7 χρόνια πριν τις πανελλήνιες 2020 κάποιος τα ελεγεεεε
@mixalisgaming22463 жыл бұрын
for real
@khristina14017 жыл бұрын
συγχαρητηρια, τα λετε πολυ κατανοητα!! ειμαι 2ο ετος φυσικο κ μπορω να πω οτι με βοηθατε αρκετα! να βγαλετε οσα περισσοτερα βιντεο μπορειτε γιατι τοσο αναλυτικους καθηγητες δεν εχουμε!!! =)
@StavrosLouverdis7 жыл бұрын
Σε ευχαριστώ πολύ..!!
@nikolmts69810 ай бұрын
Η F Lorentz δεν επρεπε να ειναι προς τα πανω; Αφου ο κανονας δεξιου χεριου λεει Β δεικτης ταχυτητα αντιχειρας, αρα ο αντιχειρας θα δειχνει δεξια και ο δεικτης θα δειχνει στη σελιδα αρα η δυναμη προς τα πανω
@christso92409 жыл бұрын
η ΗΕΔ δεν ειναι η ταση! μην μαθαινουμε λαθος πραγματα. το οτι μετριεται και αυτη σε βολτ ειναι αλλο θεμα. στην ουσια ειναι ενεργεια προς φορτιο (W/q)
@StavrosLouverdis9 жыл бұрын
+chris tso εύστοχη η παρατήρηση σας, θα υπάρξει διευκρίνιση σε επόμενο video.
@SoFiA-gp4kc3 жыл бұрын
ΑΠΟ ΤΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΗΕΔ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ
@slekdidwbfi86923 жыл бұрын
ευχαριστωωωωωωωωω
@sombrerogalaxy Жыл бұрын
Καλησπέρα, γιατί η Εεπ=V , καταλαβαίνω την απόδειξη όμως γιατί βάζουμε κατευθείαν ότι αυτά τα δύο ισούνται; κάπως έχω μπερδευτεί γιατί ξέρω και αυτόν τον τύπο V=Eεπ-Ιr
@andronikibio9 ай бұрын
στο συγκεκριμένο κύκλωμα δεν έχει εσωτερική αντίσταση .Αν έχεις εσωτερική αντίσταση στο κύκλωμα , αυτό που λες είναι σωστό
@christoslazidis73669 жыл бұрын
Να σε ρωτήσω κάτι ?Αφού τα μαγνητικά Β είναι προς τα μέσα και η Lorentz προς τα κάτω άρα το ρεύμα I είνα προς τα αριστερά ?Είτε κάνεις κανόνα δακτύλων είτε παλάμης .Ετσι με αυτό το σκεπτικό η F ηλ είναι αντίθετη με την Lorentz και η Loretz αντίθετη με την ηλεκτρική .Αρα αν βρεις την μια βρίσκεις και την άλλη αφού και οι δύο ισχύουν για κινούμενα ηλεκτρόνια .Σωστός ο συλλογισμός μου ή λάθος ?
@christoslazidis73669 жыл бұрын
+Christos Lazidis Πες μου αν ισχύει και αυτό .Με αυτήν την διαδικασία στην ουσία βρίσκω την τάση αλλά σε κινούμενη ράβδο μέσα σε μαγνητικό πεδίο ,όχι την τάση πχ από έναν πυκνωτή ! Σωστά ?
@StavrosLouverdis9 жыл бұрын
+Christos Lazidis Σωστά
@UndefinedBehavior9710 жыл бұрын
Κύριε Λουβερδή,θέλω να κάνω μια παρατήρηση.Στο τελευταίο παράδειγμα απο οτι κατάλαβα εφαρμόζουμε τον κανόνα των τριών δακτύλων μέσω του οποίου βρίσκουμαι την κατεύθυνση της Lorentz.Εφάρμοσα των κανόνα και όντως ο μέσος έδειχνε προς τα κάτω αλλα απο την στιγμή που μιλάμε για ηλεκτρόνιο(-) δεν θα πάρουμε την αντίθετη φορά?Αλλον κανόνα χρησιμοποιήσατε ή κάνω εγω κάποιο λάθος?
@StavrosLouverdis10 жыл бұрын
στο τελευταίο παράδειγμα δείχνω πως βρίσκουμε τον θετικό πόλο της ΗΕΔ από επαγωγή..είναι και πάλι ο κανόνας των 3 δακτύλων με τον μέσο να δείχνει τον θετικό πόλο. (όχι την δύναμη Lorentz)
@UndefinedBehavior9710 жыл бұрын
Αρα δεν είχα καταλάβει τι κάναμε...Ευχαριστώ πολύ.