Am publicat 3 videoclipuri: Pregătirea, Procesul în sine, Finalizarea. Dacă aveți răbdare, le puteți vedea în această ordine, ca să puteți înțelege ceva. A trebuit să fragmentez în 3 părți, toată operația din motive tehnice, existente, la data publicării, pe KZbin. Sunt destul de mulți „savanți” care cârcotesc și se dau mari meseriași, dar care nu prea știu limba română și care comentează în fel și chip, doar pentru că au găsit și ei un loc în care pot fi băgați în seamă. Pentru ei, spun că eu am fost de față la această operațiune și am filmat, nu sunt sudor în HDPE.
@mihaelaharabagiu25008 ай бұрын
Asta este sudura prin electrofuziune? Și spune-ți va rog, conducte din polietilena se folosesc și la rețelele electrice?
@costelbobe73888 ай бұрын
1. Nu este sudură prin electrofuziune. La sudura prin electrofuziune se folosesc niște mufe din același material care au inserată în corpul lor o rezistență electrică terminată cu doi electrozi la capete; după introducerea capetelor de conducte în mufă, se aplică o tensiune electrică celor doi electrozi care aduc suprafața de contact cu capetele de conductă la temperatura de topire și se produce fuziunea între mufă și capetele conductelor ce se sudează. 2. Pentru instalații electrice nu este recomandată utilizarea polietilenei de înaltă densitate. Sunt alte materiale plastice care întrunesc caracteristicile dielectrice necesare asigurării unei funcționări în condiții de siguranță.
@mihaelaharabagiu25008 ай бұрын
@@costelbobe7388 va mulțumesc mult pentru efortul dumneavoastră de a-mi răspunde! Însă la rețele electrice pot fi folosite și tuburi rigide? Sau doar gofrate? Mulțumesc anticipat!
@costelbobe73888 ай бұрын
@@mihaelaharabagiu2500 Pentru rețele electrice interioare, în montaj aparent (pozate pe perete, nu îngropate) se folosesc conducte pentru protecția cablurilor, care trebuie să îndeplinească mai multe condiții(rezistență la foc, temperatură de autoaprindere, tensiune de străpungere, etc.) Acestea nu sunt din HDPE, ar fi și scump și nu ar îndeplini condițiile de mai sus. Da, pot fi conducte rigide sau gofrate.
@mihaelaharabagiu25008 ай бұрын
@@costelbobe7388 va mulțumesc mult. Atunci se pot folosi și tuburi rigide la rețele exterioare ...
@costelbobe73888 ай бұрын
Da
@thelowization2 жыл бұрын
Verifica un pic presiunea. Buza aia nu s-a format cum trebuie.
@cristian39es Жыл бұрын
Asta este tot?😂
@costelbobe Жыл бұрын
Am postat un comentariu recent în care explic.
@danielDaniel-ey4ri8 жыл бұрын
cred ca voii nu prea stiti ce-i aia o sudura cap--cap/
@costelbobe13 жыл бұрын
@garbanu Măi nea... eu am filmat. Dacă ţi-ai da jos ochelarii de cal, ai vedea asta, sper. Cred că te-ai făcut singur de râs în momentul când ţi-ai etalat cunoştinţele de limbă română. Dacă te gândeşti ce nu e în regulă şi, probabil că nu îţi dai seama, îţi spun eu ce ai greşit, dar numai dacă mai comentezi ceva despre acest videoclip. Hai, bagă!
@mariansirbu8675 жыл бұрын
UNDE e "sudura" fratilor ? ce faceti voi e LIPIRE, nicidecum sudura, cred ca habar n-aveti de sudura in plastic cu extruder , cu alimentare din fir sau din rola !
@criscris70456 жыл бұрын
Asta nu este este sudura ci lipitura....vai de voi...
@elvisradu42435 жыл бұрын
Nu, așa se numește sudura Cap la Cap Lucrez in domeniu..... Cred că tu nu știi să faci diferența dintr-o sudura și o lipire