SVIZ - izjava za medije ob začetku podpisovanja peticije (vrtci MOL) in pritiskih na zaposlene (VPR)

Рет қаралды 170

SVIZ Slovenije

5 ай бұрын

Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) je te dni, v začetku februarja 2024, med zaposlenimi v ljubljanskih javnih vrtcih začel zbiranje podpisov pod peticijo Za ohranitev kakovostnih samostojnih javnih vrtcev v Ljubljani! Na pobudo sindikalne konference predšolske vzgoje OO Sviza Ljubljane in okolice je bilo pripravljeno besedilo peticije, ki ga je nato potrdil tudi Glavni odbor Sviza kot najvišji organ sindikata med dvema kongresoma. Peticija povzema ključne točke nestrinjanja, ki jih je Sviz že izrazil in utemeljil ter posredoval Mestni občini Ljubljana ob njeni nameri po ukinitvi samostojnih javnih vrtcev v občini ter ustanovitvi enega megavrtca. Z besedilom peticije je Sviz seznanil tudi predsednico republike Natašo Pirc Musar, predsednika vlade Roberta Goloba in ministra za vzgojo in izobraževanje Darja Feldo.
Po dveh dneh od začetka zbiranja podpisov pa smo 7. 2. 2024 v sindikatu pripravili izjavo za medije oziroma bili primorani v to, da opozorimo na poskuse omejevanja uresničevanja demokratične pravice izražanja mnenj in pritiske, ki so jih deležni nekateri zaposleni, ki želijo podpisati peticijo.
V tem delu posnetka glavni tajnik SVIZ Branimir Štrukelj odgovarja na vprašanja novinark in novinarjev.

Пікірлер
100❤️
MY💝No War🤝
Рет қаралды 23 МЛН
ПРОВЕРИЛ АРБУЗЫ #shorts
Паша Осадчий
Рет қаралды 6 МЛН
ОСКАР vs БАДАБУМЧИК БОЙ!  УВЕЗЛИ на СКОРОЙ!
Бадабумчик
Рет қаралды 6 МЛН
Ta teden: Jernej Celec o hrani za otroke in njeni embalaži
Ta teden z Juretom Godlerjem