30 mm top yeni ağır tip helikopter ve ZMA lar için de çok lazım. 20 mm top artık hafif kalıyor..
@watcherOFsteppe2 жыл бұрын
Atak 2 için çok önemli !
@muratyz66072 жыл бұрын
haklısın zırh sistemleri geliştiği için 12,7 mm lik eski makineli tüfekler..artık ancak pikap gibi hafif araçlara konuyor ..30 mm de belki mühimmat sayısı az olacak ancak..tahrip gücünün fazlalığı onu sınıfında rakipsiz yapıyor..Makineli tüfek artık sadece piyadeler için yakın destek silahı olarak kalacak..sabit ve mekanize platformlarda bundan böyle asgari 20 mm çaplarında makineli toplar göreceğiz..
@muratyz66072 жыл бұрын
internet ortamında her önüne gelen kısa bir araştırmayla aklına gelen her konuya bodoslama girdiğinden ortamda büyük bir bilgi kirliliği oluşuyor..biri kalkıp ben bu uçağın yada silahın tipini seviyorum diyor diğeri teknik bilgisi olmadan tam bilmediği konularda saçma bilgiler veriyor derken kafamız karışıyor doğal olarak ..ama burada en yetkili ve bilgili ağızlardan bu silahların tanıtımlarını dinleyince insanın kafasında taşlar yerine oturuyor...Gerçekten firmalarımızın savunma sanayiinde ne kadar ileri olduklarını ve çok güzel ve teknolojik ürünler ürettiklerini gördüm..bu ayrıcalığı bize yaşattığınız için size sonsuz teşekkürler.
@leventoven2 жыл бұрын
Tolga Bey 30 mm. ile ilgili yapılanları heyecanla izledim. Emeği geçenlere şükranlarımı sunarım. Saydıkları daha uzun namlulu modellerin de Hava araçları için geliştirileceğine eminim. Çok önemli bir aşama daha geçilmiş. Bir ZMA' Takımında hiç olmazsa Komutan aracı 30 mm.lik bir kuleye sahip olmalı buradan çıkan 20 mmlik kuleli araç ise GZPT Takım Komutanı aracı olarak vazifelendirilirse çok önemli bir ihtiyaç giderilmiş olur. Devletime emeği geçen Komutan, Mühendis, Yönetici ve Teknikerlerine minnettarız. Saygılarımla.
@avniceylan73222 жыл бұрын
Utku bey gerçekten ortalama, savunma sanayisine dair hiçbir fikire sahip olmayan insanların bile rahatlıkla anlayabileceği seviyede anlattığı için ayrıca mutlu oldum. Anlatılan herşeyi kolayca anladım sanayimiz gelişmeye devam etmeli bu şekilde devam ettiğimiz taktirde yakın zamanda sivile sirayet eden çok muazzam askeri teknolojilere sahip olabiliriz. Allah sektöre, çalışanlara, mühendislerimize ve yöneticilerimize güç kuvvet zihin açıklığı versin inşallah.
@senoleker2 жыл бұрын
Stabilizasyon en sevdiğim konu. Ancak arazi şartlarında platformun düşey eksende yüksek ivmeli hareketleri dışında, stabilize edilen sistemin, sistemin kontrolü dışında "geri tepme" gibi bir etkiye de maruz kalması işi daha eğlenceli yapıyor. Çok zevkli bir proje :)
@fuatbayram49302 жыл бұрын
Atak 2 helikopterine 30 mm top cok iyi yakisir. Zaten güzele ne yakismaz ki 😊😊😊😊😊 Geri tepme deyince bundan belki 20-25 sene önce bir savunma dergisinde, almanlarin bir top sistemi üzerinde calistiklarini ve prototip denemelerini okumustum. 30mm bir top gelistirmislerdi. Bu silah icin bir de kovansiz özel mühimmat gelistirdiler. Top sisteminde hedeflenen hedef, atis esnasinda geri tepmeyi sifira indirmekti. %100 sifir olmasa da, geri tepmeyi mümkün oldugunca sifira dogru indirgemek. Bunu basara bilmek icin de, namlunun mermi yataginin arkasina bir delik acmislar. Mühimmatin patlama aninda, meydana gelen o yüksek basincli gazin bir kismini o delikten disari gecirtmek ve roket motorunda ki gibi ileri dogru bir etki olusturmak. Bu sayede geri tepme enerjisinin büyük bölümünü sifirlamakti. Bunu sonra seri üretime gecirdiler mi bilmiyorum. Ama konsept olarak bunun üzerinde düsünmek gerekiyor, cünkü ufak araclarda büyük capli silahlari rahat sekilde kullana biliriz. Almanlar bunu hücümbotlarinda ve tiger helikopterinde kullanmak istiyorlardi yanlis hatirlamiyorsam. Kapgan aracina gelecek olursam bir öneridenbulunmak istiyorum, faydali olacagini düsündügüm icin. Kapgan'a yüksele bilen bir silah kulesi lazim. Bu sayede sutre arkasinda kalarak korunakli bir sekilde düsman hedeflere etki ede bilir. Tabi 30mm topun geri tepmesi kule yükseldigi zaman araci iyice sallayacak. Bu geri tepmeyi Video da gösterdiginiz songar silahli dron'da kullanilan mekanizmanin aynisi yada benzeri ile azalta bilirsiniz. Hatta bu mekanizmayi almanlarin yukarda yazdigim arastirmada ürettikleri roket luleli sistem ile birlestirildiginde, geri tepmeyi daha cok azalta bilirler. Almanyadan hayirli sabahlar ve selamlar 😊 Ek not: bu roket itkili silah seyinde aklima bir yeni fikir daha geldi. Bu sayede kovanli mühümmiti devam kullama biliriz. Ama mühimmat üzerinde yeni tasarima gidilmesi lazim. Klasik mühimmatlarda tetik ignesi merminin ortasina vurur ve patlamayi öyle meydana getirir. O ignenin vuracagi seyi merminin ortasina degil de kenarina tasarlarsak, o orta kismini bir ince sac ile kapata biliriz. Mermi patladiginda o ince saci roket lülesinden disari dogru firlata bilir ve o sicak basincli gazlar roket motorundaki gibi ileri dogru itki olustura bilir. bunun patentini ala bilirim aslinda 🧐
@Battal0gazi2 жыл бұрын
Bunları bir taslak haline getirip patentini al ve ASELSAN, roketsana gönder…İlgilerini çekecektir.
@Battal0gazi2 жыл бұрын
Bu yazdıklarını da silmeni tavsiye ederim.İnternet ortamı sıkıntılı fikrini çalabilirler.
@fuatbayram49302 жыл бұрын
@@Battal0gazi bu dedigimi bizim yetkililerden birileri haberdar olup alsa benim icin yeterli olurdu. Bende fikir cok ama genelde fikirde kaliyor 😄 Patent alayim desem cok pahali. Silah sirketlerine gidip fikirleri analatayim desem ciddiye alinmam ta ki amerikalilar yada baska birileri yapinca ciddiye aliniyor. Bi liste yapmistim. 20'ye yakin degisik proje fikri meydana gelmisti. Hatta yanlis hatirlamiyorsam 22 olmasi lazimdi. Burda yazdigim sey ufak sayilir. Neyse senin de fazla vaktini almayim yine cok yazdim.
@Battal0gazi2 жыл бұрын
@@fuatbayram4930 emek güzeldir, kimsenin emeği zayi olmaz.Ülkenin başında ben değilim olsaydım Avrupa’daki Türklerle ilgili çok projem var.Doğrudur patent almak İçin 100 bin dolar ile 300 bin dolar arası firmaya ödeme yapman gerek.Ne diyim Allah yardım etsin sana.Ama şunu da söyleyim ben sana yazdım sen bana.Beni takip edenim çoktur.Birilerinin dikkatini çeker.😉😎
@dogantok2 жыл бұрын
Canik firması gerçekten kişi donanımı olarak çok üstün. Kim varsa canik yetkilisi olarak konştuğunda diğer firmalara göre çok çok daha güzel oluyor. Tebrik ederim.
@PLAYDAAY2 жыл бұрын
KZbin da en mutlu olarak attıgım like bu sanırım . Dinledikçe mutlu oluyorum. Ülkemizi ve bölgemizin barışını koruyacak bu savunma sanayi projeleri ile gurur duydum.
@cemcelik3622 жыл бұрын
Tolga Bey sayenizde SAHA EXPO 2022'ye gitmiş kadar oluyoruz bu videolarla çok teşekkürler. Emeģinize ve zamanınıza sağlık. Dolu dolu bilgileri işin uzmanlardan almak da çok güzel olmuş.🇹🇷🇹🇷🇹🇷
@abdulkadirkahraman22852 жыл бұрын
Tolga bey, bilgilendirme ve emeğiniz için teşekkür ediyorum . İzlerken iftihar ettim, gururlandım. Ön yargısız ve komplekse girmeden azimle çalışırsak, neler yapabileceğimizi görüyoruz; Allah'a şükürler olsun.
@ahmetcan85852 жыл бұрын
Tolga Bey sizin habercilik tarzınız ile bu tarz firmaların alanında uzman ve yetkin insanları bir araya gelince habercilik anlamında 10 numara 5 yıldız bir yayın ortaya çıkıyor elinize emeğinize sağlık hem doğru sorular sorarak hemde alanında yetkin insanları bulurak yaptığınız bu iş oldukça takdire şayan bir iş doğrusu yayınlarınızın ve röportajlarınızın devamını bekliyoruz.
@ahmetberberoglu28892 жыл бұрын
Tolga bey kardeşim, bu fuarın yıldızı yine sizsiniz. Tebrik ediyorum.
@grkantrker2 жыл бұрын
Unidef Türk savunma sanayi için büyük bir nimet 👍
@huseyndlklcn61592 жыл бұрын
Teşekkürler Tolga bey firmamızı en içten duygularımla tebrik ediyorum çok akıllıca yatırım İngiliz şirketini almak ...
@acpolice84612 жыл бұрын
Vatana millete hayırlı olsun durmak yok yola devam inşallah
@roketsan2 жыл бұрын
Bu namlu çaplarında atom (parçacıklı ) Mühimmat üretebilen firmalar var .Özelikle karakolların korunmasında işe yarar . Siper arkasındaki hedeflerin imhasında uzaktan kumandalı platformlardan atılan parçacıklı mühimmatlar yıkıcı ve caydırıcı olabilir.
@ercankolutek9642 жыл бұрын
Ellerinize, emeklerinize sağlık 👏👏🇹🇷
@gokcaneray49012 жыл бұрын
Utku Aral bey konuyu harika özetledi kendisine teşekkür etmek isterim, umarım okur :)
@onderdurak14722 жыл бұрын
Kullanılan mermi tipi ihtiyaca göre yapay zeka desteği ile uygun hedefe uygun muhimmat kullanılabiliyor mu ? Birbiriyle konuşan sistemler yaklaşan bir dronu tespit ettiğinde menzil dahiline girdiğinde akıllı zeka desteği ile otomatik mesafe ölçüp uygun mermiyi hedefe gonderebilirse mükemmel olur.. insansız araçların üstünde de yakın çevresini ve havayı tarayan bir tespit radarı olması gerekir diye düşünüyorum ... İlgililere bununla ilgili bir soru sorarsanız ürünün mukemmellesmesi açısından faydası olur sanırım
@mehmetsisman39812 жыл бұрын
Öncelikle tebrik ederim..Umarım yakın gelecekte çok namlulu 30mm gatling tipi makinalı top üretirler.. radar kontrollu,paralanan mühimmat ile müthiş bir hava savunma sistemi olacaktır ...
@Muslum-bv6tw2 жыл бұрын
HEDEF %100 YERLİ VE MİLLİ SAVUNMA SANAYİSİ RABBİM ÜLKEME DÜNYANIN EN İYİ SAVUNMA SANAYİSİ TEKNOLOJİSİNİ ÜRETMEYİ NASİP EYLE AMİN
@yusufyilmaz35822 жыл бұрын
Müthiş, harika Allah cc yar ve yardımcımız olsun. Başta destek ve ozguveni veren sayın Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
@anarbayramov29452 жыл бұрын
Tolga abi nasıl seviniyor 😁 senin sevincin bize yansıdı be abi, sanki o röpörtajı ben yapmışım gibi hiss etdim 😇😅👏
@zafergungor19122 жыл бұрын
Utku aral gayet güzel ve büyük bir jeyifle anlattı belki sonra bir röportaj gelir dinleriz
@jediknight29832 жыл бұрын
120'lik, 105'lik ve 90'lık namluları da kendimiz yapabilirsek çok iyi olur. Almanlar kesin onlara da ambargo koyar.
@info5822 жыл бұрын
mke lisans altında yapıyor. isterse kendiside tasarlayıp üretebilecek güçte diye biliyorum
@fundaayral20602 жыл бұрын
Ameği geçenlerden Allah razı olsun. Maşallah
@hakankomek32832 жыл бұрын
Yapanların eline sağlık yaptıranın ömrüne bereket
@serifsenturk48112 жыл бұрын
Teşekkürler emeyinize sağlık saygılar bizden takipe devam sağolun varolun
@KorayU.2 жыл бұрын
Ne ABD'si ne Çin'i. Tek rakibimiz henüz tespit edemediğimiz dünya dışı varlıklar. 😁😁😁 Altay'da 30mm kesinlikle olmalı.
@m.e.r.d.a.n77132 жыл бұрын
Çok güzel bir röportaj olmuş Tolga bey ağzınıza sağlık
@kenansezer79902 жыл бұрын
Maşallah ne güzel yerli ve milli insanlarımız var helal olsun sizede kolay gelsin emeğinize sağlık tolga bey yine çok keyifli bir programı sundunuz
@erkanylmaz55642 жыл бұрын
Çok güzel çalışmalar. Tebrikler.
@akincibey22992 жыл бұрын
Memleketimize milletimize hayırlı olsun bu silah sistemleri şimdi yunanlı palikaryalar düşünsün.kiminle uğraştıklarını yapanların ellerine sağlık .
@onurum102 жыл бұрын
Çok başarılı bir fuardan çok başarılı e paylaşım… teşekkürler.
@smyrnianlink2 жыл бұрын
Teknoloji getiren yabancı şirket satın alma operasyonlarına devlet desteği lazım.. Bu arada tabi bilmiyorum şu anda zaten var mı, yok ise bunu yasaklayan bir uluslararası antlaşma var mı .. Ama yani eğer mümkünse bunu mutlaka sağlamak gerekiyor.
@boracanikoglu2 жыл бұрын
Güzel bir içerik olmuş,katılımcıların da anlatımı gayet güzeldi.
@vox_dei_3652 жыл бұрын
🎉hayırlı olsun…Türkler silah teknolojileriyle ve bunlarla farklı savaş teknikleri geliştirip tarihte başarılı olmuş…. 4 tarafımız savaş ve kaos bizim ordumuzun güçlü olması şart…. Yoksa….
@Hypersonicbiker2 жыл бұрын
Canik firması ile TSK ciddi şekilde anlaşma yapması gerekli. Gerçekten sistem mühendisliğini oturtmuş bir firma. TSK'nın standartı bu olmalı. Dinozor aletler ile uğraşmayalım.
@kortestere60132 жыл бұрын
Eski Tanklara generasyon atlatabilir bu makina. Müthis
@barsisk953 Жыл бұрын
Yerli bir özel firma yenilikçi bir namlu teknolojisi üzerinde çalışıyordu, yüksek kalibrelerde dakikada binlerce mermi atabilen uzun ömürlü namlular yapacaklardı. Ne oldu bu iş bilen var mı?
@tyfn-tyfn2 жыл бұрын
Cuma günü fuarda olacakmısınız Tolga bey🤚
@enisyilmaz8212 жыл бұрын
durmak yok yolumuza devam
@ibrahimbakr87882 жыл бұрын
30 yetmez bize en az 40 lazım .. mühimmat kinetik değeri yüksek olmalı ..
@ozgurkavrak2 жыл бұрын
Paylaşım için teşekkürler hocam
@recepsahin52932 жыл бұрын
Teşekkürler emeğinize sağlık
@hasanyucel89152 жыл бұрын
hacı biz, dev olmuşuz...
@34341.2 жыл бұрын
TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİNDE DÜNYA LİGDERLİGINE OYNUYOR EGER YENİ GELECEK HÜKÜMET ENGELLEMEZSE DÜNYADA BİR NUMARA OLABİLİRİZ
@LapisVultus2 жыл бұрын
Bugünleride gördük ya ne kadar şükretsek az.
@alicoskun90212 жыл бұрын
Allah razı olsun kardeşim
@emreddele2 жыл бұрын
Atak helikopterlerinin en zayıf halkası 20 mm, zırhlılarda hiç bir işe yaramıyor maalesef. 30 mm ile zırhlıların içinden geçeriz...
@ДжамилБахшалиев2 жыл бұрын
Супер 👍🏻🤝🏻❤🇹🇷🇦🇿❤
@MeLDiL752 жыл бұрын
Tebrikler başarılarınız daim olsun 🇹🇷💓❤💕💞💔💯
@ersineksioglu5492 жыл бұрын
yapılan işler çok mükemmel inşallah artarak devam eder.Ancak ben bir cümleye takıldım.Bir savaş ortamında olmak sanki çok iyi bir şeymiş gibi savaşan bir ordumuz olması ve kötü bir coğrafyada bulunmamız avantajımız dedi.Barış her zaman savunulmalı.
@ahmetcan85852 жыл бұрын
Hiç birimiz savaş taraftarı veya savaş yanlısı değiliz zaten lakin savaş dediğimiz o şey bu dünyanın kaçınılmaz bir gerçeği malesef, bu sebebden mütevellit ateşe ne kadar yakın olursan suyun o kadar kıymetli ve değerli bir şey olduğunu anlarsın bizdeki durumda buna benziyor bizim etrafımız ateş çemberi olduğu için tüm silahlar hemen hemen ortadoğuda bizim sınırlarımızın ötesinde test edilip kullanılıyor ve biz bizzat etkilerini gözlemleyebiliyoruz ona görede geç kalmadan çözüm üretmeye çalışıyoruz.
@Rukix22 жыл бұрын
20 mm yap ,mermiyi ağır yap ,barutu ,namluyu güçlendir çok daha iyi olur.
@sivastoprakharmanyigit.3487 Жыл бұрын
Kızılelmaya takılacak dediler.
@enuma81612 жыл бұрын
silahlarda herşey çok elektronikleşiyor herşey elektrik bazlı. anti elektrik bombası veya roketi gibi birşey üretildi mi acaba ? düştüğü yerin 10larca km çapında bütün elektrikli aletleri bozacak elektriği kesecek birşey . Bu elektroniğe bağlı araçlar için çok büyük bir tehlike oluşturmaz mı ?
@alialiyev87042 жыл бұрын
Başarılarınızın devamını dilerim....
@recepsahin52932 жыл бұрын
Bu fuara ailemle çocuklarımla gelebilir miyim acaba?
@tolgaozbekcom2 жыл бұрын
Saha Expo sayfasına bir bakın lütfen.
@enes53452 жыл бұрын
Cuma günü dışarıdan ziyaretçiye açılacak , katılım formunu sitesinden doldurabilirsiniz