Dünyada ne kadar insan varsa, o kadar farklı görüş var.
@theiko67694 жыл бұрын
Hocam php nedir diye girdim anlattığınız şeylerin %99unu bilmediğim için hiç bişey anlamadım teşekkür ederim
@tolgaun12863 жыл бұрын
php sunucu tarafında çalışan, istemcilere/internet kullanıcılarına gösterilmeyen,iletilmeyen kodlardır.Genel amacı webdir.Mesela bi yere üye olcaksın email girmeni istediğin yere geldin exampleagmail.com yazdın, genelde bunun bir email olmadığını JavaScript hemen belirler(Java script bilgisayarında çalışan siteye "bak bu email" mi sorgusunu döndürmeyi engeller,fakat bir çok kişi javascipti kkapatabilir)eğer javasciptin kapalıysa bu sefer bu hata php ilede kontrol edilebilir.ufak bir zaman alır, boşu boşuna sunucuya boş,anlamsız veriler göndermene engelolmak için.yani genel amacı sunucu tabanında kontrolleri sağlamak,webi programlamakdır
@MarshallDTuna3 жыл бұрын
@@tolgaun1286 JavaScript mi PHP mi sence web geliştirme için kolaylık zorluk ve iş imkanı açısından karşılaştır mısın
@Erwinus3 жыл бұрын
@@MarshallDTuna ikisi de web için gerekli. en güzeli ikisini de bilmek. javascript öğrenmesi daha zordur fakat iş imkanı daha geniştir. php öğrenmesi daha kolaydır fakat iş imkanları daha kısıtlıdır.. şimdi 10 tane yorum gelir yorumuma, yok öyle değil yok şöyle değil falandır filan fişman diye. kardeşim benimle yarışa gireceğine adam gibi ne düşünüyorsan yaz. ben yazdıklarımın mutlak gerçek olduğunu iddia etmiyorum zaten..
@mehmetnurkavan3703 жыл бұрын
@@MarshallDTuna sence?
@KadirDABAN8 жыл бұрын
Merhabalar, 2003 yılından bu güne php'yi bir çok projemde kullandım ve halada inatla devam ediyorum :) Frameworkler tarafı ile hiç ilgilenmedim ve düşünmüyorum da, bir çok framework türedi mantar gibi ve sonrasında yavaş yavaş desteklerini çekmeye başladırlar. (Zend Framewor hariç tabi) diğer bir yandan php ile çok ciddi projeler yapılıyor ve yapılmakta da, türkiye de maalesef php projelerin bir çoğu algoritmasız gelişi güzel olarak planlanması php'nin piyasasını bozmuş durumda. Sadi Bey, belki bir proje nasıl oluşturulur hangi adımlar izlenmeli, database optimizasyonları vb. süreç yönetimi gibi bir video serisi hazırlarsa oldukça faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
@Sadievrenseker_BK8 жыл бұрын
evet belki bir php projesi yazarız, bilemiyorum çok fazla teknoloji yönelimli eğitimler yüzünden, daha az bulunan ve benim kanalı kurmamdaki amaç olan teorik eğitimlere vakit kalmıyor, bakalım yavaş yavaş vakit buldukça yapacağız bir şeyler elimizden geldiği kadarıyla.
@KadirDABAN8 жыл бұрын
Öncelikle cevap için teşekkürler hocam :) php olarak olması şart değil bence, ancak en azından bu güzel kanalı takip eden kişiler için oldukça faydalı olacaktır. sonuç olarak bir dili öğrenmenin yanı sıra projeye nasıl başlanacağı hangi adımların izlenmesi gerektiği gibi bir seri olması takipçiler için oldukça faydalı olacaktır düşüncesindeyim. umarım vakit bulursunuz ben takip etmekten çok keyif alıyorum kendi adıma teşekkür ederim. java içerikleri ve veri madenciliği videoları harika :)
@zelemikavs947 жыл бұрын
@Kadir DABAN sana katılıyorum ayrıca framework tarafıda dediğin gibi her şeyi ona bağlıyoruz fakat bir hata veya bir destek istediğimizde sonuç elde edemiyoruz. Hatta benim başıma gelen bir olaydı proje büyüdü çok fazla kullanıcıya ulaştık. Fakat bu seferde framework sorunları çıkmaya başladı ve sil baştan kendimiz tekrar projeyi yazmak zorunda kaldık. Bu yüzden kısaca anlatmak istediğim kendi kodunuzu kendiniz yazın ve kötü yazarım vs gibi düşüncelere dalmayın. En iyi kod bildiğiniz kodtur.
@Sadievrenseker_BK8 жыл бұрын
Evet Arkadaşlar gelen yorumlar üzerine PHP'nin kullanıldığı 2 önemli proje için videolar: kzbin.info/www/bejne/kGHWf5WZrtdro8k kzbin.info/www/bejne/nIbSm6uYmsynqbs Bir kere daha söylüyorum, php önemli bir dildir, hızlı geliştirme yapılır, kurumsal uygulamaları da vardır, ancak maaş açısından ve kullanım oranları açısından .net ve java'dan geridir (bu benim kişisel görüşümdür ve piyasada görebildiğim anlayabildiğim durumdur)
@ahmetgunes46545 жыл бұрын
Teşekkürler ek fayda sağladı.
@ddestiny.4 жыл бұрын
Zarar sağlamıştır, adamın anlattıkları tamamen fanatiklik PHP hakkında hiç bir şey anlattığı yok sadece gömmek için video çekmiş, kamera karşısındaki tavırlarından bile belli.
@mehmetgul71563 жыл бұрын
@@ddestiny. Mesela neyi yanlış anlattığını söyleyebilir misiniz?
@barishseyhan7 жыл бұрын
Ülkemizdeki yazılımcıların genel sorunu ya traktör motorlu ferrari yapıyorlar ya da ferrari motorlu traktör... Ekip çalışması yapılmamasından kaynaklanan bir durum bu... Özellikle Amerika'da projelerini diğer yazılımcılarla geliştirmekten çekinmiyorlar. Bizim ülkemizde ise projem çalınırsa korkusu var. Yazılım öğrenmeye başlamak için güzel bir dil diyebilirim. Bana öyle geliyor en azından... Hangi dili kullanırsan kullan... Ferrari motorlu ferrari, traktör motorlu traktör yapmayı bilmem lazım. Önemli olan bu bana göre...
@oxyn17327 жыл бұрын
PHP'yi çok basit görmüşsünüz. Ama bahsettiğiniz diğer dillerden çok daha hızlı, esnek, yaygın, kaynağı bol, gelişmiş bir dildir Neredeyse bütün veritabanları ile çalışabilir. Diğerleri gibi her şeye sorun çıkarmaz. Ayrıca günümüzde masaüstü yazılımdan, com portlara kadar müdahele edilebiliyor. PHP 7 ve diğer kütüphanelerini inceleyin. Verdiğiniz bilgiler çok yanlış. Ayrıca çok kolay kurulup çalıştırılması kötü bir yan değil aksine iyi bir yandır ! Dipnot : PHP'nin adı değiştirildi. GNU adlandırma standartları ile PHP Hypertext Preprocessor olarak değiştirildi.
@leventbcam4 жыл бұрын
Kanalınız var mı üstad?
@oxyn17324 жыл бұрын
@@leventbcam Hocam yeni kuruyorum. Şuan hazırlıklar yapıyorum. Beklerim. kzbin.info/door/LZl5r8pFKxERJgFp6AtM8A Saygılarımla.
@noyanhan61354 жыл бұрын
Php çöptür gidin Node.js kullanın
@oxyn17324 жыл бұрын
@@noyanhan6135 node.js backendde yeterli gelmediği için Google firması dartı çıkarttı. Çöp olan node.js :)
@turkBT4 жыл бұрын
Facebook , Wikipedia , Yahoo gibi siteler PHP ürünüdür. Bence çok fazla kafa yormanın anlamı yok. Ayrıca öğrendiğiniz hiçbir şeyin size zararı dokunmaz. Maaş kısmına ise pek katılmıyorum. Tamamen kişinin bilgi ve tecrübesine göre değişir. 3.000 TL alan da var 15.000 TL alan da var php'den.
@Erwinus3 жыл бұрын
doğru dersin haklısın dostum
@eneseminturk3 жыл бұрын
hocanın dediği de bu zaten, php de o kadar çalışan-bilen var ki, fiyat asgariye kadar iniyor, ama bi javascript bilen frontend developeri 3k ya çalıştıramıyorsun
@blackprince16372 жыл бұрын
TR de php den bi sik kazanamazsın okullardan tutta devlet sitelerine kadar ASP kullanılıyor PHP güvenlik açıklı sikik dil. 1000 tane extension lazım osuruk gibi notepaddan kod yazıyorsun özzürlü dili
@bysnor Жыл бұрын
Kral alim gucunun ne oldugunu anlatan bir yorum yapmissin suan 8500tl asgari ucret
@memet29737 ай бұрын
PHP laravel ile çalışıyorum 60 bin maaş kazanıyorum çok şükür. Tecrübe önemlidir
@ilkaycitak50054 жыл бұрын
4 yıl geçmiş hala mı durum böyle.
@keremaydin994 жыл бұрын
ben de yazdım güncelleyin diye de güncellemiyor hoca videoları. Javascript Php'nin yerini çoktan aldı bence.
@harunerdil15966 жыл бұрын
hocam html css bunlar ilerde büyük şirketlerde yazılımcı olunca bir işe yarar mı? yoksa direk C# c++ java gibi dillere mi geçilmeli çok merak ettiğim bir soru nolur cevaplayın sorumu
@hmg-mt25 жыл бұрын
Hmtl ve css fornt end kisminda onemlidir
@Erwinus3 жыл бұрын
kardeşim zaten html, css öğrenmej nedir ki? ana hatlarıyla 1 ayını alır anca..
@harunerdil15963 жыл бұрын
@@Erwinus 2 yıl oldu zaten şuan lisede bilgisayar okuyorum... Bash,python (turtle kütüphanesi sadece), Html, Css hepsini bu sene gördük Bir sonraki seneler Arduino,Php,C++ fln gorucekmisiz
@torrentinogames99768 жыл бұрын
bi soru sorucam az cok biliyorum ama...bu soru benim icin cok onemlidir...bir site kurmak icin tam olarak neleri bilmeliyim..? bi program kurmak icin tam olarak neleri bilmeliyim...lutfen cevaplarsaniz cok sevinirim..bu arada Azerbaycandan herkese selamlar
@Sadievrenseker_BK8 жыл бұрын
program kurmak için işletim sistemini kullanmayı bilmeniz yeterli (örneğin windows). Web sitesi için başlangıç seviyesinde tasarım araçlarını öğrenebilirsiniz ancak kendiniz kodlamak istiyorsanız html ve üzerine belki css, biraz daha derinleşmek için php / asp veya jsp üçlemesinden birisini öğrenebilirsiniz. w3school.com sitesi iyi bir kaynak olabilir. Başarılar
@gokhanaygun2318 жыл бұрын
9 yıllık php geliştiriciyim, bunun yanında zaman zaman python ve .net ile de geliştirme yapıyorum. Niye php yi böyle ufak tefek bir şey gibi gösterdiniz onu anlayamadım açıkçası :) Web uygulamaları için, .net gibi bağımlı, hantal ve ufak bir iş için tonla saçma sapan şeyle uğraştığınız bir dil ile karşılaştırılmaz bile. (Kurumsal Uygulamlar için .net iyi olabilir ona bir şey demiyorum) Türkiyenin en büyük holdinglerinden biri için .net ile çoook uzun sürede yapılamayan bir çözümü gidip, php ile 1 ayda çözmüş biri olarak. Php çok güçlü ve çevik, ayrıca uzman iseniz gayet iyi maaşlar alabileceğiniz bir dil. Ayrıca 'bodozlama yazılım geliştirmeyi' php ye mal etmeyin lütfen, bu Türkiyede bir çok firmanın sorunu, şu anda malesef .net ile geliştirilen çöp kodlarla uğraşıyorum.
@Sadievrenseker_BK8 жыл бұрын
+Gökhan Aygün php'yi ben de severim ve oldukça hızlı olduğu konusuna katılıyorum, piyasada yeri de var ama videoda genel olarak piyasa dinamiklerini anlatmaya ve seçim yapacak arkadaşlara yol göstermeye çalıştım. Farklı sebeplerle çok sayıda firma ile görüşme imkanım oluyor, php piyasada hiç yoktur demek doğru olmaz ama .net ve java'ya göre daha az tercih edildiğini ve bu teknolojiyi kullanan firmaların genel olarak küçük ve orta boyutlu işletmeler olduğu ve php geliştiricilerinin .net ve java geliştiricilerine göre nispeten daha düşük maaş aldıkları benim gözlemim. Samimi bir şekilde de bunları anlattım, aksi durumlar da gördüm tabi ki ama genel görüşüm bu yöndedir. Php veya herhangi bir dilin dünyanın en iyi dili olması başka birşey, bir teknolojiye yatırım yapacak genç arkadaşlara piyasanın durumunu anlatmak başka birşey.
@takcan5 жыл бұрын
PHP Nedir aramasını yapınca bu video çıktı. Eleştireceğinize neden video çekip atmıyorsunuz.... :( Yinede Video İçin teşekkürler, video olmasaydı sizlerin Gökhan Aygün, Desmond papangelis, sizlerin yorumlarını okuyamayacaktım.
@blackprince16372 жыл бұрын
Yav boktan dil işte ne anlatıyon sen? Ardı arkası yok dilin. Birtane andaval çıkarmış popüler olmuş dil senin gibi uzman konulardan anlamayan .net uygulamalarını kullanamayan biri çıkıp not defterinde kod yaza yaza PHP öğrenmiş. Not deftterinde kod mu yazılır ? Konforu yok dilin. Bir sürü editörü var hangisini kullanacaksın ? Görmeden kod yazıyorsun. Her özelliği için ayrı eklenti indireceksin. VS de en azından 1 defa da indiriyorsun azure sunucuları vs var PHP nin neyi var ? Hiçbir kurum kalkıpta o kenar mahalle paspası PHP yi kullanmaz Freelance iş yaparsın evden ite kopuğa 2 3 bin tl ye websitesi yazarsın. Kaldı ki çoğu WordPress var diye PHP kullanıyor yoksa onu da kullanmazlar. WORDPRESS varken bir adam niye sana PHP de kod yaz diye para versin ki ? Yokelin tekisin
@subhanshekiliyev93832 жыл бұрын
@@takcan aynen dostum video ve yorumlardan ben de senin gibi yeni şeyler öğrendim.
@ferhattopal30474 жыл бұрын
abi biri lütfen cevap versin. /login/auth.php?errorcode=3 şu uzabtıyı sürekli hata olarak alıyorum uzaktan eğitim sitesine giriş yapamıyorum biri cevap versin lütfennn...
@Runya-a20 күн бұрын
bugünnn bir yazılım şirketi ile görüşmeye gittimm php bilen yazılımcı arıyorlarmış şu anda acilen php öğrenmeye başlayacağım 2 hafta sürem var ..
8 жыл бұрын
Merhaba, Python'u da web programlama için yorumlayabilir misiniz?
7 жыл бұрын
UTF desteği çok geç gelmedi, UTF default encoding oldu. İkisi farklı şeyler. :)
@tnrvr19074 жыл бұрын
videolar çok eskide kalmış en azından hoca girse mesela laravel hala en iyisi mi yazsa bi şey dese iyi olur başka yerlerde dediyse buralar atıl kalmış tıpkı btk akademi gibi
@emin24464 жыл бұрын
PHP'ye yeni başladım ve karşıma PHP lisansı diye bir konu çıktı. Bu koşullar PHP kütüphanesi oluşturanları mı ilgilendiriyor yoksa PHP ile websitesi yapanları mi ilgilendiriyor?
@tolgaun12863 жыл бұрын
PHP sanırım şuanda açık kaynak bir programlama dilidir,dilersen geliştirilmesine yardımcı olabilirsin,bunu biraz araştırman lazım.. öte yandan PHP web sayfası yapmaya yarar bilgisayarına sanal sunucu kurabilirsin (WAMP,MAMP,XAMMP gibi) böylece kendi bilgisayarında kurulu olan browser/tarayıcıların sunucudan alıdığı veriyi işlemesi gibi, localhostunda, yazdığın php/html/js/css.. vs kodları deneyebilirsin, bunun genel amacı hosting almana gerek kalmaması yada internetsiz ortamda geliştirme yapmana olanak sağlamasıdır.
@msafadonus7 жыл бұрын
PHP: Hypertext Preprocessor
@mansurdegirmenci86186 жыл бұрын
yeni ad olarak bunu benimsedi eksiden personel home page idi
@muxtarbayramov57376 жыл бұрын
Hocam sizden rica etsek php dersleri verirmisiniz? sizin dersler cok iyi akla cabuk yatiyor int derslere bakiyorum hic sevmedim siz acaba php dersleri verirmisiniz?
@notgatee6 жыл бұрын
Emrah Yüksel ve Tayfun Erbilen den cok sey ogrenebilirsiniz.
@mervemutlu79097 жыл бұрын
merhaba biraz konu ile uzaklaşabilirim ama gerek php ile gerek başka bir dil ile nasıl güzel bir site tasarımı yapabilirim ? bu konu hakkında da bilgiverebilirmisiniz ?
6 жыл бұрын
Tasarım için Bootstrap öğrenip kullanmanı öneririm. Sadece HTML CSS kullanmak bu soruyu soran birini çok yorar.
@vediam7 жыл бұрын
İlk 7 dakika iyi gitti. Sonrasında söylediklerinize katılmıyorum. Sıraladığınız diller ve çözümler ücretli olduğu için kamu tarafından tercih ediliyor bunun sebebinin bu firmaların iyi bir pazarlamacı olduğundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Aslında anahtar kelimeyi söylediniz PHP hep var olacak. Keşke açık kaynak kod kamuda daha çok yaygınlaşsa. Kamu bedava olan ürünü alamıyor gibi düşünüyorum aslında PHP mi diğer diller mi sorusunun belki kökünde kamunun satınalma stratejisi var.
@blackprince16372 жыл бұрын
Alakası yok PHP var olacak çünkü WordPress var WordPressi kaldır piyasadan PHP kullananlar %20 ye düşer. güvenlik açığı var boktan dil. ASP nin ardı arkası sağlam sunucusu var her türlü boku var her şeyle uyumlu. PHP için 2 bin tane eklenti lazım o yüzden devletler kurumlar kullanmaz.
@serhendiefendi7 жыл бұрын
Php deyip geçmeyin. Küçümsenmeyecek kadar sağlam bir dil hakkında ki iddialar 2010 da yapılsa kabul edilebilirdi fakat şuan aşırı mühendislik yüzünden kodlar okunmuyor. Frameworkler ve komponentler ile birlikte devasa projeler için biçilmiş kaftan.
@blackprince16372 жыл бұрын
Boktan dil dil bile değil not defterinde özzürlü gibi yazı yazma yeri.
@ibrahimaltun85948 жыл бұрын
oncelikle iyigunler bn yazı tabanlı web oyunu yapmak istiyorum ama bunun için hangi dilleri bilmem gerekiyor tam olarak bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim tşk
@Sadievrenseker_BK8 жыл бұрын
web programlama ile başlayabilirsiniz.
@mehmetercu29624 жыл бұрын
Hoca bu dediğine katılmıyorum! Php yi çok küçümsemişsin ama onun yeri çok daha büyük ve baya baya bildiğin bir web yazılım dili. Sen beğenmesende... Neyse...
@@maqaelizade4673 brat bu commentimi gördünsə mənə geri "Salam" yaz xahiş .
@tcmehmet62477 жыл бұрын
bilader css yi php ye bağladım ama ne yaptıysam pozisyon ayarlarını yediremedim. SADECE POZİSYON AYARLARINI YEMİYOR. ne yapabilirim
@tolgaun12863 жыл бұрын
umarım sorununu çözmüşsündür.Öncelikle HTML için css uygulamaya çalış, neticede php kodları HTML içerinde body taglarının arasında çalışıyor.
@emrahdas61797 жыл бұрын
Hocam bu opsesif yapılı yorumlardan sonra bence bir php eğitim serisi çekmeniz şart gibi gibi :)
@dilberex5 жыл бұрын
Önce obsesif yazmayı öğren
@keremaydin994 жыл бұрын
Javascript Php'nin yerini yavaştan aldı. Videoları günümüze güncellerseniz seviniriz.
@ahmetatalay64344 жыл бұрын
Laravel gerçeğini unutmayalım
@fibonacci92093 жыл бұрын
Bende Ci, Laravel de geliştirmeler yapıyorum. Şimdi node.js'e geçiyorum yavaştan.
@bilgibirikim36226 жыл бұрын
hocam maşallah bilginiz perfect seviyesinde nazar degmesin programlama dillerini zorlaştıran aslında bizleriz bir yol tarif etmek gibi aslında 100 metre ilerde sagda ilk aradan gidiceksiniz diyecegine adam ilerde düz git sagdan dön diyor bencede php tam bu örnek gibidir kod kısaltması :)
@marazanil4 жыл бұрын
üstat saiana benziyorsun ya :D
@materyalmat4 жыл бұрын
ikisine de çok benziyor adam ben de nerden tanıyorum dedim anlık
@subhanshekiliyev93832 жыл бұрын
Aga benim de hep aklımdan geçiyordu demek yalnız değilmişim. Hocam Patrona da benziyor bir az ama
@-Engineering01-8 жыл бұрын
Linux dağıtımlarının yamalı bohça olması gibi,php de nereye elinizi atsanız sünüyor
@pcmaniakkk8 жыл бұрын
Koskoca Facebook'un PHP ile geliştirildiğini düşünecek olursak eğer, PHP ile çok iyi şeyler yapıldığını söyleyebiliriz. Fakat; ne yazık ki sizin de dediğiniz gibi kurumsal ve profesyonel olarak çalışan firmalar nedense JSP ve ASP'yi daha çok tercih ediyor. PHP ise daha çok orta ölçekli veya küçük firmalar veya ajanslar tarafından tercih ediliyor. Bunun en büyük sebebi ise PHP'nin arkasında Microsoft gibi yada Oracle gibi güçlü firmaların olmamasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum...
@Sadievrenseker_BK8 жыл бұрын
+pcmaniakkk ewt doğru, ve tabi phpnin çoğu özelliği geç adapte etmesi de (örn object oriented) etkili
@zoradam67697 жыл бұрын
php dilinin diğer dillere göre avantajı açık kaynak olması.Bu yüzden de desteği her zaman rahatça bulabiliyoruz.Mesela biz üniversitede asp görüyoruz(asp teknolojinin adıdır programlama dilinin adı vbscript) ve herhangi bir sıkıntım olduğu zaman zar zor ulaşabiliyorum aradığım cevaba.O yüzden açık kaynak özgür yazılım candır.
@The.AntiQuark4 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/oJrcd4iaoLtkrLs PHP ile mikroişlemci programlanabiliyor mu gerçekten ? Nasıl yazıldığı ile ilgili bilgi edinebileceğim bir kaynak var mı acaba ?
@mehmetkoyuncu39477 жыл бұрын
hocam ağzına sağlık bir çırpıda mükemmel anlattın. keyifle dinledim. devamını bekliyorum. saygılar :)
hangi dili bildiğinizin önemi yoktur. çalıştığınız firma projesi hangi teknolojilerle üretilmiş ve siz geliştirme yaparken ne tür riskler alıyor ve firmaya neler katıyorsunuz önemli olan budur. php, java, c#, pyhton, etc.. hepsi ile geliştirme yaparken en başta temel programlama ve güncel teknoloji standartlarını kullanırsınız. Türkiyede ortalama bir senior php developer 5-7 bin tl maaş almaktadır. Bu tamamen çalışacağınız firmada hangi işlerle ilgileneceğiz ile alakalıdır. php ile geliştirilmiş online rezervasyon ve satınalma sisteminde listeleme servisine bağlı 100+'den fazla havayolu biletinde çalışan senior php backend developer aynı projeye bağlı java ile geliştirilmiş önem derecesi cok yüksek olmayan bir servisteki senior java backend developerdan 2.5 kat daha fazla ücret almakta olduğuna şahitliğim vardır (:
@afigjabbarly53218 жыл бұрын
Facebook bile php le yazılmış
@BenimDusunce8 жыл бұрын
php den soğuttun hocam vallaha :D
@Sadievrenseker_BK8 жыл бұрын
+Yucel Ince php'den soğuyacak birşey yok, kodluyorsanız devam edin, başlayacaklara genel olarak piyasa durumunu özetlemeye çalıştım, yoksa diğer arkadaşların da bahsettiği gibi php daha hızlı geliştirme yapılan bir dildir ve çeşitli konularda avantajları bulunur, sadece kurumsal ortamlarda .net ve java'ya göre daha az tercih ediliyor.
@Sadievrenseker_BK8 жыл бұрын
para kazanma işinin ne yazık ki her durumda geçerli bir formülü yok, çok bilgili olup işsiz olan da hiç bilmeyip iş bulan da olabilir (ve tabi ki tam tersi de). Benim tavsiyem iş bulma şansınız olduğuna inanmıyor olsanız da mümkün olduğunca erken iş aramaya başlamanız ve bulduğunuz işlerde gerekirse bedava da olsa çalışmanız.
@bekir-ugur4 жыл бұрын
Bu ne ego'dur.... Sen boşuna yaşamışsım... Videoya dislike at geç.hayatindan bikac dakikası çöp olmasın kardeşim.
@afgan_gadirov3 жыл бұрын
Niye açıklar mısın?
@bekir-ugur3 жыл бұрын
@@afgan_gadirov Benim bura uzun uzun yazmama gerek yok hocam...assagida yorumları okusan yeterli..
@cembuyuk84924 жыл бұрын
Yav vatandaş anlattığın hiç birşeyi anlamadım yok döngü sikripting falan filan halk dilinde konuşsana hangi dilde konuşuyorsun
@Leonalayja4 жыл бұрын
kardeş ilgi alanın değilse anlamazsın zaten
@cembuyuk84924 жыл бұрын
@@Leonalayja fuck you tamammi
@Leonalayja4 жыл бұрын
@@cembuyuk8492 uzaklaş burdan cahil
@cembuyuk84924 жыл бұрын
@@Leonalayja fuck you dostum
@Kargalar Жыл бұрын
😀
@ozgurerdogan44075 жыл бұрын
Amatör video, profesyonel anlatım.
@akifcakrmelik76148 жыл бұрын
Facebook gibi bir sistem php kullanırken bu videoyu yayınlamak ironi olmuş
@Sadievrenseker_BK8 жыл бұрын
Türkiye'deki kariyer planı yapan genç arkadaşlar için çekilmiş bir video ve genel olarak Türkiye piyasasını bilebildiğimiz kadarıyla anlatmaya çalıştık.
@bcanylmz7 жыл бұрын
Facebook sadece php kullanmıyor. Biraz araştırma yapın derim.
@acikogretimvideolar45837 жыл бұрын
seninde bu hocayı elestirmen cok ironi be kardes
@KayahanKahrman7 жыл бұрын
Şadi Hoca'nın bildiklerini bırak, unuttuğu şeyler kadar bilgin olmadığına eminim. Adam Türkiye şartlarından bahsetti.