektim ona da bir göz atabilirsin. Bence ODTÜ fizik iyi bir bölüm. Birkaç tane çok iyi hocası var. Tek kötü devlet üniversitesi olması bence. Lisans düzeyinde araştırma ve öğrenciye göre esneklik bu durumda biraz az olabilir özel okullara göre. Gidip gez, hocaları ile konuş. Son kararını öyle ver. Başarılar.
@AhmetCan-ee7ml6 жыл бұрын
İzledim güzel video olmuş. Ya bide şunu merak ediyorum. Etrafınızdaki arkadaşlarınız, hocalarınız demedi mi fizik okuma çok zor olmaz mezun olunca ne yapacaksın diyenler olmadı mı olduysa ne yaptınız yani motivasyonunuzu nasıl yüksek tuttunuz? Benim etrafımda böyle insanlar var ve cidden daha başlamadım ama başaramayacagım gibi oluyorum
@SFurkanOzturk616 жыл бұрын
Bilgisiz, vizyonsuz insanları dinlememek gibi güzel bir huyum var. :) Sen kendin ikna olduysan, çevrendeki insanları da bir şekilde ikna edebiliyorsun veya onları önemsemiyorsan böyle bir şey yapmak durumunda da hissetmiyorsun. Aile boyutu biraz daha farklı. Ailemizi nasıl ikna ederiz diye de ayrıca bir video çekeceğim.
@emrecetin87435 жыл бұрын
Sizin gibi 1. Sınıfta kodlama eğitimi alamazsakta 1. Sınıfı sadece normal bir şekilde bitirirsek staj yapabilme imkanımız olur mu ? Üniversiteler bizi ister mi ?
@ewww7552 Жыл бұрын
Bilkent fizikte erasmus yapanlar var mi
@doga3356 жыл бұрын
yaz stajları için başvuruyu tam olarak hangi zamanlarda yapıyordun? ilkbaharda başvuru yapmak çok geç olur mu?
@SFurkanOzturk616 жыл бұрын
Evet, kış'a doğru bitirmen lazım.
@wanggladio146 жыл бұрын
Lisede veya ortaokulda olimpiyatlara(fizik,matematik ...) katıldın mı ?
@SFurkanOzturk616 жыл бұрын
Hayır
@sinanparmar6 жыл бұрын
Yurtdışı stajlarını hangi kaynaklardqn buldun? Başvuru süreci nasıl oluyor?
@kagancalk91885 жыл бұрын
Furkan ilk 100 e girmek yurt disi isini etkiliyor mu doktora yuksek lisans erasmus vs yi
@hai-yb3nc6 жыл бұрын
merhaba benim ingilizcem zayıf ve ilk önce bilimi değil bilimin dilin öğrenmeliyiz diye düşünüyorum bu yüzden ingilizceni geliştirmek için kullandığın metotlar var mıydı? ve bunun yanında ne yapmam gerekir okul ve başladığım bir eğitim serisinden grammar ı az çok hallediyorum ve halledecegim gibi de ancak kelime ezberlemek bana çok zor geliyor kısaca önerilerin nedir?
@SFurkanOzturk616 жыл бұрын
Ben Ingilizceyi cok kucukken ogrendim onun icin nasil ogrendigimi cok hatirlamiyorum, ama Ingilizce ile ilgili bir video yapcagim.
@umitsen17726 жыл бұрын
Yurtdışında staj yapmak için TOEFL veya benzeri bir sınav gerekli mi?
@SFurkanOzturk616 жыл бұрын
Hayır ancak İngilizce anlayıp konuşabildiğini test etmek için Skype yapabilir karşı taraf.
@umitsen17726 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@MertErcan956 жыл бұрын
Fizik okumak istiyorum , şu anda 11. sınıf öğrencisiyim ve almancamı geliştiriyorum.Sence üniversiteyi direk olarak almanyada okumak mı mantıklı , yoksa Türkyedeki Bilkent gibi okullarda okuyup ardından senin gibi yapmak mı ? Teşekkürler
@SFurkanOzturk616 жыл бұрын
Bence Avrupa'da özellikle İsviçre ve Almanya'da lisans eğitimi çok iyi. Bunu Amerika için söyleyemem. Dolayısıyla Almancanı geliştirip buralara lisans eğitimi için gitmen iyi olabilir. Hem dilini daha da ilerletirsin, hem de bilimsel geleneği olan bir kültüre ekspoze olursun. Ama olmazsa Bilkent de kötü bir tercih değil. Başarılar.
@imransuleymaneraslan27976 жыл бұрын
Furkan Öztürk benim felemenkçem var. Neredeyse ana dilim gibi biliyorum. Belçika veya Hollanda'da okuma hakkını nasıl kazanırım? Bunu araştırdim sordum birkaç oradan tanıdığa ama ne araştırdıklarımdan bir şey öğrenebildim ne de orada yaşayan tanıdıklarım bu konu hakkında hiç bilgi sahibi değiller. Biliyorsan lütfen bana yol gösterebilir misin? (Belçika veya Hollanda vatandaşlığım yok.)
@imransuleymaneraslan27976 жыл бұрын
Furkan Öztürk sorumun aslı "benim nasıl bir yol izlemem gerekir?" Yani türkiye'de boğaziçi bilkent fizik gibi bir yeri kazanıp oradan mı gideyim Belçika/Hollanda'ya yoksa hiç buradaki üniversitelere gitmeden doğrudan oraya gitme imkanım var mı varsa da mantıklı mı? Para gerecekse eğer malesef olmaz o. Euro arttı zaten babam da edebiyat öğretmeni annem çalışmıyor yani o bizi zorlar.
@SFurkanOzturk616 жыл бұрын
Bence Belçika ve Hollanda için gitmeye değmez, oralarda birçok arkadaşım var, az çok biliyorum. Bilkent Fizik bölümünün lisans eğitimi Avrupa'da birkaç okuldan daha zayıftır sadece, sıralamalara aldanma. Avrupa'daki iyi okullar da İsviçre, Almanya ve Fransa'daki birkaç okul. Bu okullarda eğitim ücreti yoktur ancak burs da verilmez ve konaklama, yeme içme de ciddi masraf yaratır. Yani bence lisansı Türkiye'de oku, sonra burs da alabilecek şekilde yurtdışına çıkarsın. Felemenkçe bilmen çok güzel, mutlaka Felemenkçe kitaplar oku, konuş ve köreltme. İleride bir dil daha bilmenın sana ne gibi olanaklar sunacağını çok iyi anlayacaksın. Başarılar.
@Fordprefect.a6 жыл бұрын
9.sınıfa gidiyorum ve temelimi geliştirmek istiyorum kitap ve kaynak önerebir misin?
@SFurkanOzturk616 жыл бұрын
'Feynman Lectures on Physics' çok güzeldir. 9. sınıfta da okunur, doktorada da. Başarılar.
@Fordprefect.a6 жыл бұрын
Furkan Öztürk teşekkür ederim.
@ahmetbaspnar57734 жыл бұрын
@@SFurkanOzturk61 Feyman kitabı lise ögrencisi için ağır içinde integraller var .Lisans ögrencisi için daha uygun olmazmı.
@hakkalkan48406 жыл бұрын
Adam ilk yüze girip lisansta Ataç İmamoğlu ile çalışmış beyler dağılalım bu elbise bize birkaç beden büyük :/
@SFurkanOzturk616 жыл бұрын
Bence dağılmayın, size yol göstermeye çalışıyorum :)
@hakkalkan48406 жыл бұрын
Furkan Öztürk ben de bu sene 2. sınıfta itü makine mühendisliğini bırakıp fizik bölümüne girmek için tekrar sınava hazırlanıyorum(yatay geçişte tübitak bursu alamıyorum :/) bu kadar başarılı insanlarla rekabet edecek olmak beni umutsuzluğa sürüklüyor
@SFurkanOzturk616 жыл бұрын
Ben kimse ile rekabet etmiyorum, işimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Bence sen de kimse ile rekabet etme. Doğayı anlamak için kimse ile rekabet etmene gerek yok.
@hakkalkan48406 жыл бұрын
Furkan Öztürk tabii ki kimse ile rekabet etmiyoruz ama doktora kabulü almak ve pozisyon bulmak için mecburen rekabetin ortasında kalıyorsun
@caglaakar24666 жыл бұрын
Hakkı Alkan itu makineyi birakma sebebiniz nedir acaba? Sadece fizik okumak istediginizi farketmeniz mi? Yoksa baska bi sebebi var mi ? Benim kafamda olan yerlerden biri itu makine. Ama pek bilgim yok iyi ya da kotu yanlarini anlatabilir misiniz?
@nastygal58106 жыл бұрын
1.sınıfta staja gitmeye nasıl cesaret ettin dediğin gibi kötü geçerse geri dönüşü de kötü olur sonuçta fizik bilgin çok az stajı nasıl başarılı tamamlayabildin ? bir de bir sorum daha olucak staj yapanlar staj yapmayanlara göre üniversiteden sonra arada baya avantaj farkı oluşturuyor mu ?
@SFurkanOzturk616 жыл бұрын
Risk almadan başarı sağlamak mümkün değil. Belli bir aşamada kendinize güvenip risk almanız gerekiyor. Bence avantaj farkı oluyor zira araştırma tecrübesi önemli bir fark ancak kapanmaz bir fark değil tabii ki.