Nu qm găsit filmulețul lui Adrian . Sau nu am știut sa caut....? Da , din păcate e foarte adevărat! Și din qstia de manca caca în comentarii sunt mulți de fac buleli în instalații și se dau grande pe comentarii. Avem cu toții de învățat. Și nu e ok sa rămâi la ce ai învățat acum jda-mii de ani..... !!! E foarte adevărat ce spui aici!
@oas52154 ай бұрын
mulțumesc frumos Domnule Ștefan
@miagy4203 ай бұрын
Ma uit pe banda la videoclipurile tale... astept niste dorei sa imi faca instalatia...
@DozatorulCornelius-rt6yy4 ай бұрын
Foarte buna campania poate aude tot omul.
@vizualentertaiment57294 ай бұрын
Foarte bune explicatiile.
@CountrysideRO4 ай бұрын
fa un filmulet simplu: Desigur! Să explicăm simplu și pe înțelesul tuturor electricienilor și amatorilor corelația dintre amper, volt, ohm și watt, adică: curent, tensiune, rezistență și putere. 1. Curent (Amper) Curentul electric se măsoară în amperi (A). El reprezintă fluxul de electroni printr-un conductor. Gândește-te la curent ca la fluxul de apă printr-o țeavă. 2. Tensiune (Volt) Tensiunea electrică se măsoară în volți (V). Ea reprezintă "presiunea" care împinge electronii prin conductor. Este similară cu presiunea apei într-o țeavă. Fără tensiune, nu avem curent. 3. Rezistență (Ohm) Rezistența se măsoară în ohmi (Ω). Ea arată cât de mult se opune un material fluxului de curent. Un exemplu simplu este o țeavă mai îngustă care opune mai multă rezistență fluxului de apă. 4. Putere (Watt) Puterea se măsoară în wați (W). Ea reprezintă rata la care energia este consumată sau produsă. În termeni simpli, puterea este ceea ce obținem când combinăm curentul și tensiunea. Corelațiile: Ohm's Law (Legea lui Ohm): V = I × R V (tensiune) = I (curent) × R (rezistență) Dacă știm două dintre aceste valori, o putem calcula pe a treia. Formula Puterii: P = V × I P (putere) = V (tensiune) × I (curent) Dacă știm tensiunea și curentul, putem calcula puterea. Exemplu practic: Să zicem că ai un bec cu o rezistență de 10 ohmi (Ω) și îl conectezi la o sursă de tensiune de 10 volți (V). Curentul (I): Folosind legea lui Ohm: I = V / R I = 10V / 10Ω = 1A Deci, prin bec va trece un curent de 1 amper (A). Puterea (P): Folosind formula puterii: P = V × I P = 10V × 1A = 10W Deci, becul consumă 10 wați (W). Sper că această explicație este utilă și clară! Dacă ai nevoie de mai multe detalii sau exemple, nu ezita să întrebi.
@Proiectediversediy4 ай бұрын
Formula puterii ? "ie" 3 la numar si nu trebuie sa uitam de ele ,activa ,reactiva si aparenta,nu trebuie sa uita de radial din 3 la trifazat si de cos FI.
@gabrielmosu46794 ай бұрын
cred ca e ceva din @ the engineering mindset in explicatia ta,dar foarte buna
@vladdutzi69374 ай бұрын
Foarte clar si bine explicat, sa se bage la cap doar, multumim Intrebare intrebatoare : la separatorul cu fuzibil , nu mai bine punem 1p+n ca sa avem pe nul acel fuzibil(sau cum ii zice) din cupru care sa nu permita niciodata intreruperea nulului, mai ales cand vorbim de trifazat? Multumesc
@simicidoru95254 ай бұрын
👍👍👍👍
@Proiectediversediy4 ай бұрын
👍
@drdannegoita4 ай бұрын
De obicei la filmele tale râd de dorei până mą doare burta. În schimb, când am văzut filmul lui Adrian Chelaru îmi venea să plãng. 😢 Și când am văzut știrile cu cei trei care s-au electrocutat la Cluj, nu mi s-a mai părut nimic de râs, ci de plâns. 😢😢😢 că n-are cum să fie de râs.
@cristianmantu38994 ай бұрын
Salut!. Normal că trebuie fuzibile in amonte de diferențial asa cum zice și producătorul , dar in amonte nu inseamna neapărat in tabloul abonat ,in amonte poate să fie in FDCP sau blocul de masura!. Asa cum este la nemti sau la englezi . Și la noi de altfel ST-urile mentioneaza ca trebuie fuzibilele in BMPT și BMPM.
@ElectricTechRo4 ай бұрын
⚡⚡⚡👏👏👏
@Proiectediversediy2 күн бұрын
👍
@CountrysideRO4 ай бұрын
Hei, Stefanee! Am râs de m-am prăpădit 😂😂😂... Dar serios acum, unii sunt complet rătăciți. Nu sunt în stare să citească niște simple fișe tehnice și nu pricep nici măcar cum se leagă între ele amperul, voltii, ohmii și wattii. Adică, pentru claritate: curent, tensiune, rezistență și putere.
@florinenache87894 ай бұрын
Tu stii ? Meseria de electricoam implica mai mult decat alimentarea unei locuinte.
@DozatorulCornelius-rt6yy4 ай бұрын
@CountrysideRO Astia nu citesc decat eticheta la bere ,ce pretentii are stefan de normativ si fise tehnice e de domeniu SF.
@Proiectediversediy4 ай бұрын
@florinenache8789 Dar cine a zis ca electrica este doar alimentare de locuite.Daca este sa iau "alimentarea unei locuite" motamo inseamna bransament si coloana ,nu instalatie electrica interioara.
@OutsidersRo4 ай бұрын
👍👍👍
@florincrauciuc13 күн бұрын
Salut am su eu nevoie de un tablou electric la o casa în ilfov . Instalația este făcută cu nym-j ca la carte . Poți sa ma ajuți?
@Proiectediversediy12 күн бұрын
Proiectediversediy@gmail.com
@ProsixOfficial4 ай бұрын
Ma uit la canalul tau de ceva vreme si mereu ma uit la tabloul meu si ma mir cum de nu am luat foc pana acum. 😂 rad eu rad dar trebuie sa dau de tine sa rezolv situatia 🫡
@samuelilie6434 ай бұрын
Stefaneee😮. La un moment dat ai făcut o greșeală gravă , pe care Doreiii o vor lua de buna. Ai numit RCCB UL de pe general RCBO. Ăștia stau cu geana😂 fii mai atent. Multumim pt abdate si Ai grija de tine…
@Proiectediversediy4 ай бұрын
Stiu oameni care scriu norme si SR-uri,sunt membrii in toate comisiile tehnice ,mananca electrica pe paine si in fata camerei au zis volti in loc de amperi si invers ,din cauza emotiilor.
@aicisha4 ай бұрын
Multumim pt explicatii nenea Ștefan! Normativul nu prea are „read-appeal" din pacate ...
@nastasepuscarias4 ай бұрын
Marea majoritate a apartamentelor vechi sînt alimentate din tabloul de distribuție de pe scară dintr-un fuzibil de 25A, deci problema nu-i de armaghedon... Partea nasoală e că înainte de a schimba tabloul din interior mai trebuie verificate și alea, că de multe ori găsești cuie prin ele.
@DozatorulCornelius-rt6yy4 ай бұрын
Si nulul cum il intrerupi ca sa faci separatia pentru interventie?
@dragosd89914 ай бұрын
Vezi ca pe PC/Laptop, nu mai este "jos la descriere", este "in dreapta la descriere". In rest, iti multumesc pentru video si iti urez mult succes!
@ELECTRICLIFE4U4 ай бұрын
👍👍👍👍🥰🥰❤❤👍👍
@Proiectediversediy4 ай бұрын
👍
@LEPADATUSEBASTIAN2 ай бұрын
salutare, o intrebare la dl Stefan, vad printre comentariile de pe mai multe grupuri ca ar fi interzise sigurantele automate monopolare! Cica ar trebui obligatorii 1p+N. Care ar fi adevarul chiar si dupa normativ?! Multumesc anticipat!
@Proiectediversediy2 ай бұрын
Nu e nici unul nici interzis si nici obligatoriu sa le montezi.Fiecare face ce vrea doar ca suntem singura tara din lume care le recomanda ele fiind destinate sistemelor IT nu TN.Dar e grea fizica pentru unii.SR-ul care ghideaza acest lucru cu montatul de 1p+n nu mai este valabil de ani buni dar nu a respectat nimeni capitotul 10 din normativ ,ca de ce l-ar respecta? De asemeni, trebuie să se respecte instrucţiunile producătorilor pentru alegerea şi montarea echipamentelor utilizate. 1.5. Reglementarea tehnică se referă numai la alegerea şi condiţiile de instalare a echipamentelor electrice. 1.6. Reglementarea tehnică conţine reguli de proiectare şi montare a instalaţiilor electrice astfel încât să se asigure securitatea şi funcţionarea corectă în scopul pentru care sunt prevăzute. 1.7. În cazul în care există şi alte reglementări tehnice în vigoare se vor aplica prescripţiile cele mai severe. 1.8. În capitolul 10 sunt prezentate actele normative, standardele şi reglementările tehnice conexe, menţionate în prezenta reglementare tehnică. CAPIT OLUL 10: BIBLIOGRAFIE SUBCAPITOLUL 1: 10.1. Standarde referinţă Pentru actualizarea listei standardelor de referinţă se va consulta periodic Buletinul ASRO şi Catalogul standardelor române.
@mariannegritoru90124 ай бұрын
Obligatoriu fuzibilă înainte, dar este valabil și pt BMPT(M)-uri, că nu am văzut decât RCBO - uri și alea tip AC...
@ghitadinca13 күн бұрын
Mi mi-a schimbat tabloul un electrician batran tabloul si in afara de lipsa diferentialelor la o casa fara impamantare,mi-a pus siguranta de 1p pe faza 1p pe nul.(Bineinteles supra dimensionate si curba C) Daca v-as fi urmarit atunci pe dvs si pe domnul Adrian cred ca ii dadeam 2 dupa ceafa sa il trimit la normativ.
@juperrr4 ай бұрын
Poti sa clarifici te rog la 16:18, de ce anume se face diferentiere la conectarea protectiei fuzibile in raport cu locul de conectare (amonte sau aval de DDR). Stiu engleza foarte bine, dar nu inteleg cum anume este diferita conectiunea fuzibilei in aval decat in amonte de DDR? pentru ca este clar din limbaj ca ar fi o diferenta la conectare. Chiar nu stiam ca se monteaza si in aval, ar fi interesant un video cu comparatie intre cele doua moduri de conectiune a fuzibilei fata de DDR.
@stanescuvasile57034 ай бұрын
clasa de funcționare g (siguranțe de uz general) cuprinde siguranțele ale căror elemente de înlocuire rezistă la acțiunea curenților mai mici sau egali cu curentul lor nominal; clasa de funcționare a (siguranțe asociate) cuprinde siguranțele ale căror elemente de înlocuire rezistă la acțiunea curenților mai mici sau egali cu curentul lor nominal și pot întrerupe în condiții precise toți curenții de la un anumit multiplu al curentului nominal până la capacitatea lor nominală de rupere.
@DozatorulCornelius-rt6yy4 ай бұрын
Fiind Schneider ei sunt mai prosti ca noaptea.Fuzibila se pune in amonte de RCD nu in aval.Vai de capul lor.
@DozatorulCornelius-rt6yy4 ай бұрын
@@stanescuvasile5703 Nu ai inteles nimic.
@juperrr4 ай бұрын
@@stanescuvasile5703 Nu vãd legãtura cu ce am zis eu. Eu intrebam cum se realizează conecțiunile când siguranța fuzibilă este in aval de diferențial pentru că din acel manual de utilizare pare cã ar fi o diferență față de conecțiunea in amonte a fuzibilei in raport cu diferențialul. Zice că se conecteaza pentru a evita situația de scurtcircuit sau curent către pământ. Asta nu înțeleg.
@only1sgb4 ай бұрын
Daca gresesc corectati-ma. Desi si eu sunt adeptul folosirii separatoarelor electrice , tocmai pentru capacitatea lor de rupere si separarea vizibila a circuitului) pentru ca imediat dupa acestea folosesc un SPD tip2 ceea ce am vazut in fisele techice ale diferentialelor, a fost pentru RCCB-uri (sper sa nu gresesc) unde mi se pare logic pentru ca acestea nu stiu ce-i ala scurtcircuit. In cazul folosirii unor diferentiale tip RCBO cu capacitate de rupere de 10kA nu vad de ce s-ar folosi separatoare sau MCB-uri de 10kA daca insusi diferentiala indeplineste aceste specificatii. Poate ma luminati si pe mine pentru ca nu sunt electrician atestat ANRE, nu sunt nici macar electrician de joasa tensiune ci de inalta tensiune. Multumesc.
@emilianvrinceanu95874 ай бұрын
La palatul Peleș ați refăcut instalația electrică ?
@hiimskemo74644 ай бұрын
Salut! O intrebare, de ce nu montezi protectiile de la dreapta la stanga ca sa nu mai ai gol la busbar (Adica in stanga ar fi MCB uri, dupa RCD la mijloc, in dreapta separator) ?
@Proiectediversediy4 ай бұрын
L1 L2 L3 N L1 L2 L3 este ordinea de la stanga la dreapta.Plus ca golul ala arata de tot rahatul .
@DozatorulCornelius-rt6yy4 ай бұрын
Inafara e Emil nu am mai vazut la nimeni montajul cu curul in sus.
@csm86723 ай бұрын
Întrebare. Mai este necesar instalarea in tablou de: 1.Separator cu fuzibila; 2. Protectie monitorizare faza cu releu, daca in amonte in BMPM de la casa are deja o siguranta fuzibila de 40 A si DPSMN? Mulțumesc. E f relevantă si întâlnită situația, ce parere aveti?!
@constantinvlad70364 ай бұрын
Lucrez de 20 de ani in sistemul energetic american la joasa si medie tensiune pana 35kV. Poate imi explica cineva de ce aici in Statele Unite in rezidential monofazat in tabloul electric se instaleaza sigurante automate (CB - Circuit Breaker) doar pe fiecare faza (20A la curent de scurtcircuit de 10kA) si nu se folosesc deloc separatoare sau protectie pe nul? Logic vorbind, dincolo de acel normativ, eu personal nu le vad rostul. Oare sa fie romanii mai destepti decat americanii? In primul rand separatoarele cu sigurante se folosesc doar in locurile unde este nevoie de protectii rapide cu timpi de intrerupere de sub 0.005 secunde, ceea ce nu este cazul la rezidential. Apoi, protectia aceea de nul, atunci cand circuitul este inchis, este in serie cu siguranta automata de pe faza respectiva iar daca acolo va exista o sarcina mare sau un scurtcircuit, imediat siguranta automata da afara circuitul respectiv; deci nu vad rostul acelei protectii de nul.
@danielszomboti2742Ай бұрын
In 'Ștate' mai puțin probabil sa ai pe Dorel de la Distributie, sau un vecin zugrav-electrician, care face el o interventie in strada si iti poate baga faza pe nul sau chiar un defect in amonte si ce faci daca vine faza-faza?
@ovi_4Ай бұрын
Explicatia este simpla (defapt sunt mai multe) SUA nu a ajuns (inca !!!) la nivelul european la capitolul strictete si protectii (over the top) si si asta o spun chiar ei. Un exemplu asa ca o paranteza in SUA nu prea se foloseau testere atat de sofisticate cum ar fi Fluke 1664FC decat cam de prin 2018-19 incoace si asta e declaratia oficiala a celor de la Fluke USA (deci nu o spun eu) si in plus in SUA este si ceva de genu cite bordeie atitea obicee (adica in diferite state se aplica diferite reguli ) regionale. etc etc. Si oricum amperajul consumat este mai mare la ei (per circuit vorbind la modul general) din moment de tensiunea de retea e abia 110V (AC) e si normal sa fie amperajul de consum mai mare.
@hsmart93364 ай бұрын
Hai ca vin mâine seară să îi fac o slujbă la normativul ăsta
@luciancotaie88034 ай бұрын
Nu te-ai saturat sa faci clipuri de genul ? Cine vrea sa inteleaga intelege ....restul stiu ei
@electricus244 ай бұрын
Bine că face că altfel cred că mulți dintre noi cei de aici montam 1P + N cu macaroane. In Romania avem nevoie de astfel de oameni care să ne îndrume spre învățate, nu neapărat să ne învețe tot, pentru că nu înveți electrica de pe KZbin. In orice caz, măcar să îi facă pe unii să își respecte meseria și să facă ce trebuie sa nu se mai întâmple atâtea necazuri.
@vizualentertaiment57294 ай бұрын
@@electricus24 Asta voia sa spun si eu.Nu s-o fi plictisit saracu? E bine ca vede cat mai multa lume si intelege ce se intampla intr-o instalatie electrica.
@chillyboy20084 ай бұрын
Am si eu nevoie sa-mi fac tabloul corect, cum pot da de dvs? bucuresti sector 2
@georgeserban9824 ай бұрын
Buna seara, mă scuzați de deranj. Am și eu o problema, stau la apartament și siguranță generală cu diferențial din BMP este de 25A cu 0.03 . Întrebarea care este ce tip de protecție pot sa pun că principal în apartament?!
@DozatorulCornelius-rt6yy4 ай бұрын
Separator plus RCCB sau daca ai bani Separator cu RCBO pe fiecare circuit ,ca sa nu mai zic de AFDD.
@Proiectediversediy4 ай бұрын
Lasa-ma sa ghices"stai la bloc nou?
@georgeserban9824 ай бұрын
@@Proiectediversediy Nu, este un ANL din 2007.
@georgeserban9824 ай бұрын
@@DozatorulCornelius-rt6yy Mulțumesc frumos 🙂
@KI-ec3jr3 күн бұрын
in BPM nu este diferential de 0,03 eventual de 0,3!!!
@adrian_xck4 ай бұрын
Vorba aia: "Sunt intr-o perioada a vietii mele in care numai am argumente cu nimeni. Elefantul zboara? Ai dreptate! Zboara si tu cu el date-n plm" si am incheiat citatil 😂😂
@Proiectediversediy4 ай бұрын
Am vazut-o pe tiktok si este cea mai tare vorba.
@maxxy0n4 ай бұрын
si daca in tabloul blocului ai fuzibile fara lite?
@DozatorulCornelius-rt6yy4 ай бұрын
Separatia pentru intretinere/interventii se face pe ambii conductori activi.Deci nu are importanta fuzibila ta de pe faza.
@Proiectediversediy4 ай бұрын
Corect.
@gabi-remustupu22914 ай бұрын
Eu recunosc...am pus diferențial de40, 63 A RCCB pe general,nu avem separatoare
@Proiectediversediy4 ай бұрын
Pune.
@gabrielmosu46794 ай бұрын
nu pricep ce inseamna acest general,azi diferentialul l a inlocuit fiindca cuprinde MCB urile,explica mi tu sa inteleg te rog
@Proiectediversediy4 ай бұрын
Nu am inteles intrebarea.
@gabrielmosu46794 ай бұрын
@@Proiectediversediy ce inseamna general, te am auzit spunând general, am mai auzit si la altii punând un MCB ca general de 25A si tot asa,nu pricep de ce îi zic general
@florinp.23114 ай бұрын
Cum procedăm totuși atunci când nu stă diferențialul rccb??? luăm toată instalația la verificat că, clientul nu-i curios.Ce facem totuși?
@alinmihai914 ай бұрын
salut stefan, as dori sa stiu daca aceasta metoda este permisa in instalatii, mersi in avans. kzbin.info8apgwgKPh-s?si=4lhj53FsieHC1mwi
@DozatorulCornelius-rt6yy4 ай бұрын
Ai este o porcarie de rusi care nu au nici o norma UE.Dozele nu se fac in tavan si nu ascuns,decat daca ramane asa gen industrial cu tavan deschis.
@istoandaniel89454 ай бұрын
Bună ziua. Credeți că a-ți putea să faceți un videoclip detalit în care să explicații cum se proiectează un Tablou,calcule....de ce trebuie să se țină cont când se aleg RCBO,RCCB,RCD în conformitate cu I 7?. Mulțumesc.
@Proiectediversediy4 ай бұрын
Asta mai lipseste .Lumea oricum vad ca isi face singura daca mai si vad astia calcule de la zero isi fac toti in regim DIY cea ce nu e normal.
@gsebiАй бұрын
Ha! Ce gluma buna! Pai si electricienii sa moara de foame? Daca vrei "explicații cum se proiectează un Tablou, calcule" pierde timp de cativa ani si fa o facultate in domeniu. Apoi niste bani ca sa iti iei si o autorizatie ANRE.. si apoi vei sti!.. dar nici atunci nu e sigur!
@--Z-g-ube-c-k--4 ай бұрын
Ce e esențial la acest episod, Ștefan e atras de femei hâtre. Așa cum chirurgia nu e pt. oricine tot așa normativul nu-i pt. toți nechemații. Spor la treabă prin cartier, Ștefane! 👍🏻
@vizualentertaiment57294 ай бұрын
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
@Proiectediversediy4 ай бұрын
Cu cat e mai statuta cu atat are pofte mai mari 🤣🤣🤣
@TheBenzyma4 ай бұрын
Plus că nu trece arcul electric deoarece distanța e mai mare la fizibila decât la un MCB.
@Proiectediversediy4 ай бұрын
👍
@CountrysideRO4 ай бұрын
l-am facut cu chat gpt pt. exemplu
@vizualentertaiment57294 ай бұрын
Hai lasa im plm ,facem electrica in chat LGBT acum?
@Proiectediversediy4 ай бұрын
Ce ai facut cu chat gbt?
@claudiuminciu4 ай бұрын
E grele citirea la normativ😂😂😂😂😂
@Proiectediversediy4 ай бұрын
E invers scris. Ca vorba aia de la Parazitii:ai sapca intoarsa in cap sau ai capul invers?
@dc8povi4 ай бұрын
La foaia cu ABB zice ca poti si altceva dupa fuzibila, dar cine mai foloseste ABB 😜
@stefankovacs85804 ай бұрын
Vazut videoul. Luat cu mainile de cap.😂😂
@Proiectediversediy4 ай бұрын
🤣🤣🤣🤣🤣🤣
@electricus244 ай бұрын
Ca tot ai spus de pagina aia sfântă cu 1P + N sau 2P, ia de aici comentariu primit la mine pe canal, azi: "normativul 17/2011, se specifica la 5.3.4.0.3. În circuitele monofazate se prevăd dispozitive bipolare (2P sau 1P+N). În circuitele monofazate din locuinte (cu personal obisnuit) se prevăd întreruptoare bipolare cu protectie la suprasarcină si scurtcircuit cel putin pe conductorul de fază (1P+N). In teren, intalnim multi reprezentanti ai operatorului care nu sunt de acord cu folosirea sigurantelor 1P+N si ne cer sa le schimbam cu cele 1P motivand ca nu trenuie sa intrerupem nulul. Ori, atat timp cat de la BMPM vin spre abonat trei conductoare separate L, N si PE de ce este ilegal dupa parerea lor sa intrerupem nulul? Sunt sigur ca 17/2011 nu se contrazice asa ca vor daca se poate sa aduceti dvs „lumina" in acest caz." Și mai era muuult, dar adormi citind aberații. E exact cum spui tu, bai man, toți vad numai pagina aia....Ei nu înțeleg că 1P + N nu sunt deloc ok in sistemul nostru. Aaaa, și uitase și asta, sper sa nu te plictisesc, scuze... "Prin urmare, întreruptoarele magneto-termice 1P se pot utiliza în tablourile industriale și terțiare cu circuite monofazate de lumină, priză și forţă, dar noi nu recomandăm acest lucru - măcar funcţiile de întrerupere și separare ar trebui asigurate chiar și în aceste cazuri, deci și în acest caz noi propunem utilizarea cel puțin de întreruptoare 1P+N. Asta o spune un profesionist......joac-o pe asta....."
@DozatorulCornelius-rt6yy4 ай бұрын
Doamne ce prost.Pai 1P+N sunt pentru sistem IT si romania e singura tara care are prosti care monteaza asa ceva pe TN-C-S sau TN-S.In rest toti monteaza monopolare in toata lumea ,noi suntem mai cu mot.
@ghezuroiuenel76544 ай бұрын
Ma uit la tine pe canal si imi place ca esti destupat.
@ghezuroiuenel76544 ай бұрын
Despupat si deschis la noi as mai adauga.
@electricus244 ай бұрын
Mulțumesc! Acum vad răspunsul, KZbin nu știe ce e aia notificare...👍@@ghezuroiuenel7654
@adryanmaryan13 ай бұрын
Nu știu ce ai tu cu securiști că se lucra mai bune atunci decât acum.
@adryanmaryan13 ай бұрын
După cum chiar tu spui, la ce găsești pe traseu.
@gsebiАй бұрын
Pai nu-i pui din prima AFDD-uri pe toate circuitele! Mare greseala! Dupa pasul de mai sus peste o perioada de timp ii faci o oferta si-i pui RCCB si monopolare pe toate circuitele. Apoi pasul urmator ii schimbi toate monopolarele si-i pui diferentiale RCBO pe toate circuitele! Si intr-un final peste cateva luni ii faci super tablou cu AFDD-uri pe toate circuitele! Ce zici de asta? Asa da electrician cu facultate de marketing!
@mirelghe.73874 ай бұрын
Nu pun nici diferential si nici fuzibile ,la fuzibile nu au lita de schimb,iar diferentiala nu este necesara pentru ca inainte nu era de ce sa montam acum sunt de ajuns 4 sigurante si comtec daca se poate 😂😂.
@vizualentertaiment57294 ай бұрын
Mai ales ca 10x38 nu se desface sa ii pui lita.
@Branzica4 ай бұрын
Eu am cumparat un tablou metalic de la Comtec. Ce, nu sunt bune? Pare destul de solid. Ziceti daca nu e bun...😮
@mirelghe.73874 ай бұрын
Aici era vorba de siguranțe ,nu cutia de tabla ,chiar și aplicele care le fac sunt de toată jena nu as recomanda la nimeni ,spor la treabă .@@Branzica
@TheGeo464 ай бұрын
Ce ai facut cu tabla pe care faceai desene ,ai vânduto?
@ghicicines4 ай бұрын
@@mirelghe.7387 sunt mai bune alea TotalGreen 😂😂
@vizualentertaiment57294 ай бұрын
Trebuie sa ma fac membru ca sigur vine ceva la giveaway calumea.
@Proiectediversediy4 ай бұрын
Ce mai stai?
@constantincanciuc78634 ай бұрын
50 lei scurtu neimpozitat, și fără bon, prin foile de exament, cam atât era vorba că puneau studenții prin foi, și treceau al anumite discipline.. atât era tarifu la unii destinși profisori.. și-apoi tinerii puneau mâna pă diplomă, și gata, inginer cu acte! :) Bun, au văzut și ochii mei așa ceva, nu era doar vorba.. și-atunci, vrei competență în proiect sau pe șantier!? :) Serios? ... Soluția/ Răspunsu?: fix ca la carcalaci și fix ca la înțepare: „MORȚII LOR!”... Lasă morții să-și îngroape morții lor! Deie-și foc, în voie!.. Nu-i responsabilitaea mea!
@malexdan19 күн бұрын
Iar sunt prost... mama ei de electrica... cea mai mare prostie sa crzi ca subsemnatu ca partea de rezidential e mai usoara decat programarea de PLC si convertizoare de frecventa... in ignoranta mea suprema am considerat ca se aplica aceleasi reguli .... cred ca stiu ce am de facut in vacanta de iarna... (deja am comandat I7 si cele 2 carti geniale de inginerie electrica, cel mai bun refresh de cunostiinte )
@angelica13374 ай бұрын
Te inteleg perfect dar eu nu ma pot uita la Chelaru.Prea multa falsitate si glume extirate din 1980.
@angelica13374 ай бұрын
Jur,am incercat dar dupa un minut ,practic ies de pe acel video.