konuyu dar bir açıyla değil de geniş bir yelpazede birçok konuya değinerek anlattığınız için teşekkür derim.
@yusufgulmez92742 жыл бұрын
Hocam ytü makineyi yeni bitirdim ve 'subject knowledge' denilen kitabi bilgilerim zayıf, okurken sadece sınavları geçecek kadar çalışmıştım. Temel dersleri sizden tekrar dinleyip öğreneceğim. Şunun için bu yorumu yazıyorum: Bilginize ve konuya olan hakimiyetinize hayran kaldım. İlk dersi dün izledim ve ikinci dersin ortasındayken hem teşekkür etmek hem de saygı göstermek istedim. Umarım daha çok öğrenciye ve istediğiniz başarılara ulaşırsınız.
@IKutayYILMAZCOBAN2 жыл бұрын
Sevgili Yusuf, İşlerim yoğun kanala ancak bakabildim. Yorumunu yeni gördüm. En güzelini yaparak çalışma ve öğrenme yolunu seçmeni takdir ediyorum. Biz elimizden geldiğince hatalarımız olsa da konuları bir nebze anlatmaya çalıştık. İnşallah sizin gibi kıymetli talebeler faydalanırlar diyelim. Teşekkür ederim
@seymanureker82642 жыл бұрын
Hocam emeğiniz için çok minnettarız. Umarım sizin gibi ülke gençlerinin karşısına gerçekten işini bilen eğitimciler çıkar.
@mustafauyar7191 Жыл бұрын
hocam youtubedaki tum videolari inceledim....sizin kadar hemen bilimsel hem detayli hem de yormadan kolayca ÖGRETEN video goremedim,...kanalinizi yeni kesfettim ve bayildim....emekleriniz icin sonsuz tskler....
@mehmetulger721611 ай бұрын
Emeğinize sağlık hocam. Bu kadar bilimsel açıklamalar ile anlatacağınızı düşünmemiştim konuyu.
@tahademircan3 жыл бұрын
Hocam ilk dersinizi izledim ve böylesine kaliteli bir kaynak bulmama çok sevindim. Daha ilk ders olmasına rağmen bilginiz, konuya hakim oluşunuz , anlatımınız, sıkıcı olmayışınız statik dersini başka bir yere taşıyor. Emeğinize sağlık. Dinamik konusunda yeterli türkçe kaynak yok, dinamik dersi için de bir seri yapmayı düşünüyor musunuz?
@IKutayYILMAZCOBAN3 жыл бұрын
Öncelikle teşekkür ederim. Bu dersler kıymetini bilecek ve ileride memlekete katkı sağlamasını umduğumuz nesile faydalı olması bakımından Allah rızası için yapılmaktadır. Ders Kaydı ve içerik planlaması çok fazla zaman almaktadır. İnşallah bir sıkıntı olmazda ve Allah ömür verirse, Dinamik dersi de yapılacak inşallah.
@TahsinEngin-Akademi2 жыл бұрын
Kutay hocam, tane tane ve berrak anlatım için tebrikler. Akışkanlar Mekaniğinde akışkanları değil de akışı sıkıştırılabilir ya da sıkıştırılamaz olarak nitelendirmeyi tercih ederiz.
@IKutayYILMAZCOBAN2 жыл бұрын
Sayın Hocam Teşekkür ederim. Sizlerde internette olduğunuz için, gençlere kaynak sağlamak adına, bizde sizlere teşekkür ederiz. Dediklerinize katılıyorum. Arada bir sürçülisan edince geriş dönüşlere göre düzeltme yapmaya çalışıyoruz. Yüzlerce videoda hatasız olmuyor!
@kaansaglam8439 Жыл бұрын
elinize dilinize sağlık hocam gerçekten çok işime yarıyor yoksa müh. bitmeyecek
@thex352 жыл бұрын
Hocam çok kaliteli bir insansınız ALLAH razı olsun sizden
@IKutayYILMAZCOBAN2 жыл бұрын
Sevgili Suat kardeşim teveccühte bulunmuşsunuz. Elimizden geleni Allah'ın yardımı ile yapmaya çalışıyoruz.
@beratmemili376910 ай бұрын
harika kolay gelsin
@enginkocaturk23092 жыл бұрын
Sizin gibi aydınlatıcı hocalarımız saolsunlar hayatınızda başarılar dilerim
@ecemnurkyak82989 ай бұрын
ilk kez sıkılmadan modern fizikle alakalı bir şeyler dinledim vay be
@sotts105110 ай бұрын
kaliteli
@muratoguz2911 Жыл бұрын
very good
@harakihushbee1629 Жыл бұрын
Hocam ilk defa izledim sizi, sırf ders için değil arada müzik dinler gibi dinlerim cidden çok güzel konuşuyosunuz
@esadulusoy73652 жыл бұрын
Allah razı olsun
@mecburiyet2224 Жыл бұрын
Sayın hocam eklenecek başka ders var mı acaba eksiksiz bir şekilde sizden dinlemeyi düşünüyorum nasipse.
@korayerman42759 ай бұрын
Değerli hocam emeğinize sağlık. Mühendislik derslerinin anlaşılmasındaki en önemli engel önyargılarımız. Einstein'in bir şeyi basit bir şekilde ifade edemiyorsanız gerçek anlamda anlamamışsınızdır demesini referans alarak şunu söylemek isterim. x,y,z=0 demek statik demek. Öteki türlü ben bunu nasıl anlarım nasıl çözerim bir sürü formüller eşitlikler derken insan korkup önyargı ile yaklaşıyor ve bu temel derslerle boğuşurken "mühendisliğe, bilime, ülkeye, çevreme nasıl faydalı olabilirim, kendimi nasıl geliştirebilirim" kısmı malesef köreliyor insanın.
@alibltkn9 ай бұрын
Merhaba hocam hangi kitaptan işliyoruz öğrenebilir miyim ?
@tahademircan3 жыл бұрын
Hocam merhaba, bilmediğim için sormak istiyorum. İtüde makinacılara ve inşaatçılara verilen statik ders kodları farklı. Normalde iki bölüme verilen statik dersinde bir farklılık var mı ya da bilginiz var mı bu konuda? Bir inşaat mühendisliği öğrencisi olarak sizin videolarınızda takip ettiğimde değinmeyeceğiniz veya benim için ekstra olan konular var mı? Teşekkür ederim.
@IKutayYILMAZCOBAN3 жыл бұрын
Açıkçası çok fark yok. Aslında Yurt dışında mühendislik mekaniği adı altında verilir ve aynıdır. Ama Türkiye'de bazı bölümlerde kendi isteğiyle veya kurul kararı ile "şu konuları anlatmayalım veya saptayacağımız konuları ancak yetiştirebiliyoruz" diyerek konuları seçebiliyorlar. Olay bundan ibarettir. Ben elimden geldiğince kasamlı anlatmaya çalışıyorum. Dinlemenizde bir sakınca yoktur yani. Uygundur!
@tahademircan3 жыл бұрын
@@IKutayYILMAZCOBAN teşekkürler
@IKutayYILMAZCOBAN3 жыл бұрын
Mekanik, mekaniktir. Sadece dersi vere öğretim üyeleri içeriği farklı vermeyi tercih edebilirler. Bazı Üniversitelerde sadece skaler eğitim varken bazılarında ikisi de vardır. Bazı bölümler içerde şu bölümleri biz anlatmayız der, bazıları anlatır. Ben genel olarak tüm bölümlere hitap edebilecek çekilde yapmaya çalışıyorum. İnşallah faydası olacaktır.
@kmnk Жыл бұрын
Ses kısık.
@tugbacakr9230 Жыл бұрын
Etki tepki için temas şart değil diye biliyorum ?
@gump7237 Жыл бұрын
8.11.23
@Logar61310 ай бұрын
hocam iyi hoşda akpli misiniz ?
@akahraman10 ай бұрын
ne alaka olm. sıkıntılı mısınız siz?
@orhankarakaya11763 жыл бұрын
hocam mavi kitabın pdf halı varmı acaba bulabılırmıyız acaba bu konuda yardımcı olursanız cok sevınırım
@IKutayYILMAZCOBAN3 жыл бұрын
Merhaba Orhan, Bildiğim kadarıyla yok. Zaten kitap edinmeniz ve kitaptan çalışmanız en doğru yötemdir. Bu size daha faydalı olacaktır.
@orhankarakaya11763 жыл бұрын
@@IKutayYILMAZCOBAN hocam ben aslında mımarlık ogrencısıyım de yanı asırı soruyaada ıhtıyacım yok ama hanı 20 30 tane muhendısler kadar zor olmuycak eger sızde varsa elınızde benımle paylasa bılırsenız cok sevınırım statık mukavemet ogrenmek ıstedım sadece alt duzeyde tabıkı
@IKutayYILMAZCOBAN3 жыл бұрын
@@orhankarakaya1176 tahminim internette bulabilirsin. Lakin Benim öyle bir doküman hazırlamak için maalesef vaktim yok. Kusura bakma. İnşallah bulursun
@orhankarakaya11763 жыл бұрын
@@IKutayYILMAZCOBAN tamamdır hocam cok sagolun yınede tesekkur ederım
@personalcomputer8834 Жыл бұрын
hezarfen ahmet çelebinin uçması bir hikaye o kadar ciddiye almayın
@personalcomputer8834 Жыл бұрын
ve ek olarak rönesanstan sonra zaten
@IKutayYILMAZCOBAN Жыл бұрын
Delikanlı tabi ki Hezarfen'in bir kayıt eksikliği mevcuttur! Doğrudur. Ama Avrupalıların abarttığı Avrupa tarihi ise: asıl hikaye odur! Bilimle uğraşanları cadı diyerek yaktıkları dönemde Hint, Çin, İslam ve Türk bilimi dünyayı kavurmakta idi. Endülüs Müslümanlarından, keşiş vb. kişilerin orijinal eserleri çevirirken referans vermeden kopyalayarak çalmış oldukları kaynaklardan öğrenmişlerdir her şeyi. Bunların çoğu da kayıtlıdır. Lakin sonra biz çalışmayı bırakmışız onlar devralmışlardır... Davinci abartması da bunlardandır! Yapmayı planladığı cihazların büyük bölümü çalışmamıştır. Hayal ürünü. Ama, İyi bir ressam olduğu aşikardır. 🙂
@kenannur16 Жыл бұрын
Valla hocam İslam bilimi antik yunan eserleri üzerinde gelişti. Hatta Avrupalılar antik yunan eserlerini ilk Endülüs devletiyle tanıdı. Daha sonra kendileri latinceye çevirip kullandılar. Ufak bir detayı atlamışsınız, avrupa dinin duvarlarını yıkarak bunu başardı. İslam dünyası ise yıkamadı. Bunu bizimkiler çalışmadı vs diyerek geçiştiremezsiniz. Kaç tane bilim adamını öldürdüler, işkence ettiler. İslam dünyasıda çok masum değil bu konuda. Bu yüzden gelişmedi bilim. Bana göre hayat kalitemizi artmasını, evrene ve insanlığa dair bilgi birikimimizi, avrupanın kilisenin duvarlarını yıkmasına borçluyuz. Avrupanın yanında bizimkilerin katkısı devede kulak bile kalmaz. Kaldı ki bilim kollektif bir çalışmadır. Birikimle ilerler. Bunlar çaldı, şunlar şöyle yaptı falan demekte doğru değil. Emeği geçen herkesin başımın üstünde yeri var. Bu arada ders anlatışınız efsane, bizim okuldakinlerde çok daha iyi 😄 6 yıl oldu mezun olalı, ana dersleri genel bir tekrar etmek istedim. Statikten başladım ve 3 dersi bitirdim bir oturuşta. Bitince mukavemete başlıcam. Teşekkürler dersler için, iyi çalışmalar hocam 😊
@mecburiyet2224 Жыл бұрын
Dinin duvarlarini yikmakla bilimin ne alakasi var. Hangi bulunan şey dine aykiri ki dinin duvarlarini yikmak gereksin. Statik mi dine aykiri dinamik mi mukavemet mi ya da baska ders veya dallar mi birakin artik su laflari. Sabah namazini kil otur bilim uzerine calis. Farkli dinlerden bahsediyoruz heralde. Ben dinde calismaktan baska bir sey gormedim. Yaptigin bir is dunyana veya ahiretine fayda saglamiyorsa o isi terk et diyen bir din nasil bilimi engeller. Avrupali bircok bilim adamida bir dine mensuptur.
@ilgazkarabag146011 ай бұрын
Adam statik hocası değil ilahiyat hocası sanki , sakarya bi kere de şaşırt bee
@medusa214110 ай бұрын
ccıjmksdxfmsdkflşlsdfpşdsf
@lbuselipp10 ай бұрын
Aslında gayet keyifli bir ders işlemiş neden bu şekilde dedin anlamadım açıkçası
@intikamfifamobile29759 ай бұрын
@@lbuselippona göre dindarlar ilim adamı olamaz ondan ağlamış sjjss