Ekleme: Silikon ile ilgili bazı yorumlar geliyor. Aslında Silisyum olduğuna dair. Doğrudur. Ancak Silikon da doğrudur. Periyodik cetvelde 14. Element Si olarak ifade edilir ve Silisyum ya da Silikon bu element için eş anlamlı olarak kullanılır. Bizde dolgu malzemesi olarak kullanılan Silikon ile karıştırılığı için Türk Elektrik ve Elektronik camiasında ve okullarda Silisyum tercih edilir. Ayrıca 'Silicone' var ama o zaten bir polimer. O çok ayrı. Daha fazla bilgi için: www.teknolojidergisi.net/?p=1659
@enesenes11604 жыл бұрын
Bu videonun daha genişletilmiş bir hali ile kuantum bilgisayarları da iyice açıklayan bir video hazırlar mısınız? Kendi başıma (ki şu bilgi kirliliğinin zirvesi olan interneti de düşünün) saatlerce hatta günlerce uğraşıp edindiğim bilgiyi sizin 10 dakikalık videolarınızdan alıyorum. Lütfen, lütfen, lütfen, UZUN bir video bu konuyla ilgili...
@yusunahaiku4 жыл бұрын
@@mustafasari4458 evet doğru işlem kapasitesi artıyor
@charleskittelp.11254 жыл бұрын
Günümüz teknolojisinde bir diğer önemli şey: x-ışınları ve synchrotron merkezleri ile ilgili video çekerseniz fizik ve kimya alanında okumak isteyenler için iyi bir açılım sağlarsınız.
@fatihk26104 жыл бұрын
@@mustafasari4458 Ayrıca son yıllarda memristörler üretilmeye başlandı. 2 veya 3 sene oldu geçen sene ilk işlemciyi yaptılar. Kuantum işlemcilere yolumuz uzarsa bir süreliğine memristörler bizi ileriye götürebilir.
@fatihk26104 жыл бұрын
@@mustafasari4458 Memristörler devre elemanlarıdır. Diğer elemanlardan farkı ise hem direnç hem de memory gibi davranması. Daha detaylı bilgi için link >>www.google.com/amp/s/diyot.net/memristor/amp/ Memristörler ile yapılan işlemciler ve AI konusunda testleri ile ilgili ingilizce bi makale de şurada mevcut>>www.google.com/amp/s/spectrum.ieee.org/tech-talk/semiconductors/processors/first-programmable-memristor-computer.amp.html
@ersinaktas26884 жыл бұрын
lisede elektrik elektronik okudum, bütün gün transistörler ile çalışmamıza rağmen bu kadar net bir transistör acıklaması yapan bir hocam yoktu helal olsun gerçekten :)
@franksemyon2 жыл бұрын
İnternet kullanmayı da mı bilmiyodun
@ersinaktas26882 жыл бұрын
@@franksemyon bunun benim söylediğimle ne alakası var dostum
@emirtimur38752 жыл бұрын
sizin hocada iş yokmus bızm hocalar cok guzel anlatıyordu hatta daha ayrıntılı anlatmıslar boyle
@ibybal2 жыл бұрын
Evet ögretmenler atomları ve noiytronlrı hic anlatmadılar,şimdi cok mantıklı geldi.
@tupacmarley85232 жыл бұрын
Şuan ne iş yapıyorsun
@yusufcihan35284 жыл бұрын
Bir elektrik elektronik mühendisi olarak söylüyorum, üniversitelerde anlatılan "yarı iletken elektroniği" dersinde anlatılandan çok daha fazla merak uyandırıcı ve açıklayıcı bir anlatım olmuş. Tebrik ederim, çok güzel bir kanalsınız, umarım Allah size arka sokaklar dizisinin ömründen verir, hiç bitmezsiniz.
@pierkopollo87934 жыл бұрын
Elektronik ile ilgili Kayaelc diye bir kanal var. Bir elektrik elektronik müh. olarak bu kanala ve takipçilerine yorumlarınızla katkılarınızı sunarsanız çok memnun olurum.
@hasanov0 Жыл бұрын
Onların amacı adam olmayalım
@mustafaaker780311 ай бұрын
Neden, ilk transistör üretimi, Japonyada oldu. Kum, halbuki heryerde... Maker
@hasaneroglu83709 күн бұрын
Bu kadar montajcı intihalci insanlara teknoji yalanlarını n kime ilgisi olabilir 😮
@yusufcihan35289 күн бұрын
@@hasaneroglu8370 anlayamadım ne demek bu
@harungurbuz5434 жыл бұрын
3 yıl lisede,2 yıl üniversitede elektrik-elektronik gördüm bu şekilde anlatım görmedim bravo ellerine sağlık artık havacıyım ve elektroniği çok özlemişim...
@cagrsaraslan52274 жыл бұрын
pilotmusun
@luverver4 жыл бұрын
Öğretmenlerin başarısızmış
@mehmeteminergul97074 жыл бұрын
Avionikçimisin
@mehmeteminergul97074 жыл бұрын
@Harun Gürbüz
@atillaahmetaskn73704 жыл бұрын
Mekanikciyim, motor meslek liseliyim 80 li yıllarda araç calinmalarina karşı, sistemle ilgili(ki o zamanlar bildiğimiz bilgisayarların neredeyse bir dolap büyüklüğünde olmasıydı) meslek öğretmenime, imbolezir'a benzer bir sistem söylemimde, gt'uyle guluyordu😏😏😏
@fatihdogan10384 жыл бұрын
Transistörleri Nasrettin hoca fıkrası gibi anlatım anlamamızı sağlayan İstanbul Kağıthane Gültepe endüstri Anadolu meslek lisesi hocalarından Hakan hocanın ellerinden öperim. Bütün devre elemanlarını en ince ve anlaşılır şekilde anlatırdı.
@horrorshelter4 жыл бұрын
Hocalarım 4-5 haftada anlatmasına rağmen anlamamıştım transistörlerin nasil çalıştığını, ama senin sayende sadece 5 dakikada öğrendim.
@melikeseymaurhan37754 жыл бұрын
"Çok ama çok..." Bence bu söz Bebar Bilim'in ve bizim hayatımızın mottosu olmalı.
@sinansvideos35044 жыл бұрын
Ama bilgi konusunda :d negatif konular da olmamalı
@yusufbaran35944 жыл бұрын
Onun sesiyle okudum
@muratcank.97754 жыл бұрын
Benim mottom mada mada
@OrtaDunya_4 жыл бұрын
Ateşi kullanmayı bulan ilk insanın ismi yok diye neden eziyorsunuz! :) Elinize sağlık.
Bebar bilim,belki de insanlığın en ileri seviyelere getiren,büyük bir savaşın sonlanmasını ya da uzamamasını sağlayan Turing makinelerinin ve yapay zekanın kurucusu olan İngiliz Matematikçi Alan Turing hakkında bir video yapmayı düşünüyordunuz...Ne zaman yaparsınız?Seviliyorsunuz.
@sinansvideos35044 жыл бұрын
Almanların şifrelerini çözen, teknik olarak ilk bilgisayar tarzı cihazı yapan bilim insanı olan Turing Bey mi?
@sinansvideos35044 жыл бұрын
Bu arada Naber Niels Bohr
@soneinsteinbukucu36954 жыл бұрын
@@sinansvideos3504 Evet...
@soneinsteinbukucu36954 жыл бұрын
İyidir,sizden?
@buraktaskn69174 жыл бұрын
Son einstein bükücü diyip profil fotonu bohr yapman jsjsissiid çok iyi
@sergenkomurcu4 жыл бұрын
11.sınıf elektrik elektronik bölümü öğrencisiyim, öğretmenlerimizin (elektrik elektronik mühendislerinin) bana 2 yılda öğretemediği, anlattıkları ama benim anlamadığım konuyu ; transistörleri sizin sayenizde anladım. Teşekkür ederim
@MT-ij1kg2 жыл бұрын
Kırk yaşıma geldim. Bugüne dek tranzistörler hakkında sayısız makale okudum fakat ömrümde ilk kez şimdi anladım. Demek ki, bilimi taşıyan bir zeka olmadığı müddetçe bilimin pek de bir faydası yokmuş. Bebar Bilim anlatıcısı arkadaşımız gerçekten harika bir zekâya sahip. Tebrik ediyorum.
@mehmetkaraoglu23962 жыл бұрын
Hocam saygım sonsuz ama bi soru aklima takıldı . Transistorun içink ve calisma yapisini tam anlamadan okudugunuz makalelerden ne anladiniz ?
@MT-ij1kg2 жыл бұрын
@@mehmetkaraoglu2396 ben de bunu yazdım zaten. Okuduklarımın çok azını anlayabiliyordum. Ancak bu içerik o kadar güzel anlatmış ki, her şeyi anladım. Çünkü anlatımı sade ve karşısındakini "biliyor" diye düşünmeden açıklamış.
@mehmetkaraoglu23962 жыл бұрын
Cevabiniz icin tesekkur ediyorum . Evet bu tur anlayanlar ve anladigini turk milletine anlatanlar cogaldikca bu konularda daha da ileriye gidecegiz elektronik muhendisligi okuyan biri olarak bunu goruyor ve umudum her gecen gun artiyor .
@MT-ij1kg2 жыл бұрын
@@mehmetkaraoglu2396 elektronik mühendisliği insanlığın geleceğidir. yazılımla birleşince hayatın her alanını yönetecek olan bir bilimdir. Bu bilimin parçası olman gurur verici. Başarılar dilerim.
@mehmetkaraoglu23962 жыл бұрын
@@MT-ij1kg teşekkur ederim iyi günler
@rxenman99424 жыл бұрын
Kanal çok iyi kısa zamanda büyüyeceğinden eminim hiç bozma. hem ayt çalışırken de faydalı oluyor :)
@Ferid_20.154 жыл бұрын
okulda ya lisede o kadar seneye anlatdiklarini 10 dakkada anlatdin hem de daha açik ve daha net tskler Bebar Bilim,tüm like ları hakediyosun👍🇹🇷🇦🇿
@washifyjr3 жыл бұрын
Evet keşke dersler böyle anlatılsa. Bir gün o günleri görecekmiyim acaba off
2 жыл бұрын
Eski bir elektronikçi olarak transistörün icadına neden bu kadar önem verilmediğini düşünüp durmuştum. Sanırım mesele sistemin çok teknik ve anlaşılması zor bir konu olması. Fakat bunu bu kadar güzel ve basit anlatan bir video daha izlememiştim. Tebrik ederim.
@leventozakman83194 жыл бұрын
Bir fizikçi olarak etkileyici bir anlatım olduğunu söyleyebilirim. 1990 yılında Ankara TESTAŞ firması YİDEF'de (Yarı İletken Devre Elemanları Fabrikası) bizde Türkiye'nin ilk transistör ve Entegre devresini üretmek istememize rağmen teknolojinin hızına dayanamayıp kapanmak zorunda kaldı. Temiz alanda bir çok çalışmamız oldu. Bipolar Junktion sistemi kullanılacaktı. Difüzyon fırınlarını çalıştırıp, bor ve fosfor dopu yaptık. 3 inçlik waferlara oksitleme yaptık. Kalınlıklarını ölçtük. Foto litografi kısmında solüsyon uygulaması yaptık. Aşındırma (etching) kısmında asitle eritme yapamadık. Epi Layer makinasında wafer'a emiter tabakası serme işlemleri yapıldı. Her bölümde bir fizikçi vardı.
@yksl12202 жыл бұрын
Ne yazik, hikayeyi biliyorum, o yillarda yuksek lisans yapiyodum projeye dahil olmak icin atmadigim takla kalmamisti,bir daha kimse yari iletken icin yatirim yapmaz tr.de
@rzaaygun59832 жыл бұрын
Vay be 😯
@senoleker2 жыл бұрын
Şu anda (tümleşik devre için değil de fotovoltaik hücreler için olsa bile) waferlar ve onların üretildiği ingotlar da endüstriyel ölçüde (deneysel ölçüde değil yani) üretiliyor ülkemizde. Yani silisyum (silikon değil elbet) hammadde saflaştırılıyor, ingot üretiliyor, dilimlenip wafer - slice elde ediliyor, bunlardan da PV hücreler üretiliyor. Bunu birkaç gün önce öğrendim ve çok hoşuma gitti.
@ErhanEVRENSEL2 жыл бұрын
Böyle bir etkinliğin türkiye var olmasından gurur duydum
@uhudaygun51192 жыл бұрын
@@rzaaygun5983 .
@sema91392 жыл бұрын
Gerçekten saygı duydum bir dönemde bu kadar iyi anlatılmadığı halde anlatıldığı varsayılan dersi 9.22 dakikalık video da anlattığınız için
@zonnext4 жыл бұрын
Umarım devam edersin ve hiç bırakmazsın
@sinansvideos35044 жыл бұрын
İnşallah ya, en güzel kanal şu anda benim için
@ucnurut57064 жыл бұрын
256binde de bırakmaz umarım :D
@mehmetkiper3 жыл бұрын
Gelecekten yazıyorum 682bin abone oldu ve kanal çok daha da iyi oldu :)
@kkwk22273 жыл бұрын
@@mehmetkiper 698 k oldu
@mehmetkiper3 жыл бұрын
@@kkwk2227 hedef 1 milyon :)
@atakancry4 жыл бұрын
Mükemmel bir kanal 😊 Nasıl keşfettim bilmiyorum ama iyi ki keşfettim buradaki tüm videoları ders diye çocuklara izletmemiz lazım
@pierkopollo87934 жыл бұрын
Bu arada elektroniğe meraklı arkadaşlar kayaelc kanalından faydalanabilir. ders niteliğinde temel seviyeden ileri seviyeye kadar anlatımlar aşama aşama yayınlanıyor.
@thereisnospoon16784 жыл бұрын
Fizik kitabımı kapatıp geldim. Daha açıklayıcı oluyor burada 😁
@HanEmirrr4 жыл бұрын
@@stayfun_TR duyarak daha iyi anliyor belki ne alaka
@papafranku16913 жыл бұрын
@@stayfun_TR Aga okulda anlattıkları fizik ve matematik bi boka yaramıyor da ondan. Öyle saçma ki adamlar 2000 yıl önce bulunmuş şeyleri öğretiyorlar.
@papafranku16913 жыл бұрын
@@stayfun_TR Bu videolar zaten temel düzeyde anlatıyor ama okuldaki daha da berbat bak tekrardan söylüyorum 2000 yıl önce keşfedilen şeyleri anlatıyorlar sürtünmeyle elektiriklenme yok newton yok kepler yok pisagor yok trigonometri vs... Bi halta yaramayan zaman israfı bilgiler. Sende sırf malum partiyi sevdiği için yaptığı her haltı destekleyen tiplerden misin de böyle yorumlar atıyorsun?
@papafranku16913 жыл бұрын
@@stayfun_TR Anladım
@Yousufaliy3 жыл бұрын
@@stayfun_TR bre behlül
@baybars8903 жыл бұрын
Bu kadar güzel bir anlatım, bu kadar zor bir konunun anlaşılır anlatılması muhteşem bu kanalı çok seviyorum
@musakrcicek671410 ай бұрын
Şisli Endüstiri Meslek Lisesinde okudum bu kadar Net bilgi veren hoca görmedim yinede hocalarımızdan çok bilgi öğrendik en azından Radyo yapmasını ve adaptör yapmasını Lehim yapmasını öğrendik Allah hepisinden razı olsun.
@mehmetkalyon484 жыл бұрын
Liseyi zor bitirdim üniversiteye zaten gidemedim arkadaş anlattığın her konuda bütün okul hayatımda ögrenemediğim bilgiyi aldım sayende bendemi bi sorun var diyordum elimden gelen gayreti gösteriyordum. Ama anlatanda araştıranda keramet varmış demekki Allah emeğinin karşılığını verir inşallah. Birde abone olun demeden başlamandan dolayı izlemeye başladım böylede devam ederim.
@dogankunt.4 жыл бұрын
İşte bu videoda emek mevcut; orasını burasını açıp sallayanlarda değil. Anlatım da müthiş, verilen bilgiler de. Abone olmasam kaybeden ben olurdum. Allah yolunu açık etsin inşallah.
@AliYlmaz-rv6xd4 жыл бұрын
Bu kanal sayesinde gerçekten içimde bilgi açlığı olmaya başladı.
@pierkopollo87934 жыл бұрын
Bu arada elektroniğe meraklı arkadaşlar kayaelc kanalından faydalanabilir. ders niteliğinde temel seviyeden ileri seviyeye kadar anlatımlar aşama aşama yayınlanıyor.
@orhanakbaba72987 ай бұрын
o karın açlığıdır sen farketmıyon 🤪
@Yılkıiren3 жыл бұрын
Bilgisayar programcısıyım derste transistörleri sıkıla sıkıla dinlemiştim çok sevdiğim kanalın bu konuyu açıklamasına çok mutlu oldum teşekkürler
@furkandemirbozan39814 жыл бұрын
Çok güzel bir iş yapıyosun sen devam brom 👌🏾
@kutayozdmr4 жыл бұрын
@@hakandinc6566 birader brother ın türkçeye kazandırılmış halidir. Batı hayranlığını da bırakmayalım ayrıca muasir medeniyet batıda çünkü.. Örümcek kafalıların coğrafyası orta doğuya hayran olmak akıl karı değil.
@mustafakeskin22472 жыл бұрын
Transistörü ilk defa bu kadar anlaşılır olarak burada gördüm. Teşekkür ederim. Çok iyi bir anlatım ve sunum.
@efecolakoglu68534 жыл бұрын
Türkiye ne zaman doğa bilimlerine hakettiği önemi ve değeri gösterirse, işte o zaman büyük bir medeniyet olacaktır.
@ilkinsan12424 жыл бұрын
Bütün bilim insan aklının (özellikle matematik yönüyle) urunu iken bazılarının psikoloji veya daha genel manada insan aklını dışlayıcı bir mantık icinde olması ne kadar da garip. Halbuki bilinç (et beyin demiyorum bilinçten bahsediyorum) de en az doğadaki dağ taş kadar su evrende oluşmuş veya ortaya çıkmış ve bu evrenin fizik kurallarına göre işleyen "doğa bilimleri"nin konusu olmayı herşeyden çok hakeden seyken. Ama siz materyalistler icin bilinç doğada avlanırken tesadufen gelişen yan ürün bir şey olarak görülüp basit ve degersizlestirilince tabi önemi kalmıyor.
@muratokce62864 жыл бұрын
😶🤪🤣🤣🙃
@axolotl54754 жыл бұрын
İLK İNSAN dediğini anlamadım
@vugaraliyev74642 жыл бұрын
Video ne zaman başladı, ne zaman bitti, anlamadım. Abi, sen fizik ilmini bu kadar mükemmel bilmeye borçlu musun? Allah razı olsun!
@sparkle90394 жыл бұрын
Bence sen çok büyük yerlere geliceksin her pazar seni heyecanla bekliyoruz ❤️
@guraysun4 жыл бұрын
Arkadaş üniversitede bize bunu bu şekilde özetleyecek bir hoca çıkmadı yaa.. Helal valla.. Aboneliği hak ettin.
@pierkopollo87934 жыл бұрын
Bu arada elektroniğe meraklı arkadaşlar kayaelc kanalından faydalanabilir. ders niteliğinde temel seviyeden ileri seviyeye kadar anlatımlar aşama aşama yayınlanıyor.
@ViktorLondon4 жыл бұрын
Outro müziği: Bensound - Slow Motion
@ordek63134 жыл бұрын
Ok
@omuray4 жыл бұрын
1:28 den baslayan muzigin ismini bulabilirmisin
@beyzak2724 жыл бұрын
Tam onu soracaktım
@bekirkoca83193 жыл бұрын
Şu an yaptığın bir keşif belki önemsenmiyor,konuşulmuyor ama ileride o keşif sayesinde yeni bir çağın açılmasında büyük katkıda bulunuyorsun.Kesinlikle bilimin en güzel yanlarından biri de bu.
@mustafakaya15994 жыл бұрын
Bilgisayarların nasıl çalıştığını hep merak ediyordum ama hiç yeterli araştırmayı yapacak vaktim olmamıştı teşekkürler ve bilgisayarların farklı parçalarının çalışma biçimini anlatan videolar gelirse severek izlerim :)
@manzomanya22634 жыл бұрын
10 mt karede bi pc ile yaşıyom kadam, burayada gelip bunları izah edebiliyosun ya sen ,çok saol. bazı şeyler değiştirebilir sizden bi sürü olsa. ne kıyak adamsın. levitasyonlada ilgili bişey yapıp delirtsene bizi baba. manyetizma temalı. öyle ortaokul süperiletken geyiği değil. . Leedskalnin savlarıyla ilgili falan. yaparsan sen yaparsın , ne bbiçim yaparsın hemde . sende iyiki varsın harbiden
@kerem20083 жыл бұрын
Emeğine sağlık çipin ne olduğu öğrenmekle kalmadık günümüz dünyasını yaratanların teknolojiyi asıl borçlu olduğumuz kişilerin o çok övünen mühendislerin bilgisayar programcısı yazılımcısı cart curtların değil asıl direk fizikçilerden ve bilim adamlarından geldiğinide öğrendik. Kaynağı öğrettin bize dostum sağol.
@fatihtemel Жыл бұрын
Teşekkürler.
@Ayucuq4 жыл бұрын
elektronikci olarak yazıyorum. çok iyi yapmışsınız videoyu elinize sağlık. böyle önemli bir icadı anlatan ender kanallardansın :)
@furkant.32224 жыл бұрын
ya ben fizikte hangi konuyu çalışsam ve neyin arka planını çok merak etsem en geç 1 haftaya bu kanalda onun videosunu buluyorum.bana çok faydanız oluyor çok teşekkürlerrr.
@brnakblut4 жыл бұрын
0:36 "aklınıza ne gelirse" küfür etkisi yaratıyor
@aydnuslu68474 жыл бұрын
Transistörü anlatabilmek benim benim için ayrı bir şeydi. Ne güzel açıklamışsın. Tebrikler. Ayrıca transistörün bilimdeki yeri daha da önemli olduğu bakış açısını vurguluyorsun. Tebrik ediyor takip ediyorum. Kuantum fiziğine de işaret ediyorsun. 😀Tebrk ediyorum Takip ediyorum. Kanalını tavsiye ediyorum.
@kuklalasana29874 жыл бұрын
Transistör ile güneş panelleri aynı mantikta çalışıyor. Güneş panelinde saflaştırılmış silisyum ve bor ve fosfor ile güçlendirip fazla bir elektron ile atlama yapılarak enerji akışı oluyor. Bu arada silisyum yer kabuğunda %25 bulunuyor ana maddesi deniz kumu. Camın ana maddesi kum denir ama kumun içindeki silisyumdan üretilir.
@muhammedkocaoglu10912 жыл бұрын
Evet yer kabuğu silisyum aliminyum ve silisyum magnezyumdan oluşur.
@erhanteknik84752 жыл бұрын
Teknik lise elektrik elektronik mezunuyum daha sonrada yüksek okul elektrik elektronik bitirdim 2003 yılında liseye başlamıştım tabi elektronik derslerinde transistör ile çok haşır neşirdik bu yıllarda TRT 2 de Rüştü Asyalı linin sunduğu Bilimin Serüveni programı vardı ilkkez ogün transistörün nasıl icat edildiğini öğrendim ertesi günde hemen hocama gidip anlatmıştım .Bence insanlığın en büyük buluşu bu eleman olmasaydı bugün teknoloji bukadar gelişmezdi transistör sayesinde bugün bilgisayarlar cebimize girdi teşekkürler o müthiş 3 kişi sizde bilgileriniz için
@bekirerol68974 жыл бұрын
Bebar bilim, videolar çok kaliteli emeğin için teşekkürler. Severek izliyoruz
@MehmetYldz-pe8pq3 жыл бұрын
Transistör, tıpkı çekvalf gibi de davranır. Ayrıca sadece açma-kapama değil kısma işi de yapar. Neticede çok güzel bir çalışma olmuş.
@eylul.cancan60704 жыл бұрын
elektrik mezunuyum ama 3 yillik lise boyunca diyotu ve transistoru boyle net anlamamistim daha dogrusu hocalar anlatamamislardi
@ertugrulgazi4482 жыл бұрын
Bütün videoyu hayranlıkla seyrettim, mühendislik ne kadar önemli bir bilim alanıymış. Bu videoyu seyreden sosyal bilimciler (!) bölümlerine bilim demeye utanmalı. Tıp 1 mühendislik 2. Çağımızı mühendislere borçluyuz, mühendislere büyük saygı duyuyorum.
@anaxiron4 жыл бұрын
Cok açıklayıcıydı elinize sağlık. Küçük evrenin fizik kurallarına göre nasil geliştirileceği hakkında video yapılacak mı?
@fatihsultanmehmet72044 жыл бұрын
araştırdıgım konuları özellikle video yapıyosunuz ,,hayret verici bişey
@kamranahmadov074 жыл бұрын
Hocalarimdan daha aciklayici oldun tesekkur ederim. Insallah kanalin kisa bir zamanda büyür.
@halliskndr91653 жыл бұрын
Lĺ
@BA-PhD4 жыл бұрын
Tek kelime - Bravo! Videolarini cok basarili buluyorum. Ben kendim Organic kimya doktoruyum, ayni zamanda kimya muhendisiyim. Fizikile hali ile yakindan iligiliyim ve bu gibi konulara yakinim. Bunu uzerine diyebilirim ki bilimsel gercekleri ve kanunlari cok akici ve populer bir dille anatiyorsun, saptirmadan ve gerektiyinden fazla basitlestirmeden. Beyendim Abone de oldum :) Insallar bu ve benzeri kanalar daha populer olur. Hakediyorsun.
@pierkopollo87934 жыл бұрын
Bu arada elektroniğe meraklı arkadaşlar kayaelc kanalından faydalanabilir. ders niteliğinde temel seviyeden ileri seviyeye kadar anlatımlar aşama aşama yayınlanıyor.
@donutx15034 жыл бұрын
Her videodan sonra aklımda bir soru oluyodu diğer videolarda cevabını alıyorum ama sorular bitmiyor video çekmeye devam et abi başarılar
@tosun9113 жыл бұрын
Kanalı tesadüfen buldum ne kadar net ve anlaşılır şekilde özetlemişsiniz
@Ravenan4 жыл бұрын
pazar gününü sevme sebebim ❤
@mka59364 жыл бұрын
O kadar guzel,yalin ve sade anlatiyorsunuz ki anlamamak mumkun degil. İnanilmaz bir yeteneginiz var ogretme konusunda. Emeginiz icin cok tesekkurler.
@ardaensar04 жыл бұрын
Yeni intro ve giriş efectleri efsane
@marlena148554 жыл бұрын
KZbin'DAKİ EN YARARLI VİDEO , süpersiniz bebar bilim kanalı !
@ozgucam82434 жыл бұрын
hocam anlatımın ve hitabetin çok kuvvetli. bunun yanında konu seçimlerin ve anlatma tarzında fazlasıyla teşvik edici. bir enerji mühendisi olarak şunu söyleyebilirim lisede senin gibi bir fizik öğretmenim olsaydı mühendisliği değil fizik ya da elektrik bölümünü seçmeyi düşünebilirdim. videolarını keşfettiğimden beri yolculuklarım sırasında arabamda müzik dinlemek yerine yayınlarını dinliyorum. spotify ya da benzeri platformlarda konuların daha da derinlemesine inerek, ciddi bilgiler verme yönünde podcast yapmayı düşünür müsün. başarılarının devamını dilerim.
@yunusemrekarabulut9803 жыл бұрын
Teknoloji ve bilim kanalları arasında en sevdiğim kanal.anlatımı sade örnekli ve düzgün Türkçesiyle takipçilerine uygun anlatımlar yapılıyor.teşekkürler saygılar
@batkan51394 жыл бұрын
Bu dünyayı fizikçiler değiştirmiş ve hala fiziğe verilen değer yok. Çok acınası....
@tonymontano3470 Жыл бұрын
Nasıl yok hocam bugün en büyük yatırırımlar fiziğe oluyor. Silikon vadisi fizikçilerle dolu.
@sjakaksksdkslas87793 жыл бұрын
Bu ne güzel anlatimdir.Süpersin👏👏👏
@ugur35274 жыл бұрын
6:38 birkaç ekleme de ben yapayım: 12nm ile üretilen Nvidia Titan RTX ve 2080 Ti ekran kartlarında 18.6 milyar transistör var. Tayvan'lı yarı iletken üreticisi TSMC şuan 7nm üretip satıyor, hatta son çıkan AMD işlemci ve ekran kartları da 7nm olarak üretildiler. Birkaç yıl içerisinde ise TSMC 5nm'yi seri üretime geçirecek. AMD ve Apple şimdiden TSMC ile anlaşıp 5nm'nin ilk müşterilerinden oldular.
@HairDoc.4 жыл бұрын
Sade, anlaşılır ve monoton bir ses yok. Mükemmel olmuş. Elinize sağlık.
@sevvallbr4 жыл бұрын
Bebar bilim kim oldugunu anlattıgın ve kendinden bahsettigin bir video da fena olmazdı bence seni merak eden tek kisi ben olamam ya kendinle ilgili bir video da ceksen keske :/
@sevvallbr4 жыл бұрын
@iwaths evet bunu bende biliyorum ama daha fazla şey öğrenmek isterdim kendisiyle ilgili :/
@monarosa74 жыл бұрын
😂 aynı şeyi ben de yazmıştım akademisyen olduğunu videolarından birinde söylemişti
@zekiayhan81914 жыл бұрын
Evet kimliğini merak ediyoruz.
@onuraltun56864 жыл бұрын
kendi kimligini desifre edip gizemini yitirme bebar seninleyiz adsiz kahraman..
@hknssi4 жыл бұрын
Ben elektronik haberleşme okuyorum,transistörlerden anlarım o yüzden bu konu ayrı bi zevk verdi.
@BU-DOGRU4 жыл бұрын
Yalnız “Si” silikon değil Silisyum’dur. Komponentlerde kullanılan malzeme de silisyum.
@styard30334 жыл бұрын
Türkçesi silikon silisyum latince yanlış hatırlamıyorsam
@iha43014 жыл бұрын
silikon silisyumdur bizde zaten
@kiseryota69604 жыл бұрын
Dogru aslinda ama silikon ne
@BU-DOGRU4 жыл бұрын
Hayır burada yaygın yapılan bir hata var, bahsedilen şey silisyum elementi, silikon diye bir element yok, transistörlerde IC malzemelerde kullanılan şey silikon değil “silisyum”dur.
@BU-DOGRU4 жыл бұрын
Kergit Kargıcısı yanlış hatırlıyorsun.
@aslhankarakas97724 жыл бұрын
Elektrik elektronik mühendisi olarak videoyu severek izledim çok başarılı tebrikler🙏👍👏👏
@oguz49604 жыл бұрын
Kuantum fiziği neymiş be. Beynim alev alev aldı sırf anlayabilmek için. Eline sağlık 👍
@muhammetreis41044 жыл бұрын
Düşün Einstein bile kuantum fiziğini tam anlayamadan öldü
@kckprens4 жыл бұрын
Yanlış hatırlamıyorsam; bir videonun altına transistörleri anlatır mısın demiştim. Benim yorumumu görüp de bu videoyu çekmene vesile olduysam çok mutlu oldum. Seviliyorsun
@pgetheelderscrollsturkiye684 жыл бұрын
Ve hatta transistörlerin icat edilmediği atom enerjisiyle çalışan geleceğede ''fallout'' geleceği denir ;)
@hasanylmaz46814 жыл бұрын
Fallout "evreninde" transistor icat edilmedi mi? Oyunu oynamadim. Hikayesini bilmiyorum.
@pgetheelderscrollsturkiye684 жыл бұрын
@@hasanylmaz4681 Edilmedi, o yüzden enerji krizi sonucunda dünya savaşı patlıyor.
@maiqtheliar86434 жыл бұрын
Bak canım fallout çekti şimdi 😂
@beka77938 ай бұрын
@@pgetheelderscrollsturkiye68 Aslında orada da icat edildi ama gerçekte olan tarihten çok daha sonra, nükleer savaş patlak verdiğinden bu icat Fallout evreninde tam olarak kullanıma geçemedi.
@pgetheelderscrollsturkiye688 ай бұрын
@@beka7793 düzeltme için saol dostum :)
@feliskocak53344 жыл бұрын
Çok kısa ama harika idi. İyi ki varsınız👏👏👍👍
@sinansvideos35044 жыл бұрын
Bebar Bey, çok ince detayları görebiliyor.
@fatihtayfar65514 жыл бұрын
Gece gece videodan cikamadim akişkan konuşma süper diksiyon harika anlatim. Beğeniyi hakediuo eline emegine sağlik
@exfear57944 жыл бұрын
Kuantum bilgisayarları tıpkı geçmişte olduğu gibi şu anda 1 oda büyüklüğünde tonlarca ağırlıkta ve çok pahallı. Kim bilir belki ilerde cebimize sığacak boyutlarda üretilir?
@bebarbilim4 жыл бұрын
Tarih tekerrürden ibaret. 0 noktasına geri döndük gibi geliyor bana da. Yeniden doğuş gibi.
@hasanylmaz46814 жыл бұрын
Kuantum bilgisayarlarla yapilabilecekleri hayal edemiyorum. Siradan insanlar bile evlerinde matrix vari simulasyonu yonetebilir duruma gelecek sanirim. Tabii ki cok ileri zamanlar icin. 12 yasinda cocugun eglence araci olacak kadar yayginlasmasi gelismesi lazim.
@ilkinsan12424 жыл бұрын
@@hasanylmaz4681 bugünkünden tek fark hizli ve farklı olasilikara dayanan işlem hacmi olacak abartmayın. Bazıları yapay zekanın gerçek anlamda bilinç kazanacağına inanıyor hala. Şuanda gerçek anlamda bilinç adına hiç bir makine de hiç bir şey yoktur ve olmayacaktır da. Olması için önce bilincin ne olduğunun anlaşılması gerek.
@hasanylmaz46814 жыл бұрын
@@ilkinsan1242 30 yil, bunun icin gayet yeterli bir sure.
@ilkinsan12424 жыл бұрын
@@hasanylmaz4681 bilincin nasil ortaya çıktığına dair şuan bilimde hiç bir şey yoktur. Et beynin işleyişi bilinci aciklayamiyor. 30 yıl değil 300 yıl geçse yine de bu mesele çözülemez. Kuantum işleyen bir bilincin varlığı olası ve bu da zaten mistik herseyin kapısını sonuna kadar açar. Materyalizm diye bir şey kalmaz ortada.
@fatmazeze23594 жыл бұрын
Pazar günleri neden bu kadar güzel hale geldi ki ....bebar bilim sağolsun 😊
@yakuptilki83054 жыл бұрын
tadı damağımda kaldı ya bir tanecik daha atsan olmaz mı (:
@aiswell82774 жыл бұрын
Fen bilimleri umarım bir gün ülkemizde gerçek değerini görür ve bilimle iç içe oluruz.
@ibrahimnamli48344 жыл бұрын
Tarihin en büyük icadı CAM hayatımızın her yerinde, her an elimizin altında, cam olmasaydı belki de diğer teknolojik gelişmeler biraz zor olurdu
@mehmetyerlikaya92162 жыл бұрын
Hayır ateş camı ateşle eritirsin metale ateşle şekil verirsin altını ve bakırı ateş olmadan eritemeyeceğin için elektronik devreleri tasarlayamazsın
@erdalsahin63272 жыл бұрын
"TRANZİSTÖR" demene bayıldım benim hocamın kitabı vardı eski kitaplarda "TRANZİSTÖR" yazardı :) Eski bir tabir :)
@JonasEmre4 жыл бұрын
Videolarda barış özcan kalitesi var ama izlenmelerde değil üzücü):
@aydnuslu68474 жыл бұрын
Aynen... Haklısınız. Barış Özcan kalitesini hissediyorum. Bununla beraber hakkının verilmemiş olmasına üzülmeden hemen videoyu paylaşıyorum.😊
@MehmetYlmaz-sq8th4 жыл бұрын
O derinliği vermiyor
@NoName-ip4tt3 жыл бұрын
Transistorlerin kuculmesiyle alakali olarak cikan problemlerle alakali olarak "Quantum Tunnelling" konusuna bakmanizi tavsiye ederim.
@yukselprogamers64004 жыл бұрын
00:10 diyot
@Muhammed_Najjar994 жыл бұрын
Bilgisayar ve iletişim mühendisliği okuyorum 4’uncu senem senin kadar iyi anlatan bi hoca,profesör görmedim Bu arada teşekkürler 4 yılldır anlamamıştım 😂
@pierkopollo87934 жыл бұрын
Elektronik konularında Kayaelc diye bir kanal var. Bu kanala ve takipçilerine yorumlarınızla destek olabilirseniz çok memnun olurduk.
@3dayi8944 жыл бұрын
En Önemli Buluş : PUBG
@hakankzgn4 жыл бұрын
.
@abdullahturk20424 жыл бұрын
.
@serhansahin89894 жыл бұрын
Şaka de lütfen
@abdullahturk20424 жыл бұрын
@@serhansahin8989 yo doru
@cmmaheasoooosaehammc34154 жыл бұрын
Elektrik ve elektronik mühendisligi mezunuyum boyle guZel anlatım gormedım ufak tefek ince hatalar olsada tebrikler kardeşim
@osmantastan02 жыл бұрын
abi sen çok yaşa ya. Muhteşem bir anlatım. Yabancı dilde de birçok video izledim en iyi anlatan sensin
@defineisaretleriuzmani2 жыл бұрын
Bu degerli ve guzel bilgiler icin sonsuz tesekurler
@cihandemirel99692 жыл бұрын
Dilinize sağlık çok güzel bi anlatım. İnan para verip dinleyebilirim 🙂 Daha bir çok anlatımını bekliyorum tekrar teşekkür ederim bu güzel videon için..
@iamseyit4 жыл бұрын
bebar bilim lutfen videolar 10 dk gecsin kendimi kotu hissediyorum cok sey ogreniyorum tesekkurler
@alperguzel60984 жыл бұрын
Zamanı uzarsa yada daha çok video atarsa bu kadar kaliteli şeyler ortaya çıkmayabilir. Sonra Türk dizileri gibi olmasın.
@alperguzel60984 жыл бұрын
Tabi türk dizileri kadar kalitesiz olamaz genede ama böyle devam etmesi daha iyi bence.
Жыл бұрын
resmen izlerken keyf aldim .sunum harika .
@eyyupsari154 жыл бұрын
Bu hafta fizik dersinde transistörleri görmüştük bizim hoca dogma anlatığı için zere birşey anlamamıştım şimdi senin bu videonu izledikten sonra konuya karşı hakimeyetim ve düşüncelerim gerçekten çok değişti bilmiyorum ne iş yaptığını ama bir öğretmenden daha iyi öğretiyorsun
@melikkucuk63144 жыл бұрын
Oğlum, Allah razı olsun be. Transistör, 1-0 lar biliyordum da bi gerisinde ne var bilmiyordum hep aklima takiliyordu. Fizikmiş.
@elmirkhurbanoph41742 жыл бұрын
Yaxşı videolar üçün təşəkkürlər 🥰
@TolgahanCAYMusic4 жыл бұрын
Yani bu kadar sade bir anlatımı ilk defa görüyorum! Tebrik ederim! Çok güzel olmuş video!
@furkandiler97244 жыл бұрын
Mantığını çok iyi,basit ve anlaşılır anlatmışsın mükemmel
@Theguytouchingrass4 жыл бұрын
Transistör hakkında performans ödevim vardı iyi ki varsın Bebar bilim!
@pierkopollo87934 жыл бұрын
Bu arada elektroniğe meraklı arkadaşlar kayaelc kanalından faydalanabilir. ders niteliğinde temel seviyeden ileri seviyeye kadar anlatımlar aşama aşama yayınlanıyor.
@truvativ4 жыл бұрын
zamanında kafama takılmıştı işlemcinin nasıl çalıştığını merak etmiştim, tüm bu transistörleri yarı iletkenleri araştırmıştım yine de nasıl oluyor hala kavrayabilmiş değilim. gerçekten çok büyüleyici, metafizik gibi geliyor bana.
@tolgagursoy32472 жыл бұрын
Teşekkürler tüm emekler için.
@aquadap2194 жыл бұрын
Çok güzel bir iş yapıyorsun bazen videosuz kalınca almanca versiyonlarını izliyorum
@sinansvideos35044 жыл бұрын
Adam sayesinde dil de geliştirebiliyoruz
@aquadap2194 жыл бұрын
@@sinansvideos3504 evet lise öğrencisiyim almanca öğreniyorum ve baya yararlı oluyor
@mustafmuratakyurek18822 жыл бұрын
Bebar bilimin KZbin daki en iyi kanal olma ihtimali çok yüksek diyorum ✋🏼