ADEVĂRATUL MOTIV ce Împiedică Polițiștii să Amendeze Administratorul Drumului Public!!

  Рет қаралды 4,946

Tavi Perțea

Tavi Perțea

Күн бұрын

Drumurile noastre prezinta multe gropi si neconcordante intre marcaje sau indicatoare, iar politistii rutieri sunt acuzati de unii soferi ca nu dau amenzi administratorului drumului public. Am dezbatut acest subiect cu Daniel Zontea, politist rutier in cadrul IPJ Brasov, incercand sa vedem daca sunt adevarate acuzatiile aduse politistilor rutieri si care este solutia pentru a imbunatati starea drumurilor.
Pe Daniel il puteti gasi aici:
/ daniel.zontea.927758
Alte vloguri cu Daniel aici
• Cum arată o zi din via...
• Cum poți ajunge AGENT ...
• Ce PRESIUNI Se Fac Asu...
Descarcă de aici aplicația REDOBÂNDIRE PERMIS by Tavi Pertea
Android: play.google.co...
iOS: apps.apple.com...
Aici este noul meu canal de KZbin unde incerc sa fac umor
/ @aplicatiaobtinerepermis
Acest video imi apartine si nu reprezinta un punct de vedere oficial al Politiei Romane. Contine urme de pamflet.
#drumuri #politie #amenzi #tavipertea
Videoclipuri doar pentru membri
• Members-only videos
Pot fi contactat pe
Revolut @tavipertea1
PayPal.Me/tavipertea
/ taviperteavlog
/ tavipertea
Discord invite.gg/tavi...

Пікірлер: 80
2 жыл бұрын
Cât la sută influențează starea drumurilor numărul de accidente?
@moldovanstefanadrian
@moldovanstefanadrian 2 жыл бұрын
0% sau foarte putin. Oricum daca se produc accidente, se produc accidente minore. Majoritatea accidenteleor grave se produc din cauza vitezei, neacordarea de prioritate sau obosela la volan, nicidecum din lipsa drumurilor.
@adrian.constantin.serban
@adrian.constantin.serban 2 жыл бұрын
Starea lor cam 5%, configuratia lor sau lipsa lor probabil 50% dintre accidente. Faptul ca ai intersectii neconforme, drumuri nationale prin localitati, treceri la nivel cu calea ferata fara bariere, treceri de pietoni, pasarele sau pasaje pietonale inexistente in zone cheie, provoaca mult mai multe victime decat viteza sau alcoolul (care sunt si ele de condamnat desigur). Trebuie sa apreciem corect cauzele si sa gandim un pic mai profund decat o cauza superficiala aparenta si directa. Daca vezi ca intr-o intersectie au fost 5 accidente mortale in 6 luni nu crezi ca totusi poate sa fie intersectia riscanta si nu sunt idioti cei care o folosesc ? Daca intr-o zona de 250 de metri ai 10 morti care au traversat ilegal, nu cumva era necesar un pasaj, o pasarela , poate aia merg la munca acolo si nu au cum ajunge decat traversand ilegal un drum national? Daca la o trecere la nivel cu calea ferata fara bariere ai 3 accidente intr-un an, nu cumva e necesara o bariera? Daca intr-un sat ai 3 biciclisti si 2 carutasi morti intr-o vara nu cumva e nevoie de un drum ocolitor care sa scoata traficul in afara satului ? De cate zeci sau sute morti este nevoie ca o astfel de zona sensibila sa atraga atentia autoritatilor ?
@neytiritetskahamoatite7688
@neytiritetskahamoatite7688 2 жыл бұрын
Starea drumurilor afecteaza numarul de accidente rutiere din simplul motiv ca o parte din concentrarea conducatorului auto se duce pe gropi si denivelari decat pe situatia rutiera a drumului (asta fiind o realitate probabilistica evidenta) dar, si aici scriu un mare "DAR", deci ... DAR ... comportamentul ghertzoist si cocalaresc al vitelor rutiere este cel care afecteaza MAJORITAR numarul de accidente rutiere pe sosele. Acest comportament ghertzoist (de la ghertzoi) si cocalaresc, combinat cu slabe cunostinte rutiere ("cine ti-a dat permisul" ?), duce la astfel de evenimente nedorite. Deci amendarea rutiera trebuie facuta contra acestor comportamente neadecvate in trafic, astfel ca trebuie amendate nu neaparat acele persoane care merg cu 90 la ora pe Breaza - Nistoresti intr-o dimineata cu sosea 100% pustie, cu aspect total extravilan si fara absolut nici un obstacol sau vreun factor generator de pericol pe o limita de viteza scriptica de 70 la ora (cum am patit eu), CI ACELE PERSOANE CARE AU COMPORTAMENT AGRESIV SI SFIDATOR IN TRAFIC SI CARE MAI SI COMENTEAZA "CA EU AM CONDUSC CORECT SI NU AM NICI O VINA" CAND ESTE DEJA INTUITIV SAU CHIAR EVIDENT A CUI ESTE VINA. Da ! Lu ala ii frigi si 100 de amenzi! Primul caz s-ar putea sa nu merite neaparat amenda (avea probabil viteza adaptata la conditile de trafic), dar al doilea caz e posibil sa o mertite grav de tot (pentru ca atitudinea lui la volan il face un pericol public pe sosele). Atitudinea la volan poate transforma omul in criminal, iar acestea are nevoie evidenta de parnaie !
@tircomnicubogdan9845
@tircomnicubogdan9845 2 жыл бұрын
60 %
@neytiritetskahamoatite7688
@neytiritetskahamoatite7688 2 жыл бұрын
@@tircomnicubogdan9845 Nici chiar asa. Dar ... probabil afecteaza in proportie de 60% durata de viata a tot ce inseamna sisteme de suspensie, planetare si arcuri ale masinilor. Pe asta da, o cred ;) Si totusi , in aceste conditii, solutiile "constructive" gasite de noi pentru controlul excesului de viteza sunt "speed-bump-urile" !!! Ain't that a bich !!! 😈 Stim ca ajuta si ele la prelungirea vietii suspensiilor noastre 😉
2 жыл бұрын
Descarcă aplicația „Redobandire permis by Tavi Pertea” Android play.google.com/store/apps/details?id=com.chestionare.boglex iOS apps.apple.com/ro/app/redobandire-permis-tavi-pertea/id1639332233
@vladb4493
@vladb4493 2 жыл бұрын
Ati gasit repede motiv sa nu dati amenzi. Logica ar fi alta. Daca primarul stie deja ca trebuie reparat drumul, n ai nicio scuza sa nu i dai amenda. Primarul sa stie ca daca nu foloseste banii din buget sa repare drumul, ii va folosi sa plateasca amenda, asa ca i se va forma un reflex sa repare drumul.
@b0sxxl
@b0sxxl 2 жыл бұрын
Foarte interesanta si bine gandita ideea dvs!
@adrian.constantin.serban
@adrian.constantin.serban 2 жыл бұрын
Bun subiectul, am intrebat si eu intr-un videoclip anterior exact acelasi lucru dar tot nu sunt lamurit. Mi se pare superficial tratat si situatiile problematice ale infrastructurii sunt multe. Un exemplu, pe care l-am mai dat si alte dati: Majoritatea drumurilor nationale au intersectii cu drumuri judetene, comunale etc. Unele dintre aceste intersectii sunt in afara localitatilor, zone unde drumurile nationale au uneori 2 benzi pe sens, limita de viteza 100km/h. Aici, daca trebuie sa virezi stanga de pe un drum lateral traversezi 2 benzi unde viteza legala este 100km/h si te inscrii pe banda a doua a celuilalt sens de mers, adica banda pe care se circula mai repede, la sa zicem viteza legala de 100km/h. Doar ca sa te asiguri ai nevoie de 2...3 secunde si ca sa virezi si sa traversezi 2 benzi timpul este de aproximativ alte 3 secunde, dupa care alte 15...20 de secunde ai nevoie ca sa accelerezi pana la 100km/h (nu suntem toti Schumacher). In conditii de trafic intens abia gasesti locasurile astea libere. In afara de asta la 27,777 metri pe secunda (cat inseamna 100km/h) inseamna ca trebuie sa vezi la o distanta de aproximativ 160 de metri si sa apreciezi viteza cu care vine masina spre tine si abia apoi poti face manevra in siguranta. O astfel de intersectie are o problema de configuratie nu o problema de lipsa indicatoare, configuratia ei te pune efectiv in pericol si nu este decat o problema de statistica matematica sa afli cati vor mai da coltul acolo. Cunosc astfel de intersectii unde macar un sens giratoriu ar face minuni si ar salva multe vieti dar nimeni nu face nimic! Corect si adaptat secolului astfel de intersectii trebuie sa aiba pasaje supra/sub terane si benzi de accelerare de 200...250 de metri ca sa te poti sincroniza cu traficul... Aici nimeni nu face nimic si sunt de acord cu voi ca o amenda nu schimba nimic, dar ceva trebuie facut deoarece eu ca sofer pot face tone de reclamatii si nimeni nu ma va lua in seama, ba mai mult vor rade de mine. Aici e nevoie ca o autoritate sa intervina si sa traga semnale de alarma catre cei responsabili.
@robertdaniel2143
@robertdaniel2143 2 жыл бұрын
Buna ziua! Ar fi interesant sa faceti un clip in care sa ne explicati cum sa procedam in cazul in care lovim un animal cu masina,daca e animal cu stapan daca putem fi despagubiti de stapan,daca e animal fara stapan ce trebuie sa facem cu cadavrul sau pe cine sa anuntam. Sunt pline drumurile de cadavre de animale,chiar si pe mijlocul benzii,probabil multa lume nu stie cum sa procedeze intr-o situatie de genul acesta. Multumesc!
2 жыл бұрын
salut. incerc
@nicolaepetrescu601
@nicolaepetrescu601 Жыл бұрын
Mergând spre Constanța,in apropierea statiei de taxare Fetești,am dat într-o groapă.Imediat după ce am trecut de stație,pe partea dreaptă erau in de 7 echipaje de poliție rutieră.Am semnalat unuia dintre polițiștii aflați într-o mașină,la care el mi-a spus ca pot face mai bine eu sesizarea către administratorul drumului.Dezinteresul poliției rutiere față de starea precară a drumurilor,dar pe de altă parte sancționarea șoferilor.
@HyadumHH
@HyadumHH 2 жыл бұрын
Starea drumurilor influenteaza numarul de accidente in 2 moduri: 1. Activ - dai intr-o groapa suficient de mare si masina zboara pe contrasens, sau sare o roata si loveste pe cineva. Se intampla rar, dar nu este de ignorat. 2. Pasiv - fiecare groapa/denivelare/pietre etc strica masina putin cate putin, cauzand dupa un timp mai lung sau mai scurt pierderea controlului. Ca "cetatean de buna credinta" nu avem bani ca in fiecare an sa inlocuim anvelope, jante, amortizoare, rulmenti, planetare, bielete, brate, caseta de directie etc preventiv, ca sa fie masina in stare perfecta. Platim taxe, prin urmare drumurile trebuie sa fie in stare buna, indiferent de anotimp, cine e administrator de drum, cine e primar sau ce partid e in guvern.
@constantincanciuc7863
@constantincanciuc7863 2 жыл бұрын
Mai exprim o experiență relativ recentă pentru mine..sunt mulți șoferi care-și pun la mașini becuri din alea interzise pe drumurile publice, care luminează mult mai mult decât becurile omologate. Am fost oprit la un filtru, cu tot dragul și cu tot respectul, am sugerat domnului polițist, care era tânăr, să fie atent la astfel de mașini, pentru că în zona în care m-a oprit, am cunoștință de cel puțin vreo 3 mașini cu astfel de becuri.. și tovarășu polțist s-a rățoit la mine că „Dar ce?, v-a deranjat cineva?”.. cu o privire răutăcioasă... Păi?, cui să-i spun că e deranjant... btw.. am fost martor la un accident, chiar eu am găsit persoana ucisă, în porumb, .. șoferul, un prieten, acuza că nu l-a văzut din cauza unei alte mașini care lumina puternic din sens opus.. era în afara localității, victima era cu beată... dar totuși... probabil ar fi putut evita.. nu a fost viteză mare, criminaliștii l-au liniștit imediat pe prietenul meu.. .. Dacă veți considera necesar, faceți un clip despre luminile ne/ omologate la mașini și despre reglajele necesare. Sugerați vă rog filtre în acest sens! Doamne ajută la tot ce faceți bun! ... și o să-mi pun două camere în mașină, și am să-i filmez pe domnii polițiști, pentru că .. se mai întâmplă să te ia peste picior.. .. Mai era unul la permise care era foarte arogant.. în slujba cetățeanului..
@ionutmihai4355
@ionutmihai4355 2 жыл бұрын
35% ziua și 70% noaptea! Mulțumim pentru video si explicații!
@jozsefnagy3065
@jozsefnagy3065 2 жыл бұрын
Starea drumului poate influența numărul de accidente. Exemplu:cu ani în urmă,aproape de intrare în satul Mișca,de pe drumul național,a fost o porțiune de vreo 100 de metri unde era mult mai stricat drumul decât în alte părți,numai eu am văzut 3 accidente într-o săptămână,dar nu știu câte au fost în total,dar și înainte de asta s-au mai întâmplat accidente în acea zonă. Săptămâna următoare a fost asfaltată porțiunea aceea. Încă ceva aș adresa d-lui Perțea,dar nu știu dacă e de competența dumnealui,deci: la intrarea în satul Cheț,de pe drumul național ,e o curbă deosebit de periculoasă,dar nu este semnalizată,în ciuda faptului că s-au produs mai multe accidente în acea curbă. Iar cum mergem dinspre Marghita și înainte să ajungem în satul Otomani,tot așa este o curbă periculoasă cu aceeași istorie cu curba de la Cheț,și nici acolo nu este indicator de curbă periculoasă. Întreb eu(nu de la dl.Perțea!),câți oameni trebuie să moare ca să se instaleze indicatoare acolo?...că tot vor instala,dar de ce nu se poate inainte de vreo tragedie???
@constantincanciuc7863
@constantincanciuc7863 2 жыл бұрын
Plătim taxe.. am stricat un motor din cauza unor gropi apărute ca din senin într-un drum relativ nou.. de 3.. 4 ani.. apoi am intrat într-o curbă nesemnalizată într-o noapte... asta după ce am condus prin toată țara.. eram obișnuit cu semnalizarea drumului... în această ultimă speță, ploua afară, nu era indicator de curbă, n-am mai avut timp să încetinesc, deși n-am avut viteză mare, tot mi-am stricat mașina, fără să deranjez pe nimeni.. am deranjat un bolovan de pe marginea drumului, așa, un pic, nu tare (slavă Domnului că era noapte, și nu era nimeni pe trotuar, am ajuns cu vreo 3 m dincolo de trotuar).. Trebuia să fac poze, plângere.. dar la momentul respectiv n-aveam atâta curaj. Curaj să avem! Bucurii, Doamne ajută!.... taxe plătite, deci, DRUMURI BUNE să aveți!
@DJKrozym
@DJKrozym 2 жыл бұрын
@Tavi Perțea legea in Romania nu ajuta ca in alte tari unde amenzile pentru drumuri proaste/lucrari proaste,nesemnalizarea unor sectoare de drum etc. sunt date celor care ocupa functia care e responsabila pentru drumuri si nu institutia/firma, cand persoanele care au putere de decizie vor fi trase la raspundere poate atunci vom incepe sa vedem strategii in proiectare si calitate a drumurilor mai buna.
@stanvasile-c4p
@stanvasile-c4p 2 жыл бұрын
Cand esti atent la gropi in loc sa fii atent la drum creste numarul de accidente 😟Doar un exemplu dau: pe un drum cu sens unic langa o scoala, cu parcare spic pe o parte, care are cateva gropi destul de crancene, toti incearca sa le evite si cei care nu sunt din zona sunt atenti la acestea in loc de drum. Chiar daca circul cu 10-20Km/h am patit de 2 ori sa imi sara copii in fata dintre masini (mai parcheaza si dubite pe acolo sau masini mai inalte si nu ai cum sa vezi ce e dupa ele), daca in momentul acela as fi fost atent sa ocolesc groapa i-as fi lovit 😟 Sub nici o forma nu dau vina pe politisti pentru asta, dar daca puteti sa ii incurajati pe administratori sa faca ceva, nu ezitati 🙂
@Mr.Bullet_31
@Mr.Bullet_31 2 жыл бұрын
Este obligatorie inmatricularea uni enduro? Te rog sa faci un clip si ne spui despre motoarele offroad! Respect pentru munca depusa!
@nicolaepetrescu601
@nicolaepetrescu601 Жыл бұрын
Ceilalți din alte țări s-au educat prin amenzi aplicate, domnilor polițiști.Aplicati legea,faceti-va meseria!
@Mdaa292
@Mdaa292 2 жыл бұрын
Cu siguranta autostrazile micsoreaza numarul de fatalitati pe sosele. Marea majoritate a fatalitatilor din accidente rutiere au loc in urma coliziunii frontale datorate unei depasiri neregulamentare, urmat de neacordare de prioritate, urmat de traversare prin loc nepermis si accidente in care sunt implicati bicicclisti. De ce? pentru ca pe autostrada nu poti patrunde pe contrasens, nu se pune problema de neacordare de prioritate atat de pregnant ca pe orice alta categorie de drum, nu exista pietoni sau biciclisti. Daca ar exista autostrazi, cu siguranta s-ar mai descongetiona celelalte categorii de drumuri si implicit, s-ar imputina numarul de accidente si pe ele. Este adevarat ca oamenii sunt vinovati pentru accidente, dar autostrada, pe langa faptul ca iti ofera un timp mai mic de conducere si viteza mai mare, te si constrange incat nu poti face unele manevre care ar putea sa-ti fie fatale (gen: depasire prin patrunderea pe sensul opus, intoarcere, viraj la stanga etc etc). Tavi, nu sunt de acord cu tine ca autostrada iti ofera doar un timp mai mic de condus, ci nenumarate alte avantaje pe care tocmai ti le-am enumerat mai sus. Si drumurile nationale ar putea fi restructurate. Daca esti curios, mergi in Turcia, cu masina. Trecem cu vederea autostrazile (pentru ca au, sunt multe si impecabile) si circulam pe drumuri nationale. Desi la turci, educatia rutiera este mai precara ca in Romania, sentimentul de siguranta in trafic este mult mai mare. Repet, vorbim de drumuri nationale! De ce? Foarte simplu: sensurile sunt separate ( nu poti patrunde pe contrasens), virajele de stanga se efectueaza doar in localitati, de regula pe o banda de stocaj, urmata de ocolirea unui rond semaforizat. Nimic mai mult si nimic mai simplu de facut pentru diminuarea numarului de accidente. Concluzia mea, desi este doar parere personala este ca amenajarea corecta si judicioasa a unui drum, poate reduce foarte mult numarul de accidente.
@mihainicu8812
@mihainicu8812 2 жыл бұрын
Bună treabă. FELICITĂRI!
@nicolaepetrescu601
@nicolaepetrescu601 Жыл бұрын
Pe autostrada București Pitești, zăcea o groapă pe banda unu in sensul de mers către Pitești.Am făcut sesizare către CNAIR,au astupat-o bineînțeles doar de ochii lumii.
@bogdanneagu5413
@bogdanneagu5413 2 жыл бұрын
La cum puneți voi problema nu știu de ce mai avem drumuri că putem merge pe camp și adaptam viteza și nu mai avem accidente. Lipsa drumurilor bune influențează pentru că se ajunge sa se meargă foarte tare în localitățile în care ești în tranzit. Pentru că este aglomerație și peu că unii forțează depășiri mortale. Gropile influențează accidentele pentru că se ajunge că direcția mașinilor sa se strice mult mai repede și de acolo devin pericol în trafic. Mergi pe două roți și să văd cum explici ulterior ținând cont că poți găsi pietriș și nisip in viraje sau făgașe in drum care te pot arunca.
@nicolaepetrescu601
@nicolaepetrescu601 Жыл бұрын
De ce nu am întâlnit niciodată in Germania,in Austria, Ungaria ,gropi pe drumurile publice?De ce credeți domnilor polițiști? Că acolo polițistul amendează din orice poziție si isi fac datoria!Aici se merge pe ideea ca e mai ușor sa amendezi un șofer ca el va plăti oricum,dar nu este bine sa amendezi administratorul drumului public ca nu va plăti amenda si mai mult decât atât e bine sa nu superi cumva pe cineva.Recunoasteti realitatea oamenilor din poliție pusi pe pile si politic!
@tomiflexflorin1533
@tomiflexflorin1533 2 жыл бұрын
Va salut ! Am castigat procesele si in faza de apel :) . Politistul rutier nu poate solicita soferului deplasarea unui vehicul la un punct de cantarire . Semnalele si indicatiile politistului rutier pot fi doar cele prevazute in OUG 195 - reduceti viteza , mariti viteza , stop etc … Orice alta solicitare inseamna ABUZ
2 жыл бұрын
Instanța are mereu dreptate. Dar contează și cum și-a motivat polițistul sancțiunea. Eu am avut ceva asemănător și a fost menținut mereu procesul verbal.
@neytiritetskahamoatite7688
@neytiritetskahamoatite7688 2 жыл бұрын
Cumva esti unul dintre cei care ii protejeaza pe cei care transporta lemne ?! Daca DA ? ... FELICITARI !, Karma iti apartine! si sa nu uiti sa ii faci cu mana lui Anubis in Judecata de Apoi si sa ii spui aceasta poveste ca sa rada si El nitel. O gluma buna e binevenita pentru Cineva care sta pe post de cateva Ere Geologice si nu a prea luat pauza in ultimul timp ;) Job greu cu Judecata Divina, glumele sunt binevenite ;) Dupa binedispunere da si El mai bine sarcinile Karmice la cei care merita ^^
@avlfcrb5519
@avlfcrb5519 2 жыл бұрын
@@neytiritetskahamoatite7688 Google translate sau bing translator ai folosit?
@neytiritetskahamoatite7688
@neytiritetskahamoatite7688 2 жыл бұрын
@@avlfcrb5519 Pentru ce anume?, nu e nici o traducere aici :) lol 😂
@geero1425
@geero1425 2 жыл бұрын
@@neytiritetskahamoatite7688 eşti scurt la minte. Depăşirea MMTA nu se face doar transportând lemne
@ardeleangabriel7362
@ardeleangabriel7362 2 жыл бұрын
Sunt de parere ca starea drumurilor influenteaza circulatia pe drumurile publice, dar educatia civica are un rol mult mai important in societate. Am trait o perioada in Norvegia, dupa cum stiti o tara foarte dezvoltata din toate punctele de vedere. Vreau sa mentionez ca in 4 ani de zile in orasul in care am locuit nu am auzit de accident rutier mortal, putine accidente soldate doar cu pagube materiale. Am muncit la o firma de curierat, de luni pana vineri 8 ore pe zi in trafic. Sa depasesti limita de viteza chiar si cu 10 km/h, ce sa mai zic daca circuli cu o masina care nu corespunde din punct de vedere tehnic e inadmisibil si aspru sanctionat. Au multe masini de politie neinscriptionate, nu stiu daca acest lucru influenteaza traficul rutier, dar eu il consider un lucru foarte bun ( ar disparea flasurile din sens opus si soferii indisciplinati in trafic s-ar gandi de doua ori daca merita sa ajunga cu 5 -10 minute mai repede la destinatie). Teribilismul in trafic, inconstienta si lipsa de eductie civica nu imi aduc aminte sa o fi intalnit . Cu mai multa educatie civica acasa, dar si in scoli am putea dezvolta o societate de invidiat !
2 жыл бұрын
Trebuie găsit un echilibru in toate.
@marianconstantin4355
@marianconstantin4355 2 жыл бұрын
Domnule Tavi vrei sa faci un videoclip despre DIICOT,Criminalistica cateva informatii daca vrei?
@marianoiancu6125
@marianoiancu6125 2 жыл бұрын
🙏🙏🙏🙏🙏
@burysry
@burysry 2 жыл бұрын
Amenda (BANII) platita de catre administrtaorul drumului public (Primaria) unde se duc? La bugetul local? Adica tot la primarie?
2 жыл бұрын
exact
@lukianoro
@lukianoro 2 жыл бұрын
Cred ca o aplicatie unde se pot inregistra neregulile de pe drumurile din toata Romania (cu poze si locatia exacta prin GPS) ar fi extraordinara.
@rob.ale90
@rob.ale90 2 жыл бұрын
Yo Tavi...am ajuns aici la video, sper ca nu'i vreo caterinca ca's serios si de data asta :)) Hai ca o sa dau cu edit dupa, nu ma dezamagi cu glume :))
@rob.ale90
@rob.ale90 2 жыл бұрын
Hai ca dau alt comment. Cred ca administratorul drumului se ocupa de mai multe lucruri decat gropi. Semnele si marcajele cred ca pot produce accidente. Nu iti mai dau exemplul de data trecuta cu un accident mortal ajuns la stiri ca nu'mi mai dai inimioara :)) , dar da...semne ascunse'n pomi, semne lipsa, restrictii care nu sunt urmate de vreun semn pentru a indica ca s'au terminat. Limitari temporare de viteza pe autostrada la 80, dar pana se termina autostrada nu se regaseste vreun semn care sa si spuna, gata liber, astfel de exemple ce stau dovada luni de zile(peste 6 luni), eu consider ca astfel de indicatoare ne fac mai mult sa nu le mai luam in seama, ajungem sa ignoram semnele pt ca le'a pus un Dorel si a uitat sa le mai dea jos. Aveti si voi dreptate, trebuiesc facute lucrurile de vorba buna. Nu prea stiu cum e prin Oradea, dar in Brasov, comparat cu Constanta, strazile is faine, indicate frumos. In Constanta...dumnezo cu mila...exemplu coordonate 44.2087171,28.6145693 de pe google maps, te uiti pe street view, pe banda 1 pe bd'ul tomis(intersectie cu Aurel Vlaicu) spre Ovidiu, ditai rampa din care decolezi, nemarcata ne-nimic, cati si'or rupe masinile pe acolo cine'o sti. Iar restul orasului, in constructie. Treceri de pietoni amplasate efectiv pe beton(semnele), a fost furat asfaltu cine stie pt ce, nemarcat pe jos...crezi ca e periculos sa iti treaca vreun pieton de printre masini? Eu zic sa le iei si pe astea in calcul, nu doar 2-3 gropi
@ROCrystyBC
@ROCrystyBC 2 жыл бұрын
Salut. Ajutați-ma va rog cu ceva informații: unde trimit o sugestie de montare semne circulație? Stau într-o zonă unde se întâmplă frecvent accidente ai nu face nimeni nimic. Către cine mă sfătuiți să mă îndrept? Va mulțumesc.
2 жыл бұрын
Salut. Depinde de categoria drumului. Daca e stradă trebuie trimis la primărie. Daca e drum național, la CNAIR și dacă e drum județean la Consiliul județean.
@florinborosoiu6367
@florinborosoiu6367 2 жыл бұрын
Aceste avertismente raman undeva intr-o baza de date sa poata fi amendat ulterior sau e facuta din inspectii anterioare ??
@jumpingdo
@jumpingdo 2 жыл бұрын
În ce hrubă ați filmat?
@valentinionut2972
@valentinionut2972 2 жыл бұрын
Vedeți ca aveți un coleg care recent a amendat CNAIR, iar după puțin timp au început lucrările pe acel tronson. Motive se găsesc mereu… Domnul Kovacs nu a căutat motive sa nu dea acea amenda, dansul a scris procesul verbal și imediat s a vazut rezultatul. Polițiști ca dansul sa tot avem!
@eligaming9462
@eligaming9462 2 жыл бұрын
Salut👆
@andreideiu969
@andreideiu969 2 жыл бұрын
Din păcate amenda civilizeaza în România Cu școala nu merge....Iar cu drumurile administratori dacă nu își fac treaba alta firma care își face treaba
@raduiuhas438
@raduiuhas438 2 жыл бұрын
Atenție la greșelile de ortografie...🙂🤝
@robertedward74
@robertedward74 2 жыл бұрын
In germania no speed limit, iar autostraziile sunt si ele vechi si pline de defecte, dar lumea se asigura si gandesc inainte sa faca ceva, in olanda si belgia au autostrazi impecabile si limite de viteze stupide, dar cel mai grav este stilul lor de condus fara sa se asigure, se cred doar ei singuri, adica iti taie fața 5m distanta fara semnalizare etc.. iar in romania este 2 in 1 😂 adica drumuri proste si soferi ca in olanda si cu asta am spus tot!
@MrRazvansogodel
@MrRazvansogodel 2 жыл бұрын
un motociclist ce sa mai zica ... !!! ☠☠☠
@mariuscornel3135
@mariuscornel3135 2 жыл бұрын
da,da,da. starea drumurilor influenteaza nr. de accidente, spre exemplu intre Chiribis si Biharea (doua localitati din judetul Bihor) pe vremea cand drumul era praf, erau zilnic unul doua accidente usoare, dupa ce drumul a fost refacut, avem circa unul pe saptamana, dar accident grav sau mortal. Din pacate educatia noastra lasa mult de dorit.
@7003Cristian
@7003Cristian 2 жыл бұрын
Deci, sa inteleg. daca dati amenda unui primar, primaria ramane fara bani. Dar cetatenii nu raman fara bani daca isi rup masinile? Si nu discutam doar despre drumuri comunale. Mai sunt si alte categorii, administrate de consilii judetene, cnair, etc. Eu cred ca marea si eterna problema este ca daca un politist da o amenda sau mai multe unui administrator de drum s-ar putea sa isi schimbe serviciul. Zicea cineva prin comentarii ca starea drumului nu afecteaza numarul de accidente. Asa este, daca mergi cu masina doar duminica, la biserica sa iti duci si aduci nevasta, da. Ca ai timp. Dar ce facem cu zecile de mii de masini si tir-uri care circula la program, vesnic in intarziere? Cand ai cazuri izolate, da, o fi neatentia. Dar cand suntem campionii europei, cred ca alta este cauza...
@avlfcrb5519
@avlfcrb5519 2 жыл бұрын
De ce nu se fac cu culoare galbena marcajele rutiere de pe asfalt? Noaptea si sau pe ploaie, nu se vad deloc marcajele. Acolo unde sunt marcaje...
@romanulnicolae2060
@romanulnicolae2060 2 жыл бұрын
Pe Autostrăzi..Drumuri Naționale nu te poți aștepta la gropi sau alte obstacole care nu ar avea ce căuta acolo...pe drumurile județene în jos ..ochiul mare și atenție sporită..punct
@Vlad-ih3ti
@Vlad-ih3ti 2 жыл бұрын
Tavi am o intrebare imi poti spune te rog La varsta de 16 ani daca dau de categoria A1 pot conduce un motor de 125cc???
2 жыл бұрын
sal. Poți. am vlog detaliat.
@Darius-5826
@Darius-5826 2 жыл бұрын
Tavi spune sincer te-au platit cei de la redobândirea permis by Tavi Pertea sa le faci reclamă ? Am auzit că plătesc bine 2000 - 2500 lei pe episod :)
2 жыл бұрын
recunosc 😁
@gheorghestoica4682
@gheorghestoica4682 2 жыл бұрын
Eu nu văd motivul pentru care plătesc rovinietă și impozit la mașină, in Franța așa ceva nu există, când intri pe autostrada plătești și știi pentru ce🙄🙄 in România la două, trei luni intri in service, e corect🙉🙉
Жыл бұрын
Eu am sunat la 112 (nu am stiut unde sa sun si mi-am si cerut scuze ca sun la 112, dar nu stiam unde sa sun) legat de un semafor care era orientat spre bloc, in loc sa fie orientat spre strada. Stiu ca la vreo 4 ore dupa apel s-a rezolvat :)
@nicolaepetrescu601
@nicolaepetrescu601 Жыл бұрын
Am dat într-o groapă si mi-am spart un amortizor, bineînțeles eu am fost de vină ca circulam cu mașina, nicidecum voi ca nu verificați drumurilor pe care acționați!Costul amortizoarelor a fost de 7000 lei.
@deprintraficadunate5325
@deprintraficadunate5325 2 жыл бұрын
Poate pe la voi pe la Oradea dati avertismente soferilor. Eu am primit in cei 22 de ani de cand conduc un singur avertisment si acela tot aiurea, in sensul in care politistul m-a oprit degeaba si a incercat sa-mi puna in carca o fapta care era inventata (cica nu as fi dat prioritate pietonilor). cand ia-m explicat ca nu are nicio sansa cu amenda eu avand martori care au fost dispusi sa declare ca nu a fost asa si el neavand nimic, mi-a dat cica avertisment pe care l-am semnat pentru ca chiar nu mai aveam timp sa mai stau si sa ascult prostiile lui. Dar asta era cum vreo 15 ani. iar de atunci, chiar daca nu m-a mai luat radarul de cel putin 10 ani incoace, prima data cand am depasit viteza cu 12km / h mi-am si luat amenda desi fapta nu era nici un pericol public si nici nu era vreo depasire grava fiind inregistrata in afara locvalitatii la limita de 70 eu avand 82 km/h. Am fost super-politicos, mi-am recunoscut fapta si l-am intrebat pe politist de ce nu-mi da doar un avertisment. A lasat capul in jos si atunci am inteles. Politia nu era acolo ca sa civilizeze traficul ci sa faca bani la buget. In privinta amenzilor care se dau administratorului public al drumului si asta e cam neverosimil. Eu a trebuit sa insist vreo 6 luni la politia rutiera Bucuresti ca sa oblige admnistratorul drumului sa repare o groapa imensa aparuta la vreo 200 de m de Academia de Politie pe aleea Privigetorilor colt cu Alexandru Nasta. Nici nu au raspuns legal in 30 de zile la prima petitie si apoi au dat numai raspunsuri care sa-i scape de obligatii, gen ca au instiintat adminsitratorul drumului (groapa era acolo de minim 3 luni si toata lumea stia ca e acolo, cred ca si ambasadorul SUA stia, ambasada fiind la cateva sute de m si practic impiedica incadrarea normala la viraj dreapta - deci incurca serios circulatia in zona), dupa care pauza si dupa vreo 4 luni au raspuns la a doua petitie au facut-o doar cand i-am instiiintat ca au obligatia legala sa raspunda tot ceva referitor la adminsitratorul drumului (gen ca nu e de competenta lor) ioar la a treia in care le ceream sa precizeze ce masuri legale s-au luat impotriva administratorului drumului respectiv, nu au mai rraspuns. Situatia s-a rezolvat apoi in 2 luni, la aprox, 6 luni de cand scrisesem prima "reclamatie": si la vreo 9 luni de existenta a gropii respective. Deci, mai usor cu pianul pe scari...poate se intampla lucrurile cum e normal prin alte parti, dar nu trebuie generalizat, normalitatea e exceptie in cazurile astea.
@danielg7658
@danielg7658 2 жыл бұрын
Bravoo domnu 👍
@DoruProdan
@DoruProdan 2 жыл бұрын
Din cauza drumurilor proaste mașinile se deteriorează (direcție, suspensie), o mașină cu defecțiuni de genul ăsta nu mai e o mașină sigură.
2 жыл бұрын
de acord, dar cât la sută din numărul total de accidente se produc din această cauză? eu susțin că sub 5 la sută.
@DoruProdan
@DoruProdan 2 жыл бұрын
@ sincer n-am idee, Poliția Rutieră are statisticile astea.
2 жыл бұрын
Asta zic, știu statisticile și din experiență
@Ceausescu_Nicolae
@Ceausescu_Nicolae 2 жыл бұрын
Capitalismul consumerist nu are nevoie de masini sigure,ci de masini proaste. 75% din profitul unui producator de masini,vine din vanzarea de piese nu a masinii noi propriu zise.... Asa ca,Romania e o vaca de muls,iar interesul pentru drumuri nu e prioritar,atata rimp cat strainii ne iau banii pe piese..
@BadescuIonut
@BadescuIonut 2 жыл бұрын
Eu am 15 ani de cand conduc si de fiecare data cand am greșit am fost amendat , niciodată avertisment. Si cand a plecat un tir de pe loc care a si accelerat in timpul in care eu efectuam depasirea. Am primit eu amendă ca ma.prins aparatul radar cu 63 km
@ionburlacu3083
@ionburlacu3083 2 жыл бұрын
Să trăiască comandantu. Am stat și m-am gândit: ??? Ce vrea să facă acești anti zmarddoi Nitu s-au; ăla dă la Ciorani ..PH ..de frica vrabiilor nu mai semănăm mei....Să moară mama . Vă iubesc .
@P455w0rds
@P455w0rds 2 жыл бұрын
Starea drumurilor 1. Nu îmi cumpăr o mașină sport 2. Îmi cumpăr un URAL 4320 😂
@markusaurelius1492
@markusaurelius1492 2 жыл бұрын
Dar Mazare cum a pud bariera la Mamaia? Si nu s-a sesizat nimeni....
@popacatalin1
@popacatalin1 Жыл бұрын
Nu are nimic cu starea drumurilor ci lipsa de educatie rutiera in scoli cum se facea odata
@vladrus3200
@vladrus3200 2 жыл бұрын
Pai daca nu avem drumuri cine ne pune sa mergem cu 120 unde este limita 60?
24 Часа в БОУЛИНГЕ !
27:03
A4
Рет қаралды 7 МЛН
GIANT Gummy Worm #shorts
0:42
Mr DegrEE
Рет қаралды 152 МЛН
Efectul Decizie ICCJ:,,Ai permis până se face Expertiza?,,
2:22
Tavi Perțea
Рет қаралды 3,5 М.
Așa accident n-am mai văzut...
1:45
Tavi Perțea
Рет қаралды 141 М.