Îmi place că sunteți F direct , Intr o lume în care toți ne ferim după cuvinte !
@MariaAndreia-o5dАй бұрын
Mulțumim frumos 🙏❤️foarte educativ ce faceți dv si avem ce învăța 👏👏👏
@luciaopret65487 ай бұрын
Va multumim domnule doctor ,sunteți minunat,ne sunteti foarte drag si de Real folos.
@Lakshmi235Lakshmi7 ай бұрын
Multumesc mult D-le Doctor 🎩🙏🤗
@ginaradu87617 ай бұрын
buna ziua !! va rog sa nu va suparati ,dar eu spun fiecaruia copil dragule din cand an cand deji sunt adulti sa le transmit dragostea mea !!
@Misterecusinceritate7 ай бұрын
Pe tik tok nu se pun intrebari pentru ca este posibil sa scrii doar un numar de litere si e greu sa formulezi o intrebare clara. Lumea s-a obisnuit sa scrie putin si concret.
@GGG-vv7cs7 ай бұрын
Mulțumesc
@Irina19827 ай бұрын
Vă apreciez activitatea și sfaturile privind relațiile de cuplu. Simt însă că nu sunteți suficient informat legat de rolul schimbării numelui în viața de mănăstire. Persoana care primește numele depune un jurământ și își asumă un mod de viață cu anumite reguli prin primirea acelui nume. Este vorba de o asumare conștientă și matură. Evident că este o instituție totală, dar schimbarea numelui nu e legată de dependență, de manipulare. Nu are rol de manipulare schimbarea numelui. Sunt conștientă de implicațiile unei instituții totale în termenii formulați de E.Goffman. Cu privire la folosirea diminutivelor și a poreclelor aveți perfectă dreptate, au rol de manipulare emoțională, de perpetuarea a unei dependențe și de atingerii a demnității unei persoane. Spor în toate cele de folos
@midnightdew7 ай бұрын
De ce mi as schimba numele doar ca sa l iubesc si slujesc pe Dumnezeu ? E o temarica interesanta. Numele e strans legat de identitatea persoanei. Nu vad de ce mi s ar cere sa Devin o alta persoana. As fi tot eu, doar ca Mai inteleapta si apropiata de divin.
@alinamarin89897 ай бұрын
Corect @@midnightdew
@Irina19827 ай бұрын
Pentru cineva nefamiliar cu mediul și cu taina monahismului este greu de înțeles. La tunderea în monahism persoana care primește un alt nume începe o nouă viață, își asumă o nouă identitate, primește un model de viețuire ascetică. În momentul în care persoana tot de bună voia renunță la rânduiala monahală și încalcă jurământul respectiv, își pierde și numele acesta nou. E cu adevărat greu de înțeles pentru cineva care nu e familiar cu lumea monastică. Este o onoare pentru monah să ajungă la depunerea acelui jurământ și primirea unui nou nume, este o taină. Sunt multă mănăstiri unde se câștigă cu greu acest privilegiu. Poți rămâne și 20 de ani în viața monahală și să nu ți se schimbe numele.
@Irina19827 ай бұрын
O dată cu acest nume persoana respectivă își asumă anume reguli. Nu ține de slujirea și iubirea lui Dumnezeu schimbarea numelui, ci de asumarea prin jurământ a unui mod de viețuire. Sunt multe moduri de a- l iubi și a- l sluji pe Dumnezeu. Monahismul este o taină greu de înțeles pentru omul care nu e familiar cu această lume. În cadrul slujbei de tundere în monahism îți asumi prin jurământ o noua identitate și schimbarea numelui te ajută să poți înțelege aceste lucruri. Intr-un fel sunt așteptările de la persoana care trăiește în mănăstire fara sa fi primit tunderea și altele sunt așteptările de la persoana care a primit tunderea și i s- a schimbat numele.
@Irina19827 ай бұрын
Chiar dacă renunți la acest nume și îți incalci jurământul și pleci din monahism, nu înseamnă că nu îl mai iubești pe Dumnezeu deloc sau nu ii mai poți sluji, ci doar că nu mai poți sluji la măsura acelui jurământ
@mihaelaabramovich3167 ай бұрын
❤❤❤❤❤
@provincialaderomania53147 ай бұрын
Aveti tendinta sa generalizati niste cazuri specifice de relatii interumane care desi exista nu se regasesc toate concomintent in aceeasi persoana. Si apoi ce facem cu partea adversa care sa zicem, ce vrea el de la o nevasta este sa aiba grija casa, de bucatarie, de copii? Ar trebui sa renunte el sau sa discute la inceputul relatiei si sa se puna de acord cu partenera ce asteptari au fiecare? Sunt si femei care nu viseaza cariere si libertate neconditionata.
@emiliasaru39517 ай бұрын
Subiectul asta imi aduce aminte de "Badaranii" a lui Carlo Goldoni