איזה שיעור מרתק. ישר כח גדול. ממש תענוג להכין את הבישולים לכבוד שבת והשיעור תורה הוא מוסיף את הטעם לשבת ביום צום
@rafil77014 күн бұрын
תודה רבה ישר כוח
@yarden209914 күн бұрын
איזה שיעור מדהים. תוכדי בישולים לשבת לקבל כלכך הרבה תוכן עם תובנות מחכימות בשיעור אחד, עושה חשק לשבת ולסכם בדף. תודה רבה
@שלומיאטיאס-נ5ר14 күн бұрын
חזק וברוך כבוד הרב
@orbergazin14 күн бұрын
שיעור מדהים! תודה רבה!!
@יעקב_ברקאי_יועץ_משכנתאות_מומלץ15 күн бұрын
הרב, פשוט רב גדול עם לב ענק.
@איילהניסים-ס1ז14 күн бұрын
תודה על החידושים . שעור יפה מאוד.
@חובבאביסדיד15 күн бұрын
שכוייח ❤️❤️❤️
@yonibasson15 күн бұрын
תודה רבה כבוד הרב
@borissholomov820715 күн бұрын
💪חזק❤מאוד❤תודה 🙏
@בעל_הסולמית14 күн бұрын
### **"סיפורו של צום עשרה בטבת" - הרב שניאור אשכנזי** #### 1. **נושא מרכזי ורקע** ההרצאה עוסקת בצום עשרה בטבת, אחד מארבעת הצומות שנקבעו לזכר חורבן בית המקדש ותחילת גלות ישראל. זהו הצום היחיד שיכול לחול ביום שישי, מה שמעיד על חשיבותו הייחודית. הנושא המרכזי הוא ההבנה ההיסטורית והרוחנית של תחילת המצור על ירושלים, שהיווה את הנקודה הקריטית שהובילה לחורבן ולגלות. הרב מדגיש את המסר הנצחי של הצום, הרלוונטי לאתגרים בני זמננו. #### 2. **מטרה ומסקנות מרכזיות** המטרה העיקרית היא להפיק לקחים היסטוריים ורוחניים מהאירועים שהובילו לחורבן בית המקדש, תוך הדגשה של חשיבות ההיערכות והפעולה המקדימה במניעת אסונות. מסקנה מרכזית היא שהמצור על ירושלים היה ההכרעה המוקדמת שהובילה לכל ההשלכות הקשות שבאו בעקבותיו. הרב משתמש בצום עשרה בטבת כנקודת מוצא לחשיבה מחודשת על מנגנוני הגנה, הן פיזיים והן רוחניים. #### 3. **נקודות עיקריות עם הסברי מושגים** - **מצור**: תחילת המצור על ירושלים בידי נבוכדנצר (588 לפנה"ס). המצור מסמל את תחילת הסוף עבור ממלכת יהודה והוביל לחורבן בית המקדש הראשון. - **הגדרה**: מצב שבו אויב מקיף עיר או מבצר כדי לנתק אספקה ולהכניע את האוכלוסייה. - **רקע**: מצור ירושלים נמשך כשנתיים, עד שהעיר נפרצה ונשרפה. - **הקשר מעשי**: הרב מקביל זאת לגדרות בעזה ולשיעורים מהיסטוריית מלחמות ישראל. - **הקדושה והשבת**: שאלת תוקפו של צום עשרה בטבת ביום שישי, דבר שאינו מתקיים בצומות אחרים. - **הגדרה**: צום שנמשך עד כניסת שבת, ובכך "נוגס" מקדושת ההכנה לשבת. - **רקע**: החלטת הנביאים להדגיש את חומרת תחילת החורבן. #### 4. **דוגמאות וסיפורים להמחשה** - **צוואת אנשי ירושלים**: אל תתנו לאויב להגיע לגדרות. הרב מציין כיצד קרבות היסטוריים כמו קו בר-לב והמצור על ירושלים מלמדים שגדר אינה מחסום בלתי עביר. - **יוסף ובנימין**: המפגש ביניהם בפרשת "ויגש" מסמל בכי על חורבנות העתיד, ומדגיש את תחושת האחריות למנוע חורבן נוסף. #### 5. **השלכות לעתיד וכלים פרקטיים** - **השלכות רוחניות**: עשרה בטבת מדגיש את חשיבות המודעות והפעולה בזמן אמת, הן מבחינה אישית והן לאומית. - **כלים פרקטיים**: - **זיכרון היסטורי**: חינוך לחשיבות זיכרון העבר ולקחי החורבן. - **היערכות ביטחונית**: מניעה היא הדרך הטובה ביותר להתמודדות עם איומים. הרב מסיים בקריאה לחשוב מחדש על לקחי העבר כדי להבטיח שלא יחזרו אסונות דומים בעתיד.
@בעל_הסולמית14 күн бұрын
לקחים מהחורבן הראשון של ירושלים • המצור הוא גורם מפתח: המצור על ירושלים, החל בעשרה בטבת, הוא אירוע קריטי שקובע את גורל העיר. הנביאים לימדו שמי שמאפשר לאויב להגיע לגדרות העיר, יאבד בסופו של דבר את העיר. • חשיבות שמירת הגבולות: הגדרות, חומות, או מערכות הגנה כלשהן אינן יכולות לעצור אויב נחוש. רק התקפה מונעת ומחוץ לגבולות יכולה להרחיק אויב. • עשרה בטבת: צום מרכזי: צום עשרה בטבת, המסמל את תחילת המצור, נושא חומרה יתרה מצומות אחרים, משום שהוא מייצג את נקודת הפתיחה של תהליך ההרס. פרשת ויגש: בכי על העבר והעתיד • יוסף ובנימין: בכי על חורבן העתידי: הבכי של יוסף ובנימין בפרשת ויגש אינו רק על העבר, אלא על העתיד. הבכי הוא על החורבן העתידי של בית המקדש, שהצוואר משמש כאלגוריה לו. • הצוואר כסימבול של בית המקדש: התיאור של יוסף ובנימין בוכים על צווארי זה את זה, מבטא את הקשר בין בכי, חורבן והמשכנות הקדומים, ולכן בית המקדש כמסמל. • הבכי כצפי לעתיד: פרשת ויגש מדגישה את הבכי לא רק על החורבן שהיה, אלא על החרבנה שצפוי להתרחש. עשרה בטבת: מתי ואיך זה קרה? • סיבות לגלות הראשונה: גלות יהודה הראשונה התחילה עם כיבוש יהודה על ידי נבוכדנצר מלך בבל. המלך יהויקים נכנע. • המלך צדקיהו ומרידתו בבבל: המלך צדקיהו, בנו של יהויקין, מרד בבבל, וכך גרם למצור ולגלות נוספת של יהודה. • המצור ומפלת ירושלים: נבוכדנצר צר על ירושלים, החזיק בה שנתיים וחצי ולבסוף כבש אותה, שריפה את בית המקדש ולקח את האנשים לגלות. המצור על ירושלים: לקחים הלכתיים • חומרת המצור: מצור על ירושלים, גם אם נראה רק כמצור, הוא סימן קודר לחורבן ויש להתייחס אליו ברצינות. • עיר ספר או עיר גבול: הגמרא מבדילה בין עיר ספר לעיר גבול, ובהתאם לחשיבותה ובסכנה שבה. • הגנה ומניעת מצור: ישנן גדרות וחומות, אבל לאפשר למצור להתקיים זה כבר נקודה קריטית. היצר הרע ומצור על הנפש • חשיבות שמירת המחשבה: הגירוי הקל ביותר של היצר הרע יכול להביא להשלכות חמורות. • מניעת כניסה של היצר הרע: אדם חכם לא יאפשר ליצר הרע להיכנס דרך המחשבה. • המצור הפנימי: עשרה בטבת מלמד על חשיבות המניעת כניסה של היצר הרע לנפש, כמו מצור חיצוני על העיר.