Biz o yeşil kampüs denen kampüsün ağaçlarını birbir öğrenciler olarak (1985-1990 arası dönem ) ellerimizle dikmiştik. Ne güzel korunmuş.
@tugrahan14 ай бұрын
Abicim korumaya ve hatta arttırmaya devam etme dilepi ile izinizden geliyoruz emin adımlarla
@arslanekrem2 жыл бұрын
İTÜ mezun ve öğrencilerinin genelde saygılı olduklarını ve kibirli olmadıklarını özel sektörde görmekteyim. Ayrıca, problem çözme ve hızlı karar verme konusunda başarılı olduklarını düşünüyorum.
@emrah34002 жыл бұрын
Katılıyorum. Denk geldiğim İTÜ mezunlarında hiç kibir görmedim.
@cagryaman27802 жыл бұрын
odtü peki
@ummugulsum83952 жыл бұрын
Boğaziçi??
@handenur92112 жыл бұрын
Evet ODTÜ ile en ters oldukları özellik denilebilir.
@edgeindff8257 Жыл бұрын
@@ummugulsum8395Boğaziçi mezunlari gördüm . Genellikle muhendislikler çok kibirli değil ama beşeri bilimlerde ozellikle İsletme mezunlarında biraz kibir var
@muratciftci56882 жыл бұрын
Yıllardır özel sektörde idari bölümlerde çalışırım. Pek çok iyi okul için şunu duymuşumdur: "........ mezunu diye umutlu bir şekilde aldık ama hiç de umduğumuz gibi çıkmadı." Bu tümceyi İTÜ'lüler için bir kere bile duymadım, yaşamadım. O yüzden İTÜ benim gözümde çok özel bir üniversitedir.
@usras2215 ай бұрын
ODTÜ nasıldır
@umutcan44442 жыл бұрын
İtü ve ODTÜ videolarını izledim. Şimdi gidip Ardıhan Üniversitesi - At yetiştiriciliği okuya bilirim.
@turky68345 ай бұрын
neden İTÜ'yü İtü diye yazdın odtüyü ODTÜ diye
@snntrhn883 Жыл бұрын
İTÜ’yü 40 kere kazanirim 1 defa daha okuyamam sözüne imzamı atarım :) egitim hayatimin hic bir döneminde o kadar zorlanmamistim. Ama o öğrenci ve egitmen grubuyla da daha azi beklenmezdi. Eski güzel günler…
@havvakarip65352 жыл бұрын
Bir İTÜ mezunu olarak hem katıldığım hem de katılmadığım yorumları vardı. Her ne kadar zor bir eğitim sistemi olsa da iş hayatına girince İTÜ'lü olmanın çok avantajını gördüm. Her şeyden önce iş disiplinine ve etiğine sahip olmanın ne kadar değerli olduğunu gördüm. Kendi sektörümde İTÜ mezunu çok arkadaşım var ve hepsi de kariyerlerinde daha hızlı yol aldılar. Sadece çok çalışmak değil; zaman yönetimi, verimli çalışma, takım çalışması, iletişim becerileri gibi bir çok konuda İTÜ'lü arkadaşlarımın donanımlı olduğunu söyleyebilirim. Tek eleştirim, şu dünya düzeninde en önemli şeyi özgüveni pek vermeyen bir okul. Herkese seçimlerinde bol şans diliyorum.
@mehmetemin22162 жыл бұрын
Itüye gitmek istiyordum yorumun icin çok teşekkür ederim
@koko-hz2kx2 жыл бұрын
Hangi bölümden mezun oldunuz
@SlashnKashmir2 жыл бұрын
Kesinlikle katılıyorum. Özgüveni aşılamakta inanılmaz bir eksiği var. İstanbul'da bulunması bir nebze bunu kapatıyor ama nereye kadar.
@ismailyalcn7502 жыл бұрын
@@SlashnKashmir bir okul nasıl özgüven aşılayabilir?
@uvdu2 жыл бұрын
@@ismailyalcn750 özgüveni yok ediyor olabilir. Yetişmesi gereken ödevler stres, sınavlardan alınan 100 üzerinden 4-5 gibi notlar. Bence bunlar özgüveni zedeler.
@merterakdede25472 жыл бұрын
itü bilgisayar 2011 mezunuyum bazen geceleri rüyamda mezun olamadığımı görüyorum hala. 2011den beri fakültenin önünden bile geçmemeye gayret ederim. röportaj aşırı eğlenceliydi, sevgiler.
@kerimcabbar71592 жыл бұрын
Ben de görüyordum o rüyayı bir ara kalkıp diplomayı kontrol ederdim
@MyWorld-sj8oc2 жыл бұрын
😂😂🤣🤣ağa be
@eldrithc90342 жыл бұрын
@@kerimcabbar7159 ğterlğgperlğpglerğp
@umitsimal76422 жыл бұрын
İTÜ Elektrik 1982 mezunuyum 35 sene boyunca rüyamda mezun olamadığımı, tekrar tekrar sınav sonuçlarına bakmaya sekreterlik önüne gittiğimi görüyordum.
@eldrithc90342 жыл бұрын
@@umitsimal7642 yaş kaç
@mmeliheren2 жыл бұрын
Mühendislik okumayı düşünen arkadaşlara tavsiyem artık kendinizi öğrenci olarak değil mühendis adayı olarak görmek ve bu şekilde yetiştirmek istiyorsanız size bu muameleyi acımadan yapacak okul İTÜ'dür. Zor mudur evet zordur ancak kolaylık bekleyenin elenmeye mahkum olduğunu unutmamak gerekir. 250 yıldır mühendis yetiştiren bir abideden aksi beklenemez, hak ederek mezun olmanın yaşatacağı gurur ve güç ile geleceğinize atacağınız en sağlam adımlardandır Teknik Üniversite.
@hatcehatce96352 жыл бұрын
Zamanınızı fazla almadan size birkaç soru sormak istiyorum.Peki şimdiden mühendislik için yapabileceğimiz ufak şeyler yok mudur?Mesela kodlama öğrenmeye başlayalım mı?Başlayacaksak hangisinden yapalım?Üniversiteye geçmeden "İyi ki lisede şunu yapmışım mühendislik okurken çok işime yaradı." diyeceğiniz bir şey var mıdır?
@consciousart1 Жыл бұрын
Çok doğru bir yorum
@edgeindff8257 Жыл бұрын
Dgs ile gelsem çok zorlanirmiyim mat 2 ve fizik bilgim pek yok .üniversitede çalışarak o açık kapatilirmi
@consciousart1 Жыл бұрын
@@edgeindff8257 önce zorlanırsınız sonra başarırsınız. İTÜ zor bir okul ve bu yüzden mezunları zorluğa alışkın deneyimli kişiler. Diğer yandan İTÜ zor ama hayat daha zor, İTÜ'de okuyun hayata karşı duruşunuz daha güçlü olsun.
@edgeindff8257 Жыл бұрын
@@consciousart1Teşekkür ederim Odtu ile itu arasında kaldiydim ankara olduğum için itu bana daha cazip geliyor ödtünün de ekolü var ikisede iyi üniversite. Sanırım sizde itulusunuz . Peki 25 yaşlarda başlayıp 30 lu yaşlarda mezun olsam iş hayatında sorunlar yaratirmi
@h.yadigarece14462 жыл бұрын
Bir İTÜ mezunu olup söylenen her şeye katılıyorum. Vizeler için 5. haftada başlayıp dönemin son günü bile olabileceğiniz bir durum. Zaten ilk 4 haftada rapordu ödevdi bir süreç...
@koko-hz2kx2 жыл бұрын
Hangi bölümden mezun oldunuz
@h.yadigarece14462 жыл бұрын
@@koko-hz2kx kimya
@koko-hz2kx2 жыл бұрын
@@h.yadigarece1446 yorumlarfa bilgisayar mühendisliğinden mezun olan birini arıyodum bulamadım. Sizin bu bölüm hakkında bilginiz var mı zorluk açısından?
@atombomb58 Жыл бұрын
@@koko-hz2kx tüm bölümler neredeyse böyledir. İlk 3-4 haftadan sonra nefes alacak vaktiniz olmaz.
@edgeindff8257 Жыл бұрын
Yani finalleri vizeden önce mi yapmış oluyorlar
@sherlockpato32862 жыл бұрын
Bir İTÜ'lü olarak ekleyeyim; proje takımları çok aktif aklınıza gelebilecek her şeyin proje takımı var örneğin Rover takımı ya da formula aracı, kampüs ve kütüphane 24 saat açık bu da canlı bir kampüs sunuyor, İstanbul'un bana göre en iyi konumlarında yerleşkeleri var.(Taşkışla, Maçka, Ayazağa).
@pesetmeluksuyokki63832 жыл бұрын
merhabalar, size biraz daha farklı ve zor bir konuda danışmak istiyorum🙏 ben bu sene bazı sebeplerden dolayı gerçekten kötü bir sıralama yaptım ve yine o özel sebeplerden kaynaklı olarak mezuna kalıp tekrar deneme şansım yok :( lakin 70bin gibi bir sıralama yaptım ve hayalim olan ytü endüstriyi kapısından dahi geçemeyecek kadar kaçırdım 😞 size kurumiçi yatay geçiş hakkında biraz danışmak istiyorum izninizle... ytü nün kurumiçi geçişlerinde yanlış bilmiyorsam yks puanı hala etkili. ama izlediğim bazı videolarda itü de geçerli olmadığı söylenmişti. gerçekten itü de berbat bir sıralama yapsanız dahi yks puanı etkili olmadan geçiş yapabilir misiniz? mesela çevre müh yazıp 3.yarıyılda endüstriye geçebilir miyim ? çünkü biri 72bin biri 8bin 🥲
@aliosman02 жыл бұрын
@@pesetmeluksuyokki6383 geçebilirsin, ama çok çalışmak zorundasın, çünkü çok yüksek bir ortalama yapman gerekiyor. Geçersin ama lamı cimi yok, çalışacaksın.
@@pesetmeluksuyokki6383 hangi bölüme gitmeyi düşünüyorsun?
@usras2215 ай бұрын
mühendilik açısıdnan odtü mü daha iyidir itü mü
@sonapotemibukucu Жыл бұрын
Yurt sorunu dışında bu kadar zorluyor olmaları daha çok istememe sebebiyet verdi video için teşekkürler
@iremzdmr3 Жыл бұрын
Hocam arkadaş birinciye verilen yurdu biraz torpil gibi anlatmış ama sitesinden de bakabilirsiniz ilk 100 e girenler yüksek standartlı yurtlarda tek kişi ücretsiz kalıyorlar yani o 1.nin hakkı zaten üniversitesinin vaadi bu
@haticekocak96022 жыл бұрын
itü'de okuyorum, korka korka açtım videoyu ama iyisiyle kötüsüyle gerçekten açıklayıcı ve gayet objektif bi video olmuş
@nooooooo1111 Жыл бұрын
Aha kız varmış işte itü de 😂😂😂
@minauzundal15122 жыл бұрын
Harika bi seri 👌🏻
@mehtapyuksel69652 жыл бұрын
Açılan derslerin kontenjanları ,yan dal ,ÇAP,Erasmus kontenjanları çok yetersiz ve rekabet fazla. Bürokrasi fazla ,öğrenci için zorlaştıran ama asla kolaylaştırmayan bir düzen var. Fazla ders yükü,ödev,quiz,sınavlar derken öğrencinin kendini 21.yy yetkinlikleri açısından geliştirmesi için zaman kalmıyor. Hayalinizde İstanbul’da üniversite okuyacağım gezerim tozarım güzel anılar biriktiririm diyorsanız yanlış üniversiteyi seçiyorsunuz. Abet akreditasyonu en fazla olan üniversitedir, akademik kadrosu iyidir, kampüs İstanbul’un göbeğindedir.Öğrenci kulüpleri aktiftir sürekli bir seminer olur bir ara coursera ile işbirliği yapmıştı. Yurtdışında birebir anlaşmalı olduğu iyi üniversiteler vardır. Kariyer netin yks tercih motorunda işyerleri tarafından en çok tercih edilen üniversiteler arasında 1. sıradadır. İlk aklıma gelenler bunlar
@muratdemirbas85542 жыл бұрын
İTÜ mezunu olarak şunu da ekleyeyim. vize final süreçlerine aynen katılıyorum. bizim zamanımızda vize öncesi ,her dersten haftalık ödevler, ansızın yapılan quizler, derse devam, vize ve final sonuçlarından dönem sonunda bilginiz olurdu. hiç bir şey açıklanmazdı... sadece geçme notu ... bu da insanda sürekli ders çalışma zorunluluğunu sağlıyordu. son olarak ben ders çalışmayı İTÜ de öğrendim. İTÜ de çalıştığımın üçte birini lisede çalışsaydım düşünemiyorum sonucunu.... ayrıca kontenjan az olduğu için (bölüm 60 kişi alırdı ve iki sınıf olurdu) hocalar hepsi sizi tanırdı.
@ilgazmore2 жыл бұрын
Bölüm olarak ingilizce veya türkçe olması çok fark ediyor mu? Mesela ben türkçe seçip ingilizcemi kendim geliştirsem olur mu?
@kaganduman23452 жыл бұрын
@@ilgazmore kesinlikle Türkçe seçmeni tavsiye ederim. Çümkü Türkçe okuyanlar bir dersin (eğer açılmışsa) hem Türkçe hem de İngilizcesini alabiliyor. Ama %100 İngilizce okuyorsan o dersi İngilizce almak zorundasın. Bu da kontenjan sıkıntısı meydana getirebiliyor ve hatta okulunu uzatmana sebebiyet veriyor.
@edgeindff8257 Жыл бұрын
Dgs ile itu bilgisayar okumayi dusunuyorum mat 2 ve fizik bilgim pek yok .amacım yazilimci olmak size eşit ağırlık okumak dahami mantıklı olur . Mat 2 ve fizik üniversitede çalışılarak kapatilirmi
@muratdemirbas8554 Жыл бұрын
@@edgeindff8257 sakın aklından bile geçirme itü yü mat ve fizik bilmeden itü bilgisayar mı okumak... kusura bakma...kalbini kırmak istemem ama...itüye 100 km bile yaklaşma...hatta gezmeye bile gitme..
@Moarklidya3 ай бұрын
İtü'de okurken pestilimizi çıkardılar, gece gündüz çalıştık. İş hayatında itü lüler özellikle arge de dünyanın en zor projelerinde çok kolay çalışır. Çok süründükkeri içinde mütevazi olurlar.
@tarkkaya81892 жыл бұрын
Bence bu seriye yeni mezun bakış açısıyla da devam edilebilir.
@lord_karahindiba7502 жыл бұрын
İşte beklediğim video
@elifnazozdemir7117 Жыл бұрын
Tüm sene boyunca hayalim itü uzay mühendisliğiydi . Çok faydalı bir video olmuş . İnşallah seneye itüde görüşmek üzere😄
@leonoralennon746 Жыл бұрын
merak ettim ne oldu geldi mi sıralama?
@erenyucecam43652 жыл бұрын
Onyxboox bu çocuğu bulup bir cihaz hediye etsin diyorum
@michaelscofield11392 жыл бұрын
uzun zamandır bi sürü farklı bölüm istedim ama üniversite hayalim hep aynı kaldı..sırf bu sene itü gelmedi diye tekrar mezuna bırakıyorum. videoyu izlerken zorluklarının baya olduğunu gördüm ama nedense bu zorluklara karşı daha bi kazanma isteği geldi içime, daha bi hırslandım🥲 video için çok teşekkürler hocam siz de olmasanız..😇hiçbir kanalda bu kadar gerçeklerin konuşulduğunu görmedim doğrusu. arkadaşa da çok teşekkür ederim bu kadar dürüst olduğu için.
@LOVEYourself-cv5hz2 жыл бұрын
Sıralaman kaçtı
@michaelscofield11392 жыл бұрын
@@LOVEYourself-cv5hz sıralamam maalesef yığılmadan dolayı çok düşüktü ben 130k gibi bişey beklerken 200k geldi
@phoennixx Жыл бұрын
@@michaelscofield1139 hocam bu sene ben de bu sıralamalarda mezuna bıraktım sınav senesi bir takım aksaklıklar olmuştu. Ben de itü istiyorumm. Hangi bölümü istiyorsunuz hocam ?
@michaelscofield1139 Жыл бұрын
@@phoennixx merhana hocam itüde istediğim birkaç bölüm var ya maalesef tek bi bölüm değil tam ben de karar veremedim ama itü istediğimden eminim :)) kimya mühendisliği ya da mimarlık (tm den iyi sıralama gelirse ekonomi de düşünüyorum) istiyorum diyeyim hocam sen hangi bölümü istiyorsunn
@phoennixx Жыл бұрын
@@michaelscofield1139 ben de itü istediğimden eminim hocam^^ Ben yapay zeka ya da bilgisayar mühendisliği istiyorum.İnşallah gelir bu sene itü hocamm ikimize de ✨️
@serkansoprano32452 жыл бұрын
yemekhane fiyatlarından bahsetmemişsin Berke hocam. akşam yemeği 10 TL. Bilkent'le, Sabancı'yla kapışıyoruz övünmek gibi olmasın da :D
@TENGRİ_TÜRKÜ_KORUSUN2 жыл бұрын
Oyyy iü de 3,5 tl bir ara 18 tl yapıcaklardı eylem yapıldı tekrardan 3,5 tl ye düştü he ama yemekler güzel mi? Değil :(
@esadakdemir62042 жыл бұрын
Yine eylem yapıyoruz yine düşer inşallah
@berkayguler76382 жыл бұрын
Uludağ da 6.5 oldu gün içinde 2. yemek alışında 13 lira yemekler farklı ama fiyat katlanıyor
@berkebaser21942 жыл бұрын
Hocam videodan sonra zam geldi 😅
@furkanyahsi9662 жыл бұрын
Kahvaltı ve Öğle yemeğinin de fiyatlarını yazabilir misiniz? İTÜ yazmayı düşünüyordum da
@turkishstraycats31222 жыл бұрын
Hocam yurtdışında en çok geçerli olan önlisans ve lisans bölümleri ile ilgili video yaparsanız tıklanma rekoru kırar 😋
@muhammedemin86062 жыл бұрын
İTÜ bilgisayar müh. Mezunuyum rahatlıkla söyleyebilirim ki geriye dönsem ve Türkiye'ye deki tüm üniversiteler tutsa gene gönül rahatlığıyla İTÜ derim ortamıda, pratik yapma imkanı da eğitimide gayet iyidir. Türkiye içerisinde bence iyi maaşla iş bulma olsun iş kurma imkanı olsun gayet iyidir. Yurt dışına çıkma noktasında da en iyi devlet ünilerden biridir bazı vakıf ünilerinde bu oran daha yüksektir. İTÜ tutuyorsa ve piyasada çalışmak düşünülüyorsa yazılıp gidilir.
@batuhan84652 жыл бұрын
Boğaziçi daha iyi değil mi
@muhammedemin86062 жыл бұрын
@@omerfaruk445 bölüm hakkında söyleyebileceklerim eğitimi ve hocaları gayet iyidir gerek hocalar ile proje yapma imkanı olsun gerek proje takımları olsun yüksek teknolojiler ile çalışabileceğin ve pratik yapabileceğin iyi imkanlar sunar. Yerleşkesinin yeri ve ulaşım imkanları iyidir kampüsü güzeldir. İş imkanıda iyidir kariyerim.net'İn istatistikleride şuraya bıraktım :) www.kariyer.net/en-iyi-universiteler/universiteler-bolumler
@muhammedemin86062 жыл бұрын
@@batuhan8465 İTÜ, BOÜ, ODTÜ ülkemizin en önemli değerlerindendir üçünün arasında şu iyidir demek bana düşmez benim gözlemim olarak üçününde iyi ve kötü yanları vardır. Kendi tecrübelerime dayanarak şunu diyebilirim teknik anlamda İTÜ'de kendini daya iyi yetiştirebilirken sosyal yeteneklerini BOÜ'de daha iyi geliştirirsin. Bizim alanda genelde iki şekilde kariyer yaparsın ya yönetici tarafında ilerlersin yada teknik tarafta derinleşirsin. Benim gözlemim BOÜ'den mezun arkadaşlar yönetici basamaklarını daha iyi tırmanıyorlar ama teknik anlamda İTÜ mühendisleri genelde daha donanımlı oluyor. Hedeflerine ve fıtratına bağlı olarak bu iki bölümden birini seçebilirsin. Bana İTÜ daha iyi uyduğu için yorum yaparken İTÜ'yü seçerim dedim İTÜ diğerlerinden daha iyidir demedim.
@batuhan84652 жыл бұрын
@@muhammedemin8606 mühendislik olarak İTÜ sosyal olarak boun daha iyi demek. 👍
@kesterak1682 жыл бұрын
@@muhammedemin8606 yazılım derslerinin oranı az, daha fazla olsa daha iyi olur diyorlar ne diyorsun?
@fetullahacun2 жыл бұрын
İTÜ de okuyorum kardeşim şurası eksik diye videoyu açtım kapatırken daha öğrenmediklerimin olduğunu fark ettim. Çok güzel video olmuş elinize sağlık
@pesetmeluksuyokki63832 жыл бұрын
merhabalar, size biraz daha farklı ve zor bir konuda danışmak istiyorum🙏 ben bu sene bazı sebeplerden dolayı gerçekten kötü bir sıralama yaptım ve yine o özel sebeplerden kaynaklı olarak mezuna kalıp tekrar deneme şansım yok :( lakin 70bin gibi bir sıralama yaptım ve hayalim olan ytü endüstriyi kapısından dahi geçemeyecek kadar kaçırdım 😞 size kurumiçi yatay geçiş hakkında biraz danışmak istiyorum izninizle... ytü nün kurumiçi geçişlerinde yanlış bilmiyorsam yks puanı hala etkili. ama izlediğim bazı videolarda itü de geçerli olmadığı söylenmişti. gerçekten itü de berbat bir sıralama yapsanız dahi yks puanı etkili olmadan geçiş yapabilir misiniz? mesela çevre müh yazıp 3.yarıyılda endüstriye geçebilir miyim ? çünkü biri 72bin biri 8bin 🥲
@fetullahacun2 жыл бұрын
@@pesetmeluksuyokki6383 engel yok diye biliyorum ama İTÜ de yatay geçiş için düşük sıralamalı bölümleri yazan öğrenci çok oluyor. Kontenjan da bir o kadar sınırlı sonu genelde hüsran oluyor. Sana en büyük tavsiyem yatay geçiş amacı ile gelsende sonunda mezun olmak istemeyeceğin bir bölümü tercih listene eklememen. Bende aynı sorunu yaşıyorum ve İTÜ de yanlız değiliz.
@uvdu2 жыл бұрын
@@pesetmeluksuyokki6383 bunlar teoride mümkün olan şeyler, eğer gerçekten kendine güveniyorsan deneyebilirsin, fakat o ortalamaları yapmak kolay değil. Yani mezun olmak istemediğin bölümü asla yazma. Dediğini sadece 100 kişiden 1i yapabiliyordur belki de.
@han41632 жыл бұрын
hocam YIldız Tekniğide bekliyoruz
@GurkanCelik2 жыл бұрын
Bünye bu kadar seri içeriğe alışık değil hocam :)
@AkademikLink2 жыл бұрын
valla biz de değiliz :)
@mehmet32932 жыл бұрын
konuk : zort osman hoca : eskişehir
@turplexx2336 ай бұрын
Eski İTÜ liseli olarak, kampüs şehrin göbeğinde, gürültü ve hava kirliliğinin, trafiğin merkezinde olmak yerine keşke dağda bayırda olsaydı. Arikent Maslak kampüsü çok güzel bir kampüs.
Bilkent’e dâir önceden var olan bir videonuz var, tekrardan çekecek misiniz hocam? Çekebilirseniz çok mutlu olurum :)
@AkademikLink2 жыл бұрын
Çekme planımız var
@aseris52 жыл бұрын
@@AkademikLink Hocam o videodaki kişi kötü yan olarak sadece sigara içme alanından şikayetçiydi , daha dişli bir öğrenci bulursanız sevinirim :)
@Braid_group_magduru2 жыл бұрын
@@AkademikLink neleri kaçırdığımı sizden öğreniyorum hocam. Galatasaray geldi çok mutlu oldum, kaçırdığım tek şey boğaz gören tuvaletmiş. Bilkent de yapın da tekrar mutlu olayım mdmdmdmdmdns
@naciinan29782 жыл бұрын
@@AkademikLink hocam şu tercih dönemi bitmeden gelse
@ezdikey2 жыл бұрын
Bu arada Bilkentte de büt yok vize haftası yok quizsiz boş hafta yok. Bilkent videosundaki arkadaşın bölüm uygun değildi bence
@froststorm32902 жыл бұрын
İTÜ de şu an okuyan biri olarak; okul zor, ekmeğini mezun olduktan sonra veya stajda yiyebileceğiniz bir okul. Dersler zor baya, özellikle ağır bir mühendislik okuyorsanız. Kampüsleri çok güzel genelde tarihi diye bilinmez ama taksimdeki kampüsleri muhteşem tarihi mimariye sahip. Kulüpleri çok aktif ve çeşitli biraz da olmak zorunda sosyallik için. Çok insanla tanışıyorsunuz ama çoğunu bir daha görmüyorsunuz. Mutlaka kulüplere girin birkaç hafta sürse de çok iyi arkadaşlar elde edineceksiniz tabi bölümde her gün gördüğünüzden daha hızlı arkadaşınız oluyor ama insan tanımak hatta üst dönemden not bulmak için kulüpler önemli, girişken olun. Okulda ararsanız deli gibi bir bilet alıp partileme kültürü var; nedeni kız sayısı erkeklerin yarısı. İstanbulun bütün nimeti de külfeti de sizin oluyor. Kiralar çok fazla 6binden ucuza iyi ev bulmak mümkün değil, Yurtlar ise insan kazıklıyor 4 kişilik odaya 3bin tl istiyor. Ev tutmak daha mantıklı. En büyük ve önemli tavsiyem ne yaparsanız yapın ne olursanız olun hazırlık okuyun. Allah belanızı verse gene okuyun. Son olarak İTÜ de okuyacaksanız kolay gelsin okul sizi çok uğraştıracak aldığınız her nefesi gerek yavaş ve umursamaz sistemleriyle gerek kazık gibi dersleriyle aldığınız her nefesi tırnaklarınızla kazıyıp almanızı isteyecek.
@batuhan84652 жыл бұрын
Hocam akademik kadrosu iyiyse nasıl umursamaz oluyorlar
@froststorm32902 жыл бұрын
@@batuhan8465 Şöyle ki hocaların çocuğunun özgeçmişleri Amerika'da doktora veya misafir araştırma görevlisi falan olduğu için hocaların çoğu şirketlere danışmanlık veriyor ve parayı buradan kazanıyor. Yoksa zaten yurt dışında veya bir şirkette daha çok para kazanabilecekken neden akademisyen olsunlar. Hocalar bu şekilde olup bağlantıları da kuvvetli olunca öğrencilere referans vererek yurt dışına da kolay yolluyorlar. Hocaların değeri arttıkça artıyor yani. Böyle hafta sadece bir kere okula gelen hocalar dahi var. Her hoca böyle değil tabi. Kısacası hoca öğrencinin peşinden koşmuyor. Öğrenci hocanın peşinden koşuyor. Probleminiz olsa çözümü kendiniz bulacaksınız kısacası.
@batuhan84652 жыл бұрын
@@froststorm3290 yani fazla kötü anlamds sallamaz değiller. Ve hocalar genel olarak kötü değiller değil mi? Yani öğrenci düşmanı tipinde hocalar olur ya. Bırakmak için çaba harcarlar resmen
@froststorm32902 жыл бұрын
@@batuhan8465 Bırakmak için çaba harcayan da var, her bölümde bir iki dersten sınıfın yarısına yakını kalıyor. Zaten okulun amacı öğrenciyi zorlamak burada hayatta kalırsa iş yerinde hayli hayli kalır mantığı. Üstesinden gelinemeyecek bir zorluk değil tabi ki
@batuhan84652 жыл бұрын
@@froststorm3290 teşekkür ederim
@Kupa_valesi2 жыл бұрын
Sen mühendis adamsın. Yenisini burada uretirsin:)
@zamanatlas77452 жыл бұрын
İTÜ, Türkiye'de gerek konumuyla, gerek verdiği eğitimle, gerekse hocalarıyla tercih edebileceğiniz en iyi teknik üniversitelerden biri. Olumsuz yönleri her okulda olduğu kadar var tabii ki fakat İstanbul gibi bir yerde bu kalitede ve böylesine köklü bir okul bütün vizyonunuzu ve akabinde hayatınızı değiştirecektir. Teknik Üniversite deyince İTÜ gelir akla zaten, boşuna değil :)
@edgeindff82572 жыл бұрын
odtu mu itu mu
@fatiharabaci757 Жыл бұрын
Çok güzel bir söyleşi olmuş teşekkür ediyorum her ikinize
@enesozkafa50942 жыл бұрын
<a href="#" class="seekto" data-time="308">5:08</a> altına imzamı atarım
@Kalemlerantolojisi2 жыл бұрын
çok sakin Çok profesyonel
@fatiharikan2 жыл бұрын
yapıcı bir eleştiri olsun. behçet hocam, hem konusmayı çok kesiyorsunuz hem de kesme sebepleriniz her zammanki gibi güzel espiriler ya da eglenceli yorumlar değil. örnek : "...senin odan tuvalet kenarında mı ..." glatasaray videosunda da benzer bi şey vardı. tuvaletlerin boğaza bakması oldukça eğlenceli ya da kullanılabilir bir bilgi olacakken sizin için oldukça yersiz bir şekilde kullanmıştınız muhabbet esnasında.
@sonne62932 жыл бұрын
Hocam bir de Hacettepe'nin konuşulmayanları alsak
@ARİANEMVAEJAH2 жыл бұрын
Emeğinize sağlık
@yakupuslu88462 жыл бұрын
hacettepe yoldadır inşallah🙏🙏
@turky68345 ай бұрын
vizeyi 3 gün önceden söyleyen hoca vardı ve söylediği tarih seçim ve bayram haftalarının arasındaydı. oy kullanmaya gitmiştim ve bayramda da memlekette olmam gerektiği için git gel yapmak istemedim. vize tarihini açıkladığı gün durumu izah eden bir mail attım. tarihi değiştirmeyeceğini söyledi. belim tutulduğu için doktordan vizenin olduğu gün dahil 3 günlük istirahat raporu aldım. bayramdan sonraki hafta öğrenci işlerine raporumu verdim ve bana izinli olduğumu kanıtlayan belgemi verdiler ve hocaya vermemi söylediler. belgeyi hocaya verdim, beni ilglendirmez diyip kenara koydu ve notumu 0 girdi. mazeret de yapmadı.
@nomadybb1-66er72 жыл бұрын
İTÜ Türkiye için çok önemli kritik bir üniversite yetiştirdiğ insanlarda bir kültür beliriyior hepsi olmasada düzgün ve ülkeyi ileriye taşıyabilecek kapasitede
@ARİANEMVAEJAH2 жыл бұрын
Kız var mı yok mu sorusu bence en kritik soru olabilir kjvjvkghfkhgf
@topalhamsi21752 жыл бұрын
Hocam Hacettepe Üniversitesini istiyoruz🙏
@istanbulteknikuniekonomifo56292 жыл бұрын
Hocam Türk Alman Üniversitesi videosu da gelsin lütfenn
@Braid_group_magduru2 жыл бұрын
*"Bizde de büt yok. Hüüüğğ!"* ODTÜ'lü garibanlar Edit: Aynı şekilde vize haftası da yok. Yine bir vizelerin olması gereken skala da yok.
@ezdikey2 жыл бұрын
+ Aynısının bilkenti
@Sherlockabim2 жыл бұрын
Hacettepe’yi bekliyoruz hocam
@kacakakm48362 жыл бұрын
Ne İTÜ ğü belirsiz bir sürü üniversite varken akademin sayılı yıldızları bu üniversitelerin kıymeti ileriki zamanlarda daha anlaşılacak
@emirakyolmusic2 жыл бұрын
dayı beynimi yaktın ya
@bagrankus85892 жыл бұрын
Aylık harcamayı sorduğunuz için minnettarım hocam
@zekimuratyldrm65732 жыл бұрын
Ben de İTÜ Mimarlık 4.sınıf öğrencisi olarak videoda bahsedilmeyen bazı konulara değineyim. Buna gerek duymamın sebebi Mimarlık Fakültesi'nin ana kampüsten farklı bir yerleşkede olmasıdır. Dolayısıyla ana kampüste okuyanlara göre farklılıklar var. İTÜ Mimarlık Fakültesi mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, şehir ve bölge planlama ve endüstri ürünleri tasarımı olmak üzere 5 bölüm içerir. Konumu Taksim Gezi Parkı'nın yakınında Vodafone Arena'nın hemen arkasındadır. Binası tarihi bir Osmanlı yapısı olup adı Taşkışla'dır ve bir ikon sayılır. Kalabalık konusunda yemekhane hariç diğer imkanlarda kısıtlama olduğuna katılıyorum. Okuma ortamı motive edicidir ve personeli kendi tasarım ekolüne sahiptir. Bol bol size zıt düşecek, hiç saygı duymayacağınız ve ne kötü hocaymış ya diyeceğiniz akademisyen bulunur. Ancak özgünlük ve tartışma ortamı için bu çeşitlilik, azıcık da tezatlık gereklidir diye düşünüyorum. Taşkışla'da sosyal ortam mükemmeldir. Kantin ve kafeterya gibi yerler vasat, kahvecisi çok ucuzdur. İki kütüphanesiyle yeterlidir. Hemen dibinde 5 dakika yürüme mesafesi uzaklığında İTÜ Gümüşsuyu yurdu bulunmaktadır(1000 TL civarı olması lazım). Mimarlık bölümü NAAB akreditasyonuna sahip tek Türk mimarlık bölümüdür. Uygulamalı eğitim gayet yeterlidir. Hazırlık eğitimi vasat, sıkıcıdır. Ancak hazırlık okumak arkadaş çevresi ve şehre alışmak için gereklidir. Ders seçim sistemi kıyamet günü gibidir. Ders havuzu geniş, seçimi zordur. Dezavantaj olarak okulun turistik bir lokasyonda olmasından dolayı çevresinin pahalı olmasını sayabilirim. Sormak istediğiniz varsa yanıt verebilirim.
@haticeolmez11322 жыл бұрын
Merhabalar benimde hedefim de İTÜ iç mimarlık var ve bu konuda en büyük endişelerimden biri olan iş imkanı hakkında konuşmak istiyorum, staj veya iş imkanları bakımından nasıl ?
@zekimuratyldrm65732 жыл бұрын
@@haticeolmez1132 Türkiye’de pek iyi değil. Adam yerine konmadıkları çok firma var.
@roxennne2 жыл бұрын
yurt imkanları nasıl? nasıl çıkıyor ? itünün kendi yurdu çıkmazsa çevredeki kyk yurtlarının ismi ne?
@ruveyda.y2 жыл бұрын
Hazırlık için bu okulj tercih etmeyi düşünüyordum bu kadar kotu mu gercektem
@zekimuratyldrm65732 жыл бұрын
@@roxennne Malesef zenginlerin ve turistlerin çoğunlukta olduğu bir bölge olduğu için yakında pek kyk yurdu yok. Başta yurt için yedekte olan bir kız arkadaşım kağıthaneden gelip gidiyordu ve 40-50 dk sürüyordu. İtü yurdu ise başarı sıralaması, aile geliri/gideri tarzı kriterlere göre çıkıyor. İtü yurtları fiyata göre güzel denebilir.
@mehtapyuksel69652 жыл бұрын
Ders açılmamasından yarım dönem okul uzadı
@GoldPointBs2 жыл бұрын
Aaaah ah. Ben petrol doğalgaz okuyom itüde. Bizim de ders açılmadı. Benim de uzadıııı😂
@pesetmeluksuyokki63832 жыл бұрын
@@GoldPointBs merhabalar, size biraz daha farklı ve zor bir konuda , kurumiçi yatay geçiş hakkında biraz danışmak istiyorum izninizle... ytü nün kurumiçi geçişlerinde yanlış bilmiyorsam yks puanı hala etkili. ama izlediğim bazı videolarda itü de geçerli olmadığı söylenmişti. gerçekten itü de daha düşük bir sıralama yapsanız dahi yks puanı etkili olmadan geçiş yapabilir misiniz? mesela çevre müh yazıp 3.yarıyılda endüstriye geçebilir miyim ? çünkü biri 72bin biri 8bin 🥲veyahut sizin bölüm nasıl,okuması diğer mühendisliklere nazaran zor mu? sizinkinden geçiş yapmak için ortalama bana yük olur mu bölümün zorluğu yüzünden 😮💨
@promemos22332 жыл бұрын
Hocam bu sene kesinlikle Hacettepeyi çeker misiniz
@zntart29125 ай бұрын
Bu dönem İTÜ mezunu olacağim okadar katılıyorum ki arkadaşa
@memet51622 жыл бұрын
Hocam İTÜ tıp istiyorum umarım gelir (!!!!!)
@aseris52 жыл бұрын
İstanbul odtü tıpı öneririm benim büyük dedem ordan mezun 😎😎
@hakan50372 жыл бұрын
Boğaziçi Tıp daha iyi bu arada ben Boğaziçi Tıp'ta okuyorum. Soruların varsa cevaplayabilirim.
@memet51622 жыл бұрын
@@aseris5 knk Odtü İstanbulda deil ki sen yanliş biliyon 🤠
Abet en yüksek(yurt dışında denklik gerekmez bir çok çalışma vizesi için İelts vermeniz yeterli)(++) Yurtlarnda kalmadım(yaşam çok iyi değil,itünün 3-4 tane farklı yurdu var gölet onlardan biri)(+--) Hocalar liyakatli ve gerçekten kaliteli derslerine giren kişilerdir.(+++) Hazırlıktan dolayı okul 5 yıldır.(+-) Yemekhane kalitesi orta üstü, fiyatlar kaliteden olsa gerek yüksek.(+-) Cafeler orta-üstü fiyatlandırma ama çok takılınacakk mekanlar değiller(-) Kapalı yarı olimpik yüzme havuzu(en sevdiğim özelliği), Spor salonları sahalar(tenisler,basket,futbol,vb)(++) Yeşil kampüs özellikle İnşaat Fakültesindekiler için Ağaçlı Yol(her sabah keyifle yürüdüğüm yol)(++) Kütühane kalite anlamında Üst seviyede.(+) Ödev her derste olur bazıları haftalık bazıları aylık bazda olabilir. okulun ilk 2 haftası önünüze random quiz gelebilir. Genel olarak sınavlarınıız bitmez her hafta mutlaka 1 sınavınız olur.(+-) Üniversitenin amacı öğretmekten çok öğrenmeye eğilim ve kaynaklara erişimdir.(Bunu ödevlerle pekiştirme olarak düşünebilirsiniz.)(+) Grup çalışmaları bölümden bölüme farkllılık göstersede bazı bölümlerde dönemde 4-5 farklı ödev-proje grubunuz olur.(+) İstanbulda olması(+-) itü teknik üniversite olduğundan mühendis olarak yetiştirilirsiniz. Mühendisin tanımına bakınız. Fazlasını bekleyemeyin gerçek düz mühendis. Sormak istediklerinizi yorumlarda cevaplayabilirim.
@heoylemiolmusyaa2 жыл бұрын
yurt dışı olanakları nasıl? mesela ben yüksek lisansı yurt dışında yapmak istiyorum ve üniversiteler alırken hep projelere, katıldığın etkinliklere ve insanlara ne gibi yararın olmuş, iş hayatına atıldığında verimin nasıl olacak bunlara bakıyorlar. yani kısacası proje kapsamıdında yeterlimi ben kendi potansiyelimi burada gösterebilir miyim?
@gokaygunay30792 жыл бұрын
Çap yapmak ne kadar yorucu olur, ben ders çalışmayı seven birisiyim, fizik okuyup Çapla matematik de okumak istiyorum, kaldırabileceğimi de düşünüyorum, sevdiğim ve hobi olarak gördüğüm konular fizik ve matematik, bunları yaptığımız vakit geriye zaman kalır mı, ayda 1 2 kere arkadaşlarla 2 3 saat takılmak gibi bir vaktimiz olur mu, çok sosyal bir tip değilim o yüzden bu benim için kafidir, bunu merak ediyorum yardımcı olursan sevinirim
@pesetmeluksuyokki63832 жыл бұрын
merhabalar, size biraz daha farklı ve zor bir konuda danışmak istiyorum🙏 ben bu sene bazı sebeplerden dolayı gerçekten kötü bir sıralama yaptım ve yine o özel sebeplerden kaynaklı olarak mezuna kalıp tekrar deneme şansım yok :( lakin 70bin gibi bir sıralama yaptım ve hayalim olan ytü endüstriyi kapısından dahi geçemeyecek kadar kaçırdım 😞 size kurumiçi yatay geçiş hakkında biraz danışmak istiyorum izninizle... ytü nün kurumiçi geçişlerinde yanlış bilmiyorsam yks puanı hala etkili. ama izlediğim bazı videolarda itü de geçerli olmadığı söylenmişti. gerçekten itü de berbat bir sıralama yapsanız dahi yks puanı etkili olmadan geçiş yapabilir misiniz? mesela çevre müh yazıp 3.yarıyılda endüstriye geçebilir miyim ? çünkü biri 72bin biri 8bin 🥲
@elifaydnx2 жыл бұрын
Kapalı havuz yarı değil tam olimpik
@mehtapyuksel69652 жыл бұрын
@@heoylemiolmusyaa İTÜ yurt dışında tanınan ve daha önce THE sıralamasında , iyi okullarda gördüğünüz pek çok okula öğrenci göndermiş köklü bir üniversitedir. Üniversitelerin iyi olması mezununda bir yere kadar iyi olması anlamına gelir ancak bu geçen 4-5 yılda kendine kattığın extra yetkinlikler senin yurt dışındaki üniversitelerden kabul almanı sağlar
@OkanDiodoros2 жыл бұрын
izmir ünileride gelsin biraz
@kagan27722 жыл бұрын
YTÜYE YERLEŞTİM 13 BİNLE PUH A7262MK
@isimsiz70792 жыл бұрын
aşık oldum çocuğa ahaha anlattıklarını ciddi dinlemek istiyorum odaklanamıyorum hocam
@danicheta5 ай бұрын
bu kızlar harbi neden mühendislik gitmiyor?
@Deksudo2 жыл бұрын
Hocam büt yok diye yakınıyorsunuz, Almanya'daki üniversitelere beklerim sizi. Vize kavramı mevcut değil, dönem sonu her şeyi kapsayan tek bir sınav yapılıyor ve üç defa bir dersin sınavından kaldıktan sonra okuldan atılıyorsunuz. Yani ikinci dönem dersi tekrar alıp geçemediğinizde üniversite hayatınıza güle güle :)
@sinank46212 жыл бұрын
İstanbul üniversitesinde aynı sistem vardı. Vize yok dönem sonu sınav ve sınıf geçme. Devam etmiş olsanız bile alttan dersiniz varsa üstten hiçbir sınava giremezdiniz
@Deksudo2 жыл бұрын
@@sinank4621 Eski bir sistem mi? İstanbul Üniversitesi mezunuyum fakat bizim zamanımızda normal vize-final-büt sistemi mevcuttu.
@sinank46212 жыл бұрын
@@Deksudo 81 girisliyim
@Deksudo2 жыл бұрын
@@sinank4621 2015 itibarıyla böyle değildi, alttan üstten karışık çok ders aldık. Bir ara değişmiş o zaman :) Saygılar.
@aliosman02 жыл бұрын
Boş yapma ya. insanlar Almanya'yla karşılaştırmak için mi izliyor bu videoyu? Hadi git başka yerde böbürlen
@takucix2 жыл бұрын
Abi hiç yorulmuyormusun içinden ağlıyo gibisin
@AkademikLink2 жыл бұрын
Ağlıyorum :)
@turplexx2336 ай бұрын
İTÜ lü abiler kiz mevzusunu ne yapıyoruz? Çıkışta Beşiktaş Çarşı mı atıyoruz yoksa Sariyer sahil şeridine ya da İP ye mi gidiyoruz? Kampüste kız yokmuş duyduğum kadarıyla. Yoksa 120kg kel 2 yıl kalmış 8 derece miyop abilerle 7/24 okey mi atiyoruz?
@yakupbagac61862 жыл бұрын
Hocam lütfen Gebze teknik üniversitesi ile ilgili bir video çekebilirmisiniz
@efeefe2972 жыл бұрын
Şuan üniversite okuyan herkes 1 hafta koyun surusu otlatma stajı yapsin.üniversite sinavini kazanirken ki hayalleriyle mezun olunca calisma kosullari geregi hayal kiriklikllari cok oluyor.
@azrabulbul43712 жыл бұрын
Hacettepe üniversitesi gelsin lütfen
@hakan50372 жыл бұрын
Hacettepe hakkında çok bı detay yok ya tıp kazandıysan ve istiyorsan mutlaka yaz diğer bölümlerin yüzüne bakma. Öyle bi okul.
@stevengrant6572 жыл бұрын
İTÜ Uzay mühendisliği hakkında çok az şey var, nasıl bir bölüm olduğunu nasıl bileceğim ki, üzücü.
@Yamtar422 жыл бұрын
itü uzay mühendisliği sayfasına girip dersleri inceleyebilirsin bundan fazla bilgiyi başka yerde bulamazsın ders içeriğinde ödevlerden beklentiye kadar herşey bulunur.
@selenyigit29692 жыл бұрын
Uçak mühendisleri ile aşağı yukarı aynı işi yapıyorlar, müfredatları %80 benziyor. Genelde TUSAŞ'a işe girerler.
@MyWorld-sj8oc2 жыл бұрын
@@selenyigit2969mezunların yüzde kaçı yurtdışına gidiyor ve gidemeyenlerin sebebi sizce ekonomik midir yoksa yetkinsizlik mi yanıt verirseniz minnet duyarım
@selenyigit29692 жыл бұрын
@@MyWorld-sj8oc yetkin olmamak gibi bir neden hiçbir bölüm için duymadım. Maddi imkansızlıktan dolayı master'a gidemeyen biliyorum. Onun dışında yüzde bilmiyorum, araştırman lazım.
@masteryoda81692 жыл бұрын
@@selenyigit2969 yatay geçiş için genellikle kaç tane kontenjan açılıyor? Yksye harcamadığım süremi yatay geçiş için harcamak istiyorum
@yeldaatalay88252 жыл бұрын
Hocam biraz fazla mı ezmeye calismissiniz? Baya eski bir mezun olarak söyleyeyim, biz severiz okulumuzu, hocalarımızi, kampusumuzu, yurtlarımizi. Ortamı da gayet güzeldir. Çocuğun dediği gibi, kişiye bağlı şeyler onlar.
@HypraNT2 жыл бұрын
Fazla falan ezmemiş her şeyi olduğu gibi söylemiş. Eski mezun olman şuanki halini bildiğini mi gösterir? O zamanlar en azından ülkede yaşamak geçinmek bu kadar zor değildi. Enflasyon %100 şuanda öğrenci kendine vakit ayıramıyor. Zaten ülke de eski halinde olduğu gibi olmadığı için her yer siyaset ve politika. Üniversitemizde de bunun etkisini baya görüyoruz. Mesela bu sene bahar şenliği yapılmaması bunun en büyük örneklerinden birisi.
@HypraNT2 жыл бұрын
Baya eski mevzun olduğunu söyleyip bir de şu an ne olduğunu biliyormus gibi ortamı güzeldir vs şeklinde konuşman gerçekten çok üzücü ve hiç yakışmıyor gerçekten bir itülüye. O kadar zaman önce mezun olup hala aynı olduğunu düşünmek nasıl bir kafa hayret ediyorum.
@yeldaatalay88252 жыл бұрын
Okuduğunu anlamamak da bir ituluye hiç yakışmıyor. Hocamız öğrenciyi ezmiş diyorum, öğrenci okulu değil. Anlamamışsın ama yine de dediklerine de cevap vereyim. Bizim zamanımızda da çoğu şey gayet zordu. Salça ekmek yiyip, yemekhaneye parası yetmeyen dostlarımız vardı ve burs çıkmıyordu. Yurtlarda yine yer yoktu. Vadi yürüyüşlerini yanlış anlayıp arkadaşlarımıza sapık muamelesi yapan bile vardı. Kendine vakit ayırmak mi? Haftada 2 gun yüzmeye gidiyor diye hocadan azar yiyen arkadasim var. Ne vakit ayırması.. Ne sanıyorsunuz Allah aşkına ya. Eskiden her şey müthişti, o yuzden severiz mi diyorum ben=) Bırakın artık eskiden her şey daha kolaydı meselelerini. Değildi. Sevmek başka bisey.
@yeldaatalay88252 жыл бұрын
Ya simdi her yer siyaset politika demissin=) eskiden nasıl olduğunu biliyor musun? Gerçekten bak, bildiğine emin misin? Bahar şenliği iptali zaten hiç sasirmadigimiz bir şeydi. Itude güzel ortam yok gibi bir kanı var. Kasıt arkadaşlık. Ben onun için dedim. Daha iyi oku. Videodaki konu o olduğu için ona cevaben yazdım. Siyaset hep vardı, var olur. Arkadaslik ortami kişiye bağlı bisey. Bir de neyin kafası falan demişsin. Neyi nasıl anlatsam...Bu üslupla yazan birine daha neden anlatsam..
@esmamaden30162 жыл бұрын
Bu kadar olurdu istediğim üniversitenin istediğim bölümü
@stevengrant6572 жыл бұрын
İnternette bu bölüm hakkında hiçbir şey yok maalesef
@essymatex49502 жыл бұрын
@@stevengrant657 linkedinden falan öğrencileri bulup mail atabilirsin. %50-50 döneceklerine eminim zamanında yapmıştım farklı bölümler için. Kesinlikle kafanda soru varsa öğrencilere sor çünkü en objektif ve doğru aktaranlar onlar olacaktır
@stevengrant6572 жыл бұрын
@@essymatex4950 teşekkürler
@greyy3432 жыл бұрын
Ayneeeen bu bölüm en çok istediğim bölüm.
@sherlockpato32862 жыл бұрын
İTÜ'nün yurtları hakkında ise; Vadi Yurtları dışında tüm yurtlar belirli bir standarta sahip ve iyi olanaklar sunuyor. Vadi yurdu 3 kişilik olmasına rağmen olanakları gerçekten kötü.
@yagmur38052 жыл бұрын
Fiyatları nasıl
@sherlockpato32862 жыл бұрын
@@yagmur3805 kız Yurtları iyi
@roxennne2 жыл бұрын
@@sherlockpato3286 çıkma durumu nasıl ? maraştan fazlasıyla da uzak bir yerden mesela?
@sherlockpato32862 жыл бұрын
@@roxennne Kızlara genelde çıkıyor ya. Kızlar vadi'de kalmıyor bi de yurtları iyi genelde.
@cemeroglu19722 жыл бұрын
1 yıldır vadide kalıyorum. Olanak ve şartlar olarak zorlayıcı olsa da fiyatının fazlasını hak eden bir yurt. Ayrıca yemekhane ve ring servisleri gibi, tam karsısında istinyepark olması gibi ve özellikle maslak gibi pahalı bir bölgede (okulun içinde) ucuza kalma avantajı gibi şeyler sunuyor.
@nur92382 жыл бұрын
Galatasaray Üniversitesi videosu vardı galiba silmişsiniz:(
@cinar56782 жыл бұрын
hocam geleneksel vadi yürüyüşünden bahsetmemeniz beni üzdü
@alimacit1158 Жыл бұрын
okulda kadın erkek oranı çok farklı kimi bölümlerde %94 e %6 totalde ist %31 e %69 bunu da göz önğnde bulundurun
@hacettepedebirmahkum11312 жыл бұрын
İyi bir öğrenci olabilirsem bir gün ben de kendi üniversitemi bu seride temsil edebileceğimi düşünüyorum :)
hocamız komik olmaya çalıştığından mı nedir ayrı bir antipatikliğe ulaşmış. arkadaş şaka yapıyor itü şakaları da kötüymüş vs. birisi nasa'ya gitmiş onu küçümsüyor falan. ilginç
@sezin76992 жыл бұрын
ben de fark ettim bunu
@ilaydaozer14402 жыл бұрын
Çok itici
@omgicannotbelievemyeyes2 жыл бұрын
bide İTÜ ile ytü arasinda rekabet vardır diyor SKDJGKGKFKHDKJFFJ
@lwysshine Жыл бұрын
evet sinir bozucu
@Klmnrst2 жыл бұрын
Büt ün olmaması korkunç bir şey
@Klmnrst2 жыл бұрын
@x y okulu uzatmamak mucize bir şey
@mervenurmd2 жыл бұрын
Tüm üniler aynı sanırım 😀 Ege de aynı durum söz konusu kütüphane kimseye yetmediği gibi dışardan ziyaretçi de alıyorlar
@bagvucisx2 жыл бұрын
arkadaşın başta dediği espri YTÜ de de yapılıyor yav iki okul bu kadar mı benzer
@Kavuncuk2 жыл бұрын
Hocam İTÜ'nün en büyük eksiği tüm bölümlerinin sayısal olmasıdır şahsımca. Okulda edebiyat feslefe tarih bölümleri olmaması okulun zihniyetine de işliyor. Özgür düşünce ve fikir beyan etme hususunda geride olduğumuzu düşünüyorum. ODTÜ'den en büyük farkımız budur bence, kampüs ve eğitim olarak gayet başarılıyız okulda akademik bir sıkıntı görmüyorum ben. Okulumuzda belli alanlarda iskambil ve okey oynamak yasaklanırken ODTÜ'de adam birasını içiyor. Bizde biraz KOYUNluk var :D
@alexandresilvio2862 жыл бұрын
Kardeşim, kampüs dışında ama yürüme mesafesinde içkili mekanlar var zaten. Çok içmek isteyen gidip oralarda içer. Ancak kampüs içi alkol satışı olursa bu, kampüste öğrencilerin sarhoş dolaşmasına teşvik etmek anlamına gelir. Ayrıca fikir özgürlüğü konusunda hangi fikrimizi dillendirmekten geri kaldık ki? En uç fikirleri bile çatır çatır konuştuk diye düşünüyorum.
@sherlockpato32862 жыл бұрын
@@alexandresilvio286 kampüste içse ne olur içmese ne olurr
@pesetmeluksuyokki63832 жыл бұрын
merhabalar, size biraz daha farklı ve zor bir konuda danışmak istiyorum🙏 ben bu sene bazı sebeplerden dolayı gerçekten kötü bir sıralama yaptım ve yine o özel sebeplerden kaynaklı olarak mezuna kalıp tekrar deneme şansım yok :( lakin 70bin gibi bir sıralama yaptım ve hayalim olan ytü endüstriyi kapısından dahi geçemeyecek kadar kaçırdım 😞 size kurumiçi yatay geçiş hakkında biraz danışmak istiyorum izninizle... ytü nün kurumiçi geçişlerinde yanlış bilmiyorsam yks puanı hala etkili. ama izlediğim bazı videolarda itü de geçerli olmadığı söylenmişti. gerçekten itü de berbat bir sıralama yapsanız dahi yks puanı etkili olmadan geçiş yapabilir misiniz? mesela çevre müh yazıp 3.yarıyılda endüstriye geçebilir miyim ? çünkü biri 72bin biri 8bin 🥲
@sherlockpato32862 жыл бұрын
@@pesetmeluksuyokki6383 İyi bir ortalama yakalarsan geçersin.
@mehtapyuksel69652 жыл бұрын
@@pesetmeluksuyokki6383 itünün sayfasına gir yatay geçiş yönetmenliğini oku en güncel ve doğru bilgiyi ordan alabilirsin ama tavsiyem şampiyonluk liginde yarışacaksın yatay geçiş ortalamaları çok yüksek oluyor bu yüzden geçememe ihtimalin hep aklında olarak tercihini yap
@Ecrnslimshady8 ай бұрын
Hoacm itü ücretli mi?
@cemeroglu19722 жыл бұрын
Okuldaşımın sözünü sürekli kesmeseydiniz anlatacağı siyah beyaz her şeyi daha içten ve duraksamadan anlatabilirdi sanırım. Bu videodaki tutumunuzu beğenmedim akademik bey :(
@benjaminbutton59052 жыл бұрын
Asosyal biriyseniz sosyalleşmeniz zor olabilir.
@AbdulHamid-gp3ps11 ай бұрын
<a href="#" class="seekto" data-time="1265">21:05</a> Yaa hoca İnan ki bu kadar rencide edici bir espri bir şaka yapılır mı yaa, her şeye rağmen sempatiksin yapacak bir şey yok :))
@ee7172 жыл бұрын
Galatasaray videosu neden silindi acaba
@ceyuna2 жыл бұрын
Evet doğru her 10 kisiden 7 si İtü der. O kalan 3 kişide ytülüdür zaten. O yüzden sonuna kadar ytü 😁
@gizemdemircii2 жыл бұрын
Yıldız teknik lütfen
@ebrarseçkin-h4z10 ай бұрын
Şahsi fikrim artık şu kız muhabbetinin bırakılması yönünde yok şu kadar kız varmış yok burada daha fazla varmış burada yokmuş. Ne olacak az kız olsa ya da çok kız olsa. Çok abaza muhabbetleri.
@taneraksu16107 ай бұрын
Aynen bana bir touch blue
@pratikakvaryum26082 жыл бұрын
90’lı yılların sonunda Maskak kampüsünden mezun oldum. Nr bir kulüp, ne sosyal ortam sıfırdı. Sosyal ortamımız kütüphaneydi ;) Gelişme olması güzel. Mezun olduğum bölüm gözde olmasına rağmen eğitim içeriğinin o zaman zayıf olduğunu düşünüyorum. Modern uygulamalar içerikte yoktu, ama sanırım ders programları da değişti. Akademik kadro ise gayet iyiydi.
@huseyinkorkut46482 жыл бұрын
hocam allah aşkına bir bölümden bi tane öğrencinin düşüncelerinden video çekip İTÜ'nün tüm gerçekleri diye paylaşılır mı ya? Bu nasıl bir saçmalık?
@AkademikLink2 жыл бұрын
Click bait :)
@williamwallace3262 жыл бұрын
1000 liraya nasıl iyi besleniliyor şunun videosunu çekin de bütün türkiye yararlansın hocam
@canberk1667 Жыл бұрын
Bu çocuk İTÜ'yü temsil etmiyor. Ben de İTÜ İnşaat mezunuyum. Eşek bağlasan geçer. O kadar kolaydı. Hele 3. ve 4. sınıfta, sınavlara bırak son gün çalışmayı, sınav günü sabahı 3-4'te kalkıp 7-8'e kadar çalışıyordum ve geçiyordum artık. Ortalamam da 3/4. Velevki ilk iki sene ortalamam 2.5'tu. Son iki sene, sınav sabahlarına kadar çalışmayı ertelediğim halde 3'e yükselttim. Bunun tek sebebi de tüm derslere katılmam. Genelde eskiden öğlene kadar uyumayı derslere tercih ederim. %30 mu neydi, gitmeme hakkımı kullanırdım. Yani eşek bağlasan geçer. Bu çocuklar aptal ve ben mi zekiyim? Ama ben çok zeki değilim. Bence bunlar yeterince akıllı değil. Bir kere İTÜ gibi bir yeri kazanmak için zeki olmak gerekmiyor. Hayatın olmasın, günde 10-12 (YGS-LYS)üniversite sınavına çalış, ezberle, kazan sistemine dayalı bu sistem. Matematik sorularını bile ezberliyorsun. Sorunun üstünde düşünmene gerek kalmıyor. Sadece rakamları değiştirip ezberindeki sonucu çıkarman yetiyor. Asıl zeki insanlar o kadar boş bilgiye vakit ayırmaya kendini veremiyor 1 sene boyunca. Bomboş çöp bilgilerden ibaret üniversite sınavı.
@ozgumus81 Жыл бұрын
3.00 iyi bir ortalama değil... İTÜ şartlarında vasat belki de ortalama altı bir öğrencinin notu olabilir. Bir de bölüm farkı var tabi. Türkiye sıralamasında iki bölüm farklı. Belki de sizin arkadaşlarınız çok tembeldi de siz başarılı gözüktünüz. Bir de mezun olunca ne yaptığınıza bakmalı. Yata yata sorumsuzca, bir mühendislik kabiliyetine sahip olmadan mezun olunca ben olsam mesleğimi yapmam. Toplum için tehlikelisiniz hele ki deprem ülkesinde...
@canberk1667 Жыл бұрын
@@ozgumus81 vasat bir öğrenci olabilir... belkide... diye şu olabilir bu olabilir diye teorilerle işkembeden sallayarak doğrudan çook uzaktasın. Senin kadar yanlış konuşan birini görmedim. Her dediğin ayrı yanlış. Ben okuldayken hoca inşaatçıların dörtte biri gözetimde demişti. Yani notu 1.8-2 arası. Eşek bile bağlasan geçer diyorum ama bunlar eşeğin de altında kalıyor. Yata yata bir işi yapmak sorumsuzca yada kabiliyetsizce olduğu anlamına gelmez. Buna verimli çalışmak deniyor. Akıllı çalışmak deniyor. Akıllı insanların sadece yapabildiği bir şey. Ve bu dediğin de çok yanlış. Benim kadar işimi çevremde iyi yapan ve çalışkan yoktur, bazı manyak demir ve kalıp ustaları hariç. Muhtelemen sen de inek gibi çalışan ama böyle yapmazsan pek iş beceremeyen gruptasın. Bu yüzden biraz gücendin ve böyle yanlışlarla dolu konuştun. O yüzden cahilliğine veriyorum. Bu da benim teorim. Ayrıca matematiğin pek iyi değil ve tam anlamadın benim dediğim herhalde, ortalmamı 2.5 tan 3'e çıkarmak için benim 3.5 ortalama yapmam gerekiyor. 3.5 için de tek yaptığım ektra şey derslere tam katılmak oldu. Ve sınav sabahı bir göz gezdirmek. Bunu idrak et önce.