Türkiye'nin kapitalist ekonomiyle ilişkisi ve ekonomide yapılması gerekenler

  Рет қаралды 8,422

Mesele Ekonomi

Mesele Ekonomi

5 жыл бұрын

Bilkent Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Erinç Yeldan ile Türkiye'nin yaşadığı ekonomik krizi ve bundan sonra atılması gereken adımları konuştuk.
Türkiye kapitalist sistemin gerekliliklerini tam olarak uyguluyor mu?
Türkiye, önümüzdeki 10 yıllık süreçte dünya ekonomisinin yaşayacağı dönüşümleri de göz önünde bulundurarak, mevcut ekonomik sorunlarını çözmek için önelikli olarak neler yapmalı?
Türkiye son yıllarda uyguladığı ekonomi politikalarını devam ettirirse, ülkeyi önümüzdeki 10 yıl içerisinde nasıl bir ekonomi bekler?
Türkiye ekonomisinin sorunlarını çözmesi için yapılsal reformları zaruri görüyor musunuz?

Пікірлер: 12
@ozbayenes
@ozbayenes 5 жыл бұрын
Harikulade bir kanalsınız ve içerikler dopdolu. Teşekkürler.
@alipoyrazfersahoglu7844
@alipoyrazfersahoglu7844 4 жыл бұрын
Aman ha bu kanalı takipçi az diye kapatmayın. Çok güzel içerikler üretiyorsunuz, röportajlar yapıyorsunuz. Bu tip kanallara ihtiyacımız var.
@sanayimuduru2610
@sanayimuduru2610 5 жыл бұрын
Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.
@orkhanbabayev6538
@orkhanbabayev6538 5 жыл бұрын
Merhabalar, video için teşekkurler. Bence ilk önce kapsayıcı ekonomik reformlar yapılması gerekiyor. Mesela vergi monitar politikası değişilmeli. Devlet kurumları elektronik ortama geçerek daha hızlı ve verimli şekilde çalışmalı. Biznes-ticaret etiyi oluşturulmalı, mesela bakalım turizm sahasına, turist hava alanına ayak basdığı andan itibaren kazıklanıyor, taksici 20 tlik yol için 200 tl alıyor, dükkanlar 20 tlik tshirtu 100 dollara satiyor, restorant 100 tl hesapi 1000 tl alıyor ve daha neler neler, bu hal devam ederken hangi yabancı Türkiyeye yatırım yapar? Mulk sahibleri kira verdiyi yerden parasını alamiyorsa ve mahkemeyle sonuc almak yıllar alıyorsa hangi yabanci Türkiyeye gayrimenkul yatırımi yapar?
@arifaliyev1327
@arifaliyev1327 5 жыл бұрын
Turkiyede merkez bankasi suan uzun vadeli faizlerini artiran bir maliye politikasi izlemeli cunku kur degisikligi ve yuksek default riskin systematic risk olarak yansimasi uzun vadeli yatirimcilarin azalmasina sebep oluyor. Yurt disindan yatirimcilara turkiyeyi cazip gostermek yerine turkiyede uzun vadeli bono ve hisse faizlaeri artarsa ve ayni zamanda devlet harcamalari artirilirsa ki bu da talepin artmasi demek, capital allocation artar dolayisiyla da uretim. Ve ekonomi istikrar systematic riski dusurdugunden bono ve hisse faizleri dusecektir.
@ismail_aldogan
@ismail_aldogan 5 жыл бұрын
4:45 hocam yüksek öğrenim rantı da var her ile ünivesite
@fatihozbakan7772
@fatihozbakan7772 5 жыл бұрын
Ulus ötesi, atomistik, Newton fiziği... Kafa gıcır maşallah.
Homemade Professional Spy Trick To Unlock A Phone 🔍
00:55
Crafty Champions
Рет қаралды 57 МЛН
small vs big hoop #tiktok
00:12
Анастасия Тарасова
Рет қаралды 19 МЛН
Spekülatif finansallaşma ve aşırı borçlanma
26:10
Mesele Ekonomi
Рет қаралды 11 М.
Ekonomik Görünüm - Yeni Vergi Paketi Taslağı | 24 Haziran 2024
50:45