Çok kapsamlı bir video. Ustkurmacayi en iyi anlatabilmiş KZbinr sizsiniz. Önerdiğiniz kaynak eserleri de satin alacağım. Emekleriniz için çok teşekkürler.
@turhanyildirim3 жыл бұрын
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
@can-1eysel3 жыл бұрын
Teşekkürler hocam değerli bilgiler ve yorumlarınız için, ve özellikle önerdiğiniz kaynaklar. Bu tür teknikler serisine devam etmenizi dilerim
@calkusu95883 жыл бұрын
Tüm videolarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz 🙏🏻ağzınıza yüreğinize sağlık❤️
@turhanyildirim3 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim, olabildiğince bu tip videolara devam etmeye çalışacağım.
@worldofnerses99933 жыл бұрын
Postmodernist üstkurmaca addedilen oyun türüne saygı duyuyorum. Gerçekliği bilinçli olarak kırmasına sorun yok fakat bazı eserleri yapaylaştırıyor.
@turhanyildirim3 жыл бұрын
Belirttiğiniz durum postmodernizmden çok yazarın eserinde nasıl işlediğiyle alakalı olduğunu düşünüyorum.
@worldofnerses99933 жыл бұрын
@@turhanyildirim Yazarın nasıl işlediği de önemli. Fakat bu tip oyunvari eserlerin kurguları zayıf olduğunda oldukça başarısız, ancak sizin videoda zikrettiğiniz eserler gibi güçlü dinamikleri ve altmetinleri olursa tadından yenmez oluyor. Yani tehlikeli bir tür.
@zeynepcandan80872 жыл бұрын
Merhaba Orhan Pamuk veba gecelerinde üst kurmaca tekniği kullanılmış mıdır sizce
@turhanyildirim2 жыл бұрын
www.gazeteduvar.com.tr/tarihin-kurgusalligi-ve-roman-sanati-veba-geceleri-haber-1517542 Şurada detayıyla güzel bir şekilde verilmiş.
@zeynepcandan80872 жыл бұрын
Çok teşekkürler
@kaanarig44193 жыл бұрын
Bu faydalı video için teşekkürler,Ağaca Tüneyen Sweeny de postmodern olarak geçiyor,onun kitap incelemesi yada Flann O'Brien videosu da gelecek mi?
@turhanyildirim3 жыл бұрын
Belirttiğiniz kitap 1939 yılında yayımlandı. İkinci Dünya Savaşı öncesi eserlere postmodernist diyemeyiz. Bunun temel nedeni postmodernist felsefeyi taşımamaları. Fakat tıpkı Joyce'un Finnegans Wake eserinde olduğu gibi bu dönemde yazılmış biçimsel yenilik getiren, arayış kitapları bulunmaktadır. Fakat bunları yine de zamansal olarak modernist çizgide incelememiz daha doğru olacaktır. Bu kitabı henüz okumadım ama farklı bir eser olduğunu biliyorum. Listemde mevcut, ileride neden olmasın.
@busrasahin52213 жыл бұрын
Ben Puslu Kıtalar Atlası'nı okudum üst kurmaca roman olarak sadece. O kadar keyif aldım ki anlatamam. Okurun oyuna dahil edilmesi fikri gerçekten çok güzel bir şeymiş. Devam etmek istiyorum üst kurmaca okumaya. Ancak post modern edebiyata daha yeni olduğum için benim için seviyesi uygun olan bir kitap okumak istiyorum. Öneriniz varsa bilmek isterim :)
@turhanyildirim3 жыл бұрын
İhsan Oktay Anar'ın diğer romanlarından devam edebilirsiniz. Madem tarihsel kurmaca türünü sevdiniz sonrasında Orhan Pamuk'un Beyaz Kale ve Kara Kitap romanlarıyla devam edebilirsiniz.
@2374Vladvyotskiy Жыл бұрын
Güzel video. Takibe aldım kanalı.
@turhanyildirim Жыл бұрын
Çok teşekkürler.
@btclk3 жыл бұрын
Pınar Kür'ün Bir Cinayet Romanı'nı da üstkurmaca olarak görebilir miyiz sizce? Hatırladığım kadarıyla romanın içinde bir roman yazılıyordu onda da.
@turhanyildirim3 жыл бұрын
Belirttiğiniz eser edebiyatımızda postmodernizm denilince başta gelen romanlardan biridir. Kesinlikle üstkurmaca bir metindir.
@Edameda_mmori2 жыл бұрын
Tehlikeli oyunlardaki anlatidan nelerin döndüğünü kavrayamadigim için burdayım-daha yeni başladım,on beş dk falan okudum okumadım herhalde- Yine anlamadım 😅
@mertesen12553 жыл бұрын
Ahmet Mithat Efendi'nin Müşahedat'ı pek bilinmese de edebiyatımızda üstkurmacanın erken örneklerinden.
@turhanyildirim3 жыл бұрын
Bedia Koçakoğlu kitabında bunu belirtiyor. Aslında erken örnek değil de zaten yüzyıllardır yapılanın bir devamı diyebiliriz. Tabii ki postmodernistlerin yaptığı bambaşka fakat bu tekniğin kullanımı zaten çok eski. O nedenle Ahmet Mithat da görülmesi gayet doğal. Değerli katkınız için çok teşekkür ederim.