Stropirea vitei de vie la compactare - tratamente fainare si putregai in luna iulie-august

  Рет қаралды 29,303

Taran de weekend

Taran de weekend

2 жыл бұрын

Ce tratamente se aplica la vita de vie la compactarea strugurilor? In faza de compactare a strugurilor, spre sfarsit de iulie - inceput de august, stropirea vitei de vie se face in principal impotriva fainarii si a putregaiului cenusiu.
Aceasta stropire este importanta pentru ca este ultima data cand substantele mai pot intra in interiorul ciorchinilor si sa cuprinda boabele de struguri in intregime.
Daca nu au fost atacuri ale bolilor si nici nu sunt conditii prielnice dezvoltarii lor (nu avem umiditate ridicata), in acesta perioada se poate renunta la produsele sistemice si se pot folosi produse de contact.
Pentru combaterea fainarii se folosesc produse de contact:
- pe baza de sulf precum Thiovit Jet (il gasiti la l.profitshare.ro/l/9124863 ) sau Sulfomat 80 PU (sulf muiabil) care este un produs ecologic: l.profitshare.ro/l/9059945
sau produse sistemice pe baza de penconazol precum Topas 100 EC pe care il gasiti la l.profitshare.ro/l/8845615
Atentie insa la aplicarea produselor pe baza de sulf! La temperaturi mai mari de 25 de grade poate arde vita de vie. Asadar recomandat este sa faceti stropirile la vita de vie si nu numai dimineata foarte devreme. In plus folosirea sulfului in acesta perioada la strugurii de masa poate sa le dea un aspect prafuit sau murdar...
Atentie! Thiovit Jet se aplica singur!
Pentru combaterea manei se folosesc produce cuprice. Zeama bordeleza este un astfel de produs ecologic: l.profitshare.ro/l/9059944
Pentru combaterea putregaiului cenusiu se pot folosi produse sistemice precum Switch 62,5 WG (il gasiti la l.profitshare.ro/l/9124867 ) sau Teldor 500SC (il gasiti la l.profitshare.ro/l/9124870 ) sau produse de contact precum Dithane M45.
Primul lucru pe care trebuie sa il vedeti inainte de a va pune problema taierii corecte la vita de vie, mai ales daca sunteti incepatori, este sa alegeti tipul de taiere si de conducere potrivit pentru soiurile de vita de vie pe care le aveti:
• Tipuri de taieri pentr...
Despre vita de vie: • Vita de vie
Ultimele videoclipuri: / @taran.de.weekend
Disclaimer: Unele linkuri sunt de afiliere - prin ele castig un mic comision daca cumparati ceva (fara un cost aditional pentru voi).
#stropire #vitadevie #compactare

Пікірлер: 35
@LivadaBio
@LivadaBio 2 жыл бұрын
Util !
@alexd2788
@alexd2788 Жыл бұрын
Sulful nu ramane mult timp pe frunze si struguri deoarece are proprietate de a sublima, adica de a trece din faza solida direct in faza de vapori (sulful actioneaza in mare parte si prin vapori). Sublimarea depinde de temperatura , dar la temperaturile normale din iulie-august, el dispare in cateva zile. Daca temperaturile sunt mai scazute oricum dispare in 1-2 saptamani. Recomand folosirea de Thiovit Jet deoarece fiind microgranulat se utilizeaza mai usor si are o structura care il face mai eficient, doza necesara fiind si putin mai mica decat la alte forme de sulf muiabil.
@taran.de.weekend
@taran.de.weekend Жыл бұрын
Eu tind sa merg pe sulf muiabil pt ca e folosit in agricultura ecologica. Sa mai limitez din substantele complexe...Thiovit persista mai mult?
@alexd2788
@alexd2788 Жыл бұрын
@@taran.de.weekend Thiovit Jet este sulf muiabil microgranulat. Contine 80% sullf, restul sunt substante de conditionare care ii asigura muiabilitatea si dispersia in apa. Continutul Thiovitului este similar cu a celorlalte marci de sulf muiabil. Ce îl diferentiaza este faptul ca este microgranulat , ceea ce il face mai usor de manipulat si, din ce spune producatorul, o structura a microparticolelor eliberate la dispersia in apa care il face mai eficient (de unde si doza putin mai redusa) si mai putin fitotoxic la temperaturi ridicate. Nu am gasit informatii despre cat persista pe planta, nu cred ca persista mai mult decat alte marci de sulf muiabil. Dupa cum am spus in primul comentari sulful persista pe planta functie de temperatura ambianta si evident si functie de doza aplicata. Din ce am gasit (vezi dabacco) timpul de pauza la vita de vie este de 4 zile pt doze reduse utilizate la combaterea fainarii si 28 zile pt doze mari utilizate la combaterea acarienilor.
@danirumano3019
@danirumano3019 3 күн бұрын
Bună,domnule profesor. In zona in care sunt este goarte multă umanitate si fouă trri nolți sunpribs sttuguri-nimic mai mult...Nici cele csre erau mai vechi n-au mai produs nimic,au căzut toți după inflorire.Unicul lucru care am observat este:singurele publicado care su dat svesu levânțicā pe lăngă.Poate iți sjută si ție observsțiile mele .Am să schimb cele care n-au dat nimic pt că la umiditate sporiitā nu am nicino şansă să mănãnc un bob.Succes.
@taran.de.weekend
@taran.de.weekend 2 күн бұрын
@@danirumano3019 Fara profesor, va rog, caci nu sunt. Din pacate nu prea inteleg ce vreti sa ziceti...
@danirumano3019
@danirumano3019 Күн бұрын
@@taran.de.weekend Iți spuneam că planta ce se pune impotriva moliilor este cea care mi-a salvat 4 vițe....la celelalte nu a prins nici un ciorchine.
@taran.de.weekend
@taran.de.weekend Күн бұрын
@@danirumano3019 Aaa ziceti ca lavanda ar ajuta la o mai buna legare a strugurilor?
@pcipri76
@pcipri76 2 жыл бұрын
Buna ziua. La min. 1:10, am vazut pe sralpul din lemn, un sistem de intindere sarma. Cum se cheama acel imtinzator? Multumesc.
@taran.de.weekend
@taran.de.weekend 2 жыл бұрын
Salutare! Intinzator sarma sau dispozitiv de tensionare sarma. Vedeti l.profitshare.ro/l/9386074
@puiugospodaru8841
@puiugospodaru8841 2 жыл бұрын
Salut ! Am plamtat în primăvara butadi de vita de masa. Mai multe soiuri . Acum,in toamna , mai au nevoie de tratamente /stropiri ? Mulțumesc ptr informațiile ce ni le dai !
@taran.de.weekend
@taran.de.weekend 2 жыл бұрын
Salut! Daca vitele sunt sanatoase atunci nu mai e nevoie de nimic. Insa puteti da o stropire cu zeama bordeleza in concentratie de 1% in noiembrie dupa ce se scutura frunza, cand stropiti si pomii. Apoi le musuroiti inainte sa dea inghetul si sunt gata pt iernat.
@puiugospodaru8841
@puiugospodaru8841 2 жыл бұрын
@@taran.de.weekend mulțumesc!
@mihaimarinica9252
@mihaimarinica9252 Жыл бұрын
Buna ziua se poate amesteca sulful cu piatra vanata si sa se faca 1 stropire?
@taran.de.weekend
@taran.de.weekend Жыл бұрын
Cu zeama bordeleza da, pt ca cuprul este neutralizat dar cu piatra vanata nu.
@thecat4817
@thecat4817 2 жыл бұрын
Salut,ai mei deja se coc,le mai dau cu ceva?
@taran.de.weekend
@taran.de.weekend 2 жыл бұрын
Nu. Nici eu nu am mai stropit vitele care incep sa se coaca pt ca ii mananc repede. Tratamentul este preventiv pt vitele cu coacere mai tarzie.
@viatasiaventura
@viatasiaventura Жыл бұрын
Salut. As da un tratament cu CabrioTop. Nu am avut nici mana nici fainare . Timp de pauza este 35 zile. Insa mi-este ca vre-o doua soiuri se si coc pana atunci. E primul an cand am vita de vie si sunt usor derutat!
@taran.de.weekend
@taran.de.weekend Жыл бұрын
Eu evit sa mai folosesc sistemice in perioada asta tocmai din acest motiv. Folosesc doar zeama boldeleza si sulf. Insa sunt si alte produse de contact.
@adinabraha7128
@adinabraha7128 2 жыл бұрын
Buna ziua, va rog sa imi spuneti la 10 zile de la tratamentul care se aplica la compactarea strugurilor cu ce se mai stropesc . Multumesc
@taran.de.weekend
@taran.de.weekend 2 жыл бұрын
Pai de ce vreti sa stropiti iar la 10 zile?
@gheorghearici115
@gheorghearici115 Жыл бұрын
@@taran.de.weekend pentru că dumneavoastră ați spus la 10 - 15 zile, sau poate n-am înțeles eu bine!?
@taran.de.weekend
@taran.de.weekend Жыл бұрын
@@gheorghearici115 Pai da dar eu am facut stropirea de compactare la inceput de august si am estimat ca in 10-15 zile dau strugurii in parga. Pe cand doamna Adina a intrebat la inceput de iulie... Adica daca a stropit la inceput de iulie nu inseamna ca tot peste 10 zile trebuie stropit impotriva putregaiului cenusiu, ci cand dau strugurii in parga. Si stropirea asta nu se mai face pentru strugurii extra timpurii. Se face doar pentru strugurii cu coacere tarzie.
@gheorghearici115
@gheorghearici115 Жыл бұрын
@@taran.de.weekend Mulțumesc pentru explicații și un răspuns, vă rog! Locuiesc la curte și am câțiva butuci de vie (boltă) și dintr-un exces de zel, ca să nu-i spun greșeală, astăzi am stropit la 20 litri apă astfel: Switch 62,5 WG 20 Gr., Funguran OH 50 WP 30 gr. două plicuri si din greșeală am adăugat pyrus 400 SC 20 ml. 0 părere?
@taran.de.weekend
@taran.de.weekend Жыл бұрын
@@gheorghearici115 E cam devreme pt tratament pt putregaiul cenusiu. Switch si Pyrus fac cam acelasi lucru doar ca primul e sistemic si al doilea e de contact. Era suficient Funguran preventiv pt mana acum.
@dorelpanoiu1519
@dorelpanoiu1519 11 ай бұрын
Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti, acum la inceput de august se mai poate trata fainarea la vie si cu ce.Va multumesc.
@taran.de.weekend
@taran.de.weekend 11 ай бұрын
Pai depinde in ce stadiu este. Daca e in faza incipienta puteti folosi cam orice produs anti fainare. Daca e in faza avansata nu prea aveti ce sa ii faceti dar folositi ceva sistemic precum Topas ca sa protejati lastarii si sa limitati atacul de anul viitor.
Capcana viespi din sticla de plastic - protectia strugurilor
11:39
Taran de weekend
Рет қаралды 37 М.
3M❤️ #thankyou #shorts
00:16
ウエスP -Mr Uekusa- Wes-P
Рет қаралды 13 МЛН
路飞被小孩吓到了#海贼王#路飞
00:41
路飞与唐舞桐
Рет қаралды 29 МЛН
Children deceived dad #comedy
00:19
yuzvikii_family
Рет қаралды 8 МЛН
NERF WAR HEAVY: Drone Battle!
00:30
MacDannyGun
Рет қаралды 50 МЛН
Putregaiul negru la vita de vie - simptome, identificare si tratament
5:12
Cum arata Fainarea vitei de vie si cum o combatem rapid -Doctorul Plantelor
4:23
Ce semănăm/ plantăm în luna IULIE. Activitățile principale în grădină
17:33
Lucrări în verde la vița de vie. Plivitul lăstarilor.
11:57
Belly Kery-Viața la țară cu Daniel
Рет қаралды 13 М.
Cum tratăm făinarea viței de vie?
2:07
Agro TV
Рет қаралды 11 М.
Mana și putregaiul cenușiu la vița de vie
3:53
BASF Agricultural Solutions
Рет қаралды 50 М.
Он просто решил сэкономить на плитке, но...
0:25
Рука застряла в заборе
0:27
RICARDO
Рет қаралды 946 М.
Change!!😁 #shorts #レオ
0:46
レオ★スマイル
Рет қаралды 7 МЛН
Which water gun won??
0:25
YJTOYNIKOLA
Рет қаралды 11 МЛН