Serpil hanım bu diksiyonla,gülümsemeyle böyle bilgileri bizimle paylaştığınız için ne kadar teşekkür etsek azdır :)
@serpilsincar29645 жыл бұрын
Merhabalar, öncelikle, izlediğiniz için teşekkür ederim. Vergilendirme dediğimiz konuya biraz espri katmakta fayda olduğunu düşünürüm hep, ne mutlu izleyenleri de gülümsetebildiysem :)
@serpilsincar29645 жыл бұрын
@@kriptokaravana Merahbalar, sabırla izlediğiniz için teşekkürler. Faydalı olduğunu umarım. Sizinle en kısa sürede iletişime geçeceğim.
@mahmuttatler6394 жыл бұрын
@@serpilsincar2964 merhaba abla ben yazılım mühendisliği okumak ve bir ekip kurmak istiyorum ileriki zamanlarda şirket peki ben işletme okumam gerekiyor mu yoksa yazılım mühendisliği yeter mi
@serpilsincar76474 жыл бұрын
@@mahmuttatler639 Merhabalar, eğitimini başarıyla tamamlamanı dilerim, hayır, şirket kurmak için işletme okumana gerek yok. Biz mali müşavirler sizin yerinize okuyoruz size hizmet vermek için, ne zaman ihtiyacınız olursa, bilgi vermeniz yeterlidir. Yolunuz açık olsun.
@canbasar8378 Жыл бұрын
@@serpilsincar2964 Verdiğiniz bilgilere ve eğlenceli sunumunuza bayıldım. Mimarlık son sınıf öğrencisiyim, aklımda bi iş fikri var. Nasıl yol almam konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Anneme ait bir arsada, 6 daireli küçük bir inşaat yapmak istiyorum. Bunun için inşaat şirketi kurmam gerekiyor. Fakat bu dairelerin hiçbirini satmama izin yok :) Bir dairesini homeofis yapıp mimarlık ofisi gibi kullanarak proje hizmeti verecem. Yani proje ve danışmanlık veren bir mimarlık şirketi de kurmam gerekiyor. Bunun yanı sıra kalan 5 daireyi de Airbnb veya günlük şekilde kiraya vermeyi düşünüyorum. Sanırım bunun için de fatura kesebilmem lazım. Şimdi nasıl bir şirket açmalıyım? Şahıs firması açsam müteahhitlik hizmeti verebilir miyim? Zaten müteahitlikten gelir elde etmiyecem. Gelir kaynağım günlük kiralık daireler ve müşteri bulursam mimarı proje çizimlerinden olacak. Mimarlık ve danışmanlık faaliyetleri sanırım homeofis olabiliyor. Müteahhitlik ve inşaat faaliyetleri homeofis yapılabilir mi?
@gokmenkoksal50954 жыл бұрын
Şirketin açılış yurt dışı ve Türkiye’de karşılk açma durumu nedir neler gereklidir faliyeti için
@selenbayram63784 жыл бұрын
Serpil hanım merhaba, şahıs şirketi kurmak istiyorum e-ticaret için. Babamın evinde oturuyorum herhangi bir kira ödemediğim için yine de tapuyla işlem yapabilir miyim ? Yoksa yine de kontrat gerekli mi ? Stopaj ödemek zorunda mıyım ?
@serpilsincar76474 жыл бұрын
Merhabalar, bu konuda zaman zaman dairelerde ayrı görüşler çıksa da, şahıs firması olacağı için ödemenize gerek olmayacağı görüşündeyim. Ancak önerim, bağlı bulunduğunuz vergi dairesinden ayrıca bilgi almanızdır.
@selenbayram63784 жыл бұрын
İlginize ve bilginize teşekkürler
@serpilsincar76474 жыл бұрын
Selen Bayram faydalı olduysa ne mutlu 🙏 İyi günler
@seydiz14 жыл бұрын
Sirker kurulus icin soru sorabilirsiniz 0555486 13 73
@lutfullahcadrl83203 жыл бұрын
@@serpilsincar7647 e-ticaret için şahı firması mı oluyor yoksa şahıs şirketimi oluyor
@pasatoprak92172 жыл бұрын
Sesin bir yükselmesi bir alçalması kanser etti.Böyle değerli bilgiler böyle bir sunuş hak etmiyor.
@pasatoprak92172 жыл бұрын
İyi bir yaka mikrofonu şart.
@gozdedeveci15325 жыл бұрын
Şahıs işletmeliği açtım ama şirket unvanı nasıl seçebilirim ?
@serpilsincar29645 жыл бұрын
Merhaba, Şahıs işletmesinde vergi levhanızda Ticaret Ünvanınızın yer alması için, firmanızın Ticaret Odası ya da Esnaflar Odası'na kayıt edilmesi, ardından Vergi Dairesi nezdinde revizyon yaptırılması gerekmektedir.
@Ufo-vy7oz4 жыл бұрын
gözde hanım bende şahıs şirketi açmak istiyorum, ilk adım da ki prosüdürler nelerdir ? biraz bilgi verebilir misiniz ?
@soloturk49383 жыл бұрын
AVUKAT hem hukuk alanında mesleğini icra edip, aynı zamanda ticari şirket kurabilir mi? ( hukuk dışında başka bir faaliyette de bulunabilir mi ?)
@seydiz13 жыл бұрын
kendi etik ilkelerinize aykıdır,imza yetkili olmadan anonim şirketlerde hisse senedi alabilirsiniz
@soloturk49383 жыл бұрын
@@seydiz1 teşekkürler
@lililili41874 жыл бұрын
Ankarada subeniz var mi
@kadirmuric38965 жыл бұрын
şmd size bir kaç sorum olacak benim bir fikrim var kosgep falan istemiyorum uğraşamam örnek-ilk etapta 200 kişi çalıştıracam benim karım ne olur ..? anonim mi limited mi daha karlı..? hisse bölümü yapıldığı zaman gene halka açılabilirmiyim ...? devlet hep vergi ver diyor ama bize ne verecek ...? 3 hedefim var ... istisnam sağlamak,israfa dur demek,ülkem için yaşamak.... yoksa resmiye döküp melek yatırımcı nasıl bulurum...? bankalar kan emiciler onlarla mı yola koyulsam ...? PATENT ALMAK KAÇ PARAYA PATLAR ...? aldıktan sonra kimsenin bu işi yapmasını istemiyorum onun için ne yapmam lazım ...? yani diyer şirketlerle anlaşma yapıp başka kişilere vermemeleri lazım nasıl engel olurum ..? yani bayilik verebilirim ama bayilik verdiyim kişiden nasıl kar marjı alırım ..?
@abdullahkaya23135 жыл бұрын
Bu sorularınızı bence yüz yüze bir mali müşavirle görüşürseniz daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz çünkü buradan yazılamayacak kadar uzun ve detaylı bir konu görüşmek isterseniz 0536 569 70 97 den bana ulaşabilirsiniz.
@serpilsincar29645 жыл бұрын
Merhabalar, sorularınızın daha net yanıtlarını bir mali müşavirle çözümlemeniz daha doğru olacaktır. Ancak, bu platformdan verilebilecek en kestirme cevaplar şu şekildedir: Yapacağınız iş; yapılacak bölge (devlet teşvikleri açısından) önemlidir. Bahsettiğiniz ölçekteki bir firmanın A.Ş. kurulması daha çok önerilmektedir. Halka açılma konusu ayrıca tartışılıp, düzenlenebilir. Melek yatırımcı konularında ilgili firmaların prosedürleri incelenmelidir; Patent fiyatlandırması ile ilgili bu hizmeti alan bir şirketten fiyat teklifi almalısınız.
@kadirmuric38965 жыл бұрын
@@serpilsincar2964 bana geri dönüş yaptığınız için teşekkür ederim yanlız rotamı deyiştiriyorum avrupa/almanya da deneyecem aklımdakileri çifte vatandaşlık başvurusu ayapmıştım sırp vaatandaşlığı için çıkması an meselesi saygıyla....
@serpilsincar29645 жыл бұрын
@@kadirmuric3896 Yolunuz açık olsun dilerim, saygılarımla,
@selcukkara1314 жыл бұрын
@@abdullahkaya2313 mali müşavir misin reis
@gokmenkoksal50954 жыл бұрын
İki taraf vergiye tabi ise stopajı kim öder
@serpilsincar76474 жыл бұрын
Merhabalar, stopaj konusuna ilişkin sorunuz kira üzerinden hesaplanana stopajla ilgili midir, yoksa reklam verme hizmeti olarak değerlendirilen stopaj mıdır? Eğer kira ile ilgiliyse sorunuz, kiraya veren tarafın vergi mükellefiyeti varsa, size ilgili kira gelirine ilişkin fatura kesmek zorundadır. Bu senaryoda stopaj yükümlülüğü yoktur. Faydalı olması dileğimle,
@UmutcanAkova4 жыл бұрын
Merhaba, 25 yaşındayım ve üniversite öğrencisiyim. 2015 yılında 50 günlük bir sigorta girişim var, bir mağazada çalışmıştım. 18-29 yaş arası genç girişimciler teşviğinden yararlanabilir miyim?
@RoyalOffListen014 жыл бұрын
Merhabalar, daha önce bir işletme açıp/kapama işlemi yapmadığınızı anlıyorum. Bir firmada sigortalı olarak çalışmış olmanız sorun teşkil etmez. Teşvikten faydalanabilirsiniz. 29 Yaş Şartı, Daha önce bir işletme açılışı yapmamış olmak en temel iki şart. Faydalı olması dileğimle,
@UmutcanAkova4 жыл бұрын
RoyalOffListen01 Cok tesekkur ederim kesinlikle faydali oldu
@RoyalOffListen014 жыл бұрын
@@UmutcanAkova Rica ederim, fark ettim ki, eski hesabımdan cevap vermişim. O yüzden de cevap verenin belirsizliği oluşmasın aklınızda, ben Serpil Sincar, Mali Müşavir :) Saygılar,
@UmutcanAkova4 жыл бұрын
RoyalOffListen01 Çok incesiniz teşekkürler!
@UmutcanAkova4 жыл бұрын
@@RoyalOffListen01 Serpil Hanım yeniden merhabalar, mail adresinizi paylaşabilir misiniz? Buraya boş mail de bırakabilirsiniz: ummutcanakovva@hotmail.com
@selcukkara1314 жыл бұрын
Limited şirket nasıl kurarım
@CemilBNc4 жыл бұрын
selçuk bey selamlar yardımcı olabilirim cemilbinici@hotmail.com mail adresim isterseniz ulaşın yardımcı olalım
@selcukkara1314 жыл бұрын
@@CemilBNc muhasebeci misin
@CemilBNc4 жыл бұрын
@@selcukkara131 evet
@kadirmuric38965 жыл бұрын
şmd sonuna kadar sesi açtım gülmeler nedir yaaa bakın ben burada notlar tutuyorum siz orada gülüyorsunuz ;) gülmeyin biraz ciddiyet fütfen...
@serpilsincar29645 жыл бұрын
Merhabalar, konuya biraz espri katmadan olmuyor, diğer türlü vergi konuları gerçekten çok zorlayıcı... Ne de olsa girişimciler ilk aşamada heyecanıyla birlikte stresi de oluyor, biraz bu konuyu bertaraf etmeliyiz, gülümseyerek :)