STOP BEING A SOFTWARE DEVELOPER !

  Рет қаралды 506,121

Can Deger

Can Deger

Күн бұрын

Пікірлер: 1 500
@estergonkara5786
@estergonkara5786 Жыл бұрын
40 yaşımdayım ve epeyce çok insanlarla uğraşmış biriyim. Gençler Can abinizin söylediği bu maddeleri hayat felsefeniz yapın. Hangi alanda olursa olsun ticaret, evlilik, aile ilişkileri, para yönetimi, insanlar arası sosyal ilişkiler, vs... bu maddelerin hepsi ama hepsi bu maddelerin etrafında dönüyor. Bakın suç örgütü kursanız bile bu maddelere uymak zorundasınız.
@cglrshndotcom
@cglrshndotcom Жыл бұрын
15 yıllık makina mühendisiyim. Yazılımla alakalı denmiş ama bütün sektörlerden herkesin izlemesi gereken bir video. Tamamen gerçek, sektörden bağımsız harika bir genelleme olmuş. Helal olsun Can. Ağzına, yüreğine sağlık.
@EfeTunc-cx1wh
@EfeTunc-cx1wh Жыл бұрын
hocam makina mühendisliği okumak gerçekten de bahsedildiği gibi zor mu ? Üniversite sınavı için çalışıyorum ve Pilotaj-Makine Mühendisliği meslekleri arasında seçim yapmam lazım, ikisine de meraklıyım işimi severek yaparım ; sanırım bu devrede para ve zorluğa göre seçim yapmalıyım. Tabii mühendislikte kazanabileceğim para çok değişkendir ama ortalama bi değerlendirme yapar mısın rica etsem.
@OzturksBerkay
@OzturksBerkay Жыл бұрын
Bende inşaat sektöründeyim can kulağıyla dinledim ünvanlar farklı olaylar benzer teşekkür ediyorum can hojam.
@kebapchi_ABD
@kebapchi_ABD Жыл бұрын
@@EfeTunc-cx1wh Elbette zorluğu var ama kişisel olarak değişen bir etken. İster istemez kendini bir havuzun içinde buluyorsun ve boğulmamak için bir çaba içine giriyorsun. sevsende sevmesende bir çaban varsa bölüm bir gün bitiyor ama inan bana okulda o çektiğin zorluğun bir katma değeri iş hayatında olmuyor. Günün sonunda çektiğin zorluğa değmiyor gibi bir durum çıkıyor .Mühendislik için iş hayatında 3-5-10 kuralı vardır Bu senin iş hayatında ki tecrübe süren ona göre piayasada para olarak değer görürsün inan bana sadece yönetici olarak çalışmış sadece sağdan soldan duyduklarıyla çalışanları yönetmiş ama hiç bir şey bilmeyen insanlar bile güzel para kazanabiliyor.Ama bir o kadar iyi işler yapmış ama hakettiğini görmeyen insanda çok bu sana bağlı tercih sana kalmış ama benim düşünceme göre kendi yeteklerini tart ve ona göre bir yol haritası çiz ve İlla mühendislik okuman gerekmez. Ama hiç bir şey kolay değil ve kendine has zorluğu var.
@javous1
@javous1 Жыл бұрын
@@EfeTunc-cx1wh mühendisliğe ilgin varsa lisansın zorluğu hiçbir şey değil merak etme, her türlü halledersin
@futurexjam2
@futurexjam2 Жыл бұрын
@@EfeTunc-cx1wh tüm mühendislik bölümleri zahmetlidir aslında. Sadece mühendislik de değil. 4 senede lisans mezunu olmak çok büyük iş, hakkını verenler için. Yatkınlığının olması lazım. Gerçekten disiplin gerekiyor, yani sosyal hayatınla çalışma hayatını düzgün planlaman lazım. Sayısal alanda da matematiksel hayal kurma yeteneğin iyiyse bir tık daha iyi olur ama zorunlu değil, daha çok çalışman lazım. Gerekirse kütüphaneleri aşındırman lazım, hakkını vermek istiyorsan. Tabi ders notları paylaşan gruplara dahil olursan o da çok büyük fayda sağlar. Şu var ki bana göre makine mühendisliği birçok fizik ve kimya konusunu içerdiğinden bence bilgisayar mühendisliğinden daha zor, ama bu benim düşüncem. Çok merakın vardır, senin için farkı olmayabilir.
@donpalmerrome4542
@donpalmerrome4542 Жыл бұрын
20 yıldır yazılım sektöründe çalışıyorum ve bunun son 8 yılı Londra’da geçti. Can Bey’in söylediklerine tamamen katılıyorum.
@omer_robloxGXTY
@omer_robloxGXTY Жыл бұрын
Londrada Sage Group da çalışıyorum 5 yıl managerlik yaptım senior manager bi bok olmaz bu işten diyorum
@ekremsamilbolat2019
@ekremsamilbolat2019 Жыл бұрын
1.5 yıldır mobilci olarak çalışıyorum, Can abinin anlattığı ilk 5 dakika yaşadığım olayların özeti@@omer_robloxGXTY
@Kyrmrt
@Kyrmrt Жыл бұрын
e londradasınız .d
@DanielTaylor5-f4v
@DanielTaylor5-f4v Жыл бұрын
@@omer_robloxGXTYNeden?
@DanielTaylor5-f4v
@DanielTaylor5-f4v Жыл бұрын
@@faridmehtizadeh9678Kaplumbağa Deden
@doganalkn
@doganalkn Жыл бұрын
7 aydır mühendis olarak çalışıyorum. Yazılım alanında çalışmıyorum. Söylediğiniz konular bütün alanlar için geçerli. Çalışmaya başlamadan önce böyle bilgi veren birisiyle tanışmadım, tanışsaydım benim görüşümü değiştirir miydi bilmiyorum fakat; söylediğiniz şeyler o kadar değerli ve doğru ki beyaz yaka olarak çalışacak arkadaşların kesinlikle anlattığınız yönde düşünmesi gerekir. KZbin'da izlediğim en yararlı konuşmalardan bi tanesi olarak düşünebilirim bu videoyu.
@aligokcen5908
@aligokcen5908 Жыл бұрын
Mühendis, yaptığı binanın kullanışlı ve sağlam oluşuyla gurur duymak ister, ama işveren müteahhit, kazandığı kolay para ve o paralarla yaptığı hovardalıklarla, servetle. Mühendislik için istenen belge ve şartları sağlamak o kadar zorken, onu yöneten ve karar alan işverenin, sadece sermayeyi göstermesi yetiyor. Zeka seviyesi, yetenekleri, parayı nereden bulduğu hiç önemli değil. Çünkü vahşi kapitalizm, sadece kapitale saygı duyar ve itibar gösterir.
@haltarratay1901
@haltarratay1901 Жыл бұрын
merhaba ben dandik bir üniversitede 2.sınıf yazılım mühendisliği öğrencisiyim bana ne önerirsiniz?
@aligokcen5908
@aligokcen5908 Жыл бұрын
@@haltarratay1901 Seni başarılı yapacak olan, üniversite eğitimi ve mezuniyet belgesi değil, kendi çabalarındır. Ben mezun olduğu okulun reklam etiketiyle itibar arayışına girenlerle her zaman dalga geçmişimdir. İşleri okulun veya diploman yapmayacak, sen yapacaksın. Senin okulunla değil, okulunun seninle gurur duyması gerekiyor. Yazılım diğer mesleklere benzemez, diploma veya imza yetkisi mesleği değildir. Çılgınca gelişen ve doyumsuz tüketici beklentilerine gebe bir meslektir. bilim-fikir-sanat-yetenek seviyeni sürekli kendin beslemelisin. Sen çok yönlü olarak hangi seviyedeysen, yapacağın işler de o seviyede olacaktır. Hiç bir zaman işine yaramayacak konuları bile öğrenmek, deneyimlemek zorundasın, bunlar senin seviyeni besler. Yapacağın işler de 3-5 yıl içinde, teknolojinin gelişim hızına kurban gidecektir. Yani yaptığın işle uzun yıllar beslenebileceğin bir meslek de değil. En önemli icat yarı iletken transistördür, onu bile kimin icat ettiğini çok az kişi bilir. Yani bunu sen bile yapmış olsan, hatırlayan olmayacaktı. bili gates olmayı hayal etme, o yazılımcı bile değil, hukuk terk. asıl işi yapan paul allen'i fazla tanıyan yoktur. stive jobs da aynı, bir pazarlamacı. asıl uzzman olan wozniak'ı fazla popüler değildir. Hayat böyle, sayısalcıyız ama sosyal yalanların, sahtekarlıkların haksızlıkların arasında yaşam savaşı veriyoruz. Aklını kullan, yani aklını sadece algoritmalarda değil, hayatı yorumlarken daha fazla kullan.
@sno2994
@sno2994 Жыл бұрын
e ne yapacagiz o zaman hocam. okumayacak miyiz? bence ögrencileri cok yanlis yönlendiriyorsunuz bu ümitsiz yorumlarla
@Mustib
@Mustib 10 ай бұрын
dandik bir üniversitede okuyorsan tek şansın daha fazla kendini geliştirmek@@haltarratay1901
@fatih5527
@fatih5527 Жыл бұрын
abi yazılım değil bütün iş alanları için söylediklerin geçerli. Özel sektörde iş hayatı satış üzerine kurulmuştur kesinlikle ve insan ilişkilerinin iyi olması gerekiyor. yapılan işi sevmek gerekiyor ki mutlu olunsun, sevmediğin zaman zulüm oluyor. İş hayatı gerçekten belirsizliklerle ve sevmeyeceğin insanlarla geçiyor. Ben şu an sistem ve ağ tarafında yetişmek üzere bir şirkette çalışıyorum, dediklerinin hepsini kısa sürede yaşadım abi, iş bana göre değil, aileden uzak olup başkasının evinde kalmak bana göre değil, kısa zamanda çok tecrübe edindim, benimde ufak bir tavsiyem olsun arkadaşlara: işi sevin, çalışın, kesin olmayın, kurnaz olun, tatlı dilli olun ve uyanık olun, güven verin, başkasının evinde kalmayın, başka şehire çalışmaya gidiyorsanız kira tutacak kadar maaş isteyin ilk işiniz bile olsa. Benim için çok bilgilendirici ve faydalı bir video oldu abi sağol.
@kuranisigindaislam4708
@kuranisigindaislam4708 Жыл бұрын
S.a Ben 20 yıldır özel sektörde IT uzmanı olarak çalışıyorum, o kadar çok şeye şahit oldum ki bu yüzden Can kardeşimin dediği her şeye sonuna kadar katılıyorum, gerçekçi olmak gerekiyor. Ben teknik personelim ancak yazılım ile alakalı konuşursak eğer yazılımcı arkadaşımda var ülkemizde sıfırdan bir yazılım yapıp da satan sadece bundan para kazanan firma çok az, bunlarda işe alacağı personeli en az 5' sene tecrübeli tercih ediyor zaten, Can'ın dediği gibi bu firmalar para kazanma odaklı olduğu için hızlı bir şekilde ürünü piyasaya sürme derdindeler o yüzden seni yetiştirmekle vakit kaybedemezler, he yapan var mıdır vardır oda çok ucuza çalıştırır, senin gireceğin iş herhangi bir firmaya girip orada kullanılan yazılıma destek vermek olacaktır belli bir süre sonrada bu firmanın yazılımına hakim olacağın için de işini de değiştirmek istemeyeceksin, çünkü başka yerde yine farklı bir yazılıma alışmak zorunda kalacaksın bu yüzden aman işten çıkmayım diye çoğu şeyi de yapamayacaksın maalesef bu IT sektöründe böyle başka bölümleri bilemem. Bir tavsiye: İş başvurusu yaparken firmaların iş ilanlarına yazdıkları o bir sürü istedikleri şeylere kesinlikle takılmayın, eğer lokasyon olarak ve birim olarak uygunsa hemen başvurun, burası beni almaz diye düşünmeyin, çünkü ilanı verenler onların ne işe yaradığını bilmiyor. Örneğin: Firmanın biri yazmış , hyper-v, vmware, Dc, exchange, cloud, yazıcı, tarayıcı, kamera, donanım, terminal, ap gibi konulara hakim bilgi işlem teknik destek personeli aranmaktadır yazmış, adam bir kere sistem yöneticisi mi istiyor, network uzanımı istiyor, teknik personel mi istiyor ne istediği belli değil. Ben böyle bir firmaya gitmiştim zamanında firma İstanbulda flat ofis denen bir yerdeydi, ben oranın ne olduğunu bilmiyordum gidince bir baktım ki kocaman bir plaza ve tüm firmaların çağrı merkezleri var, ilanı verende bir çağrı merkezi firması, gittim görüşmeye görüştük ve şunu dedim ilk olarak, siz ne arıyorsunuz dedim bana verdikleri cevap şu oldu, çağrı merkezi elemanı dedi, ilanda elimdeydi çıktısını almıştım, ee dedim burada bunca şey yazıyor, ya biz IK departmanıyız bize öyle söylendi bizde o şekilde ilan veriyoruz dediler. Daha çok şey söylemek isterim ama 20 yıl buraya sığmaz dostlar. Kalın sağlıcakla.
@elowy
@elowy Жыл бұрын
teleperformance sanırım :)
@husamettinakar2297
@husamettinakar2297 Жыл бұрын
Boşuna mükemmelliyetçilik yapıp kendimizi kasmayalım o zaman. Benim çıkardığım sonuç budur :)
@feroprivit
@feroprivit 10 ай бұрын
@kuranisigindaislam4708 bişey sorabilir miyim abi
@osmanuzer1142
@osmanuzer1142 9 ай бұрын
A.s abi bende it personeli olarak staj ile beraber 2 senedir çalışıyorum ama hep bana verilen ufak işleri yapıyorum, kendimi geliştiremediğimi düşünüyorum iş istediğimde riskli olduğu için yöneticim kendi hallediyor. sence işten ayrılıp farklı bir firma da mı devam edeyim. birde server ve network yönetimi ile ilgili önerdiğin youtube kanalları varmı?
@feroprivit
@feroprivit 9 ай бұрын
@@osmanuzer1142 kaç yaşındasın
@gorkem1688
@gorkem1688 Жыл бұрын
Ben 5 yıldır yazılımcıyım. Can'ın söylediklerine büyük ölçüde katılıyorum. Yalnızca şunu da belirtmeliyim: Burada saydığı durumlardan bazıları sizi rahatsız edecekse "yazılımcı olmayın" ifadesi biraz ağır bir ifade. Farklı sektörlerde çalışan insanlar da benzer videolar çekse inanın onlar da bir sürü madde sayarlar ve bu mesleği yapmayın derler. %100 sorunlardan arınmış bir sektör veya iş dalı yok. O yüzden eğer gerçekten sevebileceğiniz bir alansa yazılımcılık Can'ın saydığı tüm sorunlarla karşılaşabileceğinizi göze alarak bu alana girebilirsiniz. Gözünüz korkmasın, insan mücadele ederek birçok zorluğu yenebilir. Ayrıca saydığı şeylerin tamamı da sizin çalıştığınız şirkette olacak diye bir durum da yok.
@qretyxx
@qretyxx 3 ай бұрын
S.a Ben 20 yıldır özel sektörde IT uzmanı olarak çalışıyorum, o kadar çok şeye şahit oldum ki bu yüzden Can kardeşimin dediği her şeye sonuna kadar katılıyorum, gerçekçi olmak gerekiyor. Ben teknik personelim ancak yazılım ile alakalı konuşursak eğer yazılımcı arkadaşımda var ülkemizde sıfırdan bir yazılım yapıp da satan sadece bundan para kazanan firma çok az, bunlarda işe alacağı personeli en az 5' sene tecrübeli tercih ediyor zaten, Can'ın dediği gibi bu firmalar para kazanma odaklı olduğu için hızlı bir şekilde ürünü piyasaya sürme derdindeler o yüzden seni yetiştirmekle vakit kaybedemezler, he yapan var mıdır vardır oda çok ucuza çalıştırır, senin gireceğin iş herhangi bir firmaya girip orada kullanılan yazılıma destek vermek olacaktır belli bir süre sonrada bu firmanın yazılımına hakim olacağın için de işini de değiştirmek istemeyeceksin, çünkü başka yerde yine farklı bir yazılıma alışmak zorunda kalacaksın bu yüzden aman işten çıkmayım diye çoğu şeyi de yapamayacaksın maalesef bu IT sektöründe böyle başka bölümleri bilemem. Bir tavsiye: İş başvurusu yaparken firmaların iş ilanlarına yazdıkları o bir sürü istedikleri şeylere kesinlikle takılmayın, eğer lokasyon olarak ve birim olarak uygunsa hemen başvurun, burası beni almaz diye düşünmeyin, çünkü ilanı verenler onların ne işe yaradığını bilmiyor. Örneğin: Firmanın biri yazmış , hyper-v, vmware, Dc, exchange, cloud, yazıcı, tarayıcı, kamera, donanım, terminal, ap gibi konulara hakim bilgi işlem teknik destek personeli aranmaktadır yazmış, adam bir kere sistem yöneticisi mi istiyor, network uzanımı istiyor, teknik personel mi istiyor ne istediği belli değil. Ben böyle bir firmaya gitmiştim zamanında firma İstanbulda flat ofis denen bir yerdeydi, ben oranın ne olduğunu bilmiyordum gidince bir baktım ki kocaman bir plaza ve tüm firmaların çağrı merkezleri var, ilanı verende bir çağrı merkezi firması, gittim görüşmeye görüştük ve şunu dedim ilk olarak, siz ne arıyorsunuz dedim bana verdikleri cevap şu oldu, çağrı merkezi elemanı dedi, ilanda elimdeydi çıktısını almıştım, ee dedim burada bunca şey yazıyor, ya biz IK departmanıyız bize öyle söylendi bizde o şekilde ilan veriyoruz dediler. Daha çok şey söylemek isterim ama 20 yıl buraya sığmaz dostlar. Kalın sağlıcakla.
@alidurmus1981
@alidurmus1981 3 ай бұрын
Benim 25 yıl oldu yazılımcı olmayın
@okankrcoglu784
@okankrcoglu784 Жыл бұрын
Sen yazılımcılığı eleştirmemişsin . direk çalışma hayatını söylemişsin Bütün meslekleri kapsıyor (Sanayideyim dediğin şeylerin hepsi doğru)
@tahademirel2849
@tahademirel2849 Жыл бұрын
sanayi-yazılım aynı şey zaten
@Mezbelelik
@Mezbelelik Жыл бұрын
@@tahademirel2849 hayatın da hiç sanayiye gidip çalıştın mı ?
@Muhammet-Ali
@Muhammet-Ali Жыл бұрын
sadece biri ev biri atölye@@tahademirel2849
@alicayr9971
@alicayr9971 Жыл бұрын
Bi nevi aynı şey aslında
@D1ABL0777
@D1ABL0777 Жыл бұрын
@@tahademirel2849aslında yazılımcı sanayide çalışanın en büyük dostu ve kurtarıcısı
@memocettin
@memocettin Жыл бұрын
Teşekkürler.Can abi anlattığın Maddelerde Paraya dair hiçbir konuşma yok. ❤ zaten videolarında hep Söylüyorsun Para işin bu işi yapmayın Sevdiğiniz için yapın diye bravo.❤
@muratbas6753
@muratbas6753 Жыл бұрын
Bu adamı rastgele ilk defa izledim :)) Yazılıma çok ilgisi olan oğluma seyretmesini tavsiye ettim... Oğlum, bu arkadaş hakkında bazı olumsuz şeyler söyledi, yazılımcıların takıldığı yerlerden öğrenmiş sözümona :)) Oğluma: "1 kilo altını 5 liraya satan mı, 1 kilo gümüşü 5 liraya satan mı yoksa 1 kilo demiri 5 liraya satan mı daha çok satış yaparak başarılı olur" diye sordum... Yanlış cevap verdi... Doğru cevap, "Satışı her zaman en güzel şekilde yapan adam daha çok satış yapar ve başarılı olur" olacaktı !!! CAN İNSANLARA İŞ HAYATINDA "Bİ İNSANIN KENDİSİNİ EN GÜZEL ŞEKİLDE SATIŞ METODUNU" ANLATMIŞ VE BANA ÇOK MANTIKLI GELDİ :))
@mehmet_1993
@mehmet_1993 Жыл бұрын
ilk defa denk geldim. 'kesin goygoycu bir KZbinr' diye açtım ama ağzım açık kalarak dinledim. henüz 8 yıllık bir yazılımcıyım ve çevremdekilere samimi olarak bu mesleğin eksilerini anlatacak olsam ancak bu kadar iyi anlatabilirdim. direkt abone oldum. henüz yazılımcı olmayanlara yönelik bu kadar dolu bir içerik başka yerde görmedim. mesleği icra edenlere yönelik de içerikler vardır diye umut ediyorum :)
@feroprivit
@feroprivit 10 ай бұрын
Bişry sorabilir miyim
@mehmet_1993
@mehmet_1993 10 ай бұрын
@@feroprivit buyurun
@LifeIsGoooooooooooooooooooobad
@LifeIsGoooooooooooooooooooobad 7 ай бұрын
​@@feroprivitsorabilirsin
@uumt.93
@uumt.93 6 ай бұрын
yani şimdi yazılımcı olmayalımmı
@LifeIsGoooooooooooooooooooobad
@LifeIsGoooooooooooooooooooobad 6 ай бұрын
@@uumt.93 seviyorsan, kolay geliyorsa sakın bırakma.
@VolkanYorulmaz
@VolkanYorulmaz Жыл бұрын
Şöyle bir videoya denk gelmek her zaman nasip olmuyor. 9 yaşında bir oğlum var, yazılımcı olmak istediği için bu videoyu çalışırken arka fonda dinlemeye başladım ve oğlumdan çok kendim için pek çok şey buldum. +15 yıllık iş deneyimim var ve neredeyse tüm söylediklerinizi deneyimlediğim için hepsine katılıyorum. Çok ama çok değerli bir içerik olmuş. Emeğinize sağlık.
@YY-hn6hx
@YY-hn6hx Жыл бұрын
01:55 makine mühendisiyim. 4 yıllık sürede sadece 5 dk anlatılıp geçilen “endüstriyel yapıştırıcılar” sektöründen 20 yıldır geçim sağlıyorum. O kadar haklısınki Can bey.
@EfeTunc-cx1wh
@EfeTunc-cx1wh Жыл бұрын
hocam makina mühendisliği okumak gerçekten de bahsedildiği gibi zor mu ? Üniversite sınavı için çalışıyorum ve Pilotaj-Makine Mühendisliği meslekleri arasında seçim yapmam lazım, ikisine de meraklıyım işimi severek yaparım ; sanırım bu devrede para ve zorluğa göre seçim yapmalıyım. Tabii mühendislikte kazanabileceğim para çok değişkendir ama ortalama bi değerlendirme yapar mısın rica etsem.
@akarca
@akarca Жыл бұрын
Kamu Y. Mezunuyum. 40 yaşında plastik enjeksiyon kalıp tasarlamayı öğrendim.
@KisuMusic
@KisuMusic Жыл бұрын
@@EfeTunc-cx1wh makine mühendisliği gerçekten çok zor. sınıfa girdiğinde 2.sınıf dersini alan 5,6.sınıflar görmen hiç şaşırtıcı olmaz. bizim okulda 7.yılın sonunda mezun olan çocuğu için lokma döktüren bi adam vardı. Tabii sen dersen benim Matematik Fiziğim (Özellikle, Cebir Dinamik, Elektrik konuları) lisede çok iyi. Çok çalışırım da diyorsan senin için bir sıkıntı yok. Ama birinci sınıftan sonra okulu bırakıp bölüm değiştiren çok insan var mühendislikte. Gerçekten tutkun olan konu değilse çekilmez bence.
Жыл бұрын
R10
Жыл бұрын
W
@ogrnrn4946
@ogrnrn4946 10 ай бұрын
25 yıldır çalışıyorum, adamın anlattıkları sadece yazılım için değil, tüm iş kolları için geçerli.. çok güzel özetlemiş iş hayatını.. 👏👏👏
@surkinaa
@surkinaa Жыл бұрын
O kadar güzel anlatmışsın ki abim. Ben bu saydıklarının hepsinin farkında ve bir dönem de içinde bulunmuş biriyim. Ve hepsiyle kendi çapımda başa çıkabiliyordum ve sosyal iletişimim de oldukça iyiydi. O sebeple yazılımcı olmaya bu videon ile birlikte daha emin bir şekilde girebileceğime karar verdim. Bu anlattığın şeyler aslında yazılıma girmeden önce yaşadığım ve tecrübe ettiğim hayatla da çok benzerlikler yaşıyor, hattâ bazı yerlerde yine de bu yazılımcı mevzuları bana daha hafif geldi. O sebeple bu anlattıklarını zaman içinde insan unuttuğundan çok hatırlanılmaya ihtiyaç duyulan değerli bilgiler olduğunu düşünüyorum. Bu videon ve emeğin için teşekkür ediyorum, vaktine sağlık :)
@kazandibi.
@kazandibi. Жыл бұрын
Bırak yazılımcılığı tüm iş hayatı için gençlere rehber olmuşsun saygılar abi
@bdenizb01_quorox
@bdenizb01_quorox Жыл бұрын
Rehber ne yaa. Yıktı beni resmen...
@kartalparlatan
@kartalparlatan 11 ай бұрын
yazilimci ilk once bakicak, 5 saat oturabiliyormusun? bilgisayar ruh halininle uyumlumu, sosyal hayatini bitirmeye razimisin
@Aaron_Smith42
@Aaron_Smith42 11 ай бұрын
​@@kartalparlatansosyal hayatım hiçbir zaman olmadı ondan dolayı zorlanacağımı düşünmüyorum
@giornobrandoo
@giornobrandoo 10 ай бұрын
valla beni de bir tık yıktı@@bdenizb01_quorox
@huzurh3741
@huzurh3741 Жыл бұрын
Sonunda birisi çıkıp herkesin aksine diyor ki yazılımcı olmayın. Yürü be can abi.
@ahmet-cagatay
@ahmet-cagatay Жыл бұрын
yazılımcı olmayın demiyor. sadece nerd bir yazılımcı olmanız çok bişi katmaz kurumsal hayatınıza demek istemiş. sosyal yeteneklerinizi de işin içine sokun demek istiyor. patron da bundan mutlu olsun, iş arkadaşlarında senden memnun olsun. vs.vs.
@huzurh3741
@huzurh3741 Жыл бұрын
@@ahmet-cagatay Açıklama için teşekkür ederim ancak ben bunlarla karşılaşmaya hazır olmayan , aklının ucundan bile böyle şeyler geçmeyen birçok insanın hatta önüne gelenin ben yazılımcı olacağım ben bilgisayar mühendisi olacağım tarzında söylemlere girmesinden ötürü can abinin bakın bunlar bunlar da var öyle bu iş bir bilgisayar ve bir adet insanla bitmiyor demesiyle yani başlıktan da ötürü yazılımcı olma demesinden ötürü yürü be can abi dedim. Çünkü birçok insan bilgisayar başında kod yazmaktan ibaret zannediyor herşeyi . Ben cyber security de blue team kısmına yoğunlaşıyorum. Yani aslında başkalarının yazılımcı olmasıyla da bir derdim yok. Ancak populer kültüre köle olmuş insanların yüzüne gerçekleri şakadanak diye vurması benim hoşuma gidiyor. Daha açık konuşmam gerekirse ben uzun süre bilgisayar oyunu oynayabiliyorum o zaman yazılımcı olayımcı tayfanın bunları duyması bilmesi gerektiğini düşünüyorum ve bu tarz videolardan sonra insanlar kendi fıtratlarına daha uygun başka alanlara yöneleceğini düşündüğüm için yazılımcı olmayın şeklinde yorumlamak da yanlış olmaz diye düşünüyorum.
@ahmet-cagatay
@ahmet-cagatay Жыл бұрын
@@huzurh3741 👍✌
@futurexjam2
@futurexjam2 Жыл бұрын
@@huzurh3741 iş hayatında birçok durum aslında benzer, sadece yazılım sektörü için geçerli değil.
@darthvader5556
@darthvader5556 Жыл бұрын
Yalnız sosyallik kısmı işin sadece en basit kısmı ,hocam orda daha birsürü şey anlatıyor, ve zaten orda işin teknik adamı olabilirsiniz o zamanda yazılımcının kralı olursunuz diyor. yani yazılımcılığın sosyal olman lazım yoksa takılıp kalırsınla pek bir alakası yok orda sadece faydasını görürsünüz diye bir tavsiye vermiş ve zaten zaman içerisinde ister istemez sosyal becerileriniz gelişecek demiş.
@SirLotren
@SirLotren Жыл бұрын
Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim, okulum uzadı. Okulumun uzamasındaki en önemli nedenler anksiyete hastası olmam, hayatımda üniversiteye gidene kadar tamamen asosyal olup okul dışında evden dışarı adım atmadığım için (Şimdi de belki de görüp görebileceğiniz en asosyal insanım ve senelerdir okul dışında evden dışarıya adım atmam.) Özellikle ilk seneler KYK yurdunda çok zorlanmam, bunların yanında iğneyi kendime de batırayım tabii ki çalışmamam, üşengeç olmam, belki de tembel olmam. Son 3 etken varsa bile belki de hastalığım bu son 3 etkenin nedenlerinden olabilir. Kendime en uygun bölümü seçtiğimi düşünüyorum. Hayatım boyunca teknolojiyi çok sevdiğim ve hayatı bilgisayar ile geçen biri olduğum için farklı bir iş düşünmedim bile. Belki tarihi, felsefeyi çok sevdiğim için sözel mi okusaydım diye arada düşünüyorum ama sayısal zekamın olduğunu düşünüyorum. Zaten okumasam bile tarih, felsefe her zaman benim en büyük hobilerimden olacak. Özellikle bu sene mümkün olduğunca gerçeklerin tokat gibi çarpmasını istediğim için tüm gerçeklerle yüzleşiyorum. Kendimi kandırmıyorum, kaçmıyorum. Bu bölümden mezun olamama ihtimalime karşı mümkün olduğunca alternatif planlar yapıyorum. Gerçeklerle yüzleşmenin benim için daha iyi olduğunu anladım. Çünkü her olasılığa karşı planım olduğu için ve olasılıkların gerçekleşmesi durumunda geçmişte zaten yüzleştiğim için üzülmeyeceğimi düşünüyorum. Bu arada abi şirket özelinde söylediklerinin çoğu, ekip ile çalışılan birçok işte olağan şeyler zaten. Bu sorunların sadece yazılımcılara özel olduğunu düşünmüyorum. Bu sorunların olmaması için ekip ile değil, yalnız çalışmak gerekiyor. Ekip çalışması istemeyen, yalnız çalışmak isteyen insanlar (benim gibi) hangi iş olursa olsun hayatlarını yalnız bir şekilde çalışacak ve para kazanacak şekilde planlamaları gerektiğini düşünüyorum ki ben oldum olası yalnız çalışmaya yönelik planlar yaptım.
@BirkanAlbion
@BirkanAlbion Жыл бұрын
Benziyoruz malesef. Okulda da iş hayatinda da rahat yok bize aci cekmeye gelmisiz sanki dunyaya 😂
@Mertbakır12
@Mertbakır12 Жыл бұрын
​@@BirkanAlbionuni okudun mu calsiyon mu
@futurexjam2
@futurexjam2 Жыл бұрын
Maalesef iş hayatında her zaman diğer insanlarla ilişkiler olacak. En kötü diyelim bir tasarım sattınız, bireysel çalışıyorsunuz hatta, sizden ürünü alan kişiyle muhatap olacaksınız ve türlü türlü müşterilerle karşılaşacaksınız. İş yapmaktan daha zor olanı hakikaten narsist, vicdansız ve empatisi olmayan insanlarla karşı karşıya gelmek ama yapacak bir şey yok. Videoda da değinildiği gibi belli ölçülerde teflon tava gibi olmaya çalışmak lazım. Demesi kolay tabi ama hayat biraz böyle. Ben de sosyal fobisi olan birisi olarak çok farklı durumlar yaşadım, sosyal fobim devam ediyor ama biraz belini kırabildim seneler içerisinde. Hayata öyle ya da böyle geldik, bir kere geldik, sosyal fobimiz olabilir, anksiyete olabilir, panik atak olabilir vb.. ama empatiniz varsa, hayvanlara değer veriyorsanız hatta insanlardan ne kadar da uzak dursanız acı çeken birisini görüp içinizde garip bir şeyler oluyorsa siz değerli bir insansınız, bana göre. O yüzden çay içmekten, bir şey yiyip içmekten zevk almayı unutmamak lazım. Acımasız bir dünyadayız ama olsun, o çayı içmek bana güzel geliyor hala :) Sevgiler...
@kaanmario3646
@kaanmario3646 2 ай бұрын
Yalnız değilsin benim oğlan aynı senin gibi maf etti bizi evden çıkmaz asosyal arkadası yok matematikçi yazılım geliştirme okuyor her gün oyun oynuyor sabahlara kadar yemek yemiyor bizim hayatımızı zindan etti
@kazim.karabacak
@kazim.karabacak Жыл бұрын
İyi ki sonuna kadar izlemisim. Belirsizlik meselesi hakkında. Zaten hic bir zaman hiçbir işin tamam olduğunu görmedim. Onun icin belirsiz kalmak lazım ve başkası ya da baska bir iş için de belirsiz oldugunu önden kabul etmek de lazım.
@otto4216
@otto4216 Жыл бұрын
Söyledikleriniz sadece yazılımcılık değil neredeyse tüm iş hayatı için geçerli şeyler, yazılımı alıp başka bir branş koysanız aynı şeyler geçerli. Emeğinize sağlık çok güzel şeyler anlattınız, çok da güzel farkındalık yaşadım. Yıllardın içerisinde olduğum şeyleri dışarıdan duyunca ayrı bir farkına varma oldu benim için. Teşekkürler
@muhammedkyaa
@muhammedkyaa Жыл бұрын
Abi seni Varys'e benzetiyordum zaten iş hayatında da öyle biriymişsin. Ellerine sağlık, yine harika ve ufuk açıcı bir sohbet olmuş hocam teşekkür ederiz.
Жыл бұрын
Bence çok samimi ve içten ve doğruların söylendiği bir sohbet videosu olmuş. Özel sektörde deneyim kazanmanın ve insan ilişkilerinin önemini çok güzel aktarmışsınız. Bir akademisyen olarak üniversitedeki geç arkadaşlara mümkün olduğunca benzer şeyleri aktarmaya çalışıyorum. Yaşam boyu örenmenin, kendinizi geliştirmenin ne derece önemli olduğunu sadece üniversite diploması almak ile başarılı olunmayacağını anlatmaya gayret ediyoruz. Bu güzel video için teşekkürler.
@efeyesil8466
@efeyesil8466 Жыл бұрын
Bu sadece yazılımcılar için değil bütün çalışan insanlar için iş yerinde dikkat edilmesi gereken konular gibi genel; herkese hitap eden, gençlere yol gösterecek bir video olmuş. Teşekkür ve tebrik ederim.
@ihsanerayketenci
@ihsanerayketenci Жыл бұрын
sayın sevgili can abim, 33 yaşındayım, böyle tecrübe videosularından paylaşınca bana daha bi hitap ediyor ve kendi adıma teşekkür ediyorum, samimiyet ve ciddiyeti güzel bir ayarda tutabilmen çok güzel bir özellik. Umarım kanalı böyle daha da olgun elit bir seviyede götürür daha da yükseltirsin. Başarıalr.
@bachjazz
@bachjazz Жыл бұрын
25 yıldır sektördeyim yazılım muhendisiyim ve yöneticilik yapmaktayım. yurt içi ve yurt dışında yıllarca calıştım, yurda da döndüm, Can kardeşimin dedikleri tümüyle doğru ve dikkate alınması gereken hususlar. teşekkür ederiz Can üstad..
@muratadguzel8919
@muratadguzel8919 Жыл бұрын
hocam ben birşey sormak istiyorum yazılımcılık öğrenmek istiyorum ama nasıl bir çalışma tarzı haftada kaç gün çalışacağımı bilmiyorum yardımcı olurmusu
@yusufmanay9536
@yusufmanay9536 Жыл бұрын
​@@muratadguzel8919😅haftada kaç gün mü? Senden yazılımcı maalesef olmaz dostum 😢. Uzman bir yazılımcının gecesi gündüzüne karışır. Adam diyor ya tatile bile gitsen kafandan uğraştığın projeyi düşünmekten kurtulamazsın diye?
@Moon_light.27
@Moon_light.27 11 ай бұрын
ne alanda çalışıyorsunuz abi
@DoğanSÜR-k9f
@DoğanSÜR-k9f 8 ай бұрын
Hocam merhabalar, 21 yaşındayım. Ben Delphi üzerinden herhangi bir maddenin envanter programını yapmam gerekiyor fakat delphiyi başlangıç seviyesinde biliyorum. Önerebileceğiniz kitap, kaynak mevcut mu acaba. Şimdiden teşekkür ederim.
@Dundar1
@Dundar1 6 ай бұрын
hocam merhaba yeni yapay zeka gelişmeleri yazılım sektörüne nasıl yön verir sizce
@CarsTech328
@CarsTech328 Жыл бұрын
Can abi yazılımdan örnek vermiş, ben kendi okuduğum bölümden örnek vereyim, her şey teorikti. Otomotiv teknolojisi mezunuyum bi kere bile atölyede motor söküp toplamadık. Genel olarak tüm üniversite bölümleri bence bu kadar uzun olmamalı, 6 ay en fazla 1 senede pratik eğitimlerle birlikte eğitilen bir modele geçilmeli üniversitelerde, öbür türlü liseden bir farkı olmuyor.
@CarsTech328
@CarsTech328 Жыл бұрын
@user-i4b7faet23 difransiyel denklemler otomotiv mühendisliğinde var, nasıl bir ders zor mu? 😅
@eliteweb3169
@eliteweb3169 Жыл бұрын
Mühendislikten gelen biri olarak söyleyeyim, bahsettiğin şey imkansız. Muhtemelen tıp, diş gibi uzun olan bölümler için de öyledir zaten ama ben bildiğimden konuşayım. Bir yazılımcı olarak, teknik üniversite düzeyinde yalnızca AADS dersini bitirmen 4-5 ay sürer. Öte yandan mühendislerin zorunlu olarak alması gereken dersler var zaten. Bunları çıktığında ortada mühendislik kalmaz, sadece bu dersleri hatmedip vermen de en sıkı temponda 1.5 sene sürer. İşin pratik kısmı genelde son seneye bırakılır. Speedrun atsan 6 ayda bitirirsin. Aşağı yukarı 3 seneye tekabül ediyor ki Avrupa'daki eğitim süresine eşit. Türkiye'de has mühendislik eğitimi veren okulları da zaten 4 senede bitiren nadir, çoğu uzatır.
@CarsTech328
@CarsTech328 Жыл бұрын
@@eliteweb3169 Mühendislik tıp gibi bölümleri işin dışında bırakıp konuşmuştum. Benim kastettiğim 2 yıllık bölümler için geçerli, yoksa tabii ki de dediğine katılıyorum.
@abdlkadir_rpc9083
@abdlkadir_rpc9083 Жыл бұрын
gelde eve anlat baskan @@eliteweb3169
@Solderio
@Solderio Ай бұрын
Üniversite sen otur sadece zorunlu olduğun derslere girip çık haftada 3 gün ders görüp mezun olunca seni her şeye hakim bir şekilde göndersinler diye yok zaten sen orada temel eğitimi alacaksın kendini kendin geliştireceksin ben daha 2. sınıfım ama okul dışında günde 5 saat ders çalışmama rağmen yetiştiremiyorum mesela herkes aynı değil sadece sınavlara çalışıp geçmeye çalışsam sınavlardan önceki hafta çalışmam yeterli ama mezun olduktan sonra yapacağım iş için işverenler ne istiyor şimdiden onlara da çalışmak zorundayım çünkü yazılım bilgisi katlanarak artan bir şey bugün çalıştığın her şey mezun olunca seni daha ileri bir seviyeye taşıyacak üniversite sadece bir aracı sana orada her şeyi öğretmezler nereden başlayacağını gösterirler devamını sen getireceksin. Kısacası anlatmak istediğim 6 ay 1 sene çok yetersiz mezun olduğunda iyi bir konumda olman için sen sadece üniversite derslerinin hepsini alıp gidelim diye düşünmüşsün ama bunun verimli olması mümkün değil nasıl bunun olabileceğini düşündün anlamadım.
@Yunus-cr2yj
@Yunus-cr2yj Жыл бұрын
7 Yıldır yazılım ve IT sektöründe çalışıyorum. Can Bey'in söylediklerine noktasına, virgülüne kadar katılıyorum. Değerli bilgileri ve zamanı için çok teşekkür ederim :)
@uumt.93
@uumt.93 6 ай бұрын
abi şimdi yazılımcı olmayınmı diyosun yoksa yazılımcılığı okuldan değil özel kurslardan adam akıllı öğreninmi diyosunuz
@halimcanocakl4942
@halimcanocakl4942 Жыл бұрын
Bismillahirrahmanirrahim, bu kadar doğru konuşulduğunu ben ömrümde ilk defa görüyorum!
@Tekerlekgames
@Tekerlekgames Жыл бұрын
2008 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'ni %100 burslu kazandım.2011 yılında "android uygulama geliştirme" isimli dersi seçtim.Bende o arada android uygulama geliştiriyordum ve reklamlardan günde 5-10 tl para kazanıyordum.Uygulamadan para kazanıyor olmak benim çok hoşuma gitmişti.İlk derste herkes kendini tanıtıyordu, sıra bana geldiğinde bende kendimi tanıttım ve Google Play'de(o zamanki adı Play Store) 2-3 tane uygulamam olduğunu ve günde 5-10 tl para kazandığımı söyledim.Yani uygulamadan para kazanılabileceğini anlatmak istedim aslında.Dersi veren boomer herkesin içinde bana "senin ne kadar para kazandığın kimseyi ilgilendirmez" diyerek beni bozdu.Seçmeli ders olduğu için kimseyi tanımıyorum, milletin içinde neye uğradığımı şaşırdım yüzüm kıpkırmızı olmuştu.Derse bir daha gitmedim tabiki.Can Değer'in dediği gibi bu işin amacı para kazanmak aksini söyleyen önünüze taş koymaya çalışıyordur
@KaptanUfuk
@KaptanUfuk Жыл бұрын
Keşke siz de ona kazancınızı değil kazanç potansiyeli olduğunu *sert bir dille* anlatsaydınız. Hem orada hocayla tartıştığınız için hocanın aklında kalır ve bir yerde yanlış mı yaptım diye düşünürdü hem de orada rezil olan kişi hoca olurdu. Bir keresinde edebiyat hocası beni sevmediği için dersin ortasında durup dururken benimle ilgili olan konularda "yok şöyle yapmak yasal değil böyle yapmak yasal değil" diye atıyordu, ben de araştırdım ve kanunu buldum ,anaokulu ve kreş için geçerli olduğunu ve beni etkilemediğini sert bir dille anlattım.Sözlümden kırdı ama bir daha bahane uyduramadı millete laf etmedi zaten artık hocamız değil ,belki yeni öğrencilerine yapıyordur yapıyorsa yeni öğrencileri de öyle yapsın.
@notthereaperr
@notthereaperr Жыл бұрын
Abla ne tür bi uygulama geliştirmiştin?
@KutluMizrak
@KutluMizrak Жыл бұрын
Ben bu egitmen pici taniyorum galiba
@gugildak12
@gugildak12 10 ай бұрын
ben de aynı üni bölüm ve 2008 girişliyim ama sizi hatırlamadım, ben irregulardım. Hangi hocalardan ders aldınız?. bir de anlattığın gibi bağımsız geliştirmeye devam mı ediyorsun bir yerde çalışıyor musnuz?
@Enlightenment07
@Enlightenment07 4 ай бұрын
Çok az yorum yapan birisiyim. Videoyu sadece yazılım için açmıştım ama sadece yazılım değil iş hayatını ve gerçekleri çok net ve akıcı anlattığın için teşekkür ederim. Son virajda başarılar :)
@jear136
@jear136 Жыл бұрын
Ben tasarım sektöründeyim ve bu bölümden mezun oldum can abinin dediklerine sonuna kadar katılıyorum okul sizi hiçbir şekilde sektore hazirlamıyor sadece ne yapmanız gerektiğini anlatıyor ve kısıtlı bilgiyle sizi sektöre salıyor girdiğiniz yerin nereler olduğu nelerle karşılaşacağınız hakkında bir bilgi vermiyor ben girdiğim yerde o kadar kıl insanlarla çalıştım ki neredeyse umut bağladığım başına severek oturduğum mesleğin başına otururken birdaha düşünür oldum iş odaklı bakabilirsiniz ama girdiğiniz bir yerin ortamı ve insanları size hitab etmiyorsa o işte istediğiniz performansı gösteremiyorsunuz size yol gösterecek yakın bulduğunuz arkadaşlarla çalışırsanız işte istediğiniz performansı gösterebilirsiniz şu anda kendi işimden farklı bir sektorde çalışıyorum şunu anladım ki okul ile gerçek hayat arasında çok fark var okulun anlattığı gibi bir ütopya yoktur türkiye gibi eğitimde kalitenin büyüteçle arandığı ülkede bir üniversiteden mezun olduktan sonra kimse sizi aramayacaktır bazı şeyler insanın suratina yediği tokat gibi tesir eder ama gerçekleri reddedip kaçamazsınız buna rağmen bazı şeyleri kabul etmezseniz kendinizi vasat insandan nasihat dinlerken bulabilirsiniz
@Sude-fm5br
@Sude-fm5br Жыл бұрын
Merhabalar.Ben de grafik tasarım okumayı düşünüyorum.Aslında uzun bir süre amacım yazılım üzerine mühendislik idi fakat grafik tasarım bölümünün bana daha çok hitap ettiğini ve asıl yapmak istediğim iş olduğunu düşündüğüm için ona yöneldim.Ama şu konuda kararsızım biliyorsunuz ki bölüm genel olarak 2 sene,bazı üniversitelerde 4 yıllık olanları var ama pek de tercih etmek istediğim üniversiteler değil. Yine de ailem olsun çevrem olsun 2 yıllık üniversiteye sıcak değiller.Özellikle dgs sınavının artık çok da tercih edilmesi gereken bir yol olmadığını bildikleri için.2 yıllık üniversite ile de iş imkanımın düşük olacağı düşüncesindeler.Ama üniversitenin de bana çok şey katmayacağını hesaba katarak 4 yılımı buna heba etmek istemiyorum.Düşüncenizi merak ettim,cevaplarsanız çok sevinirim.
@jear136
@jear136 Жыл бұрын
@@Sude-fm5br grafik tasarıma ilginiz varsa eğerki şansınızı deneyebilirsin ama bölüme karşı olan hevesiniz biterse bırakmak isteyebilirsiniz üniversiteler yorumda da bahsettiğim gibi birşey katmıyor maalesef ki çünkü bu meslek yetenek ve tecrübeyi diplomaya tercih eden bir meslek bunu düşünmezseniz sektöre atıldığınızda çok zorluk çekersiniz grafik tasarım bölümüne gitmek isterseniz ( benim tavsiyem değil ) 4 yıllık gitmenizdir çünkü 2 yıllık bir bölüme giderseniz ağırlıklı olarak teknik dersler göreceksiniz teorikte çok zayıf kalacaksınız 4 yıllık giderseniz de teorik bilginiz artacaktır bu meslekte teorik bilgiye önem veren bir meslektir en zor tarafı da insanlarla uğraşmaktır çünkü Türkiye gibi bir ülkede böylesi bir meslekle uğraşmakta insanı mental açıdan çok yorar.
@cemalkemal148
@cemalkemal148 Жыл бұрын
Yazılımdan anlamam ama videoyu açayım dedim sağolsun çalışma ortamında nasıl hal ve hareketler yapılması gerektiğini öğrendim.Helal olsun iyi anlattı her iş sahasında durum böyle gibi geldi bana.
@byhabiboff
@byhabiboff Жыл бұрын
İş hayatında karışılaşılacak ile ilgili söylediyiniz her şeye katılıyorum. Sıfırdan proje yapmak konusu efsane. Her şeyi on numara anlatmışsınız. Nefesinize sağlık.
@byTTechInnovative
@byTTechInnovative 11 ай бұрын
🤣🤣🤣🤣 Üstadım ben de yazılım geeliştiriyorum. Sizi öyle iyi anlıyorum ki. ve söylediklerinizin hepppsi kelimesi kelimesine doğru. hiç yazılımın Y sini bilmeyen kişiler müdürünüz oluyor. ve size yazılımı nasıl yazman gerektiğini tarif ediyorlar. "öyle olmaz" dediğin zaman da 40 saat onun neden öyle olamayacağını anlatman gerekiyor. tabi başaramıyorsun. Konu olan tek şey; "şunu yapabilir miyiz" sonrasındaki soru da "ne zamana yaparsın." sonra da "haftaya hazır olur mu" 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 halbuki 1 yıllık bir proje bu. esenlikler dilerim.
@oguzalptekin
@oguzalptekin Жыл бұрын
Genç bir yazılımcı arkadaşınız olarak kesinlikle katılıyorum bu videoya. Öğrencilik hayatımda bile kafamın arkasında hep yazılım işi çalışıyordu. Gördüğüm her şeyde arkasında ne teknoloji var, ne yapmışlar, ne yazmışlar, ben olsam ne yapardım diye düşünüyordum. Bunun yanında üniversitedeki bir hocamızın konuşmasını da eklemek istiyorum. Bir derste, "kod yazmayı seviyor musunuz? Çok da sevmeyin. Tüm iş hayatın kod yazarak geçmeyecek çünkü. Sürekli olarak rapor, toplantı gibi şeylerin yanında terfi aldıkça artık kod yazmaktan çıkıp kodu yazdıran olmaya bakın. Hedefiniz yöneticilik olsun" diyordu. Tabi itiraz edecek olanlar da vardır. Banane kardeşim, ben 45 sene kod yazacağım diyen de illaki vardır ama emin olun 50 yaşındaki birinin yöneticilik yapması, kod yazmasından daha kolay olur.
@TheKir3z
@TheKir3z Жыл бұрын
Ben de genç bir yazılımcı olarak bu sözlerin altına imzamı atarım. Birebir aynısını yaşadım 😂
@futurexjam2
@futurexjam2 Жыл бұрын
kırk yaşındayım, severek kod yazmaya devam ediyorum :)) sevgiler.
@Leonalayja
@Leonalayja Жыл бұрын
biz kolayı sevmeyiz kaç sene olursa olsun yazarız usta
@Ysyn81
@Ysyn81 Жыл бұрын
Üniversite konusunda ne düşünüyosunuz ?
@TheKir3z
@TheKir3z Жыл бұрын
@@Ysyn81 tabii ki puanı yüksek üniversitelere girmek daha önemli ancak tamamen iş kendinde bitiyor. Kendini geliştirdiğin sürece gerisi dert değil.
@muharremgeyik1060
@muharremgeyik1060 9 ай бұрын
Sayın değer ilk defa videonuzu izlemekle beraber yıllardır tanışıyormuş hissine kapılmam 😊 Mükemmel aynen devam 👍👍👍
@zafercgezen
@zafercgezen Жыл бұрын
Ağzına sağlık dostum tecrübelerini çok iyi özetlemişsin. Anlattkların tüm meslekler için de geçerli bu arada. İş sadece bilmekten geçmiyor insan ilişkileride çok önemli.
@kadirzabun5703
@kadirzabun5703 Жыл бұрын
yaklasik 2 yildir yazilimciyim soyledigin konularin %85 ile karsilastim. soylediklerin, tavsiyelerin icin agzina saglik. Cogunada katiliyorum :) Ek olarak kisa bashsetmissin ama guncel kalma, teknolojileri takip etme surekli kendini yenileme cok sancılı, ugrastirici surecler. 1 yil once yazdiginiz herhangi bir kod suan icin cöp olabiliyor ya da ugrasıp didindiğiniz bir iş/proje ürüne dönüştüğü zaman sizin veya kullanıcıların beklentilerini, isteklerini karşılayamıyor olabilir ya da direk beğenilmiyor bunlara da hazirlikli olmak gerekir bence.
@deniz742
@deniz742 Жыл бұрын
Yazılımcı değilim olmak da istemiyorum kendi ayrı tutkumu buldum. Hayat hakkında tecrübeleri dinlemek ve kendi mesleki hayatımda nasıl uyarılarım açısından izliyorum. Ve ağzına sağlık abi ❤
@galardem19
@galardem19 7 ай бұрын
Ne istiyorsun
@ibrahimalpsoy7037
@ibrahimalpsoy7037 11 ай бұрын
Müthiş bir ön yargıyla videoya tıkladım "ne diyo bu arkadaş ya" dedim ve sonra 28:18 dakikasının hepsini pür dikkat izledim. tebrik ederim. güzel bir içerik olmuş. umarım; " yazılım yapmak istiyorum (lafa bak) abi frontent! mi bekend! mi mobayl mı kasayım" sorularını soran arkadaşlara mükemmel bir cevap olmuştur. abone + like + yorum. buda bu videonun hakkı.
@yksilk1
@yksilk1 4 ай бұрын
can abim yksye hazırlanıyordum geçen sene ne bölüm seçeceğimi çok bilmiyordum yazılım müh. yazarım diyodum sonra senin bu videona denk gelmiştim. ondan sonra yapay zeka alanında ne bölüm seçebilirim diye düşünmüştüm sonra yapay zeka mühendisliği seçmeye karar verdim. sene başında bahçeşehir hedefliyordum sonra vakıf olduğundan dolayı hedef değiştirdim hacettepe veya itüyü istiyordum ama itü çok yüksek gelmişti gönlümden hacettepe geçiyordu hep. ve hacettepeyi 1.5k aşağıdan kazandım. 3 hafta sonra da ilk derslerim başlıyor. tercihlerime yardımcı olduğun için teşekkür ederim abey❤ yapay zekacı olup bütün otomatize edilebilir meslekleri bitiricem
@Qntfius0
@Qntfius0 Ай бұрын
Okul hayatın nasıl gidiyor kral
@alisacitsahin09
@alisacitsahin09 11 ай бұрын
Dayı bence haklısın. Ben üniversite öğrencisiyim yazılın işinde sıfırım daha yeni başlayaçam fikirlerin ilgimi çekti. İdolümsün, başarıların devamı. İyi günler.
@emirhan2070
@emirhan2070 Жыл бұрын
3 yıldır yazılımcı olarak çalışıyorum artık farkına vardım kendi şirketin olmadığı sürece modern kölelikten başka bir şey değil.
@bayonette1
@bayonette1 Жыл бұрын
iyi maaş yok mu yine de?
@emirhan2070
@emirhan2070 Жыл бұрын
şuan ben öğrenciyim, 3 yıllık tecrübem var ama düşük maaş veriyorlar sırf öğrenci olduğum için bunu yaptıklarını düşünüyorum. Tam bir saçmalık, hiç tecrübesi olmayan ama yeni mezun olmuş biri benden fazla maaş alıyor bizzat yaşadım @@bayonette1
@Sktkps
@Sktkps 10 ай бұрын
Sanırım dil olmazzsa yok ​@@bayonette1
@omerfarukkarapinar7467
@omerfarukkarapinar7467 7 ай бұрын
Usta bana yardım et sence yazılımcık yapilirmi
@hayriirdal6128
@hayriirdal6128 10 ай бұрын
Yazılımcı değilim .Öğretmenlik ve sosyal hizmetlerde uzmanlık yaptım.Söylediklerinin hepsi o kadar doğru ve kıymetli ki.Yaptığın işi bilmesem bile bu videodan senin işten anlayan bir adam olduğunu düşünüyorum:)
@Sams043
@Sams043 Жыл бұрын
Her dakika yazılımcı olma kararlığımı arttırdın be abi. Adamsın.
@mert2193
@mert2193 Жыл бұрын
Nasıl oldu o adam tüm zorlukları anlattı pekde pastaya davet etmedi
@shulkonskyblockrwooosh3313
@shulkonskyblockrwooosh3313 Жыл бұрын
cunku video yazilim hakkindaki en kotu seyleri anlattigini soyluyor baslikta, eger videodakiler adama o kadar kotu gelmezse daha da kararli olur@@mert2193
@Luffiths
@Luffiths Жыл бұрын
Aynı şekilde diğer işlere göre yine daha ilgi çekici gelmeye başladı
@HadronSecurity
@HadronSecurity Жыл бұрын
​@@mert2193knk denemek lazım pes edilmez öyle
@dmax1
@dmax1 Жыл бұрын
@@Luffiths diğer işlere göre nesi daha ilgi çekici göründü
@fatihzdmr
@fatihzdmr Жыл бұрын
Her anlattığın konuda kendimi görmem duygulandırdı beni. Geçenlerde ailemle bir mekanda yemek yerken arka masamda bir dede ve torun muhabbetine kulak misafiri oldum. Çocuk okumak istediği bölümü paraya endekslemiş. Doğaldır sonuçta ama bir yazılımcının evden çalışıp ve günde 4-5 saat çalışarak aylık 25.000 dolar kazanmaz. Hele ki günde 5 saat çalışarak olmaz bu iş. Gençler ayaklarınız yere bassın. Kazanabilirseniz inanın biz en az sizin kadar seviniriz. Bizim çocuklar şunu yapmış aylık şu kadar para kazanıyorlar falan diye. AMA kazın ayağı o şekilde değil.Bu sektörde yaptığın işten mutlu değilsen bu işe girme. Çıktı kadar kişisel tatmin de çok önemli. Sizi hep bir adım öteye taşır. Seviliyorsunuz.
@ahmedcsr
@ahmedcsr 5 ай бұрын
18 yasindaymis psikoloji bölümüne terapistlerin yaptığı işe aşığım adeta ama bu bölümdeki şartlar beni çok ciddi düşündürüyor,bu sınav sonucu ortalama bir yer gelicek,ailemden cirakliga gir diyen de var bu sene herhangibir yere git diyen de var,hangi bölümü arastirirsam araştırayım mevcut ekonomik şartlarda ve mezunlarinda ciddi sıkıntı olmasi içimi karartiyor,belirsizlik ruhumu çok yoruyor, sanırım! tekrar hazirlanip derece hedefleyip top 5-6 okuldan biri için calisicam
@Burak_cevik
@Burak_cevik Жыл бұрын
12. sınıf olarak hayallerim/gerçekler yaşattın hoca teşekkür ederim ben hayatımda aldığım tüm kararların bana göre olmadığını gördüm/görüyorumki artık diyiceğim tek şey Allah ne nasip ettiyse
@Mertbakır12
@Mertbakır12 Жыл бұрын
Hedef ne
@redeagle4248
@redeagle4248 Жыл бұрын
Rakip elendi :D
@workhardandneverstop3184
@workhardandneverstop3184 Жыл бұрын
Allah yok
@developer7695
@developer7695 Жыл бұрын
kanitla@@workhardandneverstop3184
@MuratBey_
@MuratBey_ Жыл бұрын
​@@workhardandneverstop3184boş yapma sana uzun uzun anlatıp var olduğunu kanitlarim , en ufak bi araştırma yap var olduğunu anlarsın
@cem112
@cem112 2 ай бұрын
Abi şuana kadar ki en samimi ve faydalı videon
@Watch_and_Win
@Watch_and_Win Жыл бұрын
Bir Animasyoncu olarak katılıyorum. Bir noktada yazılımcı olduğumuz için Outcome odaklı olmak hayati bir şey. Mesela ben böyle bir animasyon yaptım demek yerine, saç hareketlerinin gerçeğe en yakın fizik kurallarına uygun şekilde yaptım. Bunu dediğimizde, bütün animasyona değil o özelliğe dikkat edip inceleyecekler. Gerçekten güzel bir iş olursa da sırf bu ozelligimizden dolayı bize bir iş fırsatı doğabilir. Tavsiyelerinizin her biri çok faydalı 💙
@MrDiego-1111
@MrDiego-1111 Жыл бұрын
Animatör yazılımcı olarak bana ne tavsiye edebilirsiniz. Benim 3-4 tane oyun projem var ve sizce ben ne yapmalıyım
@Watch_and_Win
@Watch_and_Win Жыл бұрын
@@MrDiego-1111 Eğer animasyonları kendin tasarlamak istiyorsan, Blender veya Maya gibi yazılımlarını temel düzeyde ve iskelet sistemini FK ve IK öğrenmeni tavsiye ederim. Animasyonları hazır olarak da bulabilirsin. Sadece oyuna aktarmak için oyun motoru mantığını biraz öğrenmen gerekiyor. İngilizcen varsa bazı örnek kanallar önerebilirim
@farukaslan2160
@farukaslan2160 Жыл бұрын
+13 yıldır yazılım sektörü içerisinde hayatımı kazanıyorum. Her kelimenin değil, her harfin sonuna imzamı gönül rahatlığıyla atarım. Son cümlelerin ise imza atmakla kalmaz, bold, italic, h1 ne varsa altını üstünü çizerim. Tutkusuz bu mesleği yapmak, müm-kün de-ğil! (bazen tutkuya rağmen bile çok zor olabiliyor!)
@mehmetfurkanozturk9037
@mehmetfurkanozturk9037 5 ай бұрын
28 yaşındayım 4 yıl tr de 1 yıl yurtdışında çalıştım. Adam yazılımcı olmakla ilgili hiçbir bilgi vermedi haberiniz olsun. Hangi işi seçerseniz seçin. Beyaz yaka yada mavi yaka olun. Bu söylenilen şeyler hep karşınıza çıkacak
@hakancetin4750
@hakancetin4750 10 ай бұрын
Söylediğiniz her bilgi aşırı doğru ve çok değerli , iletişim konusuna % 1 milyon katılıyorum. Etkili iletişim kurabilmek sadece iş için değil hayatın olmazsa olmaz bir gerekliliği.
@kwe-yusufciflikli3769
@kwe-yusufciflikli3769 Жыл бұрын
Can abi 17 yaşında bir genç olarak söylüyorum bunları, bulunduğum kültür sebebi ile söylediğin şeyleri bu zamana kadar bir kez olsun işitmedim Benim için cok değerlisin saygılarımla
@burakoral6662
@burakoral6662 8 ай бұрын
Güzel kardeşim 20 yıllık bir mühendis olarak şunu söyleyeyim ki bütün meslek grupları için bu söylediklerin geçerli. Üniversite bilgileri ile hayatın içindeki gerçekler birbiri ile çeliştiği gibi beklenenler ve istenenler üni bilgilerinden çok bağımsız. Gençleri bilgilendirici bir video olmuş gençler bunlara hazırlıklı olarak meslek hayatlarına başlamalılar.
@savasarslan8762
@savasarslan8762 Жыл бұрын
Can Abi ağzına sağlık. Yazılımcının yaşayacağı ve karşılacağı zorlukları çok iyi özetlemişsin. 15 yıllık bir yazılımcı olarak ben bunları 40 yaşımda öğrendim. Keşke 30 larımda bunları öğrenseydim. tabi o zamanlar KZbin yoktu. 😭 Büyüklerimizde bizleri uyarmadı. Genç kardeşlerime faydası olur inşallah. Tabi bizler yaşayarak öğrenen bir milletiz başkalarını dediklerini çok dikkate almıyoruz. ❤
@edgeindff8257
@edgeindff8257 Жыл бұрын
Bende dgs ile bilgisayar muhendisligi okumayi dusunuyorum sonra kendini yapay zeka yada siber guvenlik alanında gelismek istiyorum ama yaşım 25 çok geç kalmış sayilirmiyim muhendislik okumaya
@S5S88
@S5S88 Жыл бұрын
​​@@edgeindff8257bilgisayar mühendisiyim. Siber güvenlik alaninda kariyerimi sekillendirdim ve cyber security engineer olarak 6 yıldır calisiyorum son 4 yıldir Amsterdam'da çalışıyorum. Piyasada çok fazla siber guvenlik uzmanı gördüm bunlardan bilgisayar mühendisliği vs falan okuyan sayısı 9,10 u geçmedi. Türkiye haricinde bana diplomamı soran da olmadı ayrıca bugüne kadar. Nacizane tavsiyem bu saatten sonra değerli vaktini üniversite diplomasına harcayacagina sağlam ingilizce öğrenmeye ve kaliteli bir siber güvenlik analisti ya da pentester kursu (artık hangi alana yönelmek istiyorsan) alman
@doctorcat00
@doctorcat00 Жыл бұрын
Hiçbir şey için geç değildir.@@edgeindff8257
@Mertbakır12
@Mertbakır12 Жыл бұрын
​@@edgeindff8257suan ne yapiyon ne okudun
@cagatay671
@cagatay671 Жыл бұрын
@@edgeindff8257 ben liseyide bilişim okudum üni 1.sınıf programcılığım ama hiç sanmıyorum yazılımı başarabileceğimi başka bibölüme çalışmaya yavaştan başlamam lazım sanırım
@arifgunes-lt9kv
@arifgunes-lt9kv 6 ай бұрын
Emeğine yüreğine sağlık 51 yaşındayım bu video bana çok şey kattı ...teşekkur ederim ....üslup çok önemli ...dediğiniz gibi
@axelute
@axelute Жыл бұрын
yorumlarda can beyi övmektense kendi eleştiri ve yaşanmışlıklarınızı yazsanız memnun kalırız, yazılıma yönelmeyi düşünenler olarak.
@tekinsal8396
@tekinsal8396 Жыл бұрын
ben yazdım, ama sildiler 😄
@olcayutkukayagil9754
@olcayutkukayagil9754 3 ай бұрын
Tıbbi ve aromatik bitkilerden ürün geliştirmeye çalışan bir yerde çalışıyorum. Anlattıklarınız tıpa tıp uyuyor. Bu birçok kesme hitap eden kaliteli bir video olmuş ağzınıza sağlık
@muratsomuncu8051
@muratsomuncu8051 Жыл бұрын
Müthiş bir vizyona sahip olduğunuzu düşünüyorum . Keşke her şirkette sizin gibi bir mentor ve çalışma arkadaşı olsa :). Bu arada Sevgili Can Abi lütfen Network ve Network Security alanıyla da bir şeyler şöyleyebilirsen çok mutlu olurum. Bu alana yönelen kişi sayısı gerçekten çok az .
@omeryildiz5766
@omeryildiz5766 Жыл бұрын
Yazılımcı olarak çalışmasamda 5 yıldır beyaz yaka olarak çalışan birisiyim. Anlattığınız durumlar kesinlikle doğru ve yeni başlayanlar için bir rehber niteliğinde olmuş
@baranhamzacebi
@baranhamzacebi Жыл бұрын
Cidden yazılım dünyasında yıllarını harcamış biri olarak bu videonuzu tebrik ediyorum. Yıllar sonra edinilecek tecrübeyi hap gibi yutturuyorsunuz tebrikler.
@omerfarukkarapinar7467
@omerfarukkarapinar7467 7 ай бұрын
Abi sence yazılımcı olunurmu
@EisenTarik
@EisenTarik 10 ай бұрын
Video için teşekkürler. Ben 27 yaşında ve lojistik sektöründeyim. Şuan için Hobi olarak yazılım (python) öğrenmekteyim. Aslında bahsedilen konular hemen hemen her sektörde aynı. Asıl fark şirket ve ülke kültüründe oluyor. Can bey'in anlattıkları son derece doğru. Asla herşeyi tek başınıza yapacak kadar yetkin veya zaman ve enerji sahibi olamazsınız. Bu sebeple ekip ile uyumlu çalışmanız gerekir. Yalnızca bu yorumu yazma sebebim artık üniversiteye geri dönemeyecek olduğum için bu hobimden yeni bir kariyer inşa edemeyeceğimi fark ettiğim için üzüldüm. Bunu profesyonel olarak yapabilmek isterdim...
@Circassian-Eagle
@Circassian-Eagle Жыл бұрын
Emekli makina mühendisiyim. Video sadece yazılımcılar için değil. Türkiye'deki çalışma yaşamını anlatmış. Büyük oranda katılıyorum. İş ortamlarında en önemlisi insan ilişkileri çünkü işin çoğunlukla insanlar ile oluyor. Kendi başında çalışıyorsan, robotlar ile çalışıyorsan sorun yaşamazsın(insan olmadığında). Ama bu da ülkemizde pek de kolay karşılaşacağın bir ortam değil. Üniversitede sana temel bilgi veriliyor. Sanayi de bunu prtaik ile birleştirmen önemli. Örneğin Makine Mühendisliği'nde Otomatik Kontrol dersi önemlidir. Sanayi de pek çok şey otomatik kontrol ile yapılmaktadır. Ders çok teoriktir ama pratiği bina ederken o teori senin işine yarar(Belki %20-30'u). Can kardeşimin belirttiği gibi insanlara yaptığın geri bildirim çok önemli, üslubun önemli. Türkiye'de maalesef modern kölesin. Buna alışkın olarak amacını belirleyip işyerini kendi amacına göre kullanarak kendini geliştirmen yararına olacaktır. Yöneticiler ile ilişkileriniz yükselmenize doğrdudan etki edecektir. Bazı işyerlerinde bizans entrikaları had safhada iken bazılarında insanlar birbirinden çok uzaktır. Mühendisler genelde orta düzey yönetici yapılıyor, o yüzden insanları yönetm(kötü anlamda değil, olumlu anlamda söylüyorum) sanatını mutlaka öğrenin.
@mustaa34
@mustaa34 10 ай бұрын
Kapitalizmin ağır yaşandığı ülkelerde de post mpdern kölesin. Burda düzgün bir çalışma ortamı insan ağırlıklı yaşabiliyorsan bile başka yerde ayağını kaydırır asvalt diye üstünden geçerler. Hoş bunun yaşandığı yerler de var içinde de bulundum ama ortalama firmalarda insani ilişki hayat kurtarıyor ve insani ilişkilerin konuşulduğu yerde kölelik kavramı silikleşiyor.
@tunckosar
@tunckosar 9 ай бұрын
25 sene global ve yerli şirketlerde yazılım yaptım bu söylenenler çok doğru ve köşeye not edilecek cümleler, dile getirdiğiniz için çok teşekkürler. Hepsini yaşadım 🤣 Umarım gençlik dikkate alır. İlk 15 sene çok keyifli geçti sonrası videoda anlatıldığı gibi..... Aşk biterse olay bitiyor, o kurumsalda eklediğin kodlar orada kalıyor. Log okumak ve bug çözmekle geçen zaman geliştirme kısmına göre çok çok daha fazla zamanımı almıştır. bir yerden sonra freelance e dönmek en mantıklısı.
@omerfarukkarapinar7467
@omerfarukkarapinar7467 7 ай бұрын
Hocam sence yazılımcık yapilirmi
@johndonym5893
@johndonym5893 Жыл бұрын
Çoğu meslek için de geçerli bu dedikleriniz. Çok güzel anlatmışsınız, sağolun
@xxAyse
@xxAyse 9 ай бұрын
Adamın yanında kadın da demeniz incelikli olmuş, ben yazılımı oyun tasarım için okuyorum ve daha 1.sınıfım abi ama yeni şeyler öğrenmeye, öğrendiklerimi de olabildiğince uygulamaya çalışıyorum. Ne kadar zorlukları olsa da, bu benim hayalim, o yüzden peşinden gideceğim. Ve tavsiyeler için çok teşekkürler :)
@hasanbasri5170
@hasanbasri5170 Жыл бұрын
Ben bir yazılımcıyım ve insan ilişkilerinin yazdığın çok kaliteli koddan daha önemli olduğunu yeni yeni anlıyorum. Yine de SOLID prensiplerine bağlı kalın :). Teşekkürler Can Bey
@mecnun.c
@mecnun.c 10 ай бұрын
SOLID önemli :)
@HelinTaskn-bn1eo
@HelinTaskn-bn1eo 9 ай бұрын
Yazılıma başlamak istiyordum fakat tüm ümidim çöp oldu....
@hasanbasri5170
@hasanbasri5170 9 ай бұрын
@@HelinTaskn-bn1eo neden ya, ümidin kırılmasın başlamak istiyorsan başlamalısın
@HelinTaskn-bn1eo
@HelinTaskn-bn1eo 9 ай бұрын
@@hasanbasri5170 junior yazılımcilara asgari ücret düzeyinde maaş veriliyomuş:( Ayrıca bu yapay zekanın olayı... Neye elimi atsam yapma diyolar. Çok hevesliydim oysa ki.
@HelinTaskn-bn1eo
@HelinTaskn-bn1eo 9 ай бұрын
@@hasanbasri5170 junior yazılımcilara asgari ücret düzeyinde maaş veriliyomuş:( Ayrıca şu yapay zekâ mevzusu sıkıntı.... Neye elimi atsam yapma diyolar
@alijabrayilzade3568
@alijabrayilzade3568 7 ай бұрын
Dinleyin! Adam altin konusuyor! Tesekkurler
@bilincinontolojikizdirabi
@bilincinontolojikizdirabi Жыл бұрын
4 senelik bir veri mühendisi olarak söyleyebilirim ki can hocamın söylediği her şey doğru altına imzamı atıyorum :))
@leventaknc9344
@leventaknc9344 Жыл бұрын
Veri mühendisliğine ilgi duyuyorum. Önerir misiniz?
@TrueMEZUN
@TrueMEZUN Жыл бұрын
İstatistik okuyorum bu alani onerirmisiniz
@leventaknc9344
@leventaknc9344 Жыл бұрын
@@TrueMEZUN istatistik okusaydım hiç düşünmeden veri mühendisliğine başlardım. Bu konudaki endişem zaten istatistik eksiğim.
@vbarisbuyukturk
@vbarisbuyukturk 11 ай бұрын
20 yıllık alaylı bir yazılımcı olarak söylediklerinin %100'üne katılıyorum. Gözüm kapalı imza atarım her bir kelimesine.
@tunerbudanur1318
@tunerbudanur1318 Жыл бұрын
Aileni, arkadaşlarını , hobilerini ve hayatı yaşamayı unutma, yoksa Canın dediği gibi iş hayatı yavaş yavaş bunların hepsinden seni kopartır. Mesai bitince işi de bitir kafanda, yoksa o seni bitirir.
@ArdaReis_0
@ArdaReis_0 Жыл бұрын
Ben kendi şirketimi kurmak istiyorum peki aynı şeyler ile karşılaşır mıyım?
@farukaslan2160
@farukaslan2160 Жыл бұрын
@@ArdaReis_0 Kendi şirketimi kurana kadar, aslında maaşlı işimde pekte çalışmadığımın farkında değildim
@furkanfd
@furkanfd 11 ай бұрын
Son zamanlarda izlediğim en bilgilendirici, keyifli video, eline sağlık
@bora
@bora Жыл бұрын
Beğendim, konsept güzel. Farklı konular için de devamı gelsin lütfen. Tek katilmadigim nokta üni diploması zorunluluğu kısmı bence. Evet iyi bişey ama bu sektörde zorunluluk olarak algilamiyorum. İngilizce kısmına tamamen katılıyorum.
@serdarkaya
@serdarkaya 3 ай бұрын
Vaktinizi ayırıp, bu samimi konuşmayı ve aynı şekilde tavsiyelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Harika içerik olmuş.
@ErtuğrulÖZTÜRK-p7b
@ErtuğrulÖZTÜRK-p7b Жыл бұрын
ne yazik ki adam haklı. 10 seneyi aşkındır bu sektördeyim. yazılım ekip lideri olarak görev almaktayım. şuana kadar düzgün ilerleyen temel hedefin güzel bir iş çıkarmak olduğu hiçbir proje görmedim. 1 yıl zaman alacak yazılımlar 3 ayda istenilir daha yazılıma başlamadan yazılım varmış gibi satışlar yapılır. sonrasında 3 aylık süre 2 aya indirilir. şirketlerin tüm yazılımları başka alakasız yazılımlardan devrişilerek yapılır. her gelen yeni yazılımcı öncekine küfrederek emekli olur. hiç kimseye düzgün bir iş yapması ne zaman nede imkan sağlanır. yıllar içerisinde sende bu kervana katılırsın ve amacın sadece günü kurtaracak çözümler bulmak olur. işler çıkmaza girdiğinde de gidersin başkası gelir senin işini arkadan söverek teslim alır. giden içinde durum farklı olmaz çünkü gittiği yerde oda başkasının enkazını üstüne alarak devam eder. çoğu zaman da 1 yıllık işi 3 ayda yaptığın işler rafa kaldırılır proje iptal edilir vazgeçilir bişeyler olur ve aynı süreci başka yazılımlar için tekrar tekrar yaşarsın. 10 yıldır yazılımcı olup onlarca proje geliştirmiş ve geliştirdiği projelerden hiçbirinin kullanılmadığı yazılımcılar var piyasada. pozitif biriysen ben zaten paramı aldım dersin yetinirsin
9 ай бұрын
Ben o yüzden inşaat ustası oldum. Yazılım asla benlik değil, yani otur iğneyle kuyu kaz resmen
@Comolokkoification
@Comolokkoification 9 ай бұрын
Yıllardır FinTech sektöründe çalışmaktayım , Çoğu türkiye pazarında çok büyük firmalar hocamızın dediği gibi hepsi harfi harfine doğru :D Hocam ağızınıza sağlık çok teşekkür ederim.
@fatihsahin06
@fatihsahin06 Жыл бұрын
Yirmi yılımı yazılıma vermiş biri olarak altına imzamı atarım mükemmel tespitler, üstadim.
@xd-mq6hb
@xd-mq6hb Жыл бұрын
selam abi 16 yaşındayım ve bash shell, biraz python ve azbucuk c# biliyorum linux distroların çok büyük bir kısmını deneyimledim ağlarla ilgim çok sence yazılımcımı yoksa siber güvenlikcimi olmalıyım ? yani ikisinide yaparım fakat para çok önemli benim için.
@futurexjam2
@futurexjam2 Жыл бұрын
@@xd-mq6hb network, sub-network konuların iyiyse, devOps denilen kısımda da ilerleyebilirsin, özellikle kubernetes denilen, alt yapıyı neredeyse sanallaştıran yapılara bakabilirsin. DevOps aslında çok genel bir kavram ama genelde alt yapısal kısımlarda çalışan ve özellikle kubernetes gibi konulara hakim, alt yapısı bulut yapılarda yönetebilen kişilerle ilişkilendiriliyor. Ama yazılım projesindeki herkes DevOps'un içindedir aslında. Neyse, hem linux'un iyiyse, hem network konularına merakın varsa bu alana bakmanı tavsiye ederim. Docker, kubernetes ve bulut ortamlarda bunların nasıl ele alındığı konularını inceleyebilirsin.
@HadronSecurity
@HadronSecurity 9 ай бұрын
​@@xd-mq6hbsiber guvenlik değerli meslek
@omerfarukkarapinar7467
@omerfarukkarapinar7467 7 ай бұрын
​@@xd-mq6hbpeki reis yazimcilik yapılırmı
@doganthorpre
@doganthorpre Жыл бұрын
Beyler inanmayın bu tür adamlara rakip elemeye çalışıyorlar :d şaka maka gayet bilgilendirici olmuş teşekkürler sayende artık daha verimli olabilirim
@oya2508
@oya2508 Жыл бұрын
Sizin gibi sorumluluk duygusuna sahip insanlara ne kadar ihtiyaç var... Allah hayırlara vesile etsin🤲
@muratdemiroglu2780
@muratdemiroglu2780 Жыл бұрын
Can, tebrik ederim. Tedx konuşması gibi olmuş. Rafine bilgiler. İçerde yoğrulmuş, hazmedilmiş, pratiği yaşanmış bilgiler. Teşekkür ederim, output -outcome farkını çok vurucu açıklamışsın faydalandım.
@anl6777
@anl6777 Жыл бұрын
2 aylık bir yazılımcı olarak şu konular bana çok hitap etti. Kendime not olsun, dönüp dinlerim tekrardan. 15:30 - Özellikle belirsizlik konusu, yeni olmakla birlikte inanılmaz bir stres yaratıyor. Sıradaki taskı yapabilecek miyim, nasıl olacak vs'ler hiç bitmiyor. Günün sonunda bir şekilde çözülüyor ama :D 16:15 - 18:15 - İyi iletişim Ağzına sağlık bu arada abi, bu seri gerçekten çok faydalı.
@bmumut
@bmumut Жыл бұрын
Reis Instagram var mı bir kaç şey danışmak istiyorum
@bayraktarogluarif6308
@bayraktarogluarif6308 Жыл бұрын
Yıllarca yurt dışında yaşamış ve çalışmışsın. Anadilini konuşmaktaki akıcılığına "şahanesin" diyorum. Yurt dışından paylaşım yapanların en çok bu tarafına dikkat ederim. Ne yapayım benimde hastalığım güzel türkçemizi en güzel ve zengin bir şekilde konuşmak. Tecrübelerini paylaşımın için teşekkür ederim. Mühendis olan oğlumun da fazlası ile ilgisini çekecektir.
@mehmetarifartan5633
@mehmetarifartan5633 Жыл бұрын
18 yılım kurumsalda geçti. 18 yıl gözümün önünden geçti. :)) Yapma böyle travmalarım yeniden hortladı..
@mehmetarifartan5633
@mehmetarifartan5633 Жыл бұрын
@user-i4b7faet23 😂😂😂 3 kere tazminatımı aldım istifa ettim ben .. Amele olmak daha onurlu yemin ederim ..
@futurexjam2
@futurexjam2 Жыл бұрын
Mustafa Yılmazı bilirsiniz sanırım :DD
@mehmetarifartan5633
@mehmetarifartan5633 Жыл бұрын
@@futurexjam2 Mustafa Yılmaz küresel bir isim 😜 hangi Mustafa Yılmaz
@futurexjam2
@futurexjam2 Жыл бұрын
@@mehmetarifartan5633 :DD haklısın. Şu beyaz yakalı işi bırakıp egeye göç eden, muzmaz denilen, farkedenler çiftliğinde olan, ekonomist çoban olan var ya :))
@murterdi8349
@murterdi8349 10 ай бұрын
Güzel bir video olmuş. Konu sadece yazılım özelinde değil de tüm iş yada meslek dallarında demek daha doğru olur sanırım. Her mesleğin parlama noktası olduğu gibi yazılım sektörünün de parlama noktası bir ürün yaratabildiğin an görülür. Para da orda prestij de orda. Bir ürün yaratabilir, yada çok popüler olacak bir ürünün geliştirme sürecinde bulunduğunda o para geliyor. İstemesen de geliyor. Ama bu abi hangi dili öğrenim, hangi method la kod yazayım değil. Ürün yaratmak. Bu konuda en ucuz, ama en çok efor isteyen meslek yazılım.
@f.betulozdemir6188
@f.betulozdemir6188 Жыл бұрын
Bu zorlukların çoğu birçok sektörde mevcut aslında, en iyisi hayatın beklentiyi minimize edip olabildiğince basit bir formda yaşamak
@GokhanGur_GorgeouSkykhan
@GokhanGur_GorgeouSkykhan 10 ай бұрын
Pandemiden sonra neler olmuş neler. 90 lara geri dönmüşüz. Bunun 🎁 yazılım örneği olmuş. Teşekkür 🙏 ederim. Can bey.
@enescicek2287
@enescicek2287 Жыл бұрын
Abi söylediğin şeylerin hepsini şuanda da yaşıyorum :) Sürekli stres iş baskısı ek mesai verilen taskleri yetiştireceğim diye çıkan bugları düzeltmekten tasklere vakit ayıramamak, stres sonucunda mide ağrısı kalp ağrısı baş ağrısı türlü türlü ağrılar falan filan... yazılım mesleğini yapmak isteyen arkadaşlar sektörün gerçekleri bu, bu şartlara dayanamayacak kişiler varsa hiç girmesin tavsiye etmem beden yorgunluğu çekeceği bir işe girsin hiç olmazsa baş ağrısının ve stresin oluşturduğu ağrıları hastalıkları çekmez :) Ben de yazılımı bırakıp, mühendislik alanlarında veya bilgisayar mühendisliği dışı bir alana yönelip çalışmayı hemen hemen her gün düşünüyorum ancak her ne kadar yazılımcılığı sevmesemde hayat şartları şuan çalışmaya zorunlu kılıyor ama birgün olacak :) Junior arkadaşlara da küçük bir tavsiye çalışma hayatınızın ilk yıllarında (bence 2 yıl iyi olur gibi) ofisten çalışacak iş bulun hem sosyalleştirir hemde işi öğrenmiş takıldığınız yerlerde seniorlara veya üst pozisyondaki arkadaşlardan daha hızlı aksiyon almış olursunuz.
@-Engineering01-
@-Engineering01- 11 ай бұрын
Ama maaşları çok iyi, hiçbir uzman makina, inşaat mühendisi 80-100 bin lira almıyor
@MrBlackgece
@MrBlackgece 10 ай бұрын
​@@-Engineering01- hangisi 100k alıyor la bilgisayar mühendislerinin
@-Engineering01-
@-Engineering01- 10 ай бұрын
@@MrBlackgece 5 senesini tamamlamış rütbe atlamış büyük firmalarda çalışanların tamamına yakını minimum 70-80 aliyor, 200 den fazla alanı var ama ortalamaya vursak 100 civarı çıkıyor, asgari ücret zammından sonra 100 binden fazlaya çıktı gerçi benin yorumum 2 aylık.
@omerfarukkarapinar7467
@omerfarukkarapinar7467 7 ай бұрын
Reis acil yardım sence yazılımcık yapilirmi
@omerfarukkarapinar7467
@omerfarukkarapinar7467 7 ай бұрын
​@@MrBlackgecereis sence yapılırmı yazılımcık
@gurkanaytekin7752
@gurkanaytekin7752 15 күн бұрын
Yazılım sektöründe 9.yılım. Öncesinde başka işlerde yer aldım. Her biri kesinlikle doğru tavsiyelerdir. Yazılımcı olma düşüncesiyle dinleyenlerin her maddesini iyi değerlendirmesini şiddetle tavsiye ederim. Şunu ekleyebilirim sadece yönettiği işlerin teknik tarafını bilmeyen yönetici olur. Fakat çok beter olur. Sorunları problemleri çözümleri anlatırken aynı noktaya gelemeyip, ürkmüş halde ortalığı yakan biri görürsünüz ve bu yöneticiniz olur. Android dev olarak böyle biriyle çalışmışlığım olduğu için eksileri çok fazla gördüm. Böyle bir atama yapılması da kurum kültürüyle alakalıdır şansdır bir noktaya kadar.
@oguzhancetin_mech
@oguzhancetin_mech Жыл бұрын
Aynıları makina mühendisliği için de geçerlidir. Yani belki de tüm mühendislik eğitimleri için genel geçerdir. Şu an yazılım işleri trendde ve maaşları da en azından makinanın neredeyse iki katı. Makinacı olarak keşke yazılımcı olsaymışım dediğim çok oldu.
@EfeTunc-cx1wh
@EfeTunc-cx1wh Жыл бұрын
hocam makina mühendisliği okumak gerçekten de bahsedildiği gibi zor mu ? Üniversite sınavı için çalışıyorum ve Pilotaj-Makine Mühendisliği meslekleri arasında seçim yapmam lazım, ikisine de meraklıyım işimi severek yaparım ; sanırım bu devrede para ve zorluğa göre seçim yapmalıyım. Tabii mühendislikte kazanabileceğim para çok değişkendir ama ortalama bi değerlendirme yapar mısın rica etsem.
@oguzhancetin_mech
@oguzhancetin_mech Жыл бұрын
@@EfeTunc-cx1wh yok be hocam o kadar da değil. Yani makina mühendisliğini kazandıysan bir şekilde bitirirsin. Ben hiç aman çok zormuş yapamıyorum diye bölümü bırakan adam görmedim ki ne tipler mezun oldu. Onu kafaya takma. Yalnız dediğim gibi makina 20 sene önce süper bir bölümdü, maaşları da iyiydi, hatta makina mühendisi olmak elit birşeydi. Şu an aynısı yazılım için geçerli. Ben de Can hocam gibi yurtdışındayım. Bulunduğum ülkede ortalama makina mühendisi maaşı deneyimli adam için 30-40k iken, yazılımcı maaşları giriş seviyesi 45-50k ve 70-80k deneyimlileri alıyor. Arada ciddi fark var. Üstelik evden çalışma imkanları vs. daha rahatlar. Benim evden çalışma lüksüm yok. Çünkü her daim makinaları görmem gerekiyor işin doğası gereği.
@EfeTunc-cx1wh
@EfeTunc-cx1wh Жыл бұрын
@@oguzhancetin_mech çok sağ ol valla
@rabia-id7li
@rabia-id7li 11 ай бұрын
hangi ülkedesiniz @@oguzhancetin_mech
@cihadp
@cihadp Жыл бұрын
Can Deger zeki birisi. cok da sempatik. En cok benim durumumda sosyal hayat diye birsey kalmiyor. Devamli aklinizin bir kosesinde yazilim yapiyorsunuz. Severek yapiyorsaniz ne ala. Ama sevgi kalmiyor belli bir sure sonra.
@enesugurlu3652
@enesugurlu3652 Жыл бұрын
Ben bölümü çoktan yazdım be Can abi 😂
@hadiaman
@hadiaman Жыл бұрын
Son zamanlarda izlediğim en aklı başında video. 45 yaşından sonra yazılım öğrenmeye çalışıyorum. Hayalim, birilerinin işine yarayan faydalı olan bir proje ortaya çıkarmak. Bu işten para kazanmak 2. Sırada. Bu işte ne kadar iyi olabilirim olabilirmiyim, kendim tatmin olmalıyım. Evet ben işi iyi yapabilirim e ulaşmalıyım. Sizi hayranlıkla izliyorum.
@mehmetistek9724
@mehmetistek9724 Жыл бұрын
Merhaba hocam ben de kırkından sonra yazılıma ilgi duyan biriyim ve bir eğitim almayı düşünüyorum.Yazılım eğitimi için nerden başlamalıyım ,nerden eğitim almalıyım?
@XenozanXiandor
@XenozanXiandor 8 ай бұрын
CLICKBAIT BAŞLIKLAR ATIYORSUNUZ KÜFRETMEYE GELMİŞTİM, söylediklerini duyunca haklı olduğunu gördüm. BU BENİ ÜZDÜ. KÜFÜR ETMEK İSTEMİŞTİM. teşekkürler
@Akyil88
@Akyil88 6 ай бұрын
Abi sen beni anlatmışsin ya...sevdim seni. Anlattiklarinin hepsi bende var, ve bu beni daha da cok tetikledi...cok donanimliymişim haberim yokmuş😊
@stalw4rt
@stalw4rt 10 ай бұрын
"Üniversitede size hiçbir şey öğretmiyorlar" ile "Üniversite diplomasına ihtiyacınız var!" arasındaki çelişkiyi bir türlü anlayamadım, şimdi buna diyeceksiniz ki "outcome" ol... Ama bir yerden sonra mantık, istisna içerisindeki istisnaları bile yeniyor... Ayrıca bence bu çelişki birbirini çağıran kısır bir döngü oluşturup stackoverflow'a neden olabilir.
@muhammedonurtelli4862
@muhammedonurtelli4862 4 ай бұрын
bence işe alırken insanların üniversiteye baktıkları için söylemiş olabilir ama yine de çelişki var.
@stalw4rt
@stalw4rt 4 ай бұрын
@@muhammedonurtelli4862 genelde işe alımlarla bir şirketin insan kaynakları departmanı ilgileniyor o da direkt olarak ceo ya, müdüre vs. bağlı, onlarda genelde yazılımdan çok anlayan tipler olmuyor belki hiç, diploman var mı, puanın kaç ona bakıyorlar. Yazılımcıların direkt kendileri "illa diploma önemli değil, bize kafası çalışan adam lazım, yeri geliyor diplomalı adama basit bir şeyi bir türlü yaptırtamıyorsun, onun yapamadığını ilkokul mezunu yapabiliyor, deneyim ve yatkınlık da önemli" dese de sonuç olarak işe alımlar bu şekilde yapılmıyor.
@osmanylmaz9535
@osmanylmaz9535 Жыл бұрын
ÇOOOk ama ÇOOOOK Doğru ve tebrik ediyorum.. Böyle bir konuya değindiğiniz için efem...
@sirius2009-t4u
@sirius2009-t4u Жыл бұрын
Diploma mastürbasyonu var bu ülkede,kurumsal firmayiz muhendis istiyoru derler ..
@Mertbakır12
@Mertbakır12 Жыл бұрын
Is mulaktinda soruyolar mi diploma olmazsa sorun olur mu
@MrDiego-1111
@MrDiego-1111 Жыл бұрын
​@@Mertbakır12reis seni çoğu yorumun altında gördüm. Bu 4 veya 5 olması lazım 😊... senin hedefin ne bende yazılım düşünen 12.sınıf öğrencisiyim
@Mertbakır12
@Mertbakır12 Жыл бұрын
@@MrDiego-1111 hangi alan dusunuyosun hangi alani sececdgik konusunda kararsizim
@MrDiego-1111
@MrDiego-1111 Жыл бұрын
@@Mertbakır12 bende yazılım düşünüyorum ama seninle aynı düzeydeyim :(
@falanfilan7785
@falanfilan7785 Жыл бұрын
Yılan Hikayesi Rambo Berk, helal olsun sana! Ağzına Sağlık!
@yakubluuu
@yakubluuu Жыл бұрын
yazılımcı olma hedefine devamkee
@ty-kv1et
@ty-kv1et Жыл бұрын
yol yakınken vaz geç dostum 2,5 yıl sonra anlayacaksın ne demek istediğmi
@gladiatorrrr
@gladiatorrrr Жыл бұрын
@@ty-kv1etyapay zeka tehlikesini millet göremiyor hala. Sadece o da değil piyasa yazılımcı doldu dolmaya devam ediyor . Eedeki adamlar bile yazılım çalışıyor ODTÜ’deki arkadaşlarım falan bu iş bir yerde patlayacak
@omerfarukkarapinar7467
@omerfarukkarapinar7467 7 ай бұрын
​@@ty-kv1ethocam acil yardım et sence neden bırakılır
@ty-kv1et
@ty-kv1et 7 ай бұрын
@@omerfarukkarapinar7467 yapay zeka yazılım yükünü insanlardan alıyor çoğu yazılımcı işsiz kalacak 4 seneye
@emregenc7951
@emregenc7951 7 ай бұрын
Bırakmalık bı durum yok dostum. Sadece teknoloji ve devir değişiyor. Devir neye göre dönüyorsa yazılım da da o alanlara yönelmelisin. Yüksek ihtimalle bu devin Al muhabbetine döndürmek istedi​@@omerfarukkarapinar7467
@erilkerem1159
@erilkerem1159 Жыл бұрын
iş hayatı konusundaki tecrübe ve bilgilerinizi paylaşmanız çok değerli. Çok teşekkürler.
HOW TO LEARN SOFTWARE DEVELOPMENT 2023/2024
22:48
Can Deger
Рет қаралды 384 М.
BATININ İKİYÜZLÜLÜĞÜ
32:53
Can Deger
Рет қаралды 78 М.
To Brawl AND BEYOND!
00:51
Brawl Stars
Рет қаралды 17 МЛН
Tuna 🍣 ​⁠@patrickzeinali ​⁠@ChefRush
00:48
albert_cancook
Рет қаралды 148 МЛН
11 Pasif Gelir Fikri | Oturduğun yerden 5.000$ kazan 🤩
12:56
Hikmet Anıl Öztekin
Рет қаралды 1,5 МЛН
THE BRILLIANT STORY OF SUPERMARKET SIMULATOR
34:10
Disket Kutusu
Рет қаралды 110 М.
EĞER YAZILIM DİYORSAN BUNLARI HEMEN ÖĞREN...
23:30
Can Deger
Рет қаралды 141 М.
1 GÜNLÜK HACKER OLDUM! (WİFİ ŞİFREMİ KIRDIM!)
39:39
Orkun Işıtmak
Рет қаралды 4,1 МЛН