Nalan abla "spor faliyetlerine önem veriyorlar" diyor. Sporu ve hobilerimi geçtim, Ben aileme daha fazla masraf çıkmaması için test kitabı istemeye utanıyorum. Söyleyeceklerim bu kadar..
@NalanSipar3 жыл бұрын
:(((((((
@nefise44703 жыл бұрын
ben de maalesef..
@-fenerbahcelichoice88113 жыл бұрын
Doğru
@mixlitarifler3 жыл бұрын
Ama spor faliyetleri de ucuz Almanyada. Biz oğlumuzun futbol takımında oynamasına senelik 27€ verirken kızımızın yüzme dersine senelik 34€ veriyoruz. Eğer anne babası çalışmıyor,devlet yardımı alıyorsa,devlet bunda da yardımcı oluyor.Böyle faaliyetler çocukların sosyalleşmesi için zaten herkese açık olmalı.İnşallah siz gençler ülkemizi ileriye taşırsınız. En azından sizin çocuklarınız rahat yaşasın diye
@buffysummers70073 жыл бұрын
@@mixlitarifler benim yüzmw kursun 7 8 sene önde 100tl di annem zar zor götürürdü tabi ki devam edemedim ülkede sporcu olmak cok pahalı cidden
@pelinyaman64513 жыл бұрын
Açıkçası basmaya tereddüt ettim almanyadaki gençlerle kendi yaşadığım hayatı kıyaslayınca insan çok kötü hissediyor
3 жыл бұрын
+1
@excellentnaturemoments3 жыл бұрын
durumu eşitlemek siz gençlerin ellerinde
@dilekg1113 жыл бұрын
Türkiyedekiler daha kültürlü. Burdakilerin cogu gerici. Ben 10 yasinda geldim, daha burdakilere alisamadim.
@ekngkblt41753 жыл бұрын
@@dilekg111 fırsat yaratilmadigi sürece istediğimiz kadar vizyonlu olalım potansiyelimiz yok sayılıyor
@goktugturk12203 жыл бұрын
Ağla
@nongluten95693 жыл бұрын
Z kuşağındanım bu kadar eleştirilmemizin sebebi tamamen açık yaşıyor olmamız.Eskiden herkes ne düşünüyorsa ne yapıyorsa "Mahalle" baskılarından ötürü gizli yapıyormuş şimdi her şeye rağmen biz sesimizi az veyahut çok çıkartıyoruz.Kısacası özgürlüğe önem veriyoruz en azından ben önem veriyorum diyebilirim :) Teşekkürler
@kaguya-sama80443 жыл бұрын
Ben de öyle düşünüyorum.
@So-li2tb3 жыл бұрын
Merhaba dostum, sana bir kanal önereceğim. İsmi "KZbin Radyosu" başarılı işler yapan ufak ve niş bir kanal hoşuna giderse abone olabilirsin, saygılarımla :)
@Light-sf5ki3 жыл бұрын
Benim ozgurluk anlayisim tamamen baska 😅
@bagelbutcher3 жыл бұрын
Aynen o kadar özgürler ki inandığım saygı duyduğum her şeye küfreden gençler var bu da psikolojimin içine etti .Ben 22 yaşındayım ama bazı gençler özgürlüğü saygıyla birleştirmeli.
@hatice65743 жыл бұрын
Açıklik sizin tercihiniz degil belki, oyle olmaya kodlandiginizi zorlandiginizi hic dusundunuz mu? Altinizda bez varken elinize telefon tablet tutusturdular. Cocuklugundan beri tabletteki her dokunusunun elektronik izi var, acik degilim desen kac yazar. "Açık" olmaniz diger kusaklara gore sizi daha avantajli yapmiyor.
@argumaninsakalii60503 жыл бұрын
Ay sinirlerim bozuldu yaşıtlarım yurt dışında neler tartışıyor ben nelerle uğraşıyorum. Yedin gençliğimi Türkiye..
@nebuselmursel20893 жыл бұрын
Biz toplumsal sorunları,dini,siyaseti,Orta doğunun sorunlarını ve savaşlarını tartışmaya mahkum gelmişiz dünyaya.Yanlış yerde doğduk.
@subzero063 жыл бұрын
Ben de aynını diyorum
@anubis.2.23 жыл бұрын
Almanya'daki yaşam şartlarını görmek istiyorsanız sadece bu videonun görüntü kalitesine bakarsanız bile görürsünüz. Sağ taraftaki Nalan Hanım 2021 yılına yakışır bir internet kullandığı için görüntüsü ve sesi çok net ama sol taraftaki fukara Nevşin abla 3-4mbps yükleme hızı ile çamur gibi ses ve görüntü aktarımı sağlıyor.
@zett22113 жыл бұрын
bu yorumu arıyodum biliyo musun. cidden haklısın.
@anubis.2.23 жыл бұрын
@@zett2211 maalesef ülke gerçekleri :( milenyum çağında bize dayatılan berbat internet "hizmetine" çok yüksek fiyatlar ödüyoruz
@fistikcisahap2123 жыл бұрын
Fukara dhgdgdhdhdh
@precursors3 жыл бұрын
45 yasindayim. Z kusaginin buyuyup siyasete girip ulkeyi degistirmesini gorebilmek, hayatim boyunca Turkiye'de gormedigim seyleri gorebilmek icin yasayabildigim kadar uzun yasiycam!
@precursors3 жыл бұрын
@figen tacir Sevgili Figen, aslinda sizi kucumseyenler yasinizdan dolayi kucumsemiyor. Sizi kucumseyenler kendi gibi olmayan herkesi kucumsuyor. Yani evet sizin kusagi hedef aliyorlar ama konu baskasi olunca onlara da verip veristiriyorlar. Hedef kadin haklari savunuculari olabilir, LGBTi olabilir, liberaller olabilir vs vs. Bu seviyesizlik son 40 yilda geldigimiz nokta. Malesef benim kusagim ve benden sonraki kusak biraz apolitikti, secim zamani oy kullanmaya usendiler resmen, sonra da sikayet sikayet. Sizin kusaginiz da umarim ayni hataya dusmez. Bir vatandasin bu ulkede en buyuk gucu sandiga atacagi oydur.
@precursors3 жыл бұрын
@@mugoteto Durum "bel baglama" degil. Z kusagi da herkes gibi buyuyecek yaslanacak, ister oy kullanacak ister kullanmayacak. Benim kusagimdan pek cok insan apolitikti, ya da tembellikten oy kullanmadi. Ayni hatayi insallah Z kusagi da yapmaz diliyorum. Z kusagi toptan ulkeyi terketmeyecegine gore eninde sonunda ulkedeki gidisattan sorumlu olacaklar.
@atilahan13 жыл бұрын
@figen tacir bir y kuşağı olarak, biz beceremedik ve tüm umudumuz sizlersiniz; Z Kuşağı.
@hayalindeucuyor23743 жыл бұрын
@@precursors çoğunluk oy kullanmadı mı sizin zamanınızda,neler oldu öyleyse
@precursors3 жыл бұрын
@@hayalindeucuyor2374 Milyon tane parti vardı, oylar hep bölündü. Sürekli koalisyon hükümetleri kuruldu, partinin biri koalisyondan çıkınca hükümet düşüp durdu. Sürekli erken seçim oldu. Başa gelen partiler sekülerliği şimdi AKP’nin bazı şeyleri zorla dayatması gibi gibi dayattı, tepki çığ gibi büyüdü AKP ortaya çıktı. Ben bile seküler biri olarak her türlü dayatmaya karşıyım. İnsanların başörtüsüne karışılmamalıydı. Kürt vatandaşlar ülkemizde Amerika’daki zencilerin gördüğü muameleden daha kötü muamele görmemeliydi. PKK’yı resmen biz yarattık. Her başa gelen bişeyleri herkese dayatma peşinde olmamalıydı. Partilerin hepsinin görüşü birbirinden farklı olsa da al birini vur ötekineydi. Sonuçta millet istedikleri gibi kinci, intikamcı, dayatmacı oldu. Hiç özgürlük, demokrasi için çalışan parti olmadı. Hepsinin “kırmızı çizgi”si vardı. Sadece kırmız değil mavi, sarı, yeşil çizgileri de. Özgürlük herkes için olmalı, yoksa hiçbir zaman tam demokrasi olamayız.
@helllil51893 жыл бұрын
Almanya’nın Z kuşağının konuştuğu şeylere bak bir de bizimkine biz hala eğitim sistemi , ekonomi,kadın cinayetleri konularında kalmamız ne kadar acı verici....
@sekermavi1013 жыл бұрын
Almanyada bu sorunlar yok mu
@zeynepdogan69593 жыл бұрын
@@sekermavi101 Burda olduğu kadar olduğunu düşünmüyorum. Baksana kadın ve erkeğin eşit olduğunu kabullenmişler, çevreyi çok düşünen gençler var, iyi insanlar olarak yetiştiriliyor çoğu. Açıkçası şu an Almanya'ya gitmeyi düşünmüyor değilim. Burası değişmedikçe cehennem kalmaya devam edecek.
@uzaynazisi82793 жыл бұрын
@@zeynepdogan6959 eşit değil denk
@yigitbilgilii3 жыл бұрын
@@zeynepdogan6959 Kadın Katliamı oranında Türkiye, avrupaya ve dünyaya kıyasla aslında çok da yüksek değil. Almanya ile kafa kafaya gidiyoruz. Bknz: Femicide rates in the world. Ülkenin sorunları çok biliyorum ama araştırdıktan sonra eleştirmeniz daha sağlıklı olacaktır. İlla z kuşağısınız diye her şeyi otomatik olarak bilemezsinz. Bilmiyorsunuz ki dışardan çok bilmiş olarak gözüküyorsunuz.
Ben 2001li bir z kuşağı olarak istediğim şeyler basit : hayvan hakları (hayvanlar mal değil candır sadece konuşamazlar bizden farklı olan yönleri burdur) eşitlik (kadın erkek ya da kendini belirli bir cinsiyete sığdıramayan insanlar eşittir, din, dil, ırk gözetilmemeli) eğitim (misal ben sözel yeteneği kuvvetli olan bir insanım fakat öğrenim hayatımın 10yılı bana sayısal 7yılı dil dayatıldı buna Bi çare gelmeli) insan hakları (bir insan hapis yattı girerken ve çıkarken kesinlikle Bi psikolog iyi mi diye kontrol etmeli, okullarda düzenli olarak bu testler yapılmalı böylece suçlular suçlu işlemeden tedavi olur ve kimsenin canı yanmaz.) gençlerin önünü açın (örneğin ben Bi hobi edinmek istiyorum ama ekonomik yetersizliklerden dolayı bir hobi bile edinemiyorum) ha eğer bu gibi fikirler aklınıza gelmiyorsa alın gençleri karşınıza sorun ne yapılsın istersiniz. İnanın bana genç biri çıkıp bana oy verin dese veririm z kuşağını x ve y kuşağı anlayamaz.
@zeynepyrtc87383 жыл бұрын
@The big liar biyolojiyi kim sayısal ders yaptı ya
@AliEnesHD3 жыл бұрын
@@zeynepyrtc8738 bunu 4 yıl boyunca düşündüm ...
@AliEnesHD3 жыл бұрын
@@zeynepyrtc8738 ama mantıklı bir açıklama bulamadım tabii;(
@fatmaarc54383 жыл бұрын
Ve kesinlikle eğitimin ticareti YAPILMAMAMLI
@tuannakaraca03 жыл бұрын
Ayrıca okuma ve test kitaplarının fiyatları ortada. Gidip bir tişört alıp 50 tl veriyorsun, yandaki mağazaya girip kitap fiyatlarına bakıyosun adam akıllı ciltli bir kitap 70 tl. Bu da çok can sıkıcı. Ben gidip test kitaplarını fotokopi çektiriyorum. Bunu yapmama ne gerek var? Zamanımı alıyor. Bari 40 tl olsun düzgün yayınlardan test kitapları. Gidip alıp çıkıyım. Öğrencinin hiçbir dayanağı yok ciddi manada.Yarın bit gün anneme bir şey olsa, bana nolacak? 18 yaş altı çalışamıyor ama öğrenci olan kimseye de yardım edilmiyor. Acınası hissediyorum bu gibi konularda. Yaşıtlarımın %96 sının da böyle hissettiğine eminim. Kalan %4 lük kısım anadan doğma holding sahibi olanlsr.
@vadella18153 жыл бұрын
Hem hiçbir şey sunmayıp hem de bu kadar vicdan azabı yaşatan başka bir ülke yoktur.
@So-li2tb3 жыл бұрын
Merhaba dostum, sana bir kanal önereceğim. İsmi "KZbin Radyosu" başarılı işler yapan ufak ve niş bir kanal hoşuna giderse abone olabilirsin, saygılarımla :)
@tughanmuminovic64903 жыл бұрын
Bu bizim ülkemizin suçu değil dir bu Müslüman ülkelere düşman olanların suçu dur biz şuan onlar burada olmamızı olmamızı istediğiiçin burda yız
@mikeemyers883 жыл бұрын
@@tughanmuminovic6490 Hadi mantıklı düşünemiyosun,Türkçen de mi yok
@tughanmuminovic64903 жыл бұрын
@@mikeemyers88 Ulan minnacık telefo da bin tane tuş ne bekliyon
@mikeemyers883 жыл бұрын
@@tughanmuminovic6490 d0ru
@cerendemir90743 жыл бұрын
18 yaşında bir Z kuşağı olarak büyüklerimiz bize tembel hazıra konan bir nesil olarak görüyor yani biz elinizdeki imkanları değerlendirerek büyüyoruz ve imkanlariniz var doktor ol bilmemne diyorlar biz bundan bıktık ben kendi yetenegime göre bir alanda yükselmek ve ülkemi geliştirmek istiyorum ben ırk din dil fark etmeden herkesin aynı kefeye koyarak değerlendirilmesini istiyorm
@cerendemir90743 жыл бұрын
@wroffeyitip pp teşekkür ederim 🥰
@talha16063 жыл бұрын
Çok çağdaş düşünüyoruz galiba. Bunlardan bahsedince büyükler trene bakan öküz gibi bakıyolar :D
@rockisdead55303 жыл бұрын
Benim de telefonum var hep bakmiyorum diyen dayi günde 8 saatini kahvede geçiriyor
@oykuirem13203 жыл бұрын
Ve bu dayı daha maskesini burnuna kapatmaktan aciz. Keşke birilerini hunharca eleştirirken biraz da kendilerine bakmayı öğrense insanlarımız
@-fenerbahcelichoice88113 жыл бұрын
@@oykuirem1320 aynen
@kolsuzpanda78433 жыл бұрын
şahit oldun mu
@tughanmuminovic64903 жыл бұрын
O tür insanlar ın çoğu kafası bozuktur
@rockisdead55303 жыл бұрын
@@kolsuzpanda7843 evet oldum
@nemmen27743 жыл бұрын
Ben 20 yaşındayım, Z kuşağındanım. Yani gerçekten Almanyada yaşamın ne kadar rahat ve gençlerin ne kadar huzurlu olduğunu biliyordum da bu kadarını hayal etmiyordum. Öncelikleri "plastik atıklar, araba çevreye zararlı" gibi genel olarak yıllar sonrası için planlanan durumlar. Buradaki genç kadınlar "acaba tacize uğrar mıyım, uğrarsam ceza almayabilir" korkusundan dışarı bile çıkmıyorlar bazı yerlerde. Gençlerin problemleriyse almanyadaki gibi hiç değil, "senelerdir okuyorum ama büyük ihtimalle işsiz kalacağım napacağımı bilmiyorum" "üniversite için aldığım krediyi bu yoklukla nasıl ödeyeceğim" "acaba bu tweet yüzünden dava açılır mı bana" gibi çok büyük problemler. Bu ülkede bilgisayar oyunu alıp oynayamazsınız bile. Ülkede gün geçtikçe artan suriyeli sayısını, liyakatsizliği, rektörün bilmemkaç tane akrabasını bilmemkaç yere atamasını görerek yaşıyoruz biz ya. Sadece makarna alabilip, tanzim kuyruklarında patates almış ve "şükredin guzum 100 sene önce kılışdar SSK kuyruk muyruk" diyen yaşlıları saymıyorum bile. Geçen gün yunanistanda polis birine fazla şiddet gösterdi diye insanlar eylem yaptı, polis araçlarına molotof dahi attılar. Bu ülkede düşünebiliyor musunuz böyle bir şey olduğunu? Boğaziçi'ndeki gençler yaka paça alındılar içeri. Kimse gıkını çıkaramadı bu ülkede, adalet hukuk yok. Her genç kaçmak istiyor bu ülkeden, kimsenin de "gitmeyin guzum" deme lüksü yok.
@ezgi-el8yj3 жыл бұрын
Iyi hos da Almanya daki dogaya, cevreye duyarli gencler ulkedeki Suriyeli sayisi artiyor gibi insan haklari karsiti bir soylemde de bulunmazlar. Somali de de Z kusagi var, Afganistan da da, Suriye de de. Bu gencler de kendi bizimkinden bile bin kat beter devletlerinden kaciyorlar. Liyakat, hak istiyorsaniz sadece kendiniz icin degil butun insanlik icin isteyin yoksa sadece olay iktidarin birinden otekine gecmesi olur ama ozunde ayni kalir.
@yarensoylu85263 жыл бұрын
Biz Z kuşağı olarak ülkeden kaçmak yerine direnmeliyiz. Yanlışları değiştirmek için cabalamaliyiz. Gittigimiz ya da gitmek istedigimiz yerin suriyelisi olucaz. ama bize suriyelilere gosterilen ozen gosterilmeyecek .
@denizseverbirdunyal9863 жыл бұрын
Türkiye’deki bir genç ile Almanya’daki bir gencin hayallerinin arasındaki uçurum.. biri diyor ki eğitim alamıyorum, diğeri iletişim çağındayız eğitim artık çok kolay... doğduğun yer kaderindir deyip susuyorum...
@Zeynep-jq1rd3 жыл бұрын
Y kuşağı olarak 1 yıldır Almanya’da yaşıyorum. Benim bile hayallerim değişti. Daha doğrusu artık hayallerim var.
@gulcandogan20723 жыл бұрын
@@kenansari sanane insanların pozlarından gayet güzel çıkmış sana mı sorucak.d
@cileklikekstra55683 жыл бұрын
@@kenansari sana mı düştü? Milletin pozuna laf edeceğine saygı nedir onu öğren bence.
@kkc.emrecan3 жыл бұрын
@@Zeynep-jq1rd nasıl gelebiliriz Almanya ya
@kenansari3 жыл бұрын
@@gulcandogan2072 Gulcan hanim instam adresinizi verin bana neden boyle dedigimi size oradan detaylica anlatiyim dm yoluyola , simdi burada lafa giren cok olur. Bekliyorum
@berilaldemir33703 жыл бұрын
İzlerken boğazım düğümlendi. Ülkemizde Z kuşağının ne kadar çabuk yaşlandığını fark ettim. Nalan hanım oradaki gençlerin hassasiyetlerinden bahsederken kuşağımın hassasiyetlerini ve kaygılarını düşündüm. Cinayetler, hayvan, çocuk istismarları, ekonomi, gelecek kaygısı... Küçük yaşımızda çok büyük dertler ve sorumluluklar kaldırıyoruz omuzlarımızda. Ne hobilerimiz ve kişisel gelişimimiz için ayırabilecek paramız ne de hayal kuracak olanağımız var. Coğrafyanın kader oluşu kadar önceki kuşaklar da sorumlu bundan. Bu nedenle eleştirilmeyi kaldıramıyorum. Beni geleceğe bağlayan tek umut akranlarımın farkındalığı. Güzel günleri bizim getirebileceğimize inanıyorum. Ve size bu şeffaflıkta bir kıyaslama için teşekkür ederim. Her geçen gün nerede olduğumu daha iyi kavrıyorum ve buna göre yaşıyorum.
@So-li2tb3 жыл бұрын
Merhaba dostum, sana bir kanal önereceğim. Güzel ve niş içerikler üretiyor, kanalın ismi; "KZbin Radyosu" :)
@emreyaman47283 жыл бұрын
Selam, son sözleriniz en güzel sözleriniz oldu. “Ne yoksa onu istiyorlar” demeniz çok manidar.
@sabsabm3 жыл бұрын
Bugün sadece saçım renkli diye bir tane çift teyzeyle amca beni görüp estağfurullah çekip besmele çektiler bana bakıp aslında videoyla cok alakalı değil ama şuan kalbim çok kırıldı sadece ayakta metro bekliyordum ne açık giyinmiştim ne de dar giyinmiştim ki giyseydim bile onları neden rahatsiz etsin ki sadece ayakta metro bekliyordum uygunsuz bir konuşma da yapmıyordum ya da küfür etmiyorum sadece ayakta durup metro bekliyordum konuşmuyordum bile beni süzüp estağfurullah çektiler kalbim paramparça oldu ben yine de büyüklerime saygılı olurum ama onlar beni asla sevmeyecekler
@esmanurguner16843 жыл бұрын
Takma kafana ya böyle insanlar oldukça gram ilerlemiyeceğiz
@lunieww3 жыл бұрын
Öyle insanların seni sevmesine de gerek yok zaten,onların ilk kafa yapılarını değiştirmeleri lazım.
@Yzbnir3 жыл бұрын
Kanka bi ayakları çukurda zaten takmaaa
@tanyldz473 жыл бұрын
Onlar aptal zaten boşver cahil
@Games123593 жыл бұрын
Bosver onlari cahilliklerine ver
@b.u.78203 жыл бұрын
Y kuşağı bir birey olarak söylüyorum. Z kuşağı ben sizi çok seviyorum yaa. Bakmayın siz size laf söyleyenlere. Kendilerinin cesaret edemediklerine cesaret ettiğiniz için, hayal edemediklerini hayal ettiğiniz için sizi hazmedemiyorlar. Kendileri gibi koyun olun, kafanızı kaldırmayın, hiç bir şeye itiraz etmeyin, itaatkar olun istiyorlar. Olmayın. Aynen böyle devam edin ruhunuzu kaybetmeyin.
@b.u.78203 жыл бұрын
@OTTOMANS PEOPLE this is not the problem of generation Z. This is the problem of turkish men
@keremjovi92453 жыл бұрын
aynen bende Y kuşağı olarak z kuşağını destekliyorum benimde farkım yok onlardan teknolojide 1 tık eksiğimdir belki benim zamanımda ki telefonlar farklıydı ben akıllı telefon aldığımda millet çok daha iyisini kullanıyolardı şuan normal bir akıllı telefonum var z kuşağı gibi özürlük keyfine düşkünlük bende aşırı fazla devletin bana karışmasına izin vvermiyorum hakkımı aramakta ustayım z kuşağına laf söyleyen kendine baksın aynen devam ediniz özgürlük bizim olacaktır.
@beste97833 жыл бұрын
16:56 da ki amcanın daha cümle kuramazken Z kuşağını eleştirmesi ve haklı olduğunu düşünmesi çok garip.Z kuşağından büyük kuşaklar hep Z kuşağından saygı bekliyor ama saygı göstermiyorlar.Ve sanki tüm Z kuşağı saygısız insanlarmış gibi lanse ediyorlar.Ben diğer kuşaklara saygısızlık etmek istemiyorum ama onlarda bize biraz olsun saygı gösterirse mutlu oluruz.Amca nın 5 lafından biri telefona bakıyorlar.Biz onlara "bütün gün ...... yapıyorsunuz" gibi bir cümle kurarsak saygısızlık sayılıyor ama onlar bize kurunca çok saygılı oluyorlar değil mi?!!
@esra27393 жыл бұрын
Telefona bakarken dünyayı izlediğimizden bi haberler. Biz neden bu kadar çevreci düşünüyoruz? Çünkü dünyanın her seferinde ne kadar boka sardiğini izliyoruz. Ve onların kafasında ki saygı kavramı çok farklı. Onlara göre saygı, cenini kapatıp oturmak.
@exalthus16743 жыл бұрын
Yıllar sonra eğer unutmazsam bu yorumun altına gelip sana şu soruyu soracağım, senden sonra gelen nesile laf söyledin mi? Söyleyeceksin. İnsan kendisinden daha iyi olan şeye her zaman laf atar, hakaret eder, çünkü çekemez.
@beste97833 жыл бұрын
@@exalthus1674 eğer bunu yazma amacın x veya y kuşağına gereksiz eleştiri yaptığımı düşünmense,yanlış düşünüyorsun.Galiba x veya y kuşağındansın yoksa bizim gibi düşüneceğini düşünüyorum.
@exalthus16743 жыл бұрын
@@beste9783 Hayır, amacım o değildi. Ben herkes için konuşuyorum. Kişi eğer ki kendisini geliştirmemişse ve cahilse (büyük çoğunluk), kendisinden sonra gelen nesilin kendisinden daha iyi olduğu gerçeğini hazmedemez.
@firdevssat26573 жыл бұрын
@@beste9783 O anlamda dememiş bence son cümleye bakarsan bizim neslin önceki nesilden daha iyi olduğunu ve bunu bildikleri için x, y kuşaklarının hasetlendiklerini söylemiş.Aynı durumu bizim de yaşayacağımızı düşünüyor ayrıca. Yani biz de bizden sonra gelen nesli bizden daha iyi olduğu için çekemeyip yaftalayacakmışız. Sanırım bu her kuşakta yaşanan bir durum:)
@Emre-tm9fm3 жыл бұрын
Nevşin Mengü madem z kuşağını merak ediyor 2002 doğumluyum beni yayına çıkartabilir tüm Z kuşağının özetiyim yaşadım yaşamaya da devam ediyorum 18 yaşında umutsuz bi gençlik ordusunun her şeyini aktarabilirim
@therebel67033 жыл бұрын
Emre kardeşim sana bişey sormak istiyorum. Ben Y kuşağı bekar bir eczacıyım Eskişehir'de. Eczacı olunca zamanım da bol olduğundan kendimi birde müziğe verdim. Piyano ve gitar azda keman çalıyorum. Mesleğim gereği bilimlede içli dışlı olduğumdan benim için en önemli olan şeyler bilgi, donanım, liyakat, sanat, cinsiyet eşitliği, toplumsal maddi ferahlık, doğa, çevre, yeşil, hayvanlar, çocuklar, spor (yüzme ve basketbol). Neyse bu müzisyen tarafım yüzünden Z kuşağı çok arkadaşım var 16-24 yaş arası. Bunların çoğu benim gibi müzisyen, bir kısmı da dinleyici. Erkek bayan oranı da yarı yarıya gibi.Müzisyen insan olunca seküler olmalarını beklersin ve öyleler. Sorum şu ki, bu arkadaşlar çok mutsuz. Okumuyorlar, bu yüzden sınırlı kelime dağarcığı ile konuşuyorlar, ifade güçleri zayıf. Spor yapmıyorlar, yapanları da olsa olsa benim yaptığımın yarısından az. Diğer insanlarla ilişkileri çok kötü. Yeni insanlarla kolay tanışıyorlar ama hemen arkasından ne diyeceklerini, ne yapacaklarını bilmiyorlar. Gezmiyorlar. Okuldan eve, yada çalıştığı yerden eve, akşam parka falan derken hayatları çok dar bir yerde geçiyor. Benim Y kuşağı olarak Eskişehir'de ayağımı en az 2 kere basmadığım yer yok. Arabam var ama günlük 10-15 km yada daha fazla yürümem koşmam var. Uzatmayayım, bu Z kuşağı niye üstlerine ölü toprağı dökülmüş gibi ve niye yaşamları bu kadar pasif?
@Emre-tm9fm3 жыл бұрын
@@therebel6703 Ben spor yapan ve sizin gibi çok yönlü olduğumu düşünen gezmeyi seven bir insanım. Bugün sokakta kız arkadaşım tacize uğrar mı diye düşünüyorum hırsızlığa uğrar mıyım diye düşünüyorum yaşam güvenliğimin tehlikede olduğunu düşünüyorum bu birinci sebep. Hayatımın amacını bana bugüne kadar tüm öğretmenler para veren rahat bir meslek olarak sundu bugüne kadar üni sınavına gireceğim kimse bana ideallerimi sormadı benim yaşamaya neden hevesim olsun?(buradaki "ben" tamamen ben olmasam da bir gençlik yansıması olarak düşünebilirsiniz) Tüm hayatımı tek bir hükümet tek bir bakış açısıyla gördüm demokrasiyi söz hakkını nereden bileyim ben? Bana kimse hiçbir şey sormadı ki? Bana sekülersin dendi ama kimse Avrupa'daki yaşıtlarımla ortak ne yaptığımı sormadı ki? Kitap okumam söyleniyor ben okumaya gayret eden bir insanım ama sokakta,evde,okulda örnek aldığım insanlar okumuyor ki?
@aysenuraydemir85373 жыл бұрын
@@therebel6703 18 yaşında bir genç olarak ben cevap vermek isterim size. Yaşadığımız ülke öyle bir hale geldi ki biz gençlere nefes alabileceğimiz hiçbir alan bırakılmadı. Okuyan, araştıran, fikrini dile getiren herkes terörist olarak nitelendirildi; yıllarca bizlere bu ülkede istenilmediğimiz, fazlalık olduğumuz hissettirildi. Hepimizin tek derdi yurt dışına çıkıp en azından kendi hayatlarımızı kurtarabilmek oldu. En temel haklarımız ellerimizden alındı. İçtiğimiz bir fincan kahveye lüks gözüyle bakıldı, hayat standartlarımız açlık sınırına kadar düştü. Hiçbir hak ve özgürlük alanımıza saygı duyulmadı, çoğunluktan farklı olan her özelliğimiz için şeytanlaştırıldık. Bunların üzerinde bir de gelişen teknoloji sayesinde Avrupa’da Amerika’daki yaşıtlarımızın müreffeh hayatlarını elimizdeki küçük ekranlardan izlemek düştü bizlere. Uzun sözün kısası öyle canımız istemiyor diye değil, yaşıtlarımızın birçoğu için bir aylık çabayla kazanılabilecek şeyler için bir ömür çalışmaya mahkum edildiğimiz için duyduğumuz gelecek kaygısı bizi bu hale getiren.
@Emre-tm9fm3 жыл бұрын
@@therebel6703 bir nesil influencerlarla büyüdü bu ünlülerin tanımı "hayatı yaşayanlar" oldu her paylaşımlarında yaşanan muhteşem bir hayat gördüm bunu empoze ettirdiler belirli bir yaşa kadar ve ben kendi hayatımdan mutsuz oldum. "O insanların hayatı öyle değil" bunu anlayan %1 iken geri kalan %99 Türkiye'nin holiganizmine kapılıp milyon takipçisi olanlara birkaç milyon daha oldular. Bana takım değiştirmenin döneklik olduğunu söylediler fikir değiştirmenin kötü sabit fikirli olmaın iyi olduğunu söylediler sonucunda ben ne mi yaptım kimseye fikrimi söylemedim fikrimin oluşmasına izin vermemelerine devam ettim. Fikrimi de sosyal medyada söyledim anonim bir hesapta sadece "Linç" ve kötülemeyle çünkü başka türlü benim fikrimi dinleyen ne bir toplum ne bir örnek ne de bir devlet var ben neden kendimi yorayım arkadaşım neden sosyal medyadan çıkayım? Anlayacağınız bir nesil bunları düşünüyor ben bunlardan yırtılmaya çalıştıkça etrafımdaki kötülükleri, insanların mutsuzluğunu, hayat şartlarını okudukça zorlandım mutsuzlaştım. Gencecik çocuklar beter haldeler onlara daha çok üzülüyorum hala suçu onlara yüklüyorlar ya o daha komik
@Emre-tm9fm3 жыл бұрын
@@callmekhaleesi sana prof. Doktor Engin Geçtan'ın İnsan Olmak kitabını önerebilirim bir insan doğduğu andan itibaren çevresini rol model alır bir evde sadece türk halk müziği dinleniyorsa o evin çocuğu piyano falan çalmaz kardeşim Jung dahil tüm psikoloji dalındaki çalışmalar zihnin rol model alma metodunda çalıştığına bizi yönlendirir ha illa ben sesli dinlerim diyorsan Açık Beyin kanalında prof. dr.Sinan Canan'ın videolarını izleyebilirsin.Armut dibine düşer diye boşuna da dememişler anlayacağın. Çok merak ettiysen de ben zaten düzenli kitap okuyan bir insanım kitap okumayan bir insan okuyamadığından yakınmaz zaten meraklanma :').
@harun35093 жыл бұрын
berlin'de konuşan türk genç gelecekten umutluydu, istanbul'da konuşan genç vicdanım rahat değil, sınava çalışmam lazım, bazen nefes almak istiyorum her yer kapalı vs. umutsuzdu. coğrafya kader olmaya devam ediyor.
@pelinkarakas27773 жыл бұрын
Niye Türk den bahsediyorsun sadece Berlin sonnucta Almanya alman genci desene birde oradakilerle sanki Yaris icinndrsiniz onlarin sizin bu Geri kafaligliginizdan haberi bile yok niye kiyasliyorsunuz anlamadim hayatlar Hep baskaydi kafalar bambaska cok sacma ya
@harun35093 жыл бұрын
@@pelinkarakas2777 ablacım o kötü türkçenle ne anlattığını anlamam mümkün değil. biraz kendi lisanını çalış, daha kendi dilinde kendini ifade edemiyorsun, gelmiş bir de akıl veriyorsun.
@denizdalkiran91213 жыл бұрын
Konuyu tartışırken internetin hızı zaten her şeyi açıklıyor
@hdraknc4343 жыл бұрын
Senin ülken de istanbul göbeğin de internet zayıf doğru düzgün çekmiyor türk telekom vodafone en rezalet vodafone avrupa da hızlı çalışır
@clara-do2zd3 жыл бұрын
Sevgili nevşin, ben 22 yaşıma girmek üzere Z kuşağından bir bireyim. Ne yapacağını bilemeyen büyük bir güruhtan sayıyorum kendimi. Bizi büyütürken eğitimin ne denli önemli olduğu söyleniyorken, hop, bir büyüdük! Baktık ki eğitim niteliksizleştirilmiş, emeğin çabanın sadece alt sınıftaki insanların, birbirini ertesi güne uyanabilmek ve patronlarını daha zengin edebilmek için eylediği vazgeçilmez unsurlar olduğunu gördük. Saatlerimizi, uykularımızı sınavlara verdik, bu ülkeye kök salıp gördüğümüz yanlışları burada düzeltebilmek için. Sonra içinde olmak istediğimiz sistemde tükaka edilip dışlandık, kendi içimizde bile ayrıştırıldık. Harcadığımız uykular, vakitler hepsi ellerimizde ne yapsak diye aval aval etrafa bakıyoruz. Çabalamaya devam etsen, ışık göremediğin sokağa girmenin ne denli mantıksız olduğunu hatırlıyorsun. Yahu çabasız yaşam mı olur, sen gir sokağa belki ışığı sen yakarsın diye düşünüyorsun, sonra tüm ışıkları kapatıp aydınlığın ne olduğunu unutturmaya çalıştıklarını görüyorsun. E haydi gidelim yurtdışında gerçekleştirelim isteklerimizi diyoruz, görüyoruz ki bizi bu ülkede yaşat(a)mayan iktidar, yangın çıkışlarını da kapatıyor. Ben yabancı dil öğrencisiyim, şimdi artık ben bir mucize ile yurtdışında hayalini kurduğum gelecek planlamamı gerceklestirsem, gittiğim ülke beni ne kadar kabul edecek diye düşünüyorum.E n'apalım biz şimdi? Bu Z kuşağında bahsini ettiğiniz özelliklerin hepsi ihtiyaçtan doğdu. Nefes alacak alanımız olsun diye kendimizi özgürleştirmek, değişimin kendisi olmaktan başka çıkış yolumuz olmadığını gördük. Daha söyleyecek çok şey var sahiden. Güzel günler dilerim her şeye rağmen.
@sunagok50283 жыл бұрын
Videonun altındaki en iyi yorumlardan biri 👍
@abcdefgh40963 жыл бұрын
1999 lu olmuyor musun yani z kuşağı olmuyor
@gizliklasor45153 жыл бұрын
@@abcdefgh4096 95 üstü kardeşiim!!!!
@abcdefgh40963 жыл бұрын
@@gizliklasor4515 2000 ve sonrası z kuşağı oluyor ama
@clara-do2zd3 жыл бұрын
@@abcdefgh4096 Z kuşağı,1996/1997-2012 yılları arasında doğan kişilerden oluşmaktadır. Internette bulabileceğin bir bilgi. Ben de 95 sonrası diye biliyordum ancak böyle bir yanıt alabildim internetten zira her halükarda bir Z kuşağı olduğumu söyleyebilirim, her yerde bulabilirsin.
@alperenyedek96033 жыл бұрын
Nevşin Hanım bu programlar içerik olarak çok kaliteli. 2003'lü ve Z kuşağından biri olarak değerli gördüğüm ve özgün bir gazetecilik yapıyorsunuz. Z kuşağı bence daha pragmatik ve daha dünyaya entegre. İnternetin iletişim ve bilgiye ulaşma konusunda sağladığı ayrıcalıklar geleneksel siyaset ve düşünce akımlarını bence sarsacak.
@alperkabo95483 жыл бұрын
bir 12. sınıf olarak en büyük hayalim yurtdışında okumak. benim gibi birçok gencin de böyle bir hayali var. ancak bizim durumumuzda olmayan birine sorsanız öncelik sıralaması olarak 1. isteğimizin üni okumak,2. isteğimizin yurt dışında okumak olduğunu söyler. ama bize sorarsanız -%99'umuz- 1. isteğimizin yurt dışında var olmak, 2. isteğimizin üniversite okumak olduğunu söyleyeceğiz. bu bence oturup kara kara düşünülmesi gereken bir şey. burada hayalimdeki bölümü okumaktansa avrupada hiç okumam daha iyi.
@berfinturmus3803 жыл бұрын
Bir Z kuşağı olarak söylüyorum el ele verip bu ülkeyi kurtarmamız lazım. Demek istediğini tam anlayamadım kusura bakma ama Z kuşağının en büyük sorunlarından biri bu elimde olsa bu ülkede durmam giderim diyor. Lütfen ya bu ülkeyi boyle bırakmamamız gerekiyor. El ele verip insanları mutlu bı ülke yapalım Z kuşağı bunu başarabilir.
@firdevssat26573 жыл бұрын
@@berfinturmus380 Güzel hayaller... Ülkede doğru düzgün akademisyen yok çünkü kapağı atan niteliksiz akrabalarına kadroları torpille peşkeş çekiyor. Akademisyenler niteliksiz olursa eğitim de vasat olur dolayısıyla ünüversite bitiren gençlerin çoğu bilgisiz, alanında yetersiz. Ülkede tacizci, şiddet yanlısı psikopatlar elini kolunu sallaya sallaya geziyor çünkü onları tutuklayacak savcı yok hepsi liyakatsiz partizanlar.Sadece eğitim ve hukukta böyle değil bu üstelik aklına gelen her alanda rüşvet, adam kayırma had safhada. Sence böyle bir düzende vasıflı insanların yetkin mevkilere gelip ülke adına iyi işler çıkarmaları mümkün mü? Buna izin verirler mi yalakalıkla oturdukları koltuklara sahip olanlar? Bu ülkenin gelişebilmesi için tamamının değişmesi lazım.Bunun farkında olabilmek için de bilinçli bir toplum gerekiyor lakin biz z kuşağının hepsi akıllı değil, önceki kuşakların özellikle dedelerimizin, ninelerimizin cehaletinden bahsetmiyorum bile.Doğrusunu istersen Türkiye gelişmemiş ülke olarak kalmaya devam edecek çünkü biz aklını kullanabilenler ot gibi yaşayanların yanında kayda değer çoğunlukta değiliz maalesef...
@kikabob9383 жыл бұрын
evet tabi ki de başarabiliriz. Bunun için öncelikle bilime çok önem vermeliyiz işimiz her ne olursa olsun yani mesleğimiz fark etmez okuyup çalışıp sonsuz enerjiyi keşf edelim insanlar artık yiyeceklerle değil de duanın enerjisi ile doymalı bence biz eğer enerji daha kolay elde edilebilir hale getirmeyi başarırsak paranın sayesinde yukarılarda oturup bize emir verip duranların önünü kese biliriz hatta daha açık dilde demek gerekirse bu 3 boyutlu dünyayı o para kullarına bırakıb 4 cü boyuta geçelim yeter ya. Bıktık artık bu para kulu olmuş yazıkları görmekden duymakdan yeter. Gelin el ele verip bu 3 boyutlu dünyayı aç tilkilere bırakalım ve 4 cü boyuta geçelim. Gençleri anlamıyorlar gençler yurtdışına kaçmak istiyor orda para kullarının olmadığını sanıyor çünki bu tilkilerin yurtdışında olmadığını sanıyor çünki aslında gençlerin kaçmak istediyi yer yurtdışı değil 4 cü boyut bunu okuyan kardeşlerime söylüyorum lütfen anlatdıklarımı anlatabildiğiniz kadar başkalarına da anlatın belki de 4 cü boyuta geçmek hiç de zor değil. Gençler artık ailevi değerlere üsünlük veriyor doğrudur çünki mutluluk sevgi istiyoruz nefret ve savaşlardan bıktık usandık artık. Bir şey söylicem belki inanmazsınız ama ben sevgilimle telefonla ve ya sesli konuşmuyorum biz telepatiyle anlaşıyoruz. Böyle anlaşabildiğimizi öğrendikde ikimiz de çok mutlu olduk bu ne demek artık 4 cü boyuta geçiyoruz artık para, iş güç, maddiyet bunların bir önemi kalmayacak demek. Hadi kardeşlerim aşalım bu maddiyet duvarını
@Dolphinbluee3 жыл бұрын
Yeni nesil beş para etmez ne demek ya! Elinde telefonmuş. Telefonlu dünyaya gelen çocukları bu şekilde yerden yere vurmayın artık!
@raffaele56593 жыл бұрын
zaten telefon zamanı gelen bi nesil ve pandemiden dolayı elbet elimizde telefon olucak herşeyimizi ordan yapıyoruz ve bu düşünce yapısında olan insanlarda beyin varmı veya varsa algılama özelliği varmı diye düşünüyorum
@gunesefnan29153 жыл бұрын
Teknoloji çağında dışarı çıkıp oyun oynamamızı falan bekliyorlar sanırım.
@petruchioverona17953 жыл бұрын
bütün yaşlılar facebookta instada tiktokta whatsapp’ta sabahtan akşama akrabalarla konuşuyolar candy crush oynuyorlar onlarından da ellerinden telefon düşmüyor kapasınlar çenelerini
@abdullahdogan41533 жыл бұрын
Tarihte yeni nesiller her zaman kınanmıştır, sürekli özgürlükçü ve modern düşüncelere sahip olduğu için yaşlı kesim tarafindan hep "ah bu yeni nesil" gibi ithamlarla karsilasmistir. Atatürkün neden gençlere önem verdiğini burdan cıkarabilirsiniz..
@esraaaa72983 жыл бұрын
Nevşin hanım çok hoşsunuz. Konuğunuz anlatırken içinizden vay be adamların ne üst düzey dertleri var dermiş gibi bakıyorsunuz. Ya da ben öyle düşündüğüm için sizin ifadenizi öyle yorumladım😄
@onurozdemir36563 жыл бұрын
Abi inşallah Almanca'dan cinsiyetçi artikelleri atarlar da herşeye das kullanırız, ne kolay olur be! :)
@NalanSipar3 жыл бұрын
😂
@findeolombe8773 жыл бұрын
Mükemmel olur 😅
@sunagok50283 жыл бұрын
Bunu tartıştıklarını öğrenmek şaşırttı. Dilin cinsiyetçi yapısını tartışmaya açıp bu konuda kalıcı değişiklik yapılmasını sağlamak dünyadaki en büyük devrimlerden biri olur bence. Neyse ki biz Atatürk sayesinde bir de bununla uğraşmaktan kurtulmuşuz. Osmanlıca dedikleri dilde böyle birşey var mıydı bilmiyorum ama arapça da cinsiyetçi dillerden biri, avrupa dilleriyle yapısı bu yönden çok benziyor.
@findeolombe8773 жыл бұрын
@@sunagok5028 Osmanlıca bozuk bir Türkçe'ydi sadece. Ekler ve cümle düzeni Türkçe ile aynıyken tüm sözcükler Arapça ve Farsça karşılıkları ile değiştirilmişti. Olay bu. Atatürk de zaten baştan bir dil yaratmadı. Arapça ve Farsça kelimeleri dilden uzaklaştırarak İstanbul Türkçesini standartize etti. Anadolu Türkçesi ise nornal olarak varlığını sürdürdü. Bir çok şive vardı ama Standart dil İstanbul Türkçesine göre şekillendi. Kısaca böyle. :)
@sunagok50283 жыл бұрын
@@findeolombe877 Ben Atatürk baştan yeni bir dil yarattı demedim yorumumda. Osmanlıca hakkında söylediklerin de herkesin bildiği şeyler. Bu kadar arapça kelime dile sokulmuşken ve alfabeyi de doğrudan kullanıyorken gramer yapısındaki bu eril-dişil ayrımının dili bir şekilde etkilemiş olabileceğini söylüyorum.
@raven-fo4bk3 жыл бұрын
Çok fazla eleştiri alıyoruz çünkü; isyancıyız, asiyiz, sessiz kalmıyoruz. Eskiden insanlar 'alelem boyle der' diyerek dusuncelerini gizli yasiyordular. Biz sesimizi cikardigimiz icin bizi protesto etmeye calisiyorlar.
@yelda67363 жыл бұрын
rpde misin?
@kikabob9383 жыл бұрын
evet tabi ki de başarabiliriz. Bunun için öncelikle bilime çok önem vermeliyiz işimiz her ne olursa olsun yani mesleğimiz fark etmez okuyup çalışıp sonsuz enerjiyi keşf edelim insanlar artık yiyeceklerle değil de duanın enerjisi ile doymalı bence biz eğer enerji daha kolay elde edilebilir hale getirmeyi başarırsak paranın sayesinde yukarılarda oturup bize emir verip duranların önünü kese biliriz hatta daha açık dilde demek gerekirse bu 3 boyutlu dünyayı o para kullarına bırakıb 4 cü boyuta geçelim yeter ya. Bıktık artık bu para kulu olmuş yazıkları görmekden duymakdan yeter. Gelin el ele verip bu 3 boyutlu dünyayı aç tilkilere bırakalım ve 4 cü boyuta geçelim. Gençleri anlamıyorlar gençler yurtdışına kaçmak istiyor orda para kullarının olmadığını sanıyor çünki bu tilkilerin yurtdışında olmadığını sanıyor çünki aslında gençlerin kaçmak istediyi yer yurtdışı değil 4 cü boyut bunu okuyan kardeşlerime söylüyorum lütfen anlatdıklarımı anlatabildiğiniz kadar başkalarına da anlatın belki de 4 cü boyuta geçmek hiç de zor değil. Gençler artık ailevi değerlere üsünlük veriyor doğrudur çünki mutluluk sevgi istiyoruz nefret ve savaşlardan bıktık usandık artık. Bir şey söylicem belki inanmazsınız ama ben sevgilimle telefonla ve ya sesli konuşmuyorum biz telepatiyle anlaşıyoruz. Böyle anlaşabildiğimizi öğrendikde ikimiz de çok mutlu olduk bu ne demek artık 4 cü boyuta geçiyoruz artık para, iş güç, maddiyet bunların bir önemi kalmayacak demek. Hadi kardeşlerim aşalım bu maddiyet duvarını
@raven-fo4bk3 жыл бұрын
@@yelda6736 rp ne demek bilmiyorum özür dilerim 🍒 ve oha ikimizin ismi de raven
@198-Bir3 жыл бұрын
Biz Almanyanın bizi kıskanabilme ihtimalini sevdik.
@raffaele56593 жыл бұрын
tek kıskanma sebebi Atatürk'ün türk toplumuna gelmesi olabilir
@senguluslu29543 жыл бұрын
Ben o ihtimali bile vermiyorum o kadar alçakgönüllü olduklarini sanmiyorum
@elifnurbyrm3 жыл бұрын
Tanıdığım Avrupalı gençler aileye önem verdikleri gibi gelenekleri de dikkate alıyor. Türkiye'deki gibi geleneksel-modern arasında seçim yapmaya zorlanmıyorlar. İspanya'daki genç arkadaşlarım Noel'i kendi geleneksel yöntemleriyle kutladılar, Almanyalı ve Avusturyalı arkadaşlarım aileleri yanlarında olmamasına karşın kutlamalarında geleneksel yemekler hazırladı, sofrada geleneksel şarkılarını söyledi, görüntülü olarak aile toplantılarına katıldılar. Bence esas mesele açık fikirliliğin geçiciliği değil. Biz geleneklerimizle daha çok övünür gibiyken, dini bayramlarda dahi artık ailemizi mi ziyaret etsek, dinlenmeye mi zaman ayırsak seçimi yapmaya başladık. İspanya'da bulunduğum bölgede o kadar sık tatil oluyor ki (ve sıklıkla bu tatiller herkes için oluyor) geleneksel günleri de olageldiği gibi yaşama imkanı buluyorlar. Bence gençler geleneksel olanı yıkmaya değil, eksiklerini onarıp kendilerince yaşamaya eğilimliler. Bu sözle övünmekle olmuyor, geleneklere sahip çıkabilmek için de önce nefes alabilmek lazım. Bayram kredisi gündemiyle bayram yaşayanların, geleneklerine bağlı olduklarını düşünmeden önce Avrupa'dakilerin bayramları boyunca nasıl kutlama/ziyaret programları yaptıklarını görmeleri gerek.
@dlalalabu59563 жыл бұрын
Haklısınız ama şu fark var türkiyedeki geleneksel törenler türk kültüründen çok islama ve arap kültürüne özgü
@bagelbutcher3 жыл бұрын
@@dlalalabu5956 avrupalılar hristiyanlığı kendi topraklarında mı çıkardılar sanıyorsun? hristiyanlık da filistin kültürü senin mantığına göre
@dlalalabu59563 жыл бұрын
@@bagelbutcher avrupalıların tüm gelenekleri hristiyanlıktan mı geliyor sanıyorsun :D
Dogru. Ama refah seviyesi Turkiyenin cok cok altinda olan ulkelerde bulundum. Adamlar yine her seyi kutluyordum bizdeki sosyal medya insanlari negatiflige surukluyor
@Fatih-bg5pl3 жыл бұрын
ablaların birinin almanya dan diğerinin türkiye den olduğu cidden o kadar belli ki birinin yayını cam gibi diğerinde ping var :D
@So-li2tb3 жыл бұрын
Merhaba dostum, sana bir kanal önereceğim. Güzel ve niş içerikler üretiyor, kanalın ismi; "KZbin Radyosu" :)
@Arya-qd4wk3 жыл бұрын
Z kuşağındanım. Uzun bir süre işsiz kalmıştım, daha yeni iş buldum ama ya sebepsiz yere işten çıkarılırsam düşüncesi hiç gitmiyor aklımdan. Yani sevinmem gereken bir durumda ben hala karamsar düşünüyorum. Maaşımı biriktirsem ev ya da araba alabilmem için ömrümü çürütmem gerekir. TL çok değersiz. Yurt dışına gitmek istiyorum yüksek lisans için ama euro uçtu. Türkiye desen halimiz belli değil. Bir geleceğimiz var mı yok mu belli değil. İş buldum yine de hiç umutlu değilim.
@jjjjj35853 жыл бұрын
Korktuğun başına gelir derler ya bu bir çekim yasasıdır. Yani demem o ki bunu düşünmekten vazgeç. Yani şöyle düşün ben bunu düşünüp kendime stres,kaygı yaptığımda ne değişiyor hiçbir şey belki daha da kötüye gidiyor. o yüzden sürekli kovulur muyum? Diye düşünmekten vazgeç
@Arya-qd4wk3 жыл бұрын
@@jjjjj3585 Evet haklısınız bence de. Olumlu düşünmek gerekiyor. Yine de Türkiye'de olumlu düşünebilmek sizce de zor değil mi?
@jjjjj35853 жыл бұрын
@@Arya-qd4wk açıkçası nerde olursan ol insan önce rabbine sonra kendine güvenmeli gerisi teferruat. Mesela şöyle bir şey okumuştum ve o kadar mantıklı gelmişti ki. Yazı şunu anlatıyordu: insan rabbine tam anlamıyla güvenseydi gerekli çabayı sarfettikten sonra karşılığını bir şekilde alacağına tam anlamıyla inanır ve asla güvensizlik, kaygı gibi ruh hallerine girmezdi. Bence gerçekten de öyle yani insan elinden geleni yaptıktan sonra tam bir güven halinde rabbine sığınması gerek. Bir de şöye bir şey var ki her şeyin bir zamanı var bunu o kadar gördüm ki yani vakti gelmeden önce istediklerimiz olmuyor,her şey vaktine esirdir. Ha hiçbir şekilde olmadıysa da bu dünyada ahiret yurdunda bunu karşılığı çok farklı ve çok daha iyi bir şekilde alacaksındır belki. Ben şuna inanıyorum Rabbimiz gerçekten bizim mutlu olacağımız oluşumları yaratıp onu bize bazen sunar bazende direk verir biz onu istemesek bile ama sonunda anlarsınız bunun senin için en iyisi olduğuna, bunu bizzat kendim yaşadım tecrübe ettim. Bakın bunları size belki de hayatınızda hiç görmediğiniz kadar eskiden oldukça karamsar biri yazıyor,ama yine bu huyumdan kurtulmam için rabbimin hayatıma girmesini istediği biri sayesinde (ki bu kişi ile en son 2018 de görüşümüşüzdür) rabbimin bu özelliğimden kurtulmamı, hayata pozitif bakmamı istediğini anladım çünkü hayatınıza giren hiçkimse tesadüfen girmiyor bir şekilde sizin eksik veya fazla yönlerinizi farketmenizi ve bundan kurtulmanız gerektiğini anlatır. Bunla ilgili de çok tecrübem oldu o yüzden benim için asla umutsuzluk diye bir şey yok artık çünkü umutsuz olarak gördüğüm şeylerin sonunda gerçekleştiğini gördüm bunlar bana bir uyarı bir işaretti " umutsuz ve karamsar olma bak olmaz dediklerin oldu" diyordu rabbim bu işaretlerle. Yani hayatta her zaman bir çıkış yolu vardır,çünkü Allah var. Onun olduğu yerde de her zaman umut vardır. Esenle kalın🌸
@kikabob9383 жыл бұрын
evet tabi ki de başarabiliriz. Bunun için öncelikle bilime çok önem vermeliyiz işimiz her ne olursa olsun yani mesleğimiz fark etmez okuyup çalışıp sonsuz enerjiyi keşf edelim insanlar artık yiyeceklerle değil de duanın enerjisi ile doymalı bence biz eğer enerji daha kolay elde edilebilir hale getirmeyi başarırsak paranın sayesinde yukarılarda oturup bize emir verip duranların önünü kese biliriz hatta daha açık dilde demek gerekirse bu 3 boyutlu dünyayı o para kullarına bırakıb 4 cü boyuta geçelim yeter ya. Bıktık artık bu para kulu olmuş yazıkları görmekden duymakdan yeter. Gelin el ele verip bu 3 boyutlu dünyayı aç tilkilere bırakalım ve 4 cü boyuta geçelim. Gençleri anlamıyorlar gençler yurtdışına kaçmak istiyor orda para kullarının olmadığını sanıyor çünki bu tilkilerin yurtdışında olmadığını sanıyor çünki aslında gençlerin kaçmak istediyi yer yurtdışı değil 4 cü boyut bunu okuyan kardeşlerime söylüyorum lütfen anlatdıklarımı anlatabildiğiniz kadar başkalarına da anlatın belki de 4 cü boyuta geçmek hiç de zor değil. Gençler artık ailevi değerlere üsünlük veriyor doğrudur çünki mutluluk sevgi istiyoruz nefret ve savaşlardan bıktık usandık artık. Bir şey söylicem belki inanmazsınız ama ben sevgilimle telefonla ve ya sesli konuşmuyorum biz telepatiyle anlaşıyoruz. Böyle anlaşabildiğimizi öğrendikde ikimiz de çok mutlu olduk bu ne demek artık 4 cü boyuta geçiyoruz artık para, iş güç, maddiyet bunların bir önemi kalmayacak demek. Hadi kardeşlerim aşalım bu maddiyet duvarını
@Ekremcil153 жыл бұрын
Nevşin hanım kusura bakmayın, içeriklerinizi çok severek takip eden has be has bir z kuşaklı olarak, z kuşağını z kuşağı olmadan masaya yatırmak sanki tam x kuşağının yapacağı bir işmiş gibi geldi.
@sedakarakutuk14553 жыл бұрын
Bende artık kendi nesilimin düşüncelerini duymak istiyorum :d
@ecemceek10753 жыл бұрын
Videolarda Z kuşağından insanların düşünce ve yorumları var.
@Ekremcil153 жыл бұрын
Çok az ve konula ilgili fikir söylemiyorlar sadece bi sokaka röportajı, benim kast ettiğim programa bir z kuşağının çıkartılabiliceği.
@sunagok50283 жыл бұрын
Yayına z kuşağından biri katılsaydı da röportajdaki şeylerin benzerini anlatacaktı; olaya tamamen nesnel yaklaşamayacak, daha çok kişisel konuşacaktı. Üstelik röportajda birden çok kişiye yer verilmiş, yayına kaç kişi katılabilecekti? Videonun yarısında röportaj izlememize rağmen az bulmuşsunuz bir de. Konu tamamen z kuşağını anlamak üzerine. Bu eleştirilerde tek bir haklılık payı göremedim.
@Ekremcil153 жыл бұрын
@@sunagok5028 Videoya bizler z kuşağını masaya yatıracağız şeklinde başlıyorlar, z kuşağını masaya yatırmak doğru bir kullanım mı pek sanmıyorum. Videoda toplamda konuşan 3 z kuşağı var 1 er soru sorulmuş o da neyi arzuladıkları. Yapılan röportajlar z kuşağı ile ilgili derinlemesine sorular içermiyor. Demek istediğim eğer z kuşağını bir x kuşağı masaya yatıracaksa bunu bir z kuşağıyla beraber yapmalı. Bunun aynısı bir z kuşağı yapsa onu da yanlış bulurdum. Bu tek taraflı olaylara bakma zihniyeti bence değişmeli. Ayrıca yayına bir z kuşaklı olarak ben katılsam bu yazdığım konudan bahsederdim mesela ama röportajda ki hiçbir genç bundan bahsetmemiş. yani ilk kurduğunuz cümle oldukça anlamsız. açıkçası olaylara nesnel yaklaşma mevzusunda da size katılmıyorum nasıl bir gazeteci olarak nevşin hanım olaylara objektif yaklaşırsa bir z kuşaklı da yaklaşır.
@hasangurel763 жыл бұрын
İnsan gibi yaşamak kardeşim. Çünkü biz insanız. Çiftleşip çoğalmak için yaşamıyoruz.
@sarkaya32063 жыл бұрын
Emin misin¿
@kaplanka76223 жыл бұрын
@@sarkaya3206 Emin!
@sarkaya32063 жыл бұрын
@@kaplanka7622 değil.
@strwfields43 жыл бұрын
Biri ona gerçeği söylesin
@hasangurel763 жыл бұрын
Eminim. Bu soruyu sorduysan sen değilsin. Saygı duyarım istediğin gibi yaşa! Tabiki.
@sibelaydnoglu8503 жыл бұрын
Herkes bu gençlerin ekranda boş boş oyun oynadığını zannediyor ama dünya artık ellerinin altında, dünya gündemi,olan biten herşeyi takip edip farkındalar,Z kuşağını seviyorum.
@onuralpozenli46643 жыл бұрын
Z kuşağında olarak istediğim 1- Adalet ve düşünce özgürlüğü 2- Çevre bilinci 3- Kadın Erkek eşitliği 4- Çalışarak (torpilsiz) kazanç :/ 5- Azaltılmış siyaset sağcı solcu oncu buncu vs. zihniyetini sevmiyorum
@MlgTv_Gg3 жыл бұрын
Bu ülkenin bir sağcı solcu değil ülkeyi kalkındırabilcek biri lazım oda şuanda benim gözümde kimse yok yani bence
@bilge82533 жыл бұрын
Şu "influencerım" diyen çocuk ve "z kuşağı beş para etmez" diyen adamın cümlelerinin sırayla gelmesi çok güzeldi
@HZELIF3 жыл бұрын
Eskiyi falan bilmem ben, bana geçmiş mi lazım ne diye ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlarsa artık. Geleceğe bakmak yerine, sürekli geçmişi öne süren bir iktidar istemiyorum. #OyMoyYok
@elifsaglam26233 жыл бұрын
Sorun şu ki, türkiyedeki insanlar siyasete çok önem verdiklerini söylüyor ama sadece lafta onarın siyaseti. Anca konuşuyorlar, hiç aktifleşmiyorlar! Ben "protesto yürüyüşü" diyen bir türkü daha hayatımda hiç duymedım. Akıllarına bile gelmiyor ki. Sadece şikayet etmeyi biliyorlar. Kendilerine dönüp çözüm odakli, ben napabilirim demiyorlar. Oda korkularından değil, ben birşey değişdiremem sihniyetinde oldukları için. O suçlu, bu suçlu, onar düzeltsin düşüncesi yüzünden....
@mikasu31113 жыл бұрын
#OyMoyYok
@cerylair3 жыл бұрын
O biraz zor 2023de 5 milyon suriyeli oy kullanacak gibi korkuyorum
@twdsaveanimals8713 жыл бұрын
@@elifsaglam2623 çok haklısın dostum
@yaren84283 жыл бұрын
#OyMoyYok
@ozcangunergok3 жыл бұрын
Çocuklarım Z kuşağından. Onları anlamaya çalışıyorum. X kuşağından biri olarak ciddi farklılıklar olduğunu düşünüyorum. En olumlu yanları bizim kuşaktaki kadar kutuplaşmamaları.
@ekinboranaydn47013 жыл бұрын
Evet yuzde 80 bir yerde toplaniyoruz kalan yuzde 20 yide gorunce akranlarimizin kafasini koparmak istiyoruz.
@abcdefgh40963 жыл бұрын
@@ekinboranaydn4701 ?
@Positivecoachme3 жыл бұрын
İçim açıldı, yaşasın hak ve özgürlüklere duyarlı Z kuşağı 🥰
@umutozturk65773 жыл бұрын
Almanya'daki gençler ne kadar mutlu. Bizde sadece olumsuzluklardan bahsettiler onlar ise birkaç küçük sorundan. Bizim hayatımız da böyle yiğenim belki düzeliriz bir gün.
@Araf....3 жыл бұрын
Erkek sayisi çok diye çalışmak istememiş vay be bizim gencler kırılıyor işsizlikten ALMANYA gerçekten bizi kıskanıyor
@santnaa3 жыл бұрын
2 hafta önce yüklenip, kanalın en çok izlenen vidolarından olması, bu konuyu konuşmaya ne kadar ihtiyacımız olduğunu gösteriyor.
@eminekucukbenli46213 жыл бұрын
Z kuşağında değilim, ama o yaş grubu öğrencilerimle harika bir işbirliğindeyiz: birbirimize fark etmediğimiz varsayımlarımizi ve ayrıcalıklarimizi hatırlatıyoruz (mesela ableism gençlerde daha yaygin) Kapsayicilik, sürdürülebilirlik konularında onlarin grassroots hareketlerini okul yönetimine taşıyabiliyorum ya da yonetmelerine yardım ediyorum vs ve bunu yapan bir çok akademisyen var. Türkiye'de değilim ama Boğaziçi'nde de aynı beraberliği gördük. Yorumlarda Z kuşağı olmayan bizi anlamaz gibi yazanlar olmuş ama bana aklın yolu bir gibi geliyor. Birbirimize birşeyler dayatmaya çalışmadan konusabilirsek her nesille çok iyi anlasacagiz.
@can-ce1mx3 жыл бұрын
Kardeşim çok güzel söylemiş. "Gelecek 50 yıl içinde siyasilerin politikacıların çok da dinleneceğini umursanacagini düşünmüyorum."
@mavivekara3 жыл бұрын
21:00 dakikalarında başlayan gencin konuşması çok iyiydi. Her şeyden öte kurduğu cümleler, kullandığı kelimeler bile şaşırtıcı düzeyde iyi.
@twdsaveanimals8713 жыл бұрын
Genç arkadaşlarıma önem vermeyen,dinlemeyen,atama saygısı olmayan bir iktidara canım pahasına da olsa oy vermem #OyMoyYok
@So-li2tb3 жыл бұрын
Merhaba dostum, sana bir kanal önereceğim. İsmi "KZbin Radyosu" başarılı işler yapan, ufak ve niş bir kanal hoşuna giderse abone olabilirsin, saygılarımla :)
@twdsaveanimals8713 жыл бұрын
@@So-li2tb eyw kardesim sağ olasın
@mervekeskin64563 жыл бұрын
Babam geçen bana dedi ki sizin dil kursuna gitti 10.000 lira .Babam o kadar çabalayıp,mesayilere kaldığı işinden total 3.000 lira alıyor.Kendimi geliştirmek istiyorum yararlı bir insan olup ayrıca gençliğimi yaşamak istiyorum. Ama ben 15 yaşımda acaba bunu istesem çok yük olur muyum acaba bundan istesem ne kadar para veririz diye düşünüyorum.Ben bu yaşımda bu dertlere düşüyorsam eğer gelecekte şu an bizi yöneten insan başta olumaya devam ederse sanırım gerçekten asla bir genç olamayacağım.Ben gelecekte iyi bir hayat yaşamak istiyorum çocuklarıma rahat bir hayat sunmak istiyorum.Aklıma sürekli ya emeklerim boşa giderse sorusu gelip duruyo ya da işsiz kalırsam gibi.Çalıştığım o kadar ders,ailemin bana verdiği destek boşa gitmesin diye çabalıyorum ama gelecek kaygım peşimi bırakmıyor. Gerisini siz düşünün.
@ibrahim_ozkaya3 жыл бұрын
Dil öğrenmek için illaki öyle uçuk paralar ödemek zorunda değilsin, Elinin altında internet var. İzleyeceğin KZbin videolarını, filmleri oyunları İngilizce oynasan izlesen emin ol çok gelişme gösterirsin. İngilizce youtubesini keşfettiğin zaman Türk KZbinuna dönmezsin o kadar diyeyim. İllaki ben çalışmak istiyorum diyorsan Duolingo ya bakabilirsin. Hem ücretsiz hem eğlenceli.
@mutantceasar11653 жыл бұрын
Z kuşağı kavramını masaya yatırmışsınız ama keşke Z kuşağından birini davet etseydiniz, daha anlamlı olurdu. Üniversitelerde okuyan milyonlarca genç var, eminim ki ne istediklerini, ne beklediklerini, gelecek kaygılarını vs. güzel güzel anlatırlardı size. Yine de güzel çalışma tebrik ederim, abone oldum.
@altugozgun89153 жыл бұрын
baby boomer: Rockefeller tohumu olan kuşak X Kuşağı: Ciğersiz ve dalaksız olan kuşak Y Kuşağı: Takara Tukara kuşağı Z kuşağı : Hilafetin keskin kılıcı , kafirlerin korkulu rüyası olan kuşak
@busrauygun92913 жыл бұрын
Kulağıma laf ettirmem 97 den itibaren z kuşağı 3 yıl ile kaçırıyoruz yani iştt :D
@koroglurustem17223 жыл бұрын
Hangi hilafet ? 😅
@safiyebeyazsabunoglu69833 жыл бұрын
@@koroglurustem1722 isteyenlerden bahsediyor
@altugozgun89153 жыл бұрын
@@koroglurustem1722 hz.halifenin hilafeti cıx
@altugozgun89153 жыл бұрын
@@poncikdede2671 onlara sor onlar daha iyi bilir xd
@sudenurbozkurt25543 жыл бұрын
Şuan Z kuşağı internetle büyüyor yani istedikleri her şeyi öğrenebilirler ve öğreniyorlarda ben 2004 doğumluyum ve siyasi tarihi ebeveynlerimden daha iyi bildiğimi düşünüyorm açıkçası #oymoyyok
@nigrumrosa27763 жыл бұрын
O kadar zoruma gidiyor ki bu durum. Ne mutlu olabiliyorum nede geleceği düşünebiliyorum. Ne şansız bir yerde doğmuşum ki bana " çoğrafya kaderdir" sözünü iliklerime kadar yaşatıyor....
@elifbestebelli98753 жыл бұрын
Y kuşağı insanı çok yoruyor ya, bir tek kendilerinin yaşadığı en zor bir tek kendileri haklı
@ataerengokce3 жыл бұрын
Şu Z kuşağı olayını fazla dillendirmeyin küt diye seçme yaşını 25 yaparlar görürsünüz 😂
@abdulcabbarabdulcabar82763 жыл бұрын
Vallaha
@5eym43 жыл бұрын
Ben aileme ders ile ilgili birsey söylesem hemen suç bende oluyo bu yüzden artık hiç biseyimi söylemiyorum içime atıyorum gerçek arkadaş dediklerime anlatıyorum, her gece ağlıyorum çünkü Bi derdim olsa anneme anlatsam 'sen dert görmemişsin 15 yaşında ne derdin olabilir ' diyo fln zaten anladınız siz bu herkeste var artık anlanamamaktan bıktığım için kendimi kendi içimde yaşamaya çalışıyorum, bakalım bu psikoloji nereye kadar gidecek
@duygusuzcho56643 жыл бұрын
aynı şeyleri düşünüyoruz. tanışmak ister misin çünkü böyle düşünen insan görmek çok zor bu arada 16 yaşındayım
@5eym43 жыл бұрын
@@duygusuzcho5664 bende 14-15im
@5eym43 жыл бұрын
@@retrogalaksi tşk knk , ama b n o kafaya takma kısmını hallettim . Artık kafama takmıyorum . Kafaya takılacak daha önemli şeyleri görünce bu neymiş dedim .
@aycaozdemirtas15953 жыл бұрын
Ne tatlı kadınlar, zevkle dinledim 👏🏻
@SA-et7zo3 жыл бұрын
Nevşin ablanın görüntü kalitesi düşük vede arada takılıyor Nalan abla ise yüksek çözünürlükte ve takılmıyor. Nevşin abla Istanbul altyapısı kullanıyor Nalan abla Berlin'in ama olsun ben hala Almanya'nın bizi kıskandığına inanmaya devam edecem çünkü neden olmasın.....
@dargorethone3 жыл бұрын
Bir Z kuşağı mensubu olarak akranlarıma, Z kuşağına güveniyorum. Sadece Türkiye değil dünyaca problemlerimiz çok fazla, yapacak çok işimiz var. Bilinçsiz olan büyüklerimizden ülkemizi ve dünyamızı korumamız gerekiyor. Fakat bizim kötü giden şeylerin farkına varmamızı sağlayan bilinçli büyüklerimize çok minnettarım.
@Aysenurborann3 жыл бұрын
Benim hakkımı yiyen insanlara eskiden hep sinirleniyordum ama artık sadece acıyorum. İnşallah bu ülkeden daha iyi bir ülkeye giderim sağlıklı , mutlu ve huzurlu bir hayat yaşarım. Bu arada adak bile adadım ülkeden gidince kurban kesicem
@elifsaglam26233 жыл бұрын
Umarım ki, ülkeyi değiştirdinizde bütün soruların yok olmadığını, hata bambaşka, varlığından haberdar olmadığınız mücadelelerle karşılaşdınızda, yıkılmasınız. 😔 Gerçekten yurtdışında yaşayan biri olarak, bu tozpembehayalerden ve görüşacısından biran önce değiştirmenizi tavsiye ediyorum....
@Aysenurborann3 жыл бұрын
@@elifsaglam2623 merak etmeyin yaşanan tüm sorunlardan haberim var. Ve hatta şunu söyleyim o sorunlar ve sıkıntılar mı yoksa hala Türkiye da yaşamak mı diye sorarsanız tabiki ilk seçenek. Hiç bir şey den haberim olmadan bu yorumu yapmam zaten
@elifsaglam26233 жыл бұрын
@@vinylobscra Avusturya'da yaşıyorum. Benimde hiç şüphem yok ki dünya haritasında nerde olduğunu bile bulamasın 😉
@youtubekanal88093 жыл бұрын
@@elifsaglam2623 Ayyy Allah'ım Yarabbim delirecem haaa... madem İyi değil gel o zaman birlikte yaşayalım ülkede. Niye gelmiyorsun ? Haa pardon kurulu düzeniniz var değil mi ? Hem başka ülkede yaşayıp hem de baska ülkeye gitmek isteyenlere böyle saçma sapan akıllar vermeyin. Bir siz akıllısınız zaten. Ya ben de çok istiyorum keşke Türkiye bize diğer ülkeler gibi fırsatlar sağlasa da elin memleketinde yabancı olmaktansa kendi ülkemde mekanın sahibi olarak dolanmak. Ama yokk sabrımız kalmadı. Sen hiç twittere giriyor musun ? Ülkemizin tek derdi siyaset oldu çocuk genç yaşlı ? Neden acaba
@elifsaglam26233 жыл бұрын
@@youtubekanal8809 Ayyy Allah'ım Yarabbim delireceğim yaaaa... Dede dedeee, lütfen zamanı geri sar ve yurtdışına çıkma. Ben yurt dışında doğmak istemiyorum, sonra kendi milletimden ötekileşdirlip, türkden sayılmıyorum. Kardeşim doğdum ülkeyi ben mi sevmiyorum sanki? Sanki Türkiyeden kaçtık. Ayrıca ben sozial mediaya girdiğimde gördüm şeyler: Filistinlilerin bombalanması, uyguların işkence görmesi. Kaşmirdekilerin haps edilmesi, Somalia, Libya,......... Şimdi söyle, negibi bir sorunun vardı? Türkiye Avrupa standartlarına uğraşmıyor olması mı? Ahhh ama tabi, ben ki Avrupada yaşıyorum, hangi hakla konuşuyorum dimiiii. Hangi hakla Avrupa'daki sorunlardan, ırkçılıkdan bahsederim dimiii. Sosyalhismetlerin önyargıları yüzünden aldığı çocukları, başörtü yasakları ve günlük devamlı yaşanan Müslüman düşmanılı.... Ben zaten hangi akla hizmet bunlardan şikayet etmeye kaldım, bilmiyorum. Sonuçta Avrupada yaşayıp, parayı açtan topluyorum. Dünyadan haberin yok senin. Biraz araştırma yap konuşmadan.
@ik57593 жыл бұрын
Alman yakın arkadaşım ve Almanya’da okuyan başka bir yakın bir arkadaşım var. Instagram’a girince moralim bozuluyordu. Covid çıktığından beri çok eğlendiklerini görmüyorum o yüzden daha az moralim bozuluyor. zkdlwkdöskxsl
@meryem40413 жыл бұрын
Turkiyenin görüntü ve internet kalitesine bakın birde almanyanın işte aradaki farkı en iyi farklılık bu
@funnymoments29ab483 жыл бұрын
25 yaşında bir genç olarak hiç bir ideolojiye karşı aidiyet hissetmiyorum çünkü ideoloji demek kutuplaştırma demektir.
@kerimcemcelik17883 жыл бұрын
aslıında ideolojiler kutuplaştırmak demek değil ama günümüzde bu duruma geldik eğer sen şu ideolojiye yakınsan vatan hainisin mantığı yüzünden kutuplaştırmalar oluyor
@gizemyldz20483 жыл бұрын
@@kerimcemcelik1788 içlerinden biri akıllı konuşsa hayırlı bir şey yapacağını hissettirse belki aidiyet hissederdim ama her birinin ayrı bir günahı var
@kerimcemcelik17883 жыл бұрын
@@gizemyldz2048 evet dediğiniz gibi tarihten örnek verecek olursak komünizm kağıt üzerinde mantıklı bir ideolojidir ama Stalin bir sürü insanı katletti
@DiamondstarNC3 жыл бұрын
Ben de bir ideolojiye ait hissetmiyorum. Bir düşünceyi kör bir şekilde savunabileceğimi hiç sanmıyorum. Benlik değil bu şeyler.
@hubhub73463 жыл бұрын
Üniversite Öğrenim Bursu ile ülkelere göre İPhone 12pro max 512GB kaç ayda alınıyor Fransa 550€ 3 ayda Hollanda 650€ 3 ayda Belçika 490€ 4 ayda Almanya 500€ 4 ayda TÜRKİYE 650 TL ile 31 ayda anca alıyorsunuz.
@MesuKaanErkoca3 жыл бұрын
Bursumla niye son model iPhone alayım aga. Bazen sadece muhalefet olmak için muhalefet yapılıyor. Karşılaştırsana öğrencinin en temel ihtiyacı yurt icretini.
@hubhub73463 жыл бұрын
Araştırmada konu olarak bu alınmış . Burada anlamanız gereken Avrupa ülkeleri ile aramızdaki alım gücünün farkı.
@MesuKaanErkoca3 жыл бұрын
@@hubhub7346 Tamam anlıyorum ama bu seferde karşı argüman: 'nE iŞiN vAr sOn mOdEllE' oluyor. Temel ihtiyacı karşılaştırırsınki mantıklı bir argüman olur.
@hubhub73463 жыл бұрын
Dostum bende anladım seni ama araştırma olarak bunu seçmişler. ☺
@dovha74523 жыл бұрын
@@MesuKaanErkoca yav kardeşim anlamıyo musun son modelle alakası yok amaç alım gücünü göstermek hadi diyelim daha ucuz bi telefon almak istiyorum . Iphone 6 türkiyede 2300 falan ama almanya da 60 euro fark bu işte
@vante78753 жыл бұрын
23:14 Ekonomik kriz Darbe Küçümsenme Aşağışanma ... Korku Stres Panik Yüksek beklenti Ebeveyn ... Al işte biz de görmüşüz. 1. Dünya Savaşı'nda savaşsaydım keşke hiç değilse ölüp şehit olurdum. 😒😔
@fakehoneypictures3 жыл бұрын
Dinazorlarin hic birine oy moy yok!
@raffaele56593 жыл бұрын
o sırada koyunlar: "ne ben hayvanım ne denirse onu yaparım düşünme ve ayırt etme yeteneğim yok "derler
@gunesefnan29153 жыл бұрын
10 sene sonra hayatta olmayacak kişilerin geleceğimizi değiştirmesi kadar aptal bir olay olamaz.
@electronicmechanic55563 жыл бұрын
Arapça, Fransızca, Almanca, daha birçok dilde var olan dişil veya erkil hitaplar Türkçe de yok. Bu yönden Türkçe dilinin ne kadar özel ve güzel bir dil olduğunu gösteriyor. Kullandığım dili seviyorum.
@MertCelik103 жыл бұрын
Almanyadan bağlanan hanımefendinin interneti çok daha iyi ve asla donma ya da ses hatası yaşamıyor başka bir şeye gerek yok aslında :D
@ertangurdinc80513 жыл бұрын
bu videoyu seyrederken öğrendiğim en önemli şey; Türk interneti ile Alman interneti arasında ki fark ne kadarmış.
@oreon1833 жыл бұрын
Gerçekten bazı yaşlılara karşı nefret beslememek çok güç
@kivancuysal3 жыл бұрын
Almanya-Türkiye karşılaştırması yaptığınız yayınlarınız zihin açıcı oluyor. Teşekkürler, kendi adıma.
@Taylan_Yilmaz3 жыл бұрын
Türkiye'de Z kuşağının gündemi:Ülkenin sorunları Almanya'da Z kuşağının gündemi:Bilim, kültür, sanat, spor vb.
@gokhanj.yenigun79333 жыл бұрын
20:25 Kendime deger veriyorum...Bu abla bir yolunu bulur ve istedigini alir. Onune cikabilecek tek engel ise kullandigi sac modeli.
@ibrahimugurlu70583 жыл бұрын
Yeni nesil iyi bir Eğitim Sistemi Ekonomi Eşitlik Bilinçli bir toplum Refah düzeyi Adalet Hak Hukuk Konuşma özgürlüğü İstiyor ve bu imkanlar avrupa standartlarında ki ülkelerde var ama bi bizde yok
@ibrahimugurlu70583 жыл бұрын
@@visenya33 osmanlı sanki hiç adam öldürmedi ve 600 seneyi aşkın bir hükümdarlık kurmadı bunları öğretmediler galiba sana tarih dersinde ayrıca bütün iyi durumdaki ülkeler sömürge ülkesimi? Almanya 2.dünya savaşından çıkmasına rağmen markalar kurmuş sanayi de devir atlamış bir ülke türkiye de Atatürk sayesinde savaşta bile eğitim sistemi ve fabrikalar kurmuş ama sonrasında eğitimin içine edilmiş ve fabrikaları satılmış bir ülke haline döndü siz acaba hangi okulu okudunuz çok merak ediyorum :) gelişmek ve çalışmak istemedikten sonra bahane ve mazeret çok
@facialer8843 жыл бұрын
@@visenya33 kaçıncı sınıf tarih bilgisiyle tartışıyorsun bilmiyorum ama bugünki Almanya, 2.dünya savaşının kaybedeni,3e bölünmüş bir devletken sömürgesi yoktu ve şu an dünyanın en iyi ülkesinden birisi. Osmanlı da 3 kıtaya yayılan bir imparatorluktu sömürgesi yoktu çünkü zaten o ülkeler onundu hala 8.sınıf zırvalıklarıyla konuşuyorsun
@berktugmutlu343 жыл бұрын
Bu güzel sohbeti bizimle paylaştığınız için teşekkürler. :)
@burcuyigitt3 жыл бұрын
İki taraftaki internet hız/kalite farkına bakınca bile içim acıyor.
@Statuko_podcast3 жыл бұрын
Politika yapan bir Z kuşağı olarak üzerinde durulan her şeye o kadar katılıyorum ki, ilginç bilgiler ne zaman gelecek diye bekledim. Bunların geçmiş kuşaklar için ilginç olduğunu bu video ile anladım. Ben geçmiş kuşakların şu anki gerçekliği anlamak için bu videoları izlemeye ihtiyaç duyacağı kadar farklı olduğunu düşünmüyordum.
@burcuyldz29283 жыл бұрын
Türkiye Kadıköy'de atıksız dükkan örneği mevcut, Kadıköy Belediyesi tarafından oluşturulmuş
@sengulozer87843 жыл бұрын
Almanyada gençler çevre duyarlılığından spordan sağlıktan bahsetmiş. Bizim ise tek derdimiz iş. İşe girebilcek miyiz, işimiz olacak mı, iş.. iş.. işş... hayallerimiz işten ibaret. Çevre bilinci geliştirmeye vb. zamanımız bilgimiz bilinçlendirilmemiz eksik.
@mustafagun58983 жыл бұрын
Almanya daki arkadaşa tavsiyem elektrikli otomobil kullansın.
@buketbula98203 жыл бұрын
Ben y kusagiyim. 2 kuşak arası bir kuşağım. Ama Z kuşağının bizi doğurup buyuten kuşaktan(güncel halinden dahi) daha mantıklı daha olgun, daha dirayetli ve sağlam karakterli olduğunu görüyorum.. Arkandayım Z kuşağı sırtınızı y kuşağına yaslayabilirsiniz. Ablası abisi y kuşağı olanlar müthiş şanslı.
@buketbula98203 жыл бұрын
@Hüseyin Şambaz dinini ya da kişisel tercihlerini kimseye bildirmek zorunda değilsin. Politik olmayı dene derim. Anne baba farketmez, bu toplumda herkes herşeye müdahil ve kendi dogrusunu baskasina dayatma derdinde.. bu yüzden geçiştirmek her zaman ise yarar.. ben yıllarca atalarımın cehaletiyle savaştım kötü evlat oldum ve yoruldum da.. eşim ise ailesine hep ailesinin istediği cevapları vermiş ama kendi bildiğini okumuş onlara farkettirmeden. O benden daha sakin bi insan olarak büyümüş ben ise sinir küpü olarak😄😄 onun yolunu izlemek isterdim
@buffysummers70073 жыл бұрын
z kuşağı ve y kuşağı bu ülkeyi kurtaracak
@necromencar89613 жыл бұрын
TOPLUMUN VE YÖNETİCİLERİN ES GEÇTİĞİ EN ÖNEMLİ NOKTA ŞU Kİ,HEPSİ İNSANLARA YAPMASI GEREKTİĞİNİ YAPIP OTURMASINI SÖYLÜYOR.ANCAK HAYATTA EN ÖNEMLİ ŞEY MUTLULUK ARKADAŞLAR.MUTLULUĞU HEDEFLEYİN,MUTLU OLUN VE İNSANLARI MUTLU EDİN.GERİSİ ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL.
@canvural49733 жыл бұрын
Nevşin abla harika bi kadınsın. Gazeteciliğini çok beğeniyorum ayrıca triatlon ile uğraştığını öğrendikten sonra sana bi kez daha hayran oldum. Her yerde senin 20 yaş küçük, güncellenmiş modelini arıyorum :(
@rue1923 жыл бұрын
Türkiyedeki röportajda hep erkeklere sorulmuş . Hiç bir kadına sorulmamış. Bence yanlış. Kadınlara da sorulmalıydı.
@winnernetworks74473 жыл бұрын
Bu programa bayılıyorum
@irfanceylan36183 жыл бұрын
sayin newschin mengü türkler lrcilik ve dincilik dümeninde kurtulmadigi sürece hepsi yalan. devam edecek. bu düzen.
@sufjan44963 жыл бұрын
Bu formatı başka ülkeler için de yapabilir misiniz ? İskandinavya gibi.
@Emine782723 жыл бұрын
Nalan hanım ne kadar donanımlı, dikkatli ve güzel konuşuyor. Z kuşağına gelince bizim gençlerimiz ne kadar yorgun ve umutsuz duruyor... Yine de kendi yollarını bulmaya çalışıyor, yolları açık olsun
@regnida3 жыл бұрын
Boomer amca ile web sitesi kuran çocuğun ardarda konuşmalarına çok güldüm 😊 Sırf tek başına video olabilir
@animekzlargercektir57703 жыл бұрын
keşke sanata değer verilse ve sanat mazemeleri bu kadar pahalı olmasa resimlerimi boyamak isterdim en azından malesef boya kalemim olmadığı için hep kara kalem çalaışıyorum bu yüzden boyama nasıl yapılıyor bilmiyorum :'(
@lilyeet68133 жыл бұрын
şey bile beni hayal kırıklığına uğratıyor, internetimiz bile o kadar yavaş ve kalitesiz ki nalan siparla neşin mengünün görüntü kalitesindeki farka bakın. Çok üzücü yaşam standartlarımızın her alanda kalitesiz olması ve buna layık görülmemiz. değişmesi dileğiyle
@yusuftuma9173 жыл бұрын
Çevreye bu denli duyarlı bir genç neslin olması aşırı derecede hoşuma gitti
@elifnurbyrm3 жыл бұрын
Çok çok teşekkür ederim! Nalan Hanım, 12'sindeki programınız için hatırlatıcıyı açtım.^^ Gerçekten ilgi çekici bir karşılaştırma oldu, konudan bahsederken neleri öncelediğinizde dahi belirgin bir fark var; Türkiye'de gençler daha çok oy kitlesi olarak, Almanya'da topluma katılmış bireyler olarak araştırılmışlar. Türkiye'deki gençleri siyasilerin ağzından, onlarla ilişkilerinden hissederken Almanya'dakilerin hayatlarının siyasilerle kuşatılmadığı ne kadar açık. Emeğinize sağlık, tekrar teşekkürler ^^
@alperenyedek96033 жыл бұрын
Nalan Hanım'ın en son dediği şey kritik. Z Kuşağı'nın popülist, istediği söylenilen ve kendi koltuğu için iş yapan siyasilerden ziyade idealist ve daha donanımlı kişileri destekleyeceğini düşünüyorum.
@berfinyuce39253 жыл бұрын
Verdiğiniz ropörtaj çok iyiydi kuşak çatışmasını mükemmel bir şekilde özetlemiş z kuşağı olarak tabir ettğimiz genç ileriye dönük hayallerinden sürekli bahs ederken y kuşağı olarak tabir ettiğimiz abi sürekli geçmişten bahs ediyor geçmiş geçmişte kalmadı mı türkiye bu hal de değildi iyi hoş güzel de gelmeseydi yine de değişmeyecekmiydi ki avrupa teknolojide bu kadar ilerlemişken ve teknoloji zaten onlardan bize geçmiş siz bilmessiniz demeyin artık ewt bizim için her şey telefon neden mi hayalini kurduğumuz hayata sadece şu küçücük telefonla ulaşıyoruz türkiyenin olanakları ile değil bizi hiç bir zaman anlamayacaksınız işte...
@So-li2tb3 жыл бұрын
Merhaba dostum, sana bir kanal önereceğim. İsmi "KZbin Radyosu" başarılı işler yapan, ufak ve niş bir kanal hoşuna giderse abone olabilirsin, saygılarımla :)
@sevdeylmaz1313 жыл бұрын
Liseye giden bir öğrenciyim. Tek isteğim ülkemi daha iyi yerlere getirmek ve mevcut olan sorun ve sıkıntılara bir çözüm getirebilmek. İnsanların Z kuşağına bu kadar anlam yüklemesi bana saçma geliyor. Evet önceki kuşaklarla büyük farklılıklarımız var. Büyüklerimize anormal gelenler bize normal gelebiliyor. Bizim düşüncelerimiz onlara saçma gelebiliyor. Ama bu değişen dünyanın etkisi. 60'larda doğmadım. 2021 Türkiyesinde gençliğimi yaşamaya çalışıyorum.
@So-li2tb3 жыл бұрын
Merhaba dostum, sana bir kanal önereceğim. Güzel ve niş içerikler üretiyor, kanalın ismi; "KZbin Radyosu" :)
@mr.1v2973 жыл бұрын
@Furkan ben gidiyim sen git o gitsin,ee kim kalıcak burda
@caliskanes3 жыл бұрын
Neye değer veriyorsun sorusuna onlar kendime diye cevap veriyor. Benim aklıma ilk gelenler ise adalet, eşitlik, liyakat... Söyleyeceklerim bu kadar
@So-li2tb3 жыл бұрын
Merhaba dostum, sana bir kanal önereceğim. Güzel ve niş içerikler üretiyor, kanalın ismi; "KZbin Radyosu" :)
@ahmethusrev11383 жыл бұрын
Bence Z kuşağını bilgi ve teknoji üretimi kurtaracak... Z kuşağının avantajları çok.. 1. Genel itibari ile alt yapı problemleri yok.. 2. Eğitim noktasında temel eğitimi rahatlıkla alabiliyorlar. 3. Bilgiye çok kolay ulaşabilir teyid edebilir analiz edebilir 4. Ailellerinin imkanı bizim ailelerimizn sağladığı imkanlara göre çok fazla.. 5. Çok rahat seyahet ve dış eğitim alabiliyorlar 6. Dil eğitimi meslek eğitimi rahat alabiliyorlar Dezavantajı ise çok hızlı ve yüksek bir nufus artışı ve genç nufus var.. Yani örneğin italya, ingiltere son 60 yılda 50 milyon nufustan 10 _ 15 milyon artışla 60 milyona 65 milyona çıkmış.. Türkiye ise nufus 30 milyon ken şimdi 83 milyon ve 7 milyon göçmen var en az 5 milyonu yerleşik.. Yani her yıl 1 milyon genç nesil geliyor.. Bunları eğitmek, okul öğretmen bulmak, sağlık hizmeti vermek, iş bulmak çok zor birde göçmenleri bunun üzerine ilave edin.. Müthiş bir sirklasyon ve yük oluşuyor.. Bir italyan, alman, fransız, ingiliz genç, genç nufus çok Yavaş çoğaldığı için yani her yıl ort. 100 bin genç geliyor.. Yani bizim gençlere göre çok avantajlılar.. Türkiyede ise 1 milyon artı 200 bin göçmen.. Dolayısıyla Türkiye avrupa ülkelrinin imkanları ile karşılaştırlmamalı.. Iran. Iran, mısır, pakistan gibi ülkeler ile karşılatırlmalıdır.. En büyük avantaj ise avrupanın 10 yıl içerisinde şiddetli iş gücü ihtiyacı.. Bu ise kendi bünyesinden karşılanmayacğı için.. Göç alarak yapmak zorunda kalacaklar.. Yani bizim gençler avrupanın zenginliğine varis olacaklar
@nurelena3 жыл бұрын
Sanırım bizim kuşağa (Gen Z) ait sayılan bireylerin çoğunluğu bulunduğu yerde mutlu değil ve bu durum psikolojik anlamda gerçekten ilgimi çekiyor. Almanyada yaşıyorum ve burda kalmak isteyen, Almanya sınırları içerisinde bir gelecek hayal eden tek bir arkadaşım yok. Tabi bunların çoğu Alman asıllı değil ve bundan dolayı yaşadıkları zorlukları ve içlerindeki birikmiş olan mutsuzluk ve korku hislerini, bunun birlikte getirdiği ülkeyi terk etme isteğini anlıyorum. Ayrıca online biraz araştırınca mutsuzluk, depresyon ve anksiyete gibi sorunların Gen Z kuşağında daha yaygın olduğunu bir çok psikolojik analiz ve raporlarda görebiliyoruz. Araştırmaların çoğu ABD’de yapılmış olmasına rağmen, bu evrensel bir durum olarak karşımıza çıkıyor. İngilizceniz varsa araştırmayı tavsiye ederim. Hakikaten ilgi çekici.
@betula.32523 жыл бұрын
Ben emekli öğretmenim ve bir çok konuda Z kuşağına katılıyorum. Türkiye'deki mevcut eğitim sisteminin bu kuşağa asla hitap etmediğini düşünüyorum ve her alanda kendimizi onlara göre yenilememiz gerekir diyorum. Gelecek onların,tüm yetkili ve ilgili kişi ve kuruluşlar da onların istek ve ihtiyaçları doğrultusunda yenilikler yaparlarsa herkes kazanmış olur. Artık eski düşünce ve davranış kalıplarını bırakma zamanı geldi...
@mustafadirbisoglu67113 жыл бұрын
Türkiye ile Almanya’nın internetlerinin kalite farkı bile yüzümüze yüzümüze vurdu
@So-li2tb3 жыл бұрын
Merhaba dostum, sana bir kanal önereceğim. İsmi "KZbin Radyosu" başarılı işler yapan, ufak ve niş bir kanal hoşuna giderse abone olabilirsin, saygılarımla :)
@candemir20053 жыл бұрын
Moralimi bozmak istemediğim için izlemedim. Ama anlatılanların hepsini içten içe biliyorum...