Ik wil midden in paarden weide een cirkel met voedselbos voor paard en mens maken, de cirkel is 29 meter breed en is te klein voor voedselbos regeling. Als ik de bomen plant en ze worden groot mag ik ze niet zomaar weg halen, dat weerhoudt ons om bomen / voedselbos te planten in weide. Misschien is dit ook een interessant punt om te strijden voor de vrijheid over bomen planten en weghalen zodat meer boeren bomen planten zonder dat het bestemmingsplan wijzigt of de bomen niet meer weg mogen door wet en regelgeving.
@HermanvanRijsingen2 жыл бұрын
Geweldig!❤
@jeroengiesen52222 жыл бұрын
Lief en heerlijk naïef.
@frankbeuningenvan9133 Жыл бұрын
beetje naiviteit helpt om nieuwe wegen te verkennen, waar bekende wegen doodlopen
@speljufcharlotte89998 ай бұрын
Was pas echt naïef is, is niet te zoeken naar oplossingen voor de problemen van de zeer nabije toekomst, en te geloven dat we de huidige destructieve praktijken eindeloos kunnen volhouden. Moedig is wellicht een passender woord.
@nicodemusk29492 жыл бұрын
Uw video werd gepubliceerd op het Telegramkanaal Voedselbos (food forest) 🌞🌱🌳
@hoidoei941 Жыл бұрын
Ik moet het eerste voedselbos nog tegenkomen waar je echt van kunt eten ipv. een paar besjes verbouwen
@bobdebouwer783511 ай бұрын
Vroeger aten de boeren in Frankrijk bijv. brood van kastanjemeel. Dus ja, van een bos kan je best eten. Het hoeft niet alleen bos te zijn. Je kan gerust een deel op een andere manier gebruiken. De vraag is trouwens hoeveel traditionele landbouw gaat opleveren zodra geen kunstmest (gemaakt met fossiele brandstof) of pesticiden meer gebruikt. En niet te vergeten de fossiele brandstof voor de tractoren.
@reneburger431710 ай бұрын
Uiteraard een loffelijk streven! De hamvraag is of je op deze wijze ipv dmv grootschalige monocultuur heel Nederland kunt voeden. 18 miljoen mensen eten heel wat weg, en ik zie ze niet allemaal helpen oogsten.
@speljufcharlotte89998 ай бұрын
Een heel groot deel van de Nederlandse landbouwopbrengst wordt ge-exporteerd. De veestapel moet hoe dan ook krimpen vanwege de stikstofproblemen. Dat biedt allemaal ruimte voor een vorm van landbouw die ook op de lange termijn houdbaar is. De huidige gangbare landbouw put de bodem uit, wat betekent dat enorm veel landbouwgrond verloren gaat en op termijn geen voedsel meer kan opleveren. Weersextremen door klimaatverandering maken de gangbare landbouw ook steeds moeilijker. Dus juist om voedselzekerheid te behouden, móeten we kijken naar duurzame, oftewel lang houdbare oplossingen. En wat het oogsten betreft. Tuinieren biedt enorme gezondheidsvoordelen, zowel fysiek als mentaal. Dus ik zeg, twee vliegen in één klap.