İlginçtir ki Suriye'de, İran'da, Irak'ta hiç kimse Türk'ün, Türkmen'in haklarını konuşmuyor, savunmuyor. Türkiye'de bile. İnsan hakları Türkleri kapsamıyor mu?
@doganozkan2231Күн бұрын
Teşekkürler Gönül Tol, Ömer Taşpınar ve Ruşen Çakır
@onderaltug12 сағат бұрын
HTŞ parlatması mı yapıyorsunuz siz?????
@zeynep_1372 күн бұрын
İran'ın zayıflamasıyla Türkiye'nin önündeki alan ne açıdan, ne için açılacak? Ya da Rusya'nın gücünün azalmasıyla? Göreli askeri gücü, sınır ötesi operasyon yapma gücü artabilir ama silahların da, operasyonların da çok pahalı olduğu, ekonomiyi zorladığı unutmamalı. Bence tüm bölgede barış sağlanabilir de, kaynaklar suyun, tarımsal alanların, genelde çevrenin korunması, sağlık ve iş güvenliği, eğitime yöneltilirse, ülkeler arasında sivil üretimde işbirliği, ticaret vs artarsa, sanırım bu gerçek bir güç artışı olur. Gerçek, zira hem yaşam standardı yükselir, hem insanlar savaş, terörle mücadele geriliminden kurtulup biraz huzur bulur ve böylece yönetimlerin meşruiyeti de olumlu etkilenir - tabii demokratik ilkeleri benimseyebildikleri, halkın yönetime katılmalarını becerebildikleri ölçüde. Barışı sağlayabilmek de başlıbaşına bir güç; dünyadan haberdar olmayı, önemli diplomatik beceri, manevra kabiliyeti gerektiriyor. Bunun için de sırf askeri güç yetmiyor malum.
@enkaz612 күн бұрын
Gönül Tol 30 ve 40. dakikalar arası analiz dört dörtlük.
@firstneosapiens2 күн бұрын
Geldi beklenen.
@fatmanevinvargun7797Күн бұрын
asıl soru kadınlara ne olacak? günlerdir yorum dinliyorum maalesef bu soruyu soran olmuyor
@Kerami_ELMACIGÜZELİКүн бұрын
Bu ikili ne diyorsa, tam tersini yapın. Yatırım tavsiyesidir.
@RagnarlthbrkКүн бұрын
Israrla Kürtlerin Suriye’de 2011 den önce kimlik kartları bile yoktu yada vatandaş bile değillerdi demenizi anlamıyorum Gönül hanım gerçekten yani bugün 2024 yılında Türkiye de Kürtlerin kimlik kartı mı var? Kürt kimliği var mı ?? Zaten Kürtlerin meselesi bu var olma meselesi ….
@HoherbergКүн бұрын
Ciddi bir konuya bu kadar cıvık bakış size yakışmadı Ruşen bey. Ortadoğu da, sınırlar harita önünde sopa ile çizilmez, sahada piyadenin süngüsü ile çizilir. Türkiye sahada. Usa da oturup, Erdoğan düşmanlığı üzerine siyaset geliştirmek objektiflikten uzak kalıyor. Sizi seviyor ve konuşmalarınızı dinliyoruz. Selamlar
@farukbeyazit4890Күн бұрын
Gönül hanımın analizleri ussal açıdan kör gibi.
@amirimani3706Күн бұрын
Öncelikle teşekkür ederim. Gönül Hocamıza Kürt konusunda katılmıyorum. Jolani, konuşmasında hiçbir ülkeden isim söylemedi ama sadece İran dedi. Kürtler de İran ve Suriye ile beraber çalışmış ve o katliamda ortak olmuşlar. Dolayısıyla Jolani, Kürtlerin rejimle beraber hareket ettiği için özgür bir bölge tanımaz. Onları hükümete bağlar ama Batı’ya göre de haklarını tanır. Kabul etmezlerse, büyük ihtimalle ileride Türkiye, Trump’la anlaşıp kuzeyde beraber operasyon yürütebilir. Açıkçası Kürtlerin elinde o kadar da seçenek yok. Yani Avrupa’nın “Suriye’nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz” demesi, Kürtlerin her yerde sorunların bir parçası olamayacağı anlamına geliyor. Anlaşmak zorundalar. İsrail için ne kazanım ne kayıp. İran’ın kolları oradan kırılsada türkiyeyi güçlü yapan başka bir müslüman ülke sınırlarına geldi. ABD için zayıf bir iran ve türkiye ile dengelenmiş bir İsrail iyi bir seçenekti. İran’ın zayıflaması ırak için de iyi oldu.
@eddie7476Күн бұрын
lan karar verin lan Kürtler İsraille mi ortak yoksa İranla mi sırf Kürtleri seytanlastirmak için kimi sevmesiniz onunla ortak yapıyorsunuz sizin beyin hücrelerinize sokam Ha bı de senin kafan ne söylesem de basmaz ama Esad rejimi Kürtlere kimlik bile vermiyordu aq insanlar devlet tarafından bildiğin yok sayılıyordu Şimdi ben bunu niye yazdım senin gibi beyni sulanmış bir adam icin değer mi ama her neyse