10 yil Londra’da yasadim, hem de en guzel zamanlarinda 2009-2019 arasi. Donmeden son yillarinda cok bozuldu ve en son birkac ay once gittigimde daha da dibe vurmus durumda oldugunu gordum. Topshop, Debenhams, Newlook, Oasis, Miss Selfridge vs cogu kapandi. Normalde tiklim tiklim olan Oxford St., Piccadily, Knightsbridge inanilmaz bosalmis, insanlardan yasam enerjisi gitmis, herkes ruh gibiydi. Vatandasligim oldugu halde Londra’ya geri donmek istemedim. Ordayken cok hastalik gecirdim ve NHS’in berbatligi yuzunden panik atak hastasi olmustum. Ayrica, hic guvenli degil, merkez daha safe ama 1. Bolgeden sonrasi suc orani ciddi derecede artti, tek basina gezmeye korkar oldum.
@muzzi19844 ай бұрын
Dediginiz gibi uk guvenli degil ve gelecekte daha guvensiz olacak. Az once channe 4 youtuube kanalinda Britain's Unsolved Crimevawe belgeselini izlemiştim.
@londonernugget63084 ай бұрын
@@muzzi1984Londra’da 1 kez saldiriya ugramistim, telefonum gaspedilirken direndigim icin kafama yumruklar yedim. 1 kez de baltayla katledilmekten son anda kurtuldum, ayni mahallede o gun 2 kadini katletmisti adam. Ustelik her iki olay da 2. Bolgede oldu. Turkiye’de herhangi bir il Londra’dan cok daha guvenli kesinlikle.
@@londonernugget6308 ben almanyadan Londraya gitmistim ve 4 ay Londrada kaldim, asiri pahalli ve havasi cok kötü, herkes bana sanki perisan bir hayat yasiyormus izlenimi birakti, ortalik tehlikeli hissettirdi, cok kötü birsey yasamadim orada ama ben hic sevmedim, bir daha da gitmem. Velhasil almanyayi da biraktim son on yildir Antalyada denize yakin yasiyorum ve de iyi ki döndüm diyorum, burada cok mutluyum, evet bazi seyler pahalli ama bir cok seyde avrupadan hala cok daha ucuz!!!!!
@MrOonurr2 ай бұрын
Bahsettigiz oxford street ve magazalarin kapanmasi online alisveris patlamasi yuzunden. bu acidan hic bakmadiniz sanirim. Amerikada son yillarda çok fazla sayıda avm kapandı bu yüzden, araştın görürsünüz.
@betush4 ай бұрын
Saygı gördüğünü hissetmek. Türkiyede ki hayat ile ne çelişen birşey değil mi? Sadece bunun icin bile....
@filizmehmetoglu913912 күн бұрын
Güneşin batmayacağı genişlikte toprakları sömürünce imkanları olur elbet. Biz de Suriye'li, Afgan falan besliyoruz.
@gulnuravci4 ай бұрын
Adamlar hem doğaya hem insana saygı duyuyor. Biz parklardan tiksiniyorum çer çöp insan ve hayvan dışkısıyla dolu. Demekki memleketin insanı bunu hakediyor
Afkan ve suriyeliler pazardan dönüşte soluklanayım diyorum iki dk oturalım bankta oyle bir bakıyorlar ki kendinizden şüphe ediyorsunuz inanın sadece başımda türban yok .açık bir tarafım yok....
@hzlsaglklvelezzetli65423 ай бұрын
Bizdeki Suriyelilerin hepsi gitse ingiltereye nasıl olurdu acaba ora
@ayhanbatar053 ай бұрын
@@sym1869Aynen..👌
@abdullahoguzhancelenk96204 ай бұрын
Off sevmek ile nefret arasında deliriyoruz. Memleketimiz işte. Taş olsa çatlar toprak olup dayanıyoruz.
@Lps.amy494 ай бұрын
Ben de global talent ile Londradayım, İstanbulda kızım istek vakfındaydı, guya en iyi ingilizce egitimini aldıgı okul, burda anladım ki bu cocuk hic ingilizce bilmiyormus. Bosu bosuna vermişim o kadar parayı her sene. Okulda her sey ucretsiz, forması M&S den 3-4 pound a aldım, kalem defter dahi okuldan verdiler. Bu arada Istanbulda sigortaya da asırı ciddi bir para veriyordum, burdaki NHS bedeline yakın. her acıdan buraya tasınmak cok daha ucuza geldi orda yasamaya calısmaktan. orda olsam asla gecinemezdim, ki daha ilk senemdeyim henuz oturtmadım finansal durumlarımı. İyiki gelmişim, Allah isteyen herkese nasip etsin.
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
Türkiye'den buraya yeni taşınan ve çocuğunu okula yazdıran bir kaç kişinin fikirlerini alarak, bir eğitim videosu çekmek istiyordum ve yorumunuzu gördüm. Sizin ve çocuğunuz adına çok sevindim. Hoşgeldiniz. Umuyorum burada çok ama çok mutlu olursunuz. Sizinle bir telefon görüşmesi yapmayı, deneyiminizi dinlemeyi çok isterim. Eğer sizin içinde uygunsa, bana instagramdan yazabilir misiniz? Hem tanışmayı da çok isterim. instagram.com/begovicv/
@doyourbestleavetherest4 ай бұрын
Ve hergün yağmur kasvet karanlık. 3-4 poundluk forma için ödenecek kocaman bir bedel maalesef:(
@Lps.amy494 ай бұрын
@@doyourbestleavetherest anladıgım kadarıyla tr de okuttugunuz bir cocugunuz yok, konu forma fiyatı degil. Egitimin, gıdanın, hayatın genel kalitesizligi ve pahalılıgı.
@N777-g3m4 ай бұрын
@@doyourbestleavetherest plan maksat Türkiyeni Türklerden arındırmak Türkler ülkeden kaçıyor suriyeli rus afqan ermeni ülkeye doluyor
@hzlsaglklvelezzetli65423 ай бұрын
Bizdeki suriyelilerin yarısını oraya göndersek eğitim sistemi bizden berbat olur 😂
@ecekarlik60644 ай бұрын
Dinledikçe kahrımdan ölüyorum 😢Suriyelilere cennet bize cehennem haline getirdiler Türkiyemi😢
@baytosun3 ай бұрын
Aynen
@ulkupan81543 ай бұрын
suriyelilere herşey bedavamı oldu? her suçu suriyelilere atın.vizyonunuz ancak buna yetiyor. türkiye kadar ırkcı gözü dönmüş millet görmedim.
@lutfiyedogan64513 ай бұрын
Konuyla Suriyeliler ne alâka
@ulkupan81543 ай бұрын
@@lutfiyedogan6451 artık gazları gelse suriyeliler yüzünden kıvamına gelen ırkcı faşist cahil kafa tascı mal cahil , suriyelilerin herkesden daha iyi yaşadıgını zanneden duygudugu her iftiraya inanan kalitesiz bir kitletle ile kaplanmış türkiye.çünki Allah insanları yaratırken sen suriyeli olmak istiyormusun diye sorup herkesi istedigi ırka atadı..
@firststepto2 ай бұрын
İslam düşmanlığı olabilir
@bahadryakar86574 ай бұрын
Ya enerjinize bayıldım maşaallah.😅 Böyle güzel enerjiye sahip birisini İngiltere’ye kaptırmış olmak da İngiltere’ye bir puan yazar. Her şey daha güzel olur inşaallah 😊
@nefarkettimbiliyormusun4 ай бұрын
Burada içime sinmeyen tek konu şu sanırım İngiltere gibi bir ülke sözde kendi sınırları içinde insanlara değer yaratıyor, her şeyi insanı önceliklendirecek yapıyor hatta mültecilere dahil bu şekilde bi işleyiş var. Fakat zaten dünyanın dengelerini yine ve hala kendileri bozuyor. Mesela LGBTi hakkı savunuyorlar herkes çok rahat ülkede ama bu sırada işine geldiği gibi Filistin konusuna yaklaşıyor. Gerçek bir insan hakkı savunuculuğu mu? Kesinlikle hayır!! Bunu diğer Avrupa ülkeleri için de söylerim.
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
Ah ne yazık ki çok doğru. Ülkelerin çok korkunç stratejeleri var ve en üzücüsü de, alım gücü yükseldikçe, insanların popüler olmayan veya kendilerine dokunmayan şeylere hiç sesi çıkmıyor.
@OzgurY-it3rl4 ай бұрын
@nefarkettimbiliyormusun Kesinlikle haklısınız
@cerendmr4 ай бұрын
England is the most class-ridden country under the sun,” George Orwell
@aihsanasl4 ай бұрын
Adım başı dük, düşes malikanesi var kırsalda Çemişkesek de sınıf ayrımı olacak değil ya. Bizim padişahlar pastayı "locallarla" paylaşmamak için hep yabancıyla evlenmişler.
@ivandivandelen65614 ай бұрын
Ama gercek ne olursa olsun ucuncu dunyalilara kabul ettiremezsin Ingilterenin sinifsal ayrimciligin merkezi oldugunu! Adam kendi ulkesinde birinci sinif insan olarak yasamak varken geliyor Ingiltereye bir izbeye yerlesiyor ve ucuncu sinif insan olarak yasamaya razi geliyor! Sebep:Para .Materialsm bu kadar dominant insan yasaminda! Tabi ki bir de ideoloji (yasama bakis acisi)var isin icinde ki bazen paranin da onune gecebiliyor ki cogu insan bu ideolojik bagnazliktan dolayi para faktorununde aslinda eskisi gibi gercek olmadigini ve olayin tersine dondugunu farkedemiyor......
@lamym5444 ай бұрын
Yurt disinda yasama sansini yakalamamis olmasaydim turkiyede yasadigimiz enflasyon kelimesi sadece kelimeden ibaret kaliyordu. Cunki bizler enflasyonsuz bir hayatla hic tanismamistik ve nasil bir hayat oldugunu bilmiyorduk.taki buraya gelip tek haneli rakamlari gorunceye kadar. Yillardir siyaset eliyle nasil soyuldugumuzu daha net anlamis oldum .
@serkanileriart24 күн бұрын
Aslında SESİNİZİN VE DİKSİYONUNUSUZ çok iyi olduğunu söylemek isterim.Ses konusunda uzman değilim ama sesli iletişim için ideal bir sesiniz var.
@YaşarBeler2 ай бұрын
Merhaba Londraya Hoş Geldiniz İşiniz Rast Gelsin . Sevgilerimle.
@nurschenpamukchu2 ай бұрын
Merhabalar, çok teşekkür ederim, çok güzel anlattınız. Ben Swansea’de yaşıyorum ve gerçekten hemen , hemen her şeyleri bizde yaşadık sizi tanımak çok isterim. Allah’a emanet olun, teşekkür ederim ❤🙏
@MuratErdor3 күн бұрын
Ağzınıza sağlık ne kadar güzel anlatmışsınız, yorumumu görürmüsünüz bilmiyorum ama bu fonlarla alakalı nereden bilgi alabiliriz? Sevgiyle kalın
@GlobalTalentsHubКүн бұрын
Merhabalar, çok teşekkür ederim. Bir sürü konuda fon var. Alanınıza göre Google’dan bakabilirsiniz çünkü her alanla ilgili farklı farklı kurumlar fonları veriyor.
@redfarmer3523 ай бұрын
Merhaba global talent rumuzlu arkadas. Ingilterede 30 yildir yasayan biri olarak, cok samimi ve cesur bir dunyanizin oldugunu farkettim. Tebrik ediyorum.
@Kulyutmaz11 күн бұрын
Ağlayacağım , medeniyete hasret kalmışız , adamlar hayvanların doğal yaşamına saygıdan park kapatıyor , biz de geceleri cam önünde nöbet tutuyoruz biz uyurken biri gelip sokaktaki hayvanlara zarar vermesin diye 😢 bu arada videolarınız çok keyifli ve bilgilendirici, sizi dinlemek çok keyifli ☺️ ❤
@Fredricktehehe4 ай бұрын
Bence fiyat farkını saatlik çalışma ücretinde çok iyi anlattın bende bundan sonra bu mantık ile anlaticam, şimdi 20 yıldır gitmediğim istanbuldayim ve gerçekten çok pahalı ve çok fark ediyor bugün elektirikciye Türkiye de kullanabileceğim plug (priz galiba) sordum 75Tl dedi az ötede kap kacak satan yere baktım 20Tl aldım 55tl fark! Sanırım biraz dürüstlükle alakalı bir sorunumuz var malesef
@sem70734 ай бұрын
@@Fredricktehehe ama bu buradada var, hindistanlilar dukkanlarinda ayni seyi yaparlar
@Fredricktehehe3 ай бұрын
@@sem7073 bölge bölge değişebiliyor evet ama aynı sokak da hiç şahit olmadım
@kayagul99253 ай бұрын
Teşekkürler hanımefendi ❤
@suhaakkaya86964 ай бұрын
Sonunu güzel bağladınız,mutlu olasınız inşallah.
@hasandeliveli11244 ай бұрын
İngilterede yedigim dönerin tadi harikaydi. Burada et degil ot yiyoruz.
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
@@hasandeliveli1124 Ne yazık ki Çin tuzu koyuyor çoğu dönerci ama dediğiniz gibi inanılmaz lezzetli 😍
@hasandeliveli11244 ай бұрын
@@GlobalTalentsHub Çin tuzu kullanmak bize has bir durum. Malum denetim olmadığı için. Oradaki etin tadiydi.o kadar bol koydu ki. O dönerin burada fiyati 500 liradan aşağı olmaz. Bizde maalesef namus ahlak edep sıfır.
@hasandeliveli11244 ай бұрын
@@FriedrichNietzsche1 yapan ingiliz degildi. Gaziantepliydi bethnal efes. Ayrica buradaki ne sanki. Döner mi sandın burdakini. Tadı yok. Adamlar bol koymuştu işte. Arkadaş yiyemedi fazla geldi bana verdi
@hasandeliveli11244 ай бұрын
@@FriedrichNietzsche1 danimarkada yedim yine güzeldi. Bizimki ot gibi. Burada iyisine 1000 tl verirsin.
@serkanileriart24 күн бұрын
Eğitim konusunu iyi araştırın ve bizi bilgilendirin .Haklısınız.Öğretim bazı Avrupa ülkelerinde Ülkenin ve toplumun gelişmesi için yapılan bir faaliyet.
@enaksanamun4 ай бұрын
Enerjiniz çok güzel, konuları da gayet akıcı ve derli toplu anlatıyorsunuz 👌🏻
@Flamingoworld20033 ай бұрын
İngiltere’de mutlu olmanız çok güzel.. Yalniz Londra’da £25’a sadece sıradan bir yerde yemek yiyebilirsiniz.. Covid sonrası eminim siz de iyi biliyorsunuz inanılmaz pahalı hale geldi Londra. Tren / tube fiyatları inanılmaz. Vergileri hiç konusmayalim bile. Okul gezileri sadece gerçekten ödeme imkanları olmayan öğrencilere bedava. Özel okullar fazlasıyla pahalı. Üniversite için yıllık £9200 sadece öğretim için odeniyor. Bunun yanısıra öğrencilerin bir o kadar da yasamak için borç alması gerekiyor (kira vs).
@UNIQUEHAIRSTUDIO3 ай бұрын
Emeginize saglik yalniz dogru bilgilendirelim,videonun sonunu bekleyemedim eklemek icin : “25paund ile en pahali restaurantta yemek yiyebiliyorsunuz” demeyelim suan fast food bile 12-16£. Ben 2kisi icin bir iyi bir restaurantta aksam yemegi icin 80-90£ oldugunu idda ederim
@GlobalTalentsHub3 ай бұрын
@@UNIQUEHAIRSTUDIO Merhaba, sizin yorumunuzu okuyunca Google maps’e Oxford circus restaurant yazdım. İlk restaurantı açtım ve web sitesine baktım. Çok şık bir restaurant ve en pahalı tabağı ızgara kuzu pirzola 29 pound. Linki aşağıda paylaşıyorum. caravanandco.com/pages/fitzrovia-menu Nerdeyse tüm restaurantlar menülerini paylaşıyorlar, bence siz de bir dahakine bu şekilde Google’dan bakabilirsiniz. Çünkü gerçekten bu ülkede güzel bir yemeği 25 pound’a 1. Zone’da yiyebiliyorsunuz.
@UNIQUEHAIRSTUDIO3 ай бұрын
@@GlobalTalentsHub sanal arastirmadan ziyade sahaya inmenizi de tavsiye ederim siz o mekandan baslangic icecek ana yemek ile 25paunluk fisi getirin ben odeyecegim :) 42 new compton street Saygilar
@nsvol13 ай бұрын
İngiltereye kalıcı olarak gitmek planlarım arasında ve bu kanalı keşfettiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum, çünkü genelde ingiltere ile ilgili üretilmiş içeriklerin pekte doğruları yansıttığı kanısına varamıyordum. İzlediğim videolarda lafı çok uzatıp duruyorlar ve merak ettiğim konular ile ilgili çok bilgi vermiyorlardı ama siz çok daha akıcı bir anlatıma sahipsiniz ve elde tutulur bilgiler veriyorsunuz umarım videoların devamı gelir ❤
@turanasan53684 ай бұрын
ilk geldigimde ben de benzer fikirlere sahiptim, cok gecmeden kibarliklarinin cok yuzeysel oldugunu anliyorsunuz. Ayrica Ingilterede de 50.000 pound yillik ucreti olan liseler var, 9000 pound verip oxfordta da okumuyorsunuz, kazanmaniz gerekiyor, turkiyede de bogazicini odtuyu kazananlar cok buyuk bir ucret odemiyor.
@huzeyfetekeli69703 ай бұрын
Kazanıp derece yapıyor adam İngilterede de o kadar çalışkan kişiler schoolarshipler kazanıyor zaten
@Baskan20233 ай бұрын
Ha yaşa, ingilizleri tanımasak bize insan diye yutturacak.
@bluehawaii93144 ай бұрын
Sanat sepetle uğraşıyorsanız gayet cesaretlendirici olabilirler buna katılıyorum. Ancak kurumsal iş yerlerinde İngiliz olmayanların cam tavan engeline takıldığını düşünüyorum. Yani belli bir yere çıkıp ordan ileri gidememe hali bence çok var.
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
Belki de, daha deneyimlemedik böyle bir şeyi. Umarım hiç birimiz de deneyimlemeyiz.
@sem70734 ай бұрын
@@bluehawaii9314 evet Ben de bunu anlatmaya calistim..
@ozlemayik91824 ай бұрын
Halkın refah , eğitim seviyesinin yuksek olması, yönetenlerin liyakata uyması ve adaletli olması, insanların da mutlu huzurlu olmasına sebep oluyor. Keşke😢
@zeynepaslan76584 ай бұрын
Bu arada aşırı şekilde İngilize benziyorsunuz. Deneyimlerinizin güzel olmasına sevindim. Umarım hep böyle devam eder ve aksi olayları yaşamazsınız. Lakin sınıf tanımı bu ülkeye ait bir şey. Sınıf farkıyla ilgili durumları zamanla görebilirsiniz. Bizim kültürde pek olmadığından önce gözümüze çarpmıyor ama sonradan göz bile çıkarabiliyor. Ne diyelim belki bir gün buluşup sohbet de ederiz. Sevgiler.
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
Ah umarım onlarla hiç karşılaşmayız. Çok teşekkürler :)
@fatihsuer4 ай бұрын
Hanfendi yasadigimiz bu sistem turkiyede ortadoguda olsa buralarda ne isimiz var memleketimizde yasardik zaten😊
@sevgibayar21103 ай бұрын
Helal olsun
@OzgurY-it3rl4 ай бұрын
Çok teşekkür ederiz ♡
@ezgikocer69163 ай бұрын
Merhaba çok güzel bir video olmuş. Sadece bir şeyi düzeltmek istedim okullardaki geziler ve aktiviteler ücretli (ücretsiz olanlar da var ama çok az). Para ödemeyenler devlet yardımı alanlar. Bir de bu ülkede 3 yıl yaşadıktan sonra eğitime verdiğiniz ücret buranın vatandaşının ödediği ücretle aynı oluyor. Yani sadece liseyi burda okumuş olmak gerekli değil. Bu İngilizce kursları için de geçerli. Mesela geldiniz ilk üç yıl devlete bağlı İngilizce kurslarına para ödeyerek gidiyordunuz üç yıl sonra bunu parasız yapıyorsunuz.. mantığını hala anlayabilmiş değilim..😅
@Flzuls-x3i2 ай бұрын
İnsanın kafasına cuk diye anlatıyor 😂😂😂 .mükemmel teşekkür ediyorum
@Yelizim3 ай бұрын
Merhaba ben de Ìsveç te yașíyorum ,2ay olmak üzere vee tüm söylediklerinize katiliyorum.Burada tek sorun da benim için sorun tabi 😅,park olayi,alisinca onu da çözeceģim
@fevziyilmaz15744 ай бұрын
Muzlar da hep süper kalite
@moonwalk10174 ай бұрын
Hormonlu hepsi ne kalıtesı. :D
@ataturkvebilimdenyana20264 ай бұрын
@@moonwalk1017 Türkiye de ki kadar değildir :D Onlar insanlarını korur da bizde tam tersine
@moonwalk10174 ай бұрын
@@ataturkvebilimdenyana2026 Dostum bu plan tum dunya ıcın gecerlı onlar halkını korur gıbı bısey yok. Hatta orada daha hormonlu meyvalar. Ilk deneyler orada basladı.
@user-on9tv9by1s4 ай бұрын
Sırf hayat pahalılığı için Türkiye’den yüksek eğitimli beyaz yaka ve nitelikli iş gücü haricinde’de yanlarında 50 ve civarı işveren patronların da göç ettiğini biliyor muydunuz Allah sonumuzu hayretsin ……😢
@sciencerocks66542 ай бұрын
Cok daha guzeli Almanya'da tüm egitim parasiz ve ben Bogazici mezunuyum, kesinlikle kösedeki universitenin hocalari bizim Bogazici'nden iyi. Ben UK'de lise ve universitenin parali olmasini guzel bulmuyorum (Almanya'da akademisyen olarak calisan biri olarak).
@muro54544 ай бұрын
Süpersinsiniz yenge
@asilaliyev26524 ай бұрын
Hayırlı akşamlar orda hayata başlamak için hangi seviyede İngilizce lazım olur b1 yetermi?
@aydoon14 ай бұрын
Yeter
@ayseozturk55233 ай бұрын
Cnc operatörü,teknik makine ressamı gibi meslekler revaçta mı sizce? Direkt sanayi desem daha doğru olur sanayi üretim?
@selcukd98244 ай бұрын
6000 pound 250.000 TL yapıyor yaklaşık. Yani Türkiye’deki özel lise ücreti aslında 9000 pound’a yakın.
@giray_ulusoy4 ай бұрын
Begüm Hanım ben sizi Transalp 600 kullanırken görmüş olabilir miyim? Özellikle İzmir civarı bir benzinlikte. Kırmızı ve eski bir modeldi. Vallahi dayanamadım sordum.
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
@@giray_ulusoy inanamıyorum hafızanıza ☺️ Evet o benim 🤩
@giray_ulusoy4 ай бұрын
@@GlobalTalentsHub sima hafızam bazen beni de şaşırtıyor. Keşke yanınıza gelip bir merhaba deseymişim o zaman. Birkaç hafta önce Londra'daydım bir seyahat sebebiyle. Sizden fikir de alacak bir merhabam olurdu. 🙂 Size böyle denk gelmekte güzel oldu. Selamlar🙋
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
@@giray_ulusoy Bir dahaki sefere geldiğinizde mutlaka yazın. Bir kahve içelim. Nereden nereye 🤗 Sevgiler.
@baytosun3 ай бұрын
Kardeşim sağol depresyonumu depreştirdiniz.yaşım 59 olmasa bir de kızkardeşim ve kedilerimi bırakabilecek kadar ekonomim güçlü olsa tespo'dan emekli bir ayağı çukurda, gözü de toprağa bakan biri olarak bile koşa koşa gelirdim
@n.kocak14 ай бұрын
Geçen hafta minik 2 tabak patates kızartması ve 2 bira için tam 700 TL ödedik.. Akşam yemeği de yiyecektik, fiyatı görünce vazgeçtik.. 😠
@mustafaemrekurban4 ай бұрын
Premier lig maçlarını söylemeyi unutmuşsunuz.Özellikle Londra derbilerini🙂
@GAGAVUZTURKLERI124 ай бұрын
Her güzel şeyin bir sonu vardır .Saydığınız iyi özelliklerin neredeyse tamamı yüksek vergiler sayesinde mümkün oldu ve olmaya devam ediyor ( İngiltere Fransa özelinde eskiden sömürgelerden elde edilen kaynaklarda yok). Yüksek vergilerin kötü yanı ise girişimcileri ve sermayeyi kaçırıyor kamunun içinde olmadığı bir ekonominin lokomotifi özel sektör ve sermayedir sermaye ve özel sektörde yüksek vergiyi sevmez ve kaçar o yüzden refah devletlerinin aynı seviyede vergiler toplayarak bu sistemi aynı kalitede sürdürmesi çok zor nitekim sağlık hizmetlerindeki zayıflık bunun ilk göstergesi zamanla bu kalite düşüşünün diğer kamu hizmetlerine yansıması olacaktır . Bunun yanısıra daha iyi yaşamak isteyen milyonlarca göçmen de bu refah devletinin imkanlarından faydalanmak için yasal yada kaçak olarak bu ülkelere göç ediyor kontrolsüz göç ve bunun maliyetide aynı şekilde refah devletlerinin verdikleri kamu hizmetlerinin kalitesinin düşmesine kira emlak tan başlayarak eskiden kolay elde edilen şeylerin daha zor elde edilmesine hayatın pahalanmasına neden oluyor . Sonuç üretimin ve sermayenin maliyetlerin daha ucuz olduğu farklı coğrafyalara kayması İngiltere ve batıdaki birçok sosyal refah devletinin eski cazibelerini kaybetmelerine sebep oluyor olacak SSCB den sonra Sosyal refah devletlerininde sonu geliyor .
@oguzhancnar32364 ай бұрын
İngiltere'nin iyi ve kötü yanları videolarını izledim. İngiltere Türkiye'den daha iyi ve güzel bir ülke. Ben de orada yaşamak isterdim. Ama çok zor. İngilizcem de iyi değil. Param da orada 1 ay tatile bile yetmez.
@niluferkacar50189 күн бұрын
Bursa da oturuyorum bizim burada çok çocuk parkı var
@hacisenyuz84483 ай бұрын
Gösterdiğiniz muzlarin kalitesi'de cabasi burdakiler muz bile sayilmaz
@tebessum84273 ай бұрын
O muz İngiltere'de yetistirilmiyor sömürge ülkelerden geliyor baska ulkelerin insanlarin emekleri alin teri ve ahiyla gelmis muzlar onlar ve 1pound a satılıyor evet. Bu döngünün aslini bilenlere sorun. Karsilastirilan meyve nin muz olmasi dogru olmamis bence.
@GlobalTalentsHub3 ай бұрын
Bir sonraki videoya bir bakın derim :) @tebessum8427
@nmete74 ай бұрын
Merhaba videolariniz icin cok tesekkurler enerjinizi cok sevdim ❤ fiyatlandirma icin merak ediyorum hangi markete veya manava gidiyorsunuz sainsbury's de bu fiyatlari goremiyorum da ogrenmek istedim.
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
@@nmete7 rica ederim. Çok teşekkürler. Fiyat farkı videosunu paylaştım.
@nmete73 ай бұрын
@@GlobalTalentsHub teşekkür ederim izledim 🙌👏 bi kasesi bir pound olan yer neresi acaba?
@GlobalTalentsHub3 ай бұрын
@@nmete7 Wood Green’de var. Eskiden Finsbury park’ta oturuyorduk. Orada da vardı. Aslında kase ile satış yapan her manavda var.
4 ай бұрын
Naçizane önerim kamerayı yüzünüzle aynı hizaya koyarsanız hem sizin için hem de izleyenler için daha kolay olacaktır. Sevgiler.
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
Harika tespit. Çok teşekkürler. Bir sonrakine deneyeceğim. 🎉
@sem70734 ай бұрын
ilginc gorusler sunmussunuz. Simdi size soyleyeyim; 750 - 1000 pounds oda paylasimi londrada cok yaygin ozellikle burada dogup, buyumeyen insanlar, bazen oteki sehirdeki ingilizler londrada calisirken kari-koca oda paylasirlar, bu bir yasam duzeni burada. Eger is adami ya da cok zengin birisi dehilseniz eV sahibi olamazsiniz basitcesi. Londra disarisi, suburbian areas, studio oda ya da 1 odalik eV 1500 pounds cunku council tax ve de electric/su parsiyla birlikte. Bu kira 1100 ya da 1200 e iner, Eger eV eski bakilmamis bir eV ise, hindistanlilar sahip olur bu evlere, bakimina pek onem vermezler maalesef.. Ben deneyiyimden size bunlari aktariyorum. Siz esinizin muzisyen/composer oldugundan bahsettiniz. Calistigindan bahsettiniz mi, bilmiyorum ama, burada da rekabet vardir, dunyanin hertarafinda oldugu gibi, hangi sektore girerseniz, girin;bu boyledir. Bence Eger isinizde yetenekliseniz, en iyisini yapmaya adayip, yukariya cikmaya karaliysaniz, dunyanin siniri yoktur;Toronto ya, new York a giderseniz, en one gecersiniz. Muzisyen kariyeri is olarak yasanilacaksa, Londra nin disarisinda olanak yoktur, cunku ulkelerin en buyuk sehirleri Berlin, New York, Toronto,..sanatin, muzigin merkezidir. Londra disinda kasabalarda insanlar seyahat eder londraya is icin, ama dedigim gibi kiralar usteki anlattigim gibi degerlerdedir. Basitcesi, iki kisi calisirken birisi nin maasi kiraya gider.ogretmenler,hemsireler zar zor geciniyorlar burada, ozellikle son durumlarda. Eger, buraya yerlesildiyse fiyatlari turkiye ye karsilastirilmanin hic anlami yok. Bence her insanin dogru, temiz genis evde yasamaya hakki var, Eger oyle degilse burada yasam yasamaya benzemiyor yani.
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
Kadıköy’de çok tatlı ama küçük bir (kira) evimiz vardı buraya taşınmadan önce. Bina 60 yaşındaydı ve deprem riski çoktu. Biz o evden 1900 TL’ye çıktık. 3 Yıl geçti aradan. Yeni kiracılar o evde 25.000 TL’ye oturuyor. Bu ev 1+1 ve 50 metrekareydi. Şu an hayatımda yaşadığım en güzel evde yaşıyorum. Kocaman bahçemiz var. Tertemiz bir mutfağımız, salonumuz var. 3 tane de arkadaşımızla birlikte yaşıyoruz, resmen burada aile olduk onlarla ve 750 pound ödüyoruz. Kısaca biz çok mutluyuz. Türkiye’deki o depremde ölme garantili eve 2 asgari ücret mi ödersin yoksa bu evde kocaman bir odaya buranın yarı asgari ücretini mi ödersin derseniz; cevap bence herkes için aynı. Eşyalar için yaşamaktansa, mutlu olacağımız bir hayatı tercih ettik. Çünkü güneş benim için 4 duvar arasında doğmuyor…
@sem70734 ай бұрын
@@GlobalTalentsHub bu dogrudur, mesala, 20 yasindaki bir genc okumak ya da is sahibi olabilmek icin gelirse..evet derim' gunesler 4 duvar arasinda dogmuyor' fakat, belirli bir yas gectikten sonra gelip oda paylasarak yasamak, bilmiyorum.. Kendi evine sahip olmak bayagi zor. Ben bunu sizi yildirmak icin soylemiyorum. Paylastiginiz kisiler iyi olabilir sansinizdan, insanlar gelip gidiyor fazla kalmazlar ayni evde, cok kotu /temizligine dikkat etmeyen insanlar tasinip dururlar. Benim bircok arkadasimin bu oda paylasimlarindan, kisilerden sikayet ettiklerini cok duydum. Londranin kotu yerleri coktur, her tarafi ayni degildir ;gidip gorun dolasinca gorursunuz. Merkez londradan bahsetmiyorum..
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
@@sem7073 Aslında herkesin hayatta ne beklediğine göre değişir bu durum. Açıkçası biz çok memnunuz. Çünkü ev konusunda beklentilerimiz çok düşük. Bu sayede de eve ayıracağımız bütçe yerine, başka ülkelere tatile gidebiliyoruz. Hatta beklentimiz düşük olmasına rağmen de çok şanslıyız. 1 yıldır çok güzel, çok temiz ve iyi kalpli insanlarla yaşıyoruz ve çok güzel de ortak bir evimiz var.
@kendinyap36924 ай бұрын
@@GlobalTalentsHubTürkiyede ev paylaşım sistemi olsaydı yadırgardınız ama burada geldiğinizde sistem böyle olunca istemesende Rıza gösteriyorsunuz çünkü alternatifi yok mecbur kabul ediyorsunuz. İngiltere ile Türkiye'yi kıyaslamak doğru değil her iki ülkenin de kriterleri farklı. Eğer bizde pandemiden sonraki mantıksızlık hayat pahalılığı olmasaydı böyle yorumlar ve videolar yapmanıza hatta göç etmenize bile gerek kalmazdı.
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
@@kendinyap3692 Yadırgamadım hiç çünkü 33 yaşıma kadar ev arkadaşlarımla yaşadım Türkiye’de de. Yine çok memnundum. O sayede motosikletimle Türkiye’yi karış karış gezdim. Evet haklısınız, pandemiden karanlıktan dolayı gelmeye karar verdik.
@azrail69844 ай бұрын
Organik tarım ve musluk suları hakkında bilgi verebilirmisiniz?
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
Her iki konuda da tek bildiğim, çeşmeden su içiliyor ve bence lezzetli. Organik sebze ve meyve fiyatı da Türkiye’deki gibi pahalı değil ama bir gün detaylı bir şeyler öğrenirsem, mutlaka video çekerim. Sevgiler.
@azrail69843 ай бұрын
@@GlobalTalentsHub vide yaparsanız çok güzel olur. Teşekkür ederim
@tolgaoren83814 ай бұрын
Ama senin yeni mekanında güneş ve deniz yok :):):)
@zeynepkilic-erdal88793 ай бұрын
afedersiniz ama en pahali restaurantda 25 pounda yemek yenmiyor sadece bir meze tabagi 100 pound orasida cok pahali bir restaurant degil
@emtrs45464 ай бұрын
Tip sanki anadoluya benzemiyor. Gözler desen mavi. Ama türkçe süper. Valla ben tatilde türkiyede türkçe öğrenmiş londralı sandım. Öyle dinledim :) iyi mi kötü mü
@swordoftemple4 ай бұрын
Şu anda nerede kalıyorsunuz ve ne kadar ödüyorsunuz, sakıncası yoksa paylaşır mısınız?
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
@@swordoftemple Merhaba, turnpike lane’de yaşıyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte ortak büyük bir ev tuttuk. Oda başı 750 Pound ödüyoruz.
@hakanarslanvideo4 ай бұрын
Bizde eşimle gelemyi düşünüyoruz ama vize için ne yapmak lazım. Ben geçmişte 2 defa vize reddi aldığım için korkuyorum gene olur diye.
@zeynepkilic-erdal88793 ай бұрын
kebapcilar uygun large 10,11 pound ama restaurant pahali
@zeynepaslan76584 ай бұрын
Çok enteresan, üniversite öncesi son 3 yılı burada okursa, üniversite ücreti İngiliz vatandaşıyla aynı seviyede olması. Emin misiniz? Çünkü £9500 yerine £33000 ile £40000 küsur ücret dışardan gelenler için. Doğruysa süper bir bilgi.
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
@@zeynepaslan7658 Evet. Dün videoyu hazırlarken tekrar teyit ettim ama tüm Resmi linklerle 2 hafta içinde de detaylı araştırma yapıp sadece İngiltere’de eğitim konulu bir video çekeceğim.
@serpilyildirimeroglu61083 ай бұрын
Kesinlikle dogru bilgi. Kizim oturum kartiyla liseyi burada okudu. Universite ucretini devlet odedi. Ayrica ustune konaklama ihtiyaci icinde ekstra odeme yapti. Bu turk vatandaslarina taninan bir hakmis.
@GlobalTalentsHub3 ай бұрын
@@serpilyildirimeroglu6108 Merhaba Serpil Hanım, eğitimle ilgili bir video çekeceğim. Sizin deneyimlerinizi de öğrenmek ve videoda paylaşmak isterim. Beni Instagramdan eklerseniz, kısa bir görüşme yapabilir miyiz? Instagram kullanıcı adım: begovicv
@IlgeDuru3 ай бұрын
Bizler burada gerçekten çok mutsuzuz. İnşallah siz orada hep böyle mutlu yaşarsınız. Almanya' dan gelen gurbetçiler, surekki Almanya' yi karalarken,, gercekci birisini izlemek çok güzel.
@GlobalTalentsHub3 ай бұрын
@@IlgeDuru Umarım bir gün ülkemiz içinde bir şeyler daha güzel olacak. Çok teşekkürler.
@ceterisparibus2104 ай бұрын
Eğitim konusunda verdiğiniz bilgi eksik olabilir mi? Yakından tanıdığımız ailenin çocuğu 4 sene Londra'da yatılı okudu ve o dönemi takiben şimdi İngiltere'de üniversitede yurt dışından yeni gelmiş öğrenciler gibi aynı (yüksek) üniversite ücretini ödüyor aile. Fyi
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
Aşağıda devletin sitesinden kaynağı paylaşıyorum. İlgili kısmı da çeviriyorum: "EU Yerleşim Planı (EUSS) kapsamında yerleşik statü almış olan kişiler, İngiltere ve Bağımlı Adalar'da ('Adalar') en az 3 yıl boyunca sürekli ikamet etmişlerse genellikle İngiliz vatandaşı ücreti (home fee status), öğrenim ücreti ve bakım desteği almaya hak kazanırlar. İrlanda vatandaşları, bu haklardan yararlanmak için EUSS'ye başvurmuş olmaları gerekmeksizin otomatik olarak İngiltere'de yerleşik olarak kabul edilirler." www.gov.uk/government/publications/student-finance-eligibility-2021-to-2022-academic-year/eligibility-rules-for-home-fee-status-and-student-finance-from-the-2022-to-2023-academic-year-onwards
@ceterisparibus2104 ай бұрын
@@GlobalTalentsHub Link icin çok teşekkurler. Ancak yazida EU (AB) diyor. Türk vatandaşları dahil değil. Ayrıca EU vatandaşları da Ağustos 2021'den önce oturma hakkı kazanmış değil iseler, bu tarihten sonra artık AB vatandaşları için de bu hak geçerli değil diyor yazının devamı. Fyi. İyi hafta sonları.
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
@@ceterisparibus210 Aynı yazıdaki Türk vatandaşları ile ilgili paragrafı paylaşıyorum. Children of Turkish workers Children of Turkish workers are not covered by the Withdrawal Agreements, but if they and their parent were living in the UK by the 31 December 2020 and the parent’s period of leave to remain continues to be valid, they will be eligible for home fee status and student support after 3 years’ residency in the UK, Gibraltar, EEA, Switzerland and Turkey.
@ceterisparibus2104 ай бұрын
@@GlobalTalentsHub Bu kısmı paylaşmanız çok iyi oldu 31 December 2020 tarihine kadar orasa yaşıyor olanlar diyor. O tarihten sonra gelmiş olanlar ya da yeni gelecekler açısından çok önemli bir fark, o tarih dışında kalanları kapsamıyor. Çok iyi oldu onlar için bu konudaki düzeltme notunuz.
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
@@ceterisparibus210 Rica ederim. Belki geri ödeme bile alabilirler. Bu arada diğer linki arkadaşınız için göndermiştim. 2024 kurallarının linkini de paylaşıyorum. Bu da yeni gelecekler için. 3 Yıl burada yaşamaları ile ilgili madde de yazıyor. Yani yeni gelenleri de kapsıyor. “You can apply for full support if all the following apply: you’re a UK national or Irish citizen or have ‘settled status’ (no restrictions on how long you can stay) you normally live in England you’ve been living in the UK, the Channel Islands or the Isle of Man for 3 years in a row before the first day of the first academic year of your course (apart from temporary absences such as holidays)” www.gov.uk/student-finance/who-qualifies
@OrtyKar4 ай бұрын
Fon derken devlet mi ödenek sunuyor yoksa şahıslar projene ortak olmak için mi para veriyor? Bir de merak ettim, siz ne iş yapıyorsunuz orada?
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
Dernekler, devlet, şirketler, vakıflar bir çok kurum veriyor. Ben Global Talent vizesinin ilk aşamasında portfolyo hizmeti veriyorum.
@sem70734 ай бұрын
Guy mitchelmore 'can you make a living as a composer' KZbin de aciklamis, dinleyin isterseniz.
@ondermrngz4 ай бұрын
Bizde de eğitim bedava...beğenmeyen buyursun parasını versin.
@canyoldasim4 ай бұрын
Türkiye de sağlık sistemi iyi onlar da kötü, onlarda da eğitim süper bizde kötü sayılır yada eksik. Çünkü aynisini Amerika'da yasayan baska bir Türk den de duydum İngilterede de Amerika'da da egitim hem tamamen ucretsiz hem de özel okul kıvamındaymis. Siz diyorsunuz ya bizde de ucretsiz ama bizdeki devlet okulu , onlarda da devlet okulu ama Türkiye'deki ozel okul sartlarinda ,
@Filizez4 ай бұрын
Nerde bedava okula kayıt kaç para ya masraflar hmm çocuk okulda karnını nasıl doyuruyor ?
@darkblackexodus3 ай бұрын
Asgari ucret karsilastirmasi benim gibi beyaz yakalar icin pek bir anlam ifade etmiyor. Asgari ucretliler de ayni yerde yiyip iciyor kismi da hatali, zira bu insanlar zaten kira ve faturalarini ancak odeyebiliyor ve bu yerlerde bulunmuyorlar. Okul gezileri de ucretsiz degil maalesef. Ama genel anlamda cok cok ucuz, ucretsize yakin orgun egitim. Universite ise pahali ve kredi ile okuyor bir cok kisi.
@GlobalTalentsHub3 ай бұрын
@@darkblackexodus Asgari ücret alan kişilerin giderleri: 750 Faturalar dahil bir odaya ödediğini varsayalım, aylık 400 market gideri, ulaşım 200 desek: 1350 pound eder, giderler çıktıktan sonra halen 250 pound kalıyor. 250 Pound’a 1 ayda 10 kere dışarı çıkabilir ve evet beyaz yaka ile aynı yerde de rahatlıkla yiyebilir.
@drfailure8084 ай бұрын
3 yıldır uk deyim aynı fikirdeyim
@tayfun54524 ай бұрын
Oxford a verdiginiz £9000 in tamamini burs olarak alirsiniz
@halil52954 ай бұрын
Bacım sen iyiki girmişsin yani normalde bir Türk bu kadar ingilize benzemez bence sen bu kadar benzemek için çok çok çaba harcanışsın iyi gitmişsin mutlu ol...
@danyalkamil88624 ай бұрын
Herkes Oxford dan mı mezun ucuz olunca herkesin orada okuması lazım 😅
@zodiacone24616 күн бұрын
Diyarbekirde Oxford vardida bizmi okumadik.
@cosekant91563 ай бұрын
Eğitim konusunda verdiğiniz bilgi yanlış. Türkiye’de eğitim lisans, yüksek lisans hatta doktora derecesinde dahi ücretsiz. Yani köyden çıkmış bir Türk genci tüm eğitim öğretim hayatında eğitime tek kuruş harcamadan doktor olma imkanına sahip. Buna hiçbir İngiliz genç maalesef sahip değil. En basitinden council houselarda yaşamış bir İngilizin doktor olma ihtimali neredeyse imkansız. Siz özel okul olarak kıyaslama yapmışsınız. O özel okullara kayıt yaptırmak tamamen insanların tercihi. UK’de de o fiyatlara hatta çooook güzel fiyatlara özel okullar mevcut. UK eğitim konusunda Tr ile kesinlikle karşılaştırılamaz. Çünkü lise hayatından sonra tüm eğitim kurumları ücretli. Son 4-5 senedir, öğrenci kredilerine başvuran, öğrenci kredileriyle geçinen, devletin sırtına yük olan, borçlarla yaşayan yaş fark etmeksizin o kadar çok insan var ki sadece local bir puba gidip 3-4 farklı kişiyle sohbet etmeniz yeterli. Son yıllarda İngiltere’nin eğitim politikası tamamen ticari faaliyete döndü. Merdiven altı üniversite dediğimiz üniversitelerin fazlalığı ve bu üniversite mezunlarının işsizliği parlementoya bile taşındı. Hatta eski başbakan bu politikanın yanlış olduğunu ve üniversitelerin ve hatta bölümlerin kapanacağını söyledi. Bu arada evet oxford college’leri İngiliz vatandaşına 9 bin pound çünkü İngiltere’de üniversite eğitimi paralı ve 9 bin pound olsa da girebilene… Yani bir sınava tabi tutulup o sınavı geçiyorsunuz, geçtikten sonra da okumak için o 9 bin poundu veriyorsunuz. Öğrenci kredisi veya başka bir yolla.
@GlobalTalentsHub3 ай бұрын
@@cosekant9156 Çok güzel bilgiler vermişsiniz ama bir çocuk Türkiye’de lise giriş sınavını kazanamazsa, imam hatibe gitmek zorunda. Eğer biri çocuğunu imam hatipte okumasını istemiyorsa, çocuğunu özel okullara vermek zorunda kalıyor. Şansen ben çocuğumu kesinlikle herhangi bir din odaklı okulda okutmak istemezdim, çünkü din çok kişisel bir tercihtir. Okul, bilimi, hayatı, tüm dinleri, matematiği vs öğretmeli bana göre. Bu durumda özel okullarda çok acayip fiyatlar istiyorlar. O videoda söylemek istediğim de, bir ortaokul, lise fiyatıyla Oxford aynı fiyatlarda. Bu bana göre normal bir şey değil. Liseye kadar bir çocuk, eğitimini sadece isterse din odaklı bir okulda okumalı. Bir eğitim videosu çekeceğim yakında, bu söylediklerinizi de araştırıp; detaylı olarak iyi ve kötü yanları aktaracağım. Teşekkür ediyorum. Bu arada eğitim konusunda herhangi bir yanlış bilgi vermedim. Verdiğim bilgilerde, burada özel okul yok demedim. Sadece özel ilk okul, ortaokul, lise fiyatlarının çok pahalı olduğundan bahsettim. Not: Türkiye’de devlet okulları da ücretsiz değil. Okulların formaları, defterleri, gezileri, spor kıyafetleri vs var. Kısaca köyden bir çocuk, ailesinden para almıyorsa ne yazık ki ücretsiz eğitim alamıyor. Hele bir de öğrenci kredisi de buradaki gibi çok kişiye de verilmiyor. Çok küçük bir yüzdelik dilime veriliyor.
@cosekant91563 ай бұрын
@@GlobalTalentsHub Hayır kimse İmam Hatip’e gitmek zorunda değil. Kazanamayanlar normal liselere gidebiliyor. İmam hatipler benim dönemime göre çok çok fazla evet ama zorunlu bir imam hatip dayatması yok. İstemeyenlere veya sınavı kazanamayanlara normal düz liseler gayet mevcut. Türkiye’de devlet okullarının hepsi ücretsiz. Bunu tekrar altını basa basa tekrarlıyorum. Durumu yetmeyen, 1500 tl’lik harç ücretini ödeyemeyecek kadar durumu olmayan öğrencilerin ücretleri devlet tarafından karşılanıyor. Burada da harçtan bahsediyorsunuz. Almanya’da eğitim ücretsiz ancak orada da harç var. Harç ile eğitim ücretini karıştırmayalım. Kaldı ki 1500 tl şu an 3 porsiyon kebap parası. Kayıt aşamasında yardım altında alınan paralar(ki vermek zorunda değilsiniz). Gezi parası, okul üniforma parası? Bunlar ücretsiz olarak bahsettiğiniz İngiltere’de de ücretli kalemler. He onu dahi veremeyecek durumdaysanız o da karşılanıyor. Zaten onları karşılamayacak kadar parası olmayan insan da çocuk yapmasın bi zahmet. Geri ödemeli öğrenci kredisi herkese çıkıyor Türkiye’de. Aynı İngiltere’de olduğu gibi. Sizin bahsettiğiniz geri ödemesiz burs. Onlar başarılı öğrencilere, gelir durumuna bakılmaksızın veriliyor zaten. İngiltere’nin geri ödemesiz verdiği burs dilimi Türkiye’den de daha düşük bu arada. Ki onu da çoğunlukla üniversite komitesi başarılı bulduğu öğrenciyi kendi bünyesinden karşılayarak yardımcı oluyor.
@a.o.29552 ай бұрын
Türkiyede parasız hicbirşey yok. Eğitim bedava diyenler yalan söylüyor. @@GlobalTalentsHub
@sumrukumru42032 ай бұрын
@@cosekant9156 çocukların eğitimi için gittim diyor insanlar ama, eğitim kalitesi daha yüksek olmalı.
@zeytinkara1154Ай бұрын
@@GlobalTalentsHub Bilgi yanlışınız var. Lise giriş sınavını kazanamayanlar gençler düz liseye veya isterse endüstri meslek lisesine girebiliyor. İmam hatibe ve veya özel liseye gitmek zorunda değil yani lise giriş sınavını kazanamayan çocuklar.
@sonerduman59224 ай бұрын
Eğitim mevzuu krallık olmasi kaynaklidir
@HalimAprendeEspanol-fy5gi4 ай бұрын
Londra nin ucte biri park
@cigdemh5884 ай бұрын
İngiltere ile Turkiye diye genel kıyaslama yapmak ne kadar dogru bilmiyorum. Londra İngiltere'deki en pahalı şehir. Nereden buldunuz o manavi vallahi bravo. Londra'da hic öyle bir yere denk gelmedim. Birde muz kıyaslama yapmak icin iyi bir örnek degil orada ucuz olan ama burada ithal olduğundan pahalı olan bir meyve. Turkiye'deki bir köyde muz fiyatı ile nasıl kiyaslanir. Kadıköy degilse tabi :) Maydanoz gibi köyde yetisen bir seyle kıyaslayın bari. Ingilzler (eski köklü olanlar) sizin yüzünüze gülerler ama gayet de ırkçılık yapıyorlar. Londra cok kozmopolit ayrıca ingiliz bile yok nerdeyse. İngilizlerin yaşadığı bölgelerdeki durumlara bakmak gerek.
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
@@cigdemh588 Dikkat ederseniz Türkiye’deki videoda yerli muz yazıyor. İthal değil. Finsbury parkta da, Turnpike line’de de bu manavlardan bolca var :) 2 Gün içinde market kıyaslaması videosunu bitiriyorum. Orada tüm temel gıdayı kıyaslayacağım.
@cigdemh5884 ай бұрын
@@GlobalTalentsHubhadi bakalım bekliyoruz. Mango ile filan kıyaslamayın ama😊
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
@@cigdemh588 Yo Mangoda kıyaslayabiliriz. Çünkü Türkiye’de aynı muz gibi mango da yetiştiriliyor.
@nurtenalici22284 ай бұрын
🌼🌻🌺🌹🏵
@denizhanbilgic11144 ай бұрын
Gerçekten güzel video olmuş, teşekkür ederim. Ben de Türkiye’ye geldiğime pişman olduğum konuyu anlatmak istiyorum. 2019’da Yalova üniversitesini kazandım. YÖS sınavı ile, Özbekistan vatandaşıyım. O zamanlar okul harcı olarak 475 TL ödüyordum, koronadan dolayı okul uzadı. 2022’de zam geldi 4750 oldu, 2023’de yine zam geldi 11000 oldu. Bu sene son senem ne kadar zam geleceğini siz tahmin edin. Devlet üniversitesi bu ve zoruma gideni de Süriyeli sınıf arkadaşlarım var 1 kuruş bile ödemiyorlar, Türkçeleri de çok kötü, bir cümle bile kuramıyorlar. Gerçekten Türkiye’deki üniversitede okumak için harcadığım çabayı başka bir ülke için yapsaydım karda olurdum. Son sene olduğu için mecbur ödeyeceğim. Ve bundan sonraki hayatım için en büyük hayalım okulum biter bitmez başka ülkeye gitmek. En acılı olanı da ben bu ülkeye bir daha hiç bir yere gitmemek üzere gelmiştim. Hayatımı sadece burasıyla bağlamıştım. Pişman mıyım- evet. Ama her işte bir hayır olduğuna inanan biriyim. İnşallah sizin gibi daha güzel yerlere gitmek nasib olur.❤
@nmete74 ай бұрын
Sansiniza ülkenin battigi yıllara denk gelmissiniz hepimiz eski halini özlüyoruz. Umarım istediginiz ulkede olursunuz 🙏
@denizhanbilgic11144 ай бұрын
@@nmete7 Aynen öyle, bu da bir tecrübe oldu. Çok teşekkür ederim. İnşallah 🙏
@moonwalk10174 ай бұрын
Bazı yanlısları duzeltelım Turkıye'de asgarı ucretlının uc saatlık calısmasıyla en pahalı yemek yemesı mumkun değil. Keza ben en pahalı restorantı bırakın ortalama bır restorantta bıle uc saatlık calısmamla ıkı senedır yemek yıyemıyorum. Yemekten kasıt hadı standart uc cesıt olsun ama mumkun değil. Hatta ben asgarı ucretın 5 bın lıra ustu alıyorum. Bu arada ıkı ulkenın ortak eksık yanını soylıyeyım ıkı yerdede muzlar ne kadar pahalı veya ucuz olsun diğer meyvalarda dahil hepsi hormonlu.! Tavsiyem hıc yemeyın dıcem ama mademkı yıyorsunuz cok az yemeye dıkkat edın.
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
Asgari ücreti 1600 kabul edersek, siz en az 6600 Pound kazanıyorsunuz. Yani saatlik 40 Pound civarı kazanıyorsunuz. 120 Pound'a iki senedir yemek yiyecek bir restaurant bulamadığınızı mı söylemeniz ne yazık ki hiç gerçekçi değil. Ben aşağıda sizinle Londra'da dışada yeme içme fiyatlarının paylaşıldığı bir sitenin linkini paylaşıyorum. 227 gram antirikot biftek 27 Pound. 3 Saatlik asgari ücretten 6 Pound daha bile ucuz. www.globalprice.info/en/?p=britan/prices-in-london-on-food
@moonwalk10174 ай бұрын
@@GlobalTalentsHub Gercekcıyım neden mi.? Bugun bir lokantaya gidip üç çeşit yemek yemeye kalksam en az 300 lira ben sekız saat cıvarı calısıyorum. 23 bın lira alıyorum hergun uc seşit yemek yesem 26 gun 7800 lıra eder ve ev kira 10 bın ve benım gunluk cay vs harclıgımla aylık bu paranın yetmesı mumkun değil. Yanı kendıme hıc bırsey alamam gezemem tozamam vs anladıgınız gibi hesap ortada. Bu yuzden yemegı ucuz döner pıde vs ıle gecıstırmek zorundayım bununda ne kadar saglıksız oldugunu tahmın edıyorsunuzdur. Bu arada yemegı servısı vs olan bır fabrıkada calıssam yınede durum aynı. Siz evi olan bırısı ıcın konusuyorsanız durum bıraz daha pozitif tabıkı :D
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
@@moonwalk1017 Tamamen birbirimizi yanlış anlamışız. Ben videoda: İngiltere’de 3 saatlik asgari ücretle insanlar bir restaurantta iyi bir yemek yiyebiliyor, Türkiye’de ne yazık ki imkansız diyorum. Yani aynı şeyden bahsediyoruz. Siz videoda söylediğimi yanlış anlamışsınız, bende sizi İngiltere’de yaşıyor sandım :)
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
@@FriedrichNietzsche1 £11.44 * 40 saat/hafta * 52 hafta/yıl = £23,795.20 Vergi matrahı: £23,795.20 - £12,570 (kişisel muafiyet) = £11,225.20 Gelir vergisi: £11,225.20 * %20 = £2,245.04 Toplam Kesintiler: Gelir vergisi: £2,245.04 Ulusal Sigorta: £1,345.24 Toplam: £3,590.28 Net Yıllık Gelir: £23,795.20 - £3,590.28 = £20,204.92 Net Aylık Gelir: £20,204.92 / 12 ay ≈ £1,683.74 Şuradan da teyit edebilirsiniz: www.gov.uk/government/publications/minimum-wage-rates-for-2024
@moonwalk10174 ай бұрын
@@GlobalTalentsHub Hahaha yok ya nerdeee. Kuzenım İngıltere'de yaşıyor ondan da hayır yok 😂
@ugur19814 ай бұрын
cok moralım bozuluyor ablacım bu fıyatlandırmaya 1 saat calıs 1 kılo muz al ıngılız 1 saat calısssın 11 kılo alabılsın:(
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
@@ugur1981 Haklısın gerçekten ama umuyorum bir gün tekrar eskisi gibi olacak.
@filizmirazc23383 ай бұрын
Keşke orada doğsaydım ya da gidebilseydim güzelim ülkemiz ne hale geldi aç gözlü hırsızlar yüzünden. 😢😢😢😢😢😢😢
@ruddyphoenix17154 ай бұрын
Sınıf farkı var onu muzla karsilastiiamazsin
@cenkerginoz27763 ай бұрын
Evet, Turkiyede yok cunku sınıf
@halilc.72224 ай бұрын
1:51 sadece fiyat değil muzlarda kaliteli muz. Arada bunlardan alırdım çok güzel olurlar. Ülkemizin hali gerçekten rezalet. düşük kaliteye yüksek fiyat, düşük alım gücü.
İngiltere'de sınıf ayrımı yok diyenin hiç bir sözüne inanılmaz
@zodiacone24616 күн бұрын
Sir leri ve Lordlari nereye koyalim.
@gulaykuruoglu58433 ай бұрын
Vatanın dışında daha iyi yan falan olamaz. Kötü yanlar dedikleriniz ilginize, çabanıza, çalışmanıza mücadelemize muhtaçtır. Bunların üstüne gitmek yerine, kaçmak çok bencil ve boş bir davranıştır. Biliyorum ve eminim ki hiçbiri mutlu değil oralarda.
@GlobalTalentsHub3 ай бұрын
@@gulaykuruoglu5843 Merhaba, mutluluk, duygular, düşünceler herkese göre değişiyor aslında. Bunu kabul ettiğimizde, herkese saygı gösterebiliyoruz ve yaşadığımız her yer aslında o zaman cennet oluyor bana göre.
@gulaykuruoglu58433 ай бұрын
@@GlobalTalentsHub Merhabalar,Saygı ve sevgi göstermek her durumda ve her mekanda mutlak gereklidir. Benim bahsettiğim şey duygu, aidiyet , his gibi , zihin gibi, öz kültür gibi daha insani bir boyutta hoşnutluk ve güven duygusudur.
@gulaykuruoglu58433 ай бұрын
Küresel felaketler, göçmen sorunlarını , yaşam sorunlarını ikiye ,üçe katlayacak maalesef. Hiçbir yer güvenli olmayacak.Bence vatan dışında gidilecek hiçbir yer yoktur. Yakın gelecek tarih bunu bize en acımasız haliyle gösterecek ne yazık ki!
@GlobalTalentsHub3 ай бұрын
@@gulaykuruoglu5843 Aslında saygı göstermenin başında; (bana göre) başka görüşlere saygı göstermek geliyor, genellemelerle kendi düşüncemizi dünyadaki tek doğru kabul etmemek gerekiyor. Örneğin, biz burada çok ama çok mutluyuz ama İstanbul’da da çok ama çok mutluyduk ve ben şunu söyleyemem: biliyorum ve eminim ki burada yaşayan herkes çok mutlu ya da istanbulda yaşayan herkes çok mutlu.
@gulaykuruoglu58433 ай бұрын
Mutluluk kendi vatanına en yakın çevrene mutluluk ve değer katmakla başlar. Bireysel mutluluk yoktur. Yazık ki gençler bunu yaşayarak,deneyerek öğrenecekler. Ben asıl burada kalan ve yabancı diyarlarda mutluluk arayan geleceğinden çok endişelendiğim için söylüyorum. Tüm dileklerim sizlerin iyiliği içindir. Dilerim mutluluğu bulursunuz. 🙏🙏
@dilsadkarasert87553 ай бұрын
Aaaaa fakirle ayni yerde kahve icmek mi.....😆Hani Kemal Sunal ile Sener Sen'in filmi vardi.Aganin b...nun ustune b....mu yapacaksiniz diye..Onu yaşiyoruz neredeyse...
@nefarkettimbiliyormusun4 ай бұрын
Ekonomi ile ilgili kısımlarda ülkem adına gerçekten içim acıyor. Belli konular göz göre göre bu hale getirildi!!!
@ataturkvebilimdenyana20264 ай бұрын
Aptallar ülkesiyiz, Soysuzlar ülkesiyiz Verdiler yetkiyi şimdi fitil fitil nerelerinden geliyorsa getirtiyorlar. Sağlam bir burun sürtünmesi lazım.
@leventaltn718824 күн бұрын
😅elin ülkesi pat diye vatandaşliga almıyor bizim ulkemiz han geçen önü 😅
@DenizY-y9d4 ай бұрын
Bir ufak düzeltme; İngilterede de özel okul var ve çok pahalı. Kızım liseyi bitireli 8 sene oldu ama o zaman bile ücreti £25000 idi. Konuda bahsedilen okullar devlet okulu…
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
@@DenizY-y9d Aslında orada İngiltere’de devlet okulu eğitimi, Türkiye’deki özel okul seviyesinde demek istedim.
@cigdemh5884 ай бұрын
@@GlobalTalentsHubyoo her yerde değil ayrıca Turkiyede çok kaliteli özel okullar var
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
@@cigdemh588 Türkiye’deki çok kaliteli ortaokul ve lise özel okulları , İngiltere’deki Oxford üniversitesi ücretinden çok daha pahalı.
@pastacosman94103 ай бұрын
Sen ingilize benziyorsun abla. Inglizce video yapasana. Inanamadim turk olduguna
@BetülAkcaKocatürk4 ай бұрын
Ne iş yapıyorsunuz?
@tayfun54524 ай бұрын
Avrupada muzun en ucuz oldugu ulke ingiltere. Dunyanin muz ticareti itlanda merkezli olarak yonetilir!
@aihsanasl4 ай бұрын
Sadece sokak köpekleri sebebiyle bile terk edilir bu saçma sapan ülke
@SuatUstel4 ай бұрын
Bence cayir ccayir bagiran ezan sesi. Tuvalette bile duyuyorsun
@aihsanasl4 ай бұрын
@@SuatUstel ezan okununca dış sesi kesen kulaklık takıyorum durum çiziliyor elhamdülillah ateistim ama ezandan bin beter rahatsız edici şeyler var bu ülkede bak düğün konvoyunun yol kesmesi değil evde odanda otururken sokak düğünü yapıyorlar saatlerce gürültü düğün yokken saat başı şu kişi öldü cenazesi şu camiden kalkacak, saat beşte yol trafiğe kapatılacak aracını çek, akşam şurada konser var duyurusu, ayrıca sela okunuyor toplama kampı mı sayfiye yeri mi belli değil.
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
Sokak köpeği, sokak kedisi olmadığı için bu ülkede her yerde dev sıçanlar var. Benim de en özlediğim şey, doyasıya bir sokak köpeğini, kedisini sevmek.
@Jkjhkkhhvmh4 ай бұрын
Sokak hayvanları insanlardan iyidir hiç değilse içgüdüsel davranıyorlar insanlar gibi zalim değiller😢
@aihsanasl4 ай бұрын
@@Jkjhkkhhvmh tabi canım hiç zalim olurlar mı hepsi kanatsız melek onca insan kendi kendine ölüyor.
@aihsanasl4 ай бұрын
Erkek erkeğe evlenmek serbest olsa daha mı iyiydi?
@GlobalTalentsHub4 ай бұрын
@@aihsanasl Evet. İnsanlar kalbinden geçtiği gibi yaşayabilse, çok daha iyi. Çünkü 1000 Yıl sonra kemiklerimizi bulduklarında, cinsiyetimizi bile tespit edemiyor olacaklar.
@aihsanasl4 ай бұрын
@@GlobalTalentsHub 👌😍👍 katılıyorum
@aihsanasl4 ай бұрын
@@GlobalTalentsHub zaten yasaklasalar da insanlar bir yolunu bulup beraber yaşıyorlar, evlatlık olarak alıyorlar sevgililerini miraslarını bırakabilmek için resmiyete dönüştürüyorlar. Bizim toplum da kendini kandırıyor.
@nursenkuzu92034 ай бұрын
Takıldığın şeye bak, sen evlenme kardeşim
@betush4 ай бұрын
@@GlobalTalentsHub ahhaahha yorumlara bak, keske cevap bile vermeseydiniz. 😅
@SerbanTelecomSerban2 ай бұрын
😅Neden peki Turkiye yi daha iyi yapmak varken ingiltere yi falan iyi yapmaya calisiyoruz? Ozellikle bu geliri iyi olanlar sanatcilar oyuncular muzisyenler hep oralarda cogu. Yani! Kusura bakmayin
@ErT-uh4ji3 ай бұрын
Abla biraz kira bahse et bence burada insanlar zor geçiniyor 18 sene bizde İngiltere yaşıyoruz sizin gibi üç dört senedir burada yaşiyoruz okul gezılerın para alınıyor unı gıden gençler ısyan ediyor senin 6 bın pound sene kaç sene bırtırıyon boş konuşuyorsun bence
@KontaktTrst4 ай бұрын
Mən Azəriyəm,Avropada məni çoox cəlb edən,çəkici qüvvəsi çox olan,şəhərin quruluşuna və başqa gözəl şeylərə görə və Artur Konan Doylun(SHERLOC HOLMS) əsərlərində xoşladığım yerdi.Çox istəyirəm orda olam,amma...😔
@ivandivandelen65614 ай бұрын
Bana gore akil disi seyler konusuyorsunuz/ cunku mantik,matamatik ve matamatiksel istatistik kullanim aliskanligi olmadigi icin ve factoloji disi duygusal konusmalara angaje oldugunuz icin kendinizi kontrol etme gerksinimi hissetmiyorsunuz! Bu konuda dunya bankasinin ve Avrupa birligi ekonomik gozlem birimlerinin ulkelere yonelik datalarini genellikle en yaygin hiper/super market aglarindan derledikleri ve periyodik olarak yayinladiklari ekonomik durumlari (degisimleri) karsilastirmali olarak nominal bazda ve satinalma paritesi bazinda irdeleyen ve raporlayan yayinlari mevcut.Sizin yaptiginiz gibi bir muzu veya bir armutu eline alip sallayarak degilde onmilyonlarca hane halklarinin yuzdesel agirlik olarak en cok kullandiklari urun ve hizmet kalemlerinden olusan standart sepetlerdeki fiyat degisimlerini surekli olarak yayinlarlar. Ve butun avrupa ulkeleri icinde (Ingiltere de dahil olmak uzere) en ucuz ulke halen Turkiye.Ama hakli oldugunuz bir noktada var: Turkiye son yillarda iyice pahallandi (fiyat artisi cok yuksek) ve doviz bazinda da enflasyon var. Bunu sebebi asiri talep(Bir malin fiyatini (universitede ekonomi dersinden ogrendigimize gore ) o mala olan talep ve o malin arzi belirler.Ozellikle dis talep.Turk urunleri uluslararasi piyasalara gore cok ucuz oldugu icin disridan talep yagiyor ve ihracat firliyor.(Avrupaya yaptigimiz ihracatin grafiklerini incelerseniz bunu hemen gorebilirsiniz).Yani Turkiyedeki enflasyonun asil sebebi Avrupa mallarinin Turk urunlerinden pahali olmasindan dolayi avrupanin talebini Turkiyeye cevirmesidir.Bu da doviz enflasyonununana en onemli sebebidir.Ama ayni zaman da Turk ureticilerinin (firmalarinin) gelir duzylerini de yukseltmektedir. Nitekim satin alma paritesine gore uluslararasi kurumlarin raporlarinda kisi basi gelirde Turkiye artik birkac Avrupa ulkesinin uzerinde gozukmektedir ki eski zamanlarda bu dusunulemezdi bile. Gercek olan su ki Turkiye pahalaniyor(cunku eskiden bir ucuncu dunya ulkesi olarak tumuyle bedava bir ulkeydi-100 marka Turkiyeye gelen Hans ya da George bir ay tatil yapabiliyordu ) ve bu pahallanma sayesinde gelir duzeyi(kisi basi) Avrupa standartlarina surekli yaklasiyor-Negatif dedikodulara bakmayip da gercek istatistiksel verileri icine hile koymadan analiz edersek rakamlar gercekleri kabak gibi ortaya koyuyor. Sinif ayrimina gelince-bence o da bir illizyon. Gettolasma ve sinif ayrimciliginin ve aristokrasinin beynidir Ingiltere. Hic bir zaman fatrkli siniflar ayni mekanlarda bulusamazlar.(Orta ve alt sinifin birbirine girdigi sosyolojik gecis gruplari haric).Ingilterede binbir zorluga katlanip yasayan Turklererin (ve diger ucuncu dunyalilarin) cogu gettolarda yasiyorlar .Hatta siz kendiniz anlattiniz uzun uzadiya bir ev kiralayabilmek icin universiteye hazirlanir gibi olaya henuz Turkiyede iken hazirlanmaya basladiginizi ve sinavi(ev tutabilme sinavini) kazanamamisiniz ingiliz olmadiginizdan dolayi ve bir odaya razi oldugunuzu.Turkiyedede bir cok asagilayici olayllar oluyor ancak bu denli komik asagilanmalar cok nadir gorunur.Alt gelir gruplarinin bu durumu sadece Ingilterede degil Fransa dahil butun Avrupa ulkelerinde boyle maalesef.(Dunyada bu fashist dusunce - gaddarligi egilimi artiyor insanlarin gelir duzeyleri surekli birbirine yaklastigi halde-Ucuk olan yuzde birlik nufus haric!).
@Fatma_Jale4 ай бұрын
Merhaba, uzun süredir ilk kez Türkiye ekonomisi hakkında olumlu denebilecek bir yorum görüyorum. iyi mi acaba gerçekten diye düşünmek bile beni mutlu etti, kendi adıma memurum ve alım gücüm düşüyor, aldığım ürünlerin kalitesindeki düşüşü de alım gücümle yarışıyor. Sadece gıda olarak değil, mesela bir poşet bile eskisine göre daha ince, dayanıksız... Genel manada dediğiniz gibi bir olumlu hava varsa bile benim alım gücüme yansımıyor. Elektriğe % 40 zam gelmişti, dün de yaşadığım şehirde suya %446 zam geldi. Evet %446 yanlış yazmadım. Bu arada siz de Türkiye de mi yaşıyorsunuz? Sadece ekonomik de değil mesele, Türkiye de insanî bir çok anlamda üstesinden gelemediğimiz sorunlar var. Bazısı din kaynaklı, bazısı kişilik, bazısı toplumsal eğitim, bazısı ülkenin konumu kaynaklı vs vs. Hayatı zorlaştıran çok şey var.
@cigdemh5884 ай бұрын
@@Fatma_Jale Türkiye'nin ekonomisi bir yana Avrupa'daki büyük ülkelere bir yabancı olarak gidip yaşamak da hiç kolay bir şey değil.