Daha çok gelsin lütfen bu ekiple video serisi, mükemmel gidiyor.
@ilkerulusoy_3 ай бұрын
Konuşmada bahsi geçen Airties İTÜ Kosgeb Tekmer'de kurulmuştu. Sonrasında da o ofisi biz kullandık
@bilincinontolojikizdirabi3 ай бұрын
çok güzel muhabbet olmuş teşekkürler
@jazzcat9693 ай бұрын
Merhabalar, kimi dinlediğimi bilmiyorum, kendinizi çok hızlı tanıtsanız mı başlarken? LinkedIn'e gidip anlamaya çalışmak videoyu bölüyor.
@doganturan3 ай бұрын
Harika harika❤
@ahmet_yasin3 ай бұрын
Ne kadar enteresan. Dijital dünyanın bir takım founderları, patronları, CEO'lar toplaşmışlar remote çalışma şeklini eleştiriyorlar. İstiyorlar ki çalışanları sabah masalarında görelim. Dışarıdan bakan biri bu beyler online ürünlerin sahipleri değil tekstil alolyesi sahipleri sanar herhalde. 40 yaşındayım ve 5 yıldır remote çalışıyorum. Ofisi de gördüm remote'u da. Ali Bey'in pejoratif bir şekilde söylediği gibi "somun" da sıkmıyorum. Çalıştığım şirkete gayet de değer katıyıtorum. Ha oraya C level olmak gibi bir hayalim de zaten yok. Olmamalı da. Tam bir Amerikan rüyası saçmalığı satıyorlar insanlara. Herkes C level olma hayaliyle yansın tutuşsun. bunun %1'i amacına ulaşsın diğerleri de hayatlarını ofis yollarında yönetici olma hayaliyle harcasınlar değil mi?
@ucretsiztakipci66123 ай бұрын
2020 sonrasındaki yüksek enflasyon nedeniyle yürümeyen işlere yeni bahane 'satış olmuyor çünkü uzaktan çalışıyoruz daha fazla satış için ofise dönmemiz lazım' peki ofise dönünce ne yapıyoruz? Evdekinin aynısını ama, birebir aynısını! Üstelik günde ekstra 4 saat kaybederek. Çünkü ofisin etrafındaki konutlarda oturacak maaşları C level ancak alabiliyor.
@ahmet_yasin3 ай бұрын
@@ucretsiztakipci6612 bu beyleri saat 6'da metrobuse bindirip orda tekrar sormak lazım. "söyle ofis mi daha iyi.. Yüksek sesle.. Duymuyorum" :) Evde aynı işi durmaksızın yapiyoruz üstelik. Ofise gidip sabah yarim saat öğlen dönüşü de bi yarım saat takıp, günün yarısını kahvede sigarada harcayan saksakcı çalışan lazım bu şirketlere..
@barbarosozturk3 ай бұрын
Yine harika bir konu. Teşekkürler paylaşım için. Yanlışsam düzeltin lütfen, ama bu desteğin çıkma amacı yüksek ihtimalle ülkemizde uluslararası startuplara yatırım yapan (Suudi Arabistan'ın PIF'i gibi) bir "sovereign wealth fund" olmadığı için, fon oluşturup yönetimini kovalamaktansa, kuruluşlar ve girişimciler ülkemize çağrılıyor. Alternatif olarak da, herkesin de fark ettiği bir acımız olan durumu nötrlemek adına, "Ters Beyin Göçü"ne teşvik olarak da görülebilir. Bora Bey'in de Bangladesh örneği ile belirttiği gibi, madem Türk düşünürleri kaybettik, en azından başka ülkelerden gelen arkadaşlarla zararımızı azaltmaya çalışalım.
@vroomontheroad51873 ай бұрын
İşveren ve işçi arasındaki evden çalışmaya bakış açısı ne kadar farklı. Ya da şöyle söyleyim, 7 figürlü dolar kazananla, kazancının çoğunu standart hayat giderlerine harcayanların ofis/ev görüşü ne kadar farklı. Ben Türkiyede yaşamıyorum ama yaşadığım ülkede, evimden işe gidip gelmenin toplu taşıma bedeli bana aylık kazancımın %20sine mal oluyor. İşverenler enflasyonun %10 olduğu bir ülkede yılda %3 zam yapıp işe 5 gün gelmemizi isterken göz ardı ettiği ulaşım gideri zamcığın yanına bile yaklaşamıyor. Doğal olarak 3-5 ay sonra işten istifa etmek zorunda kaldım. Şimdi %30 daha az maaşla başka bir yerde remote çalışacağım. Kağıt üzerinde daha az kazanıyorum gibi gözüksede %20 yol masrafından kurtuldum. Her gün 3 saatte bana kalıyor yolda harcamadığım için. 8 saatlik günlük çalışma süresinden 3 saatinde maliyetini hesapladığınızda aslında çok daha fazla kazanıyorum.
@gokhanmutlu45303 ай бұрын
Tşk.
@pentasus13 ай бұрын
Çin’le detaylarını bilmediğimiz bir anlaşma yapıldı. Çinli e-ticaret girişimcileri için Çin devletinin desteği ile depolar tutuluyor. Ve sevkiyat maliyetlerinde çok büyük avantaj elde edecekler. E-ticaretle uğraşan bizleri zor günler bekliyor. Tech vizede buraya gelenlere sınırsız imkanlar sağlayacak. Düşünün yıllarca vergi ve prim ödediğiniz halde bir kaç priminiz ödenmese sağlık hizmeti alamazsınız. Bu vizeyi alanlara ücretsiz sağlık hizmeti verilecekmiş. Türkiye dünyanın en güzel ülkelerinden biri ama vatandaşı değilseniz.
@esenboyacigiller27483 ай бұрын
🫶🏼🫶🏼🫶🏼
@pccopat853 ай бұрын
Ofiste çalışmanın daha verimli olduğunu iddia eden patronların bilgi teknolojileri alanında sermaye ve vakitlerini kaybetmemelerini öneririm. Tarım Hayvancılık otel hizmetleri inşaat sanayi üretim vb alanlara yönelmeleri daha iyi olur.
@ahmet_yasin3 ай бұрын
bu yorumu görmeden önce ben de tekstil atolyesi benzetmesi yapmıştım : ) Tarım hayvancılık da güzelmiş.
@mehmet178383 ай бұрын
haftada 7 gün çalıştıklarını public olarak söylemekten utanmayan kişiler remote kötülüyor. çalışanlar gözümün önünde olsun özel hayatları olmasın suyunu sıkayıp kafasındaki patronlar bitecek er ya da geç
@ucretsiztakipci66123 ай бұрын
Kesinlikle katılıyorum. Eskisi gibi sabahın köründe kalkalım, akşama eve gelince saat 7-8 olsun. Pilimiz bitmiş olsun. Yemek yiyip yatalıma geliyor konu adeta! Ben yolda kaybettiğim iki üç saatlik zaman dilimini zaten değerlendirip bir şeyler öğrenebiliyorum. Remote'da takım-şirket yönetemeyen yöneticilerin, yöneticilik yeteneklerinin sorgulanması lazım. Günün 4-5 saati toplantı ile geçen bir yöneticinin ofiste sadece toplantı için ne işi var?
@AslanRK3 ай бұрын
@@ucretsiztakipci6612 ne demek istediklerini anlamak yerine sadece işine geldiği gibi yorumlamışsın.
@ucretsiztakipci66123 ай бұрын
15 yılda , 4 sene boyunca on-site çalışmış, ofis ile ev mesafesi 4km olan birisi olarak söyleyebilirim ki kariyerim boyunca bir daha asla ofise dönmeyeceğim.
@ahmet_yasin3 ай бұрын
Aynı gruptayım. Remote çalışacak şirket kalmasın sokakta ürün satar o berbat binaların içerisine tekrar girmem.