Hocam ikinci sorumun cevabını ileriki videoda gördüm akıyor damlamiyor su😊
@ahmetboz13895 жыл бұрын
Şu pompasını nerden alabiliriz
@harunbartal2 жыл бұрын
çok güzel olmuş eline sağlık sorum şu hava motoru ne işe yarıyor onu açıklarsanız sevinrim
@gelecektarimda2 жыл бұрын
Kökler yeterli miktarda oksijen almaz ise kök çürüklüğü oluşur bunu önlemek için sisteme hava motoru ile destekleme yapılır.
@manuelterapi21732 жыл бұрын
Merhaba,43hp dalgıç pompa kullanabilir miyim bu sistem için?
@hakankomek14834 жыл бұрын
Flitreyi dönüş yolu üzerine koysanız motoru yormamış depoyu da korumuş olursunuz
@hectorboone46623 жыл бұрын
I dont mean to be off topic but does someone know of a tool to log back into an Instagram account..? I was stupid forgot the account password. I would appreciate any assistance you can offer me.
@suttonmatthew11423 жыл бұрын
@Hector Boone Instablaster =)
@hectorboone46623 жыл бұрын
@Sutton Matthew I really appreciate your reply. I got to the site through google and Im in the hacking process now. Looks like it's gonna take quite some time so I will get back to you later when my account password hopefully is recovered.
@hectorboone46623 жыл бұрын
@Sutton Matthew it did the trick and I finally got access to my account again. I am so happy:D Thank you so much, you saved my account :D
@suttonmatthew11423 жыл бұрын
@Hector Boone glad I could help :)
@opeker82546 жыл бұрын
ismail bey mrb, izmir'de ev çatısında böyle bir şeyler yapmak istiyorum.. yardımcı olursanız tıkandığım yerlerde. videolarınızı izliyorum anlayamadığım noktalar oluyor, kaçırdığım yerler oluyor sanırım. sorularıma cevap verebilirseniz zahmet olmazsa mutlu olurum.
@gelecektarimda6 жыл бұрын
Yazdığınız her yorumları okuyorum, 1-2 gün içinde cevap yazmaya çalışıyorum.
@opeker82546 жыл бұрын
teşekkür ediyorum
@ucurtmabaslik38784 жыл бұрын
Oncelikle tesekkur ederim bilgi paulasimi için. Kullanılan gübrelerin tamamen organik olup olmadığını nereden bileceğiz gübre alırken nasıl emin olabiliriz.
@gelecektarimda4 жыл бұрын
Topraksız tarımda organik gübreler yeterli olmuyor. Tüm formüller kimyasal gübreler ile hesaplanıyor.
@dakkas5 жыл бұрын
merhaba boyle bir sistemi kurmak nekadara maal oldu?
@mustafakocabas59116 жыл бұрын
Hocam ben sizi takip ediyorum gerçektende emek veriyorsunuz tebrik ederim.İki sorum olacak. 1.Kafa motorunu nereden aldınız link atamasıniz. 2.Damlama sistemi dediniz,şu normal bir şekilde yukarı taşınıp akışkan olmucak mı,yoksa damlayarak mı su verilecek
@gelecektarimda6 жыл бұрын
Hepsiburada sitesinde mevcut, bayağı zam geldi. Sistemin yüksekliğine göre motor alın hatta daha yukarı basma gücü olsada olur. 0,5 hp motorlarda olur. Artık bu pompayı kullanıyoruz.
@kartalbaba9817 жыл бұрын
Eline saglik kolay gersin.
@opeker82546 жыл бұрын
mrb, kullandığınız sıvı gübre yerine sıvı solucan gübresi kullanılsa olur mu? hiç denediniz mi acaba
@gelecektarimda6 жыл бұрын
Ec değerini sabit tutabılırsenız olabilir. Ticari amaç olmazsa yapılabilir.
@mustafayalcin31785 жыл бұрын
Selamın aleyküm hayırlı işler videoların için teşekkür ederim yardımcı oldun, 20 yaşındayım bu işe yeni gireceğim sana bi kaç sorum olacak . Ustam şimdi delikleri ben daha sık yapmayı düşünüyorum neden o kadar fazla mesafe bıraktın aralarda aceba bunun sebebi nedir mesafeleri yakın tutsam ne olur? Bide şimdi motordan çıkan su ilk önce en üst boruya varıyor su en aşağı boruya varmaya içindeki değerler fazlasıyla değişirmi Bide sizin yaptığınız gibi yapsak mesafeleri 2 bin marulluk için kaç adet boru gider eğer yardımcı olursan sevinirim
@gelecektarimda5 жыл бұрын
İlk olarak mesafe için pazardan beğendiğin 2 marul al ve yan yana koy, kök mesafelerini ona göre hesaplama yap. Motor küçük ise değerler farklı olabilir, motor büyük olursa sıkıntı olmaz. Yaklaşık olarak 560 metre boru gerekli
@bodoslamakonular5 жыл бұрын
depoda su ne aralıklarda tükeniyor nezaman eklme yapıyorsun
@gelecektarimda5 жыл бұрын
Su her zaman azalıyor belirli bir zamanı yok. Gübre ve su miktarı günde 2-3 defa kontrol ediliyor.
@tanjuuzun42886 жыл бұрын
Suyu sürekli mı veriyoruz sürekli verirsek tohum curumezmi
@gelecektarimda6 жыл бұрын
Suyla birlikte hava verildiği için çürüme olmuyor.
@taylanmarhan79136 жыл бұрын
selamun aleyküm abi kolay gelsin su motoru ve hava motorunu zamanlayıcı da kaçar dakika arayla ayarladın.
@gelecektarimda6 жыл бұрын
Marul büyüdükçe zaman ayarınıda yükseltmek lazım. Fide dikiminde günde toplamda 4 saat yeterli olacaktır.
@darkoteam10154 жыл бұрын
@@gelecektarimda Merhaba hocam, zaman ayarlı priz aldım dijital olanından, gün içerisinde hangi saatlerde kaçar dakika çalıştırmalıyım ?
@gelecektarimda4 жыл бұрын
Ne kadar çok çalışırsa o kadar verimli olacaktır. Fideler küçük ise az gübre tüketeceği için fazla çalıştırmaya gerek yok. Günde 5-6 defa olarak EC ölçümü yapın ona göre bir fikir oluşturun.
@darkoteam10154 жыл бұрын
@@gelecektarimda tşkler hocam geceleri ne kadar çalışmalı peki?
@darkoteam10154 жыл бұрын
@@gelecektarimda S.a hocam , başka bir videonuzda su motorunuz güçlü olduğundan zamanı daha da azaltmak istediğinizi söylemişsiniz. Benim sistemdeki su motoru da baya güçlü oldu motorun hemen önüne T atıp suyu geri kovaya döndürdüm. Marul fidelerini rahatsız etmemek için, 1,5 saatte 15 dakika çalışacak şekilde ayarladım. Süreyi arttırma ya da azaltma işlemini suyun Ec değerine göre mi ayarlamam lazım. EC çok düşmüyorsa 2 saatte ya da 3 saatte bir 15 dakika olarak mı ayarlamam lazım ?
@filmkolik57976 жыл бұрын
Merhaba hocam bir şey sorcağım su deposunun içinde mavi borular ne için ve bir de besin çözeltisini hazır olarak alabilir miyim?
@gelecektarimda6 жыл бұрын
Depoya oaradan su geliyor. Topraksız tarım besini olarak arama yaparsanız ürünler çıkacaktır.
@filmkolik57976 жыл бұрын
Gelecek Tarımda sağolsun iki sorum daha olacak zahmet olmazsa besin çözeltisini kaç günde bir koyamamış lazım ? hava popması ve su moturunu ne aralıkla çalıştırmamış lazım?
@gelecektarimda6 жыл бұрын
Ec metre ile ölçüm yapıp ec değeri düştüğü zaman gübreleme yapmak gerekli. Bunun belirli bir zamanı. Motorların çalışma zamanı ve süresi motora ve sistemin büyüklüğüne göre değişir. Her zaman çalışırsa daha çok verim alınır.
@murtazaoner85176 жыл бұрын
Paylaştığınız bilgileriniz ve tecrübeleriniz çok faydalı buluyorum kanalınızı takip ediyorum.Deneme amaçlı bi kurulum yapmak istiyorum bu yüzden bazı sorularım olacak cevaplarsanız sevinirim. 70lik pvc boruları terazide mi yerleştirmeliyiz Marulun yetişmesi için devirdaim süresi ne kadar aralıklarla olmalı Tam otomasyon sisteminin maliyeti ne kadardır 1metre boruda kaç litre su vardır Marul için nem su ısısı ve hava ısısı ne kadar olmalıdır.Başırılar dilerim teşekkürler.
@gelecektarimda6 жыл бұрын
Evet terazılı olarak ayarladık. Genelde sürekli çalıştıran oluyor, biz ec marul büyümeye başladıkça çalışma süresini yükselttik. Tam otomasyon için araştırmak olmadı bildiğim kadarı pahalı ürünler. Yanılmıyorsam 3 litre kadar su mevcut ve su ısısı değilde hava ısısı için ideal olan 20-25 arası sıcaklık ve en fazla %80 nem.
@obacmedikal82986 жыл бұрын
hocam kolay gelsin videolarınız aydınlatıcı teşeekür ederim , gramajlı gübre karışımlı videonuzu izledim , a ve b 5şer litrelik iki karışım yaptınız video bitti ,dedinizki bunlar birbiriyle karışmasın etki tepki olur ,bu karışımlardan 100 litrelik bir depoya 1/10 oranında katacagız heralde , fakat A VE B KARIŞIMLARINI 100 LT DEPOYA AYNI ANDAMI KATACAGIZ , SONRASINDA PH DEGERİNİ 7 OLARAK AYARLADIK , BURAYA KADAR DOĞRUMU , BİRDE CE DEGERİ BU KONUYU ANLAYAMADIM İKİ ÖLÇÜM CİHAZIMI ALACAGIM PH VE CE CE DEGERİNİ NASIL AYARLAYACAGIM , BİRDE KAYA YÜNÜNDE MARUL FİDESİ YETİŞTİRİRKEN KÖKLENME İÇİN HANGİ VİTAMİNLERİ KULLANMAM GEREKİR , BİRAZ UZUN LDU AMA AYDINLATIRSANIZ COK ACİL BİLGİYE İHTİYACIM VAR , ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
@gelecektarimda6 жыл бұрын
Bu 5 litrelik ürünler ana cozeltımız ve birbiri ile direk karışmaz. Diyelim 100 litrelik deponuz var, ec metre ile suyu olcuyorsunuz. Bu ec değeri 1.2 olana kadar A ve B şişesinden aynı miktarda gübre koyuyorsunuz. Ph ve ec metre almanız gerekli, fide yetiştirirken ec değerini 0.8 olarak ayarlı gübre verebilirsiniz.
@ugurdemirbas52366 жыл бұрын
hocam su pompasıyla hava pompasının ismini verebilirmisiniz tam olarak
@gelecektarimda6 жыл бұрын
Sunsun marka.
@burakcelebi83495 жыл бұрын
bu yapılan iş için herhangi bir devlet desteği alabiliyor musunuz
@gelecektarimda5 жыл бұрын
Projeli yaparsanız destek alınabilir.
@mustafaturk50445 жыл бұрын
abi iki elin iş yapıyor videoyu ağzınla mı çektin yanlış anlama
@mahmutyavuz75865 жыл бұрын
Hocam size nasıl ulaşabiliriz
@gelecektarimda5 жыл бұрын
Buradan yazabilirsiniz.
@mustafaturk50445 жыл бұрын
kardeşim bi Gmail adresi verir misin seninle konuşmak istiyorum bir projem var gmail istememiin sebebi uluorta konu değil rica etsem. teşekkürler şimdiden
@MEDAGROTARİM6 жыл бұрын
Tüm parçaların listesini yazabilir misiniz
@gelecektarimda6 жыл бұрын
Filtreden vakaya kadar düşürücü parça derseniz size hazır olarak gönderim yapacaklardır.
@MEDAGROTARİM6 жыл бұрын
Gelecek Tarımda maliyeti nedir acaba ve nerden temin edebilirim